Segítség!
-
Blum #4836 *skinezni
DXT BMP nevű program illetve bármely egyéb rajzprogram szükséges hozzá. (Pl.: Paint,Photoshop,Gimp..stb)
Valamint egy WinRar sem árt a dologhoz.
Ahhoz,hogy át tudd szerkeszteni a kívánt textúrát,először is meg kell keresni. Ezt egy kicsit lentebb leírtam,hogy miként tudod kiszedni a textúrát az scs fájlból. Kihúzod az asztalra a fájlt,majd megnyitod DXT BMP-vel. Jobb oldalon van egy kis ikon,ami alapértelmezett beállításként a Paintot fogja mutatni,tehát ez azt jelenti,hogy majd azzal szerkeszted.
[Ha nem Painttal szeretnél szerkeszteni,akkor csak egyszerűen kattints rá erre az ikonra és tallózd be annak a programnak az indítófájlját,amivel szeretnél dolgozni. Illetve ha a fájl JPG vagy PNG kiterjesztésű,akkor nem is kell DXT Bmp,mehet egyből a képszerkesztőbe.]
Tegyük fel,hogy painttal dolgozol tovább. Átküldöd paintba a fájlt (azt hiszem dupla kattintással is megy a dolog..vagy ha nem akkor File-->Send to Editor),majd ott szépen rajzolsz rá amit akarsz és elmented. A DXT BMP-ben ekkor látod,hogy megváltozott a textúra,nincs más hátra,mint lementeni és visszatenni a helyére. Mivel ugye az asztalról nyitottad meg a fájlt,az most is ott van,tehát egyszerűen felülírod. DE!!! File-->Save As-->DDS DXT5-be mentsd,különben nem lesz jó.
Ha eredetileg nem DDS volt a fájl kiterjesztése,hanem teszem-azt PNG vagy JPG,akkor annak mented el. De ehhez ugye már nem kell a DXT BMP.
Miután megfelelően lementetted,visszarakod az eredeti helyére.
Én személy szerint WinRar-t használtam annak idején,úgyhogy most ezt mondom. Tehát WinRar-ban visszamész az scs fájlon belül abba a mappába,amiből kihúztad a textúrádat és ugyanide !!!!!!Raktározással!!!!! vissza helyezed. A WinRar ekkor megkérdi,hogy újratömörítse-e az állományt,te igent mondasz és ezután visszateszed az scs fájlt a mod mappába.
Van egy egyszerűbb (legalábbis kevesebb hibalehetőséget magába foglaló) módszer is. Ehhez Total Commander szükséges. A #4834-ben leírtak szerint te is szépen beállítod a Total Commandert és ugyanúgy,mint WinRar-ban,visszahúzod a helyére a textúrát.