Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bázsemoj! 😄
Ezek alapján (v4.0 - vélhetõleg):
Allied oldal
Axis oldal

- piszok gyorsak lettek az egységek! (Nálam még percekkel elõre kellett tervezni, hogy kitartsanak a fronton a csapatok a Pz. IV legyártásától a beérkezéséig, míg itt, szinte szárnyal és "azonnal" ott van a pálya túlvégében! - a szabályzat tiltotta a motor indokolatlan túlterhelését, amit, saját érdekükben, hogy ne robbanjon le úton-útfélen, be is tartottak a kezelõik, tehát a max. sebesség az eléggé elméleti jellegû volt...)
- a Hegyivadászok és az Ejtõernyõsvadászok még mindig nagyon jól használhatóak PE-nél (Az FJ (FG42 + Pz.Schr.), szvsz, fõleg a Brit BrenC, Stuart és a Kenguru ellenében, azért korábban kell, hogy jöjjön a Gebirgsjäger-nél (G43 + MG34/42).)
- az 550/60 -> 390/45 ár csökkentett (mass production), "szoknyátlan" Pz. IV E/F1 a v2.54-ben már 2 bazooka találattól megmakkant (szembõl kapva max. 3), míg itt a 4. után is vígan lövöldözik, pedig nem vetes (Átestek volna a ló túloldalára a Fiúk?!)

Lehet, hogy mégis maradnom kellene a CoH-ra még nyomokban emlékeztetõ v2.54-nél?! :S

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Notyak! Már v4.01-nél jár a Blitzkrieg mod! 😮

Gyanítom, hogy szépen növekszik majd a verziószám, ahogy (remélhetõleg) javítják a hibákat.
A 'Battle of Halbe' pálya, vajh, játszható-e már, mert a v2.54-emben még nem igazán lehet befejezni?!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Helló! Kéne egy kis segítség.

Tudna nekem valamelyikõtök linkelni egy mód manager progit a coh-hoz, hogy ne kelljen szarakodni a modok telepítésével? Neten kerestem, de semmi értelmeset nem találtam...

Relic Online név van beírva a tagok profiljába, jóformán bárkinél láthatod. COHO-ban is úgy volt a tagfelvétel hogy : /add friend. Ha kitöltöd Te is a profilodnál, felvehet bárki a Fansite-ról.

Én is innen rendeltem néhány hete, de az online játékhoz nem kell az Anthology, a 2K-val olcsóbb Tales of Valor is bõven megteszi, bár az most éppen nincs náluk raktáron. Viszont a láthatóan Google fordítóval magyarosított termékleírásuk nem kicsit gáz. 😄

Mi az az RO név? És hogyan vegyek fel valakit friendbe, ha éppen nincs online? És honnan tudom meg, ki milyen néven fut?

Bocsi a sok hülye kérdésért, azt hittem a COHO után minden egyértelmû lesz, de nagyon nem.

AndrewT
tapasztalataim szerint hiánycikk volt mostanság a játék kis hazánkban, ha valakinek esetleg kedves szottyanna eredetire, még van raktáron:
http://www.supergamer.hu/company-of-heroes-anthology-games-for-windows-p-4689.html

Hali
van egy kis gondom az Eastern Fronttal. Updateltem 1.4-re és skirmish közben egyszer csak kilép a játékból és egy cras üzenetet kapok. már többször újratelepítettem. mitõl következik be a hiba?
Mindenkinek van RO neve is, szerintem a Fansiteról senki sem utasít vissza, ha felveszed friendbe.

Én mostan fenn vagyok. 2-3 hete keztem és eddig 2-er játszotam ember ellen xD 1 gyõzelem 1 vereség xD
Olvasgattam a fórumot, de még mindig nem tudom, hogy találhatnálak meg titeket online. Fix idõpontokban játszotok?

Tényleg, akkor viszont tényleg gáz a BP szoba, ha 20-ból 20 nem válaszol.

Ha játszik valaki, akkor nem lesz bent a chat-ben. 😉
A többivel egyetértek. Vagy cseréljetek profilt itt, de ami még jobb, menjetek fansite-ra, ott a fórumban ott a RO profil neve...szóval akár kérdezés nélkül is tudtok barátocskákat verbuválni. 😊

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Javaslom nektek a magyar Fansite mihamarabbi felkeresését, fenn a link a bannerben. A BP szobában lévõ max 20 emberbõl 19 biztos játszik, egy meg nem mer válaszolni. A BP szoba nem GR Fansite szoba, ahol a 150 emberbõl 10 biztosan beszélget.

Bgabor nekem is feltûnt h nem hajnaldoak semmit reagálni a Budapest szobában az emberek. Egy magyar van fent nekem friendben a többi holland.... Azok legalább reagálnak az embernek.

Ha gondolod vegyél fel friendbe, ugyan ezen a néven futok ott is.

igen hiányzik a 3v3 meg a 4v4 party xD.
Amúgy a játékban hogyan lehet friendekre szert tenni?

Nézegettem a budapest chat szobát, hát kommunikálásra alkalmatlan, senki nem ír vissza, az üzenetek nincsenek idõkódozva stb. Invelni se lehet 3v3 4v4 partyba az embereket.

Az egész online kezelõfelület valami hihetetlenül fapados így a COHO után, lövésem sincs, hogy találok egy szem online emberkét csapattársnak.

Az meg külön nevetséges, hogy egyrészt a játék nem tud 3v3 és 4v4-ben automatcheket összerakni, illetve hogy a legnépszerûbb COHO pályák (Steel Pact, Refinery) nem kerültek be az automatch listájába.

Mikor megvettem a játékot nem gondoltam hogy a COHOban megszokott legalapvetõbb featureök is hiányozni fognak. Miért nem bõvítették ki egy kicsit a lehetõségeket a legutóbbi patchben? Elvégre több mint fél évet dolgoztak rajta!

Flak-ra gondoltam xD. De akkor ez unfair, mivel a britnel a bünker és embernek számit mint minden védelmi épülete xS. De azokat meg lehet semmisiteni, no mindegy, köszönöm a választ x)
PE-nél nincs PAK 38, de a lényeg, hogy õk egy egység, "kiküldeni a unitokat, és megsemmisíteni az egységet nem lehet úgy, mint az épületeknél a delete gomb.

Köszönöm. Még egy apró kérdés, mivel elárulták nekem hogy dupla delete gombal semisitem meg a bunkerokat brittel.... És a Panzer Elitel a Pak 38-asbol és a Pak 88-ból hogy küldölm ki a legénységet vagy semisitem meg a lõ állást?
enter/r és a szöveg a whisper

Ha jól emlékszem:
/whisper felhasználónév szöveg

Ezzel a parancsal lehet.

Még egy kérdés mert nem kaptam választ xD.
Ha megy a játék és rám irnak suttogásban.....Hogy válaszolok?
<#worship>
Ez valóban szép!
Hhmm, lehet, hogy az Inf HT használható lesz végre a szállításon és reinforce-on kívül másra is?!
Mégis csak kellett az erõsítés a PE eredendõ agresszivitásának visszaállításához.

PE-vel USA bázis lerohanás

Tessék, Kotomicuki, ez nem holmi brit base rape, hanem a térkép másik végén lévõ US base rape.

Ha patch-t felteszed is lehet lanozni, haverral. Ha esetleg virágbolti verziód van, akkor is. Ha nem, akkor meg egyértelmû, hogy megéri feltenni. Egyébként a hibát, a videokártyád drivere okozhatja. Próbáld meg frissíteni. Esetleg teljesen eltávolítani, majd újra felrakni a legfrissebbet. Esetleg a géped karbantartása is segíthet, erre ajánlom a CCleaner nevû programot!

Hali,Olyan problémám lenne,hogy a TOV feltétele után,a patchek nélkül,nincs egerem,egyszerûen nem látni a mutatót,de ha mozgatom akkor érzékeli a gép,és reagál is rá.Mi lehet a hiba?Patchelni semmiképp nem akarom,mert lanozni akarok haverral.
Igen, ezen 2-rõl - hhmm, sorry, megint pontatlan voltam!
Nem mondom, ötleteket, addig "elképzelhetetlen" dolgokat is láthat az ember a "nagyok" küzdelmeiben - mégiscsak érdekesebbek, mint pl. 2, lvl 2-s összetûzése, ahol szinte csak hibák vannak még, ez igaz - , de azután, amikor ezeket szeretném én is megcsinálni, jövök rá, hogy a látvány mögött sokkal több van, mint amit a képességeim kivitelezni engednének - most még, de reményeim szerint ez változni fog...

Rendben, köszönöm, már nézem is! 😊

Te most a Seph éjjel streamrõl beszélsz? Végül megfejtettem. Bár ez nemcsak a honlapra linkelt volt, mert a 2v2 egy másik video. Legszívesebben csak level 15 fölött hallgatnék magyar profi castokat, egyelõre egyik sem valósult meg.

Van Youtube-os csatornám -HUNFifus néven- , ott is nézz körül replay kommentekben.

OK! Köszönöm, feltétlenül kipróbálom a programot, meg szemezgetek a replay-k között! <#worship>

Fifus:
Ha idõben kapott volna támogatást (ATG from USA, Long range mortal pit a sövény mögé, tesó a HQ felõli sövényszélre és eléjük/közéjük árokba a Bren-ek, PIAT-ok egy "Lütyõ-vel" - és/vagy) Seph nest-je... , de így is kellõ figyelmet vonzott és erõt kötött le - az ellenértékét azért bevasalták érte a Tengely-erõkön. 😊
Poénos volt látni, amikor kattintott az ágyújára a fejlesztés elõtt és után: szépen megnõtt a hatótávja - de ha agresszíven elõrehozza a 2 Marder-t és a PAK-ot a német oldal - nem csak pontra/ért megy (egyáltalán, hátrányba voltak és eközben túl passzívak maradtak) és ezért dobja oda, egyenként, szinte fedezet nélkül (keine Pz.S.) az AC-it - , akkor a HQ-jának és a lövegének is annyi... 😮
Pz.Sch. hiánya a PG-knél, amikor BrenC./Stuart szaladgál a pályán; könnyû gépek erõltetése, amikor Front-HQ-ja van a pálya "közepén"... 😞
Mire számítottak, mire vártak még a 2 bunkerük mögé húzódva a tengely-erõk? :S
(Persze, a pálya szélérõl, utólag mindig okosabb az ember...)

A Pz. IV a bázisra meccs is jó volt - eddig nem tartottam oly nagyra ezt a gépet, de ezek szerint, HA szerencsés az egyén, akkor lehet ezt is használni vmire.

Köszönöm a videókat - nézem is át újra a gyorsbillentyûs cikket a Fansite-on! <#worship>

...
Az FG 42 meg valóban büntet, nem csak a videókon mutat jól - pl. a Grenoble környéki Maquisard-ok a repterüket nem tudták visszavenni miattuk, pedig hazai terepen és túlerõben voltak az ezt is használó Fallschirmjäger-k ellenében!>Az FG 42 meg valóban büntet, nem csak a videókon mutat jól - pl. a Grenoble környéki Maquisard-ok a repterüket nem tudták visszavenni miattuk, pedig hazai terepen és túlerõben voltak az ezt is használó Fallschirmjäger-k ellenében!>

Szia!

Az Eastern Front mod kell az oroszokkal való játékhoz.

Ha még új vagy, biztos sok érdekességet találsz majd a magyar rajongói oldalon.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Sziasztok!

Uj vagyok lehet alma kérdést fogok fel teni, de minden alma piros és szeretik xD. Tehát nem lesz utálatos x)

Nos az oroszokat nagyon hianyolom és látam videokat benne. Meg vetem 1 hete a COH-ot a 2 kiegel együtt.

Azt szeretném meg kérdezni az oroszokkal lehet jatszani hivatalosan is vagy mod kell rá? és ha igen, hogy mukszik az a mod.... és mik a hátrányai?

Elõre is köszönöm a segitséget, még a campányokat nyomom xD De alig várom a multi részét xD

tisztelettel:
Maldruk
Terészetesen a 2.602-re felpeccselt játékkal a legfrissebb replayeket is le tudod tölteni és megnézni.

ITT van egy oldal, ahol közzéteszik az érdekesebb replayeket az emberek, a keresõ segítségével bármilyen verzióval készült replayt letölthesz, így még akár a mostani verzióddal is tudsz replayt nézni.

Annyi a dolgot hogy kikeresel a keresõvel egy jó replayt, letöltöd, és a letöltött .rec kiterjesztésû filet bemásolod a Dokumentumok\My Games\Company of Heroes\Playback mappába. Ezután indítva a játékot a Multiplayer/Game History fül\Recorded games résznél már látod is a letöltött replayeket, és indíthatod is a lejátszásukat.

Már hogyne lenne lehetõséged emberek ellen játszani. Én is nemrég tettem szert eredeti Tales of Valorra, nem volt az olyan régen amikor még én is virágbolti verzióval voltam kénytelen játszani.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annyi a dolgod hogy felpeccseled a játékot a legutóbbi, 2.602 es verzióra, szerzel egy hozzá tartozó 2.602-es cracket a netrõl. Ezekután letöltöd és feltelepíted a Tunngle nevû programot. Mielõtt elindítanád a COH-ot, elindítod a Tunnglet, és belépsz a Company of Heroes:Tales of Valor szobába. Ez a program virtuálisan összeköti az õt futató játékosok gépeit, így LAN módban látják egymást a játékprogramok a gépeiken. Emiatt aztán miután elindítottad a COH-ot, a multiplayer menüben látni fogod a mások által indított(hostolt) játékokat, és bármelyikbe becsatlakozhatsz, vagy akár te is hostolhatsz játékot a saját szájízed szerint. Mindjárt nem kell gépi ellenfelek ellen játszanod. Plusz a Tunngle-val játszhatsz még bármilyen más játékot "LANban" más Tunngleözõkkel, a Tunngle többezer játékot támogat, csak be kell lépni benne az azott játék szobájábam és kész is. Van akik Call of Dutyt tolnak így, mások Tales of Valoroznak. Remélem tudtam segíteni, és remélem nem köveznek meg érte itt a fórumban, de szerintem segíteni egy másik embernek mindíg elõrébbvaló mint holmi warez-ellenes politika.

További változások ki tudja mikor lesznek, tán soha többé. De PE gyalogsága egyáltalán nem gyenge a mostani peccsben. Sûrûn látok 6-7 PG-t sasszézni a mapokon, simán tartják még M8 ellen is az iramot egy darabig. Az a baj, hogy olyan verzióval játszhatsz, amivel én soha nem is játszottam. Így olyan, mintha két különbözõ játékról beszélgetnénk, hagyjuk is.

Fifus, Bgabor:
Profi vs. profi harcában elfogadom, hogy ritkább a stabilan tartott/tartható pozíció - egyáltalán, az objektum építésre nem jutna idõ az adott helyen - , de az én szintemen ez gyakrabban megesik. Mivel multit nem tudtam játszani, a gépi ellenfeleknek meg ez a mániája: fix védelem + mobil védelem és abból kontrák vezetve, ezért kicsit más a stratégiám mint humán ellenfeleké.

A replay-k, az eltérõ verziók miatt, a virágbolti CoH-ommal e téren nem nagyon ugrálhatok, nem a legjobb lehetõség számomra. A videók megnézése már könnyebben kivitelezhetõ, ha "normális" net közelébe juthatok. De ezek után is az a gondom, hogy hiába szeretném "jól" kivitelezni az adott feladatot, ha nem tudok olyan gyors és pontos lenni, ami ahhoz szükséges volna, hogy elmozdulhassak a kezdõ szintrõl - túl sokáig maradtam meg a körökre osztottak világában, vagy csak túl öreg vagyok én már ehhez, de a gyakorlás, az valóban hiányzik! 😞

A videók nézése közben találkozom, elég gyakran - nyilván nem TOP játékosok harcáról van szó, akikkel amúgy se találkozhatnék a virtuális harcmezõn szemtõl-szembe és a "mutatványaikat" talán sohasem tudom majd reprodukálni - érzem másoknál is az itt felvetett problémám mindkét oldalát: fix objektumok támogatásának igénybevétele helyett csapatokkal próbál meg 10-20 percig egyazon területet tartani, miközben hatalmas veszteségek érik az egységeit; vagy egy-két épített védelmi álláson, az iszonyatos veszteségek ellenére sem tud keresztüljutni az egyén.
Az idõt is beleszámítva már nem biztos, hogy a mortal elégséges az ütközet állásának megfordításához: a legtöbbször, ha már van empla, akkor hátrányban vagyok. A Marderek (és minden PE könnyû jármû) mellé is kell (v. nagyon ajánlott a) fedezet - ami a (közel)támadó csapatok (lét)számát csökkenti, azaz a támadás erejét és lehetséges sikerességégének esélyeit csökkenti - , néha nem is kevés (a mikrózás kivitelezésének hiánya itt is exponenciálisan növel(ne)) és ezzel már ott tartok, hogy a gyalogság, az ütközet végéig megmaradó fejlesztései mégsem olyan drágák, mint 2-3x (hiába/elért eredmény nélkül) újragyártani a jármûparkot - ha majd tudok elégségesen mikrózni, akkor ez változhat, addig viszont, az én szintemen, a gyalogsági frontális tömegtámadások a bejövõsebbek (legalábbis több eredményt tudtam velük felmutatni, mint a könnyû gépekkel).

Brittel (USA-l és WM-l is) emplát építek minden olyan helyre, amit feltétlenül tartani szeretnék (pl. cuting point), belekalkulálva az esetleges elvesztését az 1-2 (vagy több) gyalogos egység (+ gépek, ha vannak) leamortizálódásával szembeállítva (amik az empla helyet ott védtek volna): az empla még mindig olcsóbb. Ezzel nem azt mondom, hogy csak és kizárólag fix építmények legyenek, de egy egészséges szintig nagyon megkönnyítik - számomra legalábbis, a jó helyre rakva - az életemet: addig is nyomulhatnak máshol a mobil erõk (persze ez pálya és helyzet függõ).
Az fix állások is igényelnek fedezetet (egy mobil tûzoltócsapat, hogy többet tudjanak védeni - a tömegtámadás az empla halála, azt meg nehéz egyszerre több ponton is kivitelezni), de a felszámolásuk is adhat értékes félperceket, amit máshol kamatoztatni tudok - ha tudok.
Egy zsíros nyersanyag-, vagy VP-pont tartása (mapcontrol részét képezi), az ellenféltõl való elzárása bõven megérhet ennyit: az emlpa nem menekül el - nem veszik el a hazafutás és a frontra való újbóli kijövetel (vagy a hosszú, frontvonaltól távoli javítás) ideje - , de javítani lehet, ha tisztázódott a helyzet és túlélte a harcot. Azonkívül megosztja a figyelmet és a támadó tûzerejét - ha van fedezete - , amit megint csak illene kihasználni: kontra.

USA és brit építhet ágyút - az utóbbi, fõleg kisebb pályákon mindenhova "elérhet"... - , amit ha jó helyre telepít, akkor bizony már érdemes azt megvédeni. Itt sem biztos, hogy közvetlenül mellé kell bökni a pit-eket: lehet nagyobb területet is lefedni velük, úgy már a felvonulást és csoportosítást is gátolni tudják, miközben a löveg (+ mortal pit) is fedezi õket.
Ha ezeket csak mobil erõkkel védem, akkor esélyes, hogy a kontrára nem marad bevethetõ egység. De ha az emplákra utazott és eközben lett felõrölve az ellenfél, akkor maradhat annyi tartalék, ami pár pont behúzásához és tartásához, amíg az emplák újratelepülnek, elégséges.
Persze ez utóbbi esetben már eleve esélyes a gyõzelem, de mivel vesztettem már nem egyszer, nyerõ pozícióból, ezért inkább a biztosra utazok a folyamatos nyomás alatt tartás mellett (mint az óriáskígyó: lassan, de halálosan biztosan 😊) ) - az emlpa egy esetleges sikeres visszajövetelt is megfoghat (ezt ugyan ritkábban, de szintén a saját bõrömön tapasztaltam meg), amikor a mobil erõ még javában regenerálódik.

Ha pedig eltekintek az erõdítéstõl és a mobil dolgokra koncentrálok, akkor megint csak a fejlesztett gyalogságban tapasztaltam meg (+ketten) az ehhez szükséges és biztos erõt: Marder helyett inkább megpróbálom kihúzni a Hetzer-ig, ha sikerül, mert nálam ott kezdõdik a többször is használatos PE gép, ami már eredményt is tud néha felmutatni, addig meg ki is kéne tartani vhogy. Az SC/AC, fél-egyperces királyságáért nem biztos, hogy megéri a beléfeccölt anyagot, legalábbis, amíg ilyen gyatrán mikrózok.
Zártabb pályán, egy korán és megfelelõ helyre telepített empla is sokat segíthet: pl. ahol nem volna ház az USA/WM HMG-nek, csak a jóféle pozíció...

Ahogy azt már többször leírtátok Ti és mások is nekem: gyakoroljak és nézzek visszajátszásokat, mert az lenne az egyetlen módja a fejlõdésnek. De addig is, ha tehetitek, akkor jelezzétek itt, ha netalántán további változtatásokat (gyengítéseket) eszközölnének a PE gyalogságon, köszönöm! <#worship>

Apafasz néven futok a játékban, keress meg a Budapest szobában. Aztán majd csapunk párat!

Köszönöm, akkor már csak friendet kell találni. 😄

Az azt jelenti, hogy csak egy meghívott barátoddal játszhatod. Mikor indítasz egy olyan meccset, akkor meg kell hívni egy barátodat is.

Azt meg tudja valaki mondani nekem, hogy az automatch funkciónál a 2v2, 3v3 stb után az 'AT' mit jelent? Olyan meccseket nem is enged indítani.

60ger
Sziasztok !!! Segítségek kérek !! Asztali gépemen XP fut , ott tökéletesen mûködik a Company of Heroes játék ! De viszont a Laptopomon Win7 van sikerült feltelepítenem a játékot , de viszont nincs kurzorom a játékban (ami szerintem kihagyhatatlan eme játékból)! Tudtok nekem segíteni benne ???Mit cvsináljak ? Próbáltam futtatni XP2-3 módban is , de semmi !minden ugyan olyan nem változott

Én azt javasolnám, nézegess replayokat profi játékosoktól. Azt fogod találni, hogy a profik közül senki nem épít védelmi cuccokat, max egyet-egyet, a profi brit playerek egyáltalán nem építenek emplákat. Profik alapból nem építenek fix védelmi vonalat (ez a kezdõk mániája), mert pontosan tudják hogy azokat mennyire könnyû megkerülni, és lerombolni. Lévén hogy az egész játéknak a map control a lényege, ami nélkül veszítesz, ezért semmire se mész vele ha a térkép egy részét uralod mert teleépítetted védelmi cuccokkal. Aki ebben a játékban defenzívára rendezkedik be, azt egy profi gyorsan elszigeteli és kinyírja. Az egész térképet pedig nem tudod beépíteni. De sokra nem is mennél vele, mert például a WM százféle módon tudja messzirõl szétrombolni az emplákat és védelmi állásokat.

Értem amit mondasz, mégis arra kérlek számold össze, mennyi anyagot, és milyet költesz az upgradelt vetes, 4 fõs PG-kre, és mennyi lenne, ha simán egy-két Marderral szednéd ki az MG-nestet. Mortarba vetett hited ne lankadjon: továbbra is az egyetlen elég korai eszköz, amivel ki lehet szedni bármilyen brit emplát messzirõl. PG AT gránáttal ettõl függetlenül kell, de nem szükséges a 4 fõs fejlesztés és a vet. Mikrózásodon javíts és hálás nemzet lesz PE.

A válasznál fogyott el a havi 50 MB-om, így kicsit késtem vele, sorry:

(VP- és nyersanyagpont köré épített brit emplákkal és a sleppjükkel szeretnék vmit kezdeni, a kezdõ bázisa másodlagos - ha odáig eljutok már nincs sok problémám abban a játékban, ált.)

"Mint mondtam nem a nest érdekel elsõsorban (de ha egyszer - ált. csak - rajta keresztül lehet bemenni oda - a 40mm-shez már nagyobb erõ szükséges), hanem amik mögötte vannak: pl. az ágyúja, a 17 fontos ATG - hogy a gépek is bejöhessenek irtani - , meg a HQ-ja.
Az AT nade erõsítésének örülök, mert õk jöttek másodiknak: amíg "töltötték" a PzSchr.-t, addig dobálóztak a fiúk - ha éppen volt muni rá. De ezeket is kézbesíteni kéne vhogy, hogy érjen is vmit ez a lehetõség...

A Mortar-ral kacsázhatok percekig, ezzel ezen az egy helyen lekötve a figyelmemet, meg az eredményre váró haderõmet is - közben ellep(het)ik az ángliusok az egész pályát... 😞
Ezért kellet egy, a Mortal HT(k)-nál gyorsabb megoldás után néznem. Igazad van, ez sem mindenható, de ha adottak rá a feltételek, akkor az aknavetõzgetésnél gyorsabb, biztosabb eredményt produkál, még ha annál kockázatosabb is.
Gondolom a humán ellenfél sem nézi ölbe tett kézzel, ahogy hullik az "áldás" a bázis(kezdeményé)ra(/e), a lerohanásra meg nem biztos, hogy fel tud készülni - ha esetleg a pálya másik oldalán szemlélõdik/akciózik (a Humán, mert a gép(i), mintha mindenütt ott volna), mert õ a jelenlétünkrõl csak a legutolsó pillanatokban szerez tudomást, ha szerencsénk van (HMG-nest elvesztése, utána meg már bent is vagyunk a fiúkkal - tüzérséget csak nem hív a még meglévõ sajátjaira...).
Az aknák elõtte, mondjuk, elég hatásosak a legénységünk ellenében, de a kockázatot vállalni kell, ha már "gg"-be hajlik részünkrõl a játékmenet.
Ha vannak gyalogosai beásva, akkor a M. HT gyújtógránátjaival indul a mulatság, ezt meg a PG-k flame gránátja követi - az MG-nest felszámolása után.
Ha esetleg kevés az elsõ négyes és még látok lehetõséget a rombolásra, mert nem érkezik komolyabb felmentõ sereg, akkor a maradék (ide már jó a nem vet 3-s PG is) a második hullámban fut be, amikor már az elsõknek szaladniuk kell az életükért - ez esetben, mivel nem tudok gyorsan parancsokat osztani, nem a rájuk várakozó, a M. HT-t fedezõ, Inf. HT-z futnak feltöltésre, hanem a saját bázisra, hogy az ellenféllel tudjak "törõdni".

A "bázis" lehet egy VP is, aminek a "kitakarítása" és elfoglalása feltétlenül szükséges a gyõzelemhez, ne csak a kiinduló állások, a HQ által amúgy is magukra hagyott géppuskafészkeire gondolj - az 500 pont nálam hamarabb el szokott fogyni, mert nem tudok még mindent gyorsan átnézni, parancsokat kiadni, így gyakrabban kerültem kényszerhelyzetbe/idõszûkébe, mint Ti a multiban.

Meglehet, hogy multiban, mire idáig jutna a techellés, addigra már javában a játékvégi összesítõ táblázatot nézi a játékos (1 vs. 1 pályákon fõként), de a "bázisfoglalós", gépi ellenfeleknél - nekem mindenképpen, már csak a "bénaságom" miatt is - tovább tart a játék(menet). Ehhez a mókához meg a vet 3-s ÉS techhelt gyalogság szükségeltetik, amihez idõ és nyersanyag is kell - a vetezõdés a harcokban, ha nem vesznek oda az egységek, azért könnyebben összejöhet, mint a fejlesztések ellenértéke (de mint mondtam, az épületekbõl kihozható PE-jármûvekért nem rajongok annyira, hogy velük töltsem fel a seregem a limitig, így ált. marad a gyalogosok fejlesztéseire is nyersanyag - bár, a gyalogsági harcmodor erõltetése meg pont a Hetzer elõl veszi el a manpower-t, a veszteségek pótlása miatt).
A papírvékony páncélzatú, drága jármûvek helyett meg inkább PzS.-l + At nade-l (+ Teller-l) darálom a Stuart-os és Cromwell-es jármûparkot, mert így legalább az olajam nem veszik el fölöslegesen (Marder, AT HT), marad a gyalogsági fejlesztésekre, amiket jobban ki tudok használni, mint jármûveket mikrózni, állandó jelleggel. A vetes és tápolt PE gyalogságot hasznosabbnak ítélem, mint a PE-s jármûparkot (ami eleve csak kényszer- és végszükség-megoldásokból áll - ellentétben az USA és Brit egységek zömével, ugye), bár tudom, hogy (önállóan) nem mindenhatóak õk sem. (Ennyibõl jobb, számomra a Blitz'-mod, mert ott csak a nyersanyag (és a CP) korlátozza a valósághûbben paraméterezett egység-választékot - meg ritkán az MP-limit is.)

PS: Remélem hamarosan lesznek újabb közvetítések, amiket ugyan nem tudok élõben nézni, de nagyon hasznos és élvezetes idõtöltés az utólagos megnézésük a magamfajta kezdõ számára (is). 😊"

A másik ötletem a 88-asok lettek volna, de azokkal túl sok a gyakorlati probléma ahhoz, hogy már telepített állások közelében lehessen felhúzni õket. (Meg emlékeim szerint a bázisunktól elvágott területünkre nem is építkezhetünk, pedig "hátulról" könnyebb lehetett volna ez is. Esetleg, a pótlásként bejövõ HQ-k útjába tenni belõlük 1-2-t... 😊 )
Ha viszont védeni kell a VP-t és nem tüzérdoktrínára ment a brit (ekkor már a mortal-pit-ek is veszélyesek a hatótávjuk miatt), akkor elsõ osztályú egységekké vál(hat)nak (camo Ketten/FJ/Goliath sasol nekik; a legénységük pótlása 135 MP, ha az ágyú nem pusztul el, ez meg 4 fõs PG-knél már nem tétel), nyíltabb terepen, támogatással - csak idáig is el kéne jutni vhogy...

Továbbra se értem mit szeretnél az ellenfél bázisán lévõ MG nesttel.

A játék nagy részében Mortar HT és AT nade áll rendelkezésedre, a Mortar HT megfelelõ használata biztosítja számodra, hogy kitessékeld britet pozíciójából, de természetesen nem mindenható. NINCS mindenható egység a COHban. Emplák felszámolása akkor is Mortarral és AT gránáttal történik.

Britet elõször felderítjük gyalogossal, estleg camozott kettennel, aztán mehet az ellenszer. Aki beleáll egy 17 fontos elé Hetzerrel, az magára vessen, ha kimúlik, erre való a gyalogságnál lévõ AT nade, illetve a ház mögül, illetve általában messzire ható Mortar.

És ez peccs független, de mint írtam, az AT nade most hatékonyabb lett.

A Mortár HT-t nem minden esetben tûri meg az ellenfél annyi ideig ténykedni, amennyi a munkájának elvégzéséhez kell - önállóan pláne, akkor meg már akciózhatna a kíséret is, hátha elterelik a Mortar-ról a figyelmet...
AT nade-t is el kell juttatni a céljához, és ha közben van egy MG-nest?! 😊
Nem önállóan, csak a rókalyukakra mennék, hanem - fõként briteknél - a mellette, mögötte megbúvó ágyú, 17-fontos, 40mm-s és a HQ volna a legfõbb célpont, úgymond a legnagyobb problémám - vhogy ki kell tessékelni õkelmét a pozíciójából, és ehhez ritkán van kéznél három Hummel, ami a legideálisabb választás volna erre a feladatra. A 17-fontos egy lövéssel leszedi a páncélozott célpontokat, tapasztalataim szerint csak a Hetzer, Párduc, Vadászpárduc és Hegyitigris éli túl az elsõ találatait (a PzIV vagy-vagy, de mire fordulna, már kapja a 2. "dezinterálót" a nyakába, ami 100%, hogy elviszi; a Hetzer 3-4 találat után múlik ki, ha végig szembõl kapja õket; Párducjavítással meg nem szeretném fölöslegesen tölteni az idõt és ehhez lekötni jópár egységet), így mindenképpen gyalogsággal kell indítani, mert eléggé gyorsan ismétel és nagy a lõtávja, ha sasolnak neki.
Természetesen ezen eseményeket megelõzi a közelben lévõ mobil erejének a szétzúzása, leamortizálása, visszaszorítása - mondjuk egy kontrából indítva - , így már csak a fix építmények és a védõ gyalogság, beásott páncélosai maradnak, mint leküzdendõ ellenfelek - és amíg segítséget nem kap, addig kell(ene) rombolni, a lehetõ legrövidebb idõ alatt. A Mortar sebzése, találati %-ka miatt, nekem legalábbis, nem a legjobb, meg nem is a leggyorsabb eljárás (önmagában), és ha az idõ már ellenem dolgozik, akkor olyan sok választásom nincs...

Ja, igen, NEM az 500/1000 VP-s játékformát preferáltam, ahhoz nem vagyok még kellõen hozzáedzõdve - gyorsbill. kezelés, térképismeret (foglalási sorrend, megindulás, stb.) hiánya. Azon hajlamos voltam túlpörgetni magamat, így inkább a könnyedebb, kevésbé hajat õszítõ és hullató variánsnál maradtam, ami toleránsabb a harctéren elmélázni és tanakodni hajlamos egyéniségemmel szemben. 😊

A Stuart kartácsával én is csak végszükség esetén rohamozok szembe, de az MG-nest az más, sokkal emészthetõbb a vetes, kis csapatban egymást is erõsítõ PE gyalogság részére - természetesen a megfelelõ fejlesztések után, mert ezek nélkül olyanok, mint a mezei Rifle-k BAR és gránát nélkül. 😄

...

CAC:
Igen, driver gond is lehet, de ezen, mint írtam a kiadó is segíthetne (a többiek megteszik, csak a Relic nem?), ha akarna/tudna. Erre meg simán ráhúzható az elsõ, kritikát kapott megnyilvánulásom 2. része az "erre már nem mard kapacitás"-sal.
Nekem warez, de aki kérdezte, neki - vélhetõleg, a leírtak alapján - hivatalos verziója van és mégis jelentkezik nála a hiba, ahogy nálad is jelentkezett anno...
De tényleg elment a "vita" az "Én apukám úgyis erõsebb!" irányba, így szerintem is hagyjuk.
Remélem, hogy morphologu már javában játszik! Peace! 😊

bgabor:
(Lehetek én is olyan/annyira ... , mint TE - nem bántólag, csak az érzékeltetés céljából?!)
Én meg csak azt nem értem, hogy ha olyan sokan és ennyire jól tudják a hiba okát, akkor õk miért nem adtak eddig egzakt választ arra és miért csak az én mondandómba kötnek bele?!
Nem lehet, hogy a "pongyola megfogalmazása" és EZÉRT nem teljesen korrekt volta miatt, mégis csak van benne vmi?!

Hhmm, de ebben mégis csak CAC-nak van igaza: #7905 elsõ fele...

Szerintem hagyjuk. Már nekem sem kellett volna hajnalbn válaszolnom, csak hát grafománra ittam tegnap magam. 😊

Én csak azt nem értem, miért írsz többoldalas okfejtéseket egy olyan témában, amihez láthatóan nem értesz.

Továbbra sem értem, miért mennél frontálisan gyalogosokkal- akármilyen nagy veten is- MG nest felé. Említetted a Mortar HT-t, az bõven elég emplát kiszedni, illetve AT nade-n javítottak, azt kell használni.

Szerintem mire neked 4 PG-d- shrekkel és MP44-gyel- vet3-as lesz, nem holmi MG nest lesz a legnagyobb problémád.

Nos, Neked is hasonló jókat!
Végigolvastam, s mivel utcazene fesztiválról jövök, biztos nem tudom teljes mértékben értelmezni, lereagálni, ezért elõre is elnézést!

Egy dolgot tisztázzunk kérlek: Neked eredetiben/legfrissebb patch-hel, jogtiszta windows-zal van meg a CoH?

Ezért kérdezem:
"DE: nálam is v2.301 és ToV alatt is a textúraminõség visszavétele javított a játék stabilitásán"
Feltételezem, hogy jogtiszta verziók esetén a friss patch verziószámát tüntetted volna fel.

"Most vessünk egy pillantást morphologu kolléga aláírására, amiben az szerepel, hogy AMD/ATI HD 5770 VGA-ja van, ami, tudtommal, DX 11 kompatibilis, ergo, neki már nem kéne visszavennie a textúrarészletességet csak azért, mert nem tudja a kártyája a minimum DX 10(.1)-t.
AZAZ: marad a szoftver/op.rendszer hiba (ami, ugye, nem létezhetne 😊 ), vagy az adott paraméterezés melletti adat-hiány."

Nemigen értetted meg, amit írtam. Idézném:
"Konkrétan arról van szó, hogy ha ultra textúrákat állítasz be, akkor az már a dx10-es utasításkészletet fog használni. És ez bizonyos kártyák esetében fagyást okoz."
Tehát nem arról van szó, hogy dx9-et, 10-et, 11-et ismerõ kártyák esetén, hanem bizonyos kártyáknál, HA ultra textúrát, kvázi dx10-es utasításcsomagot használsz.
Nekem egyébként hd5850-nem van, ami szintén dx11-es (elnézést, hogy nem változtatom az aláírásomat), és ezen is elõjött ez a jelenség. A régi hd3870-nél nem (igaz ez nem is bírta volna fullHD-ben a maxos grafikai részletességet).

Amit tudni kell, hogy minimális (szemmel néha nem is látható) minõségjavulást okoz egy dx9-dx10, vagy épp dx10-dx11 váltás (tudtommal a CoH, nem is támogatja a dx11-et). Az elõremutató fícsörök viszont hatalmas számítási teljesítményt rónak a vga-ra, de ez alapesetben csak fps esést okoz.
Nem tudom miért, de sajna a 10-es verziószámú dx néha lefagyasztja a játékot. De ez csak bizonyos 'együttállások' esetén jelentkezik. Tehát nem mondható az, hogy minden dx10-es hívás esetén merevre fagy minden konfig. Sõt! Ez a ritkább eset. Természetesen egy fórumon ezek publicitást kapnak, de csak azért figyel fel erre az ember, mert a 100-ból a maradék 9x esetben nem fogja a user azzal kezdeni a postot, hogy:
Béla vagyok, 32 éves, dx10 vga használó, és nem fagy a CoHom.

Sry, mindenkitõl, aki inkább a magáról a játékról beszélne, de szerintem hasznos, ha tisztázunk pár felületes értesülést, tévinformációt.

Az nem Fifus-nak, hanem CAC felé ment volna, sorry! 😞