8857
  • Apa27
    Sziasztok!

Olyan játékos társakkal venném fel a kapcsolatot, akik csapattársat keresnek maguk mellé!!!
    Nem vagyok kezdő, de profi sem. Eddig az Amcsikkal voltam, de bármelyik frakció érdekel...
  • Apa27
    Itt tudtok eredetit venni...

http://www.supergamer.hu/company-of-heroes-anthology-games-for-windows-p-4689.html

http://www.supergamer.hu/advanced_search_result.php?keywords=company+of+heroes&x=0&y=0&osCsid=e2bf1cb14effcb6513320fdf7fdc0845
  • Kotomicuki
    Á, szerintem elégséges, ha csak itt rontom a levegőt a trollkodásommal és a Fansite megmarad a profiknak, így ott nem kell a lapozgatással feleslegesen tölteni az időt - azon a fórumon eléggé szűkös a hely az "értékes tartalomnak", sok helyet foglal a sallang, szvsz.
    Ott sem nyüzsögnek a Blitz' rajongók... :))
  • V43 1105
    SIESS!:)
  • uniqes
    Sziasztok!

Szeretném megvenni a játékot de nem találok sehol... Dobozost szeretnék nem letöltöttet. Az alap meg volt csak eltört a dvd a meghajtóba!
    THX
  • Fifus
    Koto, nem regelsz a fansite-ra? Vagy már megtörtént? Írj inkább oda, azt sűrűbben nézem.
  • Kotomicuki
    Rendben van, legyen, ahogy akarod! A Google meggyőző érv tud lenni.
  • NovaTerra
    Az egy dolog, hogy a thompsont tommy gun-nak hívták. De a háborúban a tommies, Tommy, ugyanolyan kifejezés volt, mint az németekre a Fritz. Ehhez nem kell senkit megkérdezni, csak beírni a google-be. Szóval helyesen használta Fifus a közvetítésben.
  • Kotomicuki
    Hát, én másról nem tudok, hogy ilyen közvetítéseket csinálna (gyakoriság, mennyiség, minőség), így a Fifus-félét tartom etalonnak ebben a témában. Lehet, hogy van jobb-rosszabb, de azért érdemes és érdekes végignézni mindegyiket.
    Az érdekes, fordulatos játékmenet sokat tud dobni a közvetítésen, itt nem lehet érzelemmentességre panaszkodni. Egy laposabb, szokványos meccset, esetleg láthatóan már elrontott és ezért bukásszagú vergődést konferálni úgy, hogy helyrehozza a látottak hiányosságait, az már valóban művészet és nem elvárás.
    Szerintem érezhető, hogy Fifus-Mester játszik is a játékkal, sőt mindet elkövet az abban való fejlődéséért. Az esetleges hibák meg velejárói az "élő" mókáknak.

Tehát, innentől határozottan: Puma! Rövid szőrű, vagy hosszú orrú az már lényegtelen, a közösség döntött! :)
  • Fifus
    Én meg a Mester... Olyan szinten közvetíteni, ahogy egy-két profi caster teszi, hogy egyszerre van jelen szakismeret, játékismeret és érzelmi töltet, na ettől vagyok messze, pont olyan hullámzó itt is a teljesítményem, mint sokszor játékban.
  • Kotomicuki
    Jó, akkor az Sd.Kfz 234-s család tagjai, együttesen Pumák! Ezt is megbeszéltük! :)

...

A Tommy Gun az amerikai Thompson géppisztoly beceneve. :P
    (Ha eszembe jut, akkor megkérdezem a német ismerősök nagyszüleit, hogy a németek, akkor, hogy hívták az amcsi és a brit katonákat. A "pudingfejű"-t én is lecserélném egy kevésé sértőre... De inkább hagyjuk ezt a meddő vitát...)

...

Fifus!

Nehogy emiatt abbahagyd a közvetítéseket, ha már más nem hajlandó "átvenni" azokat tőled, vagy gyakrabban "besegíteni"! A bizonytalankodás volt a leginkább zavaró a Mestertől!
  • V43 1105
    Szerintem maradhat a Tommy, nyugodtan.. Amcsikra meg a Jenki kifejezés :)
  • NovaTerra
    Tudom, hogy wikipédia nem szentírás mégis itt a link.
  • NovaTerra
    Szerintem azzal sincs semmi baj. CoH-ban az is elterjedt. Most beírtam a keresőbe, hogy ww2 tommy. És csupa britekkel kapcsolatos dolgot talált. Első találat: "A "Tommy" is a British soldier. The Krauts used to call'em that during WW1/WW2. "Tommy Atkins" was supposed to be a typical British name."

Vagy itt egy kép találat:

• Fifus
    A Tommykért is elnézést, nem tudom , miért erőltetem. Se történész nem vagyok, se színész.
  • Fifus
    Bizonyára igazad van, sajnos különösebb előtanulmányok nélkül álltam neki a riportolásnak, sokszor most is "félrebeszélek". Nem beszélve arról, hogy közel se vagyok jó játékos, nem is igazán nekem kéne a castokat készíteni. Csupán az itt-ott fellelhető rövidítéseket, és közös megegyezés szerint használt fogalmakat szoktam én is használni, amit szerintem mindenki megért.
    Továbbra is jó néven venném, ha egy profi átvenné ezt a keresztet tőlem.
  • CAC
    Így van. Az AC az AC a Puma meg Puma. :)
  • NovaTerra
    Én elég sokat játszottam CoH-val, kis CoH közösségünket is viszonylag jól ismerem. Sok külföldivel is játszottam. Elterjedt, hogy a Sdkfz 234 amrored car-t egyszerűen pumának hívja mindenki, még a német játékosok is. Lehet, hogy a háborúban nem így volt, vagy a hivatalos gyártási listán. Például a gamereplay.org fórumán, ha azt írod, hogy a másik játékos pumát spamolt, akkor mindenki arra gondol, hogy 3+ darab Sdkfz 234-et gyártott. Nem arra gondolnak, hogy 50mm-es ágyút szerelt minden armored car-ra. Sőt, ha valaki armored car-nak nevezi, akkor a PE armored car-ra gondolnak, nem a Sdkfz 234-re.
  • Kotomicuki
    Az utolsó 4 közvetítés (1224-) valamelyikének végignézése során került a notice-ba a 234-sek keverése. Mivel most nem tudok belenézni, mert a sávszél-em nem alkalmas rá, így pontos helyet és időt nem tudok említeni, de a bizonytalankodás mértéke már elegendő volt a klaviatúra megragadására.

A "Puma" hallatán az 50mm-s ágyúval felszerelt változat ugrik be nekem, ami, mint írtam, inkább gépek ellen jó, míg az alapváltozat a gyalogságot szedi jobban. Ez azért az alapjátékban sem mindegy, nemhogy a Blitz'-ben. Ha esetleg az Sd.Kfz 234-es család minden tagjára ezt használjátok - bár a közvetítés során érzékelhető bizonytalanság ennek ellent mond - , mert pl. az AC már foglalt, akkor kérném azt kijelenteni és a továbbiakban nem zavarom fel az állóvizet ilyen esetben.
    Hasonlatos a helyet a Tommy - USA gyalogság gúnyneve - ráaggatása a brit gyalogosra, ami már ki lett tárgyalva régebben, így akkora fennakadást nem okoz. :)
  • Fifus
    Most ki nem ismerte fel az Sd.Kfz 234-es család tagjait?
  • szoszibá
    Nincs ilyen mod...
  • koj
    Van olyan mod ami Magyarországot, vagy magyar egységeket tesz a játékba? Vagy bármilyen más országot? csak mert amerika, németek, angolok, meg oroszokon kívül igen sokan benne voltak még a 2. vh-ban.
  • Kotomicuki
    Az utóbbi időben ismét megindult - ez örömteli esemény - közvetítéseket figyelve nagyon kiábrándító volt az Sd.Kfz. 234-s család fel nem ismerése, ill. az /1-s alapváltozat és a /2-s "Puma" keverése. Az előbbi az, ami kigördül a műhelyből és az AC (Sd.Kfz. 222) fegyverzetét hordozza: egy 20mm-s kwk 30/38 és mellé egy MG 34/42. Az utóbbi, a nagyobb tornyú és fegyvercsövű, a fejleszthető és egy ~PAK 38-t, valamint az elmaradhatatlan géppuskát hordja fegyverzet gyanánt - a tornya egy sorozatgyártásba sohasem került könnyű páncélosé lett volna eredetileg.

A wikiről:
    "...A katonák körében a "Puma" elnevezés terjedt el és habár számos szakirodalom is ezen a néven említi, a "Puma" név soha nem szerepelt egyetlen korabeli hivatalos német okmányban sem. A Sd.Kfz. 234/2-es teljesen zárt lövegtornyát, amelyben egy 50mm-es KwK 39/1 típusú L/60-as löveget helyeztek el, még a Krupp-cég fejlesztette ki a Panzerkampfwagen II-es harckocsin alapuló "Leopard" felderítő-páncélos számára 1942-ben. A "Leopard"-programot végül törölték, így a számára kifejlesztett lövegtornyot a "Pumák" kapták..."

A CoH-ban az alapmodell a gyalogság, míg felfejlesztve már inkább a könnyebb gépek ellen hatásos.
    A Blitz'-ben, szerencsére ki lehet váltani az Sd.Kfz. 234/3-mal (75 mm-s, L24-s ágyú + MG) a /2-t, így gyalogság ellen is hatásos, míg némi idő és muníció felhasználásával a könnyebben páncélozott járműveket is szépen tudja amortizálni - sajna a páncélos hadnagyokat nem lehet beleültetni, pl. "fejlesztés" célzattal.
    Felderítő jármű, 'az üss és fuss' taktikát szereti, az angolos, kocsmai bunyót már kevésbé, a könnyű páncélzata miatt - szeretek mögé aknát "varázsolni" (még akció előtt, ha lehet), vagy egy PAK 40-t/Sd.Kfz. 251/22-t :D , így a "sikertől" megrészegült M8/Stuart/Shörmi(ha nem talált elsőre, mert az elviszi) hamar elhullhat, ha üldözni kezdi. Akár egy Bazooka találat is "múltidőbe" teheti őkelmét, és vetezheti a gyilkosát, így eléggé nagy figyelmet és szerencsét igényel a sikeres használata -> inkább sniper, bike, felderítő leselkedjen és a keményebb gépek (Pz. IV min) "kontaktoljanak" az ellenféllel szemben.

BÚÉK
  • Piko888
    Kár, pedig magyarul sokkal jobb lenne :-(
  • grebber
    Szerintem esélytelen!
  • Piko888
    Akkor semmi ötlet? Tuti nem meg valamilyen trükkel?
  • grebber
    A magyarítás régebbi mint ami a steam-en fentvan CoH verzió!Csak reménykedni lehet hogy frissíti majd Baker!
  • Piko888
    Sziasztok!
    Megvettem a Steamen az alapjátékot, de nem tudom magyarosítani.
    Valakinek ötlete?
    Köszi
  • szoszibá
    Szedd le magad a frissítést és telepítsd fel te magad, az hátha megoldja.
  • peterfipeter
    Sziasztok! Meg van eredetiben a tales of valor. Olyan gondom lenne vele hogy, leszedi az első frissítést, de nem telepíti. Mi lehet a gond?
  • tomko44
    Játék indulásakor írja ki minden softwer a legfrissebb legújabb directx minden fenn van mégis ez van mi lehet az oka ?
  • Fifus
    Tiltsd le az alaplapi vga-t biosból. Windows indulásakor keresi a dx vezérlőt, vagy a játék indulásakor?
  • Fifus
    Driverek rendben vannak? Op. rendszerhez, alaplaphoz, VGA-hoz?
  • tomko44
    Sziasztok egy olyan gonddal fordulok hozzátok amiben remélem tudtok segíteni. Olyan bajom van a játékkal hogy az alaplapi videokártyával fut csak, de a rendes videó kártyámnál kiírja azt, hogy nem találja a directx vezérlőt. Pedig NVIDIA GeForce GT520M 1gb-os videó kártyám van ami kezeli már a legújabb directx11et is és a gépen rajta is van a directx 11 mi lehet a probléma ? Válaszotokat előre is köszönöm
  • NovaTerra
    Vannak, akik játsszák, de elenyésző százalék. Ott lényegében nincs balance és emiatt sokan csak kipróbálták.
  • gezu1025
    És az Eastern Front mod? Mennyire mindennapos? Vagy nem szeretik, a népek ?:D
  • NovaTerra
    Alapvetően elég sok a gyenge játékos, a leárazások miatt sok új is van. A ranked rendszer miatt nem fog összerakni magasabb szintűvel, csak, ha magasabb szintre jutsz. Inkább várakoztat a rendszer. Basic meccsben meg ugye azzal játszol, akivel akarsz. Sokkal kiegyensúlyozottabb a COHO-nál, köszönhetően annak, hogy itt nincs hero egység és hasonló, mindenki ugyanazzal vág neki a csatának (természetesen axis vs allies). Viszont, ha sokat játszottál a COHO-val és ott magasabb szintű voltál, akkor viszonylag hamar lépkedsz majd rangban előre egy ideig, de arra készülj fel, hogy a magas szintű COHO játékos a sima COH-ban kb. közepesnek felel meg.
  • gezu1025
    Helló!

Én is pörgettem rendesen az alapjátékot, és COHO-ba (de jo volt kár, hogy elkaszálták :( ) is tettem vagy 100 órát, meg eléggé szeretem a startikat :D Szóval nem full alap lenne az induló szint :D

A játék mennyire van kiegyensúlyozva?

Ami tetszett a COHO-ba az a beadható hero egységek és bónusz képességet voltak. Gondolom itt ilyen nincs?
  • szoszibá
    Szia! Elmondom én hogy érzem. Régóta játszottam már a tört játékkal, mikor megvettem az eredetit és elkezdtem multizni. Így nem voltam olyan nagyon láma, nem a nulláról kezdtem. De azt vettem észre, hogy kábé kezdő ember nincs is. 5 éves a játék és akik tolják neten azokat vagy simán elverem őket, mert egyszerűen jobb vagyok, vagy simán kikapok mert annyira PRO-k. Ennek ellenére én imádom, és elég sokan is játszanak még vele a mai napig is. Bár néha van, hogy hosszú percekig keres automatch-hez játékost és olyan is volt már, hogy több mint egy óra alatt nem sikerült találnunk 4 embert 4v4-hez. Jah és ajánlom a magyar fansite-ot, ott van még egy maréknyi magyar aki aktívan játszik!
  • gezu1025
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e "élet" a multiban? Mert ha vannak még játékosok és nincs "szénné" kockulva minden egyes mozdulat, lehet kezdeni valamit kevés tapasztalattal is, akkor lehetséges, hogy beruházok egy anthology-ra.