Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Úgy érzem, hogy két(? - inkább csak egy lesz az...), de mégis csak egyazon multi által bitorolt malomban õrlünk. Nem kívánom folytatni ezen, szerintem meddõ vitát, ezért, a többiek örömére is, utoljára szolnék hozzá ezen témához, mármint a CoH-fagyás témájához (nagggyon gonoszkodó smile):

Ugyan nem tudjuk, mert nem írta meg és azóta sem ad életjelet magáról morphologu fórumtárs, aki az eredeti, bár már oly sokak által feltett kérdést felvetette, hogy Õt melyik CoH verzióval érte ez a baleset, de azt olvastam ki a hozzászólásából, hogy már telepített patch-eket a játékára (a Steam-es letöltés amúgy is erõltetné azt).

Ha ezen verzió még az általad is említett v2.1 elõtti, akkor van esély a programkód-driver-oprendszer összeakadásra, de lehet a szûk keresztmetszet is - innen ezt nem tudjuk meg.
Ha már v2.2, vagy ez utáni (OF, ToV) a verziója akkor, az általad vázoltak szerint, már nem szabadna szoftveres hibának lennie az összeborulásnak, azaz marad a hardveres szûk keresztmetszet verzió - ha jól tudta a mod-készítõ skac.

DE: nálam is v2.301 és ToV alatt is a textúraminõség visszavétele javított a játék stabilitásán, ami, leírásod alapján joggal érthetõ is, hiszen csak DX 9.0c kompatibilis VGA-m van (nV 7900 GTO), még ha eredendõen nem indtok vele maximumon semmit sem, mert a "leadott" teljesítménye, még 1024*768-ban sem, teszi már erre mindig alkalmassá.
Most vessünk egy pillantást morphologu kolléga aláírására, amiben az szerepel, hogy AMD/ATI HD 5770 VGA-ja van, ami, tudtommal, DX 11 kompatibilis, ergo, neki már nem kéne visszavennie a textúrarészletességet csak azért, mert nem tudja a kártyája a minimum DX 10(.1)-t.
AZAZ: marad a szoftver/op.rendszer hiba (ami, ugye, nem létezhetne 😊 ), vagy az adott paraméterezés melletti adat-hiány.

Ha a boldog eredeti-tulajdonos visszajelezne, hogy a grafikai butítással megoldódott a helyzete, akkor az utóbbi, vagyis a játékmotor nem megfelelõ adatellása okozta - vélhetõleg és szerintem - a hibát.
Ha ezzel sem oldódott meg a probléma, akkor marad a szoftveres hipotézis, amibe - ismét csak szerintem - beleférhet a CoH-motor hiba, de uú lehet user-oldali (op.rendszer&TSAi) is. Nos, "Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás..."

Kötekedés - ez átugorható:
"Tehát innét kezdve már csak ballance változtatások voltak, de nem azért amiért te írtad (nem maradt rá kapacitás), hanem mert már nem volt rá szükség."
- a hiba mégis jelentkezik, többeknél, azaz vagy a CoH, vagy a W hibás (még mindig). Ha megkérdeznénk a picipuha képviselõjét, akkor gyanítom, hogy a CoH-ra terelné a gyanút, még akkor is, ha ez megalapozatlan volna, amit mi, megfelelõ tudás és idõ hiányában nehezen tudnánk eldönteni (a fejlesztõknek - egyik oldalon se - hiszek, hiszen annyi mindent ígértek már...)

"Amit írtál az angol fórumról az is elég izé... Minden hw órajelen üzemel. Olyan, hogy "(be)szûkülések az információáramlásban" léteznek, de ettõl nem fagy semmi, csak lassul. Nem lesz 120 fps-ed, csak 32."
- igen, egy "csõlátású" FPS(first person shuter)-ben ez nagyjából így van, de ott pl. nem rombolhatók a pályaelemek ilyen arányban, nincs ennyi paraméterrel megáldva egyik egység sem, stb. De ebben az RTS-ben ez már másként van! Az elõzõ példában a VGA számol fõként, hiszen ott a grafikán volna a hangsúly (élmény, ugyan már, talán a Stalker-eknél!), míg a CoH-ban csak az hogy 2*2 egység találkozik és tüzet nyit egymásra, már ez több számolást ad CPU-nak, mint egy "normális" FPS-ben 2*5 egység hadakozása és pályarombolása - Na, vajh, miért is ilyen "eccerüek" az FPS-k?! - , ami azért ott ritka, ellentétben a kedvencünkkel...
A VGA-memória megtalálható a RAM-ban is - amit bizony mindig aktualizál a rendszer, legalábbis megpróbálja. A CPU és az alaplapon található komponensek közti adatforgalmazási képesség meg nem sokat fejlõdött az utóbbi idõben (nem lett akkora ütemben növelve a CPU lábszáma, mint ahogy megkapta az egyre újabb feladatokat, nem nõtt jelentõsen az adatbusz(ok)nak se a frekvenciája, se a szélessége), míg a VGA-memóriák mérete, és sebessége(!!!) elég nagyot ugrott az elmúlt pár évben, a CoH kiadása óta...
A CoH-ban sok adat keletkezik és mozog, valós idõben, amikkel szemben vannak kritériumai a motornak: multit 2-3 f/s-l nem egy élvezet játszani, ha ez egyszer egy REAL Time Strategy. A motor a kiakadással "jelzi" a problémáját az user felé, ami nem egy elegáns megoldás, még ha a Relic, anno megtette a védekezést ez ellen: minimum hardverkövetelmény. Arról, hogy nem volt ennyire elõrelátó a játékmotorja megírásakor, mármint a technika fejlõdik majdan és mindez nem egyszerre következik be a komponenseknél és emiatt okoz anomáliákat a játékban, már nem az user felelõs.
"Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás..." (😄)
Tehát ezért, és ezt kellene javítania a Relic-nek. Még ha ez, a fejlesztéskor még megfelelõ elképzelésre épített játékmotor, nagyobb léptékû átalakításával járna is.

"A vga visszavétele is elég pongyolán lett megfogalmazva. Konkrétan arról van szó, hogy ha ultra textúrákat állítasz be, akkor az már a dx10-es utasításkészletet fog használni. És ez bizonyos kártyák esetében fagyást okoz. Ez egyértelmûen driver hiba, mert ua vga, dx9-es használata hibátlan játékélményt eredményez."
- e miatt, ha már mást nem tehet a fejlesztõ, nem kéne minimum kooperálnia az AMD/ATI és az nV (a "kékeket" se nagyon csípem, ezért most kihagynám õket) VGA-drivert (nemjól)író csapatával? Vagy ettõl zengenie a fórumoknak - már ha a Relic lelkiismerete tiszta és a terméke hibamentes...?

...
- gratulálok, és szívbõl irigyellek miatta! 😉 😊

"Mintha említetted volna a Blitz mod-ot is. Na egyetlen dolgot fogadtam meg az évek során, soha semmilyen modot nem rakok többé fel, mert ha valami, azok aztán rendesen megcsinálják hátulról szegény játékot."
- ilyesmit én nem tapasztaltam, a textúrák minõségének visszavétele után, elõtte még igen!

Köszönöm, hogy végigolvastad, CAC, és bocsánatodat kérem a nem éppen szûkszavú és pongyola megfogalmazásomért! 😊
Kellemes és sikeres játékot kívánok, mindenkinek! 😊)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Ok, köszönöm, de ebbõl még nem tudom, hogy az utóbbi PzS. "balanszírozások" (olvasatomban: gyengítések) hogyan hatottak az általam egyedüliként ismert és alkalmazott harcmodorra - fõként Britek, de a létszám-limitbe bele nem számító(? - ezen lehet, hogy csiszoltak azóta vmit?), 270(?) MP-s USA fészek ellen is.
(A PE eddig is a "menekülés a gyõzelembe" nép volt - szerintem - , de ha még mindig csak elvesznek belõle...
Mivel nem vok jó játékos - nincsenek Koreai felmenõim 😊) - ezért nem tudok a gyakorlatban is úgy kombinálni, mint ahogy azt esetleg én is elgondolnám. A szûk egységválasztékban, ellentétben a britekkel, legalábbis meglátásom szerintem, nincsenek olyan kezdeti és középszakasz tájéki, masszív(abb) és mindenes egységek (Stuart - AC, Cromwell - Marder), amikkel ez az eleve Pe-re rákényszerített harcmodor sikeresen kivitelezhetõ volna, ill. minden sikeres akcióhoz (újbóli "lendületbe" jövetelhez) olyan méretû, kombinált erõk kellenek, amiket nehéz egy helyre koncentrálni, anélkül, hogy a fél-, egész pályát ne kéne emiatt feladni, ami már önmagában jelentheti a véget, az akció sikeressége ellenére is.
Mintha a készítõk szándékosan(?) felcserélték volna a két frakció (Brit és PE) harcmodorához legjobban illõ egységeket:
A Britekkel csak akkor voltam igazán sikeres, ha a setét énemet vettem elõ és direkt a legaljasabb módon játszottam, mindig az ellenfélnek legjobban ártó keresztbetevés által vezéreltetve - ide egy HMG-pit, az egyedüli kerülési ponthoz meg egy-két akna, ezzel két nyersanyagpont máris biztosítva van. Ehhez a PE szurka-piszka egységrepertoárja jobban illene, még ha a (szerintem bármelyik) nép sikerességét ez tönkre is tenné. Míg PE-vel a nyílt sisakos, folyamatosan nyomuló harcmodorához nagyon hiányoznak a "tartósabb", nem egyszer, vagy egyszer sem, használatos egységek. A végjáték 2 Párducáig - amik ellen addigra minden kész a másik oldalon - el is kéne vegetálni vhogy, ami nem éppen a tapasztalatlan játékosok sajátja.
PS: CAC intelmeit megfogadva: ezt egy messze nem pro játékos írta, ezért, eredendõen, fenntartásokkal kezelendõ a játékkal még csak most ismerkedõk részérõl, a szakik meg csak vissza tudják tartani a röhögésüket. 😉 😊) )

Az a gép, amin játszani tudnék, az nincs nálam, nincs se eredeti CoH-om, se olyan gyors és nem limitált internetem, ami a multihoz (egyáltalán, a játék Steam-s letöltéséhez) kellene. 😞
A Blitz' csak azért fogta meg a fantáziámat, mert a valósághoz közelebb álló egység-tulajdonságok vannak benne, nincs lekorlátozva a játékos választható egységek és épületek terén sem, ha van CP és nyersanyag, szabadabban alkalmazhatom, vagy válthatom a taktikai elképzeléseimet és találhatok ehhez megfelelõ egységet is. Igaz, hogy sokkal nagyobb és kaotikusabb mészárlás a vanillához képest (3 vs. 3, 1 vs. 1), de egy "tudatlan" játékosnak, amilyen én is vok, ez még nem feltétlenül hátrány - ebben sikerült már felállnom, és a végén ebbõl gyõznünk, a bázisomra való beszorításom után, igaz, ehhez a "társaknak" is nagy áldozatot kellett hozniuk, ami az alapjátékban nem lett volna lehetséges (nem VP-s játékmenetnél).
Természetesen, ha elhárulnak a fent leírt akadályok, akkor feltétlenül beszállok az alap multijába! 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Nos, szerintem nem értettelek annyira félre:
"...a patch-ek a játék belsõ, ide-oda (ki)egyensúlyozásért lennének elsõsorban kiadva..."
"Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás..."

Szerintem guglizz rá a korábbi patchekre, és látni fogod, hogy a release notes-okban, hogy rengeteg ilyen hibát javítottak korábban, majd 1.7-2.1 környékétõl már nem volt jellemzõ.
Tehát innét kezdve már csak ballance változtatások voltak, de nem azért amiért te írtad (nem maradt rá kapacitás), hanem mert már nem volt rá szükség.

Amit írtál az angol fórumról az is elég izé... Minden hw órajelen üzemel. Olyan, hogy "(be)szûkülések az információáramlásban" léteznek, de ettõl nem fagy semmi, csak lassul. Nem lesz 120 fps-ed, csak 32.

A vga visszavétele is elég pongyolán lett megfogalmazva. Konkrétan arról van szó, hogy ha ultra textúrákat állítasz be, akkor az már a dx10-es utasításkészletet fog használni. És ez bizonyos kártyák esetében fagyást okoz. Ez egyértelmûen driver hiba, mert ua vga, dx9-es használata hibátlan játékélményt eredményez.

Nekem kb 4 éve van eredeti CoH-om. Egyedül ezzel a dx10-es dologgal szívtam, de pár nap alatt rájöttem a hibára. Eredeti játék, friss driverek és oprendszer mellett nincs gond a CoH-hal hidd el.

Mintha említetted volna a Blitz mod-ot is. Na egyetlen dolgot fogadtam meg az évek során, soha semmilyen modot nem rakok többé fel, mert ha valami, azok aztán rendesen megcsinálják hátulról szegény játékot.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Én már írtam a 4 PG a bázison kérdésedre választ. #7884 Tudsz jönni multira? És még mindig a Blitz érdekel?

Asszem megint félreolvasható voltam, vagy csak CAC kelt fel bal lábbal...?! 😞

'szal a mondandóm lényege, ha még egyszer átfutnád, CAC, megköszönném, az volt, hogy a játékegyensúlyt próbálják meg belõni a patch-ekeben, de mivel még mindig nem jó - sose lesz az, de ez így van "jól" 😄 - , ezért kell újra és újra ennek nekifutniuk. Igen, az égetõ problémák mellett, minden kiadó tesz publikus, vagy rejtett anti-warez dolgokat a játékuk javításába (nem menjen az elõzõ töréssel a frissített játék - mert, ha tényleg csak az adatfájlokat piszkálnák meg, akkor nem kellene minden egyes verzióhoz külön programkód crack, ugye...). A k.k. T. "felhasználó" biztos, hogy szembesül vele, bár aki eredetivel "kényszerül" játszani, azt ezek a bajok, szerencsére (még), nem érintik. 😊

Azt ugye nem kell(ene) bizonygatnom, hogy a picipuha operációs rendszernek csúfolt bug-halmazai messze állnak a tökéletestõl - önhibából (hozzá nemértés, megbántott alkalmazott), vagy "kérésre" (az a sok hárombetûs, hivatásos terroristaszervezet és akik mögöttük állnak), bár ez most, ebbõl a szempontból, lényegtelen - , így minden rájuk, bármelyik szinten építõ alkalmazás, driver, stb. sem lehet hibamentes (önmagában még igen, de onnantól, hogy kapcsolatba lép a nem-hibamentes systemcore-rutinokkal, onnantól már problémák keletkezhetnek). Azt azért halkan hozzáfûzném, hogy ha hibáról beszélhetünk a CoH esetében, akkor ez a fagyásos hiba a leggyakoribb, legáltalánosabb jelenség (ezen a fórumon is) és nem warez-jogtiszta függõ!

Hogy miért kell a grafikai részletességet visszavenni ahhoz, hogy javuljon a játék stabilitása (egyáltalán betöltse a pályát, az el is induljon és lehetõleg ne fagyjon ki tíz perc után), errõl egy Blitzkrieg-mod "support" oldalon olvastam, még régebben, miután nekem is ilyen problémám volt a "kõkorszaki" gépemmel, ahol egy nálam, ez ügyben bizonyára többet tudó - az alkotókhoz igen közelálló - egyén ezt levezette. Amit megértettem belõle - az angolom távolról sem perfekt, de fordítót nem használok:
egyes hardverkörnyezetekben keletkezhetnek olyan (be)szûkülések az információáramlásban (minden a legjobb, legújabb - az eladó szerint - , csak legalább az egyik lényeges eleme a gépednek nem bír megfelelõ "áteresztõképességgel"), ami miatt a játék motorja nem kaphatja meg, kellõ idõben a megfelelõ információ(ka)t - és ekkor "Õ", nemes egyszerûséggel felteszi a kezét... - ; ezen segíthet, ha a(z oda-vissza szállított) grafikai információk mennyiségét csökkentjük az egyes beállítások butításával.
Persze, ha más ezt jobban tudja, akkor kérem, ne tartsa azt magában! 😊
PS: Nekem ez bevált, azóta nem fagyok! 😊
(Ezen mûvelet más játékprogramnál is segíthet: ugyan csak 'Frame Per Sec' javítást ért alatta az átlag-user, de a lényeg ott is ue. A CoH motorja viszonylag sok információt kell, hogy számítson, valós idõben, ha ezen kritikus adatok nincsenek meg a kellõ idõben, a kellõ helyen, akkor bukta és fagyás/összeomlás van. A Relic annyit segíthetne ezen, hogy a játék motorját olyan irányba alakítja át, hogy kevesebb esély legyen ilyen adattorlódásra/adathalmozódásokra. De legalább azt megoldhatná, hogy jelezze ezen problémáját a játékos felé a program, ne csak "kiakadjon" és ne a fórumokat kelljen ezért, állandó jelleggel teleírni, mivel egyik felhasználótól sem várható el, hogy hardver-szoftver-guru legyen.
Lehet megkövezni... 😄 )

Ezek után le kell írnom - hátha...:
Ha valaki netán magára nézve sértõnek találta azon hozzászólásom részét, akkor Tõle bocsánatot kérek! Nem bántó jelleggel írtam, csak mintegy magyarázatként a "patch-ínségre".

Végezetül: megköszönöm gseldon fórumtárs kiállását mellettem! 😊

...
Természetesen várom még a megerõsítést, vagy cáfolatot a '2 db, dupla PzSchreck-s egység (inkább PE, mint WM) vs. géppuskafészkek (USA, Brit) szembõl, a legújabb patch-ben' ügyében, köszönöm! 😊)
(Még mindig nincs nálam a "nagy" gép, így ezt, miközben gyakran internet-"hiánnyal" is küzdök, nem tudom saját kezûleg leellenõrizni, de ettõl függetlenül érdekelne a dolog. 😞( )

Amúgy crasht én csak Procaster használatakor tapasztaltam. Ez egy streamelõ program, a játék indításakor párszor már crashelt, de random jelleggel.

Igen, ez mondjuk félre érthetõ volt, mert "nettó" tényleg hamarabb megvan átírni a lua fájlokat, de rengeteg teszt elõzi meg, hogy az adott változtatás valóban a balanszot szolgálja e, s ha igen, esetleg més egyensúlytalanságot nem von e maga után.

Viszont, amit én írtam, azzal arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy némileg kiegyensúlyozatlan játékot könnyebben átengednek a quality-sek, mint egy rendszeresen fagyót.

Nem vettem egyébként személyeskedésnek a kommented. Az "oltás" pedig azért következett be, mert egy új látogatónak, egy réginek tûnõ valótlanságokat írt (ráadásul ex cathedra), s nem szerettem volna, ha ezeket a téves kinyilatkoztatásokat tényeknek véve állt volna tovább a kérdezõ.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

ehh, implementációs, nem tudok írni.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Nem akartam személyeskedni, de szegény srácot úgy leoltottad 😊
Igen, a reprodukálni szót kerestem, kösz.

Egyébként meg pont ugyanazt az érvelést futtattam, mint te, mármint, hogy rohadtul nem fognak 5 év után is azzal szórakozni, hogy hw gyártó driver implenetációs problémákkal foglalkozzanak (nem is lenne dolguk).

A rifleman-es válaszomat szerintem félreértetted, azt mondtam, hogy a rifleman-t fogják hamarabb kijavítani, mert az gyorsabb! ennyi, ezzel szerintem te is egyetértesz.

"Bocs, de te sem tûnsz olyan embernek, aki nagyon ért a fejlesztéshez."
Erre a helyedben nem fogadnék komolyabb összeggel.

"...nem tudják duplikálni a hibát, mert az õ környezetük nem olyan, mint a felhasználóé..."
A szó -amit keresel- reprodukálni. A duplikálni mást jelent. Erre mondjuk egyébként sincs szükségük, hisz oprendszer, kernel alá fejlesztenek, nem a hw driverei alá. S mivel jelenleg a windows platformról beszélünk, és ha a user oprendszere benne van a kompatibilitási listába, akkor nem lesz eltérés Gipsz Jakab és Villám Géza platformja között.

A különbözõ grafikai utasításkészletek, kiterjesztések is ugyanazok. elhiheted. Remélem nem gondolod azt, hogy 2 felhasználó, 2 különféle (egymással nem kompatibilis) directX (pl) 10-zel rendelkezik. Vagy épp más nála az OpenGL API, mert ez ugye lehetetlen.

Az, hogy a felhasználónak milyen hw konfigja van, mennyire naprakész driverekkel, mennyi vírussal és egyéb szarral, nem a fejlesztõ hibája...úgymond egyéni szoc probléma.
Vagy te úgy gondolod, hogy egy 5 évvel ezelõtt kiadott játéknál a fejlesztõ brigád, majd percenként figyeli, hogy jött e ki bármilyen új hardver, s ha igen, okoz e bármilyen problémát? Mindezt persze a világ végeztéig ingyen és bérmentve?

Hát lópikulát. Az adott új hw gyártójának kell megfelelõ meghajtóprogrammól, firmware-rõl gondoskodnia, mely tökéletes kommunikációt biztosít a hw és oprendszer között. A Relicnek meg az a feladata, hogy megfelelõ kommunikáció legyen a játék és az API valamint az oprendszer között.

A rifleman-es válaszadásod meg gondold át még egyszer. Gondolom sok olyan játékkal játszol, ami kifagy 5 percenként, de te boldog vagy, mert pont olyan piros a színe a Mário sipkájának, mint amilyennek szerinted lennie kell.

Bocs, de te sem tûnsz olyan embernek, aki nagyon ért a fejlesztéshez.
A kérdésedre, hogy melyik hibát javítják elõször egyetlen válasz van csak, a rifleman-est. Arra elég tudniillik 1 paramétert átírni egy xml fájlban valahol, a hw hibát meg lehet bugriportok alapján kutatni, lehet a fejlesztõknek elõ se jön, nem tudják duplikálni a hibát, mert az õ környezetük nem olyan, mint a felhasználóé. Ha már legalább duplikálni tudják, akkor lehet az 5 éve megírt kódot kutatni, hogy hol a hiba. Ez nagyon sok idõ, fejlesztõknek napjait/heteket vesz el mondjuk új projektekben való fejlesztés elõl, ezért nem éri meg. Fõleg ha a játékosbázis viszonylag kis százalékát érinti csak. Ha mondjuk nagyon sokat, akkor azért kijavítják, de hogy a rifleman sebzés hamarabb meglesz, az tuti, hiába kritikusabb sokkal a hw bug.

Na ne beszéljünk már butaságokat! 😊
Tudod te egyáltalán, hogy hogy készül egy szoftver/hogy írnak meg egy játékprogramot? Abból, amit leírsz nagyon úgy néz ki, hogy nem.

Nézz utána a patch-ek release notes-ainak. Látni fogod, hogy az utóbbi idõkben szinte csak a játékegyensúly miatt adtak ki javításokat.

Egy majd 5 éves játéknál nemigen lesz neked bugos a szoftver és illesztõréteg között semmi. Tehát azért nincs az újabb patchekben hardverhibákra tapasz, mert nincs rá szükség, nem azért, mert nincs rá idõ.
Szerinted melyik hibát javítanák elõször egy szoftvercégnél, ha 5 percenként lefagyna a játék egy hw miatt, vagy ha a rifleman közepes távon 1-et sebez, pedig pár játékos szerint sokkal jobb lenne, ha 1.1-et sebezne.
A warez ellen a 2.101 óta tán ha egy beavatkozás történt, szóval még csak ez a része sem igaz.

Ha csak a stabilitással van gond, akkor a grafikai részletességet kell visszavenni, utána az sokat javul - fõleg a mod-ok érzékenyek erre, de "gyengébb" gépeken már az alap is.
Nem, a patch-ek a játék belsõ, ide-oda (ki)egyensúlyozásért lennének elsõsorban kiadva (meg a warez ellen), de mindig "elrontják", így mindig újat kell kiadniuk (már, ha egyáltalán rászánják ilyenre magukat a készítõk), amivel megint úgy járnak, mint az elõzõekkel. Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás - ez nagyobb, macerásabb meló lenne (motor-megújítás/átdolgozás, tesztelés az amúgy is instabil driver-ekkel, Op.rendszerekkel...), mint pár változót átírni a megfelelõ helyeken (és mindezt negyed, fél GB-ban tálalni, az új törések ellen felvértezve) -> majd a CoH 2-ben, talán. 😊

[Hiába számolnák ki, hogy a frakciók egyszerre lépjenek "szinteket" - ez megint csak "szürkítené", egysíkúbbá tenné ezt a játékot - , a "tudatlan" (nem a kellõ sebességgel, nem a kellõ helyeken kattintók - a Koreaiakon kívül szinte mindenki 😊) ) játékosok akkor is siránkoznának a kedvenc frakciójuk "gyengeségein" - ez egy ilyen játék, már az sem mindegy, hogy az adott térkép melyik felén kezd az egyén, innentõl...
Azért a PE-t még megdobhatnák ezzel-azzal, miután combosítottak rajtuk! <#nyes>]

morphologu
sziasztok. Nektek is sokat crashal a játék pár napja vettem meg a steamen és van olyan pálya amit be sem tölt mert egybõl bug. Ilyenkor mit lehet tenni, a patchek nem ezért vannak hogy javítsák?

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

A Master Sergeant(?) fejlesztés után megvívott inf blob csaták eredményeként csak akad már ilyesmi (a Marder-t túl sebezhetõnek érzem, a(z amúgy is gyenge) AT HT-t megint csak - a mikrózás és a (megmaradásuk érdekében feláldozandó) segítõk falkáinak hiányában - , így a PzS az egyedüli páncélvadász - nálam legalábbis - PE-nél - + a Hetzer 😊) ).
A géppuskafészek meg lehet bárhol a pályán - jellemzõen briteknél, mert USA-t nem nagyon látom ilyet telepíteni, csak a "gépnél"...
Egy brit bunkerrendszert is érthetsz "bázis" alatt, ha õkelme komplexumát egy géppuska-empla védi a "leggyengébb" oldalról/helyen: a PE inf nem áll meg, már csak az aknavetõk miatt sem (ha ki tudja szedni a rókalyukat...), a Boffors elõl takarhatják magukat az aknavetõ-pit-tel, HQ-val; a lövészárokba megy a gyújtógránát, 17-s ATG-40mm-s Boffors: AT-gránát; a többit meg a Hetzer-Párduc (mikrós Marder, AT HT, mortal HT) elintézi; ha gond van, akkor a gyorsítással futás az Inf HT-ig töltõdni - kb. ez volt a gyakorlatom/elméletem (2.301-n még mûködött (Szerintem az utolsó verzió, ahol még normális a gépi ellenfél AI-ja!), nem humán multiban, mindig dupla PzSchreck-l(!!!)).
A Hummel-n (vet 2-3-s mortal HT-n, ha elélne addig az ilyen (3vs.3 pályákon)...) - itt a doktrína elsõ részeit nem tudtam kellõen (sûrûn - nyavalyás brit befészkelte magát a jóba (vagy engem zárt el elõle) és nem mozdult egy tapodtat sem onnan - és hatékonyan) alkalmazni, ezért ritkán használtam - kívül mást nem tudok az angolszász emplák ellen, ezért kérdeztem. (PE-nél a mixelt (inf+mech) seregeket tartottam egyedüliként hatékonynak, csak inf, vagy csak jármûves csapat nem vált be, bármi ellen is mentem volna - biztos, hogy kapott olyan segítséget, ami ellen az alapcélra vetõdõk tehetetlenek voltak.)

Wykos: akkor itt a helyed!

Amit írsz, túl egyirányú. Mire nekem- amire még nem volt példa élõ ellen- 4 vet3-as PG-m lenne shrekkel és MP44-gyel, az ellenfélnek is akadhatnak hasonló kvalitású és kvantitású osztagai, holmi MG nest a bázison lenne a legkisebb problémám olyankor...

Akkor nem mozogtál még arra az egy pixelre, ami beindítaná a 'Mission Successfull Accomplished' triggert. 😊)
(Azért a kezdeti és a hangárok alatti - ha szembe állsz velük, akkor tõlük balra és lefele - részeket még átfutnám... 😊 )

Ha jól emlékszem, akkor csak az egységek látómezejében, saját épületek és (saját) stratégiai pontok közelében lévõ ellenfeleket mutatja csak, ami ezeken kívül esik az 'fog of war'.

Más:
A legújabb patch után hogyan szuperál a vet 3-s, 2 dupla Schrek + 2 G3/StG43(MP44) PE blob a géppuskafészkekkel szemben, frontális támadáskor. Emlékeim szerint (pláne nem patch-elt OF-ban 😊) ) az ellenfél bázisára mindig így érkeztem - háttérbõl a Mortal HT (bár ezt ilyenkor inkább elküldtem másfelé, mert a saját gyalogság ellenében volt csak különösen hatékony, legtöbbször), Hetzer-ek és a Párduc-duó támogatásával - és a 3.-4. PzS lövedékkel fel lehetett számolni a rókalyukakat (pont, mielõtt elfektette volna a PG-ket), a gránátok meg a következõ hullámban hullottak, amire éppen kellettek (feltöltés alatt lévõ gyalogság - flame; harcjármûvek, épületek - AT).

DarkSector
Nemtudom, de ha megnézed a térképet nem hiszem hogy lesz kétséged afelõl hogy a megszerzett területek kékek, és akkor mutatnia kellene az enemy-t ha lenne. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Hát akkor sajnos nincs ötletem. <#fejvakaras>

Elmentél a leghátsó részekbe is a hangároknál - mindegyiknél, minden területén, legalább egyszer áthaladt már saját egységed?
A gyorsabb egységek átkutattak minden, ezen területtel szomszédosat is - négyzetcentiméterrõl négyzetcentiméterre: ronda dolog a Brit Ejtõernyõs/Kommandó, a legeldugottabb részeken is képesek gyökeret verni (lehet, hogy még az elején hagytál hírmondót belõlük)?!
Legvégsõ esetben: mentsd el az állást (ez sosem árt) és próbáld meg újra ezt a pályát, hátha akkor már enged gyõzni - mindig csináld úgy és akkor, ahogy és amikor kéri (a "gép")! 😊) 😛

DarkSector
oké de full kék minden terület. 😛

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Hail midnenkinek.Szeretnék csatlakozni valami COH-os társasághoz ha lehet,szeretnék komolyabban jáccani a játékkal.Sokáig Dawn of war 2-t toltam a csapatmunka nem ismeretlen számora. plz szeretnék már csapatban is mûködni egy kicsit.Üdv mindenkinek
Akkor lehet, lófrál még egysége vhol...
Nálam ilyesmi nem történt, mert levadásztam minden "ellenállót". 😊

DarkSector
Ez a Tales of Valor-nál a 3.Camping-ben van....kb a 2. vagy 3. küldetés asszem.

DarkSector
Ez valami bug?
Írja hogy tisztítsam meg a hangárokat, de nem tudok rájönni hogy hogyan, ír valamit, de nem értem hogy mit vigyek oda? már az összes létezõ egységemet beküldtem, de semmi...😄

igen és nem.

Még csak nem is hallotam soha ilyen hibáról. Driverek legfrissebbek? Más játék nem produkál anomáliákat?

V43 1105
Az igy.. szopás :| 😮

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

http://www.kephost.com/view3.php?filename=29dza32jyomqfdwzixf9.jpg

Semmit nem ír, ez ilyen sablon relic error report ablak.
de itt van ha kíváncsi vagy rá:

morphologu
sziasztok tud valaki segíteni a játék közben az omaha pálya után játszok, és a pálya mozgatásánál bizonyos részek besötétül. Valaki tud erre valami gyógyírt. Steames a játék.

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

grebber
Baker Online-on írták,hogy majd meg lesz csinálva a magyarítás az aktuális patchez!

Next PC upgrade: 2022

V43 1105
Mit ír az error report ablak ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

azt illetõen tud valaki valamit mondani, hogy miért dob ki idõnként a játék (tales of valor)? egyszerûen kilép az egészbõl, általában kezdéskor multiban, majd bejön a relic error report ablak... rendkívül idegtépõ.

Úgy tudom, hogy az alaphoz csak 1.71-ig jó. Szerintem írj egy mailt a készítõknek, mert õk biztosan meg tudják oldani. Én feltelepítettem a COH: Tales Of Valor-t, majd a patcheket 2.500 - 2.501-tõl, 2.601 - 2.602-ig, és rá a CoH:ToV magyarítást. Úgy néz ki, hogy az alap kampány felírata magyar nyelvû, meg persze a menük stb. A többi kampányt még nem tudom.
grebber
Megvettem steam-en a játékot (az alapot kiegek nélkül)
Magyarítást nem lehet valahogy megoldani hogy menjen vele?

Next PC upgrade: 2022

PsyhoApu
Nincs probléma. Ez így teljesen normális. A cima Coh kampányokat így is eléred.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Üdv!

Steamen megvettem most én is a teljes sorozatot, az lenne a kérdésem, hogy feltette a Steam a Company of Heroes-t és egybõl utána az Opposing Fronts-ot is. Ha elindítom a Company of Heroes-t, akkor is az Opposing Fronts-ba tesz be. Ez így okés? tehát nincs külön sima CoH? vagy hogyan van ez?
köszi

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

na megvettem. azt kell, hogy mondjam élvezetesebb, mint a Men of War. ez sokkal barátságosabb és élvezhetõbb, a Men of War annyira szét van bonyolítva, annyi mindenre kell figyelni és annyit kell kattintani a legkisebb dologhoz is. sokkal jobb ez a komplexitás, szóval király, nem bántam meg eddig.

Helló!

Feltelepítettem a CoH😮pposing Fronts, majd a patcheket 2.100-tõl 2.602-ig, de a magyarítás nem müködik. A 2.601-el sem. A kampányok miatt lenne fontos.

robotnyk
btw, tegnap játszottam gyakorlatilag elõször online, miközben az alap megjelenése óta többé kevésbé játszom (fõleg haverokkal játszottam gép ellen), de az automatches multira még csak most éreztem késztetést. 😊
Sebaj. Minden héten ugyanitt, ugyanekkor. Délután felteszem a repet.

Elég ciki, de pont most volt egy kis mûszaki problémánk, így majd egy órát késet.

robotnyk
nem lekéstem...
Harcostársaim!
Ma este 8-kor élõ közvetítés kommenttel!
Mindenkit szeretettel várunk!

Akik játszottak a COHO-val, azok kaptak egy kódot emailban, amivel kerek 1000 forintért tudják megvenni a Gold verziót digitális formában. Bár a kód felhasználási ideje már lejárt, pár ismerõssel azért megpróbáltuk és láss csodát, engedte. Örülök neki 😊

Köszi. Steam-en akarom megvenni, ha ott elérhetõ, akkor gondolom nem fogytak még ki a kulcsból.

Hát olyan a multi, hogy az alapjáték 2006-os, és ennek ellenére még mindig rengetegen játszák, mert az egyik legjobb multis RTS. Persze nem olyan népszerû, mint a Starcraft2, mert ez valamivel lassabb de összetettebb játék. Viszont cserébe nem is kell klikkelõbajnoknak lenni ahhoz hogy ebben jó légy.

Az egyetlen baja hogy már nehéz eredeti veziót szerezni belõle, konkrétan a Tales of Valorból, ami a multihoz kéne, egy darab eladó példány sincs az országban már majdnem másfél éve. De sokan játszák virágbolti verzióval, Tunngle-n keresztül is.

Jó és élvezhetõ a multi. Bár itt jobbára elfogult emberekkel fogsz találkozni, gyere próbáld ki.

Hello!
Egy olyan kis kérdésem lenne, hogy ennek a multija mennyire jó, élvezhetõ? Most a Men of War-t nyomom, de borzasztó bugos nekem a multija. Itt mi a helyzet? Köszi.