8857
-
Kotomicuki #8010 Kiegészítés:
Nem biztos, hogy újra le kellene töltened a netről, vagy újratelepíteni a Blitz-t, mert ha indulásnál nem köhécselt, akkor a telepítésével, vélhetően nem lehet baj.
A kijelzett memóriafelhasználásba beleérti a virtuálisat is, ami a háttértárat jelenti (nekem 1,5 GB VRAM-ot írt ki a Blitz' rendszerdetektora, pedig csak 0,5 GB-om van fizikailag :)) ), amihez ráadásul csak több lépcsőben és nagy késleltetéssel tud elérni a drága windóz. Nálam a fele-egyharmada között is kivagdalt és csak akkor nyugodott meg, amikor még vettem vissza abból 1-2 helyen. :) -
Kotomicuki #8009 Én sem tudom szerkeszteni! :)
Ha esetleg nem válna be az én tutkó módszerem, akkor egy ehhez - úgy tűnik legalábbis - jobban értő módszerét is kipróbálhatod, ha visszagörgetsz a #7985-s hozzászóláshoz és annak környékére. (esetleg megbízható, nem szóban, ahogy én is ( :D ), hozzáértő segítségét is kérheted ehhez a művelethez)
Hhmm, "temp flod"... Mennyi üres lemezterület van azon a gépen, ill. a rendszerpartíción? Mikor volt utoljára töredezettségmentesítés a gépeden? Milyen, a CoH futásához nélkülözhető alkalmazások futnak még egyidejűleg a gépen? -
Maldruk #8008 öcskösnél nem merült fel ez a hiba..... bocs ez ki maradt az előzőből, csak nem tudom szerkeszteni... -
Maldruk #8007 Mivel nem értek a gépekhez igy le irom amit találtam a rendszer informácioban xD.....
processor: Intel(r) core(tm)2 duo cpu E6850 @ 3.00 ghz 2.99 ghz
Telepített memoria(ram): 3,00 GB
Rendszer típusa: 32 bites óperácios rendszer.
Probáltam lejebb vinni a grafot.... Még a 50%-át se érte el a beállitásoknál a memoria használás..... és crusher dobál le...... meg temp flood vagy mivel..... a masik gép amivel lanon szoktam játszani öcskösel az 1-2 gb ram.....1 ghz-es proc...ugyan az a op rendszerel...... csak a video kártya jobb benne....
Remélem ezzel többet mondtam xD...... És bocs a helyes irás miat diszlexiás vagyok xD..... tudom van helyes irás javitó.... de ugy nem fejlödik a helys irásom.... no mindegy......
Akkor leszedem megint és leviszem teljes minimumra azt szép lassan tolom fel, ha sikerül...... -
Kotomicuki #8006 Uff! :)
Ugyan nekem már nem nagyon szabadna ehhez hozzászólnom ( ;) ), de amíg CAC nem néz ide, addig terjesztem az Igét:
Nem írtad a géped összetevőit, se az eddig megpróbált és 'nem jöttbe' lépéseidet, így látatlanban... (még egyszer körülnéz... jó, CAC most éppen nem figyel ide... közelebb hajol és halkan:) a grafikán próbálj meg lefaragni, főként a részletességekből.
Indoklásom: nekem ez vált be ( :)) ). Sokkal több (-féle is) egység van a Blitz'-ben, mint az alap CoH-ban, ami már önmagában több terhet ró a gépre. Ráadásul a készítői a grafikán is jócskán próbáltak javítani, ami megint csak növeli az erőforrásigényt.
Tehát azokkal a beállításokkal, amivel az alap CoH még hibamentes a Blitz már nem biztos, hogy az (tapasztaltam). Ezen felül az sem mindegy, hogy 1v1, vagy 3v3 meccs indíttatott é e el, mert az utóbbihoz is szükséges lehet már a rendszerterhelés csökkentésére a kiakadásmentes futáshoz (szintén megtapasztaltam ezt is), főként a mindenkori csúcsgépektől lemaradó konfigoknál (Blitz-nél legalábbis, a CoH-nál, gondolom én, nemhiába nem javítanak a grafikán, így a régebbi gépeken is jól fut(hat) maxon).
Gépem: E6600, 4 GB RAM, 7900 GTO (512 MB VRAM, DX9) -
Maldruk #8005 Uff
Van egy problémám régeben kb 1-1,5 hónapja leszedtem a Blitzkrieg modót.....és az a gondom vele....hogy crusher hibával le dob kb 10 perc mulva..... ha valaki meg tudná mondani, mit tegyek, hogy ne történjen meg ez..... vagy tudna egy oldalt ahol nincs ilyen hiba mikor feltelepitem, nagyon meg köszöném..... -
Kotomicuki #8004 javítás 2: Az oil szerepe emelkedett jócskán az új részben, hiszen addig csak az épületekhez és a harckocsikhoz kellett leginkább, vagy csak: az SC, a gyors foglaló és gyalogságot lekötő egység, valamint a PAK 38 és -40, mint antitank egység sem kért üzemanyagot (minden fejlesztés muni-hoz kötött a Blitz-ben), így sokkal előbb jöhetett a Pz IV F/H -> korai base rape esélye a keményebb és nehezebb ellenséges gépek/egységek megjelenése előtt, ez főleg Brit ellen volt "hasznos", amíg még nem nyüzsög a terep az aknavető és ATG erődítéseitől, "csak" az aknákra és a beásott AT-gyalogságra kell figyelni.
A bázisvédő emplák is jócskán fejlődtek az előző részhez képest az Allied oldalon: az MG-emplákat a négycsövű .50-s és a 40mm-s Bofors emplák váltották (már lehet "sima", homokzsákokkal és beásással nem megerősített verziót is építeni belőlük - Axis oldalon a Flak-okból szintén - , valamivel olcsóbban), így a gyalogsággal (Pz.Schr. + granyók használatával) ezek után reménytelenné vált az alapbázis lerohanása.
Nem mindig mutatja az aktuális veteződési értékeit az egységeknek a játék! Ez a szintekhez kötött speciális képességek kiaknázásában jelentősen visszavetheti a játékost.
...
Miért nem lehet utólag szerkeszteni a hozzászólásokat?! -
Kotomicuki #8003 javítás 1: Brit shörmi volt az a mozdíthatatlan egység - a többi már kikepesztett onnan, csak az első szorult be, mert a "tragaccsal" túl közel álltam a lövészárokhoz - , de néha az épületektől sem tud "lendületből" megszabadulni a belőlük kigördülő gép, ha a kijárat és a pálya többi részéhez vezető út nem eléggé széles/szabad.
Az általános akna is átalakult, immár nem tehénlepényszerű és a saját is csak a térképen 'kockát húzva' látszik (pl. WM-nél), hogyha később fel kéne deríteni a sajátokat, pl. az új sor ideális telepítési helyének kijelöléséhez. -
Kotomicuki #8002 CoH 2.601 + Blitz v2.52 (nem *.*4) -> 2.602 + B 4.02b kesergés, főként PE oldalról:
Nagyon hiányzik az alapépületek forgathatósága a megépítésük előtt (merre is nézzen a kijáratuk). [Brittel jártam már úgy Point du H-n, hogy a kiépített gyalogsági védállásba "települt", így mozgathatatlan volt a játék végéig... :D ]
SE doktrínára korlátozták az élőerő ellenni(s használható) aknák használatát (Nehéz-Pio, LuftGF tudta telepíteni eddig őket), csak a Teller maradt meg a páncélvadásznál: gyakorlatilag meglepetés nélkül lerohanhatóvá vált a terep, csak az 50 munis robbanótöltetek maradtak a nehéz-Pio-nál és a LuftGF-nál, amik nem "automaták" (ez lehet előny is, ha van idő szemlélni a környéküket az összecsapások alatt, amíg nincs belőlük több, mint féltucat, pl. 3v3-nál...).
Az alap PG ára 390-re nőtt a 360 helyett és elvették tőle az egységenként 50 muniért kifejleszthető PzF-ot - használata 35 munit kért és annyi újratöltési időt, amennyi idő alatt bőven hazamenekült a pálya másik végéből is: shörmi és társai, aminek legalább 2 találat kell ebből, eddig is "biztonságban" voltak ezektől :D - , amit már csak a nehéz-PG fejleszthet ki magának: a JEEP, M3, M8, Stuart sokkal szabadabban garázdálkodhat a játék elején ezek után (ezeket egy lövéssel kilőtte a PzF, ha talált, a WM Volks-nál megmaradt a fejlesztésének a lehetősége), hiszen a nehéz-PG 450 manpoweres unit és a reinforce is több, mint az alap 34 mp-e. A PzF helyett jött az antitank granyó, amivel jóval közelebb kell menni a célponthoz és a kevesebb is a sebzése, ami akár 0 is lehet, még ha betalál is. Igaz, hogy van már PAK 36 is a főépületben, de ez külön egység, plusz idő és nyersanyag etc...
Az SC eddigi 240 manpower-s ellenértéke 300 mp + 10 oil-ra nőtt - mondjuk az árnövekménnyel egyenes arányban emelkedett a használhatósága: a MG végre gyilkol is, nem csak fektet (2.602 patch?!; a Blitzben nem lövi ki két alap-Tommy egyből, mint a CoH-ban!; SC=AC-20mm-s kwk - nagyjából...). Ezen lépésekkel, meg a többi áremeléssel már megint jócskán lassítottak a PE rush-képességén - elég nehéz volt számomra elfogadni már a 25-ről 50 munira megemelt (ez megint egy CoH patch volt anno) G43 árát is (WM PzGr eddigi 75 munis könnyű MG42-se 100-ba fáj mostantól - a PzSchr ára maradt 75 muni). Emellett az eddig nem túl lényeges oil mennyisége megint megnőtt: már alig pár, 'inkább nem használom, ha nem muszáj' gép "kapható" már csak tisztán manpowerért, az eddigi 'only muni' foglalásokat és birtoklásokat (gránátdobásokhoz - mivel alapból tudja minden PE gyalogos egység ezt - , PzF fejlesztéshez és használathoz, majd a nehezebb tüzérség folyamatos munkavégzésének biztosításához stb.) ki kell bővíteni az oil-el is ezek után.
A 251/22 (Sdkfz 251 + PAK 40, reinforce nélkül, de álcázási képességgel: 1 lövés = 1 alapshörmi) egység már nem kötődik a tankvadász doktrínához, viszont egy szinttel feljebb költözött: már a T3 megépítése is kell a gyárthatóságához, míg eddig elég volt az első három épület felhúzása (T1, T2 és KampC - CoH WM épület, ezzel is lassítva a PE-t...) és a Log. Komp. fejlesztése.
Az gépek sebessége csak kiépített utakon és a kitaposott ösvényeken megfelelő (vagy gyors), míg a terepen, mindkét verzióban közelít a 0-hoz (főként az úton is lassú járműveké, mint az összes német páncélosok esetében). :( [Itt inkább a térkép elemeinek értékeit kéne módosítani, mint az egységek úton való mozgási sebességét irreálisan megnövelni.]
Az eddigi fix 175-s pop cap immár 150 és 225-s értéket vehet fel, tetszés szerint, skirmish esetében. -
CAC #8001 Séma nincs. Minden cikk, ami a témába vág megjelenhet az oldalon. A probléma inkább az, hogy cikkírók kellenének. Sajna csak páran voltak aktívak ezen szempontból az oldalon, és május óta még ők sem aktivizálták magukat. Talán majd ha jön a rossz idő. :) -
Apa27 #8000 Szia! Azt előre is nagyon szépen megköszönném! :)
Milyen séma szerint írtok fel (adtok tanácsokat) a Fansite oldalra? Mert a legutóbbi is már Májusi? "Company of Heroes - Gazdasági továbbképzés 2", stb...
Jó lenne olvasni ezekről az apróságokról Számomra nagyon érdekesek ezek a cikkek, trükkök :)
Hisz ezekben rejtőzik a győzelem kulcsa :) -
CAC #7999 Szia!
Mivel mostanában sajnos nem jelent meg új cikk, ezért körbekérdezek, hátha van valakinek kedve írni egy ilyet, esetleg lefordítani egy angol nyelvűt. -
Apa27 #7998 Szia CAC, Szia Fifusz!
Sziasztok!
Ami Fifusz linkjét illeti, igyekszem, bár az angollal hadilábon állok :) :D
Ezért is lenne jobb az oldalatokon erről olvasni, vagy egy komplett és átfogó "TUTORIAL-t" végigkövetni, ahogy ezt más (nem Magyar) oldalakon már láttam.
-
CAC #7997 Nos, igen. Elég kevesen érdeklődnek a térképkészítés iránt. De mondjuk megnyithattam volna már a témát az is igaz. Ennek most eleget is tettem. -
Apa27 #7996 Szia Fifusz! :))))))))))))))))) Nem is tudtam, hogy Te ide is szívesen írsz! Azt hittem, hogy csak a CoH Fansite-re :)
Örülök, hogy írtál, mert a Fansite oldalán ez a forum üres :(
-
Fifus #7995 Tessék -
Apa27 #7994 Sziasztok! Valaki csinált már pályát a CoH-ban? Worlrd Builder-rel?
És ha igen akkor hogyan kell?
-
NovaTerra #7993 Auto teammatch. Társ kell hozzá. -
Atrax47 #7992 Hali, az AT-s meccsek micsodák és miért nem lehet őket elindítani? csapat kell hozá? -
wednes #7991 Közben olvasgattam Steam fórumot, más is járt így a ToV-val. Könnyen lehet, hogy kifogytak a CD-kulcs keretből. Elvileg csak várni kell...remélem így lesz. -
wednes #7990 Na sikerült megoldani a 60Hz problémát. Pont úgy, ahogy leírtad.
Megvettem a ToV-ot is és akkor úgy voltam az alap se hiányozzon. Így végül is mind3 megvan. Viszont van egy problémám. A ToV nem indul.
Az alapnál kiírta a CD-kulcsot, azt az indításnál elfogadta és fel is oldotta az alap kampányt. A ToV-nál viszont nem akar CD-kulcsot mutatni. Azt írja mindig ki "Csatlakozás a kulcsszerverhez sikertelen." -
NovaTerra #7989 Innen szedd le a patcheket és telepítsd fel. Mennie kell. -
peterfipeter #7988 Sziasztok! Felraktam a játékot a relic le is szedte a patch-eket. De amikor elindítom a játékot újabb patch-et kér. Rá nyomok hogy szedje le. De azt írja ki a patch nem elérhető próbáljam később. Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm. -
wednes #7987 Köszi ezt mindenképpen megpróbálom, ha otthon leszek. -
wednes #7986 Samsung 757mb monitorom van. 1024x768 100Hz-en megy. HD4830-as VGA-m van (DX10.1) úgyhogy nem tudom megkerülni a DX10-et. Na a drivert (lehet nincs is win7-hez) fel se raktam nem is gondoltam rá sose. Mikor ezt a monitort vettem (2005) még Vista se volt sehol. Xp-hez használtam drivert, de Win7-hez már nem. -
#7985 Szerkezd a kapcsolót! (Ikon-on jobb egér/tulajd. és a Cél: -->
"C:\program files\THQ\Company of Heroes\RelicCoH.exe"
és illeszd be a végére:
"C:\program files\THQ\Company of Heroes\RelicCoH.exe" -novsync -refresh 100 -nomovies
Ezeket rakd be! És hibátlan lesz, No intro-val, 100Hz-en, és nincs vsync! Vagyis ha a géped tudja (nekem pl 140Fps-el ment) nem max 100 fps-ed lesz.
Nekem így sikerült! Nekem Dx10-be 30Hz-en akart menni mindenképp (pedig 60Hz-es a samu led-em) refresh 60-at írtam és ment hibátlanul, anno egy 120Hz-es acer-om volt, ott meg 120-al! És nem kell RefreshLock. Azzal nekem sem ment.
Itt van pár kapcsoló.
De a többit nagyon ne használd, felesleges! -dev -el pl nem tudsz multizni, hangot kikapcsolni minek?, missin unlock már csalás...
Sok sikert!
-
Kotomicuki #7984 CRT és a drájvere sem dobja föl opcióként - vagy nagyon gagyi, vagy túl minőségi lehet az a monitor?! A Windóz képernyő/monitor beállításai tájékán sincs ilyen opció? (2002-s 755 DFX tulajként: a moncsi a 60 és a 66Hz-t támogatná hivatalosan, de a w7 85-n hajtja (visszavéve 60-ra egyből előjön a vibrálás) és működik a CoH, DX9 VGA-l!)
A grafikai részletesség visszavétele sem segít? -
#7983 Köszi. -
#7982 Ez nekem is rossz hír, mert crt-m van, nem lehet dx9ben futtatni? -
wednes #7981 Értem, köszi. A teljes multihoz akkor a ToV kell. Na mind1 most már megvettem az OF-et, azt hittem bármelyik lehet multihoz. És úgy választottam, hogy annak a kamápányával is játszanék. Na mind1 nem ezen a 406Ft-on múlt az életem. :D
Viszont egy dolog már zavar. Úgy néz ki csak 60hz-en hajlandó működni és sajnos CRT monitorom van. Így ez egyenlőre játszhatatlan. :(
Még RefreshLock progival se tudtak rákényszeríteni a normál értéket. :(
Ezt szerintem a DX10 okozza. Crysisnál is DX10 only 60Hz, de ott lehet DX9-be indítani.
-
NovaTerra #7980 Alapjáték tartalmazza az amcsi kampányt. Multiban tudsz játszani us-el és wm-el. De összerakhat pe, illetve brit ellen is. Az OF hozza a PE-t és a Britet. Azaz azt a két kampányt. Ha csak OF van meg az alapjáték nélkül, akkor multiban pe-vel és brittel tudsz játszani, de ellenfeled lehet us és wm is. Ha a ToV-ot veszed meg, akkor tudsz játszani, mind a 4 frakcióval multiban és skirmishben is, csak az alap és az OF kampányt nem tudod. Tehát, ha nem érdekel a single játék, akkor a ToV-ot éri meg megvenni. -
wednes #7979 Én most csak az Opposing Fronts-ot vettem meg. És Skirmish-ben nem engedi csak az angolokat és a panzer elite-t választani. Az amcsi és wermacht le van lockolva. Azt írja a ToV kell hozzá, hogy feloldja őket. -
NovaTerra #7978 Elég megvenned a ToV, ugyanúgy játszhatsz vele multiban. Igazából bármelyiket elég megvenned, patchelés után ugyanazt kapod multiban, csak single kampányt nem tudsz vele játszani. De a single része a játéknak elég silány, a multi viszont jó. -
#7977 Értem, kösz, valaki azért még csak benéz ide mielőtt lejár az akció... -
#7976 Sajnos az online részét még nem volt alkalmam megnézni mert csak gyorsan megvettem este. -
#7975 Nem nagy összeg de haveromnak steamen csak a Tales of Valor van meg és vele játszanék együtt mások ellen és nem tudom hogy működi kaz egész rendszer. -
#7974 Én egyben megvettem tegnap 1500 Ft-ért, szerintem nem nagy összeg a 3 részért :) -
#7973 Hali, most hogy nagy leárazás van steamen érdekelne hogy Company of Heroes Tales of Valor-t elég megvennem, ha multizni akarok, vagy az előző részekkel játszanak többen? Egyáltálán hogy működik, minden címnek külön szerverei vannak? -
Ry0K3N #7972 Amúgy egy kérdés nem találtam faq-ban. Multi hogy működik? Kiegészítőként van lebontva pl szükséges a ToV hogy a frakcióhoz megkapd az új egységeket vagy elég egy opposing fronts? -
Ry0K3N #7971 Steam 5 euró az egész pakk leárazva.