8857
  • bgabor
    Nem érdemes már megvenni szerintem, mert rég nincsenek már a játékban amatőrök. Aki "amatőr" van, az mind profi játékosok új regisztrációi, olyanoké, akik szeretik büntetlenül gyepálni a kezdőket. A játék online rendszere meg olyan kezdetleges, hogy nem képes ezeket kiszűrni. Így aztán level4en lazán összekerülhetsz olyanokkal, akik level10+ szinten játszanak. Ennek pedig semmi értelme.

Mindezek miatt az automatch és emiatt az online rész használhatatlan. Ami sajnálatos, mert ez a valaha készült legjobb RTS játék.

Azt javaslom tehát hogy várd meg a jövőre kijövő második részt, arra érdemes lesz pénzt és energiát fordítani. Én is ezt fogom tenni.
  • wednes
    Szerintem azért fogsz tudni. Elvileg a játék úgy sorsol, hogy a szintednek megfelelő ellenfelet, persze ez nem mindig jön össze. De lehet Basic meccseket tolni, ott szokott menni a funolás inkább.
    Ha a multi érdekel csak és a kampány nem, akkor elég a TOV-ot megvenni 2 euróért. Ezt az 550-570FT-ot!! még próbából is megéri szerintem.
  • setuh
    Hali!

Az lenne a kerdesem,h ez mennyire nehez online?Sok a skilled player es ha csak funbol akarnek neha jatszani online erdemes megvennem,vagy ugy nem fogok tudni ervenyesulni?
  • wednes
    Ebbe a steam leárazásba még az offline játék is bőven megérti (pláne ha mégis kedvet kapsz a multihoz akkor az is fog menni). Azt is lehet, hogy kihagyod a ToV-ot (mert az tényleg nem sokad ad a játékhoz, pláne single) és akkor olcsóbb is.

Én azt mondom ha single érdekel elsősorban, akkor vedd meg az alap+ opposing fronts-ot 3 össz. euróért.
  • AndrewT
    a "történet" túl sok meglepetést nem fog okozni, az alapjáték a normandiai partraszállástól Falaise-ig amerikai szemszögből, az OF a Market Garden brit és német oldalról játszható, a ToV egyjátékos része pedig mérete miatt alig nevezhető kampánynak.
    lehet, hogy ez furán fog hangzani, de ha csak offline játszogatnál, azért nem érdemes megvenni a játékot. nem mintha nem lenne használható, de nem elsősorban ez az erőssége, hanem a multi, ami viszont kizárólag eredetivel működik (és nem mintha 1500 magyar pénznek megfelelő euró ne lenne baráti)
  • neonx
    Az offline-nak mennyire jó a története? Csak azért venném meg őket.
  • neonx
    A Steam-en 5e benne van a kiegészítő. Érdemes az első résztől a kiegészítő felé haladva végigjátszani, vagy egyből az utolsó kiegészítővel kezdjem?
  • Kotomicuki
    Nálam így kellett, anno (#7429):

Könyvtárak manuális törlése (doku\my games is), majd regedit, "company of heroes"-re rákeresel, amit kiad törlöd, majd ezt ismételgeted kb. 5 percig, amíg el nem fogynak a bejegyzések, ezután a géped "megtisztul": mehet az új telepítés.
  • patchaou
    Szevasztok!

Egy kis segítségre van szükségem. Egyszer már fent volt a játék a gépemen és működött is, de helyhiány miatt meg kellett válnom tőle. Most újra telepíteni szerettem volna, de azt írja, hogy egy másik verzió már fent van ezért nem települ. Win-programok-és szolgáltatásoknál eltávolítottam, registryből elvileg kitöröltem, de nem váltott a helyzet. Ha valaki tud az legyen szíves segítsen. Előre is köszi!
  • NovaTerra
    Rákerestem. Jay Wilson dolgozott a Relicnél több játékon is, így a CoH-n is. Ő már Blizzardnál dolgozik, közvetlenül a Diablo 3 egyik designere és grafikusa. De a D3 és a CoH2 motorjának semmi köze egymáshoz.
  • NovaTerra
    LOL. Forrás? Egyébként valóban Essence 3.0 Engine-t használ, ahogy az olvasható a hivatalos oldalon. De ez Relic fejlesztésű motor, már a CoH is Essence-t használt. Semmi köze a Blizzardhoz és főleg nem a Diablohoz.

• hitman090
    Elvileg az Essence 3.0 Engine fogja hajtani a játékot ugyan az a motor ami a Diablo 3 alatt van jelenleg.
  • hitman090
    COH 2 kép a játékból:
    Kép
  • Apa27
    Ez igaz :)
  • Fifus
    Félni nem kell, azt fogják csinálni amire igény van ÉS eladható. Ez a két dolog néha különbözik, nehéz összehozni. Majd segít az a pár száz fanatikus, akik eddig is modoltak és játszottak és segítették a Relicet.
  • Apa27
    Én attól félek, hogy nem lesz több, mint egy "Eastern Fornt" MOD volt.
    Persze megspékelve a hóval amit már itt említettetek. (mint a víz volt, hogy az egység lelassult, csak itt hóval)
    Félek, hogy nagyon az egységek nem fognak módosulni. Ami ugye új lesz, az az, hogy lesznek benne Orosz egységek... De ez volt az Eastern Frontban is!
    Igaz azokat rajongók csinálták, de ezért félek, hogy egy-két pálya és semmi extra... No meg szebb grafika...

Ti hogy látjátok ezt?
  • formatuq
    Jah, szerintem is. Grafikat felnyomhatjak megint, bar coh 2006 odabaszos volt. Remelem azokara a kis aprosagokra odafigyelnek, amik naggya tesznek egy gamet.
    Plz global igoring.
    Map list.... 6 ev nem volt eleg megcsinalni, tegnap volt megint etavoux..
    Meg hat a balance.... Inkabb 2 de jo, mint tobb de szar.
  • NovaTerra
    Remélem jó lesz és tanulnak az első rész hibáiból. Ne legyen f2p, legyen normális report lehetőség, stb.. Játékmeneten csak csiszolni kell és némileg a random dolgokat mérsékelni. Ne azon menjen el a meccs, hogy az én sniper-öm mellé lő, az övé pedig nem. Azt se bánnám, ha eleinte két frakció lenne csak és azt normálisan kiegyensúlyoznák.
  • hapi
    Jaja jön a COH 2, 2013 ruszki front. Ígérik hogy nem lesz belőle DOW 2, féle kiherélés, lehet izgulni hogy betartsák.
    A hónak lesz szerepe, egység sebességben, elakadásban. De konkrétumok a multiról nincsnek.
  • formatuq
    Adam, jon a COH2
  • csaba90
    áh sikerült megint csak én bénáztam :D
  • csaba90
    sziasztok! megkaptam az eredeti Anthologyt de nehézségeim támadtak az elindításánál.. itt szenvedek vele xD melyik a termék kulcs és melyik a másik? ami a dobozban bal szélen van vagy ami a jobb szélen? :S
  • Fifus
    A COHO gagyi volt, azért játszottak vele sokan, mert ingyen volt és új volt, így kaptál hamar elllenfelet kb a szintednek megfelelőt. Az igazi CoH azonban rétegjáték, mint látod, zömmel fanatikusok játszanak főleg rankedet.

Sokaknak van most is nem hivatalos példány, ha ők bekeverednének a ranked meccsekbe, hamar elmenne a kedvük a játéktól.
    Játékot hamar kapok most is, közepes játékos vagyok, zömmel magasabb rangúakat kapok, de másképp azt hihetném, hogy jól játszok, haha.

Továbbra is azt mondom, ha megtanulsz játszani: megbékélsz. Ha elfogadod a korlátaid: megbékélsz

Knowing is half battle, the other half the bullets, hogy idézzek egy GR-es cikkből....
  • bgabor
    Vélhetően elmulasztottad végigvinni a tutorial részt akkor. De én már a COHO előtt is COH-oztam, évekig. Csak ugye sokáig nem volt eredeti példányom, így a hivatalos ranked kimaradt.
  • NovaTerra
    Ez a láthatatlan pontszám már a játék megjelenése óta így van. Akkor coho talán még tervben se volt. Ne felejtsd el melyik volt előbb.
    COHO-val megpróbálták meglovagolni a free to play lázat. Csak sajnos rts-nél ez nem működik, vagy nem így. Mert, aki költene rá, az sírva rohan el, látva a balance-t illetve annak hiányát.
    COHO-ból jött játékosok sajnos a COH-ban az elején koppannak a két játékosbázis közötti tudáskülönbség miatt.

COHO párosító rendszeréről annyit, hogy négy nyert meccs után olyannal rakott össze, akinek mindenféle különleges egysége volt és meg azt se tudtam még, hogy kell azokat kiváltani. Illetve sokat nem is tudtam volna, mert 4 meccs alatt nem kaptam annyi pontot.
  • bgabor
    Mi a játékbeli neved? Mehetnénk néha néhány kört 1v1-ben. :D
  • bgabor
    Szerintem világosan kitűnt a hozzászólásomból, hogy miért sírok utána. Nem a balance miatt, az tényleg problémás volt sokszor(kedvencem a "panzerfaustot minden pioneernak" kártya volt, az amcsi jeepet és M8-at feleslegessé is tette úgy ahogy voltak), hanem a remek online rendszer miatt.

A láthatatlan pontszámos dolog a COHO esetében volt így, nem a COHnál.
  • Fifus
    Tényleg nagy gondok voltak mind balance, mind financiális szempontból a COHO-val. Azért játszottak sokan vele, mert új volt és ingyen volt, lógtam én is rajta eleget és valóban 4v4-et sokkal hamarabb kaptam ott, mint 1v1-et. Pénzért ki a halál akar szenvedni "level 16"-osokkal? Csakhogy egy idő után mindenképp igazodott volna az a játék is látogatottság szempontjából: a RO-n soha nem csökkent a COHO idején se a forgalom, sőt megszűnése után nőtt.

Meg kell tanulni játszani, nincs mese, vagy meglátni saját sorompóidat. Mindkettőtől felszabadulsz.
  • NovaTerra
    Amióta bezárták a pénznyelő COHO-t, azóta sírsz utána. Balance teljesen mellőző borzalom volt.
    A ranked rendszer nem a levelt nézi, hanem van egy játékosok számára láthatatlan pontszám és az alapján keres ellenfelet. Ha valaki indít egy lv1-es profilt, akkor is a szintjének megfelelőt keres neki a rendszer. Téged soha nem fog összerakni lv16-sal emiatt. Egyébként, ha össze is rakna, egy lv4-est egy 16-os kb. 5 perc alatt könnyedén legyőz. Szóval max öt percet vesztettél és legalább láttad, hogyan kell kezdeni egy másik frakcióval.
    Basicben meg azért játszanak más beállítással, mert ahhoz van kedvük. Teljesen fölösleges ranked beállításokkal játszaniuk, mert arra ott van a ranked.
    Egyébként meg elég sok alacsony és közepes játékos megfordul rankedben is, elég csak a statokra nézni.
  • AndrewT
    osztom. tavaly/idén próbáltam komolyabban nekiállni az 1v1 ranked meccseknek, de tényleg nagyon kevés a hozzám hasonló helyzetű és "szándékú" nagyjából kezdő játékos, összejött néhány jó és szoros meccs, de az esetek többségében pontosan az van, amit írsz, hogy jó eséllyel nem elsődleges profillal találom szembe magam. ebben meg túl sok élvezet nincs, tanulni se nagyon lehet belőle.
    a 2v2 rankedeknél szintén előjött egy ilyesmi probléma, hogy még véletlenül sem hasonló kaliberű ellenfeleket dobott a gép. ettől eltekintve azért próbálkozok, mert néha beüt néhány jó meccs. néha.
  • bgabor
    Sajnos szerintem nincs értelme már játszani. Custom matchben lehetetlen szinte jó játékot találni, minden noob annihilatet játszik meg a három új gyökér játékkmódot.

Ranked meccsben meg csupa olyan csávó játszik, akinek van egy 15+20-as szintű profilja, és ezért új karaktert indít, hogy a kicsiket alázhassa. Ilyenekkel van tele a játék. Múltkor level4-es PE vel mentem, és kaptam rankedban egy olyan "szintembeli" amerikai ellenfelet, aki érzésre úgy 16-os szintű volt valójában.
    Pedig korántsem vagyok egy béna gyerek, de ez laposra vert. Minden volt az, csak nem négyes szintű, ez halálbiztos.

Szóval hiába ez a legjobb RTS amit valaha megalkottak, az Online rendszer olyan szar hogy képtelenség egy jót játszani vele.

Nagyon hiányzik a COHO, az bezzeg percek alatt talált jó ranked meccset tök automatán, amilyet akartál, 4v4et is akár, és nem lehetett ám kijátszani ilyen baromságokkal, hogy a 20+ szintű terminátor indít egy új profilt más néven és a totál kezdőket alázza.

Szerintem én amíg nem lesz új rész nem is játszom már COH-ot, nincs értelme.
  • csaba90
    na megvettem... 3300-ért :D 3850 postaköltséggel együtt :) ebben benne van az összes tehát anthology ez is :)
  • Fifus
    A banner harmadik linkje a "Magyar Fansite", remélem az új dolgozók képben vannak vele...Illetve ezzel...
  • csaba90
    ahhha, értem köszi :)
    hát mi néha haverokkal lanon toltuk egymás ellen is.. de mikor egymással voltunk, volt mikor a legkönyebb AI is elvert minket :S néha nagyon erősek nem tudom hogy.. de volt mikor a legnehezebbeket elvertük úgy hogy nagyon nem is erőlködtünk.. nem értem néha :S
  • TheBossbuster
    Például itt!
    http://cdgalaxis.hu/termekek/19353/Company+of+Heroes+Anthology+[PC]
    Én Veszprémben vettem 5 ezerért,annyi bőven megért!
    Igaz tegnap este egy Level 3-as gyerek szanaszét alázott,de majd 1 két év múlva én is elérem azt a szintet talán!:)
    Így jár aki még csak pár skirmish-t játszott a gép ellen,azt felmegy online.
    De inkább ott kapja az ember a zakókat,előbb utóbb csak ismerni fogom a pályákat és ragad rám valami!
  • csaba90
    jelenleg a nélkül tolom.. kihúzom a netet elindítom a gamet.. elindul.. majd vissza a net.. és lanon lehet tolni vagy singleplayerben :D
  • Kotomicuki
    Emlékeim szerint, off-line kérni szokta az "eredeti" CD-t... :D
    De mivel ez egy on-line multis gém volna, ezért itt, ennek kisebb a jelentősége: a serial és a fiók a lényeges. :)

Telepíteni warezról is lehet, csak még élő serial legyen hozzá!
  • NovaTerra
    Ahogy írták steam. Beírtam google-be és elég sok találat érkezett magyar boltokra is, ahol dobozos verziót meg tudod venni.
  • csaba90
    értem, sérül a hordozó? esetleg ez ilyen sérülékenyebb, vagy állandóan benne kell lenni a cd-nek? :S egyébként most épp neten keresgélek utána.. hátha van valahol dobozosba :)
  • Kotomicuki
    Áh, ahhoz még mindig túl jó játék - nincs utódja! :)

...

#8247:
    Mint írtam - mások is :)) - , a játék eléggé elhanyagolt, bug-fix-ügyileg a fejlesztők részéről, így csak a felhasználói "hibajavítás" marad:
    minimum grafikai szintről kezded feltornázni a beállításokat, és ahol elkezd elszállni, ott az egyel gyengébb beállítást választod.
    Mindezt a hardvered ismeretében, tehát pl. DX9-s GPU-n nem óhajtasz DX10(.1) shader-eket alkalmazni...
    Leginkább a grafikai részletességek és a minőségjavító szűrések a problémás területek.

...

#8250:
    Ugyan én óckodom tőle, mert az az igazi, amit a kezedben is foghatsz - ha sérül a hordozó, akkor már warezolnod kell, itt is... :(( - , de "hivatalos" helyekről, pl. steam, való letöltés?