Company of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Nemrég vettem meg a CoH Gold-ot.És ezzel kapcsolatban egy olyan probléma merült fel nálam, hogy feltelepítem a játékot (eredeti verzió)majd utána semmit nem tudok csinálni. Már regeltem magam a játék honlapján, de nem enged tovább.
Mit kell csinálni?
Letöltöttem ezt a Company Of Heroes Opposing Fronts -ot és amikor felakarom tenni ,kijön egy olyan hiba ,hogy a játék nem ment át a Windows Logó tesztelésen és ezért nem teszi fel,mit tévõ tudok lenni,mert így nem tudok vele játszani sajnos😞
Másoknál ezt a hibát nem láttam az Ncoron ahonnan leszedtem.
Remélem tudtok segíteni ,elõre is köszi a választ, nagyon szeretném tolni ezt a játékot😊
VP-s gyõzelemre szerintem, de csak szerintem kb level 10-11 felett nem lehet utazni. Ugyanis itt már meglehetõsen képben van mindenki azzal, hogy a COH se az állóháborút, se a unit-egyhangúságot nem szereti.
Base rush vonzalmad további értelmet nyert azzal, hogy nem tartod "igazi" gyõzelemnek a VP-set, feltételezem Blitz-ben se ilyet játszol.
T1T4: SC és ATHT és valóban PIV az irányadó egység, ATG-t értem, csakhogy WSC-rõl volt szó: sniper, mg ellen. A +1 fõs fejlesztés pont nem kell.
Azért az empla több annál, mint amit tartasz róla - az idõhúzás még jó felismerés.
(USA - Brit felállásban jól jön a Sim-City-hez a Pop-Cap-mentes USA géppuskafészek, mert így több támogató brit empla(/egység) épülhet - brit tüzérként - , amik blokkolni tudják az Axis területszerzõ kísérleteit - ha van már mit (pl. ellenfélbázis-közeli területet - a pálya egyik oldalán, ahonnan csak pár lépés a totális cuting... majd a base-rush) birtokolniuk a Szövetségeseknek...; CoH-ban, a WM "lopakodóin" kívül nincs semmilyen lehetõsége Axis-nak a frontvonal mögé egységet dobni, így csak szembõl jöhetnek arra, ha az felállt (mert pl. Axis VP-s gyõzelemre ment, míg Allies a megsemmisítõre...)) <- Preddel kipróbáljátok, hátha (nem) mûködik?? 😄 😉
"Skyland akkor is elhullott volna, ha Pred megáll középen." - USA ott nagyon egysíkú, kevés egység-típust felvonultató játékstílusa miatt kapott ki - a gyalogság és a támogatás - nem is volt nagyon mit, tulajdonképpen - túl kevés volt. Pred jó játékos, így a várt meglepetés elmaradt, mindkét részrõl. Illetve az, hogy megelégedett(USA) a VP-s gyõzelemre utazással és kivárta a doktrínájának mindkét ágán a nagyvadat, amivel érezhetõen elkésett és nem is használta ki - mivel már nem használhatta ki... - megfelelõen az(oka)t, mindezt elõrevetítette.
Nem volt agresszív(USA - fõként, lásd: 20. perc; bár, azzal - ha kivitelezi - megint csak a b-r-ra - mint A megoldás - és a nem kiegyenlített játéktudásra/elrontott-'nem bejött' játékstílusra lett volna példa, nem a 'T2-T3'-ra...), inkább ült, a számára akkor még kedvezõnek tûnõ eredményen, na. Ezért nem tartom "igazi" gyõzelemnek a VP-set, mert ahhoz nem kell "igazán" harcolni. Nem kell végigküzdeni a csatát, mert közben vége szakadhat annak és lehet úgy is gyõzni, hogy éppen a megsemmisülés elõtt állt pár másodperccel az egyén és díszes kompániájának maradéka. (T'om, ez is egy játékstílus és senki sem szeretne fél-egy óránál többet egy meccsre "pazarolni".)
"...sokkal nagyobb a kifejthetõ nyomás T1T4-gyel" - hát, támogatás nélkül a Pz IV se bírja sokáig az ATG-k tüzét, meg az Inf HT-k se errõl híresek (Esetleg Base-Rush-ra gondoltál, mert arra, szinte tökéletes?! 😊 ). Egyedül a +1 fõ gyalogság hasznosult volna belõle, "rendes" játéknál. PE nagyon rá van szorulva mindenére a sikerhez, ha KIEGYENLÍTETT a játéktudás.
De tényleg befejezem. Valóban, egy éve CoH-t csak nagyon ritkán játszottam, nem is megy már annyira. Inkább a Blitz', az nyugodtabb...
Várom, a többiekkel együtt az "élménybeszámolókat" az általad ismét felfedezett PE-rõl és a többi frakcióról. <#worship>#worship>
(Majd igyekszem visszafogni a megmondhatnékom. 😊) )
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
A videóban lévõ mg empla teljesen felesleges volt, mivel én wsc-n voltam, nem is ment arra gyalogos. A pop cap mentességére írtam, hogy max a játék végi VP védelemre való,mikor már van mp bõven, és késleltetni kell. Egyéb célra egyszerûen nem használják, mert marha drága, a játék elsõ fél órájában értelmetlen pazarlás usa részérõl.
A base rush minden frakcióra egyformán jellemzõ, ha a játéktudás NEM KIEGYENLÍTETT: megy mindenki még egy M8-cal is a bázisra, ha wm vagype elkésett a counterrel. Nem kell ehhez a millió pénzért fejleszthetõ Panther Group, vagy a 8 CP-be és 500 MP-be kerülõ nehézvadász.
Skyland akkor is elhullott volna, ha Pred megáll középen.
"Bezzeg Blitz"-cel se tudunk mit kezdeni, és Te sem a ranked PE-vel, NEM UGYANAZZAL játszunk, hagyjuk, kérlek. Ma is volt két 2v2 ranked PE-m és marha jól éreztem magam bennük, pedig egyet elbuktunk. Sok lemaradásom van, régóta nem játszottam velük, de igyekezni fogok. Remélem tudok majd jó repiket szállítani.
Pred és PE erejére jellemzõ továbbá, hogy a felfedezett WSC ellenére T2T3-at hozott, pedig sokkal nagyobb a kifejthetõ nyomás T1T4-gyel.
Jesszus, mennyit tudsz írni😊
No, én ilyesmire használnám, gyakrabban a Nest-eket (hamarabb kész van, mintha félpályáról gyártanál egy egységet, pozíciótartás céljából... és az ellenfél gyalogságának mozgását eléggé be tudja határolni, lassítani) - nem nyitásként, ahogy vélelmeznétek. A pozíciót és a "talajegyengetést"(akadályok, aknák) a megkerülésének és támadásának megnehezítése miatt írtam - hátha belefutnak egy másik szektort/terepszakaszt védeni igyekvõ csoportosulásba (+akna) a kerülni igyekvõk, de ha már egybeér a front, akkor ennek is kisebb a jelentõsége -> ha nem lehet kerülni, akkor szembõl kell jönni.
Nem Pop-Cap-s egység, így "helyette"/mellette lehet (ellen)"tüzérséget"(ATG, Mortar, Sniper - mije van az ellenfélnek sok, fõként az ellen) gyártani, ha van anyag - így egy egység Pop-Cap "áráért" kettõ unit-ot kapsz, amik még használhatók is együtt vmire, ha van anyag hozzá - itt egy CAC által WM ellen játszott (korai?) videó ugrik be, ahol minden anyagból maximum-közeli menyiséget halmozott fel (1v1-ben!), de a Pop-Cap megakadályozott minden egységgyártást nála (igaz, a vet3-s Gránátosokat már nem "fogja" úgy a nest, mint a vet nélkülit, de ezek az értékek(suppress) összeadódnak és sok lúd disznót gyõz). Ha nincs anyag, akkor egyértelmû, hogy se nest, se más nem épülhet - kivételt képeznek az akadályok, azt ilyenkor is lehet. Ha pedig kevés a mozgó egység még/már a pályán, akkor azok gyártása/pótlása az elsõdleges.
De ezeket eddig is tudtad, csak nem alkalmaztad, nem?! <#nyes>#nyes>
Örülök, a PE iránti érdeklõdésed feléledésének! 😊
...
A "Mit lehet tenni egy Jagdpantherrel és két Pantherrel?" és a "A base rush az adott T2T3 videóban egyszerûen csak kialakult, nem tekinteném testhezálló és szinte egyetlen járható útnak." -ra:
Sajnos - , vagy sem - , de a kettõ nagyon is összefügg:
A CoH-s játékegyensúly miatt (Ezért szeretik a "nagyok", nem?!), no, meg a változatosság végett - itt mintha túlzásba is estek volna briteknél - , a készítõk azt találták ki, hogy elvesznek PE-tõl pár dolgot, amit, az egyensúly miatt, máshol majd "visszakap". Így alakult ki az az egyedi játékstílus (nincs támogatás, csak (ön)erõbõl, amit bírnak az egységek, de azt is csak ügyeskedve - mikrózás igény az egekben), amit e frakció megkövetel és aminek egyenes következménye a - itt van a "visszakapás" - játékvégi nagy lendületbejövetel a Panther-ekkel és egyéb OP egységekkel (pl. Hummel, JgdP., hhmm (Luft-doki) - ott inkább az általános összkép javulása van, folyamatosan csepegtetve, így kedvezõbb a többinél azoknak, akiket "zavar" a frakció gyengélkedése a játék középsõ részében). támogatása is. (Persze, hogy lehet támogatása a CoH-ban PE-nek a Hummel által, de akkor a többi téren marad gyengébb (harckocsik, gyalogság), a másik doktrínáihoz képest.)>támogatása is. (Persze, hogy lehet támogatása a CoH-ban PE-nek a Hummel által, de akkor a többi téren marad gyengébb (harckocsik, gyalogság), a másik doktrínáihoz képest.)>
Hol is tartottam? Ja, meg van...
Sz'al, PE a játék eleji viszonylagos vidámsága - gyors foglalás - , a játék közepére (SC/AC után) tanakodássá, majd zavarrá alakul át (Pred-nél nem, mert õ jó játékos (és jól tud mikrózni)! ( 😊) ) ), ha csak az ellenfél nem oly elõzékeny, hogy hagyja PE-t vidáman táborozni a Párducaira várva.
Ha "csak" találkozóharcokat kell vívni PE egységeivel - a középrésze a gémnek ilyen -, akkor nagyon kell hogy létszámfölényben legyenek, VAGY ne legyen támogatása az ellenfélnek (ami ellen eléggé szegényes a repertoárja és a zömében könnyedebb egységei sem viselik jól azt), különben a sikert az ellenfél hibázásától várhatja egyedül, mert a unit-jai nem tartanak ki - vagy egy koreai tizenévest megszégyenítõ módon kell a parancsokat egymás után kiosztani(a). (Kicsi a gyalogsági egységeinek a létszáma, így hamar el kell menekülniük, ha veszteség éri õket, mert az újonnan való legyártásuk ugyan csak drága, nem csak az emberpótlásuk az. A magára hagyott gépei pedig hamar elveszhetnek, ha van ellenük kapacitás (pl. ATG) az ellenfélnél -> PE-t a legkönnyebb Manpower-hiányos állapotba hozni - a sebesültjei végleg elvesznek - , miközben arra õ volna leginkább rászorulva (fejlesztések, egységpótlások drágák/MP igényesek.)
Ha túléli/hagyták túlélni PE-t a középtájékon, a akkor a játék végsõ fázisára megkaphatja az addigi szenvedéseiért a kárpótlás, a Párducokat és ha van, akkor a választott doktrínájából az OP egységeket. Innentõl "csak" annyi a dolga, hogy ezen "mindenevõ" csodákkal taroljon a térképen. Ja, hogy közben, mert középen gyengécske volt a sereg (és az ellenfél, hogy nem élt ezzel a lehetõségével...), a VP-l nem áll túl jól?! Akkor nem marad más hátra, mint a joker kijátszása: az OP egységekkel és a sereg maradékával, mint a támogatásuk, lerohanni az ellenfél bázisát.
De ezt már írtam. Pe ellen, CoH-ban elégséges, ha levakarod a gépeirõl a gyalogságát - vagy a gyalogságáról a gépeit - és nyert ügyed van, mert más támogatása nincs az egységeinek, sajnos. Tehát az egyedüli megoldás, a Base-Rush is csak menekülés a gyõzelembe, PE részérõl - Bezzeg a Blitz'-ben...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Fórum bemutatkozásom idézném: nincs örök és egyetlen stratégia, másképp már döglött játék lenne.
MG nestes videóra nem emlékszem, vagy csak nem én építettem, személy szerint nem hiszek benne, bár VAN olyan szitu, hogy egyet fel lehet húzni késleltetés céljából, akár játék vége felé VP védelemre. 280 MP, ez rengeteg, kettõ biztosan felesleges minden körülmények közt is. Ne vedd alapul a kezdõket, profiknál egyszerûen alig látni.
"Villám"-háború, már amennyire a "gyors" techelés engedi - amúgy is egy "lemondós" frakció, de a (+)sebességért még további lemondásokat követel meg a fejlesztés/egységépítés "elhanyagolása" árán. Azután, már a játékban, ha nem alkalmazkodik kellõképpen az általa éppen választott úthoz az ellenfél, akkor vannak a gondok PE-vel.
Valóban, Pred profi, de ( 😊 ) úgy érte el a sikert, ahogy azt Te mondtad, mint egyetlen utat a VP-ben vesztésre álló félnek és ahogy én mondtam, mint a PE-nek testhezálló és szinte az egyetlen követhetõ utat követve - Base-Rush. Az, hogy ehhez minden tudását és ügyességét össze kellett szednie és alkalmaznia, még nem mond ellent egyikünknek sem és igazolja, hogy valóban profi játékos Pred.
Amúgy, a középjátéki adok-kapok, fõként PE-vel már igényli a "szaktudást" - talán pont emiatt megy nehezen nálam ez és ezért nyavalygok (miatta) annyit.
Mit tartasz MG-Nest-es játéknak?
Ha már több, mint féltucat van belõlük, de az általuk elért eredmény mellékes, vagy azt, ha csak 2, de ezek idõben, anyagban, a fedezetükkel együtt(!) tudnak nagy károkat okozni az ellenfélnek?!
Elhiszem, hogy tudatosan (eleve ezt eltervezve kezdeni) senki sem játszik a MG-Nest építésére, mert ez is olyasmi, ami a játék közben alakul ki és kell hozzá az ellenfél játéka is. A jó használatához sok körülménynek kell egybeesnie ahhoz, hogy megérje alkalmazni, mint PE-vel tudatosan a középjátéki adok-kapokra gyúrni, amikor az nem éppen a frakció erõssége. ( 😊 )
Amíg nem gondolják úgy a "vezetõink" és õ valódi megbízóik/kitartóik/fõnökeik, hogy be kéne már fejezni ezt a "világgazdasági válság" nevezetû mûbalhét, addig sok reményt nem látok a multi-móka elkezdésére a részemrõl. Persze, csodák is történnek néha, de azok legritkább esetben az azokra váró egyénekkel. 😊)
Blitz-re, mint villámháborúra gondoltam. Gyors lerohanásra.
Pred például az a profi, aki bemutatta, hogy a középjáték esetleges megtorpanása után is van PE-nek élet. PE gyors ketten nélkül tényleg halott lenne, a játék folyamán bármikor szükség lehet rá.
Viszont megpróbálok mg-nestes replayeket keresni az expertek közt. Mert szerintem továbbra is fehér holló az általad leírt rendszer.
Mikor tudunk végre élõben játszani?
De ha arra gondoltál, hogy a nest-et is úgy alkalmazom, mint Ákos a drótot, akkor tévedsz. Ennek is megvannak a helyei, mint az aknáknak - nem lehet csak úgy, akárhol, mert az "költséges", idõben bizonyosan, mire a terep(akna, akadály) is "feláll" hozzá...)
PE-vel pozíciót, VP-t tartani - statikusan - eléggé nehézkes - túl sok mikrót és figyelmet/idõt igényel - , mert hiányzik pár olyan dolog hozzá, ami a többi frakciónál megvan. Könnyebb arra használni, amire kihegyezték õket: a korai lerohanásra. Az 500 pont leteltét ezért érzem nehezebbnek "kivárni" velük, mint "gyorsan" pontot tenni egy meccs végére egy base-rush-al - ha alkalom nyílik rá.
A Blitz'-ben, végre, majd minden eszközük megvan, ami a "rendes" játékhoz kellene - a gyors foglalási képességet "elvették" tõlük - , de még így is "megéri"/érdemes a lendületet megpróbálni megtartani egy látogatás erejéig az ellenfélnél, ha van már olyan egységed, ami állja a quad-ok/Bofors-ok tüzét - azaz, pont a Blitz'-ben nehezebb kivitelezni a (korai) Base-rush-t.
De nem tartalak tovább fel, nem szeretném, ha azért kapnák most, mert miattam nem tudtad a következõ közvetítést "idõben" befejezni, amit már mindenki epekedve várna. <#worship>#worship>
Base rush vágyad most tudatosult: jobbára Blitz-et játszol.
A nest egy viszonylag olcsó és hamar felhúzható "egység", ami nem számít bele a Pop-Cap-be, így akármennyi lehet belõle. Mivel piszok könnyen sérül, ezért önmagában tényleg csak a játék elején hatásos, ismétlem: önállóan.
DE, ha a kellõ helyre húzod, akkor nem kell HMG-t gyártanod a nest-et "védõ", valójában rajtaütõ csapatba - vagy kevesebb könnyû célpont elleni egység is elégséges oda. A nest csak a csali szerepét tölti be (+ kémlel) azon kívül, hogy a vet-nélküli és az alap gyalogságot megakasztja és prédává teszi a mortar-nak, sniper-nek és egyéb egységeknek. (Az utolsó patch-ek óta már nem olyan nagy ász a vetek és fejlesztések/buff-ok nélküli dupla-schreck, mert egyedül elfekszik elõtte, sajnos - és gyakran túl sokat pepecsel a lövések elõtt, így levadászható.)
Egy oldal, fontos pozíció (cuting-pont) védelmében alkalmazod, ahova biztos, hogy jönni fog a kontra - belátható idõn belül - , amit megkontrázol a támogató egységeiddel - de ATG/M10/M18, vagy más AT-egység (jobb híján akna) is legyen abban a csapatban a HT-k/SC/AC/stb. miatt.
Ha nem a nest a célpont, akkor az megmarad, ha sikeres volt az ütközet és továbbra is védi az adott területet/pozíciót - az SC nem lõ foglalás közben.
Ha a védelmi egységed mobil (,mert pl. várnád, hogy hol koncentrálja az erõit az ellenfél és arra akarsz lecsapni), akkor a "szárnyakra" is mehet, ezen erõ közelében, hogy meg tudják "védeni" azt.
Egyedül akkor "fölösleges" építeni, ha az ellenfélnek lehetõsége van távolsági és területre ható támadást (itt a légitámadásokra, az off-map- és A tüzérségre gondolok, nem az akár ATG-vel is elkapható HT-kra), vagy a támadó egységeinek ilyen támogatást nyújtani - ha azt akarod, hogy ne legyen munija/támogatása és ilyen módon pazarolja el az ellenfél azt (mert pl. a base-rush-hoz már összeállt a had és azt nem szeretnéd annak kitenni), akkor már megérheti a felhúzása és a pár egységgel való "megvédése".
A sprint és az elnyomást gyengítõ buff kifejlesztéséig nagyon hatásos a vet-nélküli PE gyalogság ellen. Mivel egy HMG, ezért az ATG (a PE mobil páncélvadászai alig tudnak hatni rá, így tovább kitarthat, mint az M10/M18), a mortar és a sniper a legjobb segítõi, de a lövészek is megteszik, ha van mobil tûzoltó csapat a közelben. Alkalmazható a Pop-Cap elérése után is, ha éppen szorul a hurok, de van még anyag és kell a biztosítás egy területre - és nincs sok, erre a célra alkalmazható egység.
Lehet az USA változatokat is Sim-City-zni, ha jó a pozíció, csak zömében mobil egységekkel - meg aknákkal és akadályokkal, a kellõ helyeken - körülöttük, a kontra miatt. 😊
A javításokra azért jó, ha van készenlétben Engi, mert sokat dobhat az értékén az "újrahasznosíthatósága".
...
Egyébként nézem a GR-on a 'Unguarded Base Entrances and Base Rushing' cikket, de a miértekrõl eléggé ködösen és szószártyár módon nyilatkozik, helyesen:
Azért alkalmazod, mert nyerni akarsz /és nem kockáztatni/ (nem a 'szeretnél' a megfelelõ szó itt, mert az már eleve hiba a megindulásnál)!
Az egységek és ezek kombinációi érdekesek, de a legtöbb infót a képek az irányokkal jelentik számomra - ahova, gondolom, jobb helyeken egybõl akna kerül... - , amiknél eddig mindig a nehezebb egységek mennek szembõl - függetlenül a pályától és a széljárástól - , a könnyebbek a védõ épület lerohanása után, miközben a tüzérségem ontja az "áldást" az ellenfélre - a térkép többi részén történtek ilyenkor már felejtõsek...
Kár, hogy Blitz'-hez fölösleges, mert ott már csak a Wermacht-nak van fixen irányzott bunkere - ami jóval tovább kitart a CoH-s változatánál - , a többieké mind 360 fokot fedez: USA 0,5"-s, beásott quad; britnél beásott Bofors. <#hehe>#hehe>
Abban a játékban pedig pont Ti, CAC és Te raktátok azt a pár nest-et és néhány pótlása árán, de meg lett tartva az Axis-bázis elõtti terepszakasz - az ellenfeleitek (akkori) szintjérõl nincs tudomásom.
Azt ugyan nem értem, hogy az elsõ, a CoH-s kampány mitõl lesz aktív/játszható, de a telepítési útmutató az OF-l emlegeti együtt - nálam még külön-külön kellett ezeket kinyitogatni. <#fejvakaras>#fejvakaras>
A lényeg, hogy ha skirmish-nél választhatsz az oldalankénti 2 frakcióból, akkor él minden multis eleme a játéknak - a kampányukat is játszhatod, elviekben. Ha nincs lakat-ikon a kampányok végében, a kezdõ képernyõn, akkor már aktívak azok.
Ha nem téved erre írástudó, akkor a Fansite-on, egy regisztráció után már fel tudod tenni ezt a kérdést és remélhetõleg elõbb kapsz választ a profiktól.
Respect ...
Legrosszabb esetben kattintasz a OF kampányára a játékban és megadod ott azt a kulcsot. Így lesz játszható mind a 4 frakció.
A többjátékos üzemmódhoz a hozzáférés(account) megcsinálása és a kulcs(okk(?))al való aktiválása szükséges.
De majd kijavít egy olyan játékos, aki elég szerencsés ahhoz, hogy egy ilyen "drágaszágot" tudhat magáénak, ha nem így lenne.
Itt a telepítési útmutató de nem értem hogy kell felrakni a többi részt vagy külön-külön kell ??
Nnaa, végre becsapódott az, aminek senki sem tudta megmondani a pályáját. Ha nem hazudtak, akkor fellélegezhetünk és játszhatunk tovább...
Hát, az USA részérõl az addig játszott játékának, persze csak a tapasztalataim által megismert, sikeres befejezését vázoltam fel. A PE frakció általános gyengeségét meg ezen 'T2-T3' meccs nélkül is érezhetjük a saját bõrünkön, ha játszunk velük.
Emlékeim szerint volt a közvetítések között egy CAC-HUNFifus(USA) - (egy szintén magyar páros)(axis) összecsapás a 'Rails and Metal' pályán, ahol az Allied területtartásában és a végsõ gyõzelmében igencsak nagy szerepet kaptak az MG-Nestek (és támogatásuk). Sz'al nem érzem annyira játékidegennek az általam vázoltakat...
Papírforma szerint?! Még mindig 300 pont környékén járnának a felek és a PE sereg maradéka az USA bázis körül sündörögne. 😄
Akkor egy újabb vállveregetés Pred-nek, a gyors és sikeres "munkájáért"! <#worship>#worship>
Nem akarom elhinni, hogy egy Conshilla szintû játékosnak nincs saját ötlete, ami hasonlatos színvonalú cikket ne eredményezne - persze, ha olyan jól tud angolul, akkor kevesebb idõbõl összelehet hozni azt egy fordítással, mintha szerkeszteni kéne az elejétõl kezdve.
Statok?! Ekkora véletlenszerûségek mellett?! Szerintem elég, ha a fejlesztésekkel, az építési és az "újrázási" idõkkel tisztában van (sejti azokat) az egyén, a többit úgyis a gép játssza le helyette. Inkább a tûzerõ gyors koncentrálására és ezen sikerbõl való továbblépés mikéntjére kellene odafigyelni - mikor kell/lehet üldözni az ellenfelet és mikor célszerûbb inkább foglalni, építeni a pályán. Azt, hogy mit tud, mire képes egy-egy egység azt 20-30 lejátszott játék után már nagyjából tudja az egyén, és ez nem változik csak a "javításokkal".
Ellenféllel szemben felállni, összecsapni és gyõzni?! Ehhez kell egy nagyadag agresszió és egy bizonyos szint után már nem kevés aljasság is (tudni, hogy mi árt a másiknak a legtöbbet az adott helyzetben), ezek kivitelezéséhez némi elszántság és kitartás (lehetõleg ne omoljon össze az ember, ha egy nem várt helyen feltûnik egy nem baráti egység) sem árt a megfelelõ (kéz)ügyesség mellé (szerencsére, ennél a játéknál még nem kizáró tényezõ az, ha nincsenek koreai felmenõi a játékosnak).
Visszagondolva a vereségeimre ezen dolgok egyike-másika hiányzott az adott játékban.
Az angolomra nem lehetek még olyannyira büszke, hogy CAC esetleges megõszülése elõtt végezhetnék egy 4-5 oldalas cikkel - szigorúan önerõbõl, bár ha fordító prg. segítségét is igénybe venném... Mivel ragaszkodnék a saját véleményemhez is, ami lehet, hogy szembemenne a cikkben vázoltakkal, ezért nem biztos, hogy jól járnátok velem. 😊)
Az itt leírtak nem felelnek meg egy PE-t sirató cikknek, ha valaki összemazsolázza a részeket? 😊
...
#8105, csinyo:
Üdv!
Ugyan én nem tudom, hogy mi fán terem az Anthology(ez túl hosszú történet...), de azt tudom, hogy az OF-ra kéne a ToV-t telepíteni - inkább, és nem fordítva, mert az utóbbinak magasabb a verziószáma, eredendõen.
Elmondjam, ez a Pred féle videó hogy született? Conshilla cikket akart írni a T2-T3-rõl, pontosabban fordítani. Felkérte Predet, hogy játszon egy meccset ezzel a stratégiával, másnap Pred küldte a partit. Ez az igazi Coca-cola!
Sajnos azért vagyok 10-es usa és nem is leszek több, mert nem foglalkozom a statokkal és nem játszok elég rankedet. Csak játszom, ahogy érzem. Viszont ha van jó angolkád, fordíthatnál Te is leírásokat GR-rõl, szerintem lenne kedved hozzá.
A többit azonban megtámadnám - ismét 'vak vezet világtalant' stílusban ( 😊) ):
Egy egyes szintû játékos, ha elõre óhajt lépni, akkor azt csak céltudatos és következetes játékkal teheti. Lehet, hogy aggódik (,mert nem "lát" mindent), de ez fölösleges - majd megtapasztalja ezt úgyis, ha elõre tud lépni.
Ha azon idegeskedik az egyén, hogy a másik így csinálhatna - akár -, a másik úgy..., akkor valóban jó úton van a vereség felé.
Itt, a 20. percben történõ PE visszavonulást követõen, egészen a végéig az USA oldalán pattogott a labda, amivel nem óhajtott élni, ezért ha gyõzött volna is, akkor is csak egy idõben kihúzott gyõzelmet aratott volna - kb. mint Napóleon Borogyínónál, sokat hezitált, pedig fölényben volt, ezért csak Phürroszi gyõzelmet arathatott.
Mortar és MG-Nest önmagában(!) lehet, hogy nem ütõs cuccos, de ha van támogatása (itt lett volna) és felkelti az ellenfél figyelmét - pláne, ha "útban" vannak - , amivel szépen csõbe lehet húzni õkelmét - ne egy lépéssel elõre gondolkodjunk (önmagukban persze, hogy hatástalanok és pazarlás a megépítésük), hanem próbáljunk meg egyre többel elõre látni:
MG-Nest... PE hozhatja a direk (Marder, AT HT) és indirekt (Mortar HT) tüzérségét, esetleg frontálisan támad, ha van hozzá gépe (Pz IV, stb.), vagy kerül...
Az elsõ 2 esetben USA rejtett ATG-éi, Sniper-ei/MG-Nest-je(i) megfogják, amit meg kell fogniuk, majd beszáll a támogató tüzérsége (Mortar, Calliope)... A könnyedebb PE egységeknek (a PE sereg 2/3-3/4 ilyen) ki kell vonniuk magukat a harcból, vagy végük, a magukra hagyott nehezebbeknek is fel van adva a lecke: magukkal visznek a pusztulásba pár egységet, vagy megpróbálnak elinalni és reménykednek egy újabb körben... ezt a helyzetet egy USA kontrának kéne követnie: a Mortar-jai letáboroznak a sövény túlfelén és elkezdik aprítani a bázist (regenerálódó PE egységeket), míg a többiek a két szélre (ellentámadás blokkolásának célzatával) figyelnek... Game Over. (Kérdés: egy ilyen akcióval melyik fél vesztett több nyersanyagot és gyártási (idõ)kapacitást, azaz: melyiknek csökkentek le inkább a túlélési, gyõzelmi esélyei? Kis segítség: USA mérnökei ingyen tudnak tankcsapdát telepíteni, akár a 2 PE-bejöveteli (északi játékos) hely köré is (a déli játékos 1 ilyenjét nehezebb így elzárni a bázisa tõszomszédságában 😊 ), de a pálya többi részén terelni is tudják ezekkel az ellenfél gépeit - elég csak kicsit szûkíteni a mozgásterüket, hogy az ATG/M10 idejében odaérhessen a kellõ helyekre...)
A 3. esetben a tankcsapda-akna-kombó, majd fordulás irányba után, egyedül az MG-Nestek támogatása veszik el (amik lekaszálják az elõttük hazamenekülõ PE gyalogságot...) az elõzõekhez képest.
Mit kellet volna ehhez USA-nak feladni abban a játékban?! Talán csak az amúgy is késve érkezõ Pershing-e(ke)t. A frontvonal mögé húzott pár gyógyítóhelyjel meg a (támogató)gyalogsága is meg lett volna az akciók során elhullott mérnökeibõl - lehet, hogy olcsóbban, mint a "gyári kiszerelés". Nem beszélve arról, ha egy biztosított pályarész mögött biztonságban vannak a biztosított pontok is - nem kis nyersanyagtöbbletet hozva a konyhára: így már nagyon is megtérül(het) a befektetés, ha elhúzódik a játék.
Nem óhajtom kétségbe vonni Predator 'T2-T3' stratégiájának hatásos alkalmazásában mutatott érdemeit, de itt USA is sokat tett PE gyõzelméért - túl passzív maradt a játék középsõ, eléggé hosszú részében (gyûjtött a már elkésettre), azaz pont a neki kedvezõ fázisban nem használta ki a játék által számára felkínált elõnyét. (Igaz, az elsõ tíz percben nem volt - késõbb se - mobil támogatása az M8-ainak (pl. gyalogság with bar and/or sticky, mortar), így a pályafoglaló terveirõl valóban le kellett mondania.)
Igazad van, nem játszottam ranked meccseket, de az alább leírtakat látom visszaköszönni minden PE játékosnál: a játék középsõ részére, ha addig van "húzva" a meccs, elfogy a lendületük, minden stratégiai varázslás ellenére - ennyit bírnak/tudnak a PE egységei, mikrózással kicsit többet (bezzeg a v2.100-ben...(v2.300-v2.301(?)), de az már nem az én szintem. Tehát kell egy kis "segítség" az ellenfél részérõl is a sikerhez. Itt pedig visszatértünk a kezdõknek is miért kell a 'céltudatosságról és ennek eltökélt végrehajtásáról' tudnia PE-nél témájához, azaz, miért is kéne megragadnia, már az elején PE-nek a kezdeményezést - és tervének sikeres végrehajtását erõltetnie (rá az ellenfélre), és ehhez felépíteni a játékát.
Amúgy örömmel várom a következõ videókat, cikkeket, mert tényleg jók és jól vannak tálalva (a Fansiteon)! 😊
Azt látom viszont, hogy kevés ranked meccset játszottál az "alapjátékkal".
Amiket leírnak mint stratégiákat itt-ott, természetesen egy út csupán az ezer közül. Amiért értékesnek tartunk egyet-kettõt mégis közülük, az az, ahogy végrehajtják õket. Predet láttam párszor PE-vel játszani, érzem, hogy csak ezt a T2-T3-at is bármilyen helyzetben sikerrel alkalmazza. A gyõzelméhez persze kellhet más is, amihez nemcsak PE ismeret, hanem pálya és játékmechanika-ismeretek is kellenek.
Innentõl viszont az elemzésed nem állja meg a helyét: vesztésre álló frakció már az elejétõl, base-rush az egyedüli megoldás, usa nem hozott mg nestet...mortar mg-kombó hiánya. Ezek ilyen általános dolgok, az adott meccshez nincs közük. Meg kell nézni, hogy állt Skyland a játék elsõ 10 percében, merthogy azután már mortarnak meg mg-nestnek nincs sok keresnivalója, ha még esetleg nincs kiszedve.
Mindegy, nem tudok sokat írni, nem értek a Blitz-hez, az "alapjátékhoz" sem, én csak megpróbálok egy szerintem jó játékot bemutatni a szemszögembõl, mert kellemes az orgánumom. És mert megérdemlem: Loreal...😊
A PE kezdeti elõnye a játék közepére semmivé lesz, hátránnyá alakul át, és ennek a középsõ résznek az átvészelése, vagy lerövidítése (base-rush) hozhatja meg a sikert a végén (Panther Battle Group). Sajnos, már eleve vesztésre áll ez a frakció - az elõbbi hsz-ban (is) leírtak miatt - , ha játékközépi adok-kapokra kerül sor (hasonló játéktudás mellett).
A videóban látott USA megelégedett a 2 VP tartásával és csak a VP-s gyõzelemre ment (miután Pred, a 20. percben elõször lemondott gyõzelemrõl a visszavonulásával - hiba), és ezt úgy tudta kivitelezni, hogy nem vonultatta fel az összes lehetõségét a nyomás további fokozására, biztosítására (Mortar-HMG kombók, (Pop-Cap "mentes") MG-nest, stb. - szintén hiba). Így elmondható, hogy kiengedte a gyõzelmet a kezébõl (miután Pred nem élt a lehetõséggel) - ez nem von le semmit sem Pred sikerének súlyából, de megemlítendõ.
A CoH-ban úgy érzem, hogy sok keresnivalója (reménye) nincs a PE erõinek a csatatéren a szemtõl-szemben vívott harcokban (kivétel a Párduc-iker, meg talán még a Hetzer - de odáig ki is kéne tartaniuk...), egyedül az ellenfél bázisának lerohanásában tudnak megfelelõ erõt és hatékonyságot felmutatni - pl. az említett ATG-t, az utolsó 2 "javítás" óta már szinte semmi sem sebzi, semmi sem "óhajtja" eltalálni (+ amúgy sem volt sok ellenszere), így érthetõ az ezekre épülõ USA stratégia.
A fejlesztések eléggé szétszórt volta miatt természetes, hogy PE-re különbözõ megindulási stratégiákat kell(ene) kidolgozni, mint amogy ez a 'T2-T3' is az, de ez, önmagában, meglátásom szerint még kevés a sikerhez.
Mivel Brit eléggé hajlamos a pálya egyharmadában felhúzott Sim-City-bõl való kirohanásokra és ezek után a map-kontroll tökéletes átvételére, talán már érthetõ, hogy miért lennék, kényszerûségbõl "belehabarodva" a base-rape/rush-s PE stratégiákba (és vagyok hajlamos ennek elmulasztását szóvá tenni, ha látom azt) - igen, nem t'ok olyan jól játszani, mint Pred... 😊)
A Blitz'-ben azzal, hogy PE megkapta az elõbb említett hiányosságaira a "gyógyszert" (egyedül a Páncélvadászoknál nincs komolyabb tüzérség, de a gyalogság felhozása a többi frakció szintjére már elegendõ lehet a sikerhez a drága és késõi gépcsodái mellé) és valósághûbbek az egységek paraméterei, így egybõl (még kissé mindig) OP frakció lett - legalábbis a kezdetektõl kitartóan és szisztematikusan nyomuló vezetõ kezében, ha megállnak/megállítják õket, akkor uú verhetõk, mint az alapjátékban.
Végre van megfelelõ és minden ellen lehetõséget nyújtó géppark, ami ugyan drágább a szövetségesek masináinál, de ha túlélnek pár ütközetet (az esély megvan rá), akkor bõven behozzák az ártöbbletüket - az elkészültükig azért ki kell tartania a gyalogságnak...