8857
-
bgabor #7930 Ha jól emlékszem:
/whisper felhasználónév szöveg
Ezzel a parancsal lehet. -
Maldruk #7929 Még egy kérdés mert nem kaptam választ xD.
Ha megy a játék és rám irnak suttogásban.....Hogy válaszolok? -
Kotomicuki #7928
Ez valóban szép!
Hhmm, lehet, hogy az Inf HT használható lesz végre a szállításon és reinforce-on kívül másra is?!
Mégis csak kellett az erősítés a PE eredendő agresszivitásának visszaállításához. -
Fifus #7927 PE-vel USA bázis lerohanás
Tessék, Kotomicuki, ez nem holmi brit base rape, hanem a térkép másik végén lévő US base rape. -
szoszibá #7926 Ha patch-t felteszed is lehet lanozni, haverral. Ha esetleg virágbolti verziód van, akkor is. Ha nem, akkor meg egyértelmű, hogy megéri feltenni. Egyébként a hibát, a videokártyád drivere okozhatja. Próbáld meg frissíteni. Esetleg teljesen eltávolítani, majd újra felrakni a legfrissebbet. Esetleg a géped karbantartása is segíthet, erre ajánlom a CCleaner nevű programot! -
sötétfaló #7925 Hali,Olyan problémám lenne,hogy a TOV feltétele után,a patchek nélkül,nincs egerem,egyszerűen nem látni a mutatót,de ha mozgatom akkor érzékeli a gép,és reagál is rá.Mi lehet a hiba?Patchelni semmiképp nem akarom,mert lanozni akarok haverral. -
Kotomicuki #7924 Igen, ezen 2-ről - hhmm, sorry, megint pontatlan voltam!
Nem mondom, ötleteket, addig "elképzelhetetlen" dolgokat is láthat az ember a "nagyok" küzdelmeiben - mégiscsak érdekesebbek, mint pl. 2, lvl 2-s összetűzése, ahol szinte csak hibák vannak még, ez igaz - , de azután, amikor ezeket szeretném én is megcsinálni, jövök rá, hogy a látvány mögött sokkal több van, mint amit a képességeim kivitelezni engednének - most még, de reményeim szerint ez változni fog...
Rendben, köszönöm, már nézem is! :) -
Fifus #7923 Te most a Seph éjjel streamről beszélsz? Végül megfejtettem. Bár ez nemcsak a honlapra linkelt volt, mert a 2v2 egy másik video. Legszívesebben csak level 15 fölött hallgatnék magyar profi castokat, egyelőre egyik sem valósult meg.
Van Youtube-os csatornám -HUNFifus néven- , ott is nézz körül replay kommentekben. -
Kotomicuki #7922 OK! Köszönöm, feltétlenül kipróbálom a programot, meg szemezgetek a replay-k között!
Fifus:
Ha időben kapott volna támogatást (ATG from USA, Long range mortal pit a sövény mögé, tesó a HQ felőli sövényszélre és eléjük/közéjük árokba a Bren-ek, PIAT-ok egy "Lütyő-vel" - és/vagy) Seph nest-je... , de így is kellő figyelmet vonzott és erőt kötött le - az ellenértékét azért bevasalták érte a Tengely-erőkön. :)
Poénos volt látni, amikor kattintott az ágyújára a fejlesztés előtt és után: szépen megnőtt a hatótávja - de ha agresszíven előrehozza a 2 Marder-t és a PAK-ot a német oldal - nem csak pontra/ért megy (egyáltalán, hátrányba voltak és eközben túl passzívak maradtak) és ezért dobja oda, egyenként, szinte fedezet nélkül (keine Pz.S.) az AC-it - , akkor a HQ-jának és a lövegének is annyi... :O
Pz.Sch. hiánya a PG-knél, amikor BrenC./Stuart szaladgál a pályán; könnyű gépek erőltetése, amikor Front-HQ-ja van a pálya "közepén"... :(
Mire számítottak, mire vártak még a 2 bunkerük mögé húzódva a tengely-erők? :S
(Persze, a pálya széléről, utólag mindig okosabb az ember...)
A Pz. IV a bázisra meccs is jó volt - eddig nem tartottam oly nagyra ezt a gépet, de ezek szerint, HA szerencsés az egyén, akkor lehet ezt is használni vmire.
Köszönöm a videókat - nézem is át újra a gyorsbillentyűs cikket a Fansite-on!
...
[A YouTube-n lévő Bren-s videók egyikén nagyot röhögtem: a 2 jómunkásember, a lövészgödörből próbál meg kilőni vele, az első tárral még semmi gond, de utána...(tárak a homokban) és persze mosolyognak mindehhez, mint a jóllakott óvodások - elképzeltem, ahogy a brit őrmesterük reagált volna erre, éles helyzetben, a szokásos, rendíthetetlen hidegvérrel: "Uraim! Ha ez vicc volt, akkor ha-ha, ha nem, akkor piha!" (Angoltanáromtól orozva).
Az FG 42 meg valóban büntet, nem csak a videókon mutat jól - pl. a Grenoble környéki Maquisard-ok a repterüket nem tudták visszavenni miattuk, pedig hazai terepen és túlerőben voltak az ezt is használó Fallschirmjäger-k ellenében!] -
CAC #7921 Szia!
Az Eastern Front mod kell az oroszokkal való játékhoz.
Ha még új vagy, biztos sok érdekességet találsz majd a magyar rajongói oldalon. -
Maldruk #7920 Sziasztok!
Uj vagyok lehet alma kérdést fogok fel teni, de minden alma piros és szeretik xD. Tehát nem lesz utálatos x)
Nos az oroszokat nagyon hianyolom és látam videokat benne. Meg vetem 1 hete a COH-ot a 2 kiegel együtt.
Azt szeretném meg kérdezni az oroszokkal lehet jatszani hivatalosan is vagy mod kell rá? és ha igen, hogy mukszik az a mod.... és mik a hátrányai?
Előre is köszönöm a segitséget, még a campányokat nyomom xD De alig várom a multi részét xD
tisztelettel:
Maldruk -
bgabor #7919 Terészetesen a 2.602-re felpeccselt játékkal a legfrissebb replayeket is le tudod tölteni és megnézni.
ITT van egy oldal, ahol közzéteszik az érdekesebb replayeket az emberek, a kereső segítségével bármilyen verzióval készült replayt letölthesz, így még akár a mostani verzióddal is tudsz replayt nézni.
Annyi a dolgot hogy kikeresel a keresővel egy jó replayt, letöltöd, és a letöltött .rec kiterjesztésű filet bemásolod a Dokumentumok\My Games\Company of Heroes\Playback mappába. Ezután indítva a játékot a Multiplayer/Game History fül\Recorded games résznél már látod is a letöltött replayeket, és indíthatod is a lejátszásukat. -
bgabor #7918 Már hogyne lenne lehetőséged emberek ellen játszani. Én is nemrég tettem szert eredeti Tales of Valorra, nem volt az olyan régen amikor még én is virágbolti verzióval voltam kénytelen játszani.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annyi a dolgod hogy felpeccseled a játékot a legutóbbi, 2.602 es verzióra, szerzel egy hozzá tartozó 2.602-es cracket a netről. Ezekután letöltöd és feltelepíted a Tunngle nevű programot. Mielőtt elindítanád a COH-ot, elindítod a Tunnglet, és belépsz a Company of Heroes:Tales of Valor szobába. Ez a program virtuálisan összeköti az őt futató játékosok gépeit, így LAN módban látják egymást a játékprogramok a gépeiken. Emiatt aztán miután elindítottad a COH-ot, a multiplayer menüben látni fogod a mások által indított(hostolt) játékokat, és bármelyikbe becsatlakozhatsz, vagy akár te is hostolhatsz játékot a saját szájízed szerint. Mindjárt nem kell gépi ellenfelek ellen játszanod. Plusz a Tunngle-val játszhatsz még bármilyen más játékot "LANban" más Tunngleözőkkel, a Tunngle többezer játékot támogat, csak be kell lépni benne az azott játék szobájábam és kész is. Van akik Call of Dutyt tolnak így, mások Tales of Valoroznak. Remélem tudtam segíteni, és remélem nem köveznek meg érte itt a fórumban, de szerintem segíteni egy másik embernek mindíg előrébbvaló mint holmi warez-ellenes politika. -
Fifus #7917 További változások ki tudja mikor lesznek, tán soha többé. De PE gyalogsága egyáltalán nem gyenge a mostani peccsben. Sűrűn látok 6-7 PG-t sasszézni a mapokon, simán tartják még M8 ellen is az iramot egy darabig. Az a baj, hogy olyan verzióval játszhatsz, amivel én soha nem is játszottam. Így olyan, mintha két különböző játékról beszélgetnénk, hagyjuk is. -
Kotomicuki #7916 Fifus, Bgabor:
Profi vs. profi harcában elfogadom, hogy ritkább a stabilan tartott/tartható pozíció - egyáltalán, az objektum építésre nem jutna idő az adott helyen - , de az én szintemen ez gyakrabban megesik. Mivel multit nem tudtam játszani, a gépi ellenfeleknek meg ez a mániája: fix védelem + mobil védelem és abból kontrák vezetve, ezért kicsit más a stratégiám mint humán ellenfeleké.
A replay-k, az eltérő verziók miatt, a virágbolti CoH-ommal e téren nem nagyon ugrálhatok, nem a legjobb lehetőség számomra. A videók megnézése már könnyebben kivitelezhető, ha "normális" net közelébe juthatok. De ezek után is az a gondom, hogy hiába szeretném "jól" kivitelezni az adott feladatot, ha nem tudok olyan gyors és pontos lenni, ami ahhoz szükséges volna, hogy elmozdulhassak a kezdő szintről - túl sokáig maradtam meg a körökre osztottak világában, vagy csak túl öreg vagyok én már ehhez, de a gyakorlás, az valóban hiányzik! :(
A videók nézése közben találkozom, elég gyakran - nyilván nem TOP játékosok harcáról van szó, akikkel amúgy se találkozhatnék a virtuális harcmezőn szemtől-szembe és a "mutatványaikat" talán sohasem tudom majd reprodukálni - érzem másoknál is az itt felvetett problémám mindkét oldalát: fix objektumok támogatásának igénybevétele helyett csapatokkal próbál meg 10-20 percig egyazon területet tartani, miközben hatalmas veszteségek érik az egységeit; vagy egy-két épített védelmi álláson, az iszonyatos veszteségek ellenére sem tud keresztüljutni az egyén.
Az időt is beleszámítva már nem biztos, hogy a mortal elégséges az ütközet állásának megfordításához: a legtöbbször, ha már van empla, akkor hátrányban vagyok. A Marderek (és minden PE könnyű jármű) mellé is kell (v. nagyon ajánlott a) fedezet - ami a (közel)támadó csapatok (lét)számát csökkenti, azaz a támadás erejét és lehetséges sikerességégének esélyeit csökkenti - , néha nem is kevés (a mikrózás kivitelezésének hiánya itt is exponenciálisan növel(ne)) és ezzel már ott tartok, hogy a gyalogság, az ütközet végéig megmaradó fejlesztései mégsem olyan drágák, mint 2-3x (hiába/elért eredmény nélkül) újragyártani a járműparkot - ha majd tudok elégségesen mikrózni, akkor ez változhat, addig viszont, az én szintemen, a gyalogsági frontális tömegtámadások a bejövősebbek (legalábbis több eredményt tudtam velük felmutatni, mint a könnyű gépekkel).
Brittel (USA-l és WM-l is) emplát építek minden olyan helyre, amit feltétlenül tartani szeretnék (pl. cuting point), belekalkulálva az esetleges elvesztését az 1-2 (vagy több) gyalogos egység (+ gépek, ha vannak) leamortizálódásával szembeállítva (amik az empla helyet ott védtek volna): az empla még mindig olcsóbb. Ezzel nem azt mondom, hogy csak és kizárólag fix építmények legyenek, de egy egészséges szintig nagyon megkönnyítik - számomra legalábbis, a jó helyre rakva - az életemet: addig is nyomulhatnak máshol a mobil erők (persze ez pálya és helyzet függő).
Az fix állások is igényelnek fedezetet (egy mobil tűzoltócsapat, hogy többet tudjanak védeni - a tömegtámadás az empla halála, azt meg nehéz egyszerre több ponton is kivitelezni), de a felszámolásuk is adhat értékes félperceket, amit máshol kamatoztatni tudok - ha tudok.
Egy zsíros nyersanyag-, vagy VP-pont tartása (mapcontrol részét képezi), az ellenféltől való elzárása bőven megérhet ennyit: az emlpa nem menekül el - nem veszik el a hazafutás és a frontra való újbóli kijövetel (vagy a hosszú, frontvonaltól távoli javítás) ideje - , de javítani lehet, ha tisztázódott a helyzet és túlélte a harcot. Azonkívül megosztja a figyelmet és a támadó tűzerejét - ha van fedezete - , amit megint csak illene kihasználni: kontra.
USA és brit építhet ágyút - az utóbbi, főleg kisebb pályákon mindenhova "elérhet"... - , amit ha jó helyre telepít, akkor bizony már érdemes azt megvédeni. Itt sem biztos, hogy közvetlenül mellé kell bökni a pit-eket: lehet nagyobb területet is lefedni velük, úgy már a felvonulást és csoportosítást is gátolni tudják, miközben a löveg (+ mortal pit) is fedezi őket.
Ha ezeket csak mobil erőkkel védem, akkor esélyes, hogy a kontrára nem marad bevethető egység. De ha az emplákra utazott és eközben lett felőrölve az ellenfél, akkor maradhat annyi tartalék, ami pár pont behúzásához és tartásához, amíg az emplák újratelepülnek, elégséges.
Persze ez utóbbi esetben már eleve esélyes a győzelem, de mivel vesztettem már nem egyszer, nyerő pozícióból, ezért inkább a biztosra utazok a folyamatos nyomás alatt tartás mellett (mint az óriáskígyó: lassan, de halálosan biztosan :)) ) - az emlpa egy esetleges sikeres visszajövetelt is megfoghat (ezt ugyan ritkábban, de szintén a saját bőrömön tapasztaltam meg), amikor a mobil erő még javában regenerálódik.
Ha pedig eltekintek az erődítéstől és a mobil dolgokra koncentrálok, akkor megint csak a fejlesztett gyalogságban tapasztaltam meg (+ketten) az ehhez szükséges és biztos erőt: Marder helyett inkább megpróbálom kihúzni a Hetzer-ig, ha sikerül, mert nálam ott kezdődik a többször is használatos PE gép, ami már eredményt is tud néha felmutatni, addig meg ki is kéne tartani vhogy. Az SC/AC, fél-egyperces királyságáért nem biztos, hogy megéri a beléfeccölt anyagot, legalábbis, amíg ilyen gyatrán mikrózok.
Zártabb pályán, egy korán és megfelelő helyre telepített empla is sokat segíthet: pl. ahol nem volna ház az USA/WM HMG-nek, csak a jóféle pozíció...
Ahogy azt már többször leírtátok Ti és mások is nekem: gyakoroljak és nézzek visszajátszásokat, mert az lenne az egyetlen módja a fejlődésnek. De addig is, ha tehetitek, akkor jelezzétek itt, ha netalántán további változtatásokat (gyengítéseket) eszközölnének a PE gyalogságon, köszönöm! -
szoszibá #7915 Apafasz néven futok a játékban, keress meg a Budapest szobában. Aztán majd csapunk párat! -
bgabor #7914 Köszönöm, akkor már csak friendet kell találni. :D -
szoszibá #7913 Az azt jelenti, hogy csak egy meghívott barátoddal játszhatod. Mikor indítasz egy olyan meccset, akkor meg kell hívni egy barátodat is. -
bgabor #7912 Azt meg tudja valaki mondani nekem, hogy az automatch funkciónál a 2v2, 3v3 stb után az 'AT' mit jelent? Olyan meccseket nem is enged indítani. -
#7911 Sziasztok !!! Segítségek kérek !! Asztali gépemen XP fut , ott tökéletesen működik a Company of Heroes játék ! De viszont a Laptopomon Win7 van sikerült feltelepítenem a játékot , de viszont nincs kurzorom a játékban (ami szerintem kihagyhatatlan eme játékból)! Tudtok nekem segíteni benne ???Mit cvsináljak ? Próbáltam futtatni XP2-3 módban is , de semmi !minden ugyan olyan nem változott -
bgabor #7910 Én azt javasolnám, nézegess replayokat profi játékosoktól. Azt fogod találni, hogy a profik közül senki nem épít védelmi cuccokat, max egyet-egyet, a profi brit playerek egyáltalán nem építenek emplákat. Profik alapból nem építenek fix védelmi vonalat (ez a kezdők mániája), mert pontosan tudják hogy azokat mennyire könnyű megkerülni, és lerombolni. Lévén hogy az egész játéknak a map control a lényege, ami nélkül veszítesz, ezért semmire se mész vele ha a térkép egy részét uralod mert teleépítetted védelmi cuccokkal. Aki ebben a játékban defenzívára rendezkedik be, azt egy profi gyorsan elszigeteli és kinyírja. Az egész térképet pedig nem tudod beépíteni. De sokra nem is mennél vele, mert például a WM százféle módon tudja messziről szétrombolni az emplákat és védelmi állásokat. -
Fifus #7909 Értem amit mondasz, mégis arra kérlek számold össze, mennyi anyagot, és milyet költesz az upgradelt vetes, 4 fős PG-kre, és mennyi lenne, ha simán egy-két Marderral szednéd ki az MG-nestet. Mortarba vetett hited ne lankadjon: továbbra is az egyetlen elég korai eszköz, amivel ki lehet szedni bármilyen brit emplát messziről. PG AT gránáttal ettől függetlenül kell, de nem szükséges a 4 fős fejlesztés és a vet. Mikrózásodon javíts és hálás nemzet lesz PE. -
Kotomicuki #7908 A válasznál fogyott el a havi 50 MB-om, így kicsit késtem vele, sorry:
(VP- és nyersanyagpont köré épített brit emplákkal és a sleppjükkel szeretnék vmit kezdeni, a kezdő bázisa másodlagos - ha odáig eljutok már nincs sok problémám abban a játékban, ált.)
"Mint mondtam nem a nest érdekel elsősorban (de ha egyszer - ált. csak - rajta keresztül lehet bemenni oda - a 40mm-shez már nagyobb erő szükséges), hanem amik mögötte vannak: pl. az ágyúja, a 17 fontos ATG - hogy a gépek is bejöhessenek irtani - , meg a HQ-ja.
Az AT nade erősítésének örülök, mert ők jöttek másodiknak: amíg "töltötték" a PzSchr.-t, addig dobálóztak a fiúk - ha éppen volt muni rá. De ezeket is kézbesíteni kéne vhogy, hogy érjen is vmit ez a lehetőség...
A Mortar-ral kacsázhatok percekig, ezzel ezen az egy helyen lekötve a figyelmemet, meg az eredményre váró haderőmet is - közben ellep(het)ik az ángliusok az egész pályát... :(
Ezért kellet egy, a Mortal HT(k)-nál gyorsabb megoldás után néznem. Igazad van, ez sem mindenható, de ha adottak rá a feltételek, akkor az aknavetőzgetésnél gyorsabb, biztosabb eredményt produkál, még ha annál kockázatosabb is.
Gondolom a humán ellenfél sem nézi ölbe tett kézzel, ahogy hullik az "áldás" a bázis(kezdeményé)ra(/e), a lerohanásra meg nem biztos, hogy fel tud készülni - ha esetleg a pálya másik oldalán szemlélődik/akciózik (a Humán, mert a gép(i), mintha mindenütt ott volna), mert ő a jelenlétünkről csak a legutolsó pillanatokban szerez tudomást, ha szerencsénk van (HMG-nest elvesztése, utána meg már bent is vagyunk a fiúkkal - tüzérséget csak nem hív a még meglévő sajátjaira...).
Az aknák előtte, mondjuk, elég hatásosak a legénységünk ellenében, de a kockázatot vállalni kell, ha már "gg"-be hajlik részünkről a játékmenet.
Ha vannak gyalogosai beásva, akkor a M. HT gyújtógránátjaival indul a mulatság, ezt meg a PG-k flame gránátja követi - az MG-nest felszámolása után.
Ha esetleg kevés az első négyes és még látok lehetőséget a rombolásra, mert nem érkezik komolyabb felmentő sereg, akkor a maradék (ide már jó a nem vet 3-s PG is) a második hullámban fut be, amikor már az elsőknek szaladniuk kell az életükért - ez esetben, mivel nem tudok gyorsan parancsokat osztani, nem a rájuk várakozó, a M. HT-t fedező, Inf. HT-z futnak feltöltésre, hanem a saját bázisra, hogy az ellenféllel tudjak "törődni".
A "bázis" lehet egy VP is, aminek a "kitakarítása" és elfoglalása feltétlenül szükséges a győzelemhez, ne csak a kiinduló állások, a HQ által amúgy is magukra hagyott géppuskafészkeire gondolj - az 500 pont nálam hamarabb el szokott fogyni, mert nem tudok még mindent gyorsan átnézni, parancsokat kiadni, így gyakrabban kerültem kényszerhelyzetbe/időszűkébe, mint Ti a multiban.
Meglehet, hogy multiban, mire idáig jutna a techellés, addigra már javában a játékvégi összesítő táblázatot nézi a játékos (1 vs. 1 pályákon főként), de a "bázisfoglalós", gépi ellenfeleknél - nekem mindenképpen, már csak a "bénaságom" miatt is - tovább tart a játék(menet). Ehhez a mókához meg a vet 3-s ÉS techhelt gyalogság szükségeltetik, amihez idő és nyersanyag is kell - a veteződés a harcokban, ha nem vesznek oda az egységek, azért könnyebben összejöhet, mint a fejlesztések ellenértéke (de mint mondtam, az épületekből kihozható PE-járművekért nem rajongok annyira, hogy velük töltsem fel a seregem a limitig, így ált. marad a gyalogosok fejlesztéseire is nyersanyag - bár, a gyalogsági harcmodor erőltetése meg pont a Hetzer elől veszi el a manpower-t, a veszteségek pótlása miatt).
A papírvékony páncélzatú, drága járművek helyett meg inkább PzS.-l + At nade-l (+ Teller-l) darálom a Stuart-os és Cromwell-es járműparkot, mert így legalább az olajam nem veszik el fölöslegesen (Marder, AT HT), marad a gyalogsági fejlesztésekre, amiket jobban ki tudok használni, mint járműveket mikrózni, állandó jelleggel. A vetes és tápolt PE gyalogságot hasznosabbnak ítélem, mint a PE-s járműparkot (ami eleve csak kényszer- és végszükség-megoldásokból áll - ellentétben az USA és Brit egységek zömével, ugye), bár tudom, hogy (önállóan) nem mindenhatóak ők sem. (Ennyiből jobb, számomra a Blitz'-mod, mert ott csak a nyersanyag (és a CP) korlátozza a valósághűbben paraméterezett egység-választékot - meg ritkán az MP-limit is.)
PS: Remélem hamarosan lesznek újabb közvetítések, amiket ugyan nem tudok élőben nézni, de nagyon hasznos és élvezetes időtöltés az utólagos megnézésük a magamfajta kezdő számára (is). :)"
A másik ötletem a 88-asok lettek volna, de azokkal túl sok a gyakorlati probléma ahhoz, hogy már telepített állások közelében lehessen felhúzni őket. (Meg emlékeim szerint a bázisunktól elvágott területünkre nem is építkezhetünk, pedig "hátulról" könnyebb lehetett volna ez is. Esetleg, a pótlásként bejövő HQ-k útjába tenni belőlük 1-2-t... :) )
Ha viszont védeni kell a VP-t és nem tüzérdoktrínára ment a brit (ekkor már a mortal-pit-ek is veszélyesek a hatótávjuk miatt), akkor első osztályú egységekké vál(hat)nak (camo Ketten/FJ/Goliath sasol nekik; a legénységük pótlása 135 MP, ha az ágyú nem pusztul el, ez meg 4 fős PG-knél már nem tétel), nyíltabb terepen, támogatással - csak idáig is el kéne jutni vhogy... -
Fifus #7907 Továbbra se értem mit szeretnél az ellenfél bázisán lévő MG nesttel.
A játék nagy részében Mortar HT és AT nade áll rendelkezésedre, a Mortar HT megfelelő használata biztosítja számodra, hogy kitessékeld britet pozíciójából, de természetesen nem mindenható. NINCS mindenható egység a COHban. Emplák felszámolása akkor is Mortarral és AT gránáttal történik.
Britet először felderítjük gyalogossal, estleg camozott kettennel, aztán mehet az ellenszer. Aki beleáll egy 17 fontos elé Hetzerrel, az magára vessen, ha kimúlik, erre való a gyalogságnál lévő AT nade, illetve a ház mögül, illetve általában messzire ható Mortar.
És ez peccs független, de mint írtam, az AT nade most hatékonyabb lett. -
Kotomicuki #7906 A Mortár HT-t nem minden esetben tűri meg az ellenfél annyi ideig ténykedni, amennyi a munkájának elvégzéséhez kell - önállóan pláne, akkor meg már akciózhatna a kíséret is, hátha elterelik a Mortar-ról a figyelmet...
AT nade-t is el kell juttatni a céljához, és ha közben van egy MG-nest?! :)
Nem önállóan, csak a rókalyukakra mennék, hanem - főként briteknél - a mellette, mögötte megbúvó ágyú, 17-fontos, 40mm-s és a HQ volna a legfőbb célpont, úgymond a legnagyobb problémám - vhogy ki kell tessékelni őkelmét a pozíciójából, és ehhez ritkán van kéznél három Hummel, ami a legideálisabb választás volna erre a feladatra. A 17-fontos egy lövéssel leszedi a páncélozott célpontokat, tapasztalataim szerint csak a Hetzer, Párduc, Vadászpárduc és Hegyitigris éli túl az első találatait (a PzIV vagy-vagy, de mire fordulna, már kapja a 2. "dezinterálót" a nyakába, ami 100%, hogy elviszi; a Hetzer 3-4 találat után múlik ki, ha végig szemből kapja őket; Párducjavítással meg nem szeretném fölöslegesen tölteni az időt és ehhez lekötni jópár egységet), így mindenképpen gyalogsággal kell indítani, mert eléggé gyorsan ismétel és nagy a lőtávja, ha sasolnak neki.
Természetesen ezen eseményeket megelőzi a közelben lévő mobil erejének a szétzúzása, leamortizálása, visszaszorítása - mondjuk egy kontrából indítva - , így már csak a fix építmények és a védő gyalogság, beásott páncélosai maradnak, mint leküzdendő ellenfelek - és amíg segítséget nem kap, addig kell(ene) rombolni, a lehető legrövidebb idő alatt. A Mortar sebzése, találati %-ka miatt, nekem legalábbis, nem a legjobb, meg nem is a leggyorsabb eljárás (önmagában), és ha az idő már ellenem dolgozik, akkor olyan sok választásom nincs...
Ja, igen, NEM az 500/1000 VP-s játékformát preferáltam, ahhoz nem vagyok még kellően hozzáedződve - gyorsbill. kezelés, térképismeret (foglalási sorrend, megindulás, stb.) hiánya. Azon hajlamos voltam túlpörgetni magamat, így inkább a könnyedebb, kevésbé hajat őszítő és hullató variánsnál maradtam, ami toleránsabb a harctéren elmélázni és tanakodni hajlamos egyéniségemmel szemben. :)
A Stuart kartácsával én is csak végszükség esetén rohamozok szembe, de az MG-nest az más, sokkal emészthetőbb a vetes, kis csapatban egymást is erősítő PE gyalogság részére - természetesen a megfelelő fejlesztések után, mert ezek nélkül olyanok, mint a mezei Rifle-k BAR és gránát nélkül. :D
...
CAC:
Igen, driver gond is lehet, de ezen, mint írtam a kiadó is segíthetne (a többiek megteszik, csak a Relic nem?), ha akarna/tudna. Erre meg simán ráhúzható az első, kritikát kapott megnyilvánulásom 2. része az "erre már nem mard kapacitás"-sal.
Nekem warez, de aki kérdezte, neki - vélhetőleg, a leírtak alapján - hivatalos verziója van és mégis jelentkezik nála a hiba, ahogy nálad is jelentkezett anno...
De tényleg elment a "vita" az "Én apukám úgyis erősebb!" irányba, így szerintem is hagyjuk.
Remélem, hogy morphologu már javában játszik! Peace! :)
bgabor:
(Lehetek én is olyan/annyira ... , mint TE - nem bántólag, csak az érzékeltetés céljából?!)
Én meg csak azt nem értem, hogy ha olyan sokan és ennyire jól tudják a hiba okát, akkor ők miért nem adtak eddig egzakt választ arra és miért csak az én mondandómba kötnek bele?!
Nem lehet, hogy a "pongyola megfogalmazása" és EZÉRT nem teljesen korrekt volta miatt, mégis csak van benne vmi?!
Hhmm, de ebben mégis csak CAC-nak van igaza: #7905 első fele... -
CAC #7905 Szerintem hagyjuk. Már nekem sem kellett volna hajnalbn válaszolnom, csak hát grafománra ittam tegnap magam. :) -
bgabor #7904 Én csak azt nem értem, miért írsz többoldalas okfejtéseket egy olyan témában, amihez láthatóan nem értesz. -
Fifus #7903 Továbbra sem értem, miért mennél frontálisan gyalogosokkal- akármilyen nagy veten is- MG nest felé. Említetted a Mortar HT-t, az bőven elég emplát kiszedni, illetve AT nade-n javítottak, azt kell használni.
Szerintem mire neked 4 PG-d- shrekkel és MP44-gyel- vet3-as lesz, nem holmi MG nest lesz a legnagyobb problémád. -
CAC #7902 Nos, Neked is hasonló jókat!
Végigolvastam, s mivel utcazene fesztiválról jövök, biztos nem tudom teljes mértékben értelmezni, lereagálni, ezért előre is elnézést!
Egy dolgot tisztázzunk kérlek: Neked eredetiben/legfrissebb patch-hel, jogtiszta windows-zal van meg a CoH?
Ezért kérdezem:
"DE: nálam is v2.301 és ToV alatt is a textúraminőség visszavétele javított a játék stabilitásán"
Feltételezem, hogy jogtiszta verziók esetén a friss patch verziószámát tüntetted volna fel.
"Most vessünk egy pillantást morphologu kolléga aláírására, amiben az szerepel, hogy AMD/ATI HD 5770 VGA-ja van, ami, tudtommal, DX 11 kompatibilis, ergo, neki már nem kéne visszavennie a textúrarészletességet csak azért, mert nem tudja a kártyája a minimum DX 10(.1)-t.
AZAZ: marad a szoftver/op.rendszer hiba (ami, ugye, nem létezhetne :) ), vagy az adott paraméterezés melletti adat-hiány."
Nemigen értetted meg, amit írtam. Idézném:
"Konkrétan arról van szó, hogy ha ultra textúrákat állítasz be, akkor az már a dx10-es utasításkészletet fog használni. És ez bizonyos kártyák esetében fagyást okoz."
Tehát nem arról van szó, hogy dx9-et, 10-et, 11-et ismerő kártyák esetén, hanem bizonyos kártyáknál, HA ultra textúrát, kvázi dx10-es utasításcsomagot használsz.
Nekem egyébként hd5850-nem van, ami szintén dx11-es (elnézést, hogy nem változtatom az aláírásomat), és ezen is előjött ez a jelenség. A régi hd3870-nél nem (igaz ez nem is bírta volna fullHD-ben a maxos grafikai részletességet).
Amit tudni kell, hogy minimális (szemmel néha nem is látható) minőségjavulást okoz egy dx9-dx10, vagy épp dx10-dx11 váltás (tudtommal a CoH, nem is támogatja a dx11-et). Az előremutató fícsörök viszont hatalmas számítási teljesítményt rónak a vga-ra, de ez alapesetben csak fps esést okoz.
Nem tudom miért, de sajna a 10-es verziószámú dx néha lefagyasztja a játékot. De ez csak bizonyos 'együttállások' esetén jelentkezik. Tehát nem mondható az, hogy minden dx10-es hívás esetén merevre fagy minden konfig. Sőt! Ez a ritkább eset. Természetesen egy fórumon ezek publicitást kapnak, de csak azért figyel fel erre az ember, mert a 100-ból a maradék 9x esetben nem fogja a user azzal kezdeni a postot, hogy:
Béla vagyok, 32 éves, dx10 vga használó, és nem fagy a CoHom.
Sry, mindenkitől, aki inkább a magáról a játékról beszélne, de szerintem hasznos, ha tisztázunk pár felületes értesülést, tévinformációt. -
Kotomicuki #7901 Az nem Fifus-nak, hanem CAC felé ment volna, sorry! :( -
Kotomicuki #7900 Úgy érzem, hogy két(? - inkább csak egy lesz az...), de mégis csak egyazon multi által bitorolt malomban őrlünk. Nem kívánom folytatni ezen, szerintem meddő vitát, ezért, a többiek örömére is, utoljára szolnék hozzá ezen témához, mármint a CoH-fagyás témájához (nagggyon gonoszkodó smile):
Ugyan nem tudjuk, mert nem írta meg és azóta sem ad életjelet magáról morphologu fórumtárs, aki az eredeti, bár már oly sokak által feltett kérdést felvetette, hogy Őt melyik CoH verzióval érte ez a baleset, de azt olvastam ki a hozzászólásából, hogy már telepített patch-eket a játékára (a Steam-es letöltés amúgy is erőltetné azt).
Ha ezen verzió még az általad is említett v2.1 előtti, akkor van esély a programkód-driver-oprendszer összeakadásra, de lehet a szűk keresztmetszet is - innen ezt nem tudjuk meg.
Ha már v2.2, vagy ez utáni (OF, ToV) a verziója akkor, az általad vázoltak szerint, már nem szabadna szoftveres hibának lennie az összeborulásnak, azaz marad a hardveres szűk keresztmetszet verzió - ha jól tudta a mod-készítő skac.
DE: nálam is v2.301 és ToV alatt is a textúraminőség visszavétele javított a játék stabilitásán, ami, leírásod alapján joggal érthető is, hiszen csak DX 9.0c kompatibilis VGA-m van (nV 7900 GTO), még ha eredendően nem indtok vele maximumon semmit sem, mert a "leadott" teljesítménye, még 1024*768-ban sem, teszi már erre mindig alkalmassá.
Most vessünk egy pillantást morphologu kolléga aláírására, amiben az szerepel, hogy AMD/ATI HD 5770 VGA-ja van, ami, tudtommal, DX 11 kompatibilis, ergo, neki már nem kéne visszavennie a textúrarészletességet csak azért, mert nem tudja a kártyája a minimum DX 10(.1)-t.
AZAZ: marad a szoftver/op.rendszer hiba (ami, ugye, nem létezhetne :) ), vagy az adott paraméterezés melletti adat-hiány.
Ha a boldog eredeti-tulajdonos visszajelezne, hogy a grafikai butítással megoldódott a helyzete, akkor az utóbbi, vagyis a játékmotor nem megfelelő adatellása okozta - vélhetőleg és szerintem - a hibát.
Ha ezzel sem oldódott meg a probléma, akkor marad a szoftveres hipotézis, amibe - ismét csak szerintem - beleférhet a CoH-motor hiba, de uú lehet user-oldali (op.rendszer&TSAi) is. Nos, "Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás..."
Kötekedés - ez átugorható:
"Tehát innét kezdve már csak ballance változtatások voltak, de nem azért amiért te írtad (nem maradt rá kapacitás), hanem mert már nem volt rá szükség."
- a hiba mégis jelentkezik, többeknél, azaz vagy a CoH, vagy a W hibás (még mindig). Ha megkérdeznénk a picipuha képviselőjét, akkor gyanítom, hogy a CoH-ra terelné a gyanút, még akkor is, ha ez megalapozatlan volna, amit mi, megfelelő tudás és idő hiányában nehezen tudnánk eldönteni (a fejlesztőknek - egyik oldalon se - hiszek, hiszen annyi mindent ígértek már...) [A fórumtárs nem számolt be arról, hogy a gépe más esetekben is produkálna fagyást/kilépést, így, vélhetőleg a szoftveroldal Nála rendben van - már amennyire ez egy M$ termékről elmondható.]
"Amit írtál az angol fórumról az is elég izé... Minden hw órajelen üzemel. Olyan, hogy "(be)szűkülések az információáramlásban" léteznek, de ettől nem fagy semmi, csak lassul. Nem lesz 120 fps-ed, csak 32."
- igen, egy "csőlátású" FPS(first person shuter)-ben ez nagyjából így van, de ott pl. nem rombolhatók a pályaelemek ilyen arányban, nincs ennyi paraméterrel megáldva egyik egység sem, stb. De ebben az RTS-ben ez már másként van! Az előző példában a VGA számol főként, hiszen ott a grafikán volna a hangsúly (élmény, ugyan már, talán a Stalker-eknél!), míg a CoH-ban csak az hogy 2*2 egység találkozik és tüzet nyit egymásra, már ez több számolást ad CPU-nak, mint egy "normális" FPS-ben 2*5 egység hadakozása és pályarombolása - Na, vajh, miért is ilyen "eccerüek" az FPS-k?! - , ami azért ott ritka, ellentétben a kedvencünkkel...
A VGA-memória megtalálható a RAM-ban is - amit bizony mindig aktualizál a rendszer, legalábbis megpróbálja. A CPU és az alaplapon található komponensek közti adatforgalmazási képesség meg nem sokat fejlődött az utóbbi időben (nem lett akkora ütemben növelve a CPU lábszáma, mint ahogy megkapta az egyre újabb feladatokat, nem nőtt jelentősen az adatbusz(ok)nak se a frekvenciája, se a szélessége), míg a VGA-memóriák mérete, és sebessége(!!!) elég nagyot ugrott az elmúlt pár évben, a CoH kiadása óta...
A CoH-ban sok adat keletkezik és mozog, valós időben, amikkel szemben vannak kritériumai a motornak: multit 2-3 f/s-l nem egy élvezet játszani, ha ez egyszer egy REAL Time Strategy. A motor a kiakadással "jelzi" a problémáját az user felé, ami nem egy elegáns megoldás, még ha a Relic, anno megtette a védekezést ez ellen: minimum hardverkövetelmény. Arról, hogy nem volt ennyire előrelátó a játékmotorja megírásakor, mármint a technika fejlődik majdan és mindez nem egyszerre következik be a komponenseknél és emiatt okoz anomáliákat a játékban, már nem az user felelős.
"Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás..." (:D)
Tehát ezért, és ezt kellene javítania a Relic-nek. Még ha ez, a fejlesztéskor még megfelelő elképzelésre épített játékmotor, nagyobb léptékű átalakításával járna is.
"A vga visszavétele is elég pongyolán lett megfogalmazva. Konkrétan arról van szó, hogy ha ultra textúrákat állítasz be, akkor az már a dx10-es utasításkészletet fog használni. És ez bizonyos kártyák esetében fagyást okoz. Ez egyértelműen driver hiba, mert ua vga, dx9-es használata hibátlan játékélményt eredményez."
- e miatt, ha már mást nem tehet a fejlesztő, nem kéne minimum kooperálnia az AMD/ATI és az nV (a "kékeket" se nagyon csípem, ezért most kihagynám őket) VGA-drivert (nemjól)író csapatával? Vagy ettől zengenie a fórumoknak - már ha a Relic lelkiismerete tiszta és a terméke hibamentes...?
...
- gratulálok, és szívből irigyellek miatta! ;) :)
"Mintha említetted volna a Blitz mod-ot is. Na egyetlen dolgot fogadtam meg az évek során, soha semmilyen modot nem rakok többé fel, mert ha valami, azok aztán rendesen megcsinálják hátulról szegény játékot."
- ilyesmit én nem tapasztaltam, a textúrák minőségének visszavétele után, előtte még igen!
Köszönöm, hogy végigolvastad, CAC, és bocsánatodat kérem a nem éppen szűkszavú és pongyola megfogalmazásomért! :)
Kellemes és sikeres játékot kívánok, mindenkinek! :)) -
Kotomicuki #7899 Ok, köszönöm, de ebből még nem tudom, hogy az utóbbi PzS. "balanszírozások" (olvasatomban: gyengítések) hogyan hatottak az általam egyedüliként ismert és alkalmazott harcmodorra - főként Britek, de a létszám-limitbe bele nem számító(? - ezen lehet, hogy csiszoltak azóta vmit?), 270(?) MP-s USA fészek ellen is.
(A PE eddig is a "menekülés a győzelembe" nép volt - szerintem - , de ha még mindig csak elvesznek belőle...
Mivel nem vok jó játékos - nincsenek Koreai felmenőim :)) - ezért nem tudok a gyakorlatban is úgy kombinálni, mint ahogy azt esetleg én is elgondolnám. A szűk egységválasztékban, ellentétben a britekkel, legalábbis meglátásom szerintem, nincsenek olyan kezdeti és középszakasz tájéki, masszív(abb) és mindenes egységek (Stuart - AC, Cromwell - Marder), amikkel ez az eleve Pe-re rákényszerített harcmodor sikeresen kivitelezhető volna, ill. minden sikeres akcióhoz (újbóli "lendületbe" jövetelhez) olyan méretű, kombinált erők kellenek, amiket nehéz egy helyre koncentrálni, anélkül, hogy a fél-, egész pályát ne kéne emiatt feladni, ami már önmagában jelentheti a véget, az akció sikeressége ellenére is.
Mintha a készítők szándékosan(?) felcserélték volna a két frakció (Brit és PE) harcmodorához legjobban illő egységeket:
A Britekkel csak akkor voltam igazán sikeres, ha a setét énemet vettem elő és direkt a legaljasabb módon játszottam, mindig az ellenfélnek legjobban ártó keresztbetevés által vezéreltetve - ide egy HMG-pit, az egyedüli kerülési ponthoz meg egy-két akna, ezzel két nyersanyagpont máris biztosítva van. Ehhez a PE szurka-piszka egységrepertoárja jobban illene, még ha a (szerintem bármelyik) nép sikerességét ez tönkre is tenné. Míg PE-vel a nyílt sisakos, folyamatosan nyomuló harcmodorához nagyon hiányoznak a "tartósabb", nem egyszer, vagy egyszer sem, használatos egységek. A végjáték 2 Párducáig - amik ellen addigra minden kész a másik oldalon - el is kéne vegetálni vhogy, ami nem éppen a tapasztalatlan játékosok sajátja.
PS: CAC intelmeit megfogadva: ezt egy messze nem pro játékos írta, ezért, eredendően, fenntartásokkal kezelendő a játékkal még csak most ismerkedők részéről, a szakik meg csak vissza tudják tartani a röhögésüket. ;) :)) )
Az a gép, amin játszani tudnék, az nincs nálam, nincs se eredeti CoH-om, se olyan gyors és nem limitált internetem, ami a multihoz (egyáltalán, a játék Steam-s letöltéséhez) kellene. :(
A Blitz' csak azért fogta meg a fantáziámat, mert a valósághoz közelebb álló egység-tulajdonságok vannak benne, nincs lekorlátozva a játékos választható egységek és épületek terén sem, ha van CP és nyersanyag, szabadabban alkalmazhatom, vagy válthatom a taktikai elképzeléseimet és találhatok ehhez megfelelő egységet is. Igaz, hogy sokkal nagyobb és kaotikusabb mészárlás a vanillához képest (3 vs. 3, 1 vs. 1), de egy "tudatlan" játékosnak, amilyen én is vok, ez még nem feltétlenül hátrány - ebben sikerült már felállnom, és a végén ebből győznünk, a bázisomra való beszorításom után, igaz, ehhez a "társaknak" is nagy áldozatot kellett hozniuk, ami az alapjátékban nem lett volna lehetséges (nem VP-s játékmenetnél).
Természetesen, ha elhárulnak a fent leírt akadályok, akkor feltétlenül beszállok az alap multijába! :) -
CAC #7898 Nos, szerintem nem értettelek annyira félre:
"...a patch-ek a játék belső, ide-oda (ki)egyensúlyozásért lennének elsősorban kiadva..."
"Az ilyen, hardveres-Op.rendszeres problémákra már nem marad kapacitás..."
Szerintem guglizz rá a korábbi patchekre, és látni fogod, hogy a release notes-okban, hogy rengeteg ilyen hibát javítottak korábban, majd 1.7-2.1 környékétől már nem volt jellemző.
Tehát innét kezdve már csak ballance változtatások voltak, de nem azért amiért te írtad (nem maradt rá kapacitás), hanem mert már nem volt rá szükség.
Amit írtál az angol fórumról az is elég izé... Minden hw órajelen üzemel. Olyan, hogy "(be)szűkülések az információáramlásban" léteznek, de ettől nem fagy semmi, csak lassul. Nem lesz 120 fps-ed, csak 32.
A vga visszavétele is elég pongyolán lett megfogalmazva. Konkrétan arról van szó, hogy ha ultra textúrákat állítasz be, akkor az már a dx10-es utasításkészletet fog használni. És ez bizonyos kártyák esetében fagyást okoz. Ez egyértelműen driver hiba, mert ua vga, dx9-es használata hibátlan játékélményt eredményez.
Nekem kb 4 éve van eredeti CoH-om. Egyedül ezzel a dx10-es dologgal szívtam, de pár nap alatt rájöttem a hibára. Eredeti játék, friss driverek és oprendszer mellett nincs gond a CoH-hal hidd el.
Mintha említetted volna a Blitz mod-ot is. Na egyetlen dolgot fogadtam meg az évek során, soha semmilyen modot nem rakok többé fel, mert ha valami, azok aztán rendesen megcsinálják hátulról szegény játékot. -
Fifus #7897 Én már írtam a 4 PG a bázison kérdésedre választ. #7884 Tudsz jönni multira? És még mindig a Blitz érdekel? -
Kotomicuki #7896 Asszem megint félreolvasható voltam, vagy csak CAC kelt fel bal lábbal...?! :(
'szal a mondandóm lényege, ha még egyszer átfutnád, CAC, megköszönném, az volt, hogy a játékegyensúlyt próbálják meg belőni a patch-ekeben, de mivel még mindig nem jó - sose lesz az, de ez így van "jól" :D - , ezért kell újra és újra ennek nekifutniuk. Igen, az égető problémák mellett, minden kiadó tesz publikus, vagy rejtett anti-warez dolgokat a játékuk javításába (nem menjen az előző töréssel a frissített játék - mert, ha tényleg csak az adatfájlokat piszkálnák meg, akkor nem kellene minden egyes verzióhoz külön programkód crack, ugye...). A k.k. T. "felhasználó" biztos, hogy szembesül vele, bár aki eredetivel "kényszerül" játszani, azt ezek a bajok, szerencsére (még), nem érintik. :)
Azt ugye nem kell(ene) bizonygatnom, hogy a picipuha operációs rendszernek csúfolt bug-halmazai messze állnak a tökéletestől - önhibából (hozzá nemértés, megbántott alkalmazott), vagy "kérésre" (az a sok hárombetűs, hivatásos terroristaszervezet és akik mögöttük állnak), bár ez most, ebből a szempontból, lényegtelen - , így minden rájuk, bármelyik szinten építő alkalmazás, driver, stb. sem lehet hibamentes (önmagában még igen, de onnantól, hogy kapcsolatba lép a nem-hibamentes systemcore-rutinokkal, onnantól már problémák keletkezhetnek). Azt azért halkan hozzáfűzném, hogy ha hibáról beszélhetünk a CoH esetében, akkor ez a fagyásos hiba a leggyakoribb, legáltalánosabb jelenség (ezen a fórumon is) és nem warez-jogtiszta függő!
Hogy miért kell a grafikai részletességet visszavenni ahhoz, hogy javuljon a játék stabilitása (egyáltalán betöltse a pályát, az el is induljon és lehetőleg ne fagyjon ki tíz perc után), erről egy Blitzkrieg-mod "support" oldalon olvastam, még régebben, miután nekem is ilyen problémám volt a "kőkorszaki" gépemmel, ahol egy nálam, ez ügyben bizonyára többet tudó - az alkotókhoz igen közelálló - egyén ezt levezette. Amit megértettem belőle - az angolom távolról sem perfekt, de fordítót nem használok:
egyes hardverkörnyezetekben keletkezhetnek olyan (be)szűkülések az információáramlásban (minden a legjobb, legújabb - az eladó szerint - , csak legalább az egyik lényeges eleme a gépednek nem bír megfelelő "áteresztőképességgel"), ami miatt a játék motorja nem kaphatja meg, kellő időben a megfelelő információ(ka)t - és ekkor "Ő", nemes egyszerűséggel felteszi a kezét... - ; ezen segíthet, ha a(z oda-vissza szállított) grafikai információk mennyiségét csökkentjük az egyes beállítások butításával.
Persze, ha más ezt jobban tudja, akkor kérem, ne tartsa azt magában! :)
PS: Nekem ez bevált, azóta nem fagyok! :)
(Ezen művelet más játékprogramnál is segíthet: ugyan csak 'Frame Per Sec' javítást ért alatta az átlag-user, de a lényeg ott is ue. A CoH motorja viszonylag sok információt kell, hogy számítson, valós időben, ha ezen kritikus adatok nincsenek meg a kellő időben, a kellő helyen, akkor bukta és fagyás/összeomlás van. A Relic annyit segíthetne ezen, hogy a játék motorját olyan irányba alakítja át, hogy kevesebb esély legyen ilyen adattorlódásra/adathalmozódásokra. De legalább azt megoldhatná, hogy jelezze ezen problémáját a játékos felé a program, ne csak "kiakadjon" és ne a fórumokat kelljen ezért, állandó jelleggel teleírni, mivel egyik felhasználótól sem várható el, hogy hardver-szoftver-guru legyen.
Lehet megkövezni... :D )
Ezek után le kell írnom - hátha...:
Ha valaki netán magára nézve sértőnek találta azon hozzászólásom [közötti] részét, akkor Tőle bocsánatot kérek! Nem bántó jelleggel írtam, csak mintegy magyarázatként a "patch-ínségre".
Végezetül: megköszönöm gseldon fórumtárs kiállását mellettem! :)
...
Természetesen várom még a megerősítést, vagy cáfolatot a '2 db, dupla PzSchreck-s egység (inkább PE, mint WM) vs. géppuskafészkek (USA, Brit) szemből, a legújabb patch-ben' ügyében, köszönöm! :))
(Még mindig nincs nálam a "nagy" gép, így ezt, miközben gyakran internet-"hiánnyal" is küzdök, nem tudom saját kezűleg leellenőrizni, de ettől függetlenül érdekelne a dolog. :(( )
[Hhmm, az villant át az agyamon - t'om, most gonosz (és tudatlan?) vagyok :)) - , hogy a v2.301 -> v2.601 AI "butítása" (gépi ellenfél ellen játszva ez nagyon szembetűnő volt számomra, a Blitz'-mod is megsínylette az alapjáték mellett) egy anti-warez húzás lehetett (arra azért nem gondolnék, hogy javítani szerettek volna, de ilyen csúnyán mellényúltak...), hiszen a "jogtiszták", zömében csak multiznak a CoH-al, így ott ez lényegtelen, a scriptelt kampányokban ezt meg még lehet korrigálni, azaz, nem annyira feltűnő, mint a tisztán AI irányította ellenfelek ellenében. Reklamálni meg nem lehet warez-zal a kiadónál, ugye?! :D ] -
Fifus #7895 Amúgy crasht én csak Procaster használatakor tapasztaltam. Ez egy streamelő program, a játék indításakor párszor már crashelt, de random jelleggel. -
CAC #7894 Igen, ez mondjuk félre érthető volt, mert "nettó" tényleg hamarabb megvan átírni a lua fájlokat, de rengeteg teszt előzi meg, hogy az adott változtatás valóban a balanszot szolgálja e, s ha igen, esetleg més egyensúlytalanságot nem von e maga után.
Viszont, amit én írtam, azzal arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy némileg kiegyensúlyozatlan játékot könnyebben átengednek a quality-sek, mint egy rendszeresen fagyót.
Nem vettem egyébként személyeskedésnek a kommented. Az "oltás" pedig azért következett be, mert egy új látogatónak, egy réginek tűnő valótlanságokat írt (ráadásul ex cathedra), s nem szerettem volna, ha ezeket a téves kinyilatkoztatásokat tényeknek véve állt volna tovább a kérdező. -
gseldon #7893 ehh, implementációs, nem tudok írni. -
gseldon #7892 Nem akartam személyeskedni, de szegény srácot úgy leoltottad :)
Igen, a reprodukálni szót kerestem, kösz.
Egyébként meg pont ugyanazt az érvelést futtattam, mint te, mármint, hogy rohadtul nem fognak 5 év után is azzal szórakozni, hogy hw gyártó driver implenetációs problémákkal foglalkozzanak (nem is lenne dolguk).
A rifleman-es válaszomat szerintem félreértetted, azt mondtam, hogy a rifleman-t fogják hamarabb kijavítani, mert az gyorsabb! ennyi, ezzel szerintem te is egyetértesz. -
CAC #7891 "Bocs, de te sem tűnsz olyan embernek, aki nagyon ért a fejlesztéshez."
Erre a helyedben nem fogadnék komolyabb összeggel.
"...nem tudják duplikálni a hibát, mert az ő környezetük nem olyan, mint a felhasználóé..."
A szó -amit keresel- reprodukálni. A duplikálni mást jelent. Erre mondjuk egyébként sincs szükségük, hisz oprendszer, kernel alá fejlesztenek, nem a hw driverei alá. S mivel jelenleg a windows platformról beszélünk, és ha a user oprendszere benne van a kompatibilitási listába, akkor nem lesz eltérés Gipsz Jakab és Villám Géza platformja között.
A különböző grafikai utasításkészletek, kiterjesztések is ugyanazok. elhiheted. Remélem nem gondolod azt, hogy 2 felhasználó, 2 különféle (egymással nem kompatibilis) directX (pl) 10-zel rendelkezik. Vagy épp más nála az OpenGL API, mert ez ugye lehetetlen.
Az, hogy a felhasználónak milyen hw konfigja van, mennyire naprakész driverekkel, mennyi vírussal és egyéb szarral, nem a fejlesztő hibája...úgymond egyéni szoc probléma.
Vagy te úgy gondolod, hogy egy 5 évvel ezelőtt kiadott játéknál a fejlesztő brigád, majd percenként figyeli, hogy jött e ki bármilyen új hardver, s ha igen, okoz e bármilyen problémát? Mindezt persze a világ végeztéig ingyen és bérmentve?
Hát lópikulát. Az adott új hw gyártójának kell megfelelő meghajtóprogrammól, firmware-ről gondoskodnia, mely tökéletes kommunikációt biztosít a hw és oprendszer között. A Relicnek meg az a feladata, hogy megfelelő kommunikáció legyen a játék és az API valamint az oprendszer között.
A rifleman-es válaszadásod meg gondold át még egyszer. Gondolom sok olyan játékkal játszol, ami kifagy 5 percenként, de te boldog vagy, mert pont olyan piros a színe a Mário sipkájának, mint amilyennek szerinted lennie kell.