IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Csak elmélkedtem
Dehogyis. Mármint ha komolyan írod és nem viccből. Ha pl. a clodban nincs v sync bekapcsolva, és lemész alacsonyra a házak és a táj erősen micro laggol, vagy nem is ez a pontos neve, de majd ugyanaz kinézetre. Tök mindegy mennyi az fps. Ja és 60 fps fölött úgysem kell, nincs érzet különbség sem, max placebo. 40 alá ne essen az a lényeg<#wink>
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.23. 14:39:38

VO101Tom
A sok fps sosem baj. Ha szétesik a függőleges szinkronizálás közben, az már nagyobb gond. Én is vcync ON-al játszok állandóan.

www.pumaszallas.hu

repvez
Nem értem az embereket, régen az volt a gond, ha nem ment 30fps-el ,mert akkor szaggatott, manapság az ha nem fix60fps-el, de már az is baj lesz, ha jóval több mint 60 <#confused>
<#banplz>

VO101Tom
Ez nagyon monitor függő vagy nemtom, nálam 400 fps-nél is szétesnek a függőleges vonalak vsync nélkül a körbenézésnél.
(medium grafikán van 400 fps, ami low grafikán sem megy feljebb, szerintem az valami hardware-es limit lehet <#alien>)

www.pumaszallas.hu

Ja rajta van. Nekem is ilyen. De kell is , mert utálom ha 110 fps van, de a házak oldalra nézve recegnek.

Igen, főleg a végén <#eplus2> Gondolom rá volt rakva a vsync, mert 60fps-től nem nagyon ment fel többre...
Nagyon állat az a robbanás<#alien>

VO101Tom
Igen, ez már Win8-nál is így volt, otthonra, játékra Pro-t kellett feltenni, sokkal kevesebb nyűg volt vele, mivel azt arra tervezték, hogy otthon használják.

www.pumaszallas.hu

Ha csak játszol, akkor felesleges az Enterprise... a 64 bites Home, esetleg a Pro tökéletesen megfelel.

www.smart-bus.hu

Köszi, próbáltam tegnap frissíteni rá, a winfos update nem jelzi, manuálisan leszedve kínja van, hogy windows enterprise-t használok... Úgy látszik másik verziót kell majd telepítenem.
Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.10.23. 12:43:29
Konfiguráció függő is, nem általános gond.

www.smart-bus.hu

Torzonborz
Én pont tegnap próbáltam a bétát, ott ilyen nem tapasztaltam win10+nv párossal. A fall creators update fent van mondjuk.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Ha Windows 10 + nV kártya, akkor ez egy ismert nV driver + Windows 10 nyűg amit elvileg a most megjelent őszi Windows 10 frissítés megoldott.

www.smart-bus.hu

Még nem, de köszi megnézem majd. <#eljen>
Alt+entert próbáltad?
Akkor már csak a dx11-ben bízok hátha az megoldja ezt az anomáliát..
VO101Tom
Nem tudok sajnos. Van egy srác, neki is minden kitaskolás után feleződik az fps-e, de nem tudom, hogy talált-e rá megoldást. Nálam ilyen gond nincs, és fórumon sem olvastam róla.

www.pumaszallas.hu

Kár 😞 Viszont van még probléma amit remélem a dx 11 javítani fog, de lehet a jelenlegi verziónál is van megoldás rá: Szóval néha játszhatatlan módon leesik az fps-em 20 vagy az alá. Legtöbbször 40-60 között van szárazföld, víz felett 80 körül van. Azt figyeltem meg, ha alt+tab-ozok vagy multiplayerben csak kilépek a briefing/ map képernyőre jön elő ez a hiba és nem oldja meg csak ha újra indítom a játékot. Próbáltam már teljes full screen módban és pseudoban is futtatni, de nem oldotta meg. Tudsz rá valami megoldást? <#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.10.22. 15:34:18
VO101Tom
Nem sajnos, most hibajavítás megy.

www.pumaszallas.hu

Tom, eltűnt a TF béta szerver a listából esetleg jelent ez valamit? 😊 Mondjuk vége a bétának és csomagolás zajlik steamre ? 😊
LeonSilver
Rajtam már volt 5G is!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az volt a pólómon, hogy GarGalizál a GéGéddel Géza - ez pont 5 G ... 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Nekem 4.5 fél volt a Max, kis Zlin 142-essel 😊 Vitorlázóval ennek közelében sem voltunk...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ezt tette fel múltkor fórumra, ő a ТТАИЛ felirattal a sisakján.

www.pumaszallas.hu

repvez
Nekem eddig csak egy véradás alkalmával volt ehhez közeli élményem, a szinek már ott is kezdtek elmenni, de a csölátás nem jött 😊
3g-nél több meg még nem volt rajtam
VO101Tom
Van a TFS-ben egy faszi, IvanK néven ismerheted fórumról, ő F-18-ason volt pilóta, később repmérnök lett, most már nyugdíjas, és egy Jak52/CJ-6 műrepülő csapatban repked. Gyakorlatilag egész életét nagy G-t tépkedve élte le, vele közreműködve csinálták meg az effektes srácok az elszürkülést, és ő is azt mondta a végleges effektre, hogy ilyen élethű grayout és blackout effektet nem látott még szimulátorban (ő csak leírta, hogy mi történik, a programozók meg megcsinálták).
Asszem Karaya videójában nincs is végig mutatva, az elszürkülés után jön pulzáló csőlátás, majd a teljes sötét. Sötét képernyőnél megy el a kontrol, de ott sem azonnal.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.10.21. 20:31:17

www.pumaszallas.hu

repvez
A black out részt elég jól megcsinálták, talán itt van elöször igy megoldva, hogy nem csak a csölátást szimulálták hanem az elszürkülést is, hogy a szinek elmennek. ez eddig a legjobb megvalósitás amit láttam.
VO101Tom
Annyira nem volt hely a műszerfal előtt, hogy nem is volt öntömítős az a tartály. Csak volt rajta egy aluminium lap, mint "deflector plate". Kb arra jó, hogy a pilóta azt higgye, védi valami a tankot is. A műszerfal viszont volt valami légmentes anyaggal elzárva, hogy legalább a benya ne fröcskölje képen a pilótát, ami persze égő gépnél már kb qrvamindegy, így is úgy is ugranod kell.

www.pumaszallas.hu

Én ezt tudom<#alien> Csak sokan ezt nem veszik figyelembe.

Mért is lenne. A spit meg a hurkány égett mintha kötelező lenne. Ott volt a benyatank a pilóta előtt és max a motor védta ha szembe lőtték. Ammeg lássuk be ritkán volt. Oldalról végiglőve a törzset és mondjuk van betárazva valami foszforos motyó ,hát az meg is gyulladt . Csináltak volna jobb gépet.Érdekes,hogy a Zeroknál nem volt kérdés az IL2 ben,hogy ég mint a fáklya.Senki sem berzenkedett emiatt😊
Nagyon faxa. Írtam priviben, lőj egy rövid választ légyszi<#alien>.

VO101Tom
Tegyük hozzá Karaya tud is lőni, játékban ahhoz, hogy így essenek szét, így is kell lőni őket <#alien>
Ja, és betettünk egy 8mm-es aluminium lapot minden 109 modellbe az ülés mögött kb fél méterrel a törzsbe. Kevesebb lesz a PK hátulról, de ha közelről lőnek, akkor sokat nem ér az sem (teszteltük).

www.pumaszallas.hu

De komolyan. Nem kezdték el fórumokon, hogy ez nem élethű meg mekkora csalás<#alien>

Nagyon faxa! Mekkora sírás lesz itt te atyaég!!!!

VO101Tom
Basszus... tegnap beszéltem az egyik német sráccal a CloD-os navigációról, mondta, hogy ő vezeti a JG4-esek repülő iskoláját, sok-sok órát tesztelték a clodot 109-esben ülve, és találtak pár érdekes dolgot. Először szóba került a -10 fokos (vagy másképp 10 fok nyugatra) deklináció, ami a föld mágneses és a térképeken jelzett északi pólus eltolódásából adódik. Megmérték, és ez a 10 fok csak átlag. A térkép délkeleti sarkában és az északnyugati sarkában pár fokos eltérést mutat. Mikor összevetették a náluk meglévő eredeti német repülési térképekkel, kiderült hogy pontos. Olegék nem csak egy átlagos eltérést programozták bele, hanem a föld görbületéből adódó valódi eltolódást.

A másik a deviáció. A repülőgépekbe épített nagy fém tömbök (jellemzően a motorblokk) torzítja a mágneses erővonalakat, és a repülési iránytól függően ez extra eltérést okoz, hogy a motorblokk pl. az iránytűhöz képest északra vagy nyugatra helyezkedik el épp. A 109-esben ez a deviációs táblázat van a szívótér nyomástól jobbra leírva, de elég szar felbontás, nem igazán olvasható. Ez egyébként +-6 fok is lehet, ami navigációnál sok. Krugerék valami 350 repóra alatt megmérték, és ezt a grafikont kapták a clodban: graf
Az eredeti grafikonjaikkal összevetve ez meglepően pontos, még ha az ő mérésükben lehet is itt-ott hiba, a tény, hogy a mágneses deviáció le van programozva a játékba, egy hatalmas dolog. Engem speciel az miatt keresett, hogy ezt a programból hogy lehetne kinyerni géptípusokra vonatkozóan, mert nem akarnak gépenként ennyi időt tölteni méricskéléssel, ha sikerül, akkor majd kiadjuk ezt a táblázatot is gépekre vonatkozóan.

Viszont én is tudtam neki érdekességet mondani, azt nem tudták, hogy a naprendszer bolygóinak helyzetét is megtaláltuk 1-2 éve, tehát éjszaka csillagok alapján is lehetne navigálni. Most majd bővíthetik a repsuli anyagát éjszakai repüléssel is. <#alien>

Azért az elképesztő, hogy Olegék mennyi dolgot beleintegráltak a játékba, ami látszólag csak lényegtelen dolog, és a játékosok 90%-a nem is tudja, hogy egyáltalán a játékban van, mégis mennyit hozzáad, ha valaki eredeti dokumentumok, eredeti eljárások szerint szeretne repkedni.

www.pumaszallas.hu

Nagyon állat ez is<#wink>

Szépen lángolnak az angol gépek <#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.10.21. 13:43:32
Magamnak minek? Csak úgy csináltam de még csak félig volt kész máris megvette egy ámerikai ficak. Pontosabban kettőt vet.De ezt nézd)

Nagyon vadállat. Ezt rendelésre csináltad, vagy saját?<#smile>

Had mutassam. Erre most büszke vagyok.

na most jól értem hogy a clod-ban van 30 mm-es mk101-es? a 4.5 verzióban ami ingyenes?
Zpogi
Hát jó, majd igyekszem 😊

VO101Tom
Igazad van Pogi, nekem sem volt semmi bajom a jelenlegivel, de a térképet az a srác kalapálja évek óta, aki hetente többször elrepül ott (kereskedelmi járaton pilóta Franciao és Anglia között). Szerinte -és az angolok szerint- Anglia tényleg ilyen. A fű nagyon sűrű és élénk, jellegzetes sövények és fasor az utak szélén, és a fák inkább sötétek mint békazöldek. Meghívott beta teszterek közt is vannak páran angolok, azok is összepisilik magukat, hogy mennyire "olyanmintazeredeti" az új talaj. Majd megszokjuk ezt is idővel 😉

www.pumaszallas.hu

A jelenlegi szinek jobbnak tünnek.<#fejvakaras>

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Zpogi
Igen igazad van, nekem is csak a színekkel van problémám.

Igaz, de azt is nézzed, hogy az utakat meg a terület határokat körbe veszik a fák, nem csak úgy összevissza ákombákom állnak.. Sokkal inkább olyan mint az igazi látkép. És igen az egyéni fák néha hülyén néznek ki. Meglátjuk.

Zpogi
0:58-nál még a fák is olyan szürreálisak, de igazad van, majd meglátjuk milyen "élőben",ha kijön.

Értem mire gondolsz, de amikor a legélethűbb a kép(van pár képkocka amikor olyan mint az igazi), az is az új. Mármint arra a pár nagyon egyen zöld mezőre gondolsz, amin nem is látni sok jellegzetességet, de azon kívül szerintem baromira eltalálták .Szóval majd ha kijön meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.20. 20:12:27