91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#88462 én is hasonlóan gondolom, hogy az oroszok bár vannak jó ötleteik, de nagyon le vannak maradva és nem is mindig amiatt, hogy nem tudnák megtenni hanem nem akarják vagy nem számit fontosnak.
Ha a repülögépeknél maradunk , még talán flyby wire gépük sincs ami tisztán igy irányitják. meg hiába az uj fejlesztés már prototipus állapotba ugy néznek ki a gépeik mintha valami muzeumbol jött volna ki annyira ütött kopott és piszkos mindenhol.
Azért a nyugati gépeken jobb kulturája van a gépek megovásának.
Persze mindennek megvan a jo és rossz oldala is.Mig az oroszokét kint lehet hagyni mindenhol , addig a nyugati gépeknek nem tesz jót a csillag garázs -
#88461 Ezt a telefont néztem én is, nagyon ötletes az e-papir hátlap. Kár, hogy itthon nem kapni. De az is igaz, hogy nem ők tervezték a processzort vagy a kijelzőt sem, de ügyesen legózták össze az amerikai, koreai, tajvani vagy épp kínai alkatrészeket :)
Az oroszok nagyon sok jó cuccot csináltak, én a háborús cuccaikat sem nézem le, stratégiai szempontból nekik az egyszerűbb megoldások voltak a jobbak. Amiben gyengébbek, az az elektronika. Űrkutatásnál maradva, a Szojuz egy remek rendszer, nem véletlenül az a mentőkabin sem az ISS-en. A Progress azonban csinált már meredek dolgokat, több el sem jutott ilyen-olyan okok miatt az ISS-ig. Volt amelyik a Mírnek ütközött, nem kis galibát okozva.
Szíriában a repülőgépek fegyvereit látni, hogy kb USAF vietnám szinvonal. Buta bombákat szórnak szőnyegben, mert falura jó az is, de a TGP-vel nézett városrész közelében sem esett le egy sem. Vicces volt, asszem Su-24 kabin fotó, gyorskötözővel a műszerfalra erősített Garmin GPS-el (kép). És ezek mai történetek, amikor NATO gépeken már nem is látsz mást csak gps vagy lézer vezérlésű bombákat (lehet, hogy más a filozófia is, a járulékos veszteséget komolyabban veszik a NATO-nál mint az oroszok), és akkor még F22, F35-ről és azok fícsöreiről nincs is szó. Ebben azért elég nagy a lemaradásuk még a legutolsó szuhojokkal is. -
LacAI #88460 Topival annó beszélgettünk .Meg van egy srác annak nem tudom a nevét de ő sem repülhetett utána. Amúgy biztos vagy te abban,hogy soha nem hibásodott meg orosz katapult? Csak kérdezem.
Osztán. Kár ezen rugózni én asszem . A különbség közöttünk abban van,hogy te elhiszed amit akár szakemberek is írnak a közvéleménynek ,én meg nem. Egyik nációét sem veszem készpénznek. Konkrétan azt se hiszem el amit kérdeznek. Szóval a lényeg,hogy meglepődnék ha egy olyan nemzetnek akik elmentek a holdra,a marsra nem lenne eltéve ,legyártva ,leponyvázva értsd ahogy akarod valamilyen eszközük amivel ha köll akkor mindenkitől függetlenül kiruccanhat . Hogy mit mondanak a közönségnek az egy más dolog. Szerintem. -
Sidewinder #88459 A katapultálás függ attól,hogy eleve kinek milyen a gerince. Van akié kibír egyet, van akié többet. Szabó Zoltán pl 29-esből katapultált, és nem repülhetett tovább,viszont Szabó zoltán ülése nem hibásodott meg, ellentétbe a Martin-Bakerrel. Az hogy valaki mennyi katapultálást bír ki leginkább akkor dől el, amikor azelsőt végrehajtja. Pesze van egy gerincröntgen vizsgálat de az sem garancia arra,hogy több katapultálást is kibírjon az ember. Egy katapultálásnál 18-20g-t kap a gerinc, ez ülésgyártó gyártó független,ez kell ahhoz,hogy a megfelelő idő alatt biztonságos távolságr kijusson a gépből a pilóta. A különbség az,hogy az MB ülés nem működött megfelelően( nem választott le normálisan).
Én három magyar pilótáról tudok aki katapultált 29-esből: Bodrozsán László, még kint a kiképzés alatt, Szabó Zoltán, és Peszeki Zoltán. Mindegyiküket ismered? Vagy van még valaki?
Rakéták? Milyen sűrgős dolog miatt kellene kijutniuk, amire nem elég a Szojuz? Milyen letolt gatya? A 2-3 év nem az én véleményem, hanem szakembereké akik értenek is hozzá. Vagy tényleg azt hiszed, hogy kiszednek egy űrsiklót a múzeumból és hipp-hopp indítják is?
SLS az amerikai űrkutatás jövője, az Orion űrhajó hordozórakétája.
Nemrég jelentették be, hogy 2020-ra csúszik a rakéta első startja, ne haragudj, de az akárhogy számolom, nekem bizony 3 év.
SLS
-
LacAI #88458 Értem. Őőőőő .A 29 ben az van volt? Mármint ülés? Mert én meg ismerek olyan pilótát aki kattintott 29 ből oszt azóta sem repülhet. Sőt többet is.
Tetris? Az valóban egy komoly dolog de tényleg.
Raketa. Szóval szerinted egy USA most letolt gatyával ácsorog ,és ha valami sürgős dolog miatt hirtelen ki kéne ruccanniuk akkor csak néznének mint hal a szatyorban?Ez most komoly? Amikor lezsírozva állnak a kivont repülői a sivatagban 1000 számra (biztos ami ziher alapon) nincs raktáron egy szivarjuk? Űrrepülőről nem is beszélek.Mert azok olyanok . Az,hogy te szerinted nincs az nyomós érv ám.Legalább akkora ,mint,hogy szerintem meg van.:) De mondtam én nem vitatkozom ezen,mert nekem tök mindegy ,van aki ezt van aki azt magasztalja. -
Sidewinder #88457 Úttörő munkát inkább a hidegháborúban kellett keresni. Bár sokak szerint most is az van. A Zvezda K-36-ost az F-22 és még az F-35 programokhoz is meg akarták venni. A Bush kormányzat kaszálta el ezt az ötletet,nemzetbiztonsági okokból, nehogy már a csúcsvadászaikon orosz katapultülés legyen.Kivittek több ülést is tesztelni,F-16-os kabinmakettekből, rakétaszán pályán. Odáig jutottak, hogy helyben gyártja a BF Goodrich cég az USA-ban, de végül kormányzati tiltás miatt nem lett belőle semmi.
Mit tudnak önállóan felmutatni úttörő munkát? Az a hidegháborúban volt: például űrhajó fedélzeti szkafander, űrséta szkafanderek, űrállomás, dokkolórendszerek,Hold és Vénusz szondák.
A Zvezda K-36-ra visszatérve: olyan szempontból ma is hidegháború van, hogy 2014 óta a nyugati cégeknek tiltva van az orosz eszközök beszerzése és beépítése a saját gépeikbe a Krím visszacsatolása miatt. A katapultüléseken lehet poénkodni, de Kádár őrnagy például ugyanolyan helyzetből katapultált mint Peszeki őrnagy 2008-ban.Vagyis a betonon csúszó gépből. Peszeki őrnagy gépében Zvezda K-36-os volt, sikeresen katapultált és földet ért, majd a MiG-29-es típus kivonásáig tovább folytatta a repülést. Kádár őrnagy Gripenjében egy Martin-Baker ülés volt, 0/0-ás, ami annyit jelent, hogy a földön mozdulatlanul álló gépből is biztonságosan mentenie kellett volna a pilótát. Viszont ezzel szemben a sebesség ellenére sem zajlott le az ülés leválasztása megfelelően, a pilóta alatt lógott az ülés, megnövelve az ernyő merülősebességét, szinte földhöz vágva őt. Olyan sérüléseket szenvedett, hogy többet nem repülhetett vadászgépen.
De,hogy ne csak a repülésről beszéljünk, például a Tetris is orosz találmány.
A rakétákra visszatérve, nem mondtam egy szóval sem, hogy ne tudnának kifejleszteni olyat, ami kiviszi őket az űrbe. Ezt csak te képzeled be magadnak. Annyit írtam,hogy jelenleg nincs és egy hónap múlva sem lesz olyan rakétájuk pontosabban űrhajójuk amivel ez megoldható volna.
Ahhoz még kell nekik 2-3 év a programjaik állását nézve.
Csak nekik addig nincs semmi saját, az orosznak meg ott a Szojuz.Lehet,hogy nem úttörő,de attól még az emberiség által valaha kifejlesztett legbiztonságosabb, utasokat szállító űreszköze.
Végül egy orosz telefon :D Nyertek vele elég komoly díjakat is, és szerintem erre mondható, hogy úttörő alkotás az okostelefonok között:
-
LacAI #88456 Szóval árnyaljuk.
Ez is le vagyon írva.
"Az Izraeli Légierő képességeit jelentősen növelték az arab légvédelmi rakétarendszerek blokkolására küldött radarzavaró berendezések. "
Szóval megvolt az ellenszere,ahogy az amik is beszálltak a fegyverbizniszbe máris annyi volt a légvédelem komolyabb hatásfokának. -
#88455 "Október 7-e az izraeli légierő teljes körű támadásával kezdődött és bizonyította a légierő, valamint a hírszerzés felkészületlenségét. A támadó harci gépeket meglepték az arab légvédelmi rakéták és azok hatékony alkalmazása. Így a várt eredmények helyett jelentős, 60%-os veszteséget szenvedtek."
LINK. Tudom Wiki, de biztos vannak jobb források is... -
LacAI #88454 értem. jó lenn tudni mert azért ha már hatékony akkor számszerűsíthetnénk. -
#88453 Honnan tudjam? Valamelyik Aranysasban olvastam még anno... -
LacAI #88452 na mennyit lőtt le?
-
#88451 Laca, légvédelem... -
LacAI #88450 Egyiptom:
800 000 katona (300 000 került bevetésre)
2 600 harckocsi
2 400 páncélozott szállító harcjármű
1 120 tüzérségi löveg,[3] 690 harci repülőgép
161 helikopter
104 hadihajó,
Szíria:
150 000 katona (60 000 került bevetésre)
1 400 harckocsi
800-900 páncélozott szállító harcjármű
600 tüzérségi löveg[3]
350 harci repülőgép
36 helikopter
21 hadihajó
Irak:
60 000 katona
700 harckocsi
500 páncélozott szállító harcjármű
200 tüzérségi löveg[3]
73 harci repülőgép[4]
VS
415 000 katona,
1 500 harckocsi,
3 000 páncélozott szállító harcjármű,
945 tüzérségi löveg,[3]
561 harci repülőgép,
84 helikopter,
38 hadihajó[4]
Veszteség
8 528* – 15 000** halott
19 540* – 35 000** sebesült
2 250 harckocsi semmisült meg, vagy vált harcképtelenné
432 repülőgép semmisült meg[5]
VS
Izrael
2 656 halott
7 250 sebesült
400 harckocsi megsemmisült
600 harckocsi vált harcképtelenné
102 repülőgép[5]
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.26. 14:39:49 -
LacAI #88449 Biztos így van.
432 vs 102 repgép veszteség. Nem az izraelieké a több csak szólok. -
#88448 Talán a Jon-Kippuri háborúban, elég hatékony volt az arab légvédelem.
Bocsi, teló. -
#88447 De Laca, mikor volt olyan, egyenlő esélyekkel csaptak össze a felek?
Példa: Ruszlán. Nagyon nincs párja...:) -
LacAI #88446 Most úgy tűnik mint aki rühelli a muszkát,de nem. Orosz légvédelem? Az régen sem volt egy világverő,gyanítom most se .
Azért mindig voltak ezek a Hú de komoly cuccaik vannak,osztán eddig valahogy mindig volt valami bibi ha összemérték a nyugati technológiákkal. Jó tudom nem oroszok kezelték őket. Vietnámi,Iraki,akármilyen arab.De ha majd az orosz akkor majd jóóóóóóól megmutatják. Eddig még nem sikerült de biztos így van. -
#88445 A légvédelmet is példaként megemlíthetném. :) -
#88444 Meglett a hiba: Az USB Keyboard Function Disabled-re volt állítva... Mentségemre legyen szólva, a SETUP-ba DEL-el be tudtam lépni így is, ezért nem ellenőriztem...
@Sidewinder: Köszi jó írás! :) Ciolkovszkijt illett volna nekem is megemlítenem! -
LacAI #88443 Biztos így van ahogy mondod.
Mondjuk Braunt azért nem vitték mert az okosan inkább nyugat fele tendált. Ha megtalálják én biztos vagyok benne,hogy nem németországban öregszik meg. De vittek helyette mást. Nem keveseket.Csak azok a másodvonalbeliek voltak.Ki a bánat akart az oroszokhoz "emigrálni" Koroljovék nem voltak buták ezt nem mondom,de akkor is a V2 volt indennek az alapja náluk is. Ahogy a 262 es volt az első sugarasuk is. Van valahol egy kép,veres csillaggal szép mig felirattal:)
Az ,hogy valamit tovább fejlesztenek a szememben nem nagy dolog. Katapultülés? Ez ugye most vicc? Mert most az a "leghatékonyabb"
Legyen. Hány cég veszi tőlük az ülést a gépeikbe? Nem tudom,csak érdeklődöm.Ha annyira jó ,gondolom kapós is,már nincs hidegháború.
Én nem vitázom ezen amiket mondasz ,de én nem látom az úttörő munkát semmiben amit csinálnak. Vagy egyszerűsítenek,vagy tovább fejlesztenek valamit ,alapvetően mi a retket tudnak önállóan felmutatni?
Hogy szerintem meg mit tudnak az Ámerikaiak ,tök mindegy is,de ha te úgy gondolod,hogy nem dobnak össze egy rakétát vagy bármi mást ami kiviszi őket záros határidőn belül ha kell nekik akkor asszem maradjunk is ennyiben:)
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.26. 13:40:50 -
Sidewinder #88442 "én nem néztem le az oroszokat,de az biztos, hogy a szamováron kívül ezek maguktól soha semmit nem találtak ki"- mondjuk ezzel ellentmondasz magadnak, mert a mondatod második feléből igen csak látszik,hogy valójában lenézed őket.
Ha már űrkutatás. Látom,hogy a felszín megvan, csak mélyebbre nem sikerült benne jutnod, mert akkor nem írtál volna ilyeneket, hogy még mindig "a Von Braun által megálmodott technikát használják, lemásolták az űrsiklót csak nem sikerült."
Von Braunt az amerikaiak vitték, mert nekik nagyon is kellett. Az oroszok is felhasználták a német eredményeket, csak éppen nem vittek magukkal több tucat első vonalbeli német rakétatudóst, aki lényegében helyettük tolt volna végig egy Hold programot. Nekik ott volt Koroljov,Csertok és társai. De induljunk a kályhától: az egész űrrepülés elméleti alapjait az orosz Konsztantyin Ciolkovszkij dolgozta ki, még jóval azelőtt, hogy a V-2 vagy bármi megjelent volna.Az első kozmikus sebesség kiszámítása, többlépcsős rakéták, és egy rakás más elképzelés fűződik a nevéhez, ami ma a valóság.
Az oroszok a Holdra szállás, és az űrsikló kivételével gyakorlatilag minden területen verték az amerikaiakat. A Holdra szállásuk elmaradása után is beelőzték őket, a világ első űrállomásának létrehozásával. Nem véletlen, hogy az ISS első 2 alap modulja, egy lakó és az irányító modul is egyaránt orosz.Űrorvos tani területen még mindig óriási az előnyük,ha a tervezett Mars utazást nézzük. Valerij Poljakov már 1994-95-ben végrehajtott egy megszakítás nélküli 437 napos missziót a MIR űrállomáson, ami pontosan a hosszú időtartamú űrutazások emberi szervezetre történő hatásait vizsgálta. Az amerikaiak tavaly jutottak el odáig, hogy Scott Kelly-t majdnem egy évre felküldték az ISS-re.Scott Kelly az egyhuzamban legtöbbet repült amerikai űrhajós, de még ő sem töltött fent egy teljes évet. Az orosz űrhajósok már a 80-as évek második felében hajtottak végre egy éves,megszakítás nélküli küldetéseket. A másik probléma a Mars utazásnál a hosszú izoláció: az amerikaiak jövőre kezdenek el egy ezzel kapcsolatos kísérletet. Az oroszok 2011 novemberében fejezték be a Mars-500 nevű 520 napos kísérletet, ahol a résztvevők(orosz, európai és kínai űrhajósok) egy elképzelt Mars utazás programját hajtották végre, és 520 napig voltak összezárva egy kísérleti központban. A súlytalanságot kivéve szinte mindent szimulálni tudtak(rádióadás 20 perces késésée a Föld-Mars távon, a szkafanderes kőzetgyűjtés nehézségei, stb).
A Szojuzokról: kívülről ugyanolyanok mint régen, de belül mások. Kényelmesebb ülések, jóval korszerűbb elektronika jellemzi őket. Csak a 2000-es években kettő korszerűsítési programon estek át. Nem egy focipálya, de kényelmesebb mint régen. Plusz már kevesebb időt is kell a személyzeteknek bennük tölteni. Ugyanis a korábbi 2 napig tartó megközelítési eljárás helyett az orosz űrügynökség szakemberei kitaláltak egy új eljárást, amivel már 6 óra alatt el tudnak jutni az ISS-hez és dokkolni. Jelenleg a 3 órás megközelítési eljáráson dolgoznak, amit először az automata Progressz teherűrhajókkal próbálnak ki. Ha ott stabilan működik, akkor a Szojuzok is ezt a profilt fogják majd repülni.
Szerinted az amerikaiak akár egy hónapon belül tudnának saját űrhajón embert küldeni a világűrbe. A valóság ezzel szemben jelenleg az, hogy az amerikaiaknak nincs olyan készültségi fokon lévő űrhajója, amivel embereket biztonságosan fel tudna juttatni és vissza is hozni. Egy hónap múlva sem lesz. 2011-ben repült az utolsó űrsikló. Azóta minden amerikai űrhajós Szojuzzal jár. Ami lehet, hogy régebben nagyon olcsó volt, de ma már nem az. 2014-ben az orosz űrügynökség 20 millió dollár/fő-ről 80 millió dollár/fő re emelte a NASA részére egy űrhajós kiképzésének, és Szojuzos szállításának díját.Az amerikai űrhajósok egyébként szeretik a Szojuzokat, mert a világ legmegbízhatóbb embert szállító űreszköze, és nincs feleslegesen túlbonyolítva, de nagyon jól kidolgozott tartalék rendszerei vannak. Amit nem szeretnek benne, az az időnkénti ballisztikus leszállás, amikor 8-9g-ig nő a túlterhelés. Viszont ilyen nagyon ritkán van. Ezt amerikai űrhajósok mondták, olyanok, akik velünk ellentétben már repültek Szojuzzal. A Szojuz űrhajók jelenleg az MSZ nevű változatnál tartanak, ez az utolsó típusváltozatuk. A 2020-as évek közepéig fognak repülni. Jelenleg zajlik az utód, a Federacija nevű többször felhasználható űrhajó fejlesztése. Az új űrhajó 6 személyes, és az a vele szemben támasztott fő követelmény, hogy 10-szer tudja teljesíteni a Föld-Hold utazást. A Föld-ISS utat pedig úgy emlékszem 25-ször.
A Buran. Kívülről valóban az űrsikló másolata volt. Viszont annál több terhet tudott szállítani, és ezen kívül a siklószáma is jobb volt. Az,hogy sikeres volt, vagy sikertelen, maradjunk annyiban, hogy sosem derül már ki. Egyetlen űrrepülése volt, ami teljes sikerrel zárult 1988-ban. Automatikus leszállást hajtott végre a repülése után, viharos szélben. Amerikai űrsikló először 2011-ben végzett ilyet, de nem a Space Shuttle, hanem a katonai X-37. A Buran programot nem azért törölték, mert sikertelen volt. Egyszerűen nem volt rá pénz, továbbá Jelcin nagyon sok mindent felszámolt, köztük ezt a programot is. Az űrkutatás finanszírozása Oroszországban Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése után kezdett javulni.Az is lehet,hogy az oroszoknak még szerencséje is volt, hogy törölték a saját űrsikló programjukat. Azzal már kevésbé,hogy a vele együtt született Energia rakétaprogramot is. Ugyanis az Energia nem egyfeladatos volt, mint az amerikai űrsiklót feljuttató rakéták. Egyéb más hasznos terhek feljuttatására is használták volna a Buranon kívül.
AK. Ha a német fegyverről "másolta",akkor mégis miért működik teljesen más elven?!
De a "semmit önállóan fel nem találó" oroszok azért feltalálták például a világ jelenlegi leghatékonyabb katapultülését(Zvezda K-36),amelynél a nyugati ülésektől egy teljesen eltérő stabilizáló rendszert alkalmaztak, épp ezért az ülés sokkal gyorsabban stabilizálódik. Vagy éppen a világ egyetlen helikopteres katapultülése,a Zvezda K-37 is a nevükhöz fűződik. Ezt az ülést sorozatban gyártják. Az ülés alkalmazása nagyban javíthatja a kis magasságon repülő harci helikopterek személyzetének túlélési esélyeit.
Végül pár érdekes olvasni való az űrkutatás területén:
A legendák sosem halnak meg? 1
A legendák sosem halnak meg? 2
Space Shuttle búcsúrepülés 2011
Mars-500 befejezés
-
#88441 Az a durva, h be van állítva, bootoláskor ki is írja, h nyomjak le valamit, ahhoz, hogy a cd-ről boot-oljon, de úgy tesz, mintha benne sem lenne a boot lemez, pöttyöz, majd (Norton Ghost), betölt az OS... a dvd lemez egyébként olvasható... kipróbáltam, átdugtam masterre, de ugyanez... -
#88440 Nem kellene, hogy gond legyen. Az alaplap biosban állítod be, hogy melyik eszközök sorrendjében keresse a bootolható adattárolókat. -
#88439 Urak, létezhet, hogy a gép nem boot-ol DVD-ről, ha az író slave-re van dugva az alaplapon, nem pedig master-ra? Köszi a válaszokat! :) -
sakkay #88438 Van valakinek tapasztalata a Steel Division: Normandy 44 játékról?
-
sakkay #88437 Milyen egymillió? Az hülyeség, még ha a Musk is mondja. A pénz a bányászatban lesz. Amint megéri, minden cég ráugrik. A cégeket nem érdekli a klímaváltozás-csak a profit. -
#88436 Ez így leírva jól hangzik, aztán amikor tenni kellene érte, akkor jön a bökkenő, hogy miért nekem kell csinálni és miért az én pénzemből? KIZÁRT hogy másik bolygó kolonizációjára előbb jöjjön össze pénz és erőforrás, mint pl a klímaváltozás megállítására itt a földön. Ki szállítaná oda és ki etetne egymillió embert, amíg az önfenntartás stabil nem lesz? Ami a Mars esetében a változó keringési pályák miatt nem is lehetne állandóan megoldani, csak szűk ablakokban tudnának bármit odaküldeni. Hogyan választod ki, és az itthon maradottak meddig lennének hajlandóak finanszírozni mindezt?
Musknak az elektromos autók és élhetőbb, fenntarthatóbb megújuló erőforrások népszerűsítésével SOKKAL TÖBBET tesz az ember mint faj élhetőbb és talán jobb jövőjéért, mint bármilyen űrutazásos scifi kirándulás. my2c
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.25. 19:21:48 -
sakkay #88435 Ez tök jó cikk magyarul. -
sakkay #88434 Pl. -
sakkay #88433 Szerintem rossz a megközelítés. Nem az a lényeg,hogy a Marsot betelepítjük. Az csak egy dolog. Álom. Ami viszont fontos az az, hogy az emberiségnek ki kell! rajzani előbb utóbb. És ezt lépésenként lehet. De ez persze több 100 év. Előbb bázisok kellenek, el kell érni a kisbolygó övezetet stabilan és akkor elkezdődhet a kitermelés. Olyan lesz mint a kolonizáció-gyarmatosító időszak. Tudod mennyi minden különleges érc is lehet egy egy aszteroidában? Persze még nincs meg a technológia, és így nem is érné meg. De megjön az. -
#88432 Itt a földön semmi sem az ésszerüségen alapszik. ha az lenne akkor már most törekednének arra, hogy egy kicsivel kiegyenlitettebb legyen az élet mindenki számára és ne legyenek nagyon gazdakok és nincstelenek, de ez sose lesz igy . Musk pedig pont ezt akarja amit leirtál, ő azt vázolta fel, hogy 1 millio embert kell odaküldeni a marsra, hogy önfentartó legyen a kolonia. és ehhez a tervéhez épiti és fejleszti a BFR-t és utódait. -
#88431 Én nem hiszem azt, hogy belátható időn belül ez tömegeket érintő esemény lenne az űrutazás, mert nincs miért. A Marson nincs semmi amiért ott "civilek" akarnának élni. Száraz, nagyon hideg, és magnetoszféra hiányában halálos sugárzás éri az egész felszínen. Senki nem fog 250 millio kilómétert utazni ahhoz, hogy ott aztán egy fémdobozban éljen úgy, hogy napfényt, szabad levegőt az életben nem látna többet. Tudományos expedíciókra, turizmusra persze igen, arra biztos lenne kereslet, de még a földön lévő helyeink sem érhetők el mindenki számára, oda is csak a szupergazdagok mennének (annyi erőforrást elpazarolva rá, ami az átlag embernek felfoghatatlan). -
#88430 Abban igazad van, hogy hosszu távra felesleges az ursikló, de ha összejött volna az eredeti terv akkor sokkal jobb lett volna ,mint amikor minden fellövésnél elszórják az egész rakétát az ürbe és gyártják az urrszemetet.
Amit te mondasz, hogy bolygóközire arra jó az egyszer használatos apollo stilusu több fokozatu rakéta, de arra, hogy embereket oda vissza szállitsunk az állomásra esetleg később egy nagyobb project miatt nem csak 10 főt hanem 100akat arra már nem .
a marsi küldetéshez ott fenn kéne egy nagyobb jármüvet osszeállitani amivel kihuzzák azt a 2-6 hónapot amig odaérnek esetleg vissza is.
Musk-ék sztem csak annyival mvannak lemaradva amennyivel később kapcsolódtak be a dologba, tehát csak idejuk nem volt , hogy megtegyék mindazt amit a NASA és engedélyük rá. DE amilyen léptekkel haladnak hamar behozzák ezt a lemaradást. -
#88429 Nem vagyok benne biztos. Az első fokozat még a légkörben válik le és fel sem gyorsul annyira, hogy elégne, és annyi plusz hajtóanyagot még el tudnak vinni, ami leszállásnál lefékezze az akkor már ulta könnyű szivart. Hogy ugyanezt eljátszák mondjuk ISS csatlakozás után, ahhoz sokkal több üza kellene a visszatérésnél lassuláshoz.
De ha jól emlékszem, én ezt is olvastam Musktól, hogy ami igazán drága éskár pazarolni, az a hajtómű. Ezért hozzák vissza az első fokozatot egyben. Meg majd később a kapszulát is, külön, ejtőernyővel. így a két legfontosabb dolog újra felhasználható marad.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.25. 17:58:56 -
bettly #88428 Szep estet kivanok neha meg en is irok de csak ha baj van ,egy kis offot kernek itt mindig megkaptam a kisegito vallaszokat, a minap egy osregi jatekot szimet vettem elo Lock On Modern Air Combat Flaming Cliffs 1 a regi idok kedveert,tudom nagyon regi jatek......ez jott ram de win.10-en nem megy,lehet meg emlekeztek install utan mindig meg kellett etetni a fc1 cd-vel es sot harom hetente is de most nem ismeri fel. xp-n ment valamikor,nem tudom mennyi koze van e operacios rendszernek,van e esetleg mas megoldas,vagy tegyem vissza a helyere meg egy par evig,erdekes az alap jatek fut rendesen.......cd-beteves utan v.fele errort ad ki,,,,,,,amugy sem lesz vilag vege ha nem is fog menni ...megprobaltam Koszonom uraim -
sakkay #88427 De a terv az, hogy a komplett hajó így érkezzen meg. És a technológia megvan, működik. -
#88426 Az első fokozata jön vissza, a többi még nem. -
sakkay #88425 Mondjuk a Musk rakéta ugye vissza is tud jönni függőlegesen. Ennyit a szárnyakról. JA aki nem látta keressen rá, baxott jól néz ki!
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.11.25. 17:49:59 -
#88424 Igen, Ion hajtóművel ment már több kutató szonda is, a Hayabusa még egy aszteroidáról is vissza jött a mintákkal együtt. -
sakkay #88423 Láttad az 5 éves tervét? ha a fele bejön-szobrot állítanak neki. Igen kíváncsi vagyok. Van ez a BFR rakéta-terv-na ő mer nagyot álmodni
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.11.25. 17:48:14