91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • LacAI
    De Papa:))) Mi az ,hogy nem lenne MIVEL???:) Egy USA szerinted nem tudna most embert küldeni föld körüli pályára önállóan? Mondjuk egy hónapon belül?
    Na most elolvasva az előző mondatomat még én is viccesnek érzékelem:)
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.25. 11:13:47
  • Papa01 #88381
    Olyan értelemben annak érzem, hogy legalább lesz valami a semmi helyett. :) Elvileg csinálják a BFR-t is, ami SpaceX alapú rakéta, csak nagyobb,

@Laca: Kénytelenek lennének, mert nem lenne mivel embert feljuttatniuk... :))
  • repvez
    Az orion mivel elörelépés az apollohoz képest? az egy visszalépés az onállóan repgépszerüen leszállni tudó űrsiklóhoz.Sokkal nagyobb kockázatnak érzem, a kapszulában visszatérést és ernyovel lassitást mint a siklósat.
    Arról nem is beszélve, hogy a gyorsitó fokozat is lehetne már olyan ami visszaszáll mint a spaceX féle igy az egész ujrahasznositható lenne. de ha a 60 év alatt folyamatos lett volna a fejlődés akkor már önálloan gyorsitó fokozat nélkül menne fel és le egy sikló.
  • LacAI
    Papa. Egy raklap rakétát legyártottak már. Szerintem van is raktáron nekik biztos ami ziher:) Na most ne mond nekem,hogy évekbe telne előkotorni egy aránylag egyszerű eszközt ,vagy akár legyártani? Nem akarnak foglalkozni vele és ennyi. Szerintem.
    Dehogy hagynák. Ott a nemzetközi űrállomás.Szerinted hagynák ,hogy csak úgy legyen ha nem lennének az oroszok?
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.25. 11:00:58
  • Papa01 #88378
    Ha nem lennének az oroszok, hagynák az egész emberes küldetéseket a fenébe. Oké, ha akarnák meg csinálhatnák, de hány év alatt, milyen áron? Ez számomra, egy fajta függőség a másiktól.

@Repvez: Elvileg az Oriont fejlesztik...de hogy mikor lesz kész? :)
  • LacAI
    A rakéta technológia szerintem tévút. Nincs benne fejlődés. Az amik nem véletlen nem foglalkoznak ezzel.Lehet rajta ezt azt foltozni de alapjában véve olyan amilyen. Sokkal jobb,hatékonyabb nem lesz.
  • repvez
    Ez az űrhajózás egy érdekes téma, mert ha hinni lehet a tényeknek akkor ugye 69-ben fenn voltunk a holdon az akkori technológiai szinvonalal.
    Ma meg amikor már az okos órákban nagyobb számítás teljesítmény van mint akkor és a tervezést is számítógépekkel szimulálva alkotják meg, meg nem képesek 60 évvel késöbb ujabb és jobb rakéták kifejlesztésére amivel újra elérhető a hold .
    Oké ,hogy nincs űrverseny, de azért 60 év alatt történt egysmás ha a repülés első 60 évét nézzük akkor ahoz képest visszalépés történt nem elöre.
  • LacAI
    Nem értek egyet. Szerintem nincsenek rájuk szorulva. Ha akarnák megoldanák. Inkább úgy gondolom jobban jönnek így ki anyagilag.
    A kapitalizmus az már csak ilyen:))
    A NIKE sincs rászorulva,hogy Kínában gyártasson,csak több lé marad a zsebben:)
  • Papa01 #88374
    "Aztán ami az elején volt az inkább hazárdjátéknak illett be."
    Ez minden úttörő technológiánál igaz, és ez nem veheti el az elsőségüket. :) Pont az űrrepülőket hoznám fel, aminek a leállításában szerintem szerepet játszott a drága üzemeltetés mellett a két tragédia is...

"Van egy 1000 éves raketályuk ,meg egy ezer éves szűk kapszula hozzá..."
    Szerintem upgrade-elik azokat is szépen...

"Braun által megálmodott technika: "
    Ugyanezt a technológiát szedik elő most újra az amcsik is...,oké, hogy modernebb lesz, de jelenleg rá vannak szorulva az oroszokra...

Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.11.25. 10:45:43
  • LacAI
    Papa:) Ne akassz már hasba. Van egy 1000 éves raketályuk ,meg egy ezer éves szűk kapszula hozzá. Persze ,hogy ők visznek fel mindent ,mert a jenkik okosan inkább fizetnek nekik(szerintem így is olcsóbban jönnek ki) mintsem,hogy rakétákat gyártsanak.
    Gondolj bele. Az amik már kukázták az űrrepülőt is ezek meg még mindig a Braun által megálmodott technikát alkalmazzák.
    Aztán ami az elején volt az inkább hazárdjátéknak illett be. Vajon hány emberük pusztult el amíg egyet nagy nehezen vissza is hoztak?
    Volt a Burán( lekoppintották az űrsiklót,csak nem sikerült) aztán ennyi.
    Bakker.Még a T34 es hajtása is amerikai. pl pontosabban majd az egész koncepció
    Vagy vegyük az AK-t. Mert megálmodta a betegágyán az a szerencsétlen ja.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.25. 10:35:25
  • Papa01 #88372
    Azért az űrkutatásban, főleg a legelején eléggé ott voltak. Most is ők visznek fel mindenkit...
  • LacAI
    Ha a 262 est favorizálják? Akkor a szövik is ráálltak volna a sugarasokra. A technológia ott is megvolt. Max egy évvel meghosszabbodik a háború.
  • LacAI
    Én nem írtam le őket. De mikori a La7? És a spit ,a P51? Fóka?
    A La7 44 közepétől kezdett megjelenni. Jó előtte volt a LaFN. 45 re vége lett mindennek.Volt egy év amíg tevőlegesen szerephez jutottak. Ráadásul egy meggyengült ellenfél ellen már amely egyszerűen számbelileg is vicces helyzetbe került velük szemben. Kíváncsi lettem volna,mondjuk mit produkáltak volna az USA légiereje ellen a lavorok amikor azok a nagy bomber kötelékek 8-10 ezren körülvéve pónikkal megindultak volna ellenük.
    Én csak azt mondom,hogy mire egy jó gépet összeraktak addigra elszállt felettük az idő. Már mindenki a csöves korszakra gyúrt még az Amik is addigra.
    Én nem nézem le az oroszokat soha de az biztos,(mint egy öreg pilóta II.VH,ismerősöm mondotta annó) a szamováron kívül ezek maguktól semmit sem találtak ki. De mint utólag kiderült a szamovár sem orosz találmány:)
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.25. 09:08:18
  • PhantomAss
    A ME 262 helyzete azért picit árnyaltabb szerintem.
    Tényleg az volt az egész háború leggyorsabb és technikailag legfejlettebb gépe, ez így van. Viszont mennyi volt belőle a háború végén, egy század? A Novotny kommandó...kb. 20 bevethető gép volt, de addigra a tapasztalt pilóták nagy része is meghalt, és hiába volt gyors, pár gép nem tudja megváltoztatni a háborút.
    A 262-es technikája már 41 körül rendelkezésre állt, csak akkor hoztak Göringék egy olyan döntést hogy minden katonai fejlesztést leállítanak ha az láthatólag nem lesz bevethető egy egy éven belül. Ezért a 262 is 44 vége felé készült el, és még akkor is gyorsbombázó lett belőle, nem pedig elfogó vadász. (amúgy szerencsére, belegondolni sem merek hogy mi lett volna ha ezt favorizálják, és van hozzá elegendő gyártási kapacitásuk is)
    Szóval egyetértek veled abban hogy a német (amcsi) technológia a háború elején felülmúlta a ruszkit, de hamar összekapták magukat ők is. Én nem írnám le őket ennyivel hogy egyszerű, fából készül szarokat tudtak csak csinálni :)
    Szerencsésebb ha az azonos kategóriájú , azonos évjáratú gépeket hasonlítjuk össze, és bizony azok között a Jak 3 és a La 7 is megállta a helyét, a P51 a Spit és a Fóka mellett is.
  • LacAI
    Chuck Yeager meg azt mondta,hogy Fóka.
    Erich Hartmann meg nem mondott semmit csak lelőtt egy raklap gépet a BF jeivel:) Volt köztük Lavór 7 is ha jól rémlik:)
  • LacAI
    Csak elfelejtjük itt azt az aprócska ,mondhatni jelentéktelen mozzanatot.hogy mire lett La7 meg Jak 3(abból ha jól rémlik nem is volt irdatlan mennyiséga háború alatt) addigra a germánok 262 -t kezdtek használni. Ergo,mire az orosz összeherbákolt egy JÓ dugattyús gépet addigra a technikai fejlődés túlugrotta. Na meg gumicicám a Fóka. Ahogy mi ismerjük (a játékokból) nem egy közelharc gép,de érdekes módon pl van azaz volt magyar csatarepülő is aki nem kevés légi győzelmet aratott fókával,nyilván nem a sztatoszférában ténykedve.
    Egy messerhez képest persze,hogy jobb gépek voltak ezek az orosz vasak,csak nézzük meg ,hogy a BF mikor is keletkezett.És ugye sokat nem változott alapjaiban az évek során.De pl egy 262 es ellen mi a bánatot tudott volna csinálni? Nézi?
  • VO101Tom
    Ez a nyílt fórumra is ki lett téve: a TFS4.5 beta tesztelése 23-án lezárult, és egyúttal megkapta a Release Candidate címkét, ami kb. kiadási állapotot jelent. Gyakorlatban azt jelenti, hogy pár apróságot még helyre kell tenni, összerakni a végleges compile-t, és utána 1C teheti is Steamre. Azt ne kérdezzétek, hogy ez mennyi időbe fog telni, mert nem tudom. De nagyon remélem, hogy már közel vagyunk...
  • Zpogi
    Helló Urak!

Van közületek valakinek tapasztalata ívelt monitorral kapcsolatban?
  • PhantomAss
    Erről én is hallottam, de szerintem nem igaz.
    A P39 az amcsiknál megbukott mert ők közepes-nagy magasságú vadászt akartak, és arra nem volt alkalmas a motorja miatt.
    A ruszkik meg alacsony magasságban használták, földi célpontokat is támadtak vele, és arra bevált. Olvastam valahol hogy pl. a gépkocsiajtó miatt is szerették mert kis magasságból könnyebb volt így kiugrani. Az amcsik meg rühellték pont emiatt. Meg pl. Kozsedub szerint a La 7 volt a legjobb gép amivel repült (ehh, Tom megelőzött :)
    Szóval ami valakinek xar, az a másiknak nagyon is lehet jó. Ez még nem bizonyítja azt hogy a P39 jó gép lett volna (vagy jobb mint az akkori ruszkik), illetve hogy témánál maradjunk, mondjuk a Jak 3 rosszabb lett volna.
    Azt is olvastam pl. hogy a Jak 3-tól annyira fostak a németek hogy 6000m alatt tiltották a légiharcot vele.
    Persze ez is lehet urban legend (ahogy Pokriskin hozáállása a ruszki gépekhez), mindenesetre a késői ruszki gépek hatalmas minőségi ugráson mentek keresztül a háború elejiekhez képest, ez biztos.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.11.24. 19:46:52
  • VO101Tom
    Kozsedub viszont azt mondta, hogy a második világháború legjobb gépe a La-7-es volt. És kettejük közül ő lőtt több gépet. Akkor kinek van igaza? :)
    Pilóták véleményére, visszaemlékezésikre ezért nem lehet számítani amikor precíz adatokkal kellene dolgozni. Remek sztorikat mesélnek, de pontos adatokat, összehasonlító adatokat senki ne várjon tőlük, ráadásul mindenki elfogult azzal a géppel szemben, amivel végigrepülte és túl is élte a háborút.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.24. 19:44:34
  • Lysandus
    Hát, Pokriskin nem volt hajlandó beülni a szovjet vasakba, akarom mondani fákba. Inkább elkommunizált egy ezredre való Kingkobrát. Amik nem is repülhettek volna Európában.
  • Lysandus
    Pest mellől az 50-es években vonták ki valamelyik IAP-ot (talán Ferihegyről?), az Kingkobrákkal, P-63-asokkal repült.
  • feca1229
    Olvastam olyan törtenetet is, hogy az amerikaiak a koreai haború idején elbaszták az navigálást és valami szovjet repteret támadtak meg ahol ugye a par repülögépet meg mi egy mast szétromboltak. A szovjetek persze tiltakoztak és benyújtották a számlát. A történet csattanója, hogy olyan repülőgépek után is kértek kártéritést amit még ök kaptak az amerikaiaktól a második vh. idején, amit persze elfelejtettek kifizetni akkor.
  • mustangdc3
    Az is sokatmondó szerintem hogy annak ellenére hogy az oroszok azt állítják hogy segítség nélkül is boldogultak volna a hadi technikát elfogadták és használták is de a törlesztést megtagadták. Korábban is csináltak már ilyet amúgy mielőtt a szovjetúnió létrejött.
    Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2017.11.24. 15:06:37
  • PhantomAss
    Egyetértek nagyjából, de azért nem minden ruszki gép volt szar :)
    A Jak 3 talán nem véletlenül volt a háború egyik legjobb gépe :) És a La7 is kiforrott már a vége felé, 44-45-ben.
    Persze az elején a sok xar MiG 3 meg Jak1, Lagg3, azok tényleg fosadékok voltak.
  • Paladin
    Igen, erről tudok. Konkrétan nem is a játékokban megjelenő dolgokra gondoltam, hanem mint történelmi, forráskritikai érdekességre. Mondhattam volna, hogy off, de itt mi az? ;)
  • VO101Tom
    Olyan 2013 óta lehet arról olvasni, hogy Oroszországban az állam pénzzel támogatja azokat a játékokat, amik segítik az orosz fiatalokat hazafiasságra tanítani, ezért ezekben a játékokban nem szerepelhet orosz hadsereg, vagy technika alacsonyabb színvonalon, mint a nyugati ellenfelek. Ez a szemlélet nyilván nem csak a videojátékokra gyűrűzik be, ilyen környezetben te nem fogsz sem kutatási engedélyt kapni, sem olyan papírokat szerezni, ami ennek ellent mond.

Google-ba keresőbe írd be, hogy "russian patriotic games", rengeteg cikket fog kiadni erről.

Ezt minden esetben érdemes számításba venni, amikor valaki oroszok által készített játékkal akar játszani, ami a Keleti Fronton játszódik. Hogy BoS-ban mennyire van ez jelen, azt nem tudom, de amióta LOFT-ot kirúgták, tényleg sokat javult a BoS. De pl a DCS-nél az ellenkezője látható, hogy az amerikai AMRAAM rakéták, amik valóságban az egyik legjobb és legeredményesebb BVR fegyver, a DCS-ben eljutottak oda, hogy konkrétan egy hulladék, pontatlan lassú és gyenge szar. Több baja nincs :) 3-4 indításból talán egy betalál olyan távolságból, ahonnan a pilóta kézzel is hozzávághatná kb . Ezért félek nagyon DCS F-18-tól, hogy abban milyen papírok alapján modellezik le, és mit fog tudni a végleges gép?
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.24. 14:59:53
  • Paladin
    Ez tényleg érdekes kérdés, mert minden nyugati forrás ugye azt állítja, hogy nélkülük vége lett volna az oroszoknak, a ruszkik meg természetesen az ellenkezőjét.
    Megnéznék erről egy mindkét oldal adatait szakszerűen elemző tanulmányt.
  • sakkay
    Bődületes számok.
  • sakkay
    Ha nem kapnak segítséget gatya. Érdemes megnézni mennyi mindent kaptak. Eszméletlen. Főleg43-ig volt életmentő.
  • LacAI
    Nem is csodálkozom. Az Orosz nép minden "zavaró" tényező ellenére megvédte a földjét,ez an én szememben tiszteletet parancsol.
    Harcoltak azzal amit kaptak,ami volt. Egy iparilag fejletlen ország vs egy csúcstechnikát képviselő ország. Aztán kinőtték magukat.Mindamellett nem tudom mi lett volna velük ha az amik nem tolják a rengeteg hadianyagot nekik. Csak teherautóból valami elképesztő mennyiséget kaptak. Bár gyanítom előbb utóbb ugyan így felőrölték volna a németeket.
  • feca1229
    Hat igen a pilóta fontos dolog a rendszerben. Meg ugye egy gep legyártása rovidebb idő mint akár csak egy közepes szintű pilóta kikepzése is, barmelyik nemzethez tattozik is.
  • LacAI
    Ez az egész azért emberfüggő is. Ahogy a valóságban is volt. Az okos jó képességű oroszok is tudtak eredményesek lenni .Mondjuk nem is ész nélkül forgolódtak talaj közelben gondolom. Na meg a csoportos kergetőzésben mindig benne van,hogy valaki a seggedbe ül oszt megkínál.
    De eszembe jutott még valami.Az angelus csata idején a Duce odaküldött ugye jó pár olasz pilótát a "remek" gépeikkel. Asszem igen hamar feladták :) Ennyit a gépekről.
  • feca1229
    Laca!
    Ezert bizok kicst a Bodenplatteban. Ott hasonlóak a gépek. Atán majd meglatjk.
    Az orosz vasak, vagy vasak és fák ;-)
    Erdekes dolgokra voltak kepesek, olvastam arrol, hogy a ruszkik fedetlen gyárban akár-20, -40, celsius fokban is szakepzetlen munkaerővel gyártották, tehát nem kell csodalkozni.
  • sakkay
    Utolsó mondatra-aki a kihívást keresi
  • sakkay
    Igen, én is így "balanszolnám". Más kérdés, hogy sokaknak nem tetszene.
  • LacAI
    Nem kel itt nagyon agyalni. Meg kell nézni,hogy az orosz (Szovjet) légierő mennyi gépet vesztett azokból a csodálatos repülő masinákból,és azt is ,hogy a németek mennyit. Ok nézzük csak a lelőtt gépek számát. Nézzük csak a a lelőtt vadászok számát. Szóval fa ide fa oda az megmutatja,hogy mik voltak az erőviszonyok a technikában.Persze pilóta függő is a dolog,no de a németeknek is voltak tapasztalatlan pilótáik,és ha egy dörzsölt orosszal kerültek szembe akkor azoknak is sanyi volt.Az se véletlen,hogy az orosz ászok sokszor jobban szerették az Ámerikai gépeiket.
    Régebben Tom mutatott egy írást ahol orosz pilcsik meséltek a háborús tapasztalataikról kendőzetlenül. Sok esetben a frontra nem tudták átrepülni a remek fa szerkezetet mert széthullott. Meg eldeformálódtak,meg ilyesmik.Mondjuk amilyen számban és ütemben fogytak olyan nagyon nem kellett attól tartaniuk ,hogy javítani kell ezeket. És én evvel nem az orosz pilótákat ekézem,mert szerintem semmivel nem lettek volna rosszabbak ha megvan az adott technika is nekik. Én ezért szeretem az Angliai csata időszakát.Két iparilag fejlett ország fiai ,azonos technikai feltételekkel mérkőztek meg,ott nincs mese.Nézzük csak meg a Lengyeleket .Remek pilóták ,remek teljesítménnyel,ahogy megfelelő cuccot kaptak meg is mutatták,hogy nem alávalóbbak senkinél. Vagy a Magyarok.Ahogy lett BF és a retek olasz vasakat kukázták ,rögtön lettek eredmények is.Eleve nem is értem,hogy a RE 2000 et ,hogy engedhették ki a frontra, ki volt az a balfék akkortájt aki kitalálta,hogy olyan kell nekünk.
    Szóval ez a balance dolog lévén játékról van szó sajna elkerülhetetlen bizonyos területeken. Mégis ki akarna Jak ,meg Lavorral na meg MIG el kóricálni,ha boldog és boldogtalan lelövi?

Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.24. 09:20:44
  • feca1229
    Igen szerintem is, azt kicsit túltolták, olyan Hollywood jellegű. A CLODban ez is jobb, szerintem élthübbek a füst es az olajfolyás. De ezen még javithatnak...
    vagy nem. A sérülés modell az valoban furcsa ebben a játékban. Mikor szóvátették akkor talán azt mondták, hogymivel az orosz gépek több fát tartalmaznak, ezert van, nem tudom mi összefügges van. Én ugy gondolom, mikor valamibe belelősz 3-4 db 20 mm gépágyúlőszert annak nagyon elrontod a napját. Aztan ez a ballansz miatt van vagy másért nem tudom, gondolom szarul esne az oroszoknak, ha mindig szetesne alattum a repcsi. Én inkabb valósághűbbnek tartanám ha online játekbn vagy a csatákban a gepek számával ballanszolnak mint az a valóságban volt, kb 30-70 %, 30 nemet és 70 ruszki gep, vagy valami ilyesmi. Remelem nem mondtam nagy hülyeséget.
  • sakkay
    Az egyik gondom, hogy találatkor orrán száján dől a gépekből a füst, a másik meg a balance. Jó példa volt a múltkori pe-2 vs me-110 sérülésmodell(videó). Innentől kezdve meg nem beszélhetünk igazi szimről. Mert lehet hiba egy szimben, de direkt csalás(akármilyen okból is) na az nem. Szóval ez van. De mint játék-főleg a rombolósdi' nagyon jó lehet. Hallottam van valami war szerű dolog-na az hiányzik a clodba nagyon.
  • feca1229
    Hidd el tényleg sokat javult. Bár eléggé láma vagyok a dologhoz, nekem eddig etalon volt a CLOD, vagyis mindent hozzá mértem. Kissé kezd hozzá idomulni, de olyan nagyon nem látom át a témát mint például Tom, vagy még páran, de tényleg kezd javulni a dolog, persze alátámasztani mérésekkel nem tudom itt pusztan csak a "fun factor" van.
    Én ugy érzem hogy mar többször elhangzott, hogy a CLODban a legjobb dolog, hogy kb. azonos teljesitmenyü gépek forognak egymással. A BOSban persze nem, es gondolom kicsit belenyultak a fly modelbe emiatt. Vagy kitudja. A legnagyobb gond az tényleg a foka és a messer furcsa repülese volt, amelyet valamelyest javítottak.
    A bodenplatte az talan az aranyközepút, kb. hasonló teljesitményü gepek. Aztán majd meglatjuk. Persze azért én még mindig a CLODhoz mérem a simeket.
    :-)