91355

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • repvez
    Felfoghatatlan , Nyugodj békében Tom !
  • militavia
    Hogy sokkolódtam, az enyhe kifejezés. :(
  • feca1229
    Egy igazán nagyszerü ember volt!
    Nagy veszteség mindenkinek!
    Teljesen megdöbbentett!
  • LeonSilver
    Hát végtelenül szomorú vagyok.

Jason írása
  • feca1229
    Neil Pugh face oldalán olvasható.
  • feca1229
    Tamas Mart was the lead modeller over at Team Fusion Simulations and joined Combat Pilot as one of their team of modellers.
    Buzzsaw posted this on the TFS forums:
    "Team Fusion is shocked and saddened at the news our longtime 3D Supervisor, Tamas Mart, has passed suddenly due to cancer.… Továbbiak
    Tamas Mart volt a vezető modell a Team Fusion Simulationsnél, és csatlakozott a Combat Pilothoz, mint az egyik modellező csapatuk.
    Körfűrész ezt posztolta a TFS fórumokon:
    "A Fusion csapat megdöbbent és elszomorodott a hír, hogy régi 3D-s felügyelőnk, Tamas Mart hirtelen elhunyt rák miatt.
    Tamas kivételes ember volt, mindig melegszívű és barátságos, mindig készen áll egy viccre.
    Kivételes 3D-s művész is volt, sok más elem mellett felelős a játék 109 sorozatáért.
    A 3D csapat többi tagjának is nagylelkű mentora, tanára és útmutatója volt... az új tagok megosztása és utasítása nélkül sokkal lassabb lett volna a fejlődésük. Minőségellenőrzésként is szerepelt minden 3D munkánknál. A grafika és az általános játékfejlesztés terén is kulcstanácsadója volt a csapatnak.
    Mindannyiunknak a Fusion csapatnál összetört a szíve a halála miatt.
    Gondolunk a feleségére és a fiára. "
  • mustangdc3
    úgyérted hogy VO101 Tom?
  • Lacusch69
    Srácok, Tom elhunyt. :(
  • repvez
  • militavia
    Én kértem rá többször is, de látod...
    Nem bír magával.
  • LeonSilver
    Srácok, nem unjátok még? Mi lenne, ha inkább nem is szólnátok egymáshoz? Megköszönnénk.
  • repvez
    Ne terelj,Ezeket te irtad,

"De maga weboldaluk is érdekes és érthetetlen számomra." = "hogy szarul látom a képernyőt"
    Akkor nem a weboldal a szar

"Eltér az egyben levő és a kettő külön külön műszaki tartalma...?" = "Az az lenne, ha nem érteném a jelentést."
    Ezekszerint nem érted a jelentését a weboldalon leirtaknak,
    A weboldal szintén részletesen leirja, hogy mit tartalmaz nem csak szöveggel képpel ábrákkal ,hogy melyik mit tartalmaz
    "A kép alapján tök ugyanazt kapom, de mégis más az ár."
    A kép igen, de a műszaki tartalom nem és ez is le van irva és külön menuben részletezve is van. Nem kép alapján kell vásárolni, hanem elolvasni a részleteket, hogy mi micsoda és akkor kiderülne, hogy mi miért anyni. Az eggyiken ott van az MFSSB a többin nincs, ezért drágább, mert az force senzoros
    Hogy akarnád felprogramozni akkor ha a leirást a konfigrol nem érted , hogy mi a különbség akkor majd ,hogy akarsz macrokat beállitnai ugyan ahhoz a gombhoz ?

Az OFF-ra meg csak anynit, hogy beragadt a lemez? DE azota se tudod, hogy miért mondtam vagy , hogy képzeltem el a megvalositást és abban is kétségeim van, hogy tudod, hogy moi a raytraceing.Csodálom a torrenteset nem hoztat fel ,azis pont ez a kategoria, hogy hallottál egy számodra fura vagy egyedi dolgot és nem érted ,hogy más hogy gondolta, DE inkább lehulyézed, meg felhánytorgatsz dolgokat, csak hogy eltereld azt, hogy neked meg még annyi fogalmad sincs a dolgokrol, hogy legalább ötletelj rola.DE magadnak is fáj bevallani.

• militavia
    Annyira cuki, ahogy jó szokás szerint szezont kevered a fazonnal. Az, hogy szarul látom a képernyőt az nem műszaki analfabetizmus. Az az lenne, ha nem érteném a jelentést.

Az, hogy a három egymás mellé rakott és szerkesztett képen sem látszik rendesen difi, mert annyira kicsi az alfabetikus eltérés az szerintem az oldal hibája, hogy hogy nincs rajta egy normális összehasonlítási opció. Mert máshol van, amikor terméket hasonlítasz össze.

OFF

Amúgy roppantul idegesítő, hogy BÁRHOL botlok beléd tolod ezt az okoskodást. Amikor meg közlik veled, hogy mi a valóság, akkor besértődsz. A műszaki analfabetizmusra inkább tőled tudnék példát hozni. Elég sokat. De elég lesz kettő is.

A ray tracing megoldás használó radar modellezéstől kezdve, a "Szu-22 kabin mögött az nem dispenser, hanem színes jelzőrakéta szövegig, amivel különféle meghibásodást jeleznek" idézetig. Mindkettőnél jót röhögtünk, mármint azok akik tudták, hogy mennyire bugyuta sorok volt.

Na ez a műszaki analfabetizmus. Az utóbbit nemtom kitől hallottad, de hogy átment a szűrőn ekkora marhaság és még képes voltál ezt modellezés tanácsként leírni, hogy az erre jó. Hát, ott pislogtam nagyokat.

ON
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.01.24. 06:42:31
  • repvez
    Te jöttél ide és bizonyitottad ezt be magadrol és akkor még én vagyok a rossz mert megemlittem, Ugyan nézz már magadba és ismerd be legalább, és ne másra háritsd , hogy ő a rossz.
  • militavia
    Köszi.

Nehéz dönteni, mert ha nem csak F-16-tal repülök akkor a kitérítéses jobb.
    Meg jelenegi asztalon nem nagyon tudom lefogatni.
  • militavia
    DE látszik, hogy menynire analfabéta vagy ilyen műszaki téren
    Nem bírsz magaddal. Sehol...
  • repvez
    Pont azért nem gyártanak már egybe hotast, mert igy mindenki ki tudja választani, hogy milyen markolattal milyen basel, milyen gázkarral és milyen pedállal használja és ahogy Tom is irja, ha valamelyikkel baj van akkro nem kell kukázni az egész szettet.
    DE látszik, hogy menynire analfabéta vagy ilyen műszaki téren ,de influenszerkedve meg akarod mondani mindenkinek, hogy miről mit gondoljon, de egy webshop ajánlatain nem tudsz kiigazodni.
    Ott vannak, oldalt, hogy ezen a hotason belül, is választható, a 10 éves kiadás, az alap kiadás, akkor a Force senzoros verzio, a sima rugos kiadás, a sima F16 markolat vagy az extra gombos EX verzio. vagy a shaker kit az nem csinál mást mint egy kamu Force feadbacket csinál vagyis rázza a botot és nem lesz tőle oldalkormányod mint az X52-n, hogy csavargathatnád.Arra is van külön készlet, de az nem a shaker kit.Hanem a Joystick Z-Axis module 80 dollárért. Meg akkor még a CAM modulok is , hogy milyen karakterisztikával akarod használni a joyt, mennyire legyen erős és progressziv a profil.
    A Pedálok is azért ennyi, mert a legtöbb már fémböl van csapágyazva hall szenzorral, örök élet+1 nap kb. és azért ennyi ,mert lehet hozzá venni még hidraulikus csillapitót is, hogy legyen ellenállása ,ne csak egy darab vasat rugdoss.
    DE ugyan ezek elmondhatóak, a gázkarra is, ott is az alapot is megveheted külön és az F15 és az F15EX markolatot is ráteheted, meg az F16os markolatot a raillel .

DE hogyha ezeket nem tudod elolvasni az oldalrol, akkor hogy akarsz utána bármit is kezdeni a beállitással ha már ez megakaszt , hogy kiválaszd melyik mire valo.
  • LeonSilver
    Nekem volt egy darabig (1-2 nap) Saitek X65F. Szörnyű...
  • VO101Tom
    Eredeti F-16-ban is olyan van, aki autentikus 16 botot keres, annak ez egy opció. Bár ott egy kicsit mozog a bot, asszem 1-1 cm-t tér ki, nem csak áll mint a cövek, mert a teljesen fix-et a tesztpilóták nem szerették. A Winwing verziót nem tudom.

A force sensor azért jó, mert nincs késés a bot kitérítéssel, pl. jobbról balra átvinni kb instant, "Csak rágondolsz és a gép már csinálja is." ahogy a pilóták mondják. És nagyon szeretik is elmondások alapján. Meg ilyen mellékes dolgok, hogy pl a pici F-16 kabinban nem kell akkora hely neki, mintha hagyományos módon mozogna.

Én is próbáltam párszor ismerősnél, egy időben szemeztem is X65 el, és ha nem repkednék ww2 gépekkel, valszeg olyat vennék én is. De ww2 gépekhez nagyon idegen, oda nagyon kell a normálisan mozgó bot.
  • macleody
    Úgy ahogy Tom írja. Az MFSSB bázis az nem mozog, nyomásérzékelők vannak a bázisban, úgy dolgozik amilyen erővel tuszkolod a gripet. Én nem látom értelmét, ráadásul ehhez mindenképp erős lefogatás kell vagy egy normális mount.
  • VO101Tom
    A bal oldali csomagban a base más (MFSSB), az force sensoros. A Jobb szélén lévő joynál viszont a sima, Hall Sensoros (rugóval középre húzós) változat van.
  • militavia
    Ez OK.
    Viszont még mindig nem tiszta, hogy ha vennék új cuccot, akkor a két lenti opció azonos?
    Ha két darabban ugyanaz, mint az egy darabban, akkor miért a gigantikus árdifi?
  • VO101Tom
    Én nem az árról beszélek, az mindenkinek szubjektív, hogy ki mennyit akar kifizetni érte. Hanem arról, hogy pl. van egy G940-esem, lecseréltem a joyt, mert már nagyon lötyögött, a gázkart viszont nem akartam. Úgyhogy most a monitor mögött kempel a régi joy, mert ahhoz, hogy a gázkar működjön, ahhoz be kell durva lennie a joynak. Ha lesz kedvem/időm majd átszerelem a paneljét, de addig ez van. A pedálját szerencsére már kukázni tudtam régebben, amikor megjött az MFG, de eladni már nem tudtam volna, mert joy nélkül az is csak műanyag hulladék. De pl ha a joy elektronikája is elromlott volna nem csak a mechanika, akkor gázkart is kukázom kellene, pedig semmi baja. Nekem ez a bajom ezekkel a hotas csomagokkal, és erre mondom, hogy egyenként összeválogatva te tudod kiválasztani, hogy miből mi kell (tudás és árkategória szerint is) és azok egymástól függetlenül is működni fognak, és ez egy nagyon szimpatikus megoldás.
  • militavia
    Hát, pont ez a problémám. Hogy még mindig kint van az oldalon, a 2+ éve nem kapható Z axis module. 75 dodó. Cserébe a weboldal nekem azt az üzletpolitikát mutatja, hogy "vegyél pedált paraszt, 300 USD". Azért ez elég érdekes üzletpologika. A pedál többe kerül, mint joy maga, csak azért, mer "mert csak alapon" nem gyártanak egy elemet, ami alap feature a HOTAS-okban 15+ éve. Kedves...

De maga weboldaluk is érdekes és érthetetlen számomra.

Ez így most 750 USD.

Ha meg darabonként nézem meg, akkor...

Joy és base 230 USD
    Throttle, 330 USD

Eltér az egyben levő és a kettő külön külön műszaki tartalma...?
    Csak mert az egyiknél az ár 750, a másiknál meg 560.
    A kép alapján tök ugyanazt kapom, de mégis más az ár.
    Vagy, ha kell valami az komplett HOTAS-hoz, akkor mi az? Mert nem derül ki.
    Mert ez alapján én nem merem egyelőre megvenni külön külön. Az úgy komplett? A Shaker kitet venném még, mert akkor a ruddert lényegében arról kéne kezelnem trimmelésként. Mert, hogy én 300 dodóért nem veszek pedált, az ziher.

Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.01.23. 13:32:25
  • VO101Tom
    MFG Crosswindhez is vannak már modernebb gépekhez való pedálok, kifejezetten F-16 nincs, de tényleg nagyon jó, én is azt használom évek óta (nekem mondjuk az alap, 2.vh-s német fazonú pedál van).

Ha a hotasokhoz adnának ruddert is, akkor biztos lehetsz benne, hogy annyival drágábbak is lennének. Így legalább pedált csak az vesz akinek kell. Szerintem a Winwing, Virpil vagy VKB féle megoldások, hogy mindent külön legózol össze, szerintem ez a legjobb és hosszabb távon, ha valamit cserélni akarsz, akkor a legolcsóbb is.
  • LeonSilver
    Neem. Én HOTAS Orion2-t vettem, f-18-as grippel.
    Rudderem 2018 óta az MFG Crosswind, ami egy qrva jó cucc :)
    Nem volt olcsó, de 7 év után is ugyan oylan precíz, mint amikor megvettem.
  • militavia
    Az F-16-os HOTAS? Én is szemezek vele, de nagyon szomorúvá tesz, hogy évek óta nem érhető el hozzá a rudder. Egy 200k HUF feletti cucc és nincs rudder, amit ez mezei X52 is tud. Azért ez fáj...
  • LeonSilver
    Köszi. Megértelek :(

Szerintem ma a piacon kapható egyik legjobb cucc a winwingé. Abszolút megéri az árát
  • macleody
    Őszinte részvétem Leon.
    Nekem édesapám ment el 5 évvel ezelőtt, azt hittem kemény gyerek vagyok de teljesen padlóra küldött. Azóta kicsit megváltozott a világról alkotott véleményem.
    Csak azért kérdeztem a Winwinget, mert nemrég én is beszereztem egyet, olvastam hogy dicsérted, gondoltam nagy baj nem lehet. Egy álom az előző joyomhoz képest.
  • LeonSilver
    Köszönöm Tom.
  • VO101Tom
    Ezt nem is tudtam, nagyon sajnálom, fogadd őszinte részvétem.
  • LeonSilver
    Szia!
    Hát.. 2023-ban "kicsit" megzuhantam, amikor 40 év házasság után teljesen váratlanul elhunyt a feleségem.
    Nem nagyon volt kedvem sem repkedni se semmi mást csinálni.
    Most kezdem összevakarni magam, de nem egyszerű.
    A winwing qrva jó. Kicsit tartottam tőle, hogy valami kínai szr lesz, de semmi ilyesmiről nincs szó, klassz, massziv cucc :)
  • LeonSilver
    Nos, Tom.
    Azért nem vártam és azért vettem meg "előre", mert úgy gondoltam, hogy egy kis támogatás jó a fejlesztőknek is. A tanulópénz is erre vonatkozik nem pedig arra, hogy bárki becsalt volva bárhová.

Azt, hogy feloszlott-e a TFS vagy nem, azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy 2019 óta jön a VR. Hatodik éve #90104 .
  • VO101Tom
    Mi alapján gondolod azt, hogy VR-ből nem lesz semmi? Feloszlott a TFS, csak nekem nem szóltak róla?

Ami a VR miatti vásárlást illeti, mindenhol és mindenkinek azt írtam én is, hogy várja meg míg lesz VR. Az ingyenes lesz, és egyébként járni fog az alapjátékhoz is, nem kell hozzá Tobruk. Nem is értem milyen "tanulópénzről" beszélsz, mintha valaki a VR ígéretével belecsalt volna, hogy vedd meg a Tobrukot? :(
  • repvez
    Sajnos túl hosszura nyúlt a fejlesztési idő és nem nagyon aktív a fejlesztő csapat, hogy uj híreket mutassanak , akár csak úgy évente mint a DCS-ben, hogy legalább fenntartsák az érdeklődést iránta. Sokan vagy nem tudnak róla, vagy már elfelejtették, hogy készül . Alternativa nem igen van WW2es témában. A jelenlegi állapotában meg már kezd egy kicsit megkopni a fénye.
  • macleody
    Szia Leon bácsi. Repülsz még? Hogy szuperál a Winwing?
  • LeonSilver
    https://steamcharts.com/app/754530
  • LeonSilver
    Én jó régen azért vettem meg sztímen is, mert arrol volt szó, hogy már viszonylag közel van a VR.
    Azóta sem történt semmi ezen a téren - tanulópénz volt.
    Úgy gondolom a VR-ből már nem lesz semmi - az utolsó 30 napban például 78 volt az átlagos játékosszám.
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2025.01.17. 17:28:27
  • mustangdc3
    Semmilyen konkrét dátum nincs megjelölve a VR támogatást tartalmazó frissítéssel kapcsolatban.
    Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2025.01.16. 11:11:11
  • petymeg_1
    Sziasztok!
    Szívesen leporolnám a CLOD-ot és megvenném a Tobrukot is, de a VR-ről nem szívesen lépnék vissza IR Tracker-re. VR mod elérhető már vagy van valami halvány esélye, hogy lesz egyáltalán?