91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#88662 Olvaste ezt a könyvet már valaki? Sok időm nem volt beleolvasni az üzletben, de úgy láttam, hogy németek is megszólaltak a könyvben. -
Solt #88661 -
Solt #88660 Persze, nem fekete fehér a sztori, sok jó dolog van arra, sok minden nekem is tetszik, csak az összkép nem nekem való! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.11. 11:42:29 -
#88659 Különösebben én sem kedvelem őket, igaz nem is utálom ámedikát.
Egy-két dolog van, amit kurvára irigylek tőlük (hogy bármikor kimehetnek egy baseball meccsre, hogy ha úgy támad kedvük, akkor simán elcsettegnek egy kurva jó koncertre, kábé ennyi :D )... Milyen fasza lett volna például ezt látni.... sajnos már esély sincs rá, ugyebár :/
-
LacAI #88658 Pedig jó hely:) Tudnak valamit az ottani népek:) Megvan ,hogy pl Bostonban ami nem kicsi nincs dugó? Az autópályák a város alatt jönnek mennek. Leegyszerűsítik az életüket és tök jól elvannak. Bár én sem vágyom oda nagyon de el kell ismerni ,hogy sok mindent jól csinálnak szerintem. -
Solt #88657 Szerencsére nálunk nagyon kevés komolyabb cirkusz van, így minden "lehetőséget" meg kell ragadni, hogy a TEK-s fiúk formában legyenek tartva!
Ők gyakorolnak, Kovács főtörzs meg monokli nélkül ülhet vissza a Skodába és bújhat el valamelyik bokor mögé fotózgatni... :)
Az oké, hogy az ott más világ, de pont a mássága miatt várná azt az ember, hogy felkészültebbek az ilyen szituációkból, szigorúbb elvek alapján válogatják a palikat, és többre becsülik az emberi életet. Még az oroszoktól is többet várnék, pedig azok lehet légicsapást eszközöltek volna! :)
Na jó, elengedem a dolgot... eddig sem bírtam ámerikát, ezután sem fog ez érdemben változni. -
LacAI #88656 Ó most hallom ,hogy készül az újabb nagy balhé. Ez a Jeruzsálem dolog már hány évszázada csinálja a feszkót. Mi a faxnak baxogatni a sok "igazhívőt" -
LacAI #88655 Értelek. Ebben az aspektusban igazat adok neked. Itthon már rég a hátán térdeltek volna és max annyi lenne a baja,hogy kificamodott a válla. Jelzem már egy konyhakéssel a konyhájában hadonászó részeg polgár miatt is a TEK et hívják a mi rendőreink. Nem tudom,hogy ez most előírás,vagy csak nem akarnak maguknak bajt.
De az ott ámerika. Máshogy mennek a dolgok,egy kontinensnyi ország ott se csak az lett rendőr aki tökéletes.Ez benne van a pakliban sajnos.Nem egy videó van ahol szó nélkül lelövik a zavarodott polgárt mert éppen letette a kezét és a háta mögé nyúlt.Ez van. -
Solt #88654 Még egyszer Laca, abban a szituációban amiben lőnek, már lőni kell! Ezt ne ragozzuk, ezt nem vonom kétségbe, bár ha a vélemények nem térnének el ennyire, ezt is lehetne boncolgatni. Több fegyver szegeződik rá, arccal a föld felé bámul, az meg már rég egyértelmű, hogy nem teljesen tiszta a pali, le van lassulva, bizonytalan. Ebben a pozícióban mégis milyen veszélyt jelent? Vagy mindenkiről azt kell feltételezni, hogy egy vadnyugati párbajhős és gyorsabban tüzet nyit ebből a pózból mint ahogy a rászegeződő fegyvereket a rendőrök elsütik? Látható, hogy mellény nincs rajta, ha tüzelsz ilyen közelről azonnal vége van. Hosszú perceik voltak arra, hogy a körülményeket felmérjék, lehiggadjanak és megfelelő döntéseket hozzanak! Egyébként pedig a tag üres kezét(!) már látni, amikor a rendőr tüzet nyit, de mint mondtam, a tűzkiváltással van a legkevesebb problémám.
A fő probléma ott van, ahogyan odáig eljutnak! A figura az első pillanattól reagál az utasításokra, (tény, hogy nem mindig pontosan), de látszatra együttműködő és van egy pont amikor már arccal a föld felé a földön fekszik, a keze pedig a tarkóján. Ez az állapot két és fél percen át tart, és innen jutunk el oda, hogy közelről agyonlövik. Tehát a nyomaték kedvéért, két és fél percen keresztül a tag tarkóra tett kézzel a földön fekszik mozdulatlanul és érdemben semmi nem történik! Két és fél percük lett volna felmérni és átgondolni a helyzetet. Részeg, lassú, nincs rajta mellény, pólóban van, tehát nagy csodát nem rejtegethet, hotelben vagyunk, tehát akár külföldi is lehet aki nem érti pontosan az elhangzottakat, nem ismeri a "helyi szokásokat"! Két és fél perc, nincs tűzharc, nincs mozgás, nincsenek hírek áldozatokról, stb, stb, stb... Akinek ezt nem bírják az idegei, az ne menjen rendőrnek!
Nem a rendőrt akarom "meghurcolni" a fotelből, hanem nem akarom elhinni, hogy egy ilyen szituáció idáig fajulhat... fegyver van olyan emberek kezében, akik egy ilyen helyzetből ezt hozzák ki, és ez ott normálisnak számít.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.11. 10:55:00 -
Lysandus #88653 Ez is igaz. Nem normális dolog az, hogy ez megtörténhetett.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.12.11. 10:41:36 -
LacAI #88652 Ráadásul ezek nem kommanók, akik teljesen más képzést kapnak hanem sima rendőrök.Gyanítom azért nem minden rendőr ,volt Deltás,Ranger Seal os meg még a bánat tudja mifélék vannak ott. Teljesen jól kivehető,hogy maga a rendőr srác is ideges ,nem is kicsit. Ő úgy volt vele ,hogy lődd le mindent aztán majd a jóisten kiválogatja. -
LacAI #88651 El vagy tévedve. Megaszonták neki mit csináljon. AZ USA ban mindenki tudja,hogy ha a rendőr mond valamit azt úgy kell csinálni. Ha nyúlkál ,izeg ,mozog (akár zavarában ) akkor bezony így jár. Ha te lennél ott a rendőr helyében mit csináltál volna? Háta mögé nyúl ez látszik.Megvárod,hogy elővegyen egy fegyvert és esetleg rád ,vagy a társadra lőjön? Mert benne van a pakliban,lévén lehet nála akár jogszerűen is.Más a kultúra ,máshogy állnak hozzá. Egy teljesen normális ember is lemészárolhat sokakat ,mert éppen bekattan,van volt rá példa. Nincs ráírva senkire,hogy mire készül,mi jár a fejében.És a rendőr meg nem akar meghalni. Ennyi.
Fiam mondta nemrég,hogy a reptéren nézte a rendőröket kint és nem szeretett volna közelebbi ismeretségbe kerülni egyikkel sem:) Mondja volt egy jó 50 es krapek,tipikus kocka frizura ,bajusz, csupa izom,olyan szálkás forma és tisztán látszott rajta,hogy nem lenne jó ha idegesítenék.
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.12.11. 10:23:48 -
Solt #88650 Urak!
Nem a fegyverhasználat van megkérdőjelezve, hanem az odavezető út! Legalább olyan sárosak a végkifejletben a rendőrök is mint az a szerencsétlen marha... értem én, hogy kifelé azt kell kommunikálniuk, hogy "ez így rendben volt, szabályosak voltak", de ha egy ilyen után nem vizsgálják felül a kiképzést vagy az eljárásrendet, akkor komoly gondok vannak, mert amit a videón látni az nem normális dolog! -
LacAI #88649 No meg nem ledegradálva a magyar rendőri állományt ,de tisztelet a kivételnek van sok aki nem erre a szakmára való. Van egy cimbim ,áldott jó ember. Rendőr a lelkem,egy részeg múltkor a fődre vitte a kolleganője aki apró mint a tökmag az mentette ki a szorult helyzetéből.Mondja ugyan,hogy a fegyver meg a felelősség ,de használni az nem tudja pl. Mondjuk a rendszer a hibás mert mint Leon mondja ha használja akkor őt hurcolják meg.Na meg az is igaz,hogy az USA ban csak azért mert alapon nem baxogat a rendőr,ha kivillognak annak bizony oka van,ellenben nem a pénzbeszedés a költségvetésbe az elsődleges céljuk ugyi:) -
#88648 Erről van szó. Ráadásul aki itt él Európában és főleg Magyarországon az nehezen foga ezt megérteni.
Egyrészt mert itt tízévente nyomnak le egy rendőrt, ott meg 10 percenként. Arról már nem is szólva, hogy fotelből qrva könnyen dumálunk.
Volt erre hazai példa is, amikor a rendőr lelőtt egy menekülő tolvajt egy sötét udvaron, mert úgy látta fegyvert vesz elő. Aztán nekiálltak a fotelhuszárok a rendőrt húzkodni. -
LacAI #88647 Mit rugóztok már ezen. Ficak így járt. Elmondták neki mit csináljon,azon lehet itt töprengeni,hogy a rendőrök mit és hogyan csinálhattak volna másként,de ők voltak ott ,a fax se tudja milyen idegállapotban volt a rendőr srác is,az látszott,hogy beleállt az újába a rángás egy picit,de gondolom féltette ő is a tyúkszaros életét,plusz lehet várja otthon a családja stb. Meg a szitut sem ismerjük,miért lettek odahívva a rendőrök,milyen infóval rendelkeztek. Ergo, a balfék nem hadonászik még mindig él. Nyilván nem egy felemelő dolog lelőni valakit,de az sem ha téged visznek zsákban el.
Én úgy tudom,hogy mivel ot ugye "mindenkinek "lehet fegyvere a rendőr eleve úgy áll hozzá hogy van. Igaza vagyon Sakkay mesternek amúgy:) -
#88646 Annak mi értelme van? az igazi fegyver csövét is lehet festeni pirosra ha azt akarja valaki elhitetni hogy airsoft. -
sakkay #88645 A helyzet az, hogy ezek sima rendőrök,(kb.) az amúgy alapból jól működő(robotszerű) alapképzéssel. Vannak drilljeik, és aszerint reagálnak. Amit meg nektek tanítottak 3. országban való viselkedést megint más.50-80 rendőr hal meg egy év alatt szolgálat közben támadás miatt.
AZ Usában.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.10. 21:29:07 -
Ludowik #88644 Emberek Ezek a rendőrök el kúrták ezt rendesen. A tag egy részeg fasz de lelőni nem kellett volna. Annak idején amikor KFORosként az ami Rangerek tolták a az oktatást ilyen faszságra nem tanítottak minket. Én magam 24 előállítást csináltam olyan kocsikat szedtünk ki négyen amiben csak atombomba nem volt és senki nem halt meg. Volt olyan hogy a csávót a bokájánál fogva húztuk ki a tűzvonalból. Szerintem a mai napig él ő is Ezek a rendőrök ejnye na csinálták ami a dolguk de agyonlőni hát....
-
#88643 USA-ban az airsoft fegyverek csövének a vége élénk piros. Mármint ez az előírás. Hogy betartják-e, az más kérdés. De még ha le is volt festve, egy laikus, főleg messziről, rohadtul nem fog tudni különbséget tenni. -
#88642 Ugyan olyan az utolsó csavarig. Van egy airsoft Ak 47 a lakásban, majdnem 4 kiló, csupa fém, csak a cső nyílásáról mondod meg hogy nem igazi. -
Lysandus #88641 Ha jól tudom ráadásul az airsoft puska pont ugyanolyan, mint a valódi, legalábbis külsőre.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.12.10. 19:26:37 -
#88640 Szomorú dolog, hogy részegen ok nélkül lövette le magát, de nem tudhatod, hogy csak játssza a részeget vagy nem, és amikor a póló alá nyúl (kamerától takarásban), ott bármi lehet. A rendőr mondja is neki, hogy maradjon fent a keze, ha úgy érzi, hogy elesik, akkor essen arcra, de a kéz fent marad. Erre négykézláb indul el, de a rendőr még ott sem lőtt. Csak amikor hátranyúl a póló alá. A bejelentés egyébként az volt, hogy ez a faszi (részegen) egy puskával pózolt (vagy lőtt is) a szálloda ablakból. Tehát az alap szitu, hogy fegyvere van, potenciális merénylő, és részeg. Utólag kiderült, hogy airsoft puska volt. Lehet azon agyalni, hogy a rendőr mit csinálhatott volna másképp, egészen onnan, hogy miért nem sokkolózták le (nemtom hogy felfegyverzettnek hitt gyanúsított ellen eleve sokkolózhat-e), addig, hogy miért nem ő ment oda, amiben részben igazat is adok (sokkoló szerintem belefért volna amikor még fekszik), de ilyen helyzetben a rendőr diktál. Lecsukni akkor lehetne ezért, ha előírást szegett volna meg, vagy ha az áldozat semmi gyanúsat nem csinált volna. De hogy részegen puskával játszadozik, aztán letartóztatásnál háta mögé nyúlkál, az elég nagy hülyeség volt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.10. 19:09:19 -
#88639 Elordítja neki a rendőr világosan hogy ne merje letenni a kezét a levegőből mert lelövi. Erre a faszi négykézlábra ereszkedik elkezdett feléje mászni mire tényleg lelőtte.
Az más kérdés hogy milyen idegállapotban volt a rendőr és a fickó,
Biztos be volt szarva a tag, hallani is hogy nyöszörög valamit, de eszembe nem jutott volna megmozdulni sem.
Az amerikai rendőröket ismerve szerintem mindegyik lőtt volna.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.12.10. 19:00:21 -
sakkay #88638 Persze szar nézni. Nézd sok hiba van a vidin. De ezek sima rendőrök, vagy max +1 kategória. Pont nagyon óvatosak akartak lenni a földön való mozgással. Az álló mindig szarabb. A végén meg jó, hogy felismerte, hogy kártyás az ajtó...előbb ölt meg valakit-azt azért nem minden nap csinálja az ember. A kiképzésről annyit, ha most bármelyik!!!eu állam rendőrei lenyomnának csak egy hónapot mondjuk a nagy almában-rengeteg halott lenne....mármint rendőr. -
#88637 az még nem, ma irták ezt:
"Due to issues with Windows 10 randomly deciding to change the USB peripherals around, TFS have now made v4.5 recognise the Windows ID for the Peripheral. This will mean that players will have to remap their controls once v4.5 is out and just as a heads up we urge you (when Cliffs of Dover Blitz is available on Steam) to delete your 1C Softclub folder in "MyDocuments" before you install Cliffs of Dover Blitz to save you any conflicts." -
Lysandus #88636 Azt hittem kijött a patch, annyi az új hozzászólás... -
Solt #88635 Fekszik a muki arccal lefelé a földön úgy, hogy a tarkóján van a keze és innen jutnak el oda, hogy pár méterről agyonlövik. Minek fektette le, ha utána felállítja? Ha háttal mozgatják magukhoz, vagy ha csak végig a levegőben tartatják a kezét, még mindig élne... Természetesen elhiszem, hogy ez egy szabályos eljárás ott, de ha így van az még rosszabb, mert akkor nem csak a rendőr volt fasz, hanem az egész eljárási rendszer, kiképzés is szar. Függetlenül attól, hogy szerencsétlen faszt agyonlövik, ezt borzalmas volt nézni... a vége meg korona az egészen... ha ott van valaki az ajtó mögött, már ezek sem élnek.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.10. 17:58:05 -
sakkay #88634 Ez lett volna amúgy amint olyan közel van, hogy biztonsággal elérik. Most megnéztem egybe, hát az van, hogy persze, hogy nem tudták elítélni. Minden ok az intézkedéssel, csak azok a dolgok játszanak össze amit az elején írtam, hogy sokan meghalnak. -
sakkay #88633 Na az elején lehet látni, hogy kimozgatják a vétlen személyt mellőle, utána meg azt, hogy úgy mozgatják a manust magukhoz, hogyha fegyverért kapna, le tudják lőni. Az amiknál ez így teljesen ok. A többi már egyéni döntés kérdése, hogy így vagy úgy lehetne mozgatni-nem a rendőr akarta lelőni, hanem a faxi lövette le magát. -
sakkay #88632 Utsó 1 percet néztem, mindjárt meglesem. -
Solt #88631 Odamenni semmiképpen, mert ott a két nyitott ajtó ahonnan kijött a srác is, ott bármi lehet... megfordítani, térdre, hasra, kússzon felénk háttal, kéz a tarkóra, mehet rá a bilincs. Ennyi erővel a nőt is lelőhették volna, az még annyira sem engedelmeskedett mint a srác... -
Solt #88630 Az a mozdulat amiért lő, azon nincs mit vitázni, elég egyértelmű. Viszont az ahogy idáig eljutottak, az nagyon gáz... végig magukkal szemben tartják, holott már rég megoldható lett volna, hogy ártalmatlanítsák. Fekszik az ember arccal a föld felé a kezével a tarkóján, és innen jutnak el odáig, hogy agyonlövik! Megértem, hogy nem mennek oda, mert jobbra - balra bármi lehet az ajtóban, de az amit leművelnek az kritikán aluli... a végén az ajtóval baszakodás elárulja mennyire voltak a helyzet magaslatán. -
sakkay #88629 Nem mész oda, mert bemész a-nyitott folyosó 2 irány ajtó-terébe és teret nyitsz magadra. -
sakkay #88628 Amit mondasz európai szemmel jogos, de ott minden állampolgár tudja mivel jár ha nem engedelmeskedik a felszólításnak. Persze lehet jönni azzal, hogy zavarodott a polgár(mint ahogyan agyon is lőnek egy csomó ilyet kint). De ha nem az, te rendőrként már nem tudod meg, mert azt, hogy a kezébe fegyver van és lő-már nem lehet lereagálni. Kérj meg otthon valakit airsoftal és játszátok le-meglátod milyen arányba halsz meg -
#88627 Nekem az jön le a videóból, hogy a tag nem igazán veszi komolyan a történést. És ha megnézzük, a lövés előtti pillanatban a csípőjéhez nyúl, ami akár azt is jelentheti, hogy fegyvert akar előhúzni. Mondjuk azt nem vágom miért kellett négykézláb odahívni a csávót. Oda kellett volna hozzá menni míg feküdt és behúzni szerintem. Persze az ember így utólag könnyen okoskodik. -
sakkay #88626 "Teljesen jogos fegyverhasználat! Az Usában' konkrétan ilyen szitukkal megy az oktatás"
Nem véletlenül kezdtem így. Ha egy ilyen szituban a taktikai vizsgán egy rendőr nem lő(USA) bukhat a vizsgán. Konkrétan ilyen szopatások vannak. -
Solt #88625 Papíron... de a gyakorlatban azért kismillió lehetősége lett volna arra, hogy ezt elkerülje. Láthatóan bizonytalan a tag mozgása, plusz be is van szarva. Forduljon meg -> hasra -> kéz tarkóra / tenyérrel felfelé oldalra -> majd egyikük a lábánál fogva behúzza a "fedezékbe" és mehet rá a bilincs. Azért így agyonlőni valakit... -
sakkay #88624 4,7-8 körülre gondoltam. Igazából nem is kell még húzni, de ha már k. Meg kíváncsi is vagyok. -
sakkay #88623 Persze, csak most értem haza. Hamarosan üzenek priviben.