91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    próbáld ki a pseudo full screen módot, vagy kapcsold ki ha az be van kapcsolva. Az szokott ilyen overlay-os hibákat megoldani.
  • mustangdc3
    korábban szó volt valamilyen frissítésről ami megzavarta a clodot. nem találom azt a bejegyzést de most nálam is előjött egy kurzor probléma.
    a clod indulásakor végig látható és akkor is mikor küldetés töltődik. aztán ha nyomok játék közben egy esc-et akkor már olyan mintha kitaskolt volna a menüre hiába próbálok kattintani nem reagál semmi csak a ha jobb egér gombot nyomok feljön a hely menü mintha kint lennék az asztalon. próbáltam leszedni az utolsó frissítéseket amik előtt még jó volt de a hiba továbbra is maradt
    Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2017.11.20. 16:32:33
  • VO101Tom
    HA a musztángokkal és P-47-esekkel lemennek sárt dagasztani, akkor igen. De ki az aki azokkal lemegy, főleg ha csak vadász vs vadász a mission? Az olyan pancserokat nem a G-14-es miatt lövöd le, hanem mert olyan ült bele, aki lemegy alacsonyra olyan géppel ami qrvára nem oda való :) Mondjuk az is igaz, nem ismerem a BoX játékosok összetételét, lehet, hogy ott ez a divat. Nem tudom.
    Ha nincsenek földi támadások és csatarepülők, akkor teljesen felesleges lemenni alacsonyra (az megint más, ha dogfightban lekeveredik valaki, de ott ugye eleve magasan kellett kiegyenlített feltételekkel elkezdeni).
  • Kurfürst
    A G-14 szerintem nagyon jó választás. Hasonló paraméterekkel repül mint a Spit IX, A-8, annak jó ellenfél lesz. A D-9 meg bohóckodhat a Tempestekkel.

G-10 minek? Ugyanaz mint a K-4, csak a Gusztáv sárkányával. Leheletnyivel lassabb, egyébként mindkettő magassági vadász. Csak a G-10-hez kb. semmi archív anyag nincsen, a 109K-hoz meg szinte minden komplett + érdekesebb is.

P.S. A G-14-hez annyit hogy a dog szerveres sárdagasztáshoz szerintem lényegesen durvább, mint a K-4 (vagy a G-10). A G-14 alacsony/közepes magasságokra van kihegyezve, a K/G10 nagy sűrítős motorja, széles propellere igazából csak 6000 méter felett előny. Alatta inkább hátrány.

A G-14 jó 100 kilóval könnyebb volt, kb. ugyannyi vagy még több kraft van a motorban (alacsonyabb magasságon) 20-as van rajta nem harmincas... és hasak nem a 2000 lovas 109K-t kapjuk meg, még jobban is emelkedik(!! - kis/közepes magasságon persze). Még annó a DCS forumon csináltam topicot is rá hogy srácok ne sírjatok hogy miért kell 109K-val harcolni G-14 helyett normadiában, amikor a G-14 sanszosan nagyobb szopó lenne a szöviknek.
    Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2017.11.20. 15:45:11
  • VO101Tom
    A G-14 kb egy G-6 late, kapott MW50-et és Erla tetőt, de magasan csak az G-14/AS variáció volt jó. A kaszni is G-6, a géppuska dudorokkal az orrán. A G-10 jobb gép volt, főleg a nagyobb feltöltő miatt, az már a "dagadt mesza" a szélesebb orral. Igen, van K-4 a planesetben, kérdés a szerverek üzemeltetői melyikből mennyit tesznek majd a térképre...
  • levy668
    Maponként és repterenként is lehet korlátozni a gépek számát.Valószínűleg a nagyobb szervereken lesz 2 db az egész mapon.(majd a szerverek üzemeltetői eldöntik mennyi az egészséges darab belőlük)
    A g-14 olyan hulladék volt?(csak a tündérkéből ismerem ,szerintem itt az nem releváns)Van helyette K4..vagy az sem jó?
  • VO101Tom
    Nekem is lenne pár költői kérdésem úgy hirtelen, pl. a 262-est hogy fogják a planesetbe illeszteni? Nerfelik, vagy meg is csinálják olyan teljesítményűre, mint amilyen volt? Ha korlátozzák, akkor mi alapján? Ha engedik limit nélkül mi tartja vissza a népeket, hogy mindenki azzal repüljön? (nem tudom, hogy Bosban lehet-e a szerveren lévő gépek számát korlátozni). Miért G-14-est csinálnak, miért nem G-10-est? Ki fog G-14-el egyáltalán repülni? Vagy csak kellett egy szar német gép is a mission tervezőknek? Miért pont a Bodenplatte? Miért nem olyan térkép, ahova -akár később is- bombázót tehetnének? Az amerikai planeset szerintem jó, sok régi tjpust visszahoz, amikkel szerettem repkedni, P-38 pl. De csatagépek és bombázók hiánya NAGYON leszűkíti a repülhető küldetések típusait.
  • Kurfürst
    Gondolom a Jabo küldik megmaradnak, elvégre bomba továbbra is lesz a német gépeken, az angolszázokhoz is valszeg megcsinálják.

Német oldalon legalábbis gyanítom, hogy a már meglévő He 111/Ju 88 modulok használhatóak lesznek (nem látom okát, hogy miért ne lehetne).
    Idővel meg lehet hogy jön valami repülhető szövi bombázói is (B-25), ahogy a Ju 88 esetében is történt.
  • VO101Tom
    Nekem a régi il2-ből két dolog hiányzik nagyon, a földi csapatok elleni harcászkodás, jabo és bomber küldik, illetve a hordozós küldetések. Távol-Keleti hadszíntér nekem mindig kedvencem volt, bár ott inkább amerikai oldalon repkedtem.
  • Paladin
    Én is jobban örülök a Bodenplatténak, bár a PTO-t se bántam volna. Azért remélhetőleg tényleg csak halasztják.

A bombázókat viszont én is hiányolom. Mivel fogok repkedni? :)
  • Kurfürst
    Felamás, van aki a PTO elvágásának valóban nem örül, önmagában a Bodenplatténak azért általában örülnek a népek, ami érthető is, nyugati front, világháború végi angolszász csúcs vadászok.. stb
  • VO101Tom
    Érdekes, hogy a fórumon egyáltalán nincsenek elragadtatva az ötlettől, inkább negatívnak mondanám a fogadtatást, pedig DCS-el tényleg az van, amit írsz.
  • Kurfürst
    Engem a DCS-ben az zavar hogy olyan mint egy véget nem érően épülő családi ház. Majd ha egyszer elkészül nagyon fasza lesz, de addig kartondobozokba szarunk, mert szennyvíz az még nincs. 3 misiért külön megrendelhető. És ha a nagyszobából esetleg ki akarod próbálni, milyen a konyha, az még egyszer ugyanannyi, addig zárva az ajtó.

Ehhez képest a Jason féle IL-2 egy működő rendszer ahol funkcionálisan megkapod az összes jelenlegi DCS és 20 éves távlatban ígért összes modult és térképet, működő netcodedal, normális GUI-val. Ja és van, nem pedig lesz normális DM.

EGYETLEN DCS modul áráért...

Én komázom a DCS csapatot de azzal az árral, sebességgel na meg üzletpolitkával amit ők produkálnak kanyarban sem lesznek, max. tesztrepülésekre jó. A kibaszott meszához nincsenek se rakéták, se bombák se gépágyú gondolák. Sanszos hogy nem is lesz, ha meg rákérdezel nem jön válasz, és félhetsz hogy esetleg a kérdés feltevésért is bannolnak valami homályos moderálási irányelv alapján.
  • Lysandus
    Oké, csak az maradt a fejemben a Spit II-ről, amit még mondtál anno: alacsonyan béna. És tényleg. A múlkor ATAG-on megszorongattak bennünket a Spitek nullán. Felrémlett bennem, hogy mintha csak Spit II-ket láttam volna benn. Nyomtak egy s-t, és tényleg! Na, gondoltam: próbáljuk meg. Elkezdtem az egyik után húzni, és lőn! Nem tudott lerázni, úgyhogy ment a levesbe. Erre észrevettem egyet mögöttem. Gondoltam: próbáljuk meg újra. Másfél fordulat után már mögötte is voltam. Legutóbb akkor szórakoztam ilyen jól, amikor Hajabusával vagy Cséerrel kergettük a Hurricanokat. :-)

ui: Persze az angolok is rájöttek utóbb, hogy mi a helyzet, és már Spit I-ben szálltak fel újra. :-)
  • VO101Tom
    Hát, DCS-ben is vannak furcsaságok. fb-s házi dogfight bajnokság alatt nagyon sokat dogoltam vele, olyanokat csinált a mesza, hogy égnek állt a hajam. Orsózás közben megáll, botot középre kellett húzni aztán onnan folytatta (mintha valami scriptelt FM lenne), vagy pl Immelmann tetején már nem lehet jobbra csűrni, mintha ww1-es rotary engine-es gépet vezetnél, alapgázon is olyan precessziót számolt, hogy jobbra kitett csűrő csak szintben tartotta, balra viszont fél másodperc alatt megpördült (bajnokság alatt a meccseken is szenvedtem ezzel). 2.0-ban meg félig (20 fokra!) lenyitott fékszárnnyal jobban fordult a Mesza, mint felcsukottal (azt speciel Sakkay elleni gyakorláson tűnt fel, és utána teszteltük is tükörben spirálozva). A bajnokság után mondta Szőnyegi Lajos, hogy a Spit megfőzte a motorját állandóan, ezért fél gázon repülte a döntőt, meszával úgy is teljesen partiban volt emelkedéssel, viszont nem volt gondja a melegedéssel többet. Szóval a DCS is tud érdekes dolgokat csinálni, csak elég sokat kell repkedni vele, hogy feltűnjön...
  • levy668
    Én örülök neki ,hogy meglépték.
    Az tény, hogy eddig a dcs állt a legközelebben ahhoz ,amit propis gépen repülés közben tapasztaltam,bár fingom nincs mit csinál egy párezer lóerős ,alsó szárnyas gép a levegőben, de nagyon a helyén éreztem a gépek viselkedését, a kormányszervek visszajelzéseit/reakcióit a gép viselkedésére.
    A BoS-al sem volt semmi problémám, de egy kicsit "light"-abbnak érzem a gépek viselkedését.(de még mindig szimnek éreztem, nem tündérke izének)
    Nagyon kíváncsi leszek melyik lesz a népszerűbb.A vérprofi ám lassan fejlődő 2.5 helyszínnel rendelkező(azért normandiára kell a vas, átlag embernek kicsit felejtős), vagy a könnyebben kezelhető, felhasználó barátabb repszim.Kard ki kard, mi csak jól járunk:)
  • VO101Tom
    Azon kívül amit a bejelentésben olvasni, mi sem tudunk róla semmit többet.
    Én a csendes óceánnak örültem volna, ami Bodenplatte-t illeti, merész lépés DCS ellen menni, de ahogy az most áll, nem lehetetlen egyáltalán. Bár az igaz, hogy a nép nincs elragadtatva tőle. Akinek a BoX a fő profilja, azok nem akarnak DCS planeset-et, ami valahol érthető, ha akarnának, akkor megvették volna azt is. Ráadásul a bombázók hiánya érthetetlen, hiszen az engine alkalmas rá.
  • Papa01 #88285
    Váljék egészségedre!
  • Indi69
    uraim.....ez a topik fel robbant. én benyakaltam sok-sok kajszi páleszt.....egészségetekre. érdekel valakit a tetoválás világa rajtam kívül

?
  • levy668
    Igazad van beszéljünk témában (oké nem clod, hanem BoS), és pont van egy pár kérdésem.

Szóval mit szólsz a bodenplatte-hez? A népnek nem tetszik a bombázók hiánya, bár a junkers-ből is ai gép után lett repülhető(B-25 AI)
    Van valami ötleted megjelenés után milyen manőverekkel lehetne összehasonlítani a K4,D9,P-51-et a DCS megfelelőjükhöz? Nagyon érdekelne az eredmény, csak nem tudom hogyan álljak majd hozzá.
  • LacAI
  • LeonSilver
  • sakkay
    Az oroszok nem jönnek Európába. Se erejük, sem okuk. Nem itt lesz a köv. világégés. Európa más jellegű "háborúba" fog beleesni. Olyan polgár szerűbe
  • LacAI
    valahogy akkor nem éreztem szükségét:)
  • LeonSilver
    Én a múltkor küldtem neked egy linket a messengeren, miért nem repültél rá?
  • LacAI
    Én nem rólunk beszélek:) Mi nem vagyunk tényezők,bááááááááááár azért mondjuk Budapest ostromát azért megemlegették az oroszok annó.Szóval ne írjuk le magunkat ,de azért én sem bízom nagyon :)
    Amúgy Tom jól beszél. Nincs ennek semmi realitása.
  • VO101Tom
    Amíg az atom a pakliban van, senki nem fog háborúzni (józan ésszel). Amíg NATO tagság létezik, minek indulnának meg az oroszok? Eleve az olajuk és gázuk nagy részét Európának adják el. Qrva nagy ötlet lenne tőlük, ha a GDP-jük kb felét kifizető piacot kikukáznák. És miért is? Nekik nem kell terület, hogy terjeszkedjenek, és orosz kisebbség sem él Európa ezen részén. És annak sincs sok értelme, hogy pár hétig/hónapig előretörnek, és aztán mi van? Mi lehet bármilyen katonai stratégiai cél Európa elfoglalásával? Ha elpusztítani akarja, arra ott az atom. Ha elfoglalni és MEGTARTANI akarja, arra meg nincs meg a hagyományos katonai ereje (főleg nem a teljes NATO-val szemben).
  • mustangdc3
    az alatt a pár hét alatt kb át is mennek rajtunk. amilyen jók a korábbi katonai döntéseink(20 századi) csak akkor ocsúdnánk fel mikor már mindegy
  • LacAI
    Kiket kiket?:) A fiatalokat. És kb egy hónap alatt harci gépeket csinálnak belőlük.Na jó lehet hogy kell 2-ő. Nincs az az elpuhult fiatal györök akiből egy megfelelő törzsőrmester nem farag gyilkológépet pár hét alatt.Ez ne a srácokon múlik:) Csakis az örmin:)Ez szent meggyőződésem.
  • levy668
    Tom, ha a cikkek csak a fele igaz komoly gondok lesznek és itt csücsizünk a közepén.
    Azért azt te is bevallhatod, hogy az európai haderőt baromira leépítették a hidegháború óta.
    És kiket sorozol be? Millenáris hópihéket?Az Eu nagy kulimászban van(de legalábbis nagyon tart felé).
    Remélhetőleg a mai fórum beszélgetést soha nem fogjuk megtapasztalni.
  • LacAI
    VGA az kb egy óra,az nem gond. TR az jön ,a volt asszony most kint van és elvileg hozza,na de az a fránya joy:)) De szorgosan nézem hátha valaki meghírdet egyet.
  • Papa01 #88271
  • sakkay
    Na majd azért lassan pakold össze a cumót Laca
  • mustangdc3
    Az únióban egyre többen vannak akik ennek a haderőnek a létrehozását javasolják de a gyorsreagálású erőn jóval túllépve egy komplett hadseregre gondolnak
  • LacAI
    Nekem se joy se TR,ja és még VGA sincs:) Így csak osztom az észt
    De azt nagyon tudom!!:))
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.19. 21:09:45
  • sakkay
    Na igen. Bár a kutyámat egy az egybe raktam a kádba mert olyan mocskos lett. 10 perce végeztem.
  • VO101Tom
    el is olvastad mi van ebben leírva?
    Ha keleten megindulnának az oroszok, akkor a keleti államok védelme macerás lenne. Baltikum pl. Szó sincs arról, hogy Európát el tudná foglalni az orosz hadsereg. Arról van szó, hogy a reagálás lomha és területet tudnának nyerni, ezt ellensúlyozni kellene egy összeurópai gyors reagálású erővel.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.19. 21:10:51
  • LacAI
    Értem én ,hogy ezt leírták,de komolyan. Ott vannak a Lengyelek pl. Én az oroszok helyében azért nem mennék nekik.Kivéreznének az biztos.
    A Lengyel tesók nem bíznak senkiben,sem a Nátó ban sem az Oroszokban (érthető okokból) ,nyakig vannak fegyverkezve és nem is félnek használni. De azért a németeken sem mennének át mint a vajon. Vagy az Alpok. Ott azért beszopnák ,mert nem minden a technika.Meg az utánpótlás? Hogy oldják meg ? Ja és Ukrajna még ott van vagy a Románok,bár azok szerintem kézenfogva jönnének velük amíg éppen jól járnak ,ha nem akkor majd ellenük:)
  • mustangdc3
    A natonak olyan sok parancsnoka van? honnan tudják akkor ezek hogy mit csinál a jobb és bal kezük?
    (szar poén tudom)
  • levy668
    magyarul:

magyar
    németül:
    Spiegel

magyar2
    Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.11.19. 21:02:55