91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Igen, ezt mondtam, hogy felvittek már rakétát és néhánynak az első fokozatát vissza is hozták egyben. De sem Hold, sem Mars közelében nem voltak még, embert sem szállítottak, van még mit tesztelni a Mars utazás előtt (Kína pl jóval előbb van önerőből, mint ahol a SpaceX tart most. Hogy milyen pályán vannak, és mikor előzi be egyik a másikat, az más kérdés)...
  • VO101Tom
    Az STS volt a visszalépés, mert nagyon rövid hatótávú és eszméletlenül drága. Az STS alapelve az olcsó, többszöri felhasználhatóság volt, amit majd civilek is bérbe vehetnek. Három évtized alatt rájöttek, hogy gyakorlatban nem működik. Ráadásul tíz évente lehullott egy-egy belőle. Az Oriont szánják arra, hogy messzebbre menjen emberekkel együtt. Miért lenne ez visszafejlődés? Az űrben minek vinne magával szárnyat és vezérsíkokat? Nincs légellenállás, de tömege van, ami gáz ha gyorsítani és akkor is ha megállnod kell. Fölösleges halott teher odafönt. Az meg, hogy ejtőernyővel érkezik vissza miért lenne elavult? Egy viszonylag hülyebiztos módszer, ami kis helyen elfér sokkal kevesebb súllyal mint két qrva nagy szárny és vezérsíkok... Amire nem alkalmas, hogy önerőből leszálljon és visszaszálljon bolygóra-bolygóról. De arra az STS is alkalmatlan volt.
  • sakkay
    2012-ben a Dragon kapcsolódott a nemzetközi ü.állomáshoz. Nem olyan nagy az a lemaradás hidd el.
  • Nohab
    https://drive.google.com/file/d/0B2IT5sLzLGdDdWVDOUtOTGtWLTQ/view

A hadijelzések és a terepszínű festés kialakulása a Magyar Királyi Honvéd Légierő vadászgépein (1919-1939)

Hátha valakit érdekel.
  • sakkay
    Ion már van-csak szólok
  • VO101Tom
    Na igen, de ha jobban megnézed, a SpaceX még eléggé gyerekcipőben jár. Fellőttek pár rakétát sikeresen, néhányat vissza is hoztak sikeresen, ami persze nem kis dolog, de közben a NASA Roverjei meg évek óta gereblyéznek a Mars felszínén. Nem egy kategória MÉG a kettő.
  • repvez
    Amiket leirtál tisztába vagyok , követem az eseményeket amennyire lehet és érdekel is a téma.Ahogy olvastam a STS középső tartályát is azért nem festették le mert több mint 1 tonna festék kellett volna hozzá és ezt a plusz sulyt inkább hasznos teherbe váltották. Én csak arra akartam rávilágitani, hogy a bekövetkező eseméynek és megváltozott célok miatt nagyon leálltak látszólag a fejlődéssel és a jövöbe is egy visszalépésnek tekinthető technikával (eljárással) gondolják az utazásokat . ahogy irtad nem nagyon látni hallani, hogy uj tipusu hajtómüveket (ion , napszél stb..) eljárásokat tesztelnének a gyakorlatban .

• sakkay
    Az sokat segít az ügyben, hogy fanatikus civilek nyomatják bele a pénzt, meg jön fel Kína, aki presztízsből egyre több pénzt tesz bele.
    Az is érdekes, hogy mennyire a Weyland-Yutani Corporation előzménynek tűnnek ezek a civil cégek Pedig régen pont ezt a részt-magáncégek a korlátlan urak az űrben-részt találtam a leghihetetlenebbnek az Alien világában...miközben volt már ilyen a történelemben Kelet-India Társaság néven.
  • sakkay
    Ilyesmit akartam írni, de annyira lusta vagyok
    Annyival még kiegészíteném, hogy az sem segített a történeten, hogy 5-10 éves programokat és együttműködéseket mondtak fel egy tollvonással-politikai okokból. Szétbaxták az egész rendszert 30 év alatt. A jövő az űr. Aki ott lépéselőnybe jut-ha megjön a megfelelő technikai szint, valami olyat csinálhat mint a Spanyolok anno.
  • VO101Tom
    És szerinted kik dolgoznak a SpaceX-nek? :) Tele van ex NASA mérnökkel meg rakéta mérnökkel. Csak más fizetésért. :) NASA egy hatalmas, lomha kormányzati szervezet, rengeteg szabállyal és megkötéssel. Túl nehézkes az olyan változásokhoz, amit a SpaceX akar megcsinálni. Ráadásul NASA az elmúlt évtizedekben inkább a szondákkal, robotokkal megvalósított felfedezéseket, tudományos kutatásokat erőlteti, mivel azok olcsók. Sokkal olcsóbbak, mint az emberes repülés. Ezen talán az Orion rakéta hoz változást, majd kiderül.

Az űrrepülőgép nagyon nagy hátránya a megbízhatatlanság volt, a hővédő csempéket minden repülés után teljesen le kellett cserélni, rohadt sok idő és pénz volt mire újra repülhetett. Ráadásul űrrakétában az amerikaiak nem vesztettek űrhajósokat (repülés közben). Apollo 13 volt a legközelebb hozzá, de végül az is visszajött, STS-ből meg kettő is megsemmisült a teljes személyzettel együtt. Valamint sok kutató pont azért kritizálta a NASA-t, mert bolygóközi utazásra alkalmas űrhajó helyett az űrrepülőt favorizálták, ami kb csak egy szofisztikált kamion, ami fel tud menni 500 km magasra, és ennyi. A hold 350000 km-re van. A Mars 200-250 millió km-re. Érzed a problémát?

Főleg az STS-ekkel építették fel az űrállomást. Lassú, nagyon nagyon drága, és nagyban függ a felvihető teher kapactásától. Az űr körüli összeszerelésnek csak akkor van értelme, ha olyan nagy cuccot akarnak építeni, amit már nem lehet egyben felvinni. A bolygóközi utazásokhoz sok köze nincs, mivel ott nem a méret számít. Hagyományos hajtóművekkel, amikor a földről vagy föld mellől indulva hajtóművekkel akarnák elérni, talán a mars lenne még elérhető távolságban, de ott is hónapokig tartana az út. ION hajtóművel kevesebb, de távolabbi bolygók akkor is nagyon messze vannak. A bolygók gravitációs vonzását felhasználó parittya manőverek nélkül a Voyager szondák sem jutottak volna el a külső bolygókig, vagy most a New Horizons a Plútóhoz sem, de még így is évekig tartott míg oda jutottak (plútóhoz 9 évig tartott az út annak az esélye nélkül, hogy vissza is jöjjön). A világűr távolságai emberi léptékkel felfoghatatlanok, és még a saját naprendszerünk bolygói is elérhetetlenek lennének az ilyen trükközések nélkül.

A több fokozat értelme, hogy az első fokozatban kifogyott hajtóanyagot tároló szerkezetet a második, harmadik fokozatnak már nem kell halott súlyként magával cipelnie. Játssz egy kicsit a Kerbal-lal, és megérted, ha nem lenne egyértelmű miért is baj az Az úrrepülő IS ledobja a szilárd gyorsító rakétáit, és amikor kifogyott, utána a nagy hajtóanyag tartályt is. Ha a méreteiket egymás mellé rakod, látszik, hogy mennyi hajtóanyag kell csak ahhoz, hogy 500 km-re felvigyen egy busz méretű tárgyat. Ha a Holdra akarsz eljutni, ahhoz Apollo kellett, ha a Marshoz, ahhoz meg az Orion kell majd (nagyobb lesz mint az Apollo).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.25. 17:13:52
  • repvez
    DE ha lenen STS akkor hamarabb összelapátolhatnának egy föld körüli pályán egy olyan szerkezetet ami tovább viszi a mogyót messzebbre, vagy rácsatlakozik az STS és uccu neki mehetnek távolabb.
    DE ez a több fokozatból álló egyszer használatos kapszulás rakéták már akkor is időpocsékoló megoldásnak tünik, mig egy STS kialakitásű géppel jelentőssen lerövidülhetne az ujrafelküldés ideje ha már a tervezésnél ugy alkotják meg a siklót, hogy ne olyan bonyolult legyen az átvizsgálás , hogy több hónapba telik.

A BFR legalább egybe száll vissza és pár hét múlva mehet vissza.
    Érdekes, hogy egy civil vállalkozás töredék idő alatt beérte vagy már talán meg is elözte az állami NASA technológiáját, tudását.
  • LeonSilver
    Mert tavasszal még volt konkurencia.
  • Solt
    A tavasszal sokat használtam őket, semmi gond nem volt velük... délelőtt leadtam a csomagot, másnap délután bármelyik automatában ott volt! Mostanában hülyültek meg!
  • LeonSilver
    Gyermekkorom egyik favoritja... le sem lehetett vakarni róla :D :D A másik az Őrjárat az égen volt.

• VO101Tom
    Az űrsikló nem tudja elhagyni a föld környezetét, a legnagyobb távolság ahova eljutott a Hubble pályára állítása volt. Az STS nagy előnye a rakétákhoz képest, hogy sokkal nagyobb cuccokat tudott föld körüli pályára állítani. Az Orion kapszulák célja a Hold és Mars utazás. Teljesen más felhasználásra szánják ezeket.
  • LeonSilver
    Látom már panaszkodsz te is ;)
  • LeonSilver
    Ja, szintén zenész. Jó két hete volt, ilyan foxpost vagy mi a bánatos szar. Egy qrva PCIe hangkártya volt, 25 garrm, meg 10 centi...

Most néztem. 11.06 - 9 órakor beérkezett a mit tudom én hová. 9.-én este írtam nekik, hogy mégis mi a **szomra várnak??
    Ahogy nézem, qrvára el van baszva ez az egész. A weboxot ugye "kikergették" sikeresen. Díjat emelnek de az automaták számát csak minimálisan. A foxpost fészbúkos oldala tele van elégedetlenkedő ügyfelekkel, amire természetesen nem reagálnak semmit.
    Ótvar egy banda.
  • Solt
    Ha ez a BF alatt történik akkor egy szavam sincs... de így, hogy nem kiemelt dátumon is egy hétig ülnek egy szaros csomagon, ami ráadásul bármelyik kazettába beférne olyan kicsi. Elmennek a ...
  • LeonSilver
    Nincs emberük // kevés az automata. Én meg mondtam, hogy leszarom - vagy csukják be a boltot és menjenek kapálni, vagy írják ki, hogy az 1-2 munkanap helyett 1-2 hét a vállalási idő.
  • LeonSilver
    Ugyan így voltam én is. Némi kurvaanyátok után másnap kitudták hozni... milyen érdekes.
  • LacAI
  • LacAI
    Szóval miről beszélünk? Emezek meg ilyeneket építettek! Mondjuk háborút nem nyertek vele no de akkor is!
  • LacAI
    Van az a videó ,film a tecsöveden ahol lelkesen szegelik a gépeket össze. Mondom SZEGELIK!!! Mondjuk nyírfa az volt náluk dögivel.
    De akárhogy is csinálták a fa az fa marad,abból tartós repülő szerkezetet nem lehet csinálni,mondjuk nem is kellett hosszú élettartamra tervezniük.
    Amúgy én abban sem vagyok biztos,hogy a szovjet ászok valóban annyi légi győzelmet arattak amennyi oda van írva a nevük mellé.
    Minden tiszteletem mellett hangsúlyoznám.
  • Papa01 #88399
    Nem is csodálom... : elég gáz... :((
  • Solt
    Tele van a "szekrényük"! :D Mondtam, hogy nekem meg a tököm velük... utolsó volt az biztos.
  • Lysandus
    Azért legenda, hogy az oroszok elsősorban földi célok ellen használták a Kobrát, mert páncéltörő lőszert nem kaptak a 37 milis ágyúhoz: "The United States did not supply M80 armor-piercing rounds for the autocannons of Soviet P-39s—instead, the Soviets received 1,232,991 M54 high-explosive rounds, which they used primarily for air-to-air combat and against soft ground targets. The VVS did not use the P-39 for tank-busting duties."

Aztán itt van Nikolai G. Golodnikov, aki azt mondta, hogy a Kobra volt a legjobb gép amin repült (persze ő jobbára Kobrán repült): "I liked the Cobra, especially the Q-5 version. It was the lightest version of all Cobras and was the best fighter I ever flew."
  • mustangdc3
    ha találna is az ember egy másik bolygót amin lehetne élni azzal is ugyanez történne mint a földdel most. oda is "magát" viszi az emberiség. szerintem sem tart ez a létforma már sokáig és úgy gondolom hogy pár ezer évünk sincs addig. Azt látom ahogy okosodnak az eszközeink mi úgy butulunk el, tisztelet a kivételnek.
  • Papa01 #88395
    Ez a nem semmi... és mivel indokolták?
  • LacAI
    A jövőt az emberiség jövőjére értettem. Nyilvánvaló,hogy a civilizációnk nem fog megérni még egy 2-3 ezer évet itt a földön.Azaz nekem nyilvánvaló,hogy pontosítsak. Feléjük szép lassan ,és vagy hanyatlani fogunk vagy megszűnünk.
  • Lysandus
    És hogyan különböztették meg a németek a Jak-3-at a többi változattól? :-) Mikor az apró részletekről megismered, már olyan közel van, hogy mindegy. :-)

A Jak-3-ban ugyanannak a szutyok Klimov motornak a változata volt, ami miatt a LaGG-ot underpowerednek minőstítték. A Jak-3-ban is azt hiszem 1300 lóerőt tudott leadni, bár az adatok eltérnek, mert többféle változat volt. Mondjuk árulkodó, hogy a replikákat most nem Klimov, hanem Alison motorokkal szerelik. Azzal az Alisonnal, ami a Kobrában is dolgozott. :-)

Lavocskin legfőbb mérnöki teljesítménye pedig az volt, hogy kidolgozott egy módszert, amivel préselt fából lehet repülőgépet gyártani (a fém máshova kellett a háború alatt).

Az mítosz, hogy a P-39-et elsősorban földi támadásra használták. Nagy előnye volt, hogy fémből készült, így nem kellett tartani attól, hogy szétesik egy rácsapáskor.

Azt nem vitatom, hogy a szovjet repülőgépgyártás rengeteget fejlődött a háborúban, ez tény. És azt sem, hogy a La-7, Jak-3, Jak-9-esek egyes változatai felvették a versenyt a német gépekkel. De szerintem még akkor is volt lemaradásuk. Koreában az elején például a Mustangok halomra lőtték a La-7-eseket, Il-10-eket.

A különség egyébként szerintem legalább annyira adódott a gyártástechnológiából, mint a tervezésből. A szovjet gyártásról csak annyit: páran még emlékeznek a Zsigulikra itt. Na most abból is ki lehetett fogni jót, de inkább szarok voltak, akkora ráhagyásokkal dolgoztak a gyárban. Ha elhozta az ember szerelőhöz kellett vinni, hogy rakja össze rendesen. De még utána sem versenyezhetett kifinomultságban egy nyugati típussal.
  • Papa01 #88392
    Mondjuk az űrszondák/marsjárók tekintetében nagyon ott vannak, ami az MI kutatásokat viszi előre.. de tény, h nincs igazán prioritásban náluk az emberes űrutazás.
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.11.25. 11:50:48
  • Solt
    Hétfőn kora délután adtak fel nekem egy csomagot, kedd hajnalban bevitték a raktárukba és azóta is ott rohad, nem képesek kihozni az automatába. Direkt úgy időzítettem, hogy még a gyökér BF előtt meglegyen minden, erre szopatnak ezek a gyökerek...
  • sakkay
    Nem értek egyet Laca. Bush óta a NASA fő prioritása a föld(meterológia föld megfigy, műholdak stb.) Sokkal kevesebb pénzből mint régen, és most tényleg!! nem tudnának küldeni senkit fel. Nemhogy egy hónap, hanem sokkal több időn keresztül. Nem véletlen, hogy a NASA részben kiadta-nem is tehetett mást-a feladatai jó részét magáncégeknek. Az a technológia ami most van zsákutca ebben egyetértek. Nyomatják az új kutatásokat-mindenki teszi. Hatalmas faxságot csinálnak az amik, de kell a pénz a háborúra, meg a fenntarthatatlan ami élet fenntartására.
  • Lysandus
    Hát igen, csak Pokriskin egy egész ezredért felelt, Kozsedub meg nem. Kozsedub ráadásul elit egységnél volt, tehát valószínűleg olyan gépeket kapott, amelyeket száraz fából csináltak, tehát már nem vetemedtek. :-) Egyébként meg az oroszokat érdemes forráskritikával kezelni. Pokriskin könyvében az van, hogy alig várta már, hogy hazai technikára fegyverezzék át az ezredét, és hogy La-5 meg 7-tel repült. Az csak a SZU bukása után derült ki, hogy ebből egy szó sem igaz. (Phantomass: ennyit arról, hogy mi nem igaz...) Végig P-39-en és P-63-on repült. A cenzúrát két dolog magyarázhatja: a 70-es, 80-as években a land-lease cuccok jelentőségét kicsinyítették, marginalizálták, helyette a "hazai" ipar teljesítményét favorizálták. Másrészt a P-63-at csak a csendes-óceáni hadszíntéren lehetett volna használni, tehát ezért sem ismerhették be, hogy Európában is használták.

ui: A cenzúra nem csak azon az oldalon működött. Hartmann utolsó interjújának nagy része lényegében a róla szóló könyv utolsó fejezetének rendbe tétele. Hogy valójában hogyan is történt a fogságba esés, és mi történt a fogságban, stb. Ezt tette rendbe.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.11.25. 11:38:56
  • mustangdc3
    A jövő ott van kint?
    Ezt hogy érted? szerinted találnak valamit ami itt változást hozhat, vagy megértik annak az 1 % amit ott kint látnak?
  • Papa01 #88387
    Én nem így látom, de ez van. :)
    @Solt: Mesélj!
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.11.25. 11:37:31
  • macleody
    Na, mi történt?
  • LacAI
    Tehát akkor nincsenek rájuk szorulva. Csak pénzkidobás lenne nekik.
    Nem vagyok híve az elméletek gyártásának,de még az is lehet,hogy van már valami a tarsolyukban ami egészem más ,csak mi nem tudunk róla.
    Mert nekem értelmetlennek tűnik az a közöny ahogy most hozzáállnak ehhez a űrhajózás kérdéshez .Olyan terelésnek tűnik.Magáncégek,hobbisták,lelkes amatőrök.Mikor a jövő az ott kint van.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.11.25. 11:21:37
  • Solt
    Urak... ha valaki azon agyalna, hogy a Foxpost szolgáltatásait veszi igénybe, NE TEGYE!
  • Papa01 #88383
    Persze hogy tudna... nem is ez a kérdés. Jelenleg nem képes rá, de az oroszok igen. Csak ennyit jegyeztem meg.