IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zpogi
Minden tiszteletem a Team Fusion-é, de szerintem valahogy az új verzióban nem sikerült eltalálni a talajtextúra színeit, a zöld mező szinte csak egy egybefüggő paca, mintha kifolyt volna egy vödör festék.
Nekem valahogy az eredeti tetszik a legjobban.

Akkor megnyugodtam. Nem szerettem volna egy petákkal sem hozzájárulni a 777 bevételéhez.De így már értem ,azaz nem értem ,de betudom annak,hogy oroszok😊 És nem utoljára! Le a 777 el!! 😊 Egy önálló gondolatuk még nem volt ,mindent lenyúltak eddig ,a Rof ot sem ők találták ki.Meg semmit.
mustangdc3
Akkor én kérek elnézést . Így már nekem is tiszta egyrészt hogy ki kivel van, másrészt a további kiadások hogy következnek. Engem az zavart meg hogy 5.0 ebből nekem az volt logikus hogy a Clod vonal épül tovább. De mostmár értem hogy az már egy külön rész lesz (lehet hogy amúgy is
kiderült volna ha jobban visszaolvasok) Így már érthető a financiális része is.

Si vis pacem, para bellum

Jah igy minden egyértelmű... azt hittem, hogy mivel oroszok is vannak benne ezert kicsit bonyolult lesz!
:-)
Sok sikert Tom és jó munkát nektek!

VO101Tom
A forráskódot az Ubisoft miatt nem kaptuk meg, velük volt öt éves élő CloD-os szerződése az 1C-nek, ami 2016-ban járt le. 2016 augusztusában meg is kaptuk az első e-mailt tőlük, amiből decemberre lett szerződés. Én ebben az időszakban (megszámoltam 😊 ) több mint 1200 e-mailt váltottam a témában a TFS tagokkal, el lehet képzelni mekkora meló volt eljutni onnan amivel az 1C nyitott, odáig amit végül mindketten aláírtunk. És sajnos ez az időszak a TF melónak is alátett, amikor asztalhoz ültünk, akkor biztos lett, hogy a TF tovább így nem működhet, mert kapásból titoktartásival nyitottunk, névvel, címmel vállalva ki kicsoda. Ergo ha nem tudunk megegyezni, akkor vége a TF-nek, mert mi abban már nem dolgozhattunk volna. És amíg ennyire bizonytalan tárgyalások mentek, eléggé megcsappant a lelkesedés is, ki szeret úgy dolgozni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy valaha megjelenik-e bárhol amit csinál? Ebből a szempontból egy jó fél éves csúszást okozott a megegyezés, másrészt viszont megkaptunk nagyon sok fejlesztő eszközt a forráskóddal együtt, ami meg sokat segített azóta.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.10.20. 02:13:20

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Jó kérdés. Amikor a 777 átvette Luthiertől az Il2 franchise-t, akkor arról volt szó, hogy minden jog hozzájuk került. Amit lehet, hogy mi értelmeztünk másképp, vagy ők nem tettek sok különbséget közte, de nagyon úgy tűnik, hogy jogot kaptak rá, hogy tartalmat gyártsanak hozzá, de a franchise tulajdonosa az 1C maradt.

Amikor bejelentettük az 1C-vel kötött megegyezést, akkor sokan elkezdtek ötletelni azon, hogy a TFS majd nyílt forráskódúvá teszi a játékot, teljesen szabadon moddolhatóvá, mint a régi il-2, és mostantól boldog boldogtalan azt csinál vele amit akar. Erre válaszolta Jason a forums.muspike.com-on a következőt:

And for the record, I see some funny comments above. Just to be clear. TFS will improve CLOD and make the Add-On, but the rights are still 100% owned by 1C. 1C also owns 1CGS which is a partnership of 1C and 777 Studios. 1C also owns everything IL-2 Sturmovik: Battle of X series. 1C also owns everything IL-2: 1946.
Jason

Tehát az 1C a főnök a 777 stúdióval közös vállalkozásban (az 1CGameStudio-ban), így a BoS is az 1C tulajdona! 777 az engine-t és a fejlesztő brigádot adja, amiért nyilván kapnak sok sok pénzt is, de a főnök ugyanúgy az 1C, mint nálunk. Övék a régi Il-2 1946 vonal, és persze a Clod is. Szóval ha innen nézzük, mi kb a 777-el vagyunk egy szinten. Ami belekavar a dologba, hogy Jason producerként viszont valahol köztünk és 1C között helyezkedik el, de mint mondtam, nekünk az 1C-vel kell egyezkedni, nem Jasonnal.

www.pumaszallas.hu

Na várjál. Nem az vol,hogy a 3x7 megvette annó a Clod ot is és övék a jog rá? Én arra emlékszem. Nekem logikus volt,hogy így velük kellett megegyeznetek.Mert annó ha jól rémlik miattuk nem kaptátok meg a forráskódot. De akkor én már nem is akarom tudni ,hogy megy ez az oroszoknál😊)
VO101Tom
Laca. A 777 ebből nem hiszem, hogy lát pénzt, mert mi az 1C-vel kötöttünk szerződést, ha látnak is belőle, az csak az 1C részéből lehet kifizetve. Ha osztozkodnak rajta, az az ő dolguk. Egyébként szerintünk egy nagyon korrekt megállapodást tudtunk tető alá hozni 1C-vel, nem csak eladott patchek, hanem eladott alapjátékok után is fizetnek a megállapodás szerint, amire nemtom melyik kiadónál lenne példa, de a részletekbe itt sem akarok nagyon belemenni. Egy szó mint száz, az 1C nagyon korrekt velünk, és ami Jasont illeti, nélküle eleve el sem kezdődtek volna a tárgyalások, szóval rá sem lehet egy rossz szavunk se (amikor tavaly LOFT-ot kirúgták, akkor fórumoztak arról az oroszok, hogy tulajdonképp ő volt a project manager, az ő hülyesége volt az unlock rendszer, a játékos megközelítés, meg az összes faszság. Jasonnak sok beleszólása nem volt ezekbe).

mustang. A TFS 5.0-ért a TFS munkáját fizeted meg, ha majd megveszed, az nem hibajavításról fog szólni. A hibajavítós patch a 4.5, ami még most is ingyenes lesz. Az 5.0-ban jön nagy Észak-Afrikai térkép Tobruk környékéről, 16 új repülőgép típussal + alváltozatok +sivatagi változatok! Alsó hangon lesz vagy 30 új repülhető gép, de lehet, hoyg keveset mondtam. Plusz az összes lényeges földi egység, tankok, hajók, ágyúk, satöbbi, és rengeteg olyan hibajavítás, ami 4.5-ből kimaradt.
Nálunk nincs asset pack, nincs 15000 Ft-os gépenkénti ár, és nincs külön fizetős térkép sem. Egyetlen nagy csomag. Ha így nézed, még akár a 100 dolláros ár is nagyon nagyon baráti ár a DCS-hez BOS-hoz képest is. De nem hiszem, hogy 100 dollárt elkérnének érte. 25 viszont tuti nem lesz. Azért ez nem egy war thunder, ahol sms-ekkel szedik be a nagy pénzt, ez egy régi il2 stílusú kieg csomag. Térkép+összes gép+összes földi és vizi cucc egyben. Online warokban, küldetésekben ez qrva jó dolog egyébként, hogy bármikor bárkinek bármit tudsz tervezni.

www.pumaszallas.hu

A 4.5 ami az eredeti CLOD befejezése-gyakorlatilag. Az 5.0 az afrika térképes, vadi új 2 résznek tekinthető. A 4.5 ingyenes, az 5.0 teljes értékű új szim..elvileg.Szóval az ára is annak kell lennie.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.10.19. 22:29:42

Amúgy én is ilyen BOS alapárban gondolnám 50 és 70 dollár között!
Számomra inkább az lesz az érdekes, hogy mit fognak akkor gondolni, ha többen kezdik vásárolni a TF 5.0 mint a saját termékjüket!
Akár lehetne úgy is, hogy nekik mindegy hiszen mind a kettőn van hasznuk, de azért biztos basztatni fogja az egojukat, hogy mégis a TF megy jobban. Én mentem mind a kettővel de nekem jobban bejön a TF, e izlés kérdéses kinek a pap kinek a papné. Amúgy sokat fejlődött a BOS is.

repvez
Manapság amikor hello kittis skin packot adnak ki pénzért ami mégcsak nem is változtat semmit a játékmeneten vagy a program futásán és nem javit semmit sem akkor ne csodálkozz azon, hogy egy olyan munkáért amit már az eredeti fejlesztönek kellett volna megtenni azért pénzt kérnek.
lásd a DCS-nél is külön adják a térképet pénzért és hogy használni is tudd meg kell venned a térképre való egységeket is plusz pénzért és mégcsak nem is kész terméket veszel hanem egy alfa álapotut.

Akkor itt a CLodnál amit ahogy elöre látni és olvasni egy szinte hibátlan termék kerül ki , nem hinném, hogy sajnálni kéne.
Az a baj,hogy amire a 3x7 ráteszi a mocskos úját annak kakukk. Már most mondom,hogy vérszemet kaptak,mert a fosuk a boss már ingyé se kell nagyon,és itt vannak ezek a srácok akik összerakták ezt a leírt játékot ingyé oszt úgy vannak vele,hogy akkor ebből most húzunk egy jó nagyot. Pedig hogy mondták,hogy a Clod az zsákutca. Mert ugyi Tomék nem tudnák a forráskód nélkül így megcsinálni az meg a 3x7 é lett hogy nőne köröm a pöcsükre. De még én is megveszem majd ha repülök ha nem, mert Tomék megérdemelnek némi aprót,bár ha rajtam múlna a 3x7 egy garast se keresne ezen hogy hűlnének ki . Uff.
mustangdc3
A bos alapára most 25 dolcsi nem(nem egy óriási összeg... tudom) akarom degradálni a munkátokat hiszen már most látszik h mennyi idő van benne és hogy a hibajavításokon kívül újdonságok is lesznek. Lehet hogy csak én nem vagyok képben a folyamatokkal kapcsolatban de számomra kicsit fura hogy egy "frissítés" kb annyiba kerül mint egy komplett szimulátor/játék(kinek melyik). Tudván hogy a Clod eleve úgy lett kiadva hogy nem volt kész. Tudom h nem mondtál konkrét árat sem, szóval az is lehet h nem ennyi lesz és tényleg nem az olcsó jános szól belőlem csak az arányt nem értem mint laikus. Azt is értem hogy nem tőletek függ hanem az 1C től. Nem mintha számítana de szvsz nekik vastagon kellene tejelniük nektek viszont a 5.0 és ami még utána jön nagyon baráti áron kellene hogy kínálják hiszen ezt egyszer már megvették egy csomóan és csak így jópár évvel a kiadás után lesz teljes értékű és csak amiatt hogy ti nem hagytátok annyiban röviden tömören. Ráadásul itt nem egy külön dlcről vagy más külön tartalomról van szó elsősorban, legalábbis ami az 5.0-át érinti. (Az afrika mapot nem tudom hogy melyik frissítéssel adjátok ki, én kérek elnézést ha már az 5.0 ban is benne lesz)

Si vis pacem, para bellum

VO101Tom
A pontos darabszám üzleti titok, nem beszélhetünk róla, még nagyságrendileg sem. Az árra sem tudok mit mondani, teljesen mindegy, hogy mi mit ötletelünk, ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy BoS-al azonos árkategória, de mint mondtam ez egyáltalán nem tőlünk függ.

www.pumaszallas.hu

Ez mit jelent? Gondolom titkos, csak 100, 500, vagy 5.000 db eladásra gomdolnak?
Még annyi, hogy szerinted kb mennyi lehet az ára 5.0-nak 50, 70, 100 dollár. Bocsánat ha nagyon a "kényes" kérdésesk ezek, csak gondolom nem csak engem érdekelnek. Tudom az eladási dolgok nem a te asztalod, elég ha azt mondod ami pletyka szinten megy, mert gondolom ti is beszélgettek erről. Tisztában vagyok vele, hogy hivatalos dolgokról nem beszélhetsz! Amúgy nagyon tetszik amit csináltatok így az előzetes videókon! Nagyon szép munka Tom, büszeke lehetsz rá, na meg persze a TF-is!
Már nagyon várom!!!

Hármat fogok venni! <#buck>
PhantomAss
<#eljen>

GOOBY, pls

VO101Tom
Nem lesz most Fóka. Majd 6.0-ban, ha lesz 6.0 (1C-vel a szerződés úgy szól, hogy akkor lehet 6.0 és 7.0, ha az 5.0 eladásai meghaladnak egy küszöbszámot, ezért fontos, hogy jól fogyjon)...

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Köszi a részletes választ.
És esetleg a fókáról nincs infód hogy az mi alapján készül? (úgy emlékszem mondtad vmikor hogy majd talán 5.0-ban Afrikában az is lesz).

GOOBY, pls

VO101Tom
FM? Persze, ez mindent érint. Hajtóművek, légcsavar, légellenállás, hajtómű melegedések, stb.

www.pumaszallas.hu

i robot
Ez nagyon jól hangzik! A bombázók is lesznek finomhangolva?

VO101Tom
Előb kihagytam, Afrikában F-2 F-4 Mesza is lesz természetesen, de azt mégsem kell legyártani, a source code-al együtt megkaptuk Luthier Moszkvai projectjéhez elkészült F-et. Sivatagi kiegészítők kerülnek majd a kabinba.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A repmodellt minden gépnél teljesen nulláról kellett újraírni 4.5-re, az AI-t és nem AI gépeket is, mivel a légköri modell alapvető paraméterei változtak. Ennek a tesztelése, hibajavítása folyik most. A kód nem nulláról lett újraírva, de rengeteg változás van benne, új fícsörök is.

4.5-ben csak átalakított gépek lesznek, van aminél nagy változás, van amin kevesebb. A repülhetővé tett Beaufighter teljesen új, teljes értékű kabint kapott, amit ezen a videón tesztel Lewis). Ez a kabin összes berendezése, animációja és működése nulláról készült, egyik francia gyerek csinálta, aki Team Daidalosnál is dolgozott már (több tagot vettünk fel ex TD sek közül, ők elég profik és Il2 logikáját is jól ismerik).
A többi új gép ennél kisebb átalakítást jelent, felfegyverzett Tiger Moth verziók (összesen három) bombával vagy első ülésre helyezett MG08 géppuskával, vagy a Bf 110 C-6 a törzs alatti MK-101 ágyúval, vagy az ikergéppuska-tornyos Blenheim is új. Kabinokban is van átdolgozás, Spitekben lett kijavítva prop pitch kapcsoló, máshol a feliratok, új 3D elemek kerültek a gépekbe.

Ez nem egyszerű feladat, és tény, hogy sokan vannak akik nagy arccal és ígéretekkel tagok lesznek, majd néhány hét után eltűnnek. De szerencsére van egy lelkes és tehetséges 3D modellező mag, akik rendszeresen és sokat dolgoznak. Meg persze remek szakember vezeti a részleget is <#alien>, aki megköveteli a korábbi standardok betartását. Ez egyébként sokkal inkább visszafogást jelent, mert ha engedném, akkor milliós poligonszámok, 4Ks textúrák garmadája és olyan kidolgozott modellek lennének mindenhol, amik faszán néznek ki (3D modellezőkön nem múlik), csak épp GTX 1070-es minimum konfiggal járna együtt. Azt meg mi nem akarjuk, hiába olvasni facebookon meg fórumon, hogy "2017 van, a PC-k ma már sokkal többet bírnak", mi azt tudjuk, hogy ezek működnek, a képeket végignézve szégyenkezni sem lehet, akkor meg minek tolnánk fel a poligonszámot, textúrák méretét, és feleznénk meg az fps-t, csak hogy 20 cm-ről nézve is fotoreal textúra legyen a modelleken? 😊 PBR textúrák is az anyagok kinézetét, fények játékát fogja javítani, de textúra és modell részletességen nem sokat fogunk emelni, ha egyáltalán emelünk. Az én mostani 1070-es konfigommal medium beállításokkal Le Havre fölött (régi gépemen ott volt a legalacsonyabb fps Francia részen) van 400 fps, ha mindent feltolok ultrára, extended clouds-okat is (ahogy a screenshotok kinéznek) akkor stabil 180 (4.49 beta-val persze). Ez elég jó sztem.

Észak Afrikai gépek nagy része ugyanígy meglévők újra felhasználásából készülnek, csak azok lesznek nulláról megépítve, amiknek nincs AI modelljük. Mc 202, P-40, Martlet. Illetve rengeteg új kabin is lesz, Gladiator, Cr-42, E-7 mesza, Spit és Hurricane változatok, német bombázók új változatai stb stb. Ezek közül van ami már elég szépen áll, van ami még elején tart.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.10.18. 20:51:09

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Az észak-afrikai gépeket is ti csináltátok 100%-ban, repmodellt és a 3d modelleket is beleértve, vagy valami alap már volt a játékban azokból is?
Mert nem lehet kis feladat a nulláról megcsinálni, szabadidőben, ráadásul úgy hogy a minőségük ne térjen el az alap CloD-tól se nagyon.

GOOBY, pls

VO101Tom
Hát, Köszönjük 😊
Én a sivatagi pályát várom, a Calais-Dover tengelyt eléggé unom már... bakker, régebb óta vitézkedünk ezen az egy térképen, mint ameddig a 2.vh egyáltalán tartott 😊

www.pumaszallas.hu

<#eljen>
LeonSilver
Oké, ez ugye ingyenes frissítés lesz. De komolyan mondom, hogy az ember tök szívesen fizet (majd) ezért. Még akkor is, ha minden hibát esetleg nem sikerül azonnal megszüntetni.
Maximális tiszteletem nektek Tom! <#worship>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
A TFS 4.5 az DX11-es lesz 64 bites exével, Colander esküszik rá (na jó, "kifejezetten reméli"😉, hogy minden PC-s hiba végleg megszűnik. alpha és beta alatt semmilyen fagyásunk vagy problémánk nem volt.

www.pumaszallas.hu

Brutálisan jól néz ki!

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

A Reshade 3 nálam okozott launcher exét...
VO101Tom
Ez is fasza kép, és egész új (pár napja tették fel belsős fórumra is).
Ami érdekes a képen, hogy az új speedtree licencet sokkal jobban lehetett integrálni a térkép kódjába, és az adott területre véletlenszerűen elszórt erdők helyett pontosan meghatározni a fák elhelyezkedését úgy, hogy fps-ben sem okoz lassulást. Konkrétan az utak melletti fasorok, sövények ami újdonság, illetve a térkép magasság mapját is módosították, a növénnyel fedett vagy beszántott földeknek a felületén sokkal jobban érezni/látni a 3D hatást mint korábban - főleg alacsony nap állásnál, amikor az árnyékok el vannak nyújtva.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ezek a képek nincsenek utólagosan módosítva, de Larry nem a default shadereket használja, hanem egy ReShade 3.0 nevű programmal módosítja a játékot (ua. mint régen a sweetfx volt), alapértelmezésben nem működik, de két fájlt be kell másolni belső mappákba és akkor menni fog Clod-al is (mint a képek mutatják). Nagyon jó kis program, a tesztelés miatt most nincs fent nálam, de a 4.5 patchre vissza fogom rakni én is.

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.10.18. 17:14:22

www.pumaszallas.hu

Biza

ez odabax .
VO101Tom
Nem tudok semmiről...

www.pumaszallas.hu

Ez mi? itt volt valami ma?

már megvan rajzolva az alien😊
i robot
Nagyon durva! <#worship> Alien fejjel is menne?

Nagyon állat!!!

Hú ma alkottam. Gondolkozom egy messeren is.

PhantomAss
Már hirdeti egy ideje, de ennyiért szerintem senki sem fogja megvenni. Nagyon túl van árazva.

GOOBY, pls

Ezzel a sráccal próbálok üzletelni a PH.-n Ott is hírdeti, de kivár.
https://hardverapro.hu/apro/saitek_x52_pro_hotas__trackir_5_elado
CamelX a neve.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Nem tudom, hogy megvan-e még, illetve, hogy külön eladja-e, meg hogy clip van-e hozzá. Illetve lehet, hogy Te is láttad már:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.10.16. 15:27:02
Ja persze jóárositottan.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Nem tud valaki egy eladó TrackIr-t?

Du. nyomtuk Klusival 1-2 órát. Mondjuk inkább én, mert szarozott vele a win10.

Nincs kedve valakinek ATAG-ozni ma este?

VO101Tom
Settings, Keys, Camera és ott a "Hold to offset camera". Ha egérnézelődés módban vagy (alapból F10 vált a nézelődés és a klikkelős mód között), akkor nyomva tartod ezt a gombot és tudod a kabinban mozgatni a kamera helyét.

www.pumaszallas.hu