91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#7029 Ruszkiknál full mind1... -
#7028 Jah, azért volt az olyan közel a másik géphez :). De ez egyébként miért jó? Nem jobb lenne hazamenni azzal a légcsavarral? -
#7027 Nem. Ha mar minden veszve van(pl nuku loszer) hogyan menjunk neki az ellensegnek...de nem esz nelkul...hanem akar ugy hogy mi tuleljuk (volt is ra pelda...)....es a legcsavart vagy a szarnyat fegyverkent hasznalva hogyan tegyunk kart az ellenseges gepben.
-
#7026 Hogy hogyan löjük le a kormányműveket meg a pilótát? -
#7025 Ami kepen lathato. -
#7024 Akkor én le vagyok maradva. Mi az a Taran? -
#7023 Azért nincs, mert itt TARAN-ról van szó. -
#7022 Alulso támadás miért nincs? Alulrol szétlöni az egyik motort, aztán amikor elkezd ereszkedni, akkor szarrá lehet lőni a következő körben. -
#7021 En azert csak erzek egy kis paradoxont ebben az eszmefuttatasban...Zajcsev?! A TARAN-t oroszok csinaltak! Hogy jon Zajcsev egy Ju-88-ba pl?! Valamelyik nemet mesterloveszt kellene oda emlegetnetek! Peldaul Matthäus Hetzenauer-t... -
#7020 Ebben az esetben, a már említett AI_Zajcev honvéd már a megközelítési szakaszban el lett halgattatva egy halom kiskaliberrel. :) -
Grrrrrrr #7019 Közben AI_Zajcev a felső lövész helyén meg cigarettázik... -
#7018 Jobbfelso a legjobb.....husdaralo -
#7017 TARAN "how to"
-
#7016 Hypeeeeee
-
#7015 Bucser-nek teljességgel igaza van. Sajnos az említett javítás kiadása óta semmiféle többlet teljesítményt nem lehet igy kicsikarni.
Dns5000: A fórum részen olvasgattam ezeket a dolgokat. -
#7014 4.04 óta szinte sememnnyire legalábbis német típuson. Jobb ha autón hagyod... -
imp99 #7013 Nekem sem volt extra joyom sokáig bár én bill-el egész jól elvoltam ami közvetlen kellhetett vadászat közben az meg ráfért pár gombra :P (pl mert ugye a kerék leengedése nem kell harc közben)
Egy fontos kérdés mennyire érdemes eröltetni a propeller állászög manuális kezelését? Én eddig a gázt kezeltem inkább de most megcseréltem és a gáz helyére került a prop-pitch és egy tekerentyűre a gáz, bár eléggé úja kell tanulnom kezelni a dolgokat de megéri??? -
Dns5000 #7012 hmm, hol van ez a pedal leiras a dongo oldalon? -
#7011 A fékeket én sem használom felszállás közben. Be gurulok a pálya tengelyére, rögzítem a hátsó futót, gázt fel 100 %-ra, oldalkormányt belépem a szükséges mértékben és már megyek is.
Illetve egy esetben tényleg használom a fékeket, mégpedig ha nagy bombaterheléssel kell felszállni. A felszállási procedúra csak annyiban tér el a már említettől, hogy a motor(ok) maximális felpörgetése előtt (itt ugye figyelek a prop pitch értékekre is) a fékerőt 100% állítom. Igy addig nem megy sehová el a gép és nem csökkenti le feleslegesen a kifutópálya hosszát sem.
Ez a fékerő állítás nagyon hasznos dolog. Nem tudom, próbáltátok-e már.
A lényege az, hogy HOTAS beállításoknál, be lehet állítani egy külön Joy tengelyre és igy 0-100-ig szabadon állítható a fékhatás. Ezt alkalmazom leszállás közben is. Leszállást megelőzően, beállítom kb. 15%-ra és mikor a fútó talajt ér, máris kifejti a hatását, de nem blokkol a kerék, csak lerövidíti a kigurulást.
Mi előtt bárki valami futurisztikus "bot szörnyetegre" gondolna, elmondom hogy nincs ilyenem. Egyszerűen zavart, hogy az USB bot használata során, a gépen a Game port teljesen kihasználatlan marad. Pedig ne felejtsük el, hogy a port alapból kezel négy, egymástól független tengelyt és négy gombot. Kis barkácsolással ezeket ki lehet használni és még érdekesebbé lehet tenni a repülés szimulációt. Nincs is szükség túl sok anyagra hozzá. Természetesen az IL-2 több botos is lekezel, ezzel nincs probléma. Úgy használtam ki a game port lehetőségeit, hogy "barkácsoltam" egy oldalkormány pedált (nem lett túl szép, de működik hibamentesen) az egy tengelyt igényel. A második tengely a fékszárnyat vezérli szintén lineárisan, a harmadik tengely a fékerőé, a negyediken sokat gondolkoztam, végülis a függőleges trim vált be a legjobban. A négy plusz gombot is kihasználtam. Ugynevezett mellékes, de hasznos funkciókat kaptak. Az egyik kapcsolja be a hátsó kerék rögzítését. A második a navigációs fényeket, a harmadik a műszerfal megvilágítást és a negyedik a térképet.
igy majdnem sikerült elérni azt, hogy a botról csak ritkán kell levenni a kezemet. Pontosabban nem kell a billentyűzeten matatni a gombok után, esetlegesen a harc hevében a "félrenyúlást" kockáztatni.
Az tény, hogy nem egy X52, de akinek nem tellik rá (nekem) kis ügyeskedéssel szépen felbővíthetti a "virtuális" pilótafülkéjét.
Amugy ezek nem az én ötleteim voltak. Úgy hiszem,illik megnevezni a forrást is:
A dongó oldalon láttam róla képeket, meg leírásokat. ott sincs mindenkinek kolbászból a kerítése. Láttam benne fantáziát és igy utólag mondhatom, megérte elkészíteni, mert élvezetesebb, megmerem kockáztatni, kicsit nehezebb is egy-egy bevetés lerepülése.
Sorry, kicsit hosszú lett. :) Gondoltam, hátha valakit érdekel a dolog. -
#7010 Na ez az amit soha nem csináltam:) Fullra terhelt Heinkel éppen fel tud szállni zöld reptérről akárcsak a BF110-es:) Bf109-el meg mindig 150-160-nál már emeleme el:) arra a tempora meg nagyon gyorsan felgyorsul (pe addon nincs meg még) -
Grrrrrrr #7009 Sőt, felszállásnál nagy oldalszélben is célszerű kis fékeket nyomni. -
#7008 Az nem biztos. Ha offline-ban auto pilótát bekapcsolod, szépen elnavigál a talajon, de ha figyeled belsőnézetben a kezelőszerveket, egyiket sem mozgatja.
-
imp99 #7007 akkor a AI cheater :D neki egy sima egymotoros is kanyarodik vezérsík nélkül :D -
neuro #7006 Ha kanyarodás közben (rudder) benyomod a féket, akkor csak a belső íven lévő kerekek fékeződnek le, így lehet bevenni a szűk fordulókat. És persze nem árt ha előtte kikapcsolod a tailwheel lockot :) -
#7005 Bombázó esetéén símán lehet játszani az ellenkező oldalon lévő motorok teljesítményével. (egyiket növeled másikat csökkented) Mellesleg minnel nagyobb gázfröccsöt adsza bombázón is annál könyebben fordul el a függőleges vezérsíkkal:) azt nem tudom, hogy irányíthatóak-e a kerekek soha nem próbáltam:) -
imp99 #7004 már lassa 2 éve játszogatok il-2-vel de egyvamamire nem jöttem rá, hogyan lehet földön kanyarodni mert én eddig a függőleges vezérsíkot használtam de most lááttam két tracket is amibe egy bombázó simán kanyarodott 360-at :( előre is köszi a helpet -
neuro #7003 Sehonnan, nincsennek hozzá "csak úgy" letölthető területek. De egy sivatagos van benne "Online MT" néven fut a Full Mission Builderben.
-
imp99 #7002 goog-ba kerestem már -
imp99 #7001 még 1 hülye kérdés mapokat honnan lehet leszedni mert szeretnék egy afrikai sorozatot csinálni, csak nincs sivatagos mapom :( -
neuro #7000 http://shop.ubi.com/Prod_ExtDesc.asp?catalogid=386&id=97
itt a pontos link
ez a 4.05-ös patch + addon -
imp99 #6999 naneee az új rész tartalmazza az új patchet?
mert én 4.05-öt sehol nem találok még itt sem...bár lehet én vagyok maki :) -
imp99 #6998 naneee az új rész tartalmazza -
neuro #6997 shop.ubi.com -
imp99 #6996 Vki tudna dobni linket honnan lehet leszedni az 4.05-os pecset mert gogglba nem találok semmit :( -
#6995 Na megnéztem már csak 66 000 huf az ára + adnak hozzá egy vebkamerát.
Majd ha harminc lessz kipróbálom:) -
#6994 nekem pont ez a csúszótányéros megoldás nem tetszik:)
Egyébként bagoly mondja vérebnek:) nekem is Cougarom van:) Most várok a következő Über v2 mod runra:) -
#6993 Ez biztos mind igaz de ahogy valamelyik Pumás mondotta a javítókészlettel eggyütt már bőven százezer felett vagyon az ára,és az már kicsit sokacska. Megjegyzem ennyi pénzért legyen is király:))))) Különben az X52 t lehet keményebbé tenni csak a rugót kell erősebbre cserélni ,meg a tányért ami alatta van fémre. Max egy ezres és kész van . -
imp99 #6992 Nekem van egy Logitech Wingman extrem digital 3d-m 4és fél éves és semmi baja, csak már meguntam a kevés gombot. és 4 év után úgy éreztem jöhet a köv joy :P. -
#6991 Cougar a Thrustmastertől még mindig a Joyok királya mondhat akárki akármit Egyébként tényleg kár, hogy a Gimbalt elbaszták de ezen lehet segíteni hála a rajongóknak ráadásul tervezik a gyártás újrakezdését is:) Úgyhogy olyan szar nem lehet:D Engem nem zavar, hogy nehéz a joy de nem szeretem azt érezni, hogy szinte semmi sincsa kezemben:D lehet ez az alkatomból jön (185centi /95kilo) de akárhányszor volt bármely VO102-es X-52 a kezemben rettegtem, hogy összeroppantom vagy egy két hirtelen manőver miatt eltöröm:D A twisttől meg alapesetben is a hideg kiráz:D Pedál über:)
JA és stabil alap esetén sokat ad afeelinghez a kemény rugó ugyanis drága hőseink sem egy újjal vezették azt a gépet:) -
#6990 Ha meg nézelődni akar ott a TrackIR :)