91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • neuro
    Az E3-on novemberre ígérték és az UBI biztos kihajtja addig belőlük :)
  • Her Laca
    Na itt egy link a BoB ról képek.http://www.pacific-fighters.com/en/screenshots.php
  • Her Laca
    Oleg féle BOB asszem majd év végén várható. Vagy jövőre? A grafika az gyönyörű. Lehet róla képeket találni.
  • neuro
    nem olyan rossz az, csak csal benne az AI
  • Bucser
    kijött már rég de sok köze nincs a szimuláláshoz:) Bop.on asszem van róla cikk...
  • imp99
    Battle of Brittan 2 Wing of vicstörí
  • imp99
    Egyébként Kurt Rider pocsék könyveket írt sztem még az én szókincsem is nagyobb a zuhanást 3 féle képpen írta le és ezt megismételte 120-aszor sorry az OFF-ért.
    Azokat is olvastam de nem erre céloztam amikor idéztem.
  • Bucser
    Bob2? azmiaz?
  • imp99
    BOB2 kijött már?
  • Her Laca
    Mindenesetre maga a tény, hogy önként jelentkeztem a légierőhöz, eleve elég nagy bajba sodort. Ezután a Me 262-essel szerzett tapasztalataimról, illetve a gép teljesítményéről és műszaki jellemzőiről faggattak. Kérdéseikre készséggel válaszoltam. Még mindig a reflektorok fényében álltam, minden rezdülésemet figyelték. Végül a tolmács megkérdezte:
    – Hajlandó lenne a mi megbízásunkból repülni a típust?
    – Miután megtaláltam a családomat, miért ne? – feleltem. Kihallgatóim ismét halk beszélgetésbe kezdtek, aztán újabb kérdést kaptam:
    – Szeretnénk hallani a véleményét a Vörös Légierőről.
    – Nem tartom sokra – vágtam rá őszintén, gondolkodás nélkül. – Csak a sokszor tízszeres, vagy még ennél is nagyobb számbeli fölényük miatt tudtak minket legyőzni.
    Kijelentésem derültséget keltett kihallgatóim körében. Rövid sustorgást követően orosz vezényszó harsant, mire a reflektorok kialudtak, és behoztak egy széket nekem. Ahogy szemem hozzászokott a fényviszonyokhoz, észrevettem, hogy körülöttem U-alakban asztalok állnak, az asztalok mögött pedig 14 orosz tiszt ül. Közvetlenül velem szemben egy tábornok ült, ő vezette a kihallgatást. Az asztalon egy jegyzettömb hevert előtte, amire töltőtollal néhány sort írt, majd kitépte a lapot és átnyújtotta nekem.
    – Ez egy igazolás az orosz hadifogságból való szabadulásáról – tájékoztatott a tolmács. – Havonta jelentkeznie kell a haldenslebeni parancsnokságon, és a rendelkezésünkre kell állnia. Menjen, keresse meg a családját.
    Ekkor olyasvalami történt, amit soha nem hittem volna, hogy bekövetkezhet. A tábornok felállt, feltette a sapkáját, parancsot adott a többi tisztnek is, hogy álljanak fel és ők is tegyék fel a sapkájukat, aztán mindannyian katonai tisztelgésre emelték kezüket.
    – Mi, szovjet katonatisztek – mondta a tolmács a tábornok szavait fordítva – tiszteljük a német katonák bátorságát. Maradjon elérhető, szükségünk lesz magára. Most elmehet.

Ezt kimásoltam !! Az ami pilóták meg komoly pénzt is kaptak ha lejárt a szerződésük. Mondhatnám zsoldosok voltak:) De szerintem az ő propagandájuknak sem volt mellékes egy kimagasló pilóta. Bár ők inkább a japikra hajtottak.
  • Bucser
    Az amerikaiaknak igazán idejük sem volt kiemelkedő légi statisztikát gyártani pilótánként mivel önkéntesek voltak és egy idő után lejárt a szolgálati idejük. (vagy bevetésszámhoz vagy letöltött időhöz volt köthető) Másrészt pedig (az Európai fronton) főleg bombázó kísérésre koncentrálódtak a feladataik és ott meg a számbeli fölény nagyon segítette őket valamint a Reich légvédelmének alacsony száma. (pl mikor 12 gépet felküldenek egy 60 gépes kötelékre ugye..)
  • Her Laca
    Én meg nyiltan ki merem jelenteni.:)))Megjegyzem a jó pilótáikat a németek is visszahívták kiképzőnek. A lentebb említett könyvben is van szó róla. Persze nem a legnagyobb ászokat de pl Norbert Hannig is vagy 30 légigyőzelemmel rendelkezett.
    Na most ezt nem tudom pontosan de utánanézek. Az oroszok közt meg alig volt kiemelkedő pilóta már az összlétszámhoz viszonyítva. Persze itt is akadtak !
    Volt ,hogy csak a kötelék parancsnoka tudott navigálni ,és ha azt lelőtték akkor a többiek csak keringtek mint a Gólya bizonyos terméke a levegőben. De a nyugati fronton sem volt ritka a 100 körüli légigyőzelem a Német pilóták közt.
    Mondjuk minden tiszteletem a Britt ,Lengyel stb pilóták előtt. Ők valóban emberfelettit cselekedtek a csatorna fölött.Viszont később az ami pilóták már csak jószerivel a létszámfölényükkel daráltak. Meg a háború különböző szakaszait is érdemes megvizsgálni,hiszen amikor a saját hazád fölött harcolsz gondolom más a motíváció is.
  • Bucser
    Kurt rieder nevű drága magyar író írta őet?? mert kb mindben ugyanazt irja:D
  • imp99
    A kiskatonák akik lent a földön futkostak biztos,h jobban hatása aaltt voltak a nácizmusnak, de a pilóták szerintem kevésbé, én már most olvasom a 10 könyvemet ami pilótákról szól különbüző íróktól és mindegyik kihangsúlyozza, hogy nem vérre szomjazó nácikról lett volna a szó a levegőben. pl:
    Erich Hartmann is amikor lelött egy oroszt, megkereste és vendégüllátta és bemutatta neki a bf109-est stb..stb.. szóval azért mert egy-két olyan ember kerül a kormányzói székbe aki "ELMEBETEG" azért nem mindenki lesz olyanná, sokan átláttak führeren.
  • Bucser
    A kötelező sorozás van nincs mit csinálni....
  • neuro
    ROF: Rate of fire (tűzgyorsaság). A hajóknál és a tüzérségnél lehet megadni, hogy milyen gyakran tüzeljenek az eredeti ROF-hez képest, százalékban.

Home base: multis dogfightnál így todod megadni, hogy egyes bázisokon milyen repülőgépet választhatnak a játékosok.
  • neuro
    Ha egy katona ideológiamentes, akkor elveszik a morál és azzal együtt a háború. Ha a német pilóták valamilyen szinten nem hittek volna Hitlerben (most ne menjünk bele, hogy miért és mivel tudta megbolondítani a németeket), akkor nem kockáztatták volna az életüket, főleg a háború elején, mikor egyértelműen agresszorok voltak. ('42-43-ra el is veszett a hit a führerben és onnantól biztos volt a vereség)
    És ugye azt se felejtsük el, hogy a dagadt Göring volt az egyik főnáci.

Persze az ideológia ott volt a másik oldalon is: ha az amerikai bombázók személyzete nem hitte volna, hogy ők most a Föld leggonoszabb hatalmával harcolnak valószínűleg nem csinálták volna végig azt a 25 küldetést.

De ez ugyan így igaz minden háborúra a Little Bighorn-tól Irakig.

Aki pedig nem hiszi el a politikusok hazugságait az egyszerűen nem áll be katonának...
  • Bucser
    Igazából nem jelenteném ki ilyen nyíltan, hogy a német pilóták messze jobbak voltak mint a többi társuk. A nagyszerű erdmények azért születtek mert a tapasztalt öreg rókák nem tértek vissza soha a frontról tanítani az ifjoncokat hanem mind az 5 év alatt a fonton teljesítettek szolgálatot halálukig. míg az macsik az eredményes pilótákat hazahívták (akárcsak az oroszok) hogy adják át tapasztalataikat az újabb generációknak.
  • Her Laca
    Azt azért tudni kell,hogy a pilóták bármely oldalon is teljesítették a kötelességüket, nagyrészt ideológiátol mentesek voltak. Egyszerüen szerettek repülni és így alakult a sorsuk. A mai vadászpilóták sem azért válasszák a katonai repülést mert le akarnak lőni valakiket,hanem mert a legjobb, leggyorsabb gépeken itt tudnak repülni. Az meg tény ,hogy a 2.VB-n:)) a legjobbak a német pilóták voltak ,úgy keleten mint nyugaaton. Van egy könyv a cime: Norbert Hannig
    A Luftwaffe szolgálatában. Ajánlom figyelmedbe . Jól lehet érzékelni a repülők lelkivilágát,hozzáállását. Ha belegondolunk a repülők elég különleges emberek,már maga az sem egyszerű,hogy a levegőben érzik jól magukat. Az egyszeri embereknek már ez is elég húzós gondolat nemde. Azt akarom evvel mondani,hogy álltalában aki repül az szereti a kihívásokat,és nem kevés versenyszellem szorult belé. Nem csoda hát hogy mindeggyik hajszolta a sikereket. A számok meg magukért beszélnek asszem. Ja még a Szovjetunió is rehabilitálta Hartmant igaz csak a halála után.
  • imp99
    Szerintem tölts be egy ismert mapot és nézd meg mi micsoda énis így csináltam..
  • horthy
    Volna egy pár kérdésem az editorral kapcsolatban ! Mi az a ROF a hajoknál mit befolyásolok vele ? Ja és mi az a home base ( hazai bázis ) amihez repülögépeket lehet hozzárendelni mi ennek a funkciója ? Hova kell ezt az ikont elhejezni ? Ja és még a campangin generátorral kapcsolatban azt szeretném megkérdezni hogy az létrehoz egy carrier nevü mappát de mégis a missions-ból tölti be a küldetéseket mire kell ez a mappa ? Ezt onnan tudom mert le szoktam törölni amikor modositom a carrier missziokat mert a Dgen által szerkeztet missziók elég gagyik . Vannak viszont problémáim a pacific carrierel 5-ik , 6-ik missionál kiakad a dgen vagy ngen ami miatt kihal a küldetés . Miért ? Voltak-e már valakinek problémái a csendesóceáni carrierel ?
  • Lebowski
    joesszoké :)
    éncsak a okos emberk gondolattyait írtam le! vala...
  • hetti
    A Do335-ös nem prototipus!
  • Grrrrrrr
    Ha kikacsolod az első motort, és csak a hátsó megy akkor tiszta Skoda...
  • HF
    Műxik mind.
    Nekem a Do335ös teccik a legjobban :D
    Elég királyul is néz ki. Van egy könyvem amiben írnak róla. Ez volt az egyetlen egyszerre toló-húzó motoros gép. Jó kis prototípus
  • Dansky
    Offtopic témához ha szabadna annyit hozzátenni, hogy szerintem ha az ember olyan II. vh-s hadsereget akar látni amelyiknek nem volt kedve harcolni, akkor az olaszt és a franciát kell megnézni.
    Akármilyen jól felszerelt/kiképzett egy hadsereg, csak akkor tud jól teljesíteni ha jó a morál, vagyis a katonák meggyőződésből teszik amit tesznek.
  • lac coo
    De csak "dombornyomott" hitelkártya jó hozzá, a sima Visa meg ilyenek nem !
  • neuro
    bejelentkezel az ubi odlalra, berakod a "kosárba" a kiválasztott terméket.
    ezek után egy olyan oldalra kerülsz, ahol meg kell adnod a kártyád számát, a rajta szereplő nevet, a lejárat dátumát és a három jegyű kártya kódot.
    ha elfogadták az átutalást kapsz egy linket, ahonnan letöltöd a bootyboxot, azt feltelepíted, majd a bootybox leszedi és felrakja neked a programot amit megvettél.
    ha végzett a bootyt nyugodtan törölheted, de előtte a letöltött játékot érdemes kiírni cd-re az aktiválási kódot pedig leírni egy papírra :)
  • Sidewinder
    Hogy (milyen módon )kell fizetni az AEP-ért ha megrendelem az ubi shop-ban.Lécci segitsetek mert soha nem rendeltem külföldről neten semmit és így nem tom,hogy hogyan kell fizetni.Plíz Help!
  • Bucser
    KV: erről sem vagyok meggyőződve. Témát inkább jegeljük sztem mert ez erősen offtopic.
  • Lebowski
    de neuro, azt azért remélem belátod hogy az SS és az SA követői azok télleg nácik voltak, viszont akik kinntvoltak a fronto azok nem... sima egyszerű kiskatonák akiknek megparancsolta a szimpatikus hitlerbácsi akinek volt kenyere hogy mennyél harcolni ésakkor jó lesz neked meg a családodnak.szóval a hadsereg nagy része az kényszerből harcolt...
  • neuro
  • HF
    Ok, töltöm őket
    Van egy kis lemaradásom...
    Összesen úgy 400mega
    THX
  • Bucser
    F.A.Q...
  • HF
    Hi mindenki.
    Megvan a teljes sorozat, vki megtudná mondani a patchek sorrendjét és hogy honnan lehet letölteni??
    a www.il2sturmovik.com oldalon néztem, de össze vissza vannak az update-k
    THX
  • imp99
    Egyébként ha vki tudna küldeni képeket hogyan öltözködtek a pilóták milyen szerkókban repkedtek annak is hálás lennék mivel a repülőhöz egy pilóta is dukál :)
  • imp99
    Nah végre fent vannak a képek, már csak pár mapet kell megfesti :)

Hát úgy tette a dolgát mint az elleség ha nem ő lő akkor őt lövik le.
    Ha pl angol lett volna akkor jobban megérdemelte volna? nem ő tehet rőla h hova születik, arról nem is beszélve ahogy a könyvek írják még a führer ajánlatát is visszautasította h a jobbján üljön...
  • neuro
    Miért, mit érdemelt volna?

Szerintem csak azért mert valaki lelő százvalahány ellenséges gépet, az nem olyan "teljesítmény", amiért feltétlenül megérdemelné, hogy ágyban, párnák közt haljon meg - főleg akkor nem ha egy diktatórikus és elnyomó rendszer katonája ként teszi ezt...

Én becsülöm azokat a németeket, akik a Heer, a Kriegsmarine és a Luftwaffe kötelékében harcoltak a második világháborúban, de azért ne felejtsük el, hogy milyen ideológiát szolgáltak azzal, hogy fegyvert ragadtak - a náci SS és SA-ról már nem is beszélve.

Na, indulhat a flém...
  • imp99
    Viszont még mindig nem tudom elképzelni hogy nézhetett ki a "Lufbery-kör" mert nemhiszem h kör alakba rendeződtek a repülők....plz vki firkancson egyet paintbe felülnézetből és küldje el ide: [email protected]
    mert marha szar úgy olvasni h nem látom magam elött a formációt :(
    Jah angolt ne kopizzon nekem senki mert nem tudok angolul :P
    ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! :)

UI:ha végre müxik ftpserverem feltöltök pár képet a készülő spitfire mk 22-ről
  • Bucser
    fúúú egyre borzalmasabban gépelek.... Vagy csak a billentyűzetem kezdi megadni magát és nem ad be minden leütést?? nem tudom:(