91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Vegyél Logitec joyt oszt játszál vele két hónapot és megtudod ,hogy milyen az amikor tönkremegy :))))))) Persze intenzív mindennapi használatra gondolok.
    Nekem az X52 nyúzva van rendesen és alapvetően nem változtak a tulajdonságai.Sőtt egyálltalán nem .Van egy nagyon régi trumaster F14 -Top gun joy-om hát annak van olyan rugója ,hogy öt perc játék és leszakad a kezem.Én speciel edzeni nem IL 2 közben szeretnék.:)
  • imp99
    Nálam mondjuk egy joy se ment még tönkre...viszont a puhaságát én dícsérem nekem így könyebb célozni nem kell a rúganak nekifeszülni :D
  • Her Laca
    Ha rendszeresen karban van tartva ,akkor hosszú évekre jó lessz az.
    Amennyiben nem gyári hibás!!!!! akkor igazán nincs mi tönkremenjen rajta,csak az oldalkormány potija meg a miniegér.De ezek javíthatóak ,ez tuti mert már megnéztem.Hát puhának puha de még mindig jobb alternatíva mint Cogular a Trumasztertől. Az van vagy 80.000 oszt kikopik akármijen fémből is készül.
    Persze kinek a pap kinek a papné:)De esküszöm máig a legjobb joy-om a Saitek gold-ja . Sose akar tönkremenni.
  • Bucser
    Milyen jó, hogy ezt nem saitek találta ki hanem a thrustmaster már évek óta:) Nekem speciel nem tetszik a joy mert olyan mintha jégen csúszna... egyszerűen túl puha:) a kibír 5-6 évet meg hát mit ne mondjak:) erős csúsztatás:)
  • imp99
    Nekem is x52-esem van szerintem nagyon jóó cucc nagyon pontos ha vki nem állat módjára kezeli akkor 5-6 évet simán kibír de sztem 10-et is.
    nagyon kényelmes és ami nagyon bejön az az egér rajta, nézelődésnél nagyon jó h mindent meg tudsz csinálni és kb 200 gombot lehet rajta definiálni, mondjuk a töredéke nem kell. ergonómiailag is nagyon jól megtervezett, aki szeret repkedni és rendszeresen is teszi érdemes rá befektetni.
  • HF
    Igen, a Médiában láttam előszőr, majdnem 40ért, még aznap megtaláltam a neten 27ért... De még nem biztos, hogy olyat veszek
  • Her Laca
    Ha van fölös 30.000 red akkor jó.Aztán vagy kifogsz egy jót vagy cserélheted:)
    Amúgy szerintem az eggyik legjobb a piacon ,én szeretem.De a többi Saitek is nagyon jó alternatíva. Azt hiszem Budapesten a XIV. kerület Bosnyák térnél a legolcsóbb,úgy 28-29 ezer környékén van . Na most néztem máshol is annyi csak a Mediában 38000.
  • HF
    Egyébként mit gondoltok a Saitek X52-es botkormányról? Mert lehet befektetek egy olyanba.
  • TBalazs
    Messerrel valóban nem repültünk, de Hawk, Alba, Ancsa, Cessna különböző változatai, stb, azé vannak a palettán :) (természetesen pilótaként és természtesen nem én :))) a kollega a repülésre kérdezett nem a messerrel repülésre :) az csak később jön :D

Egyébként sok hasonlóság nincs a valódi és a virtuális között. Aki sokat repül simen, annak bizonyos dolgokat könnyebb megtanulni, de ezzel vége is dolognak. Persze ehhez jó sim is kell.
  • HF
    Igen, olvastam, a Heinkel 219-esre is elsőt ír...
    Mondjuk oda is kellett katapultülés, pélédául a nagy sebesség és a hajtómű miatt.
  • neuro
    Ismerem a 101-eseket, elég régóta benne vagyok a magyar multis életben (igaz, már nagyon régen nem játszok FB-t szervezett formában).
    De valószínűleg még ők sem repültek soha Messzeren, úgyhogy csak sejtésük lehet, milyen a valódi.
  • Her Laca
    Szerintem az is csak olyan 40 -50 % .De lehet ,hogy kevesebb.
    A 101 eseknél vannak hivatásos pilóták pl: Popely kérdezd meg őt a fórumukon.
    Rendes srácok nem fognak elhajtani. Én csak mint utas repültem eddig igaz egy kicsit belekontárkodhattam a vezetésbe:)
  • Her Laca
    Az a baj ,hogy ezek az élenjáró ,előremutató fejlesztések amiket a németek csináltak, nem voltak kiforrottak. Gondoljunk bele ,hogy mennyi idő kell egy ujj konstrukció megalkotásához még ma is. Itt egy két év alatt ,sőtt volt hogy hamarabb már be is vetették őket, mégha próba szinjén is.Az hogy ezekkel légigyőzelmeket értek el nem mond semmit hiszen Po2 essel is lőttek le messert ,mégsem mondjuk rá ,hogy ejde jó gép volt.D Ezzel nem aszt mondom ,hogy rosszak voltak sőtt !! de nem volt idő, hogy minden tekintetben kiforrott géppé váljanak.
    Az azonban bizonyos ,hogy a háború után ezek a fejlesztések komoly alapot adtak a későbbi amerikai, és orosz konstrukciókhoz. Meg plussz az ezeket megalkotó humán erőforrás is:DD
  • neuro
    valószínűleg a legnehezebb fokozat :)
  • 89
    Te már repültél?
    Akkor melyik fokozat hasonlít?
  • Her Laca
    Semennyire:D
  • 89
    Elsősorban azoktól szeretném megkérdezni akik már repültek (a valóságban, repülőgéppel :) )
    Single-ben easy mod és egy joystick mennyire hasonlít a valósághoz?
  • Her Laca
    Hát azért játszunk nem?:) Persze ,hogy élvezzük mindannyian a játékot.
    De az tény ,hogy nagyon sokat kell vele foglalkozni ha sikeres akar lenni az ember. Én speciel szeretek nálam sokkal jobbak ellen repülni ,mert azokból a repülésekből lehet a legtöbbet tanulni.És mint tudjuk a tanulás nem szégyen.:)
    Az is igaz ,hogy nagyon elveheti az ember kedvét ha csak mint céltábla szerepel.
    Amikor elkezdtem only repülni ,akkor az eggyik szerveren volt két három lengyel srác,akik állandóan lelőttek. Trackeket vettem fel ,elemeztem,és bár elég sok időmbe került de ma már én lövöm le őket. A másik tanulság az volt amikor már úgy éreztem ,hogy én vagyok a levegő ura:D , nagy mellénnyel bementem dogolni a Pumások közé. Géppárban repültek és kb annyi eséjem volt mint egy kóbór mislicának a monitoromon egy kellemes nyári estén. Na akkor tudatosult bennem,hogy mindig tovább kell fejlődni. Szerintem ha van egy jól összeszokott csapat ,még ha egyénileg nem is a legjobbak, akkor is hatékonyabbak mint egy ugynevezett ACE pilóta.Meg hát a közös repüléseknek van egy vissza nem adható hangulata. Szerintem.
  • Bucser
    Ahhoz hogy jól repülj csak tehetség kell és egy saitek joystick amin van twist. De én nem csak jólrepülni akarok, hanem élvezni is akarom:D
  • robe80
    Kis "piszkálódás":)
    Tudtommal a He-219-es éjszakai vadász volt az elsö katapultüléssel felszerelt gép.Ezt már 1943 körül bevetették és a háború végéig alkalmazták.
    Kiváncsi lennék milyen lehetett a Do335-ös légi harcban,ha tényleg harcoltak vele és értek-e el vele gyözelmet.
    Na és a He-162?Állitólag azt is használták,két Tempest kárára.
  • Her Laca
    Az semmi ! Kő hozzá 30-100.000 huf oszt lehet venni minden csili vili kütyüt.:)
    Bár ismerek olyan tagot,hogy egy sima saitek gold -al rettenetesen jól repül.
  • HF
    uh, kétszer írtam a "nagy volt az érdeklődés iránta"-t... sorry
  • HF
    Nah, megtaláltam a Do335öst a 2.vh-s gépenciklopédiában
    Teljes neve: Do 335 Pfeli
    Csúcsmagasság 11500m, végsebessége 765Km/h. Vadásznak eléggé gyors. A Do335öst rombolónak, vadászbombázónak, és vadászgépnek szánták. Szokatlan, nagy teljesítményű gép volt.A hátsó légcsavar életveszélyes volt a "kiszálló" pilótákra nézve, a Do 335 volt az első katapultüléssel ellátott repülőgép. A hátsó légcsavart, az alsó és a felső függőleges vezérsíkot le lehetett robbantani, amikor "ugrani" kellett.Egyik nagy hátránya, hogy átesési sebessége igen nagy. "sajnos" túl későn került bevethető állapotba, -bár nagy volt az érdeklődés iránta, nagy volt az érdeklődés iránta. Gyorsbombázóként a Do 335ösnek át kellett volna lopóznia azellenséges légvédelmen, ésegyetlen nehéz bombát kellett volnaledobnia. A bombának aerodinamikai okokból saját bombateret alakítottak ki. A Do335öst hivatalosan nem vetették be, amerikai pilóták mégis látták légi harcokban.
    Nekem még mindig a kedvenc gépem, örülök hogy berakták a game-be. (tényleg nem prototípus)
    Sztem ha időben elkészült volna, biztos hatásos lett volna...
    Nah, mindegy, nem untatlak titeket tovább
  • Sanyix
    + jó joystick kő :)
  • Her Laca
    Mi az,hogy kevés a gépágyúlőszer?:))) Akkor ülj be G10 vagy fölfelé.
    Az a kevés:)) Bár ha jól megtanulsz vele lőni akkor egy lövés és robban a kollega.
    Dogolni valóban a legjobb messa,de hogy jól repülj ahhoz igen sok gyakorlás kell.
    Tehát időt kell fordítani rá,vagy őstehetségnek kell lenni.:)
  • Sanyix
    G2 fegyverzete simán jó :) legalábbis a szövetséges meggymagköpködőkhöz képest :D
  • Bucser
    BF109-G2 fegyverzete nem olyan gyenge.. a kiskaliberrel jol lehet PK-t loni az agyu meg kello erovel rendelkezik egy kis motorgyujtáshoz vagy szárnyszaggatáshoz. Csak jól kell célozni vele:)

Maga korában az emileknek volt a legerősebb motorjuk ha jól tudom:)

BZ azt jelenti, hogy Boom and Zoom. Magasról rácsapsz a célra majd vissza fel ezt egészen addig az energiádat megtartva csinálod míg az enemy ki nem purcan. Vagy el nem fogy a lőszered.
  • imp99
    Nem vagyok otthon a "szakkifejezésekben" BZ???
    a messerek között sztem a g-2 a legjobb manőverezésre és az emil csak kicsit gyengécskea motorja az utobbinak. A g-2 hátránya meg h gyenge a fegyverzete a gépágyúól meg kevés van.

tavaly a vo102-ekkel repültem párszor de időhiány miatt hanyagoltam az il-t nahde majd most nyáron :D

Engem egy dolog érdekel csak h ragyogóan megtanuljak repülni a messerel legfőkébb a g-2-vel denek az emil is nagyon bejön :P
  • Bucser
    A g2 még a legjobb dogfightra:)
  • HF
    Bf109es G-2, vagy Bf110es G-2??
    Ja és nemtudja valaki, hogy hogyan lehet berakni pályát a quick mission builderbe?? Pl. beszeretném rakni a sivatagosat választható mapnak, ezt meglehet??
  • Her Laca
    Nézd meg a Pumák honlapját. Ott sok hasznos tanács van ,meg a Dongóknál is.
    Amúgy meg 200 fölőtt tartsd a sebességedet úgy 220 körül oszt spirálisan emeld.
    Az ujj patch -ekben a propellerszög állítás nem sokat ér, így tedd autóra.
    Az orosz masinákat így leemelkeded kivéve a La 7 megacsíter gépet:)) de a spitiket már nehézkes,meg a Cobra is necces. Ja kb ennyi. De messerrel,inkább BZ -ni kell
    nem dogolni.
  • imp99
    Vki tudna nyomni pár anyagot manővezerés és egyéb oktató cuccot kicsit most félreraktam mayát és élvezem a repülést de sajna gyakran lelőnek, de ha egyszer elém kerül vki akkor kakukk neki :P
    konkétan messere (g-2) kéne pl hogyan lehet jól magasságot növelni kevés sebességcsökkenéssel stb előre is thx
  • Her Laca
    Értem!:)Mégegyszer mondom nem hitetlenkedni akartam ,ezt jeleztem is. 44 január az időpont.Kb ennyi vadász volt akkor ott. A luftvaffe utólsó éve, ahonnan ez az adat van.
  • TBalazs
    Szerintem meg helytállóak. Egyébként, ha megnéznéd jobban amit írtam, akkor észrevennéd, hogy nem az van benne, hogy 2261 meghalt, hanem hogy "meghalt, megsebesült, eltűnt", nem mindegy... A veszteségekbe a sebesültek is beleszámítanak.

Dr. David Baker - Adolf Galland, a Luftwaffe leghíresebb pilótája. Galland Bakerrel iratta meg az életrajzát. Az adatot ebből a könyvből vettem, de máshol is lehet találkozni hasonló adatokkal. Egyébiránt csak meg kell nézni a 101. Puma vadászrepülő osztály névsorát és a nevekhez hozzáfűzött megjegyzéseket. Az osztály kb 80% meghalt vagy megsebesült a '44 nyarán folytatott harcokban.

A Luftwaffe 150 vagy annál több légigyőzelmet elért pilótáiból (35-en voltak) 14-en haltak meg vagy tűntek el. Ez olyan 40 százalék, de ők voltak a legjobbak! Az alacsonyabb felkészültségű pilóták veszteségi aránya jóval nagyobb volt, főleg '44-45-ben.

Melyik időben volt 400 gép a fronton? Én nem írtam időpontot (asszem 42 eleji adat az enyém).
  • revizor
    Alynye, véletlenül - a sitségben történt csak tudom- én megértelek téged, történelem tanár leszel ha nagy leszel.
  • neuro
    lyally
  • Her Laca
    Ezt az adatot hol láttad? Nem tamáskodni akarok de szerintem ez nem hejtálló.
    Galland azt jelentette az ominózus időben ,hogy a szövetségesek támadásai sújos veszteségeket okoztak igy kb ezer pilótályuk halt meg. A keleti fronton ebben az időben kb 400 vg volt.
  • TBalazs
    Ruszkiéknál kb. 50 pilóta ért el 30 vagy több légigyőzelemet. Nagyon sok jó pilóta volt itt is csak a kibontakozásuk kicsit nehézkes volt. Akik túlélték a 41-42-es évet azoknak egész jó esélyeik voltak. Az pedig, hogy nem értek el 100 győzelmet igen egyszerűen megmagyarázható. Volt, hogy a front minden 8 kilóméterére jutott 1 német vadászgép. Tehát egyszerűen kevés volt a célpont (és sok az eszkimó :))). Ugyanez volt a problémája a nyugati fronton harcolt szövetségeseknek is. Kevés célpont. Amiknál voltak olyan Mustang pilcsik aki végigcsináltak egy bevetéi turnust anélkül, hogy egyáltalán láttak volna német gépet, nemhogy légiharcot vívtak.

A németek nem feltétlenül a magasabb rendfokozatú expertéket hívták haza a kiképzőközpontokba oktatni (bár erre is volt példa, Nowotny), hanem inkább az alcsonyabb rendfokozatú (hadnagy, törzsőrmester, stb), de tapasztalt pilótákat. A magasabb rendfokozatúakra szükség volt a fronton, ha ők hazamennek nem maradt volna aki vezeti az egységeket. A veszteségek elég magasak voltak. Pl. 1944 jan. és máj. között a Luftwaffe 2283 vadászpilótából 2261-et elveszett (meghalt, megsebesült, eltűnt). Ez 99%-os veszteség...

A motovációról annyit, hogy azért voltak jópáran akik hittek Hitlerben. A háború után persze ezt nem volt túlságosan célszerű hangoztatni. Ajánlom Heinz Knöke - I flew for the führer (magyar cím: A hazámért repültem - hááát majdnem :)) című könyvét. Természetesen ez sem egy a fasizmus mindenekfelettiségét hangoztató könyv, de a cím sok mindent elmond.
  • Her Laca
    Azért szerintem Olegék nem igen fognak kiadni vacak játékot ,Ubi ide vagy oda.:))
  • Bucser
    mindegy mennyire bugos:D Lsd Lock On:) Mondjuk azert a Maddox games megbízhatóbban teljesített mint az eagle dynamics