Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mage/Thiefen gondolkoztam még, de az csak elf lehet az elfeket meg nemkedvelem 😊
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
fighter 3 -> cleric, mert egy feltápolt közelharcos, és arcokat zúz be. nagyon. (esetleg ranger/cleric)
fighter 3 -> mage, az alapelv ugyanaz, arcok bezúzása, csak õ közben halhatatlan.
F/M/T - svájcibicska, szerintem felesleges magyarázni 😊 nagy kedvenc, lehet én is ilyennel fogok nekiugrani
gnóm cleric/illusionist - avagy a legjobb "support" kari. sebez, altat, gyógyít, Aerie-szindróma. imádom.
sorcerer - kismágus szteroidokon. ennyi.
én errefelé nézelõdnék... harcos-mágus (és FMT) inkább BG2-ben éri el übertáposságát, de itt is hihetetlen dolgokat lehet vele mûvelni.
...és én sem tudom eldönteni, h mi legyek <#idiota>#idiota>
"The trees move. Do you not see it?"
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
igazából azt kérdezem, hogy van-e olyan konfliktus köztük, ami megakadályozná hogy az egyikük csatlakozzon, esetleg vérfürdõbe torkollana.
Edwin amúgy nagyon jó, de azért egy mágusos csapat az kevés - dupla tûzgolyó szobákat takarít ki instant, és soha nincs olyan, h az embernek elég enchantment varázslata van <#bohoc>#bohoc>
Mivel a csajszi jó jellemû, Edwin meg gonosz, így a játék szellemisége miatt nem fognak megférni egy csapatban. De nem is baj talán. Edwin mellé nem kell másik mágus, a wiédmage hölgyemény viszont príma kiegészítõ lehet a mágus nõci mellé (Dynaheir). Mondjuk akkor már inkább képzem át dual class thief/mage-re A kezdõ tolvajt...
Dyn és Edwin viszonylag hosszú ideig megmarad egymás mellett, de Edwin le fog lépni (elég vehemensen áll ki társa mellett Minsc és idõvel elüldözi a másik varázslót). Mondjuk a jelleme miatt ha a reputáció túlmegy 18-on akkor amúgy is lelépne.
Az újak közül az ork blackguard az egy nagyon tápos bökõvel jön (pontosabban amikor felvehetõvé válik akkor az egyik levert ellenfélnél ott lesz a kétkezes kardja ami kimondottan neki egész komoly bonuszokat ad).
A monk karakter egyetlen elõnye meg az lehet, hogy jó Wisdom esetén mocskos jó mentõket fog kapni, így ellene a varázslók nem sokat tudnak tenni.
jocika:
Mindjárt az elsõ faluban (Beregost) van a központtól kicsit ÉK-i irányban az egyik úton a házak között (pontosabban egy kerítés és egy sor ház között). Õ fog odaszaladni hozzád és beszélni veled. Ha elzavarod miután megcsináltad a feladatát amit rádtukmál (nem kell, át is adhatod az ellenfeleinek), akkor nagy duzzogva visszavonul a Friendly Arms Inn-be (ugyanide megy vissza a blackguard is ha elutasítja az ember a felvételét).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
(aki nem vágja: volt BG2-ben egy frame rate beállítás, alapból 30-ra tekerve, amit megtápolva nõtt a játék sebessége is - az alapból csigalassú karakterek felgyorsultak, az animációk simának tûntek, és el sem tudom képzelni hogy a fenébe lehetett ezt innen kihagyni/hibásan kidobni)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Edwin a legerõsebb igen. Dynaheir-hez képest meg egy félisten, mert utóbbinak nagyon szép a slow poison ereje, de nem tud enchantment varázslatokat ellõni - amik megközelítõleg a legjobban a játékban.
meg lehet oldani azt, h megmaradjon a kettõ egy csapatban (elõször megcsinálod Minsc küldijét, utána veszed fel Edwin-t), azt nem tudom, h mennyi ideig.
Ami a jó, hogy minden rendszer tud a másikkal coopban menni, tehát ipad + PC + Android simán lehet egy partyban.
Én Edwin-t sosem vittem magammal, csak Dynaheir-t, nem volt szimpi. Meg mintha mondták volna akkoriban, hogy Minsc-kel összeakad(vagy Dyna-val?). Õ a legerõsebb mágus a játékban, jól tudom?
Infó mindenkinek:
fagyás: Nvidia 670-en játszom, fagyás,grafikai bug, mint írtam nincs.
ez igaz? mert ha igen, erõsen keresztülhúzná csapatösszerakási terveimet, ráadásul õ az egyetlen igazából, akikre az újak közül kiváncsi vagyok. <#rolleyes>#rolleyes>
és idegbaj, h GPU-m pont csütörtökön adta meg magát <#shakehead>#shakehead>
A felvett monkra sem jött rá eddig a szófosás.
A wildmage kiscsaj elég gyengus, nem sok vizet zavar és szerintem felesleges még úgy is, hogy elég hamar a nyakunkba zúdítja a sztoriját.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Az az igazság, hogy ahogy Imoen csilingelõ hangját meghallottam, visszarepültem az idõben és már indultam is a régi csapat összeverbuválására :-) Most Dynaheir-t szabadítjuk.
Szintén nagyon jó a megújult karakterlap és napló. Sokkal átláthatóbb minden mint régen, minden részletesen ki van írva.
(pl. nem csak az hogy hogy mennyi az AC-d, de hogy miért annyi)
Szerintem a hivatalos fórumon erõsen túl van lihegve a panaszáradat. Eddig egyetlenegy buggal sem találkoztam (kb. 3,5 óra játék)
Én nem használtam anno a nagyfelbontású/widescreen modokat így nem tudom velük összevetni, de a megjelenés kifejezetten pofásra sikerült.(Ezt nyilván nem a mai AAA játékok szintjéhez kell viszonyítani).
Szép, nem túl miniatûr, és jól kezelhetõ. Két apróbb probléma van, egyrészt a spell ikonok nem lettek átkonvertálva így azok kicsik és randák, a másik, hogy a GUI-n lévõ gombok kicsit homályosak. Kimondottan jó ötlet viszont az egyes karaktereknek a saját színéhez igazított kijelölés, ami kaotikusabb csatákban nagyonis jól jön. Más apróbb kényelmi változtatások is vannak, pl. gem bagek, a tárgyakból több stackelhetõ, ilyesmik.
A zoomot õszintén szólva nem nagyon használtam, szerintem nem egy nagy szám - bár kisebb monitorokon nagy felbontás mellett lehet hogy jól jön - de persze pixelesít.
Amennyire én láttam kb. minden content belekerült a BG2bõl, és az új spellek, fegyverek nem csak az engineben vannak, pl. már candlekeepben árulnak katanát és scimitart. A karakteralkotásnál minden elérhetõ ami a BG2ben (+ a blackguard). Van néhány új karakterportré és 3 új hangszett. A hangszettek nagyon jól el vannak találva!
Két új NPCvel találkoztam eddig, jópofának tûnnek, de persze ez majd hosszútávon derül ki igazán.
Ami feketepont, hogy a totemic druidon kívül semmi nem lett rebalancolva így néhány dolog egyértelmûen túl táp jelenleg (Shapeshifter kit, find familliar spell)
Összességében én nem bánom hogy megvettem.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
btw arra készítsd a lelkedet, h ahogy olvasom erõteljesen bugos, van akivel kicsi monk 3 másodpercenként dumálni akar, fagy összevissza, opengl támogatás nélkül el sem indul, meg ilyen vicces dolgok.
és elvileg Neera
Így mondjuk rohadt sok értelme volt a preloadnak...
laptopom meg alapból nem fut, és még nem jutottam el addig, h felrakjak "játszówindows-t", megpiszkált GPU driverekkel.
na nembaj, ezért van a tweak pack <#smile>#smile>
õszintén szólva én spec nem is tudom, h tudnék-e élni tweak pack által adott rengeteg veszettül hasznos (sisak eltüntetés? végtelenül stackelhetõ nyílvesszõk?) dolog nélkül.
hát nem belerakták az elmúlt évek alatt kiadott számtalan rajongói mod közül a legjobb, leghasználhatóbbakat ? én is gyûjtögettem õket, aztán sose volt idõm játszani vele, aztán meg bejelentették a felújított kiadást, így megvártam ezt...
most akkor hogy van ?
beszarás, de MÁR van info arról, hogy hogyan tegyük a modokat mûködõképessé BGEE alatt, és hogy melyik modok fognak mûködni alatta. <#eljen>#eljen>
úgy néz ki a Wraithform-ot befejezték (elsõ részben lehetett véletlenül megszerezni, instant fagyást okozott, BGT-bõl már okosan kivették), és bedobták új varázslatok közé, gondolom Durlag's Tower-ben lesz. szintúgy lesz Stoneskin (végre! eddig elsõ részben nem volt), plusz jó pár másik varázslat is elõjött második részbõl. papok is kaptak pár új cuccot (Protection from Fire szerintem nem volt benne elsõ részben).
már csak egy dolog csípi kicsit a szememet: beraktak 3 új karaktert (
viszont stealth szétválasztásra került hide - move silently-re (elsõ részben egy képzettség volt csak), remélem akkor újraegyensúlyozzák, mert míg második részben nem volt ez gond, BGT moddal kis szinten kicsit gyalázatosan mûködött lopakodás... <#rolleyes>#rolleyes>