3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
#2930 Igen, én megvettem. Teljesen megbízhatóak, nem is értem miért merül fel ez benned. A vezető designer most is ugyanaz, aki annak idején a Baldur's Gate 1-2-nél is volt. -
#2929 meglátjuk mit hoznak ki ebből az EE-ből, szépnek szép meg örülök h felújítják, de screenshotok alapján úgy nézem a nagy szívfájdalmaimat még mindig nem rakták helyre... sőt, még IWD2 UI-ról sem vettek mintát, maradtak BG1-2 stílusú, baromi nehezen kezelhetőnél -
jocika #2928 Az itt emlegetett EE verziót. -
Darun #2927 Gondolom a BG felújított változatát. Én passzolom, még nem vettem digitális játékot, de nekem az lenne a logikus hogy nem lehet elővételben venni. -
#2926 Mit? -
jocika #2925 Elővételben megvásárolta már valaki? Nem ismerem őket; megbízhatóak?
Meddig lehet elővásárolni? -
Darun #2924 Egyébként tényleg az. Sajnos én nem tudok következetesen karaktert fejleszteni, meg a DnD3-t se ismerem annyira, ezért próbálgattam az alapkasztokat. Voltak ugyan elképzeléseim a multi classolással kapcsolatban is, de annyira végül nem ástam bele magam, főleg mikor kiderült hogy az sem mindegy hogy hányadik szinten veszi fel az adott class-t a kari. A BG 2-ben szerencsére nem vettem észre, meg annak a története le is kötött annyira hogy a küldikkel fejlesszem a karaktereket. Nah jó, bevallom, a játék végén a főboss-hoz (ez már a BG2 kiegészítőjének a vége volt) csak úgy mertem oda menni hogy mindenki elérte a szintlimitet. Így is vért izzadtam mire legyőztem azt a nyavalyást. Féltucatszor legalább újrakezdtem a fájt. Mondjuk elsőre az IWD2 végén is szívtam a két démon ellen, másodjára meg én szívattam őket. De az pl nagyon sokat levont a játékélményből hogy minden faj lehetett minden kaszt tagja. Half-orc paladin? Meg dwarf bárd? WTF? -
#2923 Nekem most nem jön be a honlap talán valami történni fog... -
#2922 Igen. A pre-purchase oldalon szeptember 18-at írnak. -
#2921 Még mindig áll a szeptembeer végi időpont? -
#2920 mondjuk én ilyen exploit/"smart use of game mechanics" témába tartozó dolgokat soha nem használtam, se grindelést, de így biztos elérheti az ember gyorsan az xp limitet.
IWD2 meg tele volt ilyenekkel, karakterek ki-be importálásával a fenébe fel lehetett mindenkit pörgetni - ezt amúgy BG2-ben is lehetett játszani simán... de minek?
másik csúcs dolog ott az volt, h ha beraktál két 25-ös karakter mellé négy első szintűt, akkor csapat átlagszintjét 8-ra hozta ki és aszerint kaptak a karakterek xp-t... (2x24+4x1=52 -> 52/6=8.66) na most mivel D&D 3e-ben nem mindegy h 24-es vagy 8-as a karakter xp szempontjából... szóval kicsit durva dolgok voltak ott is. de megint, mi a fenének használná ezt az ember? élményromboló. -
Darun #2919 Én a végtelen Xp-t egyszerűbben oldottam meg, bár kicsit lassú volt. Asszem az agyszívók rejtekhelyén volt egy keltető ami folyamatosan skeletonokat termelt. Csak be kellett állítani Anomen-nél a Turn Undead-et, meg a taktikánál hogyne üssön vissza, csak álljon. Az első ütés előtt megpusztult a csonti. És ugye itt az sem számít ha közben elfárad a kari, nem happolja el senki az Xp-t és lőszert sem kell tölteni.
Én a Watcher's Keep-et azért hagytam a végére, mert írták hogy nagyon nehéz, meg bizonyos szint alatt be se enged. Gondoltam előtte jól feltápolom a csapatot és úgy mentem le. Azt nem tudtam hogy a nehézség a csapathoz van állítva.
A SoA-ban meg úgy oldottam meg, hogy mászkáltam a helyszínek között. Ha új helyszínre értél, a régió szélén mindig rád támadt egy csapat valami. Vérfarkasok, trollok, stb. Asszem Airie akkor tanult meg a valami nagyon brutál területre ható varázslatot, talán Dragon Breath vagy valami meteor izé. Jó pár órát el kellett így vadászgatni, de végül sikerült a max szint.
Az IWD 2-ben pl az volt a ciki hogy az már eleve tartalmazott egy soft csítet. Ugye a monkok kolostorában lehetett venni egy könyvet ami Xp-t adott. Azt lemásoltad, telenyomtad vele az egyik kari inventoryját, aztán csak vissza kellett töltögetni az import karit és végtelen Xp volt. Nem is tetszett annyira a második rész mint az első. -
Kotomicuki #2918 A Watcher's Keep "figyeli" a csapat átlagszintjét, és ehhez állítja be a csaták nehézségi fokozatát is, ezért nem a legjobb XP-feltöltő hely -> magasabb szinten több XP-t lehet kihozni belőle.
A ToB-n a legegyszerűbb XP-t tápolni: csak ki kell állni az ÉK-i várfalra és mindössze a lőszert (Watcher's Keep 2 szintjének és YS lakának átkutatása után ez sem gond) kell után tölteni a tárolókban - meg néha pihentetni a karaktereket (mondjuk, eléggé "undorító", ha a milícia viszi be a végső találatot és happolja el a jól megérdemelt XP-t a csapat elől). -
#2917 voltak ilyen vicces dolgok sebzésileg, jaja. nekem az volt ott nagy bánatom, h ugye FMT volt "fő" tolvajom is (meg az egyetlen), így mire tudtam hátbaszúrni zárak/csapdák mellett, nem volt jó hátbaszúró fegyver - Bastard Sword of Action +1 használtam egészen a végéig, ott került csak elő szablya, amivel lehetett hátbabökdösni.
XP-ben tévedés jogát fenntartom, de emlékeim szerint valami ilyesmi módon volt kitalálva. nagy része emlékeim szerint Watcher's Keep-ből jön.
robe-ból volt ott viccesebb is, volt ami simán -2 AC-t adott - kombinálod Spirit Armor-ral, és üt minden páncélt
Imp. Haste nem volt IWD-ben, sima Haste viselkedett hasonlóan (támadások duplázása), csak csapatra hatott, ellenben mindenki elfáradt tőle (kivéve gnómok egy bizonyos sisakban) - erre válaszul jött kiegészítőben az Unfailing Endurance és annak a spamelése minden (második) Haste után (nekem sem véletlen volt 2 papom a 3 karakterből) -
Darun #2916 Sok volt az élőholt az igaz, de ellenük ott volt a pap meg a paplovag. Ha jól emlékszem, nekem a top sebzésem IWD-ben volt, F/T/M lopakodva, hátulról sebzett Malavon klónjába ilyen 160-180 körül. Azonnal apró kis cafatokra szakadt.
Érdekes. És a BG2 végére is (ha jól emlékszem) de a Shadow of Amn végére tuti hogy elértem az Xp limitet. És úgy hogy csak egyszer vittem végig a játékot, tehát nem töltöttem vissza a karikat.
Azért IWD-ben is voltak vicces cuccok. A F/T/M pl olyan robe-t hordott ami kicsit volt csak gyengébb AC-be a full plate-től (a robenak emlékeim szerint 0, a mágikus full plate-nek -1 volt az AC-je) viszont mellé volt pár igen hasznos effektje.
Egyébként Imp. Haste volt az IWD-ben is, nem? Vagy az már az IWD 2? Lassan 10 éve már hogy utoljára játszottam az első résszel. -
#2915 IWD-ben azt sem felejtsük el, h FMT-nek volt Evasion-je... ami valami gusztustalanul erős cucc. én BG2 után gondoltam h "bah, FMT biztos gyengébb IWD-ben", hát fenéket, gyakorlatilag halhatatlan volt.
BG2-ben az teszi erőssé, h IWD-vel ellentétben lehet "kommandózni" - hátbaszúrás hegyek és társai (ami IWD-ben nehéz volt tekintve h ellenfelek fele élőhalott volt), rengeteg ott nem létező tápoló varázslat (Imp. Haste = isten), na és persze UAI és így a Carsomyr használata pl... vagy esetleg két +1 támadást adó szablyáé? na meg BG2-ben mindenki kiherélt fegyverképzettségeket használ, ellentétben IWD-vel (ahol feltápoltakat), szóval nincs meg az 1 támadás/környi különbség sima- és multiclass harcos között, csak 1-1 pont sebzés és találat.
btw 8 millás xp határ lényegtelen, 6 fős csapattal pl sosem éred el, de talán még 5 fővel sem... amúgy támadások száma IWD-ben is gusztustalanul feltápolható volt, nálam 3 fős csapatnál mindkét harcos (F/M/T és R/C, meg volt egy Cleric/Illusionist) 9-szer ütött körönként -
Darun #2914 Én a F/T/M-et először IWD-ben próbáltam. Ott annyival jobb volt hogy nem adódott össze a szint, tehát mindhármat fel lehetett tolni 30-ra. Alapból is nagyon erős, de Tenserrel szinte verhetetlen illetve felér a csapat másik öt tagjával. (öt és felet támadott körönként, Glazebuk ellen mentem, egyszer tudtak csak sebezni mielőtt kivégeztem mind a hatot)
A BG-sben valahogy gyengébbnek éreztem a multiclass-t. Egyrészt ugye azért, mert itt a szintek már összeadódnak. És annak ellenére is hogy elég sok olyan varázslat/speckó van ami az IWD-ből hiányzik. Vagy ha sikerül is erősre feltornázni, igen hamar leesik az effekt. Airie viszont durván alázott. Ha volt valaki aki beállt közé és az ellenség közé, akkor sokszor egyedül megnyerte nekem a csatát. Rengeteg varázslatot tud, ráadásul egyszerre tudja a papi és a varázslói mágiát. És végső esetben harcolni is tud, bár ott elég hamar el szokott vérezni. -
#2913 igaz már megvan, de szívesen megvettem volna ezt dobozosban -
#2912 Digitálisan. -
#2911 Nagyon kíváncsi vagyok! Milyen formában lehet majd megvásárolni? -
#2910 Nem, várhatóan szeptember végén jelenik meg. Írták is twitteren, hogy ez nem a megjelenés időpontja. Valószínűleg csak olyanokat jelentenek be, hogy mi lesz a pontos megjelenési dátum meg mennyibe fog kerülni. -
#2909 Ilyen hamar nem jelenhet meg. Vagy mégis? -
#2908 Számlálót nem látsz? 35 óra van hátra. -
#2907 IE alatt nem látok semmit. Mit mutat? -
#2906 Elindult egy visszaszámláló az oldalon! -
#2905 A teljes collector edition vagy mivel is működhet? Vegyes érzéseim vannak amellett, hogy használjam vagy sem. Nyilvánvalóan gyorsít és könnyít, csak éppen elsorvasztaná a jelenlegi angoltudásomat is... -
Darun #2904 Ezt asszem nem ide akartam :D -
Darun #2903 Valamit tuti buheráltak a multival, mert ma ugyan az volt. Ketten elindultunk Condor-on, a menet közben csatlakozókat meg folyton kidobálta. És a 6 wave-nél megint egyedül maradtam, csak ezúttal soldier voltam és azzal egyedül nem olyan könnyű.
Ex cerberus smash-nél fordult elő Sur'kehs-en: az elsőnél láthatatlanná vált a Banshee akit éppen csaptam, a második után meg bekékült a képernyő. Szerencsére éppen wave vége volt és egyből meg is javult.
Az viszont kellemetlenebb volt hogy a Banshee-knak elment a hangjuk. Mutatta az effektet hogy behajol és sikolt, de nem halottam semmit. A Banshee amúgy is elég para, de amikor váratlanul és egy hang nélkül mögém teleportált, komolyan berosáltam.
Rio-n az extraction komolyan szopóka. Először is ha a csapat nem fut oda rögtön, könnyen kint ragadhat. A másik kellemetlenség hogy egy köpésre spawnolnak az ellenfelek. Tehát a csapat folyamatosan tű alatt van. Ráadásul a négy embernek két láda mögé kell elbújni ami főleg akkor lehet kellemetlen mikor valahogy kirobbantanak, alig van életed, és nem tudsz rögtön visszabújni, mert a kedves csapattárs ott dekkol előtted. -
#2902 A teljes magyarítás! -
#2901 Ejha! -
#2900 Mi? Az Enhanced Edition? Nyár végéig, de legkésőbb szeptember végéig megjelenik. -
#2899 Hű, ilyen hamar jön? -
Although #2898 Hogy lehet egy Bioware-tól az EA-hoz menni ez micsoda szégyen!! :) -
Although #2897 Kössz! -
#2896 idén nyáron. elvileg.
[URL=https://twitter.com/#!/TrentOster]"főnök" twitterje[/URL] -
Although #2895 Mikor jön ki a remarke változat? -
#2894 Egyáltalán nem baromság. Megtanulod milyen az igazi, taktikai harc. -
#2893 szintszívás ellen asszem 5 cucc van, ami véd:
- Amulet of Power, ez ugye SoA
- Mace of Disruption tápolás után, szintúgy SoA
- Angurvadal feltápolt kiadása, Watcher's Keep-ben van az alap, hozzá Liquid Mercury meg valahol ToB alatt elrejtve
- Spectral Brand tápolt változat, szintúgy WK + ToB
- általad is emlegetett Runehammer
és ennyi... ezen kívül tényleg max távol tarthatod a csapattársakat a sok unszimpatikustól, más védelem nem nagyon van.
tweakpack-ban ez a párbeszédek alatti pause tényleg kötelező, még az első részben (nem BGT, simán BG1) is emlékszem mennyire szerettem, amikor a banditák mély filozófiai vitába keveredtek a főkarakteremmel, és közben lemészárolták a fél csapatomat -
#2892 igazából Baldur's Gate sorozatot végigkíséri az a mondat, amit még az első részben főkarakter álmai alatt többször előjött, meglehetősen fenyegető stílusban: "You... will... learn!"
nálam is volt olyan móka, amikor először mentem Bloodscalp küldetéseit csinálni, és eljutottam addig, h Edwin elküldött Rayic Gethras-t kicsinálni... azelőtt nehézség nélkül végigirtottam Athkatla-t (kb Unseeing Eye meg Haer'Dalis küldetéseit nem csináltam össz meg), ott meg... házba még bejutottam, mephiteket első szinten lecsaptam, gólemekkel is valahogy elbántam, majd felmentem hősiesen megölni a kismágust... aki kb 20 mp alatt felmosta az egész csapatommal a padlót jó, összeszedtem a csapattársak fogait a padlóról, pihi, minden tápoló varázslat fel, előre! élt a csapat 25 mp-t, Rayic-ot meg sem sikerült karcolni. még pár ilyen nekifutás és nagy területen szétszóródás után úgy döntöttem, h inkább körbenézek kicsit neten, ahol meg is kaptam gyorsan a válaszomat: Breach kéne oda. ezután kedves kismágusnak arra sem volt ideje, h az első Horror-ját elsüsse, már halott volt.
vicces, na. ezt bírom ebben a játékban, hogy ha töketlenül beleugrik az ember minden harcba, nagyon gyorsan nagy területen szétszórják - ellenben ha ismeri, h mire hogyan kell kontrázni, a lehetetlennek tűnő pofozkodás pillanatok alatt átalakul a játék egyik legkönnyebb harcává. másik oldala viszont ennek, hogy ha meg nagyon jól tudja mit kell csinálni, legdurvább nehézségi szinten is simán végigtolhatja anélkül, h egy karcolást ejtene bárki is a karakterein -
#2891 Rendkivul vicces olvasni a kettotok hozzaszolasait.
Egyreszt minden egyes uj hsz utan ujfent kedvet kapok a BG szeriahoz, masreszt, mintha valami szamomra ismeretlen jatekrol menne az eszmecsere, annyi minden uj dologrol esik szo, hogy csak tatom a szamat.