Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(avagy: 183 hp igen gyorsan eltûnik, ha az emberre 80+ sebzésû ütéseket osztanak... körönként 10-et <#gonosz1>#gonosz1>)
"The trees move. Do you not see it?"
a fire giantos részt (Marching Mountains) hogy a fenébe lehet úgy megcsinálni, ha az embernek mondjuk két szimpla harcos tankol? mert ezek a dögök insane-en két-három ütésbõl ölték meg fõkarakteremet ha nem volt semmi védelmem, ami még normal-on is extra kegyesen 7-8 ütést jelentene. hozzá baromi alacsony THAC0-val rendelkeznek, szóval az ütéseik betalálnak... és az egyik szobában van belõlük kb 10, együtt, akik egyszerre támadnak.
konkrétan ha két kör alatt 6 horrid wilting-el nem nyírtam ki mindet extra sebesen mágusaimmal, olyan sebességgel ütöttek át védelmeimen, hogy *nem volt idõm* sequencer-t aktiválni kinyiffanás elõtt <#merges2>#merges2> (PFMW-em meg épp nem volt már)
de végül megoldottam kicsit kevésbé "trükközõsen" (csapdákat (skull trap, time trap) lerakni majd ellenfelet rácsalni rendben van, csapdákat lerakni oda, ahol fel fognak tûnni nekem csípi a szemem): spell sequencerbe egynek 3 lower resistance, másik mágusnál 3 skull trap, hive mother becéloz, fõkarakteremen ezek elleni védelem. még a csipet csapatának két másik tagja is fûbe harapott <#vigyor1>#vigyor1>
féloff: papír-ceruzás játékban én is jóban vagyok beholderekkel, azt hiszem pont õk voltak azok, akiknek a föld alatti rejtekhelyén kicsiny jóslásra specializálódott mágusommal és csipet-csapatával harc meg minden helyett kerestem mágiával egy földalatti folyót, majd szétkaptam a kõfalat ami a kettõt elválasztotta, nagy sebességû meneküléssel megspékelve <#vigyor1>#vigyor1>
amúgy Hive Mother mondhatni labdába se rúghatna az mellett a kisbolygó méretû beholder mellett, ami egyszer megkergetett minket spelljammer-ben 😄
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
...viszont pár megfelelõen elhelyezett skull trap (+ esetleg spell sequencer ha mégis betalál a lelkem) igen gyorsan megnyirbálja az agresszióját <#vigyor1>#vigyor1>
na meg ha jól emlékszem ez régebben is feltûnt, h bár kétkasztúakkal elbánik, mocsokmód belekeveredik a játék triplakasztok hp számításába <#rolleyes>#rolleyes>
bár úgy alapból elég érdekesen számolja a hp-t... 5,2M xp-nél ugyanannak a karakternek 109 hp-ja van ha elõbb összerakja az ember 17-es con-nal, majd elolvassa az azt növelõ könyvet, és 118, ha alapból 18-as con-nal kezd... egyik sem korrekt, ami 114 (+1/3) lenne. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Crash Fixes:
* Fixed crash when changing areas
* Fixed crash when clicking outside of the map
Features:
* New movie for resting in dungeon and inn
* Adjusted introduction video due to customer feedback and Coriander's threats of violence (You may have thought that complaining about the Nietzsche quote was pointless...)
* Various UI screens touched up
Bug Fixes:
* Thieves and bards XP cap has been modified
* Monks and clerics XP cap has been modified (Black Pits)
* Quest/Journal log fixes
* Damage Modifier display has been retooled
* Taerom no longer drops Ankheg Shells
* Fixed issues with Dorn's dialogue and alignment
* Fixed issues with Neera's dialogue
* Neera's encounter with Edwin has been touched up
* Minsc joining issues have been resolved
* Switching to default soundset works
* Quasit Familiar can now cast blur
* Trolls in Cloud Peaks now give XP
* Kryll's skeletons now give XP
* Wild Surge text has been corrected
* Auto-save date and time error resolved
* Delainy/Durlyle flower quest has been fixed
* Some items now show the proper ground icons
* Silke responds correctly to player's actions
* Red Sheaf Inn displays the proper rumors
* Gnoll duel works correctly
* Summoning Flame Blades no longer causes a penalty
* Killing Dorn before his encounter has been fixed
* The Great Gazib will no longer spawn more than one orge
* Algernon and Nimbul's dialogue issues fixed
* Reevor's quest can always be completed
* Jospeh's Ring quest is now completable
* Certain area lightmaps have been updated
* No reputation loss when fighting certain characters
* Detect Evil's description has been corrected
* Creatures decreased in South Beregost Road's cave
* Tutorial items no longer sellable when exported to main game
* Shandalar's Cloak no longer equip-able by monks
* Certain quest items can no longer be pick-pocketed
* Interaction with Shaella has been improved
* Phlydia speaks the proper lines after her quest
* Marl will approach player even after resting
* Coran takes player's NPC Reaction into account and join level modified
* Cursed Ring of Slight Monsterism now changes character's appearance to zombie
* Nadarin's quest now pays the corrects amount of gold
TotSC nem olyan hosszú, szerintem olyan 15 óra (és durvább nehézségi szinteken ehhez még pár óra amíg meredsz a monitorra és szitkozódsz) alatt átrágja magát rajta a kétlábú... ToB már más tészta, lehet mégiscsak 100-200 óra lenne a korrekt BG2+ToB-nak.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Sokat segít az amúgy lassú számszeríjjakon: a nehéz variáns pár lövésétõl pánikba eshet akármelyik "mezei" ellenfél is (moral faliure), mivel elég nagyot üt a többihez képest - ezen esemény bekövetkeztéig a parittyák/íjjak stunt-olják az áldozatot.
Nagyszámú, de viszonylag gyenge ellenfelek ellen harcolva különösen elõjön a sebesség-tényezõ: gyakran kell célpontot váltani a gyors elhullások miatt - itt nagy hátrányban van a lassú (nehéz) számszeríj -> gyakorlatilag, mire célra tartana a kezelõje, már nem él a célpont, így azis megeshet, hogy egy lövést sem tud leadni vele az egyén a harcban (ha jól dolgoznak a többiek közben).
A gyors fegyverek (parittya, íj) 4-6 sebességfaktorát 1-3-ra lehet csak ezzel levinni. A fegyverek pluszainak növekedésével csökken a sebesség-faktoruk is: gyorsulnak, ill. a játékmenet elõrehaladtával (WK), és/vagy az extra-kereskedõktõl (SoA) beszerezhetõvé válnak a 0-ás fegyverek is, de addig nagyon jól jön az 5* sebességelõnye.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
bónuszaik nincsenek törpilláknak, viszont csak általuk használható dobókalapács van.
gnóm pap/illuzionista meg arcátlanul táp, több varázslata van mint bárkinek a játékban, és -1 wis miatt össz egy 4. szintû papi varázslatot bukik.
Az Assassin és az Alakváltó - vagy bármilyen, nem harcedzett és magát ezügyben mágikusan segíteni nemtudó egyén - csapnivaló közel(és táv-)harci képességeit viszonylag jól lehet "kezelni" tápoló varázslatokkal(/itókákkal - de ez drága mulatság), bárd-énekkel (SoA: Skald, ToB: Blade) ÉS, EZEK MELLETT az ellenfelet gyengítõ varázslatokkal.
Azért az továbbra is bosszantó, ill. nehezen kivitelezhetõ - az insane fokozat nagyon nem kedvez ennek <#idiota>#idiota> - , hogy az elit bérgyilkos csöndes, magányos lopakodását, vagy a "félelmetes" farkasember "tombolását" egy éneklõ-kántáló banda kísérje, mert különben hasztalan és eleve kudarcra ítélt a megmozdulásuk/cselekedetük - nagyjából, mint a mi "politikusaink": önállóan még az orrukat sem tudják (megfelelõen) megpiszkálni.
Sz'al: egyszerûbb más kasztokkal elvégeztetni ezen munkákat, de aki szeret pepecselni, nem akar mindenáron No. 1 alakokkal szaladgálni, annak érdekes, de fõként izgalmas perceket (napokat, heteket) szerezhet az ezen gyengélkedõkkel való játék - nem csak a sok(kal több) visszatöltés miatt. <#nyes>#nyes>
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Mégiscsak kellenek a fixpack-ok, ha már a harcos multik sem tudják a fegyverjártassági pöttyeiket 2 fölé tornázni az alapjátékban - bennem ez a hiányosság maradt meg leginkább a BG1->BG2 bónuszcsökkentés mellett. Ezek "helyrehozatala" ugyan már light-cheat kategória, de akkor is, jó velük élni -> még mindig "látom", ahogy a 6 harcos-multim távharcban (természetesen, 5 pötty a távolsági fegyverjártasságijukon <#hehe>#hehe>) végzi ki az ellenfelek hordáit... persze, amikor a boltban, jobbféle lõszert kellett nekik vásárolni - pillanatok alatt elvertek arany-ezreket a harcokban, ha keményebb ellenfél jött éppen szembe - , már korántsem voltam ilyen vidám. Ez két pöttyel már nem volna ennyire könnyû - a sebességmódosítók mindig jól jönnek: gyorsabban reagálnak/cselekednek az ellenfél megjelenése és elhullása után a csapattagok, ami nagy elõny a távolsági harcmodornál (közelharcban, ahol gyakran kell helyet is változtatni, már "kevésbé" az). 😊
Az AD&D kezdetén még úgy volt, hogy az elhullott elf, az végleg elhullott elf, míg bármi más fajú feltámasztható volt, nem?! <#fejvakaras>#fejvakaras>
A balta- és kalapácsbónuszukat hiányolom a törpikéknek - igaz, ez nem segítene a tolvaj képesítésûeken - , úgy már komoly ellenfelei lehetnének a fél-ork tankoknak - ha már a hegyes-fülûek megkapták azt, ami amúgy is járna nekik.
Hhmm, gnóm pap/illuzionista (a bölcsesség mínusz ellenére azért én kipróbálnám, hátha mégis...), vagy tolvaj/illuzionista (as Jan) decoy (with 18 CON <#idiota>#idiota>), nem is rossz ötlet... egy fél-ork Lathander pappal és törpe berserkerrel a második hullámban... akiket elf boszi, fél-elf kósza/pap és humán kensai-mágus/tolvaj (a gnómtól függõen), vagy pengemûvész bárd (as backup)/Edwin(a)/távharcos-idézõ Jahei' (az alapjátékban(?) igen nagyot dob a druidákon, ha elérik végre a 15. szintet (3 milla XP, multinál ez 6 milla <#bohoc>#bohoc>) -> a szingli papokra ilyenkor köröket vernek a magasabb szinten felhasználható varázslatok számában - ezért volt megbocsátható az Alakváltó korai gyengélkedése (ami késõbb is megmarad, ha közelharcról van szó <#szomoru2>#szomoru2>) a szememben) támogat. <#ravasz1>#ravasz1>
btw a 90% charm/sleep ellenállás is fixpack-ból jön, alapból kimaradt a játékból.
feltámaszthatatlanság (bár emlékeim szerint resurrection visszahozza akkor is) nem szempont fõkarakternél, ha õ nyekken, nagyon komolyan veszi a "porrá leszünk" dolgot <#idiota>#idiota>
törpillákat (meg egyéb apró fajokat) meg nem kell félteni, kapnak a drágaságok CON alapján bónuszt mentõkhöz (és baromi nagyot), ami vicces dolgokat tud produkálni.
Az alapjátéknál a katana még beletartozik a bónusz-körbe, de a jatagán már nem - amit a harcos/druida(Jahei') még tud forgatni, a single druida meg már nem 😞 - , ahogy a kétkezes kard sem - emlékeim szerint.
Mióta nincs meg az elf-ek feltámaszthatatlansága, azóta inkább az elf-ek mellett teszem le a voksomat - de a fél-ork sem piskóta, ha pofozkodásról van szó (a törpék meg háttérbe szorultak, ezen csak az IWD2 javított vmit). 😊
- elfek 90% resistet kapnak sleep és charm ellen, fél-elfek csak 30%-ot. greater command a sleep kategóriába tartozik, veszettül hasznos (bár szerintem nem éred el BG1-be), és a csapatra is hat - viszont ha az élen egy elficsek tankol... na meg van elég sok unszimpatikus aki szeret mindenféle charmot dobni rád
- a +1 thac0 nem csak hosszúkardra és hosszúíjra vonatkozik, hanem *minden* kardra és íjra. mindkét részben kardok nagyon, nagyon erõsek
így már meglehet, h elf tényleg jobb választás, de még mindig ott van -1 CON, ami fájó pont - ideális (19) CON-t csak BG2-ben fogsz talán elérni, miután lezúztad Watcher's Keep-et... ellenben fél-elfnek lesz 19-es BG1-ben elég hamar, viszont nekik meg az az extra pont WK-ból teljesen felesleges.
filóztam már többször miért szeretem 6 fõs csapatot BG1-ben, és miért nem tudok 4-nél több fõvel nyomulni többi IE játékban, de most így végiggondolva az ok egyszerû: BG1 baromi nagy nyitott terekkel dolgozott, mint BG2 meg IWD-k sok-sok dungeon-nal, ahol nonstop egymásba akadnak 3 fõ felett a karakterek. IWD-kben nem volt annyira gáz (3 fõs csapattal toltam mindkettõt), BG2-ben viszont azért elõtûnik. btw ahogy néztem, EE ugyanazt a pathfinding rendszert használja mind BG2 <#fejvakaras>#fejvakaras>
Imoen tudom h jóarc ToB-ban már, de sima BG2-ben nincs semmi dumája csapattársakkal - ettõl függetlenül most úgy döntöttem õt választom (mégiscsak a történet fontos része, meg Infinity Explorer-rel végignézve azért beleszól dolgokba), Jan repül - gyász, mert csípem a kis gnómot, de felesleges lenne. meg úgy nézem amikor elkezdtem ezt a végigjátszást (topicot visszanézve: májusban, csoda h még rémlett hol tartottam <#idiota>#idiota>) akkor is figyeltem rá, h 6-os szint felett nem kapott egy varázslatot sem.
kézzel festett hátterekrõl meg, ami megint gyász: BGEE fórumán írták készítõk, h sajnos az eredetiek elvesztek - pedig mi lehetett volna belõle... zoom helyett több felbontást támogató, tûéles, gyönyörû hátterek <#rinya>#rinya> (bár azért a zoom sem szörnyû, legalábbis nekem egyáltalán nem tûnt olyan homályosnak mint ahogy sokan panaszkodnak rá)
A szûk járatok és a karakterek útkeresési rutinja (rutintalansága 😊 ) a legnagyobb gond nálam is az Infinity-motoros (és a hasonló képességekkel bíró) játékoknál - belátom, a M&M III 8 fõs csapata itt(, így) már sok volna, de attól még szívesen kipróbálnám...
Ezt a hibát, mivel eltelt pár év: a programozók és a felhasználók hardverei is fejlõd(hedt)tek (volna) azóta, remélem kijavítják a felújított változatban.
Azzal nincs bajom, ha 2 ember el tudja állni az utat, de amikor a hatfõs csapatból öten hátraarcot csinálnak és hosszú percekig kerülnének, hogy 4 lépést elõrébb menjen és a sarkon beforduljon a csapat, ahelyett, hogy libasorba közlekednének, nos, ekkor kezd elszakadni már nálam is a cérna.
A kézzel festett térképek gyönyörûek, de hogy a pályatervezésnél nem vették figyelembe a játékmotor, mindenki számára érzékelhetõ hiányosságait - és ez ellen semmit sem tettek annyi év alatt?! <#shakehead>#shakehead>
...és a ToEE-gárda által bevezetett dolgok sem ártottak volna... 😄
Imoen tud viccelõdni is, a maga módján: tedd össze a paladinnal pl. <#nyes>#nyes>
öt mágus úgy jött össze, hogy:
fõkari: FMT
Edwin: conjurer
Jan: thief/illusionist
Viconia Aerie-vé alakítva: cleric/mage (pedig régen szerettem, most valahogy instant tele lett a tököm a kis szárnytalanság szövegeivel)
...és ezekhez jönne Imoen a maga kis thief->mage kasztjával
szép dolog a sok mágus, de azért van egy olyan pont, ahol már én is azt mondom, h elég <#bohoc>#bohoc> 3 egyszerre támadó kismágus egy fél hadsereget pokolra küld egy kör alatt, nincs szükség még egyre... na meg 4 karakter felett kezd a csipet-csapat egészen nevetségesen nehezen irányíthatóvá válni.
Kb mint Aerie gyereke. Ha elég sokáig játszol meg is születik egy jó kis event keretében, de úgy is be lehet fejezni a játékot, hogy majd csak az végén írják, hogy megszületett.
Szóval vidd csak magaddal Imoen-t mert nagyon jól jön a harcokban is és fog õ beszélgetni, de mivel a lényegi szerepe már lejátszódott így nem sokat. Ettõl még lesznek beszólásai, meg idõnként konkrétan a karakteredhez is beszélni fog.
Amúgy 5 mágus hogy jött össze? Ki az ötödik (kit képeztél át)?
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de spellhold alatt dumál, mondd bölcsességeket a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mert perpill tippem sincs van-e értelme vinni, ha nem ad semmi bölcset a csapathoz, majd kitalál egyedül, bár soha nem árt a még egy mágus, de egyszerre ötöt azért "kicsit" túlzásnak érzek <#idiota>#idiota>
(az a barnás cucc egy stoneskin akar lenni, amint aktiválód...na, ha a tulajdonos nem lenne már halott <#gonosz1>#gonosz1>)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az NWN a szabályrendszertõl eltekintve is teljesen más (nem-irányítható NPC-k) így szerintem érdemesebb akkor már a custom content között válogatni ha azzal a motorral akar valaki játszani.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Mindegy, nem sûrgõs, van más RPG is, ami várat magára. Csak remélni tudom, hogy egyszer összekalapálják rendesen az újat.
Ennyi erõvel talán egyszerûbb lett volna 3D-ben megcsinálni NWN motorral. Ha fanok megcsniálták Icewind dale és mással, akkor ez nem megoldhatatlan.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mit kell ahhoz tennem, letöltenem, hogy ezzel a két játékkal úgy játszhassak, hogy az átvitel sem sérül, a bugok javítva vannak, a játékélmény is megmarad, nem kell játékösszeomlástól tartanom, a felbontás sem lesz kisebb, mint a telefonomon, már ha lehetséges, és ne legyen cheat szagú az egész. Én úgy gondoltam, hogy az EE verzió ezeket a feltételeket teljesíti(a BG2 vígan elfut a gépemen, de az egyessel is csak a felbontással volt problémám, ami azért nem tragikus).
Arról volt szó, hogy megõrzik a játék lelkét, de modernizálják.
Most akkor még se azt kaptam, amit reméltem?
utána még ajánlanám a Mirror Image Fix-et Spell Revisions-ból, TobEx nagy részét, tweak/fixpack meg egyértelmû. pnp free action és ebbõl hátbaszúrkálós rész is szerintem nagyon jó. (ha BG1 fegyverképzettségeket akarsz, tweak pack ELÕTT rakd fel hátbadöfködõs részét)
az egész durván fél óra alatt megvan, amibõl nagy részét nem is kell a gép elõtt töltened, mivel csak konvertálás.
2 milla xp-n áll a csipet-csapat (FMT fõkari, Edwin, Viconia Aerie-vé alakítva (már untam szegényt, viszony gonosz cleric alapból kell a tökömnek), Jan), szerintem elég lesz.
baromi régen mászkáltam már arrafelé, mit érdemes elõre beszerezni? Scarlet Ninja-To egyértelmû (hátha közben megjön az a maradék milla xp), talán még Shield of Balduran volt a sokszor emlegetett cucc?
Kotomicuki: üdv újra itt! <#wave>#wave>
valahol kering a neten egy kép (múltkor belefutottam BGEE fórumon) 1064-es sebzésû backstab-ról, assassin -> cleric-el. öööizé... viccesnek biztos az, kár h én jelenlegieket sem tudom kihasználni, még a kisvámpírokat is instagibelik, pedig még közel sincs maxol a karim hátbaszúrkálási potenciálja <#vigyor1>#vigyor1>
btw látom nvidia 7-es szériából származó videokártyád van, azokkal elvileg soha nem is volt gond, a 8-as az (pl 8800GT), amit nem szeret/szeretett sokáig pár IE játék.
Viszont az õsrégi BG tupírozásához meg olyan bûvészmutatvány kell, én meg azt nem akarom vállalni. Két szék közt a pad alá...
gamebanshee.baldurs-gate-enhanced-edition