3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • andorr1984
    Huh, most ... nem is tudom, mit csináljak.
    Őszintén szólva nem szeretem az ilyen meglepetéseket, de biztos sokaknak tetszenek az ilyesfajta változtatások, nekem nem.
    Biztos a játék-egyensúly miatt csinálták ezt a készítők, hogy ne legyen túl erős a karakter, de én meg azt gondolom, az ilyesmi inkább a nagy multis játékoknál fontos, mint pl. a WoW meg hasonlók.

Arról van szó, hogy a régi Baldur's Gate 2-ben, amikor a színházban, a Haer'Dalis-os küldetés után belépek a portálba, akkor az első kis harc után esik egy Boots of Speed az gyik ellenféltől.
    Na most ez ugye megnövelte a gyaloglási- és támadási sebességemet egyaránt, tehát nagyon szerettem, direkt emiatt csináltam meg mindig azt a küldit hamar.

Az Enhanced Editionben le lett cserélve Paws of Cheetah nevü csizmára, ami csak a gyaloglási sebességemet növeli meg, ráadásul még mintha akadozva is közlekedne a karakterem, ami elég hülyén néz ki.

Azt szeretném megkérdezni, hogy az Enhanced Edition-ben elő lehet hozni a Boots of Speedet valamilyen cheat- vagy konzol paranccsal ?
  • Calver
    csak bukod emlékeim szerint, és még mindig limitálva leszek 2*-ra fegyvereknél.

btw BG2EE-ben is van egy meglepetés karakter, aki gyakorlatilag egy elbaszottul nagyokat csipkedő harcos, egyedi soundset-tel, bár elég rossz AC-val
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    tekintve h egy medve.
  • Prof William
    Már nem emlékszem de a Bukott Paladin az jár valami extrával? Vagy csak bukod a paladdin képességeket?

Mellesleg a Slayer form a legjobb a túl magas reputáció ellen. Ha mát túl magas akkor átváltozol és csökken a reputációd 2-vel azt hiszem.

És persze még 16 -os repuval is te vagy a mikulás szóval nincs semmi baj.
  • Calver
    mármint második részből? én tbh még azelőtt zúztam le első EE-t, mielőtt hozzáadták, szóval nem ismerem mit tud. milyen karakter volt, Edwin-nel vetekedett?
  • andorr1984
    Undead Hunter egyébként. A 1. részt megvettem a múlt héten, ott kezdtem, csak akkor még nem döntöttem el így, hogy milyen csapatot akarok majd a 2-ben.

(Az a drow elf Sorcerer kicsit hiányzik nekem?
  • Calver
    gondolom Inquisitor-t akar, legalább ha valaki aszondja h paladin-t indít, én mindig kapásból arra következtetek
  • Shiwo
    elvileg a Paladin alverzió, a Blackguard az nem törvényes jó, hanem kaotikus gonosz tán.. csináld abból a karit, és jól meglesznek (:
  • Calver
    ó, azt igen, de az nem kaszttól függ
    18-as rep felett otthagynak... ha csak nem döntesz úgy, h a rep ezen része hülyeség (miért zavarná pl a lawful evil Edwin-t, h megváltóként kezelik? csak még több lehetőség hatalomszerzésre), és kapcsolod ki tweak pack-el - amit ajánlok, mert az.
  • andorr1984
    Köszi a választ.

Csak azért érdeklődtem, mert arra gondoltam, hogy talán kilépkednek a gonosz karakterek, ha túl nagy a repum, de ha meg túl kicsi, akkor Bukott Paladinná válhatok.
  • Calver
    karaktered kasztja csapat szempontjából nagyjából mindegy, nem fog akadályozni - tudtommal. hogy ki kivel akad... újak közül amit tudok, az Neera - Edwin, Dorn - Keldorn (de ő kivel nem?), öööö... ennyi. lehet van még több is, Mazzy-ről nem hallottam h kiakadna valakire.

de amúgy tweak pack-et rakd fel, van benne opció ami lelövi veszekedéseket csapattagok között, szerintem újakra is működik.
  • andorr1984
    Üdv mindenkinek!
    Nagyon rég játszottam ezzel a játékkal, most újra elővettem.
    A karakterem Paladin, ami ugye csak Törvényes Jó lehet, de olyan partit terveztem, amibe többnyire gonosz vagy semleges jelleműek lennének, mert ki akarom próbálni többek között az új karaktereket is: az a tolvaj lány, az új ork npc, a régiek közül Viconia (vele még sosem játszottam), íjásznak pedig (jó) Mazzy.

Az a kérdésem, hogy mennyire oldható meg egy ilyen közösség Paladin főkarival ?
    Nem fognak kilépkedni az embereim vagy ilyesmi ?
  • Calver
    no, most h kijött a patch határozottan játszhatóvá vált, az inventory elmebajt sikerült megoldanom egy könnyed autohotkey script-tel (BG2EE-ben lehet még viszonylag az elején szerezni egy bag of holding... szerűséget, én meg összeraktam egy scriptet, ami a nálam lévő összes tárgyat egy kattintásra belerakja ), és... bár sok mindenért lehet beamdog-ot kritizálni, az íróik humora nem ilyen.

konkrétan: Rasaad küldetésszála szép lassan egyik kedvencemmé válik (pedig magát a karaktert nem kedvelem, első részben meg végképp nem kedveltem), a teljesen komoly, jófiúskodó figura körül forgó küldetésekben Monty Python-t megszégyenítő dialógusok pörögnek, én meg néhanapján a könnyeimet törölgetem

aki esetleg összeszedte minden bátorságát és nekiállt: a híd őrzőjével ajánlanám, h hosszan beszélgessen el, elképesztő a duma ami ott megy

most épp ranger/cleric-et kaptam elő a kalapból, és... nagyon bedurvították, ill nem is a kasztot, hanem egy szerezhető tárgyat. régen egy nagy hibája volt, h nem volt gyors védő varázslata - hiába nyomulsz konstans sebzéscsökkentéssel (már ha tudja a kétlábú, h mit csinál), túlélőképességben a közelében sem volt egy harcos-mágusnak vagy FMT-nek, akikről 5 réteg stoneskint és mirror image-et kellett levakarni, mire meg tudja bárki is karcolni őket... na, most jött egy gyűrű, ami napi 3 mirror image-et ad, és kettő van belőle a játékban, ezzel mágusos többkasztokat *erőteljesen* trónfosztva. na meg basztak belerakni mirror image fixet BG2EE-be (hogy MI ne nyelje el AoE sebzővarázslatokat is), ami kicsit elvette kedvem amúgy is FMT-től :C
  • Tinman #3278
    Start here :-)
  • Molnibalage
    Uh, azt hogyan is kell? Még XP64 alatt próbálkoztam asszem és nem nagyon sikerült.

A GoG-os BGI-et nem csinálták meg olyanra, hogy BG II szintre legyen húzva a grafika? Mintha ilyet is lehetett volna csinálni.
  • Tinman #3276
    Win8 alatt toltam le, de én nem a dobozos verziót, hanem a GoG-on vásárolt példányt.

A dobozos verzát lazán életre keltheted a Tutu-val.
  • Molnibalage
    Ez mindenféle hókuszpókusz nélkül elindul? Évekkel ezelőtt megvettem a teljes BG I/II és kieget, amit egy dobozban adnak. Win7-tel hogyan lehet ezeket futtati?
  • Calver
    az a vicc amúgy, h annyira nem is, csak úgy tűnik. legalábbis én még semmibe durvába sem futottam bele, leszámítva a visszatöltésnél eltünedező ellenfeleket, de eddig csak chateau irenicus-nál volt az.

na az viszont tényleg elég durci és eltántorító hatású, és azt beamdog rakta be sikeresen, védjük meg a játékosokat a random spawn-ok tömegétől címen... kár, h ez utoljára BG1-ben volt, egy helyen, és itt többek között mephiteket is bekajálta, amik baromira nem véletlenszerűek...
  • gerey
    Hivatalos forumot nézegetve, jól döntöttem, hogy még nem vettem meg. Komolyabb game breaking bugok vannak, mint anno a BG:EE-nél voltak...
  • Calver
    szóval, kipróbálva... semmi újdonság ami kellene (radial menük, hotkey sáv, varázslatoknál hatósugár kijelzése, esetleg neadjisten nem retardált inventory), cserébe van egy bug, amitől visszatöltés után *eltűnnek a kibaszott ellenségek*.

• Calver
    BG2EE megjelent, már virágbolti kiadásban is. az, h érdekel-e egy ici-picit is még eldöntésre vár...
  • Tinman #3270
    Csak megoldottam végül.

Az utolsó fázis harca nevetségesen könnyű lett, a korábbihoz képest.

Hát jah... alapmű volt a BG2 + WK + ToB, vitathatatlan.
  • Tinman #3269
    Lenyomtam a 3. formáját is... ugh.

Az volt a mázlim, hogy a Dévát ütötte a sok idézett rohadékja, így volt pár mp szusszanásnyi időm, hogy levegyem breach-el a védelmét egy másolt mágusommal.

2 karim így is meghalt, de azokat fel tudtam kelteni... utolsó form jön. Rettegek :-(
  • Tinman #3268
    Alapjáték + Watcher's keep-et lenyomta.

Throne of Bhaal final level, final boss.

Nem megy. Melissan átváltozott formája az Abyssben seperc alatt ledarál. Nem is ő, hanem a sok szar amit másodpercenként megidéz.

Első megjelenését lazán lenyomtam, második megjelenése is ment. A 3. egyben utolsó előtti rémesen alakul. Ennél a formánál már végtelenítve nyomatja a mocskosabbnál mocskosabb Abyss-beli rémségeket. Idézett lények is hamar ledöglenek, pedig még déva is van köztük, kár, hogy ebből csak 1-et lehet egyszerre megidézni.

Valami ötlet?

NE azt mondjátok, hogy rakjak le csapdákat, mert Imoen a tolvajom, végig teljesen jól elvoltam vele a játékba, zárat nyitni, meg hatástalanítani bőven jó volt. Csapdát rakni nem tudok... illetve kettőt tudna rakni, de mindig elbaxa.

A fejlettségi szintemmel nem lehet gond, mert egészen eddig mint forró kés a vajban úgy jöttem...

Amúgy kibaxott nagy csalás innentől a játék, mert képtelenség 5 másodperc alatt annyi lényt megidézni, amennyit Melissan megidéz! Abs. az AD&D szabályok torkonszékelése!

Ráadásul azáltal, hogy egyre több energiaportáltól fosztom meg Melissant, még mondja is a játék, hogy egyre gyengébb! Ja, persze -.-

• Calver
    de... az nem mágiaellenállást ad, hanem mágikus sebzésre tesz immúnissá (magic missile, horrid wilting, skull trap, ööö... holy smite, asszem ennyi), viszont minden más sebzéstípus (pl egy tűzgolyó) betalál, és ugyanúgy nem véd tudatmódosító varázslatok ellen sem. arra ász, h előre kocogás közben rányomod tankra, aztán lövöd ALÁ a skull trap-eket (általam kedvelt taktika), de másra annyira nem jó vagy ott horrid wilting-et dobálnának?
  • Tinman #3266
    Protection from Magic Energy

Ez simán megtanítható a varázsló karival, onnantól 100% mágia ellenállás azon a karin akire ráküldöd... ráadásul a hatóideje sem rossz, simán átvészelsz vele egy csatát.

Sunray-el már-már cheat... odamész, elnyomsz 3-at, 3 karitól és 2 mp alatt vége :-D

• Calver
    protection from magical energy melyik akar lenni? lvl 6-os spell, ami magic missile/horrid wilting/skull trap sebzése ellen véd, vagy Protection from Magic egyszerhasználatos tekercs?

gaxxinál nálam annyi volt csak a szívás, h egy karakterrel estem neki, és bár első formáján én is mint a golyó átvágtam magam (PfMW ugye 4 körig tart, aztán édi a stoneskin, csak nem FoA ellen), de utána a drágaságnak van 90% vagy 95% fizikai sebzés ellenállása... a körönkénti 8 támadásommal (még akkor pici volt a karim) is 3 Spell Immunity kellett asszem mire nagy nehezen lekaszáltam, és azt beidőzíteni... uhh. ez a sunray-es móka eszembe se jutott, pedig vicces dolog lehetett volna.

rogue stone harc is vicces papíron, de azon én emlékeim szerint különösebb nehézség nélkül átvágtam magam, mert addigra már voltak olyan vicces dolgaim, mint spell sequencer, PfMW, és a már meglévő trükkjeim teljes ismerete

amúgy másik harc amit "imádok", az a ravager, főleg insane-en - ugyanis akkor valami gusztustalanul sok bone blade kerül elő, és széttépik a karaktereket. és Mr. Ravager baromi sok dologra immunis. és minden ütése dispel magic-et von maga után, ami time stop immunitással együtt az egyik leggonoszabb dolog a játékban... megoldás: simulacrum főkarival (nem lehet dispel-elni), az tankol, mindenkin PfMW (bone blade-ek nem tudnak sebezni), közben egy rakás Mordenkainen's Sword elő és püföli Ravager urat, és három kismágus hajigálja bele az energy blade-eket. második PfMW-re halott volt

ezt a részét imádom legjobban BG2-nek: MINDEN harc megnyerhető "könnyen", csalós taktikák (prot. from undead, mislead, társai) nélkül, csak ki kell logikázni, h hogyan kontrázd az ellenfél lépéseit.
  • Tinman #3264
    Kagnaxx első formája nekem nagyon könnyen ment.

Sunray - ezt a warriorom kardja tudja + mind a 2 papom.

Odamentem elnyomtam 3 ilyet és ennyi volt... mondjuk miután a ferdítő balfaxsága miatt rájöttem arra, hogy a 2. fázisnál rossz védelmet használok utána seperc alatt lenyomtam

Ami még érdekes harc volt az a Rouge Stone + Bridge District-nél, a kő aktiválódik és egy másik dimenzióba kerülsz, ahol EGY helyen a következők vannak:

- 9-10. szintű varázslatokat puffogtató Lich,
    - egy Old Beholder (ugye a legerősebb fajta beholder)
    - egy kimaxolt Thief brutál erős kritikus sebzéssel
    - egy állandóan Feart és azonnali halált osztó vámpír
    - meg egy high lvl mage

4.-re meglett... a protection from magical energy elég tuti spell ;-)
  • Atisz #3263
    Igazad van, de azért pl. egy horrid wilting csúnya dolgokra képes :)
  • Atisz #3262
    Én még középfok előtt is imádtam angolul és állítom, nagyon jó nyelvtanulásra (is!) a Baldur's Gate.
    Egyébként ellene vagyok minden magyarításnak, a játék rákényszerít az idegen nyelv ismeretére. Most egyébként német nyelvű játékokkal is próbálkozom, de azon kapom magam, hogy vissza-visszaváltok angolra ;)
  • Prof William
    Annak idején úgy vártam a Bg2 magyarosítást mint messiást. De azóta eltelt jó pár év és felsőfokú angollal már nem olyan nehéz kisilabizálni a szöveget mint régen, amikor szótárral a kezemben vittem végig. :)
  • Tinman #3260
    Kérdésben a válasz: BG EE.

A buglista nem férne ki 3 A4-es oldalra.

Ellenben garantálom, hogy a GoG-os BG1-et csont nélkül végig tudod tolni...
  • cataflam02
    Bocs, hogy ide írok, de hátha itt valaki tudja a választ.
    Feltettem a BG EE + patch és miután elkezdtem játszani hiába kezdem el megcsinálni az első pár küldetést nem fejezi be. Pl odamegyek a fogadóshoz nem adja ide a cuccot. Megszerzem a könyvet, de a csaj még mindig azt mondja, hogy megtaláltam e már stb. Mi lehet a gond ?
  • Calver
    de azok közül kb egyre kell immunissá válnod: abjuration. szinte minden más megoldható másképp, és abjuration immunitás kiüti a dispel magic (és a breach!) hatásait, az ellenfelek nem tudják vele levakarni a védelmeidet imádom azt a varázslatot.

ami még szökőévente egyszer megéri, az a conjuration immunitás, az véd maze ellen. más... felesleges. sebző varázslatok ellen van n+1 védő cucc, divination immunitás + improved invisibility meg már messze exploit.

#3255: aha, gondoltam is h erről van szó, Kangi harcot én is csípem nagyon . a "megtagadás" az mi akart lenni, azt nem értettem én.
  • Tinman #3257
    Világos, de oda tökéletes volt!
  • Atisz #3256
    No, akkor tiszta sor és még1 indok arra, hogy miért nem érdemes játszani magyarosítással ;)

Igen, a Spell Immunity nagyon hasznos (lenne), de mivel 8 mágia iskola van, elég nagy zsákbamacska előre kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk.
    Tény, hogy a demilich imprisonment varázslata ellen az abjuration biztos befutó, de a legtöbb mágiahasználó elég sok varázslattal variál és érdemesebb inkább más, univerzális védővarázslatokkal operálni, mint pl. Globe of Invulnerability és Spell Trap.
  • Tinman #3255
    A fordító összekeverte.

Van ugye egy varázslat, ahol mágia osztály ellen választhatsz ellenállást.

Az idéző és a védőmágiát felcserélte.

Sokat kínozhatta a csuklás, mert vagy 6x megpróbáltam és egyszerűen nem értettem, hogy miért tűnik el a karim, amikor full védett vagyok a varázslat ellen.

Aztán mondom lesz ami lesz elkezdem sorba kipróbálni az összes osztály elleni védelmet... kapásból az ELSŐ lett az a sorban és nem a második.

Utána már tökéletesen elvoltam.
  • Atisz #3254
    Pedig elvileg abjuration kell oda, az véd imprisonment ellen.
    Bár szerintem a ranger/berserker enrage képessége (ha nincs a csapatban megfelelő kari, érdemes ez időre felvenni egyet) vagy 1 protection from undead tekercs bejövősebb :)
  • Calver
    megtagadás mi akar lenni? abjuration?
  • Tinman #3252
    Ehhh... tárgytalan... a magyar fordításban volt a hiba. Megtagadás kell oda, ami az ELSŐ a sorban. Grrrrr.
  • Tinman #3251
    Hogy a k. életbe lehetséges, hogy Kagnaxx Demilich formájában az első dolga eltüntetni azt a VARÁZSLÓ KARIMAT, AKI ABJURATION VARÁZSLATOK ELLEN VÉDETT??? Még a fényes gömb is körülötte van!

Erre megjelenik, elnyom egy Imprisonment-et és eltűnik a karim!!!

WTF?????

Ez képtelenség!!!!