3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • jocika
    A wildmage csajszit hol lehet megtalálni?
    Én Edwin-t sosem vittem magammal, csak Dynaheir-t, nem volt szimpi. Meg mintha mondták volna akkoriban, hogy Minsc-kel összeakad(vagy Dyna-val?). Ő a legerősebb mágus a játékban, jól tudom?

Infó mindenkinek:
    fagyás: Nvidia 670-en játszom, fagyás,grafikai bug, mint írtam nincs.
  • Calver
    hivatalos fórumon olvastam (de enyhén homályosan kifejtve), h Neera
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem fér meg egy csapatba mindenki kedvenc Edwin-jével

ez igaz? mert ha igen, erősen keresztülhúzná csapatösszerakási terveimet, ráadásul ő az egyetlen igazából, akikre az újak közül kiváncsi vagyok.
    [apro]FMT vagy F-> C főkari - Yeslick - Neera - Edwin - és valószínűleg Monty/Xzar

és idegbaj, h GPU-m pont csütörtökön adta meg magát
  • SaGa Jr
    Én sem futottam bele az említett bugokba (amik egy része, már a grafikai hibáké, csak NVidia kártyákon jön elő és ott sem mindenkinek). Fagyást egyáltalán nem tapasztaltam pedig már belement 10+ óra a játékba.
    A felvett monkra sem jött rá eddig a szófosás.

A wildmage kiscsaj elég gyengus, nem sok vizet zavar és szerintem felesleges még úgy is, hogy elég hamar a nyakunkba zúdítja a sztoriját.
  • jocika
    Szerintem jól sikerült, nem bántam meg. Buggal nem találkoztam, csak azt hiányolom, hogy a grafika beállítás csak annyi, hogy window vagy nem. Jól összemixelték. A képzettségek magyarázatánál megemlítik a Holy Avenger-t; lehet, hogy belerakták?

Az az igazság, hogy ahogy Imoen csilingelő hangját meghallottam, visszarepültem az időben és már indultam is a régi csapat összeverbuválására :-) Most Dynaheir-t szabadítjuk.
  • Cuchulainn
    HJaigen lemaradt:

Szintén nagyon jó a megújult karakterlap és napló. Sokkal átláthatóbb minden mint régen, minden részletesen ki van írva.
    (pl. nem csak az hogy hogy mennyi az AC-d, de hogy miért annyi)
  • steweee
    na akkor azt hiszem én majd akkor játszom vele, ha megjelenik a BG 1-2 EE GOTY + modok
  • Cuchulainn
    Na játszottam vele kicsinyég:

Szerintem a hivatalos fórumon erősen túl van lihegve a panaszáradat. Eddig egyetlenegy buggal sem találkoztam (kb. 3,5 óra játék)
    Én nem használtam anno a nagyfelbontású/widescreen modokat így nem tudom velük összevetni, de a megjelenés kifejezetten pofásra sikerült.(Ezt nyilván nem a mai AAA játékok szintjéhez kell viszonyítani).
    Szép, nem túl miniatűr, és jól kezelhető. Két apróbb probléma van, egyrészt a spell ikonok nem lettek átkonvertálva így azok kicsik és randák, a másik, hogy a GUI-n lévő gombok kicsit homályosak. Kimondottan jó ötlet viszont az egyes karaktereknek a saját színéhez igazított kijelölés, ami kaotikusabb csatákban nagyonis jól jön. Más apróbb kényelmi változtatások is vannak, pl. gem bagek, a tárgyakból több stackelhető, ilyesmik.
    A zoomot őszintén szólva nem nagyon használtam, szerintem nem egy nagy szám - bár kisebb monitorokon nagy felbontás mellett lehet hogy jól jön - de persze pixelesít.

Amennyire én láttam kb. minden content belekerült a BG2ből, és az új spellek, fegyverek nem csak az engineben vannak, pl. már candlekeepben árulnak katanát és scimitart. A karakteralkotásnál minden elérhető ami a BG2ben (+ a blackguard). Van néhány új karakterportré és 3 új hangszett. A hangszettek nagyon jól el vannak találva!
    Két új NPCvel találkoztam eddig, jópofának tűnnek, de persze ez majd hosszútávon derül ki igazán.

Ami feketepont, hogy a totemic druidon kívül semmi nem lett rebalancolva így néhány dolog egyértelműen túl táp jelenleg (Shapeshifter kit, find familliar spell)

Összességében én nem bánom hogy megvettem.
  • Szabi84
    kár hogy az animáción nem finomítottak kicsit
  • Andrews2007
    Az enchanced Edition-ben a multi csak egymás ellen van e verzióban (pvp) vagy kooperatívan is végigvihetjük a kampányt? Tudja valaki?
  • ollie
    Nem.

Amúgy lejött, megnéztem, és nagyon állat. :)
  • Szabi84
    lehet majd kapni dobozosban is?
  • Calver
    fURL=http://forum.baldursgate.com/categories/public-bugs-bgee]hát, a hivatalos fórum nem valami túl biztató...[/URL]
  • steweee
    ez a legál verzióval is így van ? mert én meg akarom venni boltban, csak nem sürgős. majd januárban.
  • Molnibalage
    Fasza. Még jó, hogy nincs rá időm instant 6-12 hónap alatt csak bugmentesítik...
  • Calver
    hivatalos fórumon is ment rendesen a panaszkodás letöltés miatt, bár az elején nem... első sorban mert megjelenés pillanatában elszállt az egész

btw arra készítsd a lelkedet, h ahogy olvasom erőteljesen bugos, van akivel kicsi monk 3 másodpercenként dumálni akar, fagy összevissza, opengl támogatás nélkül el sem indul, meg ilyen vicces dolgok.

és elvileg Neera
    nem fér meg egy csapatban Edwin-nel, aminek én nagyon, nagyon nem örülök
  • Cuchulainn
    Kicsit morcos voltam tegnap, bele akartam nézni a játékba, ehelyett először 13, GB ról frissített nekem is 1,8ra, aztán még valami 100 Mbos frissítést kezdett el leszedni 3-4 kBps-el. Mivel ekkor éjfélre járt az idő így hagytam a rákba, majd ma este nézem meg én is.

Így mondjuk rohadt sok értelme volt a preloadnak...
  • ollie
    Nem értem mi a f@sznak kell ezt is lewarezolni. Ez már tényleg a legalja.
  • ollie
    Sajnos csak éjjel 2 után kezdte nekem szedni a legutolsó patch-t, és azt is 100k-val (kb fél gigát), így nem vártam ki. Majd ma este kipróbálom. Amúgy a hivatalos oldal tele van screenshotokkal, de már több review is született, pl:link
  • Calver
    én már veszettül próbálnám, de a videokártyám az összes létező közül pont a kibaszott megjelenés napját választotta arra, hogy bejelentse: távozni vágyik. és tegye mindezt oly' módon, h csökkentett módon kívül egy videó/böngésző megnyitására szétfagy (meg anélkül is, 2 perc után). nem vagyunk most jóban, konkrétan meglehet, a végeredmény csere után egy adag videokártyára emlékeztető fém- és műanyagszilánk lesz.

laptopom meg alapból nem fut, és még nem jutottam el addig, h felrakjak "játszówindows-t", megpiszkált GPU driverekkel.
  • cataflam02
    Valaki próbálta már ? Milyen lett ? Képeket!
  • Calver
    Baldurs Gate Enhanced Edition-SKIDROW
    [spoiler]SKIDROW, szóval "wait for crackfix"
    [/spoiler]
  • Calver
    preordereseknek: Beamdog aszondja, h 28-án délután 1-kor jön ki, ottani (MDT) időzóna szerint. szép magyarra fordítva: itt este 9-kor.
  • Calver
    ebbe meg tévedtem, BG2-es fegyverképzettségeket használja alapból a játék :C
    na nembaj, ezért van a tweak pack
  • steweee
    rengeteg mod egy csomó oldalon. de nem fogom felsorolgatni neked. nálam egy fullosra felmodolt bg2 várta hogy végre 1x végigjátszam, de csak elkezdeni volt időm, vhol candlekeep után hagytam abba vagy 2x is. aztán meg szó volt erről, gondoltam megvárom és ezzel viszem végig
  • ollie
    Mi volt elérhető ingyen?
  • steweee
    beletettek. és azok akik írták még örülnek is neki, hogy volt annyira jó a munkájuk hogy az EE kiadásba bekerült. mivel ha nem lenne EE, akkor a BG már régen lejárt lemez (lenne). amúgy is ingyen terjesztették hosszú éveken át elérhető volt ingyen. megnéztem a lapon, semmi olyan nem maradt ki, ami nélkülözhetetlen lenne... talán 1 jó van amit érdemes hozzácsapni majd
  • ollie
    Gondolj bele, hogy ezzel pénzt fognak keresni. Te örülnél, ha felhasználnák a munkádat mások, hogy pénzt keressenek vele? Na, ezért nem tehetnek bele csak úgy modokat.
  • ollie
    Content modokat, vagy olyanokat, melyek jelentősen befolyásolják a szabályokat nem tehetnek bele, legfeljebb javításokat.
  • Calver
    bele van integrálva egy csomó, de a modok épp ezek: alapjátékot a felhasználó szájíze szerint módosító cuccok.

őszintén szólva én spec nem is tudom, h tudnék-e élni tweak pack által adott rengeteg veszettül hasznos (sisak eltüntetés? végtelenül stackelhető nyílvesszők?) dolog nélkül.
  • steweee
    egy enhanced editionnál miért van még szükség külön modokra ?? ? ? ?

hát nem belerakták az elmúlt évek alatt kiadott számtalan rajongói mod közül a legjobb, leghasználhatóbbakat ? én is gyűjtögettem őket, aztán sose volt időm játszani vele, aztán meg bejelentették a felújított kiadást, így megvártam ezt...

most akkor hogy van ?
  • ollie
    Igen, a fejlesztők direkt odafigyeltek a mod kompatibilitásra is.
  • Calver
    és még egy kis extra, hivatalos fórum böngészése után...

beszarás, de MÁR van info arról, hogy hogyan tegyük a modokat működőképessé BGEE alatt, és hogy melyik modok fognak működni alatta.
  • Calver
    akit esetleg érdekel, nézegettem kicsit manualt, van pár új dolog:
    úgy néz ki a Wraithform-ot befejezték (első részben lehetett véletlenül megszerezni, instant fagyást okozott, BGT-ből már okosan kivették), és bedobták új varázslatok közé, gondolom Durlag's Tower-ben lesz. szintúgy lesz Stoneskin (végre! eddig első részben nem volt), plusz jó pár másik varázslat is előjött második részből. papok is kaptak pár új cuccot (Protection from Fire szerintem nem volt benne első részben).

már csak egy dolog csípi kicsit a szememet: beraktak 3 új karaktert (Hannelore Neera, a wild mage csajszi, egy blackguard, és... egy monk, ami biztos vagyok benne, h veszettül hasznos lesz alacsony szinten ), de nuku cleric-et. az eredeti BG-ben volt egy rakás jobbnál-jobb tolvaj (Monty, Coran), legalább 2 kraftos mágus (Xzar, Edwin, többieknek mind volt valami durva hibája), de cleric-ből volt EGY igazán jó, és az is többkasztú (ami kb egy mészárossá tette), Yeslick, a többiek mind vagy gyér wisdom-ja volt (15-16), vagy többkasztúak voltak méggyengébb wisdom-al megáldva, druidákból meg még gagyibb volt a felhozatal. igazán jöhetett volna még egy táp cleric, mert ez így kicsit megnehezíti egy "jó" csapat összerakását ha a főkarakter nem az, tekintve h ellenfelek elbaszottul nagyokat szeretnek csípni első részben, és baromi sok foltozásra van szüksége a kétlábúnak
  • Calver
    és úgy néz ki maradnak BG1-es fegyvercsoportoknál, stílusok kiegészítve, avagy pont ahogy én szeretem
    viszont stealth szétválasztásra került hide - move silently-re (első részben egy képzettség volt csak), remélem akkor újraegyensúlyozzák, mert míg második részben nem volt ez gond, BGT moddal kis szinten kicsit gyalázatosan működött lopakodás...
  • gerey
    Már a manual-ok is fennt vannak.
  • Cuchulainn
    Preload van, 28-án lehet csak elindítani ahogy írták is...
  • Nos
    Akinek már működik írhatna róla pár sort.
  • ollie
    És a preload már megy, nekem le is jött.
  • Szabi84
    akkor minden idők legszórakoztatóbb játéka
  • gerey
    november 28.