3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
#3050 ő a legkeményebb ellenfél nekem minden egyes alkalommal -
#3049 (mondjuk lehet az is elég nagy gondot jelentett, h eddig nem ugrottam neki soha Carsomyr nélkül, most meg egy 10/11/12-es FMT-vel kentem el a száját, sima Usuno's Blade +4-el ) -
#3048 nem láttam/hallottam még ilyenről sehol.
én is most nekiálltam BG2-vel piszmogni (amíg BGEE olyan amilyen), volt is egy mentésem még pár hónappal ezelőtt, amikor elég sokáig elvittem, és pont Gaxxit mentem volna kinyírni... rá kellett ébrednem, h csöppet kijöttem a gyakorlatból miután legalább 20-szor elpicsázott a lelkem (nem emlékeztem, h imprisonment mellett van neki wail of the banshee szerű cucca is) -
SaGa Jr #3047 Sima BG2-vel játszva (a ToB is fenn van de nem azt nyomatom egyenlőre, meg természetesen applikálva lett a 26498-as patch is) mitől lehet az, hogy ha bizonyos tárgyakat (amik nem voltak a BG1-ben, így például katana, wakizashi, BG2-es varázstárgyak) azonosítani szeretnék vagy megvizsgálni mit tud, kivagdos a program? Ez esetleg egy ismert bug? -
#3046 errefelé nézz körül, nem csak neked vannak gondjaid. új patch is kinyírta csomó embernél a játékot.
#3045: BG2-vel (sima 4+1 cds kiadás) nekem soha nem volt gondom win7 alatt, semmi kompatibilitás nem kellett.
nvidia kártyás rész pedig PST-re és IWD2-re vonatkozik, amik OpenGL-t használnak, de frissebb drivereknél (gondolom én) már nincsenek bajok, legalábbis IWD2-vel nem - előtte (egy-két éve?) nálam iszonyatosan vibrált fog of war, de mikor elővettem pár hónapja, semmi ilyen gond nem volt. -
SaGa Jr #3045 Mármint melyiket?
A BG Enhanced Edition megy simán.
A BG 2 esetében meg vagy beszerzed a Good Old Games (vagy ha úgy jobban tetszik akkor GOG) verziót ami úgy lett módosítva, hogy működjön Xp, Vista és Win7 alatt is a játék, vagy a játék indító fájljánál beállítod a kompatibilitást (jobb klikk az indító fájlon, properties, majd compatibility és beállítod amit akarsz). De ha ez utóbbi nem működne akkor olvasd el mit írnak ennek kapcsán az alábbi linken:
Win7 és infinity engine-es játékok
Ha NVidia kártyával akarod játszani, akkor viszont készülj fel nagyon ronda grafikai problémákra. -
farferi #3044 Valaki tudna egy leírást adni, hogyan lehet win7-en futtatni a játékot?
-
SaGa Jr #3043 DK-en az egyik fa odvában találod ha jól emlékszem.
Nashkel-ben meg van a parasztoknál nyugaton egy lyuk az egyik szántón és abban meg van Ankheg armor. :) -
#3042 ajjaj akkor nagy szívás lesz nekem ez a FMT
Friendly Arm Inn mellett van valahol egy Ring of Wizardry ha jól emlékszem de nem találom. -
#3041 na, az se került bele. talán fórumon olvastam valahol, h ígérték, és majd egy későbbi patch-ben, blablabla, de most még nem. hja...
igen, gáz, gyakorlatilag az viszi el az egészet a hátán, h az alapjáték milyen rohadtul jó - ez a "felújítás" tökéletes alkalom lett volna kiszedni egy rakás idegesítő faszságot (inventory előbb nem is említettem, pedig...), belerakni pár újdonságot, de... semmi. -
steweee #3040 hát elég elkeserítő amiket írsz. nekem az maradt meg az eredetiből, hogy kurvára idegesítő volt, hogy ha volt pajzs vkinél, akkor nem lehetett fegyverswappal nyilat adni neki, előbb le kellett venni róla a karilapon a pajzsot... sose jöttem rá hogy ennek mi értelme ? tehát ez is maradt a régi. azt hiszem kell hozzá majd vmi mod a szarságokra, anélkül bele se kezdek. azért az szégyen, hogy ennyi év után alapvető hibákat nem javítanak ki csak graftuning és úgy adják ki újra.... -
#3039 és még n+1-edik FMT cucc: most csapott meg a felismerés, h FMT 161k-s xp limittel baromira nem érheti 7-es mágust... ami nem jó, mert ott lennének 4-es szintű varázslatok. az eddig is megvolt, h 7-es harcost nem tudja (ami szintúgy kellemetlen), de ez csak most esett le.
BGT elpuhított, hozzászoktam a xp limit hiányához mondjuk így is pofátlanul vicces kaszt, de sajna ők is BG2-ben érik el igazi erejüket. (de még milyet!) -
#3038 na The Black Pits szép lassan lezúzva insane-en, vicces csapat a 4 kensai -> mage + 2 cleric/illusionist
viszont csöppet komikus volt, amikor mindannyian még *épp* nem kapták vissza a harcos képességeiket, és 4 emberem próbáld hősiesen agyonverni botokkal pár teljesvértbe öltözött elmebeteget
viszont el nem tudom képzelni ezt a fix FPS-t hogy hagyhatták benne... sok panasz lehet új kiadásra de ez megközelítőleg játszhatatlanná teszi, olyan lassú az egész, mint egy falka döglött csiga.
bár azért is is csípi nem enyhén a szememet, h leszartak bármi értelmes UI frissítést csinálni, sőt, konkrétan BÁRMI igazi fejlesztést eszközölni, pedig akármennyire imádom BG/BG2-t, a kezelőfelülete olyan, mintha kb 3 extra végtaggal rendelkező kétlábúakra írták volna. az meg végképp gáz, h kb egy év alatt arra képtelen voltak, h köztes állapotokat csináljanak spriteokhoz, még mindig hihetetlenül darabos az egész - bár azt sem vágom, miért használ egyáltalán a játék még mindig sprite-okat...
gyakorlatilag BGT + 3 új karakter + bugok... ok, zoom is van, az tényleg jó, de azon kívül... ehh. ráadásul még minden kreténséget (nuku dual specializáció, fogyatékos fegyverképzettségek) is sikerült átvenni BG2-ből. ezután NAGYON jó új karakterekre vágyom alsó hangon is.
/rant vége -
#3037 köcce, megpróbálom..
néztem a BGEEManualSwordCoastSurvivalGuide.pdf -t, de abban még véletlenül sem ez szerepel -.- -
#3036 így-e? próbálni még nem próbáltam.
SaGa Jr: Monty nekem végső ejjdenagy harcba Semaj hátába átlag 30+ körül bökött emlékeim szerint (az erőbónusz ugye nem szorzódik), ez később mégjobban bedurvul. ring of invisibility-vel egymás után kétszer hátbaszúrtam, nyikkani nem tudott a lelkem, csak a contigency-ben lévő death spell röppent ki, de az elkerülhetetlen. és persze itt a 30 az első támadás - utána fegyverzettől függően akár üthet az illető 4 másikat is. namost, tekintve h mágusok milyen kis törékeny (és veszettül veszélyes) lények...
btw sima tolvaj azért nem olyan jó hátbadöfködésre, mert míg az erő bónusz nem, a specializációból jövő szorzódik - ugyanolyan dobás esetén ez még egy multis tolvajnál is 10 pont különbség, egy jól fejlesztett dual-nak meg... 25
plusz FMT-vel logikus, h azzal nyitsz - az ellenfelek rád fordulnak utána, de ezt is akarod, és magasabb szinteken azért 50-60 körüli instant sebzés... elég hasznos :) na meg baromi sokat ér, ha tudod h ki hol van és miből, hogy háttérben álló kismágusaidat ne lepje meg mondjuk egy oldalról besétáló unszimpatikus... "miért imádom az FMT-t" című kiselőadásunkat hallották
a szintlimit btw 161k xp, mint ahogy TotSC-ben is volt. nekem még mindig nincs lelkierőm nekiállni alapjátéknak, ez a nem állítható FPS (ill. állítani állíthatod, csak szart sem ér, nem változik semmi) gyalázat. -
SaGa Jr #3035 A portrék kapcsán az alábbit találtam (nem próbáltam ki, így passz hogy működik vagy sem):
1) Go to your User(s) folder. You know, the one that has My Pictures, My Music and so on. Look for My Documents, then Baldur's Gate - Enhanced Edition.
2) There you create a folder called Portraits (with a capital P), and that's where you placed your custom portraits. Mind that the dimensions are different now:
Large: 210x330 (not really necessary, so don't worry if you don't have it)
Medium: 169x266
Small: 54x84
Now you will notice that when choosing your portrait, a CUSTOM button appears right beneath the portrait you're currently seeing.
Also remember that file names cannot have spaces, need to be 8-chars long at maximum, and also require the letter S, M or L, according to their size. Ex;: xxxL.bmp, xxxM.bmp, xxxS.bmp
And yeah, they have to be bitmaps.
A lényeg röviden tehát, hogy bmp formátumú kell legyen a kép, adott méretkategóriához megadott méretek között kell maradjon (ez eltér a régiektől), szóval átméretezés is kelleni fog. Az adott kép elnevezésének tartalmaznia kell a méret kategóriát is (ez lenne a S, M vagy L), a névben nem lehet szóköz és max 8 karakterből állhat úgy, hogy a méretjelölés karaktere is benne van a végén.
-
#3034 sőt.. ha jól rémlik, akkor eredetileg olyan lvl 7-8 volt az elérhető..
viszont lenne nekem is még 1 kérdésem..
valaki próbálta a karaterkép importálást?
mert létrehoztam a Portraits könyvtárat, belemásoltam a megfelelő méretű bmp-ket L-el és S-el a végükön, de a játékba nem tudom kiválasztani.. -
SaGa Jr #3033 El tudja találni a célpontokat egy sima tolvaj is, csak jó fegyvere legyen. A bajom az, hogy egyszer sem tapasztaltam még olyan hű de nagy sebzést. Mondjuk ha szigorúan tartják magukat a szabályokhoz akkor megértem, mert anno az AD&D 2.5-ben (amire ez a játék is épül) csak tőrrel lehetett hátbaszúrni (csak arra érvényesült a backstab szorzó).
No mindegy. Backstab nélkül is meg lehet csinálni a játékot. :)
Egy kérdésem is lenne. Már nem emlékszem ,hogy anno mi volt a szintlimit a BG1-ben, de itt elértem a 160K XP-t és azóta egy kanyit nem kaptak a srácok. Megragadt mindenki level 10-en. Lehet hogy nálam van valami gebasz vagy tényleg ilyen erősen szintlimites a játék? -
#3032 Hali !
A notimon picit szaggat a videója a játéknak. Mivel más játékoknál is előfordul a dolog (pl Heroes 6), és normál HD videókkal nem szokott amúgy gond lenni, erős a gyanúm, hogy valami codec-probléma állhat a háttérben. Esetleg van tippetek, hogy mit kellene feltelepítenem, hogy jó legyen ?
-
#3031 Kiprobálom ezt a f/m/t kombót de sajna nagyon lassan fog fejlődni, egyedül meg elég nehézkes végignyomni. -
#3030 nem tudom taktikai beállítás (script) itt milyen szinten működőképes, még soha nem próbálkoztam azzal hátbaszúrkálni, de én megközelítőleg minden harcot azzal nyitok (illetve nyitnék, ha nem épp The Black Pits-ben szórakoznék), vagy FMT főkarival, vagy Monty/Shar-Teel valamelyikével. őszintén szólva sima tolvajt én nem is használnék hátbadöfködésre, még ha esetleg véletlenül el is találja a célpontot, lecsapják azonnal - tolvaj-harcosnál is kötelező Nashkel Carnival-ból a shield amulet. amúgy nagyon megéri használni, elbaszottul erős tud lenni, és rohadtul szórakoztató - pl egy ejjdemorcos csapat veszettül veszélyes varázslóját anélkül kipurcantani, h bárkinek pislogni lenne ideje... jó móka, na
azt meg szavakba nem tudom önteni, mekkora komédia tud lenni, amikor két tolvajjal körbeveszel valakit, egyik hátbaszúrja, mire a célpont hősiesen megfordul... és kap egy másik pengét a hátába -
#3029 Huh, sry akkor rosszul emlékeztem.
Közben kijött egy update, pont most telepítem.
"New patch fixees for unicode characters in paths, mouse cursors not showing up, crash reporting" -
SaGa Jr #3028 Nekem még egyszer nem sikerül senkivel backstab-et kivitelezni. Hiába rejtőzködnek a tolvajok (alapból olyan taktikára állítva), hiába kötik le a harcosok az ellenfelet és támad úgy a tolvaj, eddig egyszer nem produkálták a hátbaszúrást.
A BG2-es tippek meg jól hangzanak de ez nem a BG 2 még úgy sem ,hogy egyes elemei át lettek véve.
Cuchulain:
Drizzt egy mithril chainmail-t visel, az meg nem segít a mágusokon. Csupán egy +2-es mithril chainmail, ami nagyon könnyű. -
#3027 Kensai nem rossz, bár én annyira nem rajongok a dual kiadásáért - a kesztyűviselés hiánya csöppet kikészíti azt a kasztot, és teljesen eltünteti a "hatalmas" sebzésbónuszát, főleg h ToB-ban van olyan cucc is, ami +1/2 támadást ad... mindenki azt hiszi, h mekkora über harcos, pedig dualba baromira nem. na meg nem lehet se spec mágus, se sorci, sima kismágusokat meg én keveslem. "tisztán" viszont nagyon ijesztő tud lenni.
amúgy védelem annyira nem gáz vele, shield amulet (AC 4) elég korán elérhető, dual kiadásnál shield varázslat is, és BG2 elején már bőven van spirit armor (AC 1) varázslat is... ehhez hozzájön a -2 AC amit alapból kap, és kifejezetten durci lesz. btw van egy AC3-as robe amit viselhet (robe of apprenti), mágus stronghold küldik végén kaphatod meg.
...de én harcos-mágusból FMT-t akkor is jobban csípem, egyszerűen a legszórakoztatóbb kaszt - hátbaszúrás > minden más.
#3026: emlékeim szerint az egy sima +3 chainmail shadowkeeperben csekkoltam, Mithral Chain Mail +4 a páncélja, nem elven chain. viszont van a játékban shadowkeeper szerint elven chain, szimpla nem mágikus kiadás (ami jó), AC 5. meg anhkeg plate mail, amihez most már hordhatsz protection gyűrűt/amulettet...
-
#3026 Hát asszem ha megölöd Drizztet akkor elveheted az övét.
Ezen kívül nem tudom hogy belekerült-e, korábban olvastam a fórumon hogy tervezve van.
-
SaGa Jr #3025 Calver:
A kensai jó választás, bár én fájlalom, hogy kesztyűket sem viselhet. Pedig ott lenne az AC3-as bracer, vagy épp a weapon mastery-s amik prímán mutatnának rajta.
Cuchulainn:
Hol lehet megtalálni az elven chainmail-t? Bekerült ez az EE-be? Azt tudom, hogy anno volt a BG2-ben, de nem tudom, hogy ide is átkerült vagy sem. Sok dolog átkerült (így gem/potion/scroll tároló, +3-as leather armor, a legtöbb BG2-es amulet, néhány gyűrű) mert már beléjük futottam, ahogy pár teljesen új eszközbe is. -
#3024 na, elmúlt hozzászólásokra:
az, h páncélok viselése kinyomva varázslást nem ügy - harcos-mágus általában Kensai, FMT általában hátbaszúrkál, egyikhez sem előnyös a páncél. védelem szempontjából első szintű shield spell leviszi 4-re az AC-dat (splint mail), már magában az is elég. BG2-ben már spirit armorok röpködnek, amikkel közel full plate-es védelmed lehet - de ezek csak az AC-t piszkálják, ennek a karakternek a halhatatlansága a mirror image/stoneskin rétegek mögött rejlik.
FMT faj: félelf. ahogy Cuchulainn írta, elf vagy félelf lehet, na most, elfek tényleg jobb bónuszokat kapnak... és -1 CON-t. ezzel van nekem a problémám, FMT-vel nagyon, nagyon, NAGYON akarod a 18-19-es CON-t. elven chain nem tudom h merre van (de az is hasznos).
fejlődés miatt annyira ne aggódj, tolvajkodáshoz mindig lesz elég pontod, főleg ha lopakodás-hátbaszúrásra játszol (és FMT ebben a legjobb). a játék elején nagyon gyorsan fejlődik egy ilyen kari, mivel minden szinten duplázódik az xp követelmény - tehát max 1-2 szinttel leszel lemaradva egy tisztakasztú karaktertől. -
#3023 Csak elf vagy félelf lehet.
Mivel az elfek sokkal jobb bónuszokat kapnak, ráadásul kinézetre sem különbözik egymástól a kettő, így azt érdemes választani hacsak nincs RP okod a félelfre.
Varázsláshoz persze alapból páncél nélkül kell menni, de van a játékban elven chain amiben lehet varázsolni.
Másik taktika a support spellekre koncentrálni, és felbuffolni magadat a partyt csata előtt és utána felvenni a páncélt.
Megintmásik taktika, hogy varázslóként működsz, de aztán amikor kifogynak a varázslatok felöltöd a páncélt és átmész támadóba.
Arra azért érdemes figyelni hogy baromi lassan fogsz új varázslatokat/tolvajképességeket kapni kapni, főleg teljes partyval, mert minden xp amit kapsz 3 felé oszlik majd... -
#3022 fighter/mage/thief karakter hm érdekesnek tűnik, milyen faj illene ehhez? -
SaGa Jr #3021 Calver:
Felvételt akadályozni nem fogja semmi, max egymás vérét szívják, meg kötözködnek.
A F/M és F/M/T esetében nem okoz gondot, hogy a páncélok viselése tönkrevágja a varázslást (már egy sima bőrpáncélt felvéve sipákol a program, hogy nem fog tudni varázsolni)?
Én most egy kétfegyveres Thief-et (swashbuckler kit) indítottam és eddig egész jól muzsikál. Drizzt-től simán lenyúlta a kis mocsok a fegyverei közül a fagyosat (a másik lopásnál mindig lebukott, így be lett darálva a gárda, szóval tovább nem próbálkoztam) és mivel az elején a flachion/wakizashi/ninjato profiency-re is került pont, így nagyon jól harcol vele (másik kézben egy +1-es wakizashi van).
Cuchulainn:
Köszönet a pontosításért. -
#3020 Én most egy félork Fighter/Thieffel kezdtem el végigtolni és eddig nagyon jó móka, ezelőtt sosem használtam ki a tolvaj kaszt képességeit rendesen. Az sem elhanyagolható, hogy két longsworddal bedarál mindenkit :)
Mage/Thiefen gondolkoztam még, de az csak elf lehet az elfeket meg nemkedvelem :) -
#3019 vicces kasztok, szvsz:
fighter 3 -> cleric, mert egy feltápolt közelharcos, és arcokat zúz be. nagyon. (esetleg ranger/cleric)
fighter 3 -> mage, az alapelv ugyanaz, arcok bezúzása, csak ő közben halhatatlan.
F/M/T - svájcibicska, szerintem felesleges magyarázni :) nagy kedvenc, lehet én is ilyennel fogok nekiugrani
gnóm cleric/illusionist - avagy a legjobb "support" kari. sebez, altat, gyógyít, Aerie-szindróma. imádom.
sorcerer - kismágus szteroidokon. ennyi.
én errefelé nézelődnék... harcos-mágus (és FMT) inkább BG2-ben éri el übertáposságát, de itt is hihetetlen dolgokat lehet vele művelni.
...és én sem tudom eldönteni, h mi legyek -
#3018 na jó már megint a karakterválasztásnál akadtam el, háromszor végigvittem, mindig ranger-nél lyukadok ki lehet drizzt miatt:D varázslót mindig bazi nehéznek találom -
#3017 Neera neutral, Rasaad a jó. Maximum azért nem férnek meg mert a vörös varázslók kergetik és ugye Edwin is az. De mintha a fórumon írt volna olyat valaki hogy megvannak egy partyban.
-
#3016 én szerintem minden végigjátszásomat "kevert" jellemű csapattal nyomtam - volt h Xzar és Monty mellett Yeslick meg Coran futkározott halál nyugodtan, semmi gond nem volt :) (kivétel előbb említett páros vs Jaheira és Khalid, de a rohadt harpereket amúgy is elég gyorsan el akartam kaparni )
igazából azt kérdezem, hogy van-e olyan konfliktus köztük, ami megakadályozná hogy az egyikük csatlakozzon, esetleg vérfürdőbe torkollana.
Edwin amúgy nagyon jó, de azért egy mágusos csapat az kevés - dupla tűzgolyó szobákat takarít ki instant, és soha nincs olyan, h az embernek elég enchantment varázslata van -
SaGa Jr #3015 Calver:
Mivel a csajszi jó jellemű, Edwin meg gonosz, így a játék szellemisége miatt nem fognak megférni egy csapatban. De nem is baj talán. Edwin mellé nem kell másik mágus, a wiédmage hölgyemény viszont príma kiegészítő lehet a mágus nőci mellé (Dynaheir). Mondjuk akkor már inkább képzem át dual class thief/mage-re A kezdő tolvajt...
Dyn és Edwin viszonylag hosszú ideig megmarad egymás mellett, de Edwin le fog lépni (elég vehemensen áll ki társa mellett Minsc és idővel elüldözi a másik varázslót). Mondjuk a jelleme miatt ha a reputáció túlmegy 18-on akkor amúgy is lelépne.
Az újak közül az ork blackguard az egy nagyon tápos bökővel jön (pontosabban amikor felvehetővé válik akkor az egyik levert ellenfélnél ott lesz a kétkezes kardja ami kimondottan neki egész komoly bonuszokat ad).
A monk karakter egyetlen előnye meg az lehet, hogy jó Wisdom esetén mocskos jó mentőket fog kapni, így ellene a varázslók nem sokat tudnak tenni.
jocika:
Mindjárt az első faluban (Beregost) van a központtól kicsit ÉK-i irányban az egyik úton a házak között (pontosabban egy kerítés és egy sor ház között). Ő fog odaszaladni hozzád és beszélni veled. Ha elzavarod miután megcsináltad a feladatát amit rádtukmál (nem kell, át is adhatod az ellenfeleinek), akkor nagy duzzogva visszavonul a Friendly Arms Inn-be (ugyanide megy vissza a blackguard is ha elutasítja az ember a felvételét). -
#3014 na, és sikerült kipróbálni... és akármilyen jó cuccokat raktak bele, ez a 30 FPS limit nevetséges, főleg h 10 évig játszottam mindig 60 FPS-el... szörnyű így.
(aki nem vágja: volt BG2-ben egy frame rate beállítás, alapból 30-ra tekerve, amit megtápolva nőtt a játék sebessége is - az alapból csigalassú karakterek felgyorsultak, az animációk simának tűntek, és el sem tudom képzelni hogy a fenébe lehetett ezt innen kihagyni/hibásan kidobni) -
#3013 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Neera Beregost-ban, többiek: Dorn in Friendly Arms Inn, inside the Inn, Rasaad in Nashkel, outside the Inn. innen
Edwin a legerősebb igen. Dynaheir-hez képest meg egy félisten, mert utóbbinak nagyon szép a slow poison ereje, de nem tud enchantment varázslatokat ellőni - amik megközelítőleg a legjobban a játékban.
meg lehet oldani azt, h megmaradjon a kettő egy csapatban (először megcsinálod Minsc küldijét, utána veszed fel Edwin-t), azt nem tudom, h mennyi ideig. -
#3012 Amúgy nekem annyi grafikai bug jött elő, hogy amikor bementem a beállításokba, elkezdett villogni a kép. Ekkor átváltottam anlakos megjelenítésre, és eltűnt a villogás. Amúgy nagyon jópofa, hogy az ablak átméretezésével minden átméreteződik, és meglepően szép (nálam nem pixeles, valamennyi élmosást biztos használnak). -
#3011 coop, szerintem csak coop
Ami a jó, hogy minden rendszer tud a másikkal coopban menni, tehát ipad + PC + Android simán lehet egy partyban.