3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Szabi84
    Nekem megvan dobozosba is, leárazásnál én ettől függetlenül megveszem.
  • Atisz #3249
    Na igen, de nekem megvan dobozos verzióban, azért mondtam, hogy így nem nagy dolog. Akinek nincs meg, annak mindenképpen ajánlom :)
  • gerey
    Többet nem hiszem, hogy tennének bele. Pár új NPC, grafikai mai napig megállja a helyét, ez a minimalista UI nekem nem teszik, az alap valahogy jobban adja. Esetleg az Easy Multiplayer lehet valami, amit már igazából az EE I-hez is ígértek patchben, de ugye volt az a mizéria a kiadóval tavasszal/nyár elején, azóta kuss volt, most meg már a EE II-t fogják nyomatni nagy valószínűséggel, szóval abból már nem lesz semmi, de ne legyen igazam. Mod-al ezt mind össze lehet hozni, de maga a játék ér annyit, hogy megvegyem, még ha steam leárazáson is.
  • Atisz #3247
    Ha annyi "újdonság" lesz benne, mint az eredeti felújított változatában, akkor felejtős.
    A 2. rész ugyanis már alapból támogatta a magasabb felbontásokat és a 3d-s videokártyák használatát (a tökéletes EAX hangzásról nem is beszélve).
  • gerey

Megjelenés: November 15.
  • Tinman #3245
    Dehogy.

1920x1080 a natívja.
  • Calver
    mert 16:10-es képarányú monitorod van, amin egy 16:9-es felbontást próbálsz használni.
  • Tinman #3243
    1280x720?

Nekem 2 elég vastag fekete csak van olyankor a képernyő alján ill. tetején. Iszonyat gáz úgy.
  • Atisz #3242
    Nekem is 22"-es monitorom van és bőven jó a 720p.
    Én a régi 15"-es monitoromon nyomtam BG 2-t és 1024x768-ban semmi gond nem volt, nem folyt ki a szemem. Az 1280x720 ezzel közel azonos, csak ugye az arányok mások. Ha ezeken a mai szélesvásznú monitorokon próbálod meg az 1024x768-at, akkor torzulni fog a kép, ami egy ilyen részletgazdag játéknál elég zavaró tud lenni.
  • Calver
    legjobb megoldásnak én azt találtam, h elosztod a felbontást 1,5-el, és arra állítod be. példának kedvéért:
    1920 x 1080 -> 1280 x 720
    1440 x 900 -> 960 * 600

miért? két okból: egynek így leszel legközelebb a CRT-k "pixel méreteihez", és a LCD monitorok általában másfélszeres felbontásra remekül skáláznak, szóval még hományos szar képet sem fogsz kapni - na azért tűéles sem lesz, de így is sokkal jobb, mintha random, papíron szépnek tűnő/ismert felbontást használnál.
  • Tinman #3240
    Widescreen mod

Viszont szerinted mennyire használható a játék 720p vagy 1080p-be, amikor átlag 22-24"-os monitorok előtt ülünk?

Részemről semennyire. Kipróbáltam tegnap és kb. kifojt szemem, van fix a betűméretre is, de attól még minden más pirinyó marad ilyen méretű kijelzőn.

Nem mondom, ha 82 centis LCD tv-t ide tenném azon fasza lenne... ööö... hmmm... lehet kipróbálom :-)
  • Atisz #3239
    Ha már szóba került, engem egy olyan mod érdekelne (már amennyiben létezik ilyen), amely segítségével választható az 1280x720-as és esetleg az 1920x1080-as felbontás.
  • jocika
    bg2 mod 16 lépés
    Ezen kívül mit ajánlotok? Moderné és bug mentessé szeretném tenni.
  • Calver
    modokból errefelé összeírtam párat amik szvsz kötelezőek (legalábbis én nem tudnék nélkülük élni), nagyban megdobják a játékélményt
  • Tinman #3236
    Köszi tolom már!

Belenyomtam 4 órát ma, BG 1-es final save-et is beimportáltam.

Szavakat nem találok... mint egy falat kenyér, úgy kellett már nekem ez a hipermagas minőség. Imádom minden pixelét! (Win8 64bit + Ci7 + SSD + 8GB + 2 GB VGA-val tolom... picit túl van méretezve a vas :-D)
  • Calver
    meg az egész trilógiáé, csak még eddig lusta volt bárki is ezt modok felé jelezni és átneveztetni
  • Atisz #3234
    Nincs hivatalos mod, amik vannak, azokat mind rajongók készítették.
    Szerintem nem is kellenek hozzá ilyesmik, a teljes játék (a Throne of Bhaallal együtt) úgy tökéletes ahogy van.
    Töltsd le a patch-t (v26498), ami sok hibát kijavít és már kezdheted is.
    Talán érdemes még egy portrait-pack-et lekapni, ha valami egyedit szánsz a főszereplőnek.

Ha mégis ki szeretnél próbálni pár modot, akkor itt van egy elég korrekt linkgyűjtemény.
  • Tinman #3233
    Srácok!

GoG-on megvettem BG 2 Complete-et.

Milyen modokat javasoltok, hogy teljes legyen az élmény? Grafikai mod is van esetleg?

Fanmade vackok nem érdekelnek, csak az eredeti élmény minél SZEBB köntösben!
  • Tinman #3232
    Miért ebbe topikba kérdezed? Ez a 2. rész topikja.
  • Szabi84
    BG EE hogy lehet hogy már a LEGELSŐ!!! küldetés bugos?
  • Shiwo
    hát igen, a ToEE-ben egész pofásan néztek ki a karakterek, külön tetszett a lobogó köpönyegük, kár, hogy nem lett ebből semmi a felújított BG-re, maradtak ugyan olyan pixelesek, engem egyből kiábrándított
  • Atisz #3229
    Nos a karakterek megjelenítése valóban nem túl rózsás, de szerintem az általad említetteknél jobb. Ahhoz képest, hogy egyszerű sprite-ok, szerintem jól meg van oldva a mozgás, a páncélok látszanak rajtuk és avatott szem ránézésre felismeri a rajtuk lévő védővarázslatok is :)
    A célnak tehát szerintem megfelel.
    Ha téged ez riasztott el a játéktól, akkor részvétem.
  • Calver
    próbáld meg 60 FPS-el, úgy mindjárt más - nem csigalassú minden és mindenki, animációk folyamatosan, ászság a köbön. csak átvezetők előtt érdemes visszavenni 30-ra, mert azok is hajlamosak felgyorsulni.

de amúgy ez is igaz, nem ártott volna átváltani 3D-s modellekre, lásd ToEE.
  • steweee
    a karakterekre gondoltam. az annyira gagyi és retek az animáció, hogy számomra kiábrándító. a tájjal semmi bajom, de a karaktereknek nem mind egyformán kellene kinézniük. ha legalább egy divine divinity vagy sacred grafot hozott volna az EE, akkor számomra is az lenne az überistenkirálycsászár

de nem. maradt a kipróbálás és az uninstall....
    dark souls nálam az abbahagyhatatlan favorit + oblivion modolva
  • Atisz #3226
    Abból miért jönne?
    Már az eredeti is támogat magas felbontásokat (mondjuk a mai "nyújtott" tv-kre/monitorokra való felbontás tényleg jól jönne) és használja a 3d kártyák nyújtotta lehetőségeket (ami mondjuk kimerül a varázslatoknál).
  • Atisz #3225
    Nos, ezeknél a játékoknál sokkal aprólékosabb és hangulatosabb grafikája van a Baldur's Gate-nek. A mai napig elnézem és elámulok a táj részletességén (szigorúan a 2. részről van szó, az 1. rész 640x480-as grafikája azért durva :))
  • Darun
    A Sacred első részével nem keveset játszottam. Nekem a BG/IWD jobban bejött, kinézetre is. De ez nyilván egyéni ízlés kérdése.
    Nekem a BG 2 először újságmellékletből lett meg, azon alapból volt magyarosítás, bár kissé hiányos. Végigjátszás is volt hozzá mellékelve, sztem elég részletes, bár lehet hogy nem tért ki minden részletre, de asszem mellékküldik is voltak benne.
  • steweee
    divine divinity, de inkább sacred szerű grafikával már jó lenne nekem is....
  • Szabi84
    www.freeweb.hu/matyasi/

sajna nem sikerül
  • Calver
    az hol merre miként? lehet még ezzel elő lehet vakarni

baldur.hu eltűnése nekem nagy szívfájdalmam, ott nem csak képes végigjátszás volt fent(!), hanem az összes szabály leírása, magyarul.
  • Szabi84
    Nekem régóta favba volt mátyási csaba baldur's gate vegigjátszas, de megszűnt az oldal, a legnagyszerűbb leírás/végigjátszás volt:S
  • Starfarer
    i see
  • Calver
    csak sok-sok éve létező modok gyűjteménye.
  • gerey
    Számomra a PST meg a BGII kézzel készült világa az überelhetetlen, ezért se fogott meg engem annyira a NWN 1, meg amennyit játszottam vele, a történet sem késztetett, hogy tovább vigyem.
  • Darun
    A BG-re talán már helyesebb a szerepjáték kifejezés. Én pár éve jutottam hozzá a játékhoz, még az első résszel is játszottam, pedig az már tényleg csúnya volt, meg a max felbontás is... hááát... De a 2-nek a grafikájával nem volt bajom. Igaz, nekem a grafika sokadlagos szempont csak. Nekem pl abszolút nem elvárás hogy 3D-s legyen, ilyen szempontból sztem a BG2 még szebb is volt mint a NWN.
  • steweee
    bevallom nekem már nem volt ihletésem játszani vele, pedig anno is csak az elejét vittem végig a bg2-nek. nagyon jó kalandjáték, de a megjelenítése bármit csinálnak már elavult. az ember igényei nőnek, legalább egy nwn 1-es grafikát várok el egy kalandjátéktól

remélhetőleg elkészül valaha a DAO motorja alá írt verziója. a "játék-felújítások" topicban keresgélhettek még, icewind dale stb. már megjelentek nwn 1-2 motorja alá
  • gerey
    Mivel az eredeti art cuccok elvesztek azzal nem tudtak mit kezdeni, widescreen már évek óta volt hozzá. Igazából kaptunk 4 NPC-t, meg egy arénát, meg pár egyéb apróságot, plusz a fiatalabb generáció is megismerhette ha akarta.
  • Starfarer
    Calver : tehát ez pl csak http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=31895 marketing, valós alapja kb nulla?
  • steweee
    és itt is :

* http://www.gog.com/news/enhance_the_gameplay_in_your_edition_of_baldurs_gate_from_gogcom
  • steweee
    az igazi enhanced :

http://rpgames.hu/cikk/baldurs-gate-enhanced-edition-iii-modositasok