Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(amúgy szimplán játékélmény alapján hasonlítod össze, és abban BG kb mindent elver <#hawaii>#hawaii>)
"The trees move. Do you not see it?"
Mikor is jön pontosan?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
gyanítom kész lesz mindkettõ rész határidõre, csak üzleti fogás hogy külön adják majd ki
mindegy, ezt tuti megveszem eredetibe, ennyit megér, meg legyen akkor újabb rész is
Amúgy elõször engem is megtévesztett, mert "BG2 features" rész van az újításoknál, de ha elolvasod az azt takarja, hogy átetteték az EEbe a BG2 featurejeit. (Vagyis a spellek, kitek, subraceek etc. elérhetõek lesznek a BG1-ben)
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Most akkor vagy én voltam eddig berúgva vagy a cikkíró...
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
btw komikus módon a legszórakoztatóbb karakterek itt spec a legerõsebbek is - Edwin messze a legjobb mágus, és kurvajók a szövegei, Coran legjobb íjász és csapda/zárnyitó tolvaj, amit Safana-val levágnak az meg hatalmas, Xzar másik kurvajó mágus és Monty-val párban jön, aki egyik legjobb harcos és hátbadöfködõ. Safana lóg ki egyedül a sorból, aki egy szimpla tolvaj, de erre teremtették az ilyen modokat meg a Shadowkeepert. (Yeslick-é szoktam változtatni - aki erõs, de unalmas) merészeknek meg ott van Shar-Teel, aki a legjobb harcos... és egy elmebeteg.
tényleg ajánlom a gonosz csapat/karakterek kipróbálását - itt rohadtul szórakoztatóak tudnak lenni <#vigyor1>#vigyor1>
legalábbis ez volt az egyetlen IE játék ahol "rendes", hat fõs csapattal nyomultam - egyszerûen csíptem a karaktereket, na.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az ötödik csak kicsit... megváltozott. sokkal... nõiesebb lett. <#idiota>#idiota> (mondjuk ezért pont nem vagyok morcos, kurvajó rész volt)
autopause tényleg nagyon hasznos, én is ezeket használtam halott ellenség kivételével. amit én még mondanék, bár ez szigorúan elsõ részre vonatkozik:
enchantment!
hihetetlen, h milyen erõsek ezek a varázslatok ott. Sleep, a picsafüst egyes szintû varázslat konkrétan játék feléig a legtöbb "kemény" harcot boxzsákok püfölésévé változtatja, ugyanezen a szinten ott chromatic orb, 7+ varázslónál megfog mindent. kettes szinten ott a web és a horror, ebbõl én horror-t preferálom - web is kurvajó, de nincs elég freedom-ot adó cucc, és elbassza mentést, horror viszont nagyon hatékonyan szétkerget mindenkit. késõbb jön Emotion, Confusion és Chaos, ezek is egyszerûen kötelezõek, "csöppet" könnyebb egyszerre csak 1-2 ellenfélt pofozgatni 8 helyett.
és még egy nagy bölcsesség: elõbb említett okokból minden csapatba kell *minimum* két mágus - Edwin egynek isten, mellé én Xzar-t használtam, mert õ az egyetlen, aki képes a fent említett összes varázslatot ellõni a játékban fellelhetõ több mágus közül, mindenki másnak kimarad valami (meg mert Xzar és Monty imádnivaló). Imoen is jó ha az ember dualozza, meg ahogy elnézem EE-ben jön még egy vadmágus, Neera, akinek a rajzolója egyértelmûen Questionable Content rajongó (totál úgy néz ki mint ott Hannelore).
Amúgy sokkal könnyebb a harc, ha bekapscoljátok az auto-pause funkciókat:
- amikor meglát a csapat egy ellenséget
- amikor meghal egy ellenség
- amikor használhatatlanná válik egy fegyver
- amikor talál valaki a csapatból egy csapdát
stb
Kvázi taktikussá válik a harc ezek bekapcsolásával. Van idõ gondolkodni, tervezni. Még fontos, hogy gyakran mentsünk. Ezek segítségével lehetetlen helyzetekbõl is lehet nyerni. Ha pl. tudod, hogy hol állnak ellenségek, melyek még nem vettek észre téged (mert felderítetted a terepet mondjuk egy láthatatlan tolvajjal), akkor eleve kezdheted úgy a harcot, hogy a látotávon kívülrõl közéjük küldesz pár területi varázslatot (web, grease, entangle). Már ez nagyon növeli az esélyeket.
Az én kedvenceim:
Salerons gambit:Nagyon standard fantasy sztorinak indul, de zseniálisan van megoldva. Kevés pénz és mágia, TÉNYLEG számít minden megtalált potion és apró kis trükk, különösen az elején. Ötletes NPCk, jól összerakott világ. 5 külön modulból áll, összesen kb. 20 óra játékidõvel.
Almraiven és a folytatása Shadewood: Ez a legjobban kidolgozott CRPG amit valaha láttam. Csak wizarddal (és talán scorcererrel?) játszható, de pont emiatt elképesztõen részletes. (pl. számít, hogy milyen minõségû ruhát viselsz, és az NPCk aszerint viszonyulnak hozzád). Érdekes világ, jól kidolgozott karakterek, gyönyörûen megcsinált helyszínek, izgalmas sztori. A küldetések között alig van "odamész, megölöd, elhozodafülét" típusú.
The Hex coda: Sajnos a folytatása nem készült el, de az elsõ rész is remekül játszható, nagyon egyedi, steampunk világban játszódik, remekül kidolgozott történettel és karakterekkel. (Nagygonosz megacégszerûség kontrollál minden mágiát és te bekerülsz a földalatti lázadómozgalomba)
Shadowlords+Dreamcatcher+Demon: Ez egy remekül kidolgozott nagyon hosszú kampány. Az eleje még az NWN õskorában készül (még jóval a kiegészítõk elõtt) így kevésbé részletes, de késõbb nagyon belelendül. (Futkosás a tengerfenekén, sárkánylovaglás, külön játszható magic the gathering klón etc.)
Az NWN 2 toolkitje sajnos rettentõen gépigényes, így jóval kevesebb igazán epikus modul készült hozzá. A Dark Waters nevezetût érdemes bepróbálni, ugyanaz csinálta mint aki a fenti Shadowlords+Dreamcatcher+Demon cuccost. Nekem személyszerint az NWN2 megjelenése és kezelõfelülete nagyon nem jön be, és máig szívesebben játszom az 1el, így errõl kevesebbet tudok mondani.
nehézség, hát igen... nem kíméli a játékost, és még itt nincsenek olyan "trükkök", mint második részben, ahol ha tudod mit csinálsz egy harcos/mágussal, meg sem tudnak karcolni - max Mirror Image véd ütések ellen, azon kívül csak foltozgatni tudod a lyukakat a pofozkodó karaktereken <#nevetes2>#nevetes2> mondjuk kismágusok veszettül *erõsek*, kis szinteken Sleep mindent üt, késõbb meg Horror/Confusion tud hihetetlenül pusztító lenni.
na meg sokat számít az is, h milyen csapattal mész - rengeteg karakter picsafüst gyengeségû (Ajantis, Jaheira, Khalid), meg van pár félisten (Edwin, Coran, Monty, Yeslick, bár vele trükkösen kell bánni).
NWN II-höz vannak ilyen "epic" modok?
Anno a neverwinter nightsot az tette (legalábbis számomra) minden idõk legjobb CRPG-jévé, hogy a fantasztikusan megoldot mod-készítõ toolset miatt számtalan jobbnál-jobb fanok által összedobott modul készült hozzá, amik történetileg, és hangulatilag messze übereltek bármit amit azóta megjellent RPG néven...
Elõvételben megvehetõ a megjelenésig és így -2 dollár (17.99 dollár a 20 helyett)
A megbízhatót nem tudom, hogy érted, nyilván nem egy kamucég akik lenyúlják a pénzt és utána nem kapsz semmit.
Részemrõl az amit összehoztak (a mostani gépemen, magas felbontásban widescreenben értelmesen játszható BG némi plusz tartalommal) megért ennyi pénzt, ráadásul reménykedem, hogy a további elvileg nagyrészt ingyenes DLC is tovább finomít majd a játékon.
Meddig lehet elõvásárolni?
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C