Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igaziból Forgotten Realms-en nincs egyetlen valóban semleges istenség sem. Valamelyik irányba eltérnek mindannyian - a rend és káosz vonal ebből a szempontból a jó és gonosz egy újabb aspektusa - így semleges istenség nem lehetséges, bár egy kicsit kiegyensúlyozottabb az valóban lehetett volna, nem csak totál jó vagy totál rossz. Bár ha végülis a játék által sugalmazott információk alapján vagy elfogadod Bhaal örökségét és akkor ugyanolyan velejéig romlott leszel illetve elutasítod és akkor meg az antitézisévé válsz... akkor érthető miért csak két isteni út van a játékban.

Én nem insane-en toltam, hanem attól egyel alacsonyabb fokozaton. Ott nem okozott gondot a különféle védő varázslatok sokaságának hiánya de az ellenfelek sem jelentettek különösebben problémát egy meg dual kasztú karakterekkel sem (a monk meg amúgy is úgy megy át mindenen mint tüzes kés a vajon a fighter-thief meg szintén az a csóka aki nem igényel különösebb pátyolgatást). Jól összeválogatott csapattal meg nem okozott gondot senki leverése (a jó team-ben ott volt Imoen/illetve míg ő nem volt jelen a másik thief-mage kiscsaj, ott volt Anomen a harcos pap, az inkvizítor paladin, Jaheira a harcos druida, a fejvadász (őt váltotta Sarevok a ToB-ban), meg a varázsló nőci.
    A kevésbé jó lelkületű csapatomban meg Jaheira, Minsc, a másik felvehető ranger, a drow papnő meg Imoen.

A második összeállításom nem volt annyira erős, mégis jobban élveztem a játékot velük (itt volt a karakterem monk). Sokáig gondolkodtam a paladin bevételén, de mivel nagyon nem kedvelik egymást a papnővel, így ő kimaradt.

Imoen nálam sem tudott Bhaalspawn képességeket használni, bár én a saját karakteremmel sem használtam ilyesmit.
    De valamelyik modder oldalon olvastam arról, hogy eredetileg tudott volna a ToB-ban ő is vigéckedni, aztán ez meg lett nyesve, ahogy a fő karakter lehetőségei is erősen vissza lettek véve. Kering valahol a neten egy olyan tweak, ami feljavítja az ellenfeleket (többek közt a demigorgon-t is), hogy ne legyenek már olyan bénák és ebben van egy feljavított Bhaalspawn képesség csomag is. Ezt valamelyik alkotó készítette vagy BW-s manus.