3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Atisz #3330
    Passz én még mindig arra készülök, hogy a régi/eredeti verziót játszom majd újra a widescreen mod-dal. Apropó, az működik valakinek?
  • molnibalage83
    Na, már bugmentes és játszható a BG I/II EE?
  • nazzario
    hali! Baldur's Gate 2 enhanced edition höz van vagy készül e magyarítás?valaki tud erről valami infót?
  • andorr1984
    kipróbáltam különböző xp cap removereket, de a "Next level" rész továbbra is -1-en áll, és nem fejlődik a kari.
  • andorr1984
    Sziasztok.
    Bg2 enhanced edition steames verziójához használok Tweak Packet, amibe be van állítva az xp limit 50-es karakter-szintre.
    Van valami mód arra, hogy teljesen el lehessen tüntetni az xp limitet?
    A szóló karakterem elérte a lvl 50-et Underdarkban, és jó lenne, ha még tovább tudnék fejlődni a csillagos égig.

(Remélem, nem halt le teljesen ez a topik.)
  • Calver
    druidával BG2-ben az a baj, h van náluk gyakorlatilag mindenben jobb "druida", avagy ranger -> cleric. minden téren egész egyszerűen... jobb. amitől össz elesik, azok szablyák (Belm), de helyette ugye van neki crom faeyr-je, meg a legdurcibb elementál idéző cucc, ami meg... eh. minden pap és druida varázslat, több is belőlük általában, nincs az az eszetlen XP elosztás ami druidákat jellemzi, legjobb fegyvertípust használhatja, egyszerűen... semmi értelme druidát kezdeni :C

ilyen elvont dualokat én meg nem csinálok, még ranger 9 -> cleric is csípte a szemem a maga 450k xp-jével, pedig úgy toltam, h instant felment... ööö... asszem 7-esre papként? szóval még használható is volt, de 450k xp-t kivárni, brrr.

papok amúgy asszem 25-27-es szinten szét tudnak pukkasztani minden élőhalottat, kivétel gaxxi (31?) és Bodhi (script megfog), szóval még multis pap is eléri kellő pukkasztást. persze kevés viccesebb dolog van, mint chapter 6-ban besétálni sanctuary alatt, és nézni az égből potyogó cafatokat
  • Kotomicuki
    Ha vki, akkor a druida és a pap igényli az extra XP-t a ToB-ban:
    - a druida végre túllép azon az átokverte 14. szintjén - 2-ről 7-re(?) nő a 7. szintű varázslatainak a száma... - és utána megint "gyorsan" lépi a szinteket, egy darabig; ha egyszer a harcos beütésű természetvédő is eljut idáig, na, az egy egyszemélyes gyilkológéppé változik...
    - a papok gyűrűt kapnak, igaz, a 7. szintű varázslatainak a száma lassabban nő, mint a druidáé, de ezek után már nem lesz élőhalott, aki meg tudna állni előtte, a harcos variánsok dettó...

A bárdoknak (Tudod, ők azok, akik tolvajként lépik a mágus szinteket..., de csak 6 fős csoportosulásban érzik jól magukat!) sem jön rosszul a potya extra-szint: a szinthez kötött varázslás-debuff-olás nagymesterei lesznek -> az ellen mágusai sem szintben, sem mágikus hatóidőben nem versenyezhetnek velük; még több, mindent sebző csapdát lehet lerakni... ; és... őőő, ha egy ilyen karakter motyog el egy magas szintű bűvigét, amiben szintén van szinthez kötés a hatóerőben, tekercsről...

Amúgy, a ToB-ban rengeteg lehetőség van beépítve az extra-XP-szerzésre:
    - varázslat törlése, újratanulása tekercsről
    - örökké újratermelődő ellenfelek (pl. várfal, Yaga-Sura, rabszolgák barlangja)

De kell az XP az Assasin 21 -> Harcos és a Lathander pap 21 -> Harcos duálhoz is!
  • Although
    Igen.
  • Prof William
    Az Enchnted Editionban benne van a Throne of Baal is?
  • Eisenberg
    Hali. Az miért van, hogy eddig semmi baja nem volt a játéknak, de nemrég megint elővettem, és elhomályosodik a kép. Kivéve amikor kattintok vagy nyomva tartom a bal egérgombot...
  • Calver
    de amúgy EE keeper-rel megnézve: nincs rajta boots of speed.

amúgy ha ennyire hiányolod, EE keeper előkap, és ajándékozd meg a karaktereidet velük, én is szívtam a fogom h nem ezt tettem amikor szegény Neera mindig magában császkált a csapatom után.
  • Calver
    öööö... tippem sincs, még őszintén szólva soha nem álltam melléjük, mindig olyan karakterekkel vagyok, akikkel nem lenne értelme hozzájuk csatlakozni. (FMT-vel mert tolvaj, ranger/cleric-nél meg értelmes mesélő instant bukottá tenné a vérszívokkal szövetkező karaktert)

megölni eszerint meg lehet, h a csizmákat kapod-e... jó kérdés, DSimpson nem írja.
  • andorr1984
    Bodhi mellett nem próbáltam, a tolvajok mellé álltam.
    A vámpírokkal együtt meg lehet ölni normálisan ?
    (A csizma miatt szeretném.)
  • Calver
    ha Bodhi mellé állsz nem tudod kinyírni idővel?

amúgy azért van így, mert kötelező az arc ahhoz, h tovább tudd vinni a történetet. asszem shapechange-el (mage 9) ki tudod nyírni illithid alakban így is, ahogy az összes több esszenciális karaktert is.
  • andorr1984
    Renal Bloodscalpet hogy lehet megölni ?
    Valahányszor megpróbálom, valami nagyon erős ellenfél megjelenik, és 1 csapással megöli a karakteremet.
  • Calver
    multiban indítasz egy játékot, legenerálod karaktereket, átviszed a mentést mpsave mappából sima save mappába, ollé. ofc az első lesz a főkaraktered és kapja az ezzel járó kiváltságokat, többi csak olyan, mint egy néma npc.

elsősorban mert FMT-vel már nyomultam nemrég, azt untam, ranger/cleric-el meg hiányzott a hátbaszúrkálás... na meg ki akartam próbálnak extrém közelharc orientált csapatot (általában kismágus NPC-ket cipelem, mert őket csípem), így lett egy FMT, ranger 9 -> cleric, Neera összeállítás, igaz, utóbbi Edwin-né alakult, mert bár érdekeltek szövegei meg személyisége, wild mage jelenlegi UI-val katasztrófa.

ezután én is lekocogtam és az ő popsiját is elpaskoltam, még talán a meglévő imp. haste lendületét kihasználva spike trap-et meg ilyen exploit cuccokat (mislead backstab, project image, stb) én nem használok, legyen benne egy kis kihívás... SCS-ből improved mages is ezért tűnt el gyorsan, mert MOCSKOSUL exploitolt.
  • andorr1984
    Ezeket hogy csináljátok, hogy pl. FMT és ranger-cleric ?
    Úgy értem, csak 1 karaktert lehet csinálni, a többit a játék adja.
    Vagy lehet, hogy én tudom rosszul, talán Valygart át lehet képezni pappá?

Egyébként a demogorgon könnyű, én leraktam neki a csata előtt 7 darab Spike csapdát, azok elintézték.
  • Calver
    simulacrum, ahhaha, imádom ezt a varázslatot

WK, utolsó szint, final guardians, SCS-el. 3 fős csipet csapat sok téren szép és jó (nem szopat a pathfinding nonstop pl), de itt egy aprócska akadályba ütköztem, mégpedig hogy két közelharcos + 1 mágus védelmek bontására baromira nem tudja elég gyorsan lemészárolni az ottani unszimpatikusokat ahhoz, h azok ne tudjanak *komoly* károkat tenni bennük.

megoldás? FMT-vel simulacrum, ranger 9 -> cleric-el Vhailor's Helm, mindenkire imp haste + szükséges védővarázslatok, és hirtelen ott tartok, h a frissen felbukkanó ellenfelekre egy breach után körönként 32 támadás zúdul, olyan... mennyi, 600 pontnyi átlagsebzéssel? kedves beholder feltűnt, azonnal elnyelt egy breach-et, az első kör végére halott volt gyakorlatilag olyan sebességgel dőltek jobbra-balra unszimpatikusok, hogy még a védelmeimen sem tudták átvágni magukat.

áh, imádom ezt a varázslatot, a megfelelő kezekben közveszélyes tud lenni.

hja, és akik BG2EE-t tolják, esetleg Neera-val: készüljetek ToB-os küldetésénél csúnya dolgokra. *nagyon* csúnya dolgokra.
  • andorr1984
    Valami miatt nem működik nálam a Steam, a honlapja sem jön be.
    Nálatok is ez van, vagy nálam a hiba ?
  • Atisz #3311
    Az ilyesmi nem hit kérdése általában, hanem tapasztalat. Ha jól emlékszem a Saradush városát ostromló óriásokból végtelen mennyiséget ölhet az ember (ha nincs jobb dolga) valamint ki lehet törölni a varázskönyvekből a varázslatokat, majd újra megtanulni azokat, némi bónusz xp-ért cserébe. Ennyit arról, hogy lehet-e tápolni. Lehet.

A Shadows of Amn-ben elsimerem, hogy el lehetett érni a határt, de véleményem szerint a Throne of Bhaal 8 milliós szintje éppen megfelelő és egy átlagos játékos azt sem fogja elérni.
    De minden bizonnyal ez az én hibám, hogy konvencionális stílusban, 6 fős csapattal játszom :)
  • Calver
    a gyanúd hibás, ilyen nem is hiszem h van BG2-ben, na meg én pont úgy játszok, h minimalizálni próbálom a pihenést, van h szegény karaktereim már második hete menetelnek konkrétan 4 fős csipet csapatommal SoA-n valami 40-45 nap alatt mentem végig, mostanival 70+ lett, mert új küldetések hozzáadnak egy rakás rohangálást.

amúgy ha matematika zsenialitását alkalmazod, egy gyors számolással nagyon pöpecül kijön, hogy még ha a karakterenként kapott xp mennyisége 1+ millió, akkor is lazán eléred 4 fővel a 8 millát.

az meg tévhit, h 3-4 milla felett nem sok újdonság jön karaktereknek. mágusok legtáposabb spelljeiket ott kapják, papok hirtelen szétdurrantják a kisvámpírokat (chapter 6 mostani bagázzsal nevetséges volt, sétált elől ranger 9 -> cleric-em és kis élőhalott cafatokkal borította be a terepet) és még lich-eket is, tolvaj multik megkapják legjobb HLA-kat, harcos kasztok meg druidák... na igen, ők szopnak, kivéve kensai-ok (meg talán hardiness HLA).
  • Atisz #3309
    Mindig 6 fős partyval nyomtam (kivéve, azon rövid periódusokat, amikor 1-1 karakter ideiglenesen eltávozik, mint pl. Jaheira Harper küldetése, vagy Bodhi átka) és a játék végére is csak kb. 6 millió körül jártam úgy, hogy minden küldit módszeresen végrehajtottam. Arról már nem is beszélve, hogy a komolya küldetéseknél karakterenként adja a rendszer az xp-t, nem elosztva.
    Van egy olyan gyanúm, hogy ti valami respawn-os résznél öltetek meg pár nagy xp jutalommal bíró szörnyet és ezért áll fenn ez a helyzet. A Baldur's Gate-ben szerintem ennek nem sok értelme van, mivel az a pár +hp és meglehetősen uncsi skill valamint spell, amit extra magas szinten kap az ember, nem valami motiváló. De persze lehet, hogy nálam van a hiba :)
  • Calver
    rövid összefoglaló SCS-ről: megéri használni, sok kellemes dolgot ad a játékhoz... DE! hagyjátok az improved mages komponenst a picsába, vagy legalábbis nagyon óvatosan vele. nem azért, mert a mágusok csalnak a játékoshoz képest... hanem mert szimplán exploitokat tolnak, amik igaz a játékos számára is elérhetőek, de nevetségesek. shadow door/imp. invisibility + spell immunity: divination kb minden mágus első varázslata, ami finoman szólva nevetséges, kismágus láthatatlanná válik, majd magára tol valamit, ami miatt ezt a láthatatlanságát le sem lehet venni, és varázslok számára sebezhetetlen. *ez egy exploit*, az is volt, az is marad... és hiába jó a többi része a cuccnak, ez annyira bassza a szememet, h valami hihetetlen.

van még ugyanennek a komponensnek egy másik része, ami engedélyezi kismágusoknak, h rövidtávú buffokat nyomjanak magukra harc kezdetén instant (hosszútávúakat alapból nyomnak, pl stoneskin), mintha előre ellőtték volna... na az végképp komikus. konkrétan: chateau irenicus, dzsinn és az általa megidézett ogre mage. a drágaság nyitott úgy, h stoneskin, mirror image, majd amikor átvágja magát az ember az első mirror image-en, még egy sequencerből... amire őszintén szólva csak tompán néztem, h mi van? épp h élő csapat, akiknek még a kezében normális fegyver sincs, győzze le ezt? insane-en kiirtotta a teljes csapatomat, még normálon is épp h le lehetett verni, mert ugye másik komponens miatt *egyszer* lehet csak ott restelni. csípem a nehezítést amit ad a játékhoz SCS, de ez... nevetséges.
  • Calver
    4 fős csapattal én ToB közepére elértem (és SoA szinthatárát underdark-ra), 3 főssel SoA vége felé már 6 millánál járok a 8-ból, igaz, most erőteljesen behatoltam WK-ba is.

szerintem még öt fővel is el lehet kapni 8 M xp-t, teljes csapattal... na úgy már kétséges.
  • Atisz #3306
    Úgysem fogod elérni, mivel a kiegészítővel együtt már tényleg szinte a csillagos ég a határ, ami a szinthatárt illeti. Ultra magas szinten ráadásul már úgysem számottevő a kapott plusz spellek és skillek hozzáadott értéke.

Ha 1 karakterrel játszod, akkor persze elképzelhető, hogy eléred, de ez (a szólózás) úgyis megöli az élményt és maga a sztori is beszűkül, ha kimarad a társak 1-1 (olykor roppant hasznos, amellett, hogy humoros) hozzászólása a témához.
  • Calver
    alakváltásnál igen, fix marad.

ctrl+shift+8-al akár maxra vehetsz mindent, nem lesz tőle használhatóbb kaszt - az alakváltó egy nagy rakás fos így is, úgy is. tweak pack-ben van egy komponens, ami feltápolja (shapeshifter "rebalancing", bhahaha), az meg nevetséges szimplán... 3 hp/másodperc regeneráció? komolyan?
  • Kotomicuki
    Az attól függ, hogy milyen a szabályrendszere a BG-ednek:
    - ha farkasként nem engedi a varázslást (ez az alap BG II felállása - az EE-st nem ösmerem ), akkor óvatosnak kell lenni a legyengítésénél
    - ha átváltozva is tud varázsolni(/beszélgetni), akkor le lehet venni az értékeket (legfeljebb ékszerekkel, tárgyakkal pótolod, ha mégis kéne - részemről nem szeretem a csont-gyönge egyéneket, akik nem tudnak elcigölni egy fél házra valót [ez fallout-os beidegződés: amit meglátok és mozdítható, az velem is jön: hátha jó lesz eladni és így vagyont gyűjteni, amit az első adandó alkalommal elverek vmi baromságra..., hhmm, ez túlontúl életszagú lett... [#ravasz1]], inkább félisteneket (minimum 90 pötty) indítok )
  • andorr1984
    Alakváltó druidánál az Erő és Ügyesség valóban fix értékekre áll be, ha jól vettem észre ?
    Ezek szerint ennél a karakternél lehet kicsire is venni ezt a két fizikai tulajdonságot, spórolva a Bölcsességre vagy Karizmára ?
  • Calver
    ...ha pedig tweak pack nem akarná a jót, próbáld ki ezt

SCS-ről vélemény? azt hiszem újra nekiugrok azzal, már átverekedtem magam underdark-on, de... egyszerűen nincs semmi kihívás a játékban, nevetséges, pedig 3 fős csapattal nyomulok csak... (FMT főkari, ranger 9 -> cleric, Edwin Neera). csapok hozzá egy archer-t, aztán meglátjuk mit tud.
  • andorr1984
    Ha a játékhoz valami frissítés letöltődik a Steamen, az nem fogja letörölni a Tweak Packet vagy más modokat ?
  • Tinman #3300
    Nekem mindennel együtt, nagyon kivesézős módban a BG2+kiegek 210 óra körül voltak összesen.
  • Shiwo
    hát igen, ha jól rémlik, akkor a BG2-re 220 óra játékidőt mondtak..
  • andorr1984
    Azért azt szeretném itt megjegyezni, hogy elég durva, hogy az 1. részt 70 óra alatt vittem végig úgy, hogy néhány mellékküldetést kihagytam, a 2.-nál pedig a 2. fejezet végefelé jártam, a legtöbb mellékküldi megvan, és a Steam 61 órát mutat.

Egy átlagos mai játékot 7-szer végigviszek ennyi idő alatt.
    Mondjuk a Batman Arkham Origins elsőre nekem 35 óra volt, és az soknak számít ma.

• andorr1984
    Köszi szépen. Hallottam erről, csak azt nem tudtam, hogy a steameshez is működik, de úgy tűnik, hogy sikerült rendesen felrakni.
  • Calver
    tweak pack, kb kötelező cucc, van ilyen is benne
  • andorr1984
    Sziasztok újra!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Steames Baldur's Gate 2 Enhanced Edition-höz lehetséges valahogy megszüntetni az xp illetve szint-limitet ?

A régihez le lehetett tölteni ilyen xp cap removereket.
    Ha ez itt is megoldható, valaki tudna nekem mutatni egy linket, ahol le lehet tölteni ilyesmit ?

Köszi
  • Calver
    - And who are you, then?
    - I am this bear's new owner.
    - You seem to have skipped over the bargaining element of this transaction, half-elf.
    - And you seem to have skipped over the running for your life part of this transaction.

már emlegettem, de aki a Rasaad-os küldik szövegeit írta, az minden dicséretet megérdemel.
  • Calver
    dehogynem. közelharcosok kb azonnal elkapják aljas kis íjászokat/varázshasználókat? kevés jobb tárgy van a játékban.
    konkrétan az, hogy összesen két Boots of Speed van SoA részen nagyrészt az oka annak, h közelharcosok számát én kettőben maximalizálom.
    ó, és azt se feledd, h így az általa adott gyorsulás emlékeim szerint összeadódik haste/imp haste mozgási sebesség bónuszával... avagy kb gyorsvonatként fognak közlekedni a karaktereid.

de amúgy én annyira nem aggódnék miatta - 13-as szintig úgy sem lesz fél támadásod palával, aztán meg majd leslattyogsz WK aljára egy pár kesztyűért, ami szépen kiegészíti. (Gauntlets of Extraordinary Specialization)
  • andorr1984
    Szerettem a kis bugot. Fixpackot sosem használtam, csak pár hete tudtam meg, hogy van ilyen egyáltalán.

Akkor ezt a csizmát most nem éri meg annyira ?
    Talán maradhat akkor valamilyen védelmet adó.
  • Calver
    ez nem változás, Boots of Speed bugos volt. nem növelte meg a támadási sebességedet alap esetben, csak ha nem "kerek" volt a támadásaid száma, felkerekítette - teszem azt, hatos szintű ranger fegyverspecializációval ütött 1 1/2-t, na ebből csinált 2-t... de ez a hiba kb 8 éve ki van javítva fixpack által. (attól még ofc sikerült bennhagyniuk első részbe Beamdognak )

szóval ha támadási sebességet akarsz, paws of the cheetah (ami boots of speed, csak minden "dramatikusabb" nevet kapott) nem tud segíteni.