Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Csak megoldottam végül.

Az utolsó fázis harca nevetségesen könnyû lett, a korábbihoz képest.

Hát jah... alapmû volt a BG2 + WK + ToB, vitathatatlan.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Lenyomtam a 3. formáját is... ugh.

Az volt a mázlim, hogy a Dévát ütötte a sok idézett rohadékja, így volt pár mp szusszanásnyi idõm, hogy levegyem breach-el a védelmét egy másolt mágusommal.

2 karim így is meghalt, de azokat fel tudtam kelteni... utolsó form jön. Rettegek :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Alapjáték + Watcher's keep-et lenyomta.

Throne of Bhaal final level, final boss.

Nem megy. Melissan átváltozott formája az Abyssben seperc alatt ledarál. Nem is õ, hanem a sok szar amit másodpercenként megidéz.

Elsõ megjelenését lazán lenyomtam, második megjelenése is ment. A 3. egyben utolsó elõtti rémesen alakul. Ennél a formánál már végtelenítve nyomatja a mocskosabbnál mocskosabb Abyss-beli rémségeket. Idézett lények is hamar ledöglenek, pedig még déva is van köztük, kár, hogy ebbõl csak 1-et lehet egyszerre megidézni.

Valami ötlet?

NE azt mondjátok, hogy rakjak le csapdákat, mert Imoen a tolvajom, végig teljesen jól elvoltam vele a játékba, zárat nyitni, meg hatástalanítani bõven jó volt. Csapdát rakni nem tudok... illetve kettõt tudna rakni, de mindig elbaxa.

A fejlettségi szintemmel nem lehet gond, mert egészen eddig mint forró kés a vajban úgy jöttem...

Amúgy kibaxott nagy csalás innentõl a játék, mert képtelenség 5 másodperc alatt annyi lényt megidézni, amennyit Melissan megidéz! Abs. az AD&D szabályok torkonszékelése!

Ráadásul azáltal, hogy egyre több energiaportáltól fosztom meg Melissant, még mondja is a játék, hogy egyre gyengébb! Ja, persze -.-

Calver
de... az nem mágiaellenállást ad, hanem mágikus sebzésre tesz immúnissá (magic missile, horrid wilting, skull trap, ööö... holy smite, asszem ennyi), viszont minden más sebzéstípus (pl egy tûzgolyó) betalál, és ugyanúgy nem véd tudatmódosító varázslatok ellen sem. arra ász, h elõre kocogás közben rányomod tankra, aztán lövöd ALÁ a skull trap-eket (általam kedvelt taktika), de másra annyira nem jó <#fejvakaras> vagy ott horrid wilting-et dobálnának?

"The trees move. Do you not see it?"

Tinman
Protection from Magic Energy

Ez simán megtanítható a varázsló karival, onnantól 100% mágia ellenállás azon a karin akire ráküldöd... ráadásul a hatóideje sem rossz, simán átvészelsz vele egy csatát.

Sunray-el már-már cheat... odamész, elnyomsz 3-at, 3 karitól és 2 mp alatt vége :-D

Calver
protection from magical energy melyik akar lenni? lvl 6-os spell, ami magic missile/horrid wilting/skull trap sebzése ellen véd, vagy Protection from Magic egyszerhasználatos tekercs? <#fejvakaras>

gaxxinál nálam annyi volt csak a szívás, h egy karakterrel estem neki, és bár elsõ formáján én is mint a golyó átvágtam magam (PfMW ugye 4 körig tart, aztán édi a stoneskin, csak nem FoA ellen), de utána a drágaságnak van 90% vagy 95% fizikai sebzés ellenállása... a körönkénti 8 támadásommal (még akkor pici volt a karim) is 3 Spell Immunity kellett asszem mire nagy nehezen lekaszáltam, és azt beidõzíteni... uhh. ez a sunray-es móka eszembe se jutott, pedig vicces dolog lehetett volna.

rogue stone harc is vicces papíron, de azon én emlékeim szerint különösebb nehézség nélkül átvágtam magam, mert addigra már voltak olyan vicces dolgaim, mint spell sequencer, PfMW, és a már meglévõ trükkjeim teljes ismerete <#vigyor1>

amúgy másik harc amit "imádok", az a ravager, fõleg insane-en - ugyanis akkor valami gusztustalanul sok bone blade kerül elõ, és széttépik a karaktereket. és Mr. Ravager baromi sok dologra immunis. és minden ütése dispel magic-et von maga után, ami time stop immunitással együtt az egyik leggonoszabb dolog a játékban... megoldás: simulacrum fõkarival (nem lehet dispel-elni), az tankol, mindenkin PfMW (bone blade-ek nem tudnak sebezni), közben egy rakás Mordenkainen's Sword elõ és püföli Ravager urat, és három kismágus hajigálja bele az energy blade-eket. második PfMW-re halott volt <#gonosz1>

ezt a részét imádom legjobban BG2-nek: MINDEN harc megnyerhetõ "könnyen", csalós taktikák (prot. from undead, mislead, társai) nélkül, csak ki kell logikázni, h hogyan kontrázd az ellenfél lépéseit.

Tinman
Kagnaxx elsõ formája nekem nagyon könnyen ment.

Sunray - ezt a warriorom kardja tudja + mind a 2 papom.

Odamentem elnyomtam 3 ilyet és ennyi volt... mondjuk miután a ferdítõ balfaxsága miatt rájöttem arra, hogy a 2. fázisnál rossz védelmet használok utána seperc alatt lenyomtam

Ami még érdekes harc volt az a Rouge Stone + Bridge District-nél, a kõ aktiválódik és egy másik dimenzióba kerülsz, ahol EGY helyen a következõk vannak:

- 9-10. szintû varázslatokat puffogtató Lich,
- egy Old Beholder (ugye a legerõsebb fajta beholder)
- egy kimaxolt Thief brutál erõs kritikus sebzéssel
- egy állandóan Feart és azonnali halált osztó vámpír
- meg egy high lvl mage

4.-re meglett... a protection from magical energy elég tuti spell ;-)

Atisz
Igazad van, de azért pl. egy horrid wilting csúnya dolgokra képes 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Én még középfok elõtt is imádtam angolul és állítom, nagyon jó nyelvtanulásra (is!) a Baldur's Gate.
Egyébként ellene vagyok minden magyarításnak, a játék rákényszerít az idegen nyelv ismeretére. Most egyébként német nyelvû játékokkal is próbálkozom, de azon kapom magam, hogy vissza-visszaváltok angolra 😉

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Annak idején úgy vártam a Bg2 magyarosítást mint messiást. De azóta eltelt jó pár év és felsõfokú angollal már nem olyan nehéz kisilabizálni a szöveget mint régen, amikor szótárral a kezemben vittem végig. 😊
Tinman
Kérdésben a válasz: BG EE.

A buglista nem férne ki 3 A4-es oldalra.

Ellenben garantálom, hogy a GoG-os BG1-et csont nélkül végig tudod tolni...

cataflam02
Bocs, hogy ide írok, de hátha itt valaki tudja a választ.
Feltettem a BG EE + patch és miután elkezdtem játszani hiába kezdem el megcsinálni az elsõ pár küldetést nem fejezi be. Pl odamegyek a fogadóshoz nem adja ide a cuccot. Megszerzem a könyvet, de a csaj még mindig azt mondja, hogy megtaláltam e már stb. Mi lehet a gond ?

One more story

Calver
de azok közül kb egyre kell immunissá válnod: abjuration. szinte minden más megoldható másképp, és abjuration immunitás kiüti a dispel magic (és a breach!) hatásait, az ellenfelek nem tudják vele levakarni a védelmeidet <#vigyor1> imádom azt a varázslatot.

ami még szökõévente egyszer megéri, az a conjuration immunitás, az véd maze ellen. más... felesleges. sebzõ varázslatok ellen van n+1 védõ cucc, divination immunitás + improved invisibility meg már messze exploit.

#3255: aha, gondoltam is h errõl van szó, Kangi harcot én is csípem nagyon <#smile>. a "megtagadás" az mi akart lenni, azt nem értettem én.

Tinman
Világos, de oda tökéletes volt!

Atisz
No, akkor tiszta sor és még1 indok arra, hogy miért nem érdemes játszani magyarosítással 😉

Igen, a Spell Immunity nagyon hasznos (lenne), de mivel 8 mágia iskola van, elég nagy zsákbamacska elõre kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk.
Tény, hogy a demilich imprisonment varázslata ellen az abjuration biztos befutó, de a legtöbb mágiahasználó elég sok varázslattal variál és érdemesebb inkább más, univerzális védõvarázslatokkal operálni, mint pl. Globe of Invulnerability és Spell Trap.

Tinman
A fordító összekeverte.

Van ugye egy varázslat, ahol mágia osztály ellen választhatsz ellenállást.

Az idézõ és a védõmágiát felcserélte.

Sokat kínozhatta a csuklás, mert vagy 6x megpróbáltam és egyszerûen nem értettem, hogy miért tûnik el a karim, amikor full védett vagyok a varázslat ellen.

Aztán mondom lesz ami lesz elkezdem sorba kipróbálni az összes osztály elleni védelmet... kapásból az ELSÕ lett az a sorban és nem a második.

Utána már tökéletesen elvoltam.

Atisz
Pedig elvileg abjuration kell oda, az véd imprisonment ellen.
Bár szerintem a ranger/berserker enrage képessége (ha nincs a csapatban megfelelõ kari, érdemes ez idõre felvenni egyet) vagy 1 protection from undead tekercs bejövõsebb 😊

Calver
megtagadás mi akar lenni? abjuration? <#fejvakaras>

Tinman
Ehhh... tárgytalan... a magyar fordításban volt a hiba. Megtagadás kell oda, ami az ELSÕ a sorban. Grrrrr.

Tinman
Hogy a k. életbe lehetséges, hogy Kagnaxx Demilich formájában az elsõ dolga eltüntetni azt a VARÁZSLÓ KARIMAT, AKI ABJURATION VARÁZSLATOK ELLEN VÉDETT??? Még a fényes gömb is körülötte van!

Erre megjelenik, elnyom egy Imprisonment-et és eltûnik a karim!!!

WTF?????

Ez képtelenség!!!!

Szabi84
Nekem megvan dobozosba is, leárazásnál én ettõl függetlenül megveszem.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Atisz
Na igen, de nekem megvan dobozos verzióban, azért mondtam, hogy így nem nagy dolog. Akinek nincs meg, annak mindenképpen ajánlom 😊

gerey
Többet nem hiszem, hogy tennének bele. Pár új NPC, grafikai mai napig megállja a helyét, ez a minimalista UI nekem nem teszik, az alap valahogy jobban adja. Esetleg az Easy Multiplayer lehet valami, amit már igazából az EE I-hez is ígértek patchben, de ugye volt az a mizéria a kiadóval tavasszal/nyár elején, azóta kuss volt, most meg már a EE II-t fogják nyomatni nagy valószínûséggel, szóval abból már nem lesz semmi, de ne legyen igazam. Mod-al ezt mind össze lehet hozni, de maga a játék ér annyit, hogy megvegyem, még ha steam leárazáson is.

Atisz
Ha annyi "újdonság" lesz benne, mint az eredeti felújított változatában, akkor felejtõs.
A 2. rész ugyanis már alapból támogatta a magasabb felbontásokat és a 3d-s videokártyák használatát (a tökéletes EAX hangzásról nem is beszélve).

gerey
Tinman
Dehogy.

1920x1080 a natívja.

Calver
mert 16:10-es képarányú monitorod van, amin egy 16:9-es felbontást próbálsz használni. <#rolleyes>

Tinman
1280x720?

Nekem 2 elég vastag fekete csak van olyankor a képernyõ alján ill. tetején. Iszonyat gáz úgy.

Atisz
Nekem is 22"-es monitorom van és bõven jó a 720p.
Én a régi 15"-es monitoromon nyomtam BG 2-t és 1024x768-ban semmi gond nem volt, nem folyt ki a szemem. Az 1280x720 ezzel közel azonos, csak ugye az arányok mások. Ha ezeken a mai szélesvásznú monitorokon próbálod meg az 1024x768-at, akkor torzulni fog a kép, ami egy ilyen részletgazdag játéknál elég zavaró tud lenni.

Calver
legjobb megoldásnak én azt találtam, h elosztod a felbontást 1,5-el, és arra állítod be. példának kedvéért:
1920 x 1080 -> 1280 x 720
1440 x 900 -> 960 * 600

miért? két okból: egynek így leszel legközelebb a CRT-k "pixel méreteihez", és a LCD monitorok általában másfélszeres felbontásra remekül skáláznak, szóval még hományos szar képet sem fogsz kapni - na azért tûéles sem lesz, de így is sokkal jobb, mintha random, papíron szépnek tûnõ/ismert felbontást használnál.

Tinman
Widescreen mod

Viszont szerinted mennyire használható a játék 720p vagy 1080p-be, amikor átlag 22-24"-os monitorok elõtt ülünk?

Részemrõl semennyire. Kipróbáltam tegnap és kb. kifojt szemem, van fix a betûméretre is, de attól még minden más pirinyó marad ilyen méretû kijelzõn.

Nem mondom, ha 82 centis LCD tv-t ide tenném azon fasza lenne... ööö... hmmm... lehet kipróbálom :-)

Atisz
Ha már szóba került, engem egy olyan mod érdekelne (már amennyiben létezik ilyen), amely segítségével választható az 1280x720-as és esetleg az 1920x1080-as felbontás.

bg2 mod 16 lépés
Ezen kívül mit ajánlotok? Moderné és bug mentessé szeretném tenni.
Calver
modokból errefelé összeírtam párat amik szvsz kötelezõek (legalábbis én nem tudnék nélkülük élni), nagyban megdobják a játékélményt

Tinman
Köszi tolom már!

Belenyomtam 4 órát ma, BG 1-es final save-et is beimportáltam.

Szavakat nem találok... mint egy falat kenyér, úgy kellett már nekem ez a hipermagas minõség. Imádom minden pixelét! (Win8 64bit + Ci7 + SSD + 8GB + 2 GB VGA-val tolom... picit túl van méretezve a vas :-D)

Calver
meg az egész trilógiáé, csak még eddig lusta volt bárki is ezt modok felé jelezni és átneveztetni <#bohoc>

Atisz
Nincs hivatalos mod, amik vannak, azokat mind rajongók készítették.
Szerintem nem is kellenek hozzá ilyesmik, a teljes játék (a Throne of Bhaallal együtt) úgy tökéletes ahogy van.
Töltsd le a patch-t (v26498), ami sok hibát kijavít és már kezdheted is.
Talán érdemes még egy portrait-pack-et lekapni, ha valami egyedit szánsz a fõszereplõnek.

Ha mégis ki szeretnél próbálni pár modot, akkor itt van egy elég korrekt linkgyûjtemény.

Tinman
Srácok!

GoG-on megvettem BG 2 Complete-et.

Milyen modokat javasoltok, hogy teljes legyen az élmény? Grafikai mod is van esetleg?

Fanmade vackok nem érdekelnek, csak az eredeti élmény minél SZEBB köntösben!

Tinman
Miért ebbe topikba kérdezed? Ez a 2. rész topikja.

Szabi84
BG EE hogy lehet hogy már a LEGELSÕ!!! küldetés bugos?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Shiwo
hát igen, a ToEE-ben egész pofásan néztek ki a karakterek, külön tetszett a lobogó köpönyegük, kár, hogy nem lett ebbõl semmi a felújított BG-re, maradtak ugyan olyan pixelesek, engem egybõl kiábrándított

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Atisz
Nos a karakterek megjelenítése valóban nem túl rózsás, de szerintem az általad említetteknél jobb. Ahhoz képest, hogy egyszerû sprite-ok, szerintem jól meg van oldva a mozgás, a páncélok látszanak rajtuk és avatott szem ránézésre felismeri a rajtuk lévõ védõvarázslatok is 😊
A célnak tehát szerintem megfelel.
Ha téged ez riasztott el a játéktól, akkor részvétem.

Calver
próbáld meg 60 FPS-el, úgy mindjárt más - nem csigalassú minden és mindenki, animációk folyamatosan, ászság a köbön. csak átvezetõk elõtt érdemes visszavenni 30-ra, mert azok is hajlamosak felgyorsulni.

de amúgy ez is igaz, nem ártott volna átváltani 3D-s modellekre, lásd ToEE.

a karakterekre gondoltam. az annyira gagyi és retek az animáció, hogy számomra kiábrándító. a tájjal semmi bajom, de a karaktereknek nem mind egyformán kellene kinézniük. ha legalább egy divine divinity vagy sacred grafot hozott volna az EE, akkor számomra is az lenne az überistenkirálycsászár

de nem. maradt a kipróbálás és az uninstall....
dark souls nálam az abbahagyhatatlan favorit + oblivion modolva

Atisz
Abból miért jönne?
Már az eredeti is támogat magas felbontásokat (mondjuk a mai "nyújtott" tv-kre/monitorokra való felbontás tényleg jól jönne) és használja a 3d kártyák nyújtotta lehetõségeket (ami mondjuk kimerül a varázslatoknál).

Atisz
Nos, ezeknél a játékoknál sokkal aprólékosabb és hangulatosabb grafikája van a Baldur's Gate-nek. A mai napig elnézem és elámulok a táj részletességén (szigorúan a 2. részrõl van szó, az 1. rész 640x480-as grafikája azért durva 😊)

A Sacred elsõ részével nem keveset játszottam. Nekem a BG/IWD jobban bejött, kinézetre is. De ez nyilván egyéni ízlés kérdése.
Nekem a BG 2 elõször újságmellékletbõl lett meg, azon alapból volt magyarosítás, bár kissé hiányos. Végigjátszás is volt hozzá mellékelve, sztem elég részletes, bár lehet hogy nem tért ki minden részletre, de asszem mellékküldik is voltak benne.
divine divinity, de inkább sacred szerû grafikával már jó lenne nekem is....

Szabi84
www.freeweb.hu/matyasi/

sajna nem sikerül

Calver
az hol merre miként? lehet még ezzel elõ lehet vakarni

baldur.hu eltûnése nekem nagy szívfájdalmam, ott nem csak képes végigjátszás volt fent(!), hanem az összes szabály leírása, magyarul.