Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az utolsó fázis harca nevetségesen könnyû lett, a korábbihoz képest.
Hát jah... alapmû volt a BG2 + WK + ToB, vitathatatlan.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az volt a mázlim, hogy a Dévát ütötte a sok idézett rohadékja, így volt pár mp szusszanásnyi idõm, hogy levegyem breach-el a védelmét egy másolt mágusommal.
2 karim így is meghalt, de azokat fel tudtam kelteni... utolsó form jön. Rettegek :-(
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Throne of Bhaal final level, final boss.
Nem megy. Melissan átváltozott formája az Abyssben seperc alatt ledarál. Nem is õ, hanem a sok szar amit másodpercenként megidéz.
Elsõ megjelenését lazán lenyomtam, második megjelenése is ment. A 3. egyben utolsó elõtti rémesen alakul. Ennél a formánál már végtelenítve nyomatja a mocskosabbnál mocskosabb Abyss-beli rémségeket. Idézett lények is hamar ledöglenek, pedig még déva is van köztük, kár, hogy ebbõl csak 1-et lehet egyszerre megidézni.
Valami ötlet?
NE azt mondjátok, hogy rakjak le csapdákat, mert Imoen a tolvajom, végig teljesen jól elvoltam vele a játékba, zárat nyitni, meg hatástalanítani bõven jó volt. Csapdát rakni nem tudok... illetve kettõt tudna rakni, de mindig elbaxa.
A fejlettségi szintemmel nem lehet gond, mert egészen eddig mint forró kés a vajban úgy jöttem...
Amúgy kibaxott nagy csalás innentõl a játék, mert képtelenség 5 másodperc alatt annyi lényt megidézni, amennyit Melissan megidéz! Abs. az AD&D szabályok torkonszékelése!
Ráadásul azáltal, hogy egyre több energiaportáltól fosztom meg Melissant, még mondja is a játék, hogy egyre gyengébb! Ja, persze -.-
"The trees move. Do you not see it?"
Ez simán megtanítható a varázsló karival, onnantól 100% mágia ellenállás azon a karin akire ráküldöd... ráadásul a hatóideje sem rossz, simán átvészelsz vele egy csatát.
Sunray-el már-már cheat... odamész, elnyomsz 3-at, 3 karitól és 2 mp alatt vége :-D
gaxxinál nálam annyi volt csak a szívás, h egy karakterrel estem neki, és bár elsõ formáján én is mint a golyó átvágtam magam (PfMW ugye 4 körig tart, aztán édi a stoneskin, csak nem FoA ellen), de utána a drágaságnak van 90% vagy 95% fizikai sebzés ellenállása... a körönkénti 8 támadásommal (még akkor pici volt a karim) is 3 Spell Immunity kellett asszem mire nagy nehezen lekaszáltam, és azt beidõzíteni... uhh. ez a sunray-es móka eszembe se jutott, pedig vicces dolog lehetett volna.
rogue stone harc is vicces papíron, de azon én emlékeim szerint különösebb nehézség nélkül átvágtam magam, mert addigra már voltak olyan vicces dolgaim, mint spell sequencer, PfMW, és a már meglévõ trükkjeim teljes ismerete <#vigyor1>#vigyor1>
amúgy másik harc amit "imádok", az a ravager, fõleg insane-en - ugyanis akkor valami gusztustalanul sok bone blade kerül elõ, és széttépik a karaktereket. és Mr. Ravager baromi sok dologra immunis. és minden ütése dispel magic-et von maga után, ami time stop immunitással együtt az egyik leggonoszabb dolog a játékban... megoldás: simulacrum fõkarival (nem lehet dispel-elni), az tankol, mindenkin PfMW (bone blade-ek nem tudnak sebezni), közben egy rakás Mordenkainen's Sword elõ és püföli Ravager urat, és három kismágus hajigálja bele az energy blade-eket. második PfMW-re halott volt <#gonosz1>#gonosz1>
ezt a részét imádom legjobban BG2-nek: MINDEN harc megnyerhetõ "könnyen", csalós taktikák (prot. from undead, mislead, társai) nélkül, csak ki kell logikázni, h hogyan kontrázd az ellenfél lépéseit.
Sunray - ezt a warriorom kardja tudja + mind a 2 papom.
Odamentem elnyomtam 3 ilyet és ennyi volt... mondjuk miután a ferdítõ balfaxsága miatt rájöttem arra, hogy a 2. fázisnál rossz védelmet használok utána seperc alatt lenyomtam
Ami még érdekes harc volt az a Rouge Stone + Bridge District-nél, a kõ aktiválódik és egy másik dimenzióba kerülsz, ahol EGY helyen a következõk vannak:
- 9-10. szintû varázslatokat puffogtató Lich,
- egy Old Beholder (ugye a legerõsebb fajta beholder)
- egy kimaxolt Thief brutál erõs kritikus sebzéssel
- egy állandóan Feart és azonnali halált osztó vámpír
- meg egy high lvl mage
4.-re meglett... a protection from magical energy elég tuti spell ;-)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Egyébként ellene vagyok minden magyarításnak, a játék rákényszerít az idegen nyelv ismeretére. Most egyébként német nyelvû játékokkal is próbálkozom, de azon kapom magam, hogy vissza-visszaváltok angolra 😉
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A buglista nem férne ki 3 A4-es oldalra.
Ellenben garantálom, hogy a GoG-os BG1-et csont nélkül végig tudod tolni...
Feltettem a BG EE + patch és miután elkezdtem játszani hiába kezdem el megcsinálni az elsõ pár küldetést nem fejezi be. Pl odamegyek a fogadóshoz nem adja ide a cuccot. Megszerzem a könyvet, de a csaj még mindig azt mondja, hogy megtaláltam e már stb. Mi lehet a gond ?
One more story
ami még szökõévente egyszer megéri, az a conjuration immunitás, az véd maze ellen. más... felesleges. sebzõ varázslatok ellen van n+1 védõ cucc, divination immunitás + improved invisibility meg már messze exploit.
#3255: aha, gondoltam is h errõl van szó, Kangi harcot én is csípem nagyon <#smile>#smile>. a "megtagadás" az mi akart lenni, azt nem értettem én.
Igen, a Spell Immunity nagyon hasznos (lenne), de mivel 8 mágia iskola van, elég nagy zsákbamacska elõre kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk.
Tény, hogy a demilich imprisonment varázslata ellen az abjuration biztos befutó, de a legtöbb mágiahasználó elég sok varázslattal variál és érdemesebb inkább más, univerzális védõvarázslatokkal operálni, mint pl. Globe of Invulnerability és Spell Trap.
Van ugye egy varázslat, ahol mágia osztály ellen választhatsz ellenállást.
Az idézõ és a védõmágiát felcserélte.
Sokat kínozhatta a csuklás, mert vagy 6x megpróbáltam és egyszerûen nem értettem, hogy miért tûnik el a karim, amikor full védett vagyok a varázslat ellen.
Aztán mondom lesz ami lesz elkezdem sorba kipróbálni az összes osztály elleni védelmet... kapásból az ELSÕ lett az a sorban és nem a második.
Utána már tökéletesen elvoltam.
Bár szerintem a ranger/berserker enrage képessége (ha nincs a csapatban megfelelõ kari, érdemes ez idõre felvenni egyet) vagy 1 protection from undead tekercs bejövõsebb 😊
Erre megjelenik, elnyom egy Imprisonment-et és eltûnik a karim!!!
WTF?????
Ez képtelenség!!!!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
A 2. rész ugyanis már alapból támogatta a magasabb felbontásokat és a 3d-s videokártyák használatát (a tökéletes EAX hangzásról nem is beszélve).
1920x1080 a natívja.
Nekem 2 elég vastag fekete csak van olyankor a képernyõ alján ill. tetején. Iszonyat gáz úgy.
Én a régi 15"-es monitoromon nyomtam BG 2-t és 1024x768-ban semmi gond nem volt, nem folyt ki a szemem. Az 1280x720 ezzel közel azonos, csak ugye az arányok mások. Ha ezeken a mai szélesvásznú monitorokon próbálod meg az 1024x768-at, akkor torzulni fog a kép, ami egy ilyen részletgazdag játéknál elég zavaró tud lenni.
1920 x 1080 -> 1280 x 720
1440 x 900 -> 960 * 600
miért? két okból: egynek így leszel legközelebb a CRT-k "pixel méreteihez", és a LCD monitorok általában másfélszeres felbontásra remekül skáláznak, szóval még hományos szar képet sem fogsz kapni - na azért tûéles sem lesz, de így is sokkal jobb, mintha random, papíron szépnek tûnõ/ismert felbontást használnál.
Viszont szerinted mennyire használható a játék 720p vagy 1080p-be, amikor átlag 22-24"-os monitorok elõtt ülünk?
Részemrõl semennyire. Kipróbáltam tegnap és kb. kifojt szemem, van fix a betûméretre is, de attól még minden más pirinyó marad ilyen méretû kijelzõn.
Nem mondom, ha 82 centis LCD tv-t ide tenném azon fasza lenne... ööö... hmmm... lehet kipróbálom :-)
Ezen kívül mit ajánlotok? Moderné és bug mentessé szeretném tenni.
Belenyomtam 4 órát ma, BG 1-es final save-et is beimportáltam.
Szavakat nem találok... mint egy falat kenyér, úgy kellett már nekem ez a hipermagas minõség. Imádom minden pixelét! (Win8 64bit + Ci7 + SSD + 8GB + 2 GB VGA-val tolom... picit túl van méretezve a vas :-D)
Szerintem nem is kellenek hozzá ilyesmik, a teljes játék (a Throne of Bhaallal együtt) úgy tökéletes ahogy van.
Töltsd le a patch-t (v26498), ami sok hibát kijavít és már kezdheted is.
Talán érdemes még egy portrait-pack-et lekapni, ha valami egyedit szánsz a fõszereplõnek.
Ha mégis ki szeretnél próbálni pár modot, akkor itt van egy elég korrekt linkgyûjtemény.
GoG-on megvettem BG 2 Complete-et.
Milyen modokat javasoltok, hogy teljes legyen az élmény? Grafikai mod is van esetleg?
Fanmade vackok nem érdekelnek, csak az eredeti élmény minél SZEBB köntösben!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
A célnak tehát szerintem megfelel.
Ha téged ez riasztott el a játéktól, akkor részvétem.
de amúgy ez is igaz, nem ártott volna átváltani 3D-s modellekre, lásd ToEE.
de nem. maradt a kipróbálás és az uninstall....
dark souls nálam az abbahagyhatatlan favorit + oblivion modolva
Már az eredeti is támogat magas felbontásokat (mondjuk a mai "nyújtott" tv-kre/monitorokra való felbontás tényleg jól jönne) és használja a 3d kártyák nyújtotta lehetõségeket (ami mondjuk kimerül a varázslatoknál).
Nekem a BG 2 elõször újságmellékletbõl lett meg, azon alapból volt magyarosítás, bár kissé hiányos. Végigjátszás is volt hozzá mellékelve, sztem elég részletes, bár lehet hogy nem tért ki minden részletre, de asszem mellékküldik is voltak benne.
sajna nem sikerül
baldur.hu eltûnése nekem nagy szívfájdalmam, ott nem csak képes végigjátszás volt fent(!), hanem az összes szabály leírása, magyarul.