58390
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Evin
    Ja hogy ez játékban van? Akkor nincs garantálva, hogy az tényleg ogg formátum. Vagy módosított, amit nem lehet szerkeszteni.(nem ez lenne az első ilyen eset)
  • ibrik
    Próbáld meg "sima" VirtualDub-al vagy NanDub-al.
  • Druzsba #33642
    Kössz a tippeket mindenkinek! A GSpot is .ogg-nak ismeri fel az .ogv és az .oga fájlokat (bár ezt már mások is megmondták). Az ffdshow fenn volt, de se azzal se nélküle nem ment a filmek beolvasása. Próbáltam direkt .ogg kodekkel, hasztalan...

Így is rendszeresen a következő üzenetet kapom: An integer division by zero occurred in module 'VirtualDubMod'. - és után kilép a virtualDubMod-ból.
    Most írtam egy levelet a készítőknek, hátha segítenek és megmondják, mivel lehet belenyúlni a filmekbe. Addig is bárkinek van éppkézláb ötlete vagy akármi, amit érdemes megpróbálni, kérem írjon, mert nagyon szomorú leszek, ha nem sikerül feliratozni a filmeket azok után, hogy már az egész játék magyar.
  • TGWH
    hi,
    Dawn Of Magic-et nézte v.ki? arra jutottunk, hogy igen profi programozó elme lenne csak képes arra, hogy megkeresse a nyelvi fájlokat... igaz még csak a demot néztük.
  • Evin
    Ok, remélem összejön, de mondom, baromi sok ismétlődő textúra van, szinte minden fájlban megvan ugyanaz.
  • IMYke2.0.0.0
    Értem. Emellett, volt olyan fájl, amiben ugyanazon leírások voltak, mint az általad fordítottakban - tehát, nem ugyanaz a fájl *.eng, *.int illetve általunk *.hun fájlként, hanemteljesen másfájlrólvanszó. Ez két adaggal fordult elő, így sokat dobott a munka sebességén.

Evin:
    Köszi az infót, amint lehet, letöltöm a linkelt fájlt is, és megnézem otthon. Még több idő esetén pedig megkeresek valakit, aki illetékes lehet a probléma megoldásában
  • ibrik
    www.extra.hu - 1GB feltölthető webes felületről és FTP-klienssel is, mint ahogy a régmúlt időkben is volt.

Visszatérve a SWAT4 fordításának én általam végzett részére: ezt én mind tudtam, hogy az lefordított részek több más helyen is ugyanúgy ott vannak.
    Ha emlékszel még rá, miután visszaküldtem neked a lefordított cuccot, akkor még kéregetted, hogy ezt is meg azt is fordítsam le, és én már akkor jeleztem neked, hogy az már le van fordítva (Pl. az INT és az ugyanolyan nevű HUN fájlok szövegei...)
  • IMYke2.0.0.0
    Ellátogattam a Magyarítások Portálra, de mivel elfelejtettem a login információmat, nem tudok fórumozni.
    Meg aztán nem sok időm van a gép előtt, most is visszaülni tudtam, mert a kollegína felállt előle és átengedte a helyet.
  • IMYke2.0.0.0
    Szia Kriszta!

Hát, hol is kezdjem...
    Egészségem stagnál, transzplant listán vagyok már 1 éve.
    Remélem, a munka mellett az albérlet és járulékos költségek után majd ki tudok szorítani egy kisebb pénzt a netre is, akkor masszívan, az elmúlt 7 évben tőlem megszokott vitalitással a Virtuális Világ lakója leszek újra. :)
    Jól esik, hogy vagytok / vannak páran, akik aggódtak (nak) értem, kellemesen bizsergeti a lelkem :)

DUNGEON SIEGE 2 + kieg:
    Nagyszerű hírem van velük kapcsolatban, s rögtön lelombozlak benneteket - a nagyszerű az, hogy rájöttem, milyen módszerrel lehet még egyszerűbbé tenni a fordítását.
    A korábbi megoldás - és most egyk is szakmai titkot árulok el - teljesen MOD alapú volt [mint azt a játék első része is lehetővé tette], de ahhoz, hogy a játék kezelje a szöveges és a grafikai módosítást fel kellett telepíteni a 2.20-as Patchre épülő, NEM HIVATALOS tools csomagot. S emellett, a forrás anyagot teljes mértékben vissza kellett csomagolni a *.ds2m fájlba. 1,3 GB-os könyvtárról beszélek - a végeredmény pedig a magyarítás készülgetése folyamán 22x MB volt.
    Aztán az elmúlt fél év fordítgatásai folyamán kitapasztaltam, hogy mely forrás fájlok nélkül képes még a játék MOD működni, így gyakorlatilag letizedeltem a méretét.
    A keigészítő szövegállományát még nem implantáltam bele a magyarítandókba, így az még bőven hátra van, ahogy az alapjáték teljes KÖNYV és TÁRGY állománya, és néhány pálya dialógusa is - mindez emlékezetből, mert már kb. 2 hónapja felé sem néztem [lentebb említett fordítások miatt, melyekkel megélhetést biztosítottam].

Evin

ALIAS:
    Én editorral nyúltam bele, azzal könynedén ment, azt nem tudtam, hogy simán is szerkeszthető karakter limit nélkül.
    A textúrák kinyerése és visszahelyezése érdekelne...

HJ:
    SWAT 4 tesztelése nem ártana - mert bizony a netes kód még kavarhat. Hol lóg ki a szöveg, hol kellen kurtítani a mondaotkat ilyesmik.
    Emellett, több - és gyakorlottabb - szem többet lát.
    A héten megpróbálom magam egy olyan géphez könyörögni, ahonnan [CD-meghajtó lévén] képet is tudok illusztrációként betűzni a kommentbe, hogy lássátok, mennyire működőképes fordítás.
    ibrik alapos és szakértő fordítása nagy terhet vett le a vállamról - a fegyverek terén ugyanis bőven vannak hiányosságaim.
    Egyébiránt, ibrik szövegállománya több helyen is használható volt, így nem is sejti, hogy mekkora melót végzett! :))) Sőt, azt kell mondjam, alig 1 tucatnyi félregépelés, hiba híján tökéletes munkát küldött el anno.

Azt még nem tudom, hogyan fogom feltenni a netre a (teszt) magyarítás anyagát, de megoldom...
    Tényleg, valami webes felületű feltöltési lehetőséget tudtok - FTP [ahogy nézem] itt a melóhelyen kilőve.

• takysoft
    Virtualdub úgy bugos, ahogy van, de én is használom, mer jobb viszont meg nincs.... de kiakadni azt szeret olyanon is, amit más progik simán megesznek.
    keresni kell kodeket, amivel talán nem hal be...
    ffdshow-t próbáltad már?
  • ibrik
    GSpot-al próbáltál már ránézni, hogy valójában milyen kodekkel készültek? (első ránézésre én is azt mondtam volna, hogy OGG audio - oga -, és OGG video - ogv - fájlok)

Egyébként szerintem a VDub-nak vagy NanDub-nak valami szűrő hiánya (plugin) lehet.
  • Druzsba #33633
    Segítség! A Heroes of Annihilated Empires átvezető filmjeihez szeretnék feliratot készíteni de nem tudok rájönni a módjára...

A játék minden filmet három fájlban tárol, van egy .oga kiterjesztésű, amiben a hangok vannak, egy .ogv kiterjesztésű, ami maga az átvezető és egy néhány bájtos .bik (pl.: intro .oga + .intro.ogv + intro.bik).

.ogg kodekkel még a Windows Media Player is lejátsza a filmeket, de a VirtualDubMod nem! Mikor megpróbálom megnyitni valamelyik filmet vele, akkor hibaüzenettel kilép. Próbáltam átnevezni .ogg .ogm formátumba is - sikertelenül...

Gondoltam, valamilyen kodekkel lehet a baj, ami a gépemen van, de mikor mindet leszedtem, akkor se ment. Próbáltam más gépen is, hasonló eredményt kaptam...

Tud valaki ajánlani egy programot, amivel az .oga fájlokat átalakíthatom .avi formátumba és a felirat ráégetése után vissza? Vagy, tud valaki olyan programot, amivel az .oga fájlokra egyből rakhatok feliratot?

(A játék szövegeinek a fordítása egyébként teljesen készen van, már csak a feliratok vannak hátra)
  • Shield
    Az elöttem szóló mindent leírt amit én szerettem volna. Előre köszi az infót és várunk a Magyarítás Portálon. Főleg a DS2 topikban.:D
  • krisztajo
    Szia Imyke!
    Nagyon örülök, hogy visszatértél!
    És, hogy a dolgaid és rendeződni látszanak! Remélem az egészségeddel kapcsolatos bajaid is megoldódnak és jól vagy!!! Sokan vagyunk akik ez alatt az idő alatt is nagyon aggódtuk érted!!!
    Írtad, hogy szeretnéd befejezni a megkezdett projektjeidet. Tudnál esetleg valami infot adni a Dungeon Siege 2-ről vagy esetleg felkukkantani a Magyarítás Portálra és ott némi morzsát elhinteni??? Nagyon sokan lennék hálásak érte! Nagyon köszi! Minden jót neked!
  • lewente888
    Hello!

ha valaki tudna akkor lécci küldje el a rapala pro fishing angolosítását!!!

(nekem orosz nyelvű)
    köszi
    E-mail: [email protected]
  • rvn
    Blazing Angelshez van magyarítás vagy az xboxos jó hozzá?
  • Evin
    Most olvastam, hogy sikerült kitömöríteni az Infernal fájljait. Elvileg módosított Zlib-el vannak tömörítve a .zap fájlok.
    Visszatömöríteni nem lehet, mert a játék nézi a fájlméretet.
  • kdenes16
    Hello!
    Valakinek nincs meg a railroad tycoon 3 magyarosítása?
    Ha meg van valakinek küldje el plizzzzz.e-mail:[email protected]
    vagy [email protected]
    köszi
  • Evin
    Tudom, hogy ritkán vagy, sőt, örülök, hogy egyáltalán tudsz lenni. Tisztában vagyok a tényekkel(runaway2 stb.); ide mindig benézek.

Azért kérdeztem ezt a 2magyarítást, mert annyira el voltál tűnve, hogy azt hittem vissza sem jössz, és ezért már azt terveztem, hogy ezeket a magyarításokat megcsinálom, ha te nem. Úgyhogy ismerem mind2 játék felépítését. Sőt, az Alias-hoz teszteléskor editort sem használtam, és ment a játék.(nem hexában, és persze a teszt, az csak teszt) Még a textúrákat is ki tudtam varázsolni, de abban annyi az ismétlődés, hogy kár vele szenvedni.

Remélem majd ha egyenesbe jöttél - minden szempontól - lesz időd ezeket is befejezni.
    (én is időhiány miatt nem kezdtem ezekbe bele, és csodára vártam, ami úgy néz ki bekövetkezett)
  • HJ
    Bár idővel én is nagyon szűken állok (főleg a májuslesz durva), de mivel épp a napokban gondolkodtam azon hogy elő kéne venni a Swat4-et - a tesztelésbe be tudok szállni - ha gondolod.
  • padawanrobi
    Mikor lesz kész a Harry Potter 4nek a 100°%os magyaritása
    ha valakinek megvan a magyaritás az irjon már vissza
  • IMYke2.0.0.0
    ibrik:
    Értem, akkor voltaképpen a SWAT 4 alapjáték szövegeinek 99%-a kész van.
    Azért csak 99%, mert nekem nem szokásom az Unreal Engine-es játékok minden *.int fájljának lefordítása, az Engine.int, a Core.int és a Startup.int fájlokból csak a megjelenő szövegeket fordítom.
    A Stetchkov nekem megvan, hétvégén akkor megvizslatom, változtat-e valamit az alapjátékon, és a szövegállományát is csekkolom.
  • IMYke2.0.0.0
    Szia Evin!

Ezer éve nem voltam itt... mostanában tudok nagy ritkán irogatni, talán majd lesz otthon is netem...
    A TRON 2.0 és az Alias félre lett téve, néha utóbbi előkerül, mert a TV-ben látott beharangozók miatt lelkiismeretfurdalásom támad, de mindig akadt valami fontosabb meló - amiknek köszönhetően például ki tudtam húzni az elmúlt fél év munkanélküli időszakát is, GMiki tudna erről mesélni...
    A megkezdett projektjeim nagy részét be fogom fejezni, csak mostanában nem volt, most jelenleg - a munkába szokási fázis miatt - nincs túl sok időm, sőt, megint pénzes meló köti le a fordítói energiámat, lejjebb már írtam.

A TRON 2.0-ból amúgy az alfacsatornás textúrákat, a menürendszer textúráit már anno elkészítettem, az akkor legutóbbi Patch által módosított szövegállomány fordításának befejezése van hátra. Mivel ez is Lithech 2.0-s játék, így a Cres.dll fájl - emlékeim szerint - a fordítandó cucc.

Az Alias nehezebb dió - hozzá editor kell, amit nekem [emlékeim szerint] PetruS írt meg. A karakterszámokkal volt egy kis varázslat, amit az editor nagyszerűen át tud hidalni.
  • Bask
    Jó nagy szarkalábban vagyok. Megvettem annak idején az újságból Scrapland című játékot, de az igéretekkel ellentétben nem volt magyar.
    Közben szereztem egy 64 bites vistát is. Hétfőn láttam a játékot magyarul 2 ezerért, hát megvettem, de a gonosz védelmi rendszere nem engedi futtatni a vistán, így megint csak az angol nyelvű megy. Próbáltam belemásolni a magyar részeket, de akkor meg az angolt keresi a működő és nem megy. Mit javasoltok, mit lehet tenni? Crack a magyarhoz? Hol lehet ilyet szerezni esetleg?
    Imyke2000 hova lett?
    Ha tudtok segíteni [email protected] jelezzétek.
    Köszi
  • ibrik
    GameHunter Team oldalán
  • peppino3
    hol találok hitman 4 magyarositást mert a gamestar nem müködik
  • Evin
    Annó úgy volt, hogy megcsinálod a Tron2.0 és az Alias magyarítását is. Azok még félre vannak rakva, vagy abszolút nem is fogod megcsinálni?
  • ibrik
    Nincs újabb patch, de már hónapokkal ezelőtt töröltem az én SWAT4-eme s Stechkov Syndicate-et pedig nem is volt kedvem kipróbálni. Meg se "vettem"...
  • IMYke2.0.0.0
    cccc - kis gonoc...
  • IMYke2.0.0.0
    Üdv,

UV - köszi, priviztem!
    ibrik:
    Nem feledtem el a cuccot.
    A helyzet elég egyszerű, fogalmam sincs, hogy jelent-e meg azóta újabb Patch hozzá, így az 1.1-eshez közösen elkészített anyag összerakása után publikálható. Tesztelésre pedig időt kellene fordítani - azom sajna nincs. A gépem még anno elég volt a játékhoz, nem hinném az akadály lenne.
    A küldetés lemezének mennyi a szövege? Mert ha implantálható, akkor azt még bele kellene / lehetne venni az anyagba és netem bekötésekor [meg a Runaway 2 fordítása után] lehetne annak tárgyában is kooperálnunk.

• grebber
    IMYke2.0.0.0 anyira halgat a SWAT4-el kapcsolatban mikor kérdezed hogy felmerült bennem hogy már szinkronizálja is
  • takysoft
    BROKEN SWORD 4 MAGYARUL!!!!!
  • ibrik
    Megvenni, nem tudom, hol lehet - ilyen nálam nem szokott előfordulni.

Viszont pár torrent oldalon és dc-n is lehet vele találkozni.
    Magyar torrent oldalakon jelenleg nincs fent sehol (legalábbis a torrentspy ezt "mondja"), viszont az isohunt.com oldalon van pár találat - bár a legfrissebb is kb. 31 hetes...

Vagy próbálkozhatsz apróhirdetéses oldalakon is. Sokan szeretnek megszabadulni a megunt cuccaiktól - bár ez mindig lutri. Lehet, hogy ugyanolyan rossz a lemeze, mint a tied.

Esetleg, ha az a bizonyos BIK fájl nem becsomagolva van a telepítő CD-n, akkor megpróbálhatod megkeresni csak azt a fájlt és azzal újra felépíted a lemezedet.

Több tippen nincs.

Viszont a szokásos kérdésem: What about our SWAT4?
  • IMYke2.0.0.0
    ÁÁááá, nem tudok szerkeszteni... szóval, egyáltalán nem követelődző akart lenni a hozzászólásom, félre ne tessék érteni...
    Számítok a segítő szándékú emberkék megértésére, és üdv minden topik lakónak! :)
  • IMYke2.0.0.0
    Sziasztok!

Bekukkantani tudok, mert ügyeletes avgyok és az egyik gépet bekapcsolva hagyta a felhasználója - így nem kell ügyeskednem a jelszójával...
    A lényeg:

A Silent Hill 2 lemezeim közül az install CD behalt - az egyik *.bik fájlnál megáll a telepítés.
    Tudjátok, hogy hol lehet megszerezni / megvenni a játékot?
    Nem pesti vagyok, szóval a nagy CD Galaxis kiesik...
    Segítsetek!

Remélem, pár napon belül tudom olvasni a válaszokat is, köszi előre is!
  • takysoft
    ha már így reklámozod, küldd már el emailben:D
  • ricsa008
    még nincs
  • grebber
    Nincs hozzá!
  • monyesz
    köszi szépen
  • DJ Csoki
    Sziasztok!
    Freak Out - Extreme Freeridehoz tudtok magyarítást?