58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Rusy
    Na a fogalmazásom meg a tagolásom, meg az írásjelek használatom siralmas, de olyan gyorsan akartam sok mindent mondani, hogy egy kicsit összevissza sikerült :D
  • Rusy
    Én is Jakuza-val értek egyet, nem számítok annyira öreg, de fiatal játékosnak se olyan 16 év körül, most már én sem játszok annyit mint régen, sok játékot megvettem utóbbi 3-4 évben, kb fél áron, de vannak olyanok is amiket előrendeltem, de 1 kezemen meg tudom számolni amit 2 év alatt teljes áron vettem meg, szerintem pc-n előbb utóbb változások fognak bekövetkezni az eladási formában és azért jönnek a dlc-k, meg a fizetős tartalmak, mert már a játék kategóriák nagy részéből nem lehet nagy vagy egyáltalán hasznot termelni, gondolok itt az fps-ekre, ha nem online mit COD, battlefield stb, akkor egyszerűen nem lehet eladni, 10-12 ezer ft-ért ki fizetne 15-20 óra játékért jó esetben ennyit, és én pl nem multizok, én szerettem a single nagyon jó történetű fps-eket, mint pl a NOLF, NOLF 2 ik2 fordításával, gyakorlatilag ez kihalt, senki sem készít ilyet, mert letölti a játékos kinyomja oszt jóvan, meg nincs is rá igény. Pont olvastam valahol, hogy a Crysis se folytatódik, mert nem volt ugye nagyon multi orientált, a története a játékideje sem eget rengető, a grafikán kívül nincs benne semmi, hiába a szépség a hype nem lehet eladni.
    Eljutottunk oda, hogy vagy legyen multija, vagy az újrajátszhatósága nagyon széleskörűnek kell lennie, rpg esetleg több karakter vagy több faj stb, különben nem fogja megvenni az ember, mondjuk én egy új 40-50 óra játékidős teljesen multi nélküli, jó történetes half life-ot most is megvennék csak hát nem sokan vannak így.

Szóval akkor rátérnék a lényegre amit az eladás módjáról írtam változást, ami nekem például egy nagyon elfogadható kényelmes lépés, bár eleinte nem tetszett, most már ebben látom a jövőt, persze pénz pénz pénz lehúzásról szól nagyrészt, de a játékosnak is ad, és ez az age of empire online, ugye microsoft arról híres hogy olcsó és jó termékeik vannak :D, na félretéve a viccet, nem tudom ki mennyire ismeri elég megkötött, kell a games for windows live, olyan mint a steam csak sokkal szarabb, beregisztrálsz letöltöd ingyen a full játékot, gyakorlatilag mint egy demó ott a teljes játék a gépeden minden funkcióval teljesen ingyen, namármost elkezdtem játszani olyan mint az age of empire 3 van egy városod (capital city), csak most már teljesen él 3D-be fejlődik osztogatod a pontokat közbe a pályákon küldetésekért xp-t kapsz szinte ugyanaz mint az aoe3, na el is mentem free-be 10-es szintig kb 20 óra játék a görög néppel ott jöttek a különböző itemek kártyák amik már csak a pénzes prámium pakkal voltak elérhetőek, vagyis nyomhatod freebe, de már a nehezebb pályákon vagy egy premium pakkos ellenféllel nincs esélyed mer ott vannak az igazán ütős cuccok nem tudod alapból legyőzni.
    Itt válaszút elé kerülsz 20 óra teljes értékű játék után ingyen, hogy akkor megveszed e a premium packot amit (itt jön a pénzlehúzás) népenként kell megvenni görög egyiptomi perzsa, népenként 3600ft, és még van egy csomó kiegészítő dekoráció ilyen olyan pack, védekezni kell támadni stb ha mindent megveszel 25-30 ezer ft VAGY
    köszönöd szépen nem veszed meg a játékot, vagy nyomod tovább freebe, mindegy a lényeg teljesen ki tudtál próbálni mindent megvolt a demo, kijöttek előnyök hibák.
    Namármost nekem nagyon tetszett a játék megvettem a görög premium packot 3600ft-ért 1 perc alatt a gépem mellől ülve bankkártyával, kattintottam kettőt és ott volt a teljes értékű játék, azóta már szerintem fél év alatt több 100 órát játszottam, elkezdtem az egyiptomi népet 1 hónapig nyomtam freebe utána megvettem a premium packot ez a 2 packom van 7200ft fél éve játszok, na a perzsákat nem lehet nyomni freebe azt meg kell venni azonnal, de már van alapom,
    Ami negatív pl a skirmish packot külön kell megvenni meg 1-2 apróságot, de ez már 1000-2000ft amit havonta tud áldozni az ember és nem havidíj annyit megér.
    Szét van szabdalva a játék, de akkor fordítasz rá pénzt amikor akarsz és annyit amennyit akarsz, amikor van rá pénzed és azt a részét veszed meg amit akarsz ami nem érdekel nem is kell kifizetni, na én ebben látom a jövőt így a játékos is mindig újat kap mer ugye a cégnek érdeke hogy jöjjön a pénz, a pénz meg mindig folyik mert 1-2 ezret senki nem sajnál 50 óra játékért, teljesen legálisan összképet kapsz a játékról grafika játékmenet funkciók minden, egy stratégia esetében a demó játék is 10-20 óra lehet, és a fejlesztők is mindig újabb és újabb pénzt kapnak.

Nem akarom tovább szaporítani a szót, az üzletpolitika nekem sem tetszett elsőre, mondtam is hogy a játék menüje külön 500 ft, az options menü meg 300 stb, hogy még az exit gombért is pénzt kérnek, de utána jobban átnézve átgondolva egy nagyon kényelmes saját magad által megválasztott funkciók szerinti vásárlást tesz lehetővé, ami téged nem érdekel azért nem is fizetsz.
  • Imremagdi
    Nem lehet, hogy mikor visszacsomagolod, az a csomagolási módszer rossz?
  • Jakuza001
    Igen vannak azok is, aztan pl PS3nal az elso 15 cim teljesit 2 millio eladas felett, mig regen a 86. cim is 2.5 millio folott teljesitett. Pedig ott nincs is warez. A szamok nem hazudnak.

A DA2 meg sokkal gyengebb mint az elso resz, egyszeru mint a faek es ledegradaltak a jatekot egy szinte agyatlan akcio hentelesse.

Nem hiaba az eladasi adatai is gyengebbek. Mar az elso tiz het eladasa is egyertelmusitti.
    Kozel 3 millio vs 1.3 millio. (VGChartz)

Csak azert irtam igy, hogy tisztabb legyen a kep es ne az legyen, hogy persze, mert az elso reszt regebb ota aruljak.
  • PetruZ
    Így van, tipikus casual vagyok már, keveset játszom (mondjuk 1-2 hetente), de akkor többnyire 3-4-5 órát is, ennyi elég. Ehhez pedig pl. egy DA2 jobb, mint egy DAO.
  • gosumofo
    Nem vagy egyedül, tagja vagy a megcélzott casual játékos rétegnek.
  • PetruZ
    Ehhez már csak annyit, hogy MW1->MW2->MW3 (de van még ilyen, mint pl. a Battlefield, Mass Effect, stb.), ill. a DA2 nekem sokkal jobban tetszik, mint a DAO. :)
  • Evin
    Túl optimista vagy.
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, hogy a remény hal meg utoljára, de...
  • TBTPumpa
    Érkezik az új javítás a Diablo 3 bétához... A készítők szerint rengeteg változtatás, hibajavítás és tartalom lesz benne! Remélem a változtatás alatt azt is értik, hogy a játék motorjából kivették ezt az MD5-ös ellenőrzést! Az maga a megváltás lenne!
  • Jakuza001
    Egyre kevesbe tudjak eladni a folytatasokban eppen ez az. Egyre kevesbe veszi be a gyomra a vasarloknak ezt a fajta magatartast.
    Aprozodnak az eladasok most mar az 1-1.5 millio eladas is jonak szamit.
    Sok AAA cim sem eri el a megfelelo eladast amit az elozo reszeik tobbszoroset termeltek.

Jo pelda ra peldaul a Dragon Ages. Elsot sok evig keszitettek minosegi munka jo eladasi mutatokkal.
    Gyorsan akarta EA lehuzni a masodik bort minosegtelen konzol atirattal.
    Kozelebe se er az eladasa es a minosege se a reginek. Ez pedig nem az egyetlen ilyen jatek csak egy pelda a rengeteg kozul.

Jol megnezhetok a neves jatekok eladasainak a csokkenese is es nem csak PCn, hanem a vedelemmel ellatot konzolokon is.
    Nezd meg csak a PS2-n eladott Final Fantasy sorozatot 6 millio eladas megkozelitoleg reszenkent. PS3-ra meg a felet se tutnak eladni.
    Csak egy-ket kiemelkedo resz termel profitot, a tobbi a 800k es 1.5 millios atlagot hozza.
    Raadasul a csilivili jatekok, jatekideje is hihetetlenul lecsokkent.
  • PetruZ
    Mégis el tudják játszani a folytatásokban és (általában) mégis sikereket érnek el vele, tehát van rá igény és működik. Olyan széles már a vevőkör és annyira globális a teríthetőség, hogy meg tudják találni a célközönségüket akkor is, ha a korábbiak egy része elfordul tőlük. Ez most olyan nagy bűn? Szerintem nem. Nyilván nem te vagy (és én sem) a megcélzott kör, de te ezért őket tartod felelősnek, én viszont azt mondom: szabad piac van, nem ragadhatunk le mindig ugyanott, ugyanazoknál a dolgoknál és nem várhatjuk el a sült galambot, vagyis ha valaki nem kínálja fel azt, amire igényünk lenne, nyafogás helyett meg kell keresnünk azt, aki igen. Mert vannak ilyenek. Általában... :)
  • Jakuza001
    Nem nem csak a warezelok szerint. Szoval nem igazan van szerintem ebben a onmentegetozesben igazad.

http://www.gamestar.hu/nem-lennek-jatekfejleszto-ha-nem-kalozkodtam-volna.html

A demokat meg nem azert nem adnak ki, mert hibaznak a kiadok, hanem nem akarnak a jatekuk felett ellenorzest, igy csak a csilivili jatekreklamokat latjak a vevok illetve a fals teszteket, amik megteveszthetik oket. Kevesebb lenne az eladas, ha latnak a vevok, hogy az igertekbol sokkal kevesebb valosul meg mint amikor ezek a kiadok ajnarozzak a sajat termekuket.
    Ezt hivjak beetetesnek. Az uzletpolitika resze.

• HJ
    A warezelők legjobb érve a warez mellett manapság, hogy ők csak egyfajta demóként próbálják ki a stuffot. Az esetek nagy százalékában (szerintem több mint 90-95%) nem is fogják megvenni eredetiben, főleg ha csak a single módot akarják és nem akarnak multizni. A jellemző indokok: pocsék a játék, pocsék a grafika, pocsék a fizika, bugos, rövid, pocsék a sztori, agyatlan lövölde, meg egyéként is már kijátszottam, stb, stb. Ezeknek a kifogásoknak egy része valóban jogos is, de a többi csak önmentegetőzés! A kiadók azért elég nagyot hibáztak akkor amikor szinte teljesen beszüntették a demo kiadást. Bár ennek meg szintén megintcsak költségcsökkentés oka van ahogy olvastam pár helyen szakmabeliektől.
  • PetruZ
    Azt írtam: "fizetett és hivatásos fotel-rinyálók és kritikusok".

A warez meg utolsó pont volt, nem tudom, hogyan sikerült összekötnöd a mondandóm alapján a kettőt. :)
  • Jakuza001
    Leteznek kritikusok ? Loturot. Fizetett tesztoldalak vannak.
    Ha nem mondanak jot a termekrol a gigakiadok azonnal nem kuldenek nekik bonuszt, tesztkiadast stb. Ezert az osszes tesztoldal benyal csontig a kiadonak es felpontozza a termekuket.

A masik dolod sem igaz. Nem a wareztol lett a kiadasok minosege gyengebb, pont az a szuro, ami valamennyire az igenyes jatekokra vagyokoknak a valos minoseget mutatja be a jatek beszerzese elott, hogy ne vasaroljal olyan termeket, ami meguti a mercet es nem csak a hangzatos szavak vannak a tartalom mogott.
  • PetruZ
    A játékpiac az utóbbi 10 rettentően kiszélesedett és globálissá vált, ahol a játékok nem termékek, hanem inkább szolgáltatásokká váltak. Az internetes mém- és hype-hullám legfeljebb 2-3 hétig tart ki, a kiszivárogtatások, netes megmondóemberek, fizetett és hivatásos fotel-rinyálók és kritikusok korában egy kiadó nem számíthat hosszú kifutásra, az első 2-3 hétben kell megkeresnie a fejlesztési költségeket és a nyereséget, utána már ami még jön, már csak hab a tortán (filmes témában: az első két hét adja a bevételek 2/3-át és ennek vissza kell hozni minden költséget, különben bukta a film...). Ebbe beletartozik az is, hogy a megtervezett időpontokban ki kell jönni a játékkal. Van minőségellenőrzés, vannak tesztkörök, több-kevesebb visszajelzéssel, de a pénzügyi tervet vinni kell.
    Emellett ma már a játékok és a hardverek(!) olyan bonyolultságot értek el, hogy az abszolút hibamentes kiadás gyakorlatilag lehetetlen. Szerintem a kiadott játékok kb. 95%-a minimális hibaponttal megy át az utolsó teszteken, de képtelenség mindenki hardverére és szoftver-környezetére tökéletesen megírni bármit is. A konzolok, okostelefonok ezért vannak előnyben, a fejlesztést fix környezetre lehet elvégezni.
    Végül pedig: a lopás. "Ha valamit úgy is ellopnak, akkor tegyük nehezebbé a dolgot és adjunk ki elrejtett hibákkal teli játékot" - szerintem ez is benne van a pikszisben. A patch-elés során mindig frissítjük a védelmet is, ami további munkát ad a cracker csapatoknak. Vagy lehetetlen helyekre rakunk ellenőrzéseket, ami egy idő után játszhatatlanná teszi a játékot (mint pl. legutóbb a SSam 3-mat, ami még mindig szívatja a warezolókat, pedig nincs különösebben kemény védelme, csak változatos helyekre rak be halhatatlan ellenfeleket...).

Amit az elején mondtam: ma már nem játékot veszel, hanem szolgáltatást. A játék a kulcs hozzád, amivel további termékeket lehet eladni, legyen az patch (amit ingyen kapsz), DLC (néha ingyen, de többnyire nem), folytatás (!), online kiegészítő termékek és extrák, kapcsolódó játékok extrái.
    Ha van rá igény - márpedig van -, akkor teljesen érthető, hogy a játékipar erre fog elmozdulni. Ezen nem fog segíteni semmilyen picsogás, meg "régen jobb volt", csak az, ha a pénzünkkel azok termékeit vesszük meg, amelyek a *mi* igényeinket elégítik ki, ezzel is segítve azokat a kiadókat, akik *nekünk*, a 30-as, 40-es korosztálynak is készítenek még játékokat. Ha nincs ilyen - hát istenem, nem mindegy? Megspóroltál magadnak 5-10-15k-t, amikor kijön valami új, monstre cím. :) Én nem fogom magam stresszelni "hát ez megint sz*r lett/lesz" kirohanások miatt. :)
  • HJ
    Hogy on-topic téma is legyen: a AAA-s játékoknál "régebben szinte már megszokott" lokalizált kiadások is egyre inkább háttérbe szorulnak a költségcsökkentések miatt. De hogy ebben az eladások csökkenése vagy más szempotok a döntőek - ezt nem tudom.
    Érdekes tyúk/tojás téma ez: a kiadók azért adnak ki elkapkodott konzol portolásokat, kevsbé tesztelt játékokat mert a warez miatt csökkennek a PC-s eladások, a vásárlók szerint meg túl drágák, optimalizálatlanok és túlságosan bugosak az új PC-s játékok és nem akarnak bétateszterekké válni úgy hogy még ők kifizetnek 30-60 dollárt.
  • HJ
    Az a durva amikor a megjelenés utáni napon vagy már aznap kijön az első patch ami olyan hibákat javít akikkel szinte játszhatatlan az alap játék. Bár az ilyen gyors patchek szerintem csak részben a minőségellenőrzési hiányosságok miatt vannak. Szerintem ez is egyfajta másolásvédelem, hiszen a warezolók jelentős része nem patcheli a játékot ill. nem vár a "cracked patch" megjelenésre. Másfelől meg: ha ilyen cél is van, akkor ez rövidlátás is, hiszen azok is szívnak akik a megjelenéskori magas áron veszik meg a játékot.
    De mindenképpen erősen benne van az is, hogy a kiadók egyre jobban faragni akarják a költségeket és egyre szorosabb határidőket adnak a készítőknek.
  • RaveAir
    Kiadók próbálnak lefaragni a költségeken, ahol lehet, ezért pl. sokkal kevesebbet fordítanak a minőségellenőrzésre.

Mielőtt még nem terjedt el ennyire az internet, úgy adták ki a játékaikat floppyn és cd-n, hogy azokat riktán kellett patchelni. Szinte nem is tudtunk róla, hogy egyáltalán van valami javítás a játékhoz, mert nem is éreztük igényét.

Most mi van? Megveszed a játékot vagy dobozzal, vagy anélkül, aztán még pluszban tölthetsz le több gigányi javításokat.

Nem tudom ezek után, hogy csak én érzem-e úgy mi vagyunk a bétateszterek?
  • wednes
    Ezt nem is így kell értelmezni, hogy "jó" vagy "gonosz". Ilyen nem is létezik. Csak nézőpontok szubjektív sokasága van. A mi nézőpontunkból ez "nem kedvező" helyzet.
    A játékpiac is kezd egyre inkább monopolizálódni, inkább oligarchiák vannak. Bármely területen ha elég nagyra nő egy cég, akkor egyre jobban tudja befolyásolni a dogokat. A felépítésükből fakadóan a sok bevétel mellett, sok kiadásuk is van. Tehát nem működhetnek "céhekként". Olcsóbban kell "tömegtermelést" végezniük, ezért mondjuk azt, hogy sok cím "futószalagon" készül. Ilyen felépítésnek sokkal jobban kedvez, (pár húzócímtől eltekintve) minél gyakrabban piacra dobni a játékokat, lehetőleg nem sok befektetéssel. Majd a reklám kompenzál. Én is azt mondom, hogy nem arról van szó, hogy régen mindenki "jófiú" volt, hanem megváltozott a piac, sokkal több pénzt termel a játékipar mint régen. Ezért megváltoztak a körülmények.

Ugyanakkor a digitális letöltéseknek hála vannak tényleg olyan kis játékok, amik bizony szép karriert futhatnak be. De a "középen" lévő játékkínálat már nem igazán található úgy meg mint régen.
  • PetruZ
    Hát erre csak a #37689-et tudom ismét válaszolni. :)
  • Jakuza001
    En tudom, hogy en mindkettotoknel. :D

Valamint nem arrol volt szo hogy kis jatekok is megjelennek, hanem arrol, hogy pofatlanul akarnak atvagni mindenkit.
    Regen is mentek a penzre ez nem kerdes, de nem csak a szart akartak a torkodon lenyomni. Ha minoseget akartal venni minoseget kaptal. Most mar a minoseg helyett is szart kapsz. Na persze nem az elite kategoriaban, csak azt mar nem tudod megfizetni, hanem mar a premium kategoriaban is, ahol regen meg odafigyeltek. Most a kozepes minoseget is premium kategorianak akarjak beallitani. Lattam mar gyujtoi valtozatu DVD kiadast amit papirtokba csomagoltak egy bapirdobozban es egy 3 oldalas kezikony mellett.
    Ilyen regen nem volt. Vagy a kozepszeru jatekoknak csinalnak egy render videot azt naponta reklamozzak mindenfele musorban es demot nem adnak hozza, hogy nehogy kideruljon a turpissag, hogy a nagy hangzatos szavak mogott, amikkel illetik a termeket semmi sincsen.
    Ez manapsag nem veletlenszeruen tortenik, hanem ez egy altalanos jelenseg, szinten nem ugy, mint ahogy regen volt.

• PetruZ
    A piac egyik alaptörvénye: azt csináld, amire igény van, aztán ha kimerült, csinálj mást. Korábban nem volt etalon szinte semmiben, ők alkották meg azokat a játékokat, amelyek megteremtették az igényt. Akkor most azért gonoszak, mert a folytatásokkal kiszolgálják az igényeket? Nos, az eladások őket igazolják...

Nem, nem vagyok nagy gémer, az utóbbi 4-5 év húzóneveivel alig találkoztam és az a kevéske is alig tudott megfogni, 1-2 kivétellel. De ez szubjektív nézőpont, nem kiadói hiba. Vannak még sok millióan, akik nem így gondolják, tehát a kiadó belőlük fog megélni, nem belőlem. De emiatt felesleges nyavajogni. A kiadó nem a játékosokért van, hanem a vevőkért...
  • PetruZ
    Nem tudom, hogy idősebb vagy-e nálam, de azt tudom, hogy én Imykénél igen. ;) Szóval nekem is így kellene gondolkoznom? Várj, átgondolom...

Ja, nem. Szóval szerintem a fák nem nőnek az égig és most is rengeteg kis-közepes játék jelenik meg, amely viszonylag talpon tud maradni, sőt, igazán komoly sikerek is vannak köztük. Információs társadalom, szociális hálózatok, miegyéb. A rossz/jó játékok (és filmek, zenék, stb.) híre órák, napok alatt végigfut a világon és hetekkel, hónapokkal később is képesek felfuttatni, vagy a porba alázni valamit, 100 millás marketing ide, vagy oda. De végsősoron mindig a vásárlók döntenek, sosem a kiadók. A warez sem azért probléma már, mert bevételkiesést okoz, hanem mert a vásárlók egy tudatos (vagy lusta, vagy ingyenélő) rétege nem akar zsákbamacskát venni.
    Nem látom igaznak azt sem, hogy régen minden kiadó "jó" volt, most meg "gonosz" lett mind, mert kapzsik és a pénzre mennek. Fenét. Régen is a pénzre mentek, most is, csak mások a módszerek, a környezet, és az elérhető potenciális vásárlóréteg.
  • IMYke2.0.0.0
    "Sokkal egyszerűbben így, mint a termékkel versenyezni."

Bizony, ez a szomorú tény - nyomni is szándékolják lefelé a torkunkon az ilyen-olyan minőségű folytatásokat, gagyiságokat...
    A mai fiataloknak pedig ez a módi lesz az etalon [sajnos].
    Kezdve a DLC-zéssel, az IQ-light játékmenettel, és a fél dálutános játékokkal, egészen a fizetős tárgyvásárlásig.

Mi, öregebbek pedig csak fanyaloghatunk, és elpártolhatunk a cégektől, termékektől = már nem számítunk, pusztán a nagy számok törvénye miatt sem.
  • wednes
    Ez azért van, mert itt is már csak cápák úszkálnak a "piac akváriumában".
    Elfogytak a kis és közepes halak, mind fel lettek falva. Mindig mondjuk, hogy régen jobb volt.
    Ennek sok oka van, köztük az egyik, hogy sokkal több közepes kiadó volt (és sokkal több fejlesztő akiknek nagyobb volt a szabadságuk a kiadók felé). Mivel nem voltak még ekkora mamutok, nem voltak 100 millió dolláros reklám költségek, magával a játékkal lehetett csak sikert elérni. Sok kisebb szereplő nagyobb verseny, ezért változatos játékokat kellett piacra dobni.

De ahogy 1-2 hal szépen egyre nagyobb lett, átcsábíthatta a fejlesztőket, felvásárolhatott más kiadókat. Elég tőkéjük lett már a reklámra, egészen addig a szintig, hogy most már a tényleges fejlesztési költség többszörösét költik el erre a célra. A konkurenciát felvásárlással és aztán leépítéssel is félre lehetett tenni. Sokkal egyszerűbben így, mint a termékkel versenyezni.
  • Jakuza001
    Hat mi oregebbek meg igy gondolkozunk, ezert is erezzuk ugy, hogy manapsag mar semmit sem ernek az emberi ertekek.
    Vegignezed az osszes ceget, mindegyik ott huzza le az elofizetoit, felhasznaloit, ahol tudja. Nincs azzal gond ha valaki penzt akar keresni, de manapsag minden elment a pofatlansag iranyaba.

Nincs mar szerintem olyan ceg a piacon,aki fent is tudott maradni, aki ne ilyen lenne. A Blizzard se kivetel ez alol, es hiaba keresi gennyesre magat barki, mindig tobbet es tobbet akar. "Vagy megszoksz vagy megszöksz" elven mukodnek valamint a media altal kihasznalhato beetetesen, atveresen. Beallitjak hogy ez a te erdeked, mert igy szebb jobb stb. Mikozben nagy ivben le vagy tojva es mikor mar keso akkor szoktak kapalozni a vevokozonseg fele, de akkor mar altalaban mindig keso. Lasd pl a Star Wars Galaxies peldajat.
    Vagy az Eve online belso ujsagjat. Szemtol szembe azt allitottak, minden a vevoert van es odafigyelnek rajuk, mikozben olyan cikk jelent meg ami kesobb kiszivargott, olyan nevvel hogy Greed is good

Szoval ne lepodj meg azon, ha a Diablo 3 is errol fog szolni.
  • PetruZ
    Auction House FAQ

Nem hiszek abban, hogy lesznek olyan kiegészítő elemek, amelyek csak pénzért megvásárolhatók és bármiféle hatással vannak a játékra (a FAQ-ban is ezt mondják). Elképzelhetők olyanok, amelyek csak díszek, ezt nem tartom kizártnak, de játékmenetet befolyásoló tárgyakban nem hiszek. Játszottam már jó pár f2p játékkal, ahol az item mall erős volt és egyértelműen megölte 2-3 éven belül a játékokat, egyszerűen a "fun" kiveszett belőlük (ld. dél-koreai / japán játékok garmadája, amelyek már csak vegetálnak és a pénzes játékosokból élnek). A WoW sem az már, ami volt, szerintem ott már az utolsó lehúzásokat csinálják a következő MMO-juk előtt.
    De én bízok abban, hogy a D3-ban sok évig nem lesz ilyen.
  • TBTPumpa
    Még tavaly volt róla szó, hogy a Diablo 3-ban beválik ez az Aukciós ház, akkor ezt a StarCraft 2 Heart of Swarm is meg fogja majd kapni és a következő Blizzard játékok... Nekem ebből nem az jött le, hogy a játékosoknak akarnak jót azzal, hogy a játékban található elemeket beteszik az aukciós házba és eladhatják pénzért... Számomra inkább annak tűnik ez a dolog, mint amit előttem már említettek! A játék hibajavítása (patch) továbbra is ingyenes marad, majd az új tartalmakért (néhány új map, item vagy spell a Diablo 3-ban, vagy egység illetve Battle.net-es portré stb.) pedig majd elkérik a jó pénzeket.
    Anno WarCraft 3-nál is bővítették a tartalmakat néhány patch formájában. Az ingyenes volt. Azóta eltelt 10 év, megváltozott a világ, a Blizzard is teljesen átalakult (az akkori Blizzard Norht megszűnt), azóta Activision-nal jó haverok lettek és miért ne csinálnának pénzt egy ekkora névből? Ha már nem kell havidíjat fizetni (mint a WoW esetében) akkor más úton kell kicsalni a pénzt a játékos zsebéből!
  • PetruZ
    Az itemshop már ott van a WoW-ban és gennyesre keresik magukat a havidíjjal is, itt nem lesz ilyen. Az auction house-ban a pénzes tranzakciókból lesz százalékuk, de nem lesznek csak pénzért vehető item-ek.

Ha mégis, akkor a D3 volt az utolsó Blizzard termék, amit előrendeltem / megvettem.
  • IMYke2.0.0.0
    Hasonlóképp vélekedünk. Szerintem, ezt a ziccert nem hagyja ki a Blizzard.
  • Jakuza001
    Manapsag mar szinte minden ceg csak a penzt hajtja es nem lepodnek meg azon, ha itemshopbol is penzt probalna Blizzard kicsikarni.
    Nem hiszem hogy a Diablo franchise tekintelyen gondolkoznak. Az ilyen neveket siman ellehet adni ilyen huzassal is kesobb. Raadasul altalaban nem 1 evente adjak ki a folytatasait.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem lesz igazad?

[Persze, értem, hogy mire gondolsz.]
  • PetruZ
    Nem lesz. Az ugyanis a Diablo-franchise halálát jelentené és jelentősen rombolná a Blizzard tekintélyét.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt kívánom, hogy Neked legyen igazad - viszont, nagyon rosszat sejtek...
  • PetruZ
    Az md5 tetszőlegesen újragenerálható, nem egy nagy kunszt, de kétlem, hogy ennyire egyszerűen lenne megoldva (szerintem az md5 hash még tovább van fejelve valami egyedi kóddal is).
  • PetruZ
    Nem lesznek mikrotranzakciók a D3-ban, a Diablo-ban sosem volt ilyen. Az Auction House-ban lehet majd eladni talált holmikat valódi pénzért is, ennyi. De extra item-eket nem fognak árulni, ugyanis felborítaná az esélyegyenlőséget. Amúgy sincs rá szükségük, hogy ilyen ócska trükkökkel éljenek. :)
  • Evin
    Akkor szerintem orvosolható a probléma. Bár aki a programot csinálta, tőle függ, hogy ezt meg tudja-e a valósítani.
  • TBTPumpa
    Ahol a szövegek vannak!
    Jelen esetben: enUS_Text.mpq

Ezt kibontva kapunk egy StringList mappát (ebben vannak az STL fájlok) és egy enUS_Text-md5.lst fájlt, de ez nem a StringList mappában van benne, hanem csak simán ebben az MPQ fájlban!