58389
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ #37694 Az a durva amikor a megjelenés utáni napon vagy már aznap kijön az első patch ami olyan hibákat javít akikkel szinte játszhatatlan az alap játék. Bár az ilyen gyors patchek szerintem csak részben a minőségellenőrzési hiányosságok miatt vannak. Szerintem ez is egyfajta másolásvédelem, hiszen a warezolók jelentős része nem patcheli a játékot ill. nem vár a "cracked patch" megjelenésre. Másfelől meg: ha ilyen cél is van, akkor ez rövidlátás is, hiszen azok is szívnak akik a megjelenéskori magas áron veszik meg a játékot.
De mindenképpen erősen benne van az is, hogy a kiadók egyre jobban faragni akarják a költségeket és egyre szorosabb határidőket adnak a készítőknek. -
#37693 Kiadók próbálnak lefaragni a költségeken, ahol lehet, ezért pl. sokkal kevesebbet fordítanak a minőségellenőrzésre.
Mielőtt még nem terjedt el ennyire az internet, úgy adták ki a játékaikat floppyn és cd-n, hogy azokat riktán kellett patchelni. Szinte nem is tudtunk róla, hogy egyáltalán van valami javítás a játékhoz, mert nem is éreztük igényét.
Most mi van? Megveszed a játékot vagy dobozzal, vagy anélkül, aztán még pluszban tölthetsz le több gigányi javításokat.
Nem tudom ezek után, hogy csak én érzem-e úgy mi vagyunk a bétateszterek? -
wednes #37692 Ezt nem is így kell értelmezni, hogy "jó" vagy "gonosz". Ilyen nem is létezik. Csak nézőpontok szubjektív sokasága van. A mi nézőpontunkból ez "nem kedvező" helyzet.
A játékpiac is kezd egyre inkább monopolizálódni, inkább oligarchiák vannak. Bármely területen ha elég nagyra nő egy cég, akkor egyre jobban tudja befolyásolni a dogokat. A felépítésükből fakadóan a sok bevétel mellett, sok kiadásuk is van. Tehát nem működhetnek "céhekként". Olcsóbban kell "tömegtermelést" végezniük, ezért mondjuk azt, hogy sok cím "futószalagon" készül. Ilyen felépítésnek sokkal jobban kedvez, (pár húzócímtől eltekintve) minél gyakrabban piacra dobni a játékokat, lehetőleg nem sok befektetéssel. Majd a reklám kompenzál. Én is azt mondom, hogy nem arról van szó, hogy régen mindenki "jófiú" volt, hanem megváltozott a piac, sokkal több pénzt termel a játékipar mint régen. Ezért megváltoztak a körülmények.
Ugyanakkor a digitális letöltéseknek hála vannak tényleg olyan kis játékok, amik bizony szép karriert futhatnak be. De a "középen" lévő játékkínálat már nem igazán található úgy meg mint régen. -
#37691 Hát erre csak a #37689-et tudom ismét válaszolni. :)
-
#37690 En tudom, hogy en mindkettotoknel. :D
Valamint nem arrol volt szo hogy kis jatekok is megjelennek, hanem arrol, hogy pofatlanul akarnak atvagni mindenkit.
Regen is mentek a penzre ez nem kerdes, de nem csak a szart akartak a torkodon lenyomni. Ha minoseget akartal venni minoseget kaptal. Most mar a minoseg helyett is szart kapsz. Na persze nem az elite kategoriaban, csak azt mar nem tudod megfizetni, hanem mar a premium kategoriaban is, ahol regen meg odafigyeltek. Most a kozepes minoseget is premium kategorianak akarjak beallitani. Lattam mar gyujtoi valtozatu DVD kiadast amit papirtokba csomagoltak egy bapirdobozban es egy 3 oldalas kezikony mellett.
Ilyen regen nem volt. Vagy a kozepszeru jatekoknak csinalnak egy render videot azt naponta reklamozzak mindenfele musorban es demot nem adnak hozza, hogy nehogy kideruljon a turpissag, hogy a nagy hangzatos szavak mogott, amikkel illetik a termeket semmi sincsen.
Ez manapsag nem veletlenszeruen tortenik, hanem ez egy altalanos jelenseg, szinten nem ugy, mint ahogy regen volt.
-
#37689 A piac egyik alaptörvénye: azt csináld, amire igény van, aztán ha kimerült, csinálj mást. Korábban nem volt etalon szinte semmiben, ők alkották meg azokat a játékokat, amelyek megteremtették az igényt. Akkor most azért gonoszak, mert a folytatásokkal kiszolgálják az igényeket? Nos, az eladások őket igazolják...
Nem, nem vagyok nagy gémer, az utóbbi 4-5 év húzóneveivel alig találkoztam és az a kevéske is alig tudott megfogni, 1-2 kivétellel. De ez szubjektív nézőpont, nem kiadói hiba. Vannak még sok millióan, akik nem így gondolják, tehát a kiadó belőlük fog megélni, nem belőlem. De emiatt felesleges nyavajogni. A kiadó nem a játékosokért van, hanem a vevőkért...
-
#37688 Nem tudom, hogy idősebb vagy-e nálam, de azt tudom, hogy én Imykénél igen. ;) Szóval nekem is így kellene gondolkoznom? Várj, átgondolom...
Ja, nem. Szóval szerintem a fák nem nőnek az égig és most is rengeteg kis-közepes játék jelenik meg, amely viszonylag talpon tud maradni, sőt, igazán komoly sikerek is vannak köztük. Információs társadalom, szociális hálózatok, miegyéb. A rossz/jó játékok (és filmek, zenék, stb.) híre órák, napok alatt végigfut a világon és hetekkel, hónapokkal később is képesek felfuttatni, vagy a porba alázni valamit, 100 millás marketing ide, vagy oda. De végsősoron mindig a vásárlók döntenek, sosem a kiadók. A warez sem azért probléma már, mert bevételkiesést okoz, hanem mert a vásárlók egy tudatos (vagy lusta, vagy ingyenélő) rétege nem akar zsákbamacskát venni.
Nem látom igaznak azt sem, hogy régen minden kiadó "jó" volt, most meg "gonosz" lett mind, mert kapzsik és a pénzre mennek. Fenét. Régen is a pénzre mentek, most is, csak mások a módszerek, a környezet, és az elérhető potenciális vásárlóréteg.
-
#37687 "Sokkal egyszerűbben így, mint a termékkel versenyezni."
Bizony, ez a szomorú tény - nyomni is szándékolják lefelé a torkunkon az ilyen-olyan minőségű folytatásokat, gagyiságokat...
A mai fiataloknak pedig ez a módi lesz az etalon [sajnos].
Kezdve a DLC-zéssel, az IQ-light játékmenettel, és a fél dálutános játékokkal, egészen a fizetős tárgyvásárlásig.
Mi, öregebbek pedig csak fanyaloghatunk, és elpártolhatunk a cégektől, termékektől = már nem számítunk, pusztán a nagy számok törvénye miatt sem.
-
wednes #37686 Ez azért van, mert itt is már csak cápák úszkálnak a "piac akváriumában".
Elfogytak a kis és közepes halak, mind fel lettek falva. Mindig mondjuk, hogy régen jobb volt.
Ennek sok oka van, köztük az egyik, hogy sokkal több közepes kiadó volt (és sokkal több fejlesztő akiknek nagyobb volt a szabadságuk a kiadók felé). Mivel nem voltak még ekkora mamutok, nem voltak 100 millió dolláros reklám költségek, magával a játékkal lehetett csak sikert elérni. Sok kisebb szereplő nagyobb verseny, ezért változatos játékokat kellett piacra dobni.
De ahogy 1-2 hal szépen egyre nagyobb lett, átcsábíthatta a fejlesztőket, felvásárolhatott más kiadókat. Elég tőkéjük lett már a reklámra, egészen addig a szintig, hogy most már a tényleges fejlesztési költség többszörösét költik el erre a célra. A konkurenciát felvásárlással és aztán leépítéssel is félre lehetett tenni. Sokkal egyszerűbben így, mint a termékkel versenyezni. -
#37685 Hat mi oregebbek meg igy gondolkozunk, ezert is erezzuk ugy, hogy manapsag mar semmit sem ernek az emberi ertekek.
Vegignezed az osszes ceget, mindegyik ott huzza le az elofizetoit, felhasznaloit, ahol tudja. Nincs azzal gond ha valaki penzt akar keresni, de manapsag minden elment a pofatlansag iranyaba.
Nincs mar szerintem olyan ceg a piacon,aki fent is tudott maradni, aki ne ilyen lenne. A Blizzard se kivetel ez alol, es hiaba keresi gennyesre magat barki, mindig tobbet es tobbet akar. "Vagy megszoksz vagy megszöksz" elven mukodnek valamint a media altal kihasznalhato beetetesen, atveresen. Beallitjak hogy ez a te erdeked, mert igy szebb jobb stb. Mikozben nagy ivben le vagy tojva es mikor mar keso akkor szoktak kapalozni a vevokozonseg fele, de akkor mar altalaban mindig keso. Lasd pl a Star Wars Galaxies peldajat.
Vagy az Eve online belso ujsagjat. Szemtol szembe azt allitottak, minden a vevoert van es odafigyelnek rajuk, mikozben olyan cikk jelent meg ami kesobb kiszivargott, olyan nevvel hogy Greed is good
Szoval ne lepodj meg azon, ha a Diablo 3 is errol fog szolni. -
#37684 Auction House FAQ
Nem hiszek abban, hogy lesznek olyan kiegészítő elemek, amelyek csak pénzért megvásárolhatók és bármiféle hatással vannak a játékra (a FAQ-ban is ezt mondják). Elképzelhetők olyanok, amelyek csak díszek, ezt nem tartom kizártnak, de játékmenetet befolyásoló tárgyakban nem hiszek. Játszottam már jó pár f2p játékkal, ahol az item mall erős volt és egyértelműen megölte 2-3 éven belül a játékokat, egyszerűen a "fun" kiveszett belőlük (ld. dél-koreai / japán játékok garmadája, amelyek már csak vegetálnak és a pénzes játékosokból élnek). A WoW sem az már, ami volt, szerintem ott már az utolsó lehúzásokat csinálják a következő MMO-juk előtt.
De én bízok abban, hogy a D3-ban sok évig nem lesz ilyen.
-
#37683 Még tavaly volt róla szó, hogy a Diablo 3-ban beválik ez az Aukciós ház, akkor ezt a StarCraft 2 Heart of Swarm is meg fogja majd kapni és a következő Blizzard játékok... Nekem ebből nem az jött le, hogy a játékosoknak akarnak jót azzal, hogy a játékban található elemeket beteszik az aukciós házba és eladhatják pénzért... Számomra inkább annak tűnik ez a dolog, mint amit előttem már említettek! A játék hibajavítása (patch) továbbra is ingyenes marad, majd az új tartalmakért (néhány új map, item vagy spell a Diablo 3-ban, vagy egység illetve Battle.net-es portré stb.) pedig majd elkérik a jó pénzeket.
Anno WarCraft 3-nál is bővítették a tartalmakat néhány patch formájában. Az ingyenes volt. Azóta eltelt 10 év, megváltozott a világ, a Blizzard is teljesen átalakult (az akkori Blizzard Norht megszűnt), azóta Activision-nal jó haverok lettek és miért ne csinálnának pénzt egy ekkora névből? Ha már nem kell havidíjat fizetni (mint a WoW esetében) akkor más úton kell kicsalni a pénzt a játékos zsebéből! -
#37682 Az itemshop már ott van a WoW-ban és gennyesre keresik magukat a havidíjjal is, itt nem lesz ilyen. Az auction house-ban a pénzes tranzakciókból lesz százalékuk, de nem lesznek csak pénzért vehető item-ek.
Ha mégis, akkor a D3 volt az utolsó Blizzard termék, amit előrendeltem / megvettem.
-
#37681 Hasonlóképp vélekedünk. Szerintem, ezt a ziccert nem hagyja ki a Blizzard. -
#37680 Manapsag mar szinte minden ceg csak a penzt hajtja es nem lepodnek meg azon, ha itemshopbol is penzt probalna Blizzard kicsikarni.
Nem hiszem hogy a Diablo franchise tekintelyen gondolkoznak. Az ilyen neveket siman ellehet adni ilyen huzassal is kesobb. Raadasul altalaban nem 1 evente adjak ki a folytatasait. -
#37679 Nem lesz igazad?
[Persze, értem, hogy mire gondolsz.] -
#37678 Nem lesz. Az ugyanis a Diablo-franchise halálát jelentené és jelentősen rombolná a Blizzard tekintélyét. -
#37677 Azt kívánom, hogy Neked legyen igazad - viszont, nagyon rosszat sejtek... -
#37676 Az md5 tetszőlegesen újragenerálható, nem egy nagy kunszt, de kétlem, hogy ennyire egyszerűen lenne megoldva (szerintem az md5 hash még tovább van fejelve valami egyedi kóddal is).
-
#37675 Nem lesznek mikrotranzakciók a D3-ban, a Diablo-ban sosem volt ilyen. Az Auction House-ban lehet majd eladni talált holmikat valódi pénzért is, ennyi. De extra item-eket nem fognak árulni, ugyanis felborítaná az esélyegyenlőséget. Amúgy sincs rá szükségük, hogy ilyen ócska trükkökkel éljenek. :)
-
#37674 Akkor szerintem orvosolható a probléma. Bár aki a programot csinálta, tőle függ, hogy ezt meg tudja-e a valósítani. -
#37673 Ahol a szövegek vannak!
Jelen esetben: enUS_Text.mpq
Ezt kibontva kapunk egy StringList mappát (ebben vannak az STL fájlok) és egy enUS_Text-md5.lst fájlt, de ez nem a StringList mappában van benne, hanem csak simán ebben az MPQ fájlban! -
#37672 És hol tárolja az MD5-öt? Mert ha a szöveges fájlban, csak a proginak újra kellene generálnia a módosítás alapján. Ha valahol máshol (exe, dll stb.) akkor komolyabb programozói tudás kell. -
#37671 Én is úgy tudom, hogy a mikrotranzakciós megoldást erőltetni majd a Diablo III-ban a Blizzard/Activision.
A bizonyosan érkező kiegészítő (na jó, inkább DLC) is bizton így lesz majd megvásárolható, elsőként. -
#37670 Még mindig Diablo 3 béta:
Időközben kiderült, hogy miért is írja felül a játék a módosított fájlokat. Mindegyik MPQ fájl tartalmaz egy MD5-ös ellenőrzőfájlt vagy mi a csudát. Ha ez hiányzik akkor letölti az új fájlt és felülírja a módosítottat. Ha ezt beleteszed a módosított MPQ-ba, akkor egyszerűen lefagy a program és bejön egy szép kis ablak, hogy küldj hibajelentést a Blizzardnak...
A régi klasszikus megoldás, hogy írásvédetté teszem a módosított fájlt (ezáltal nem tudja majd felülírni a játék az új fájlokkal a régit) sem segít... Szintén hibajelentős üzenettel fogad a játék és nincs továbbra sem válasz.
Még a játék kér meg, hogy küldjek már hibajelentést a Blizzardnak, legyek olyan jószívű...
Persze, szerintem is baromira örülnének neki, hogy valaki(k) már szét akarják barmolni a játékukat!
Sőt, ha ők egy olyan játékot készítenek (készítettek), ami nem módolható és nem fordítható, akkor egyáltalán nem leszek olyan rendes, hogy mindenféle hibáról értesítsem őket... Kapják be!
Egyes pletykák szerint ezt az MD5-ös ellenőrzést a végleges játék is tartalmazni fogja, direkt hogy elkerüljék a játék módosíthatóságát és ezáltal a csalásokat.
Vagy majd a Blizzard az Activision nyomására mini kiegészítőket árusít a neten - a Diablo 3 aukciós házában - jó pénzért, amit a modderek simán megcsináltak volna teljesen ingyen, ha a játékba bele lehetne nyúlni...
De a Blizzard sem már a barátunk ezek szerint!
-
Panyi #37669 hidd el én is örülök :) nem kcsiit voltam miatta ideges így újév előtt :) -
#37668 Ez nagyon jó hír.
Igaz, közben én meg nem bírtam ki, és engedélyeztem a hírek megnyitását - a figyelmeztetés ellenére is :) -
Panyi #37667 Diablo 3-hoz pedig sok sikert. Azt biztosan sokan fogják letölteni és használni.
Újévi fogadalmam pedig az lesz, hogy idán több hírt fogok írni az oldalra :) -
Panyi #37666 Az oldal közben megjavult és már a Chrome és a Firefox sem írja ki a támadást. Valóban volt egy kis gond, de újév előtt sikerült már megoldani. Elnézést a kellemetlenségekért. -
gosumofo #37665 Ne sajnáld, úgysem nem lesz épkézláb warez változat a blizz szerverein történő játék miatt a single playerből se, nem lenne nagy igény a magyarításra. -
#37664 Gyorsan, ide is, nehogy el felejtsem a nap folyamán:
Reméljük, az elkövetkező évben, és években azért még tudunk honosításokat készíteni játékostársainknak. -
#37663 Úristen!
Hát, ez így nagyon túl jó hír. -
#37662 Elkészült az STL fájlszerkesztő, ami visszakódolja a fájlokat is szükség esetén elvileg olyan formában ahogy kell.
MPQ-ból kinyerem az STL fájlokat, átalakítom őket szerkeszthető formára, aztán keresek egy olyan fájlt ami tele van ismerősebb szövegekkel (és nem kell az egész játékot bejárni azért, hogy megjelenjen). Jó a főmenüs szövegeket tartalmazó fájlok jók lesznek...
Visszaalakítottam a TXT fájlokat STL fájllá ezután visszateszem a módosult fájlokat a legfrissebb javítás által telepített MPQ-ba, ahol vannak STL fájlok ééééésss ez a kis szemétláda kiírja, hogy módosult egy fájl és letölti újra azt a fájlt amit módosítottam és felülírja az eddigi munkámat...
És ez a kis szemét minden fájllal így viselkedik.
Akármilyen MPQ fájlba beletehetem a fordított fájlokat, egyszerűen rinyál hogy módosult a szerkezet, ezért letölti ugyanazt a fájlt és felülírja a már módosított fájlokat... Sajna ezt a fájlellenőrzést mindig elvégzi, minden indításkor. Csak ha minden klappol, akkor indul a játék. Internet nélkül pedig szóba sem áll veled... Így kell aztán fantasztikus védelmet csinálni!
Kösz Blizzard, ismét nagyot alkottatok csesszétekmeg!
Ezért nem találni még semmiféle módot és segédprogramot a Diablo 3-hoz... -
#37661 -
#37660 Diablo 3 béta fordíthatóság esetén is van már előrelépés!
QCZ írt egy olyan programot, ami az STL fájlokat át tudja alakítani szerkeszthető formára. És talán a visszakódolást is meg tudja majd oldani a program.
Nagyon örülnék neki, hogyha ez sikerülne neki és mindenféle kötöttség nélkül megoldható lenne, mert nagyon szeretnék már belekezdeni a Diablo 3 fordításába... -
#37659 StarCraft II - Wings of Liberty teljes magyarítás:
-
#37658 Én meg sem próbálom már a főoldali híreket - csak a Fórumba nézek be. Az működik, hibátlanul. -
#37657 De akkor nincsen az oldallal gond? :\ Csak mert nekem tölt-tölt,de utána semmi. -
#37656 Fel nem törték, csak olyan tartalom van mögötte, amit túlságosan rizikósnak talál a Chrome és a Mozilla. -
kjhun #37655 Szia
Nálam a kezdőoldal bejön, de ha valamelyik hírre kattintok, akkor a Chrome böngésző panaszkodik, hogy valami nincs rendben, mint ahogy a képen is látszik.
Virustotal:
Magyaritasok.hu Főoldal
Az index.html szerencsére tiszta: Link
Az egyik hírnél ez (virustotal): Link1 Link2
Meghackelte esetleg valaki?? Vagy valahonnan vírus került fel az oldal feltöltésekor?