Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • PetruZ
    A játékpiac az utóbbi 10 rettentően kiszélesedett és globálissá vált, ahol a játékok nem termékek, hanem inkább szolgáltatásokká váltak. Az internetes mém- és hype-hullám legfeljebb 2-3 hétig tart ki, a kiszivárogtatások, netes megmondóemberek, fizetett és hivatásos fotel-rinyálók és kritikusok korában egy kiadó nem számíthat hosszú kifutásra, az első 2-3 hétben kell megkeresnie a fejlesztési költségeket és a nyereséget, utána már ami még jön, már csak hab a tortán (filmes témában: az első két hét adja a bevételek 2/3-át és ennek vissza kell hozni minden költséget, különben bukta a film...). Ebbe beletartozik az is, hogy a megtervezett időpontokban ki kell jönni a játékkal. Van minőségellenőrzés, vannak tesztkörök, több-kevesebb visszajelzéssel, de a pénzügyi tervet vinni kell.
    Emellett ma már a játékok és a hardverek(!) olyan bonyolultságot értek el, hogy az abszolút hibamentes kiadás gyakorlatilag lehetetlen. Szerintem a kiadott játékok kb. 95%-a minimális hibaponttal megy át az utolsó teszteken, de képtelenség mindenki hardverére és szoftver-környezetére tökéletesen megírni bármit is. A konzolok, okostelefonok ezért vannak előnyben, a fejlesztést fix környezetre lehet elvégezni.
    Végül pedig: a lopás. "Ha valamit úgy is ellopnak, akkor tegyük nehezebbé a dolgot és adjunk ki elrejtett hibákkal teli játékot" - szerintem ez is benne van a pikszisben. A patch-elés során mindig frissítjük a védelmet is, ami további munkát ad a cracker csapatoknak. Vagy lehetetlen helyekre rakunk ellenőrzéseket, ami egy idő után játszhatatlanná teszi a játékot (mint pl. legutóbb a SSam 3-mat, ami még mindig szívatja a warezolókat, pedig nincs különösebben kemény védelme, csak változatos helyekre rak be halhatatlan ellenfeleket...).

Amit az elején mondtam: ma már nem játékot veszel, hanem szolgáltatást. A játék a kulcs hozzád, amivel további termékeket lehet eladni, legyen az patch (amit ingyen kapsz), DLC (néha ingyen, de többnyire nem), folytatás (!), online kiegészítő termékek és extrák, kapcsolódó játékok extrái.
    Ha van rá igény - márpedig van -, akkor teljesen érthető, hogy a játékipar erre fog elmozdulni. Ezen nem fog segíteni semmilyen picsogás, meg "régen jobb volt", csak az, ha a pénzünkkel azok termékeit vesszük meg, amelyek a *mi* igényeinket elégítik ki, ezzel is segítve azokat a kiadókat, akik *nekünk*, a 30-as, 40-es korosztálynak is készítenek még játékokat. Ha nincs ilyen - hát istenem, nem mindegy? Megspóroltál magadnak 5-10-15k-t, amikor kijön valami új, monstre cím. :) Én nem fogom magam stresszelni "hát ez megint sz*r lett/lesz" kirohanások miatt. :)