58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
És hol tárolja az MD5-öt? Mert ha a szöveges fájlban, csak a proginak újra kellene generálnia a módosítás alapján. Ha valahol máshol (exe, dll stb.) akkor komolyabb programozói tudás kell. -
Én is úgy tudom, hogy a mikrotranzakciós megoldást erőltetni majd a Diablo III-ban a Blizzard/Activision.
A bizonyosan érkező kiegészítő (na jó, inkább DLC) is bizton így lesz majd megvásárolható, elsőként. -
Még mindig Diablo 3 béta:
Időközben kiderült, hogy miért is írja felül a játék a módosított fájlokat. Mindegyik MPQ fájl tartalmaz egy MD5-ös ellenőrzőfájlt vagy mi a csudát. Ha ez hiányzik akkor letölti az új fájlt és felülírja a módosítottat. Ha ezt beleteszed a módosított MPQ-ba, akkor egyszerűen lefagy a program és bejön egy szép kis ablak, hogy küldj hibajelentést a Blizzardnak...
A régi klasszikus megoldás, hogy írásvédetté teszem a módosított fájlt (ezáltal nem tudja majd felülírni a játék az új fájlokkal a régit) sem segít... Szintén hibajelentős üzenettel fogad a játék és nincs továbbra sem válasz.
Még a játék kér meg, hogy küldjek már hibajelentést a Blizzardnak, legyek olyan jószívű...
Persze, szerintem is baromira örülnének neki, hogy valaki(k) már szét akarják barmolni a játékukat!
Sőt, ha ők egy olyan játékot készítenek (készítettek), ami nem módolható és nem fordítható, akkor egyáltalán nem leszek olyan rendes, hogy mindenféle hibáról értesítsem őket... Kapják be!
Egyes pletykák szerint ezt az MD5-ös ellenőrzést a végleges játék is tartalmazni fogja, direkt hogy elkerüljék a játék módosíthatóságát és ezáltal a csalásokat.
Vagy majd a Blizzard az Activision nyomására mini kiegészítőket árusít a neten - a Diablo 3 aukciós házában - jó pénzért, amit a modderek simán megcsináltak volna teljesen ingyen, ha a játékba bele lehetne nyúlni...
De a Blizzard sem már a barátunk ezek szerint!
-
Panyi #37669 hidd el én is örülök :) nem kcsiit voltam miatta ideges így újév előtt :) -
Ez nagyon jó hír.
Igaz, közben én meg nem bírtam ki, és engedélyeztem a hírek megnyitását - a figyelmeztetés ellenére is :) -
Panyi #37667 Diablo 3-hoz pedig sok sikert. Azt biztosan sokan fogják letölteni és használni.
Újévi fogadalmam pedig az lesz, hogy idán több hírt fogok írni az oldalra :) -
Panyi #37666 Az oldal közben megjavult és már a Chrome és a Firefox sem írja ki a támadást. Valóban volt egy kis gond, de újév előtt sikerült már megoldani. Elnézést a kellemetlenségekért. -
gosumofo #37665 Ne sajnáld, úgysem nem lesz épkézláb warez változat a blizz szerverein történő játék miatt a single playerből se, nem lenne nagy igény a magyarításra. -
Gyorsan, ide is, nehogy el felejtsem a nap folyamán:
Reméljük, az elkövetkező évben, és években azért még tudunk honosításokat készíteni játékostársainknak. -
Úristen! 

Hát, ez így nagyon túl jó hír. -
Elkészült az STL fájlszerkesztő, ami visszakódolja a fájlokat is szükség esetén elvileg olyan formában ahogy kell.
MPQ-ból kinyerem az STL fájlokat, átalakítom őket szerkeszthető formára, aztán keresek egy olyan fájlt ami tele van ismerősebb szövegekkel (és nem kell az egész játékot bejárni azért, hogy megjelenjen). Jó a főmenüs szövegeket tartalmazó fájlok jók lesznek...
Visszaalakítottam a TXT fájlokat STL fájllá ezután visszateszem a módosult fájlokat a legfrissebb javítás által telepített MPQ-ba, ahol vannak STL fájlok ééééésss ez a kis szemétláda kiírja, hogy módosult egy fájl és letölti újra azt a fájlt amit módosítottam és felülírja az eddigi munkámat...
És ez a kis szemét minden fájllal így viselkedik.
Akármilyen MPQ fájlba beletehetem a fordított fájlokat, egyszerűen rinyál hogy módosult a szerkezet, ezért letölti ugyanazt a fájlt és felülírja a már módosított fájlokat... Sajna ezt a fájlellenőrzést mindig elvégzi, minden indításkor. Csak ha minden klappol, akkor indul a játék. Internet nélkül pedig szóba sem áll veled... Így kell aztán fantasztikus védelmet csinálni!
Kösz Blizzard, ismét nagyot alkottatok csesszétekmeg!
Ezért nem találni még semmiféle módot és segédprogramot a Diablo 3-hoz... -

-
Diablo 3 béta fordíthatóság esetén is van már előrelépés!
QCZ írt egy olyan programot, ami az STL fájlokat át tudja alakítani szerkeszthető formára. És talán a visszakódolást is meg tudja majd oldani a program.
Nagyon örülnék neki, hogyha ez sikerülne neki és mindenféle kötöttség nélkül megoldható lenne, mert nagyon szeretnék már belekezdeni a Diablo 3 fordításába... -
StarCraft II - Wings of Liberty teljes magyarítás:
-
Én meg sem próbálom már a főoldali híreket - csak a Fórumba nézek be. Az működik, hibátlanul. -
De akkor nincsen az oldallal gond? :\ Csak mert nekem tölt-tölt,de utána semmi. -
Fel nem törték, csak olyan tartalom van mögötte, amit túlságosan rizikósnak talál a Chrome és a Mozilla. -
kjhun #37655 Szia
Nálam a kezdőoldal bejön, de ha valamelyik hírre kattintok, akkor a Chrome böngésző panaszkodik, hogy valami nincs rendben, mint ahogy a képen is látszik.
Virustotal:
Magyaritasok.hu Főoldal
Az index.html szerencsére tiszta: Link
Az egyik hírnél ez (virustotal): Link1 Link2
Meghackelte esetleg valaki?? Vagy valahonnan vírus került fel az oldal feltöltésekor? -
A news alatti oldalak nálam is bejeleznek (FF8 + linux), a google szerint lengyel domain-eken host-olt trójaik vannak rajta.
-
Valóban,egy-egy hírre rákattintva nekem is előhozza,de remélem nem nagy a baj. -
Nálam is Veszélyt jelez a Firefox... A fórum és a letöltések működnek szerencsére! -
Hát, ezt szomorúan olvasom... Jobb lett volna, ha csak az 'én gépemen' vannak gondok. :( -
Update:
Figyelmetlen voltam az elobb es csak a fooldalt neztem ami rendben volt, ellenben a linkeknel nalam is ugyanazt csinalja, ezt elobb nem neztem meg.
Eset Smart Security nalam is kiirja:
"Reported Attack Page!
This web page at www.magyaritasok.hu has been reported as an attack page and has been blocked based on your security preferences.
Attack pages try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.Some attack pages intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners."
Lehet nem volt veletlen, hogy lealltak a szerverei a hardwirednek.
Tehat ugy tunik meg sem, a te gepeddel van a hiba. -
Védelmemre szóljon, hogy nem járok gyanús oldalakon [crack, póresz és más helyek], így nagy eséllyel nincs általam okozott fertőzés.
Természetesen, nincs kizárva, hogy a honosításokhoz keresések, angol nyelvű híroldalak, fórumok böngészgetése közben 'benyeltem' valamit.
Elindítom a teljes körű keresést az Avastban és a SpyBot Search & Destroy-ban. -
Nem phising es mas linkre probal valami iranyitani ?
Nalam sem erzekelt semmit a virusirto es jol megjelenitti az oldalakat.
Esetleg a virusirtoddal van a baj es rosszul erzekeli az oldal tartalmat.
Mindenesetre a helyedben csinalnek egy virus es spyware ellenorzest a gepeden, mert lehet mar megfertozodtel es annak az eredmenye ez. -
Most újra megpróbáltam a Baker hírt... újra a piros képernyő...
Ugyanez az összes hírnél. Pl. a Two Worlds II-nél is...
A fórum rendesen megy.
-
Dettó. -
Nekem ilyesmit nem írt ki,se Firefox,se IE-ben. S normálisan bejön az oldal. -
Mi a baj a Magyarítások Portállal?!
-
Estét fórumtársak ma megvettem steam-en a trine-t és a fordítását szépen felraktam de csak az indításkor magyar tovább már sajnos nem valakinek valami ötlet ? -
HJ #37642 Nem moderáltak az MP-n, 20-i adatbázis állt vissza. Az én hozzászólásom is elveszett. Abban írtam, pár dologban egyetértettem veled. -
kjhun #37641 A Magyaritások Portál már megy :) -
Baker1 #37640 Igen, azóta elég sok mindent tudtam meg arról, hogy miért annyira nehéz lokalizációt készíteni egy játékhoz. Nagy vonalakban leírtam az MP Modern Warfare 2 topikjában, de gondolom valaki moderált/vagy ezzel járt az adatbázis visszapakolás. Azonban annyit sikerült kibulizni, hogy a feliratkozottak számára tekintettel a bolti áraknál kedvezményesebben adhatom a MW 3-at, valamint ezzel együtt több CoD játékszoftvert. Úgyhogy azért csak sikerült elérni valamit. ;) Bár kicsit későn tudtuk összehozni a céggel, azóta már mindenkinek megvan. :( -
Ahogy arra számítani lehetett. -
Lehet hogy rosszul emlékszem, de nem nagyban kampányolt meg aláírásokat gyűjtött Baker hogy az új CoD Modern Warfare3 magyar feliratozással jelenjen meg? Ez gondolom bebukott mert a játékban ilyen nem volt. -
Az Arcoskodó Könyvről:
"Magyarítások Portál
Sziasztok! Úgy fest, a Hardwired szerverével - ahol az MP is lakik - technikai problémák adódtak, de a srácok már órák óta nagyon aktívan dolgoznak az oldalak életre keltésén!" -
Nem gondoltam volna... -
Kb. évente megtörténik. :)
-
Lehet, hogy egy olyan komoly szerverpark bekrepált volna? -
A hardwired sem megy. Csak nem.