58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
A gif
, a sorozat
.
Szerintem ideje lenne törölni néhány megnyilvánulást, ha nem az egészet.
Egyetlen felvetésem van csak a témával kapcsolatban:
Ha tényleg vannak olyanok, akik fizetnének egy magyarításért, természetesen önös alapon, adományozási szándékkal, akkor ki kellene ötölni egy rendszert. Összeírni, hogy ki mihez szeretne fordítást, mennyit szándékozna adni érte. Talán nem is publikus formában, mert akkor 1 ember felajánl mondjuk 1000Ft-ot, akkor mások nem feltétlenül adakoznának erre. Bár az is igaz; nagyobb pénz, nagyobb esély a fordításra.
Csak még ott a bizalmi kérdés. Mi a garancia arra, hogy aki felajánlott pénzt, az ki is fizeti? Mi a garancia arra, hogy aki elvállalta, le is fordítja? És persze egy bizonyos fordítási minőséget betartva.
Inkább ilyesmiken kellene gondolkozni, ami megbízható közösséget épít. -
Rusy #37549 Nekem nincs semmi bajom Bakerrel, nem olyan játékokat fordít, mint ami az én stílusom így nem nagyon játszok magyarítással, viszont ami nekem elég szembetűnő, hogy lassan másfél év eltelt azóta hogy volt a vita és igazából semmit az ég egy adta világon nem rakott le az asztalra, jelent meg egyáltalán új fordítása ami 100%-ban az ő műve? Még mindig azokból él amit régen többed magával összeraktak még hobbi szinten, szóval nem értem, hogy mire veri annyira a mellét vagy mi az amiben fejlődött azóta, mert nekem is van olyan fordítás amiért szívesen fizetnék 500ft-ot de az nem Baker stílusa.
Ehhez képest még i2k is sokkal több munkát kiadott(nem negatív értelemben), mind amellett, hogy ő is sok kritikát kapott, hogy kevés a mostani fordítása munka, élet mellett, pedig ő mögötte nincs annyi VIP tag :D, de sorolhatnék más neveket is.
-
Szerintem ezek után csoda ha valaki itt sg-n meg MP-n valaki igazat ad neki -
Annál az MP-s megnyilvánulásnál én is ott voltam és engem is elküldött az isten hótkóros faszára jogtalanul aztán még jópár illetőt aki megemlítette hogy nem 100%-ban az ő munkája utána meg eltelt 2 hónap és beregeltem az oldalára ki is fizettem az 500Ft-ot leszedtem a COD4 magyaritást aztán rá kb 3 óra és jött a mail hogy inaktivitás miatt törölve. De nem én voltam az egyetlen ilyen -
strebacom #37546 Egyél csak nyugodtan kisgyerek van még kukorica.... 
-
strebacom #37545 Ja..erre gondoltam....
-
RAMyMamy #37544 ha arra gondolsz, ami itt 1-2 hónapja volt, akkor tévedsz, nem ez az oka. nem tartozik ide, de akkor leírom dióhéjban, hogy pontosan mi is lenne az
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bakert 14-15 évesen ismertem meg anno, valami játékmagyarítás kapcsán, elég jó volt a viszonyunk. később a cod4 magyarításában besegítettem annyit, hogy a multis textúrákon átírtam az angol szöveget magyarra, ami szinte említésre sem méltó, de azért nekem is van egy hangyányi munkám benne. aztán a kapcsolat megszakadt több hónapra, az okára már nem emlékszem, de lényegtelen is. aztán mikor megláttam 1-2 éve MP-n azt a hírt, miszerint pénzért fogja ezentúl árulni (tök mindegy, hogy VIP tagsággal vagy hogy magyarázzuk meg, a lényeg ugyanaz) a magyarításait, amik közül valójában nem is az ő munkája teljes mértékben egyik sem, baromira felháborodtam és ennek hangot is adtam. ezzel vívta ki az utálatomat. plusz azzal is, ahogy az MP-s hírnél a hozzászólókkal bánt és ahogy azóta bánik azokkal az emberekkel, akiknek nem tetszik a stílusa, a gondolkodása. -
strebacom #37542 Jól van akkor nem tagadod...de volt valami magyarítás vita..anno..igaz?? -
RAMyMamy #37541 de mi a francot tagadok, miről beszélsz? úristen -
strebacom #37540 DE MOST NEEM!! -
strebacom #37539 No látod ez sem igaz olvass vissza, ma nem, de holnap megkeresem neked....emlékszem valami magyarítással kapcsolatos dologra..amre berágtál és itt leirtad.....ne tagadd..mert igy volt.....illuminált....ja az MP-n az néha igaz.... :))
-
RAMyMamy #37538 lol, mint tagadok? hol?
tőled akárhányszor olvasok itt vagy MP-n hozzászólást, olyan, mintha illuminált állapotban írtad volna... szerintem nyugodj le és ne szólj be hülyeségeket :) -
strebacom #37537 Nem csak neked mert te is jól tudod, hogy anno volt valami problémátok....emlékszem olvastam róla..no innen a harag és a düh...te tagadd..wazze....
-
RAMyMamy #37536 NEM... ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszél, azaz nem csak nekem szól, hanem mindenkinek, aki "csúnyákat" ír róla :) -
no igen... -
Viszont egy privát neked szóló üzenetet elég nagy taplóság kiposztolni nem? Nem őt védem hanem úgy általánosságban! -
RAMyMamy #37533
-
HJ #37532 Kémek a Sasfészekben! Csakhogy hozzuk a II. világháborús feelinget :)))) -
Ez az ember kb egy szinten van Tirexivel. -
RAMyMamy #37529 úristen, hogy te mekkora szánalomhalmaz vagy, ember :):):) csak úgy törlöd a usereket az oldaladról, mert olyan kedved van? végül is, nyugodtan megteheted, csak aztán ne csodálkozz, hogy mindenhol szapulnak, ahol tudnak.
és még te várod el, hogy fizessen neked valaki (az igénytelen munkáidért)... álmodj. -
strebacom #37528 
-
Ezt a rinyálást 1-2 havonta rendszeresen eljátszátok itt. Kiváncsi erre valaki? -
elnézést, de jó nagy marha vagy ha egy (hang)stúdiónak óránként 12.500-at perkálsz (gondolom ez 10+ÁFA). annyira le vannak nyomva az árak, hogy 6-7000 forintért még szopóskurvát is mellékelnek a tisztelt megrendelőnek, csak elégedett legyen. mellesleg remek stúdiókat találni szerte az országban 2-3000ft/óra áron is, legfeljebb nem ugrálnak körülötted negyvenen, csak egy ember, aki érti a dolgát. egy szinkronhoz az meg több, mint elég. -
HJ #37525 Pár helyen elég régóta fenn vannak ezek a fordítások. -
Igen, ezt a magyarázatodat már láttuk párszor, értelmeztük is, csak nem igaz. A "bakkeros" hozzászóló jól leírta az igazat. Ember, gondolj bele! Szerinted azok a felhasználók, akik a pénzösszeget átutalják neked, azért csinálják, hogy VIP tagok legyenek az oldalon? Ugye, hogy nem. Azért fizettek, hogy le tudják tölteni a magyarításokat, tehát a MAGYARÍTÁSOKÉRT FIZETTEK. És attól, hogy te egyszeri összegért adod őket, még pénzért árulod. 500 Ft nem pénz? -
RAMyMamy #37523 azzal, hogy -feleslegesen- magyarázkodsz és próbálod bemesélni másoknak, de legfőképp magadnak ezt a maszlagot, semmi jót nem érsz el. az emberek véleménye rólad ugyanúgy megmarad, ezt már nem tudod megváltoztatni
megcsináltad a 'védelmet' az a fizetős magyarításaidhoz, akkor meg minek aggódsz ennyire?
-
Baker1 #37522 Mondd, neked nem jeleníti meg az előző hozzászólásaimat vagy csak szimplán nem tudsz olvasni, csak írni? Vagy gondok vannak a mondatértelmezéssel? NEM pénzért árulom a magyarításokat, csupán VIP tagság szükséges a letöltésükhöz. A kettő nem ugyanaz. Akkor árulnám pénzért a magyarításokat, ha MINDEN EGYES magyarításért kérném a pénzt és akárhányszor visszatérnél, mindig perkálnod kellene. De látom, az általam írtak mintha ott sem lennének a kommenteknél, ezek szerint tényleg normális dolog, ha valaki a másik művével tetszheleghet Magyarországon. :D -
Rajtad kívül még hány fordítónak van képe pénzért árulni a magyarításait? Ennyit erről. Úgyhogy igen, teljesen elfogadott, hogy felteszik torrentre. -
strebacom #37520 Ááá szóval rólad beszélt Baker te vagy Bowman....
Igy már mindent értek!!
-
Baker1 #37519 Ja, mindezt annak tudatában tedd, hogy egy gerinctelen embernek nem nevezhető akárki a szinkronodat a saját neve alatt fogja terjeszteni (így volt ez a Black Ops magyarításával is, valamilyen semmirekellő Bowman telepítőbe tette és úgy vágta fel torrentre). De ez teljesen elfogadott, hétköznapi, így valószínűleg ezek után is én vagyok a "gerinctelen, meg pénzéhes, meg magaslovonülőtajparaszt", ugye? -
Baker1 #37518 Ugyan miért lennék ellentmondásos? Ahhoz, hogy le tudd tölteni a két magyarítást, egyszer kell megváltanod egy tagságot. Hamarosan 5 magyarítást lehet letölteni 1 VIP tagságért. Hol van itt az ellentmondás? Ja...torrent. Addig örülhetnek, amíg le nem foglaltatom a gépeiket, már volt rá kísérlet és azóta az embereim nem látják azon az oldalon. :) Hogy miért kell fizetni? Hmm...lehet felteszem én is ezt a kérdést a stúdiónak, hogy ha minőségi szinkront akarok kreálni egy játékhoz, miért kell kicsengetnem óránként 12500 Ft-ot? Még ilyet! Mivel nem vagyok a saját pénzem ellensége, így oldom meg a dolgot és válaszoltam a kérdésedre. De ha te úszkálsz a milliókban, csinálhatod nyugodtan te is, de akkor úgy, hogy nem kérsz érte semmit, minden ingyen legyen nálad! Tuti biznisz! -
Nyugodtan tedd fizetőssé őket, a torrentoldalak örömmel fogják fogadni a munkáidat (feltéve, ha már eddig sem voltak fennt) -
strebacom #37516 Már le vagyok!!
-
RAMyMamy #37515 nyugodjál már le! -
strebacom #37514 Azt a kurva...... hát már megint ez van, lépjetek már túl rajta....belépek, látom sok itt a hsz,mondom hurrá valami kijött magyarul...erre csak a sok szófosás megy.....

-
"A magyarításokért soha nem kellett fizetni,...
De nem így van, az összes fordításért (most már csak 2, de nem sokára lesz plusz 3) kell 1, azaz egy darab 500 Ft-os sms-t küldeni, amely egyszeri."
Kicsit ellentmondásos vagy...
De akk már rákérdezek,ha nem a magyarításokért kell fizetni, akkor miért? Úristen... -
Baker1 #37512 Nem bakker, hanem Baker. :) Ha jól emlékszem, nem jelentettem ki olyat, hogy éhező afrikai gyerekeknek adok a pénzből, valamint a plecsnik sem VIP tagság után járnak, hanem a belépések számától függően. Azért reagáltam erre, mert azért piszkálja a csőröm, hogy valótlan dolgokat állítanak még mindig az emberek, így generálva rossz véleményt a tájékozatlan olvasó szemében. A magyarításokért soha nem kellett fizetni, csak az MP jóvoltából ez így rögződött be az emberek agyába, én hülye meg pluszban nekik akartam fizetni a reklámért. Na mindegy. Ha a magyarításokért kellene fizetni, egyenként kértem volna értük az sms-t és akkor megértem az ilyen lázadó emberek írásait. De nem így van, az összes fordításért (most már csak 2, de nem sokára lesz plusz 3) kell 1, azaz egy darab 500 Ft-os sms-t küldeni, amely egyszeri. ;) Ami pedig a támogatást illeti: Én szükség esetén játékszervert és a II. világháborúval foglalkozó portált szponzorálok, sőt, még Sérült Emberek által üzemeltetett rádiót is támogattam az elmúlt hónapban. Tehát külföldre semmiképp nem "szórom" a pénzt. Ennyit a maszlagodról NiGhTM4R3. -
HJ #37511 Pontosan! Régen amikor lehetett a CheatLand-ot támogatni sms-sel, akkor én a 200 Ft-os smsből kaptam nettó 45-öt. -
Részben igen...
De mivel asszony, meg a gyerek nélkül voltam kénytelen kint lenni, annyira meg nem... -
RAMyMamy #37509