58389
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
#37734 Tény, hogy nem fog feltűnni. :)
Csak érdekességként írtam le - hiszen, egy angol területről származó játékról van szó... és a forrást látva derül ki, mennyit mutálódik az eredeti szöveg.
Ennek fényében érdekesek azok a magyar net-szerte olvasható hozzászólások, hogy mennyire "hulladékok" egyes [film, játék, néha könyv] fordítások...
Elgondolkodtató.
-
#37733 Azt magát, hogy miért változott ennyit, azt nem. De azt biztosra veszem, hogy ami a szövegben van, az van a szinkronban is.
Tehát nekik ilyen nem fog feltűnni, mint mondjuk nálunk, ahol nincs magyar hang. -
#37732 Nem vitatom, hogy a szinkron okozhat érdekességeket - de a német verziót akkor sem magyarázza semmi :) -
#37731 DE, ezen nyelvekhez általában szinkron is jár. Tehát ott az is közrejátszhat. -
#37730 Szándékosan nem írom meg melyik játékból van - a lényeg, hogy több nyelvre le van fordítva, és azt akarom megmutatni a példával, hogy mennyire szabadon kezelik más országokban (is) a lokalizálást:
Eredeti angol: "I am full on!"
Német: "Yeah, Baby! Ich bin voll da. Ha!"
Francia: "Ouais, je suis à fond !"
Spanyol: "Oh, sí, ·voy a TOPE! ·Ja!"
Olasz: "Sono SU DI GIRI! Ah!"
-
#37729 Azt nem tudom. :(
Persze, nem hivatalos úton majd' minden 'official' honosítás beszerezhető, de azt hiszem érthető, ha ebben a topikban nem reklámozzuk, és nem reklámozhatjuk azokat, illetve az elérhetőségeiket.
-
Csokis #37728 Na de ez csak az EVM kiadásban lett beletéve? Mindegy, mert már megtaláltam. -
#37727 A boltok polcairól. Hivatalos honosítást nem lehet letölteni. -
Csokis #37726 Hmm... Hivatalos? De akkor honnan tudom hivatalosan letölteni a magyarítást?! -
#37725 Hivatalos lett a magyarítás azért távolították el mindenhonnan.
Maximum már csak warezba tudod megszerezni! -
Csokis #37724 Segítsetek már légyszi! Szerettem volna letölteni a DiRT 3 magyarítását az MP oldaláról, de ott nincs. Nightvison oldalán ott a letöltési link, ami a bakeronline.hu oldalra vezet, de ott meg (már?!) nincs fent. Tudja valaki, hogy honnan tudom letölteni? Vagy valaki fel tudja tenni? Köszi! -
#37723 Tudom olvastam róla.Csak gondoltam beírtam hátha pánik lesz -
gosumofo #37722 A sopa egy amerikai törvénytervezet nevének a rövidítése, ami el se jutott addig hogy szavazzanak rá. -
#37721 Sajnos idáig is elért a SOPA keze és bezárták :( -
krisztajo #37720 Valamit lehet tudni a MP-ról??? Tegnap óta nem elérhető. -
#37719 Reggel még jó volt. :( -
#37718 Már megint nem jön be a magyaritasok.hu. -
#37717 F.E.A.R. 3 honosítása tervbe van véve valakinél? -
Rusy #37716 hát igen én is ezt mondom, hogy pl ilyen játék mint a dirt 3, az szerintem a jövőben pc-n teljesen felejtős lesz nem lesz aki megvegye annyi pénzért, persze ha nem olyan ember, aki mondjuk autós játék fanatikus és ő több 100 órát eljátszik vele akkor megéri, de az átlagember letölti rallyzik vele kicsit 10-20 óra aztán del.
Az rpg-knél még van a mostani "hagyományos" módon kiadott formában esély arra, hogy jól termeljen mert hosszú nagy esély van újrajátszásra illetve ott a multi is, ha persze olyan rpgről van szó, persze itt is érvényes az hogy, de akkor minőségi legyen, mert ha valaki letölti rögtön kiderülhetnek a turpisságok, és akkor már nem veszi meg senki -
#37715 http://www.d3inferno.com/MPQ.html itt elég sokmindent leírnak. Angol tudásom nem a legjobb.
Szerintem nézd át..
De majd próbálkozok ezzel az MPQ be és kicsomagolással. -
#37714 Nem nem lehet... Blizzard játékokon nőttem fel, nem vagyok buta hozzájuk.
De itt most rendesen szívatják azokat, akik valami pluszt akarnak készíteni a játékhoz! -
#37713 Bizonyos játékkategóriáknál ez nagyon is járható út.
De, egy autósnál [DiRT 3], vagy RPG-mél ez már erősen gerinctelen megoldásnak tartható, és ez csak két példa volt.
Hozzátenném, én sem támogatom a "multi only" játékokat - főképp akkor, amikor egy akár több ezer kilométernyire, kajánul vihogó, idióta játékostól függ(het) az én játékélményem (is).
A csalókról nem is beszélve.
-
Rusy #37712 Na a fogalmazásom meg a tagolásom, meg az írásjelek használatom siralmas, de olyan gyorsan akartam sok mindent mondani, hogy egy kicsit összevissza sikerült :D -
Rusy #37711 Én is Jakuza-val értek egyet, nem számítok annyira öreg, de fiatal játékosnak se olyan 16 év körül, most már én sem játszok annyit mint régen, sok játékot megvettem utóbbi 3-4 évben, kb fél áron, de vannak olyanok is amiket előrendeltem, de 1 kezemen meg tudom számolni amit 2 év alatt teljes áron vettem meg, szerintem pc-n előbb utóbb változások fognak bekövetkezni az eladási formában és azért jönnek a dlc-k, meg a fizetős tartalmak, mert már a játék kategóriák nagy részéből nem lehet nagy vagy egyáltalán hasznot termelni, gondolok itt az fps-ekre, ha nem online mit COD, battlefield stb, akkor egyszerűen nem lehet eladni, 10-12 ezer ft-ért ki fizetne 15-20 óra játékért jó esetben ennyit, és én pl nem multizok, én szerettem a single nagyon jó történetű fps-eket, mint pl a NOLF, NOLF 2 ik2 fordításával, gyakorlatilag ez kihalt, senki sem készít ilyet, mert letölti a játékos kinyomja oszt jóvan, meg nincs is rá igény. Pont olvastam valahol, hogy a Crysis se folytatódik, mert nem volt ugye nagyon multi orientált, a története a játékideje sem eget rengető, a grafikán kívül nincs benne semmi, hiába a szépség a hype nem lehet eladni.
Eljutottunk oda, hogy vagy legyen multija, vagy az újrajátszhatósága nagyon széleskörűnek kell lennie, rpg esetleg több karakter vagy több faj stb, különben nem fogja megvenni az ember, mondjuk én egy új 40-50 óra játékidős teljesen multi nélküli, jó történetes half life-ot most is megvennék csak hát nem sokan vannak így.
Szóval akkor rátérnék a lényegre amit az eladás módjáról írtam változást, ami nekem például egy nagyon elfogadható kényelmes lépés, bár eleinte nem tetszett, most már ebben látom a jövőt, persze pénz pénz pénz lehúzásról szól nagyrészt, de a játékosnak is ad, és ez az age of empire online, ugye microsoft arról híres hogy olcsó és jó termékeik vannak :D, na félretéve a viccet, nem tudom ki mennyire ismeri elég megkötött, kell a games for windows live, olyan mint a steam csak sokkal szarabb, beregisztrálsz letöltöd ingyen a full játékot, gyakorlatilag mint egy demó ott a teljes játék a gépeden minden funkcióval teljesen ingyen, namármost elkezdtem játszani olyan mint az age of empire 3 van egy városod (capital city), csak most már teljesen él 3D-be fejlődik osztogatod a pontokat közbe a pályákon küldetésekért xp-t kapsz szinte ugyanaz mint az aoe3, na el is mentem free-be 10-es szintig kb 20 óra játék a görög néppel ott jöttek a különböző itemek kártyák amik már csak a pénzes prámium pakkal voltak elérhetőek, vagyis nyomhatod freebe, de már a nehezebb pályákon vagy egy premium pakkos ellenféllel nincs esélyed mer ott vannak az igazán ütős cuccok nem tudod alapból legyőzni.
Itt válaszút elé kerülsz 20 óra teljes értékű játék után ingyen, hogy akkor megveszed e a premium packot amit (itt jön a pénzlehúzás) népenként kell megvenni görög egyiptomi perzsa, népenként 3600ft, és még van egy csomó kiegészítő dekoráció ilyen olyan pack, védekezni kell támadni stb ha mindent megveszel 25-30 ezer ft VAGY
köszönöd szépen nem veszed meg a játékot, vagy nyomod tovább freebe, mindegy a lényeg teljesen ki tudtál próbálni mindent megvolt a demo, kijöttek előnyök hibák.
Namármost nekem nagyon tetszett a játék megvettem a görög premium packot 3600ft-ért 1 perc alatt a gépem mellől ülve bankkártyával, kattintottam kettőt és ott volt a teljes értékű játék, azóta már szerintem fél év alatt több 100 órát játszottam, elkezdtem az egyiptomi népet 1 hónapig nyomtam freebe utána megvettem a premium packot ez a 2 packom van 7200ft fél éve játszok, na a perzsákat nem lehet nyomni freebe azt meg kell venni azonnal, de már van alapom,
Ami negatív pl a skirmish packot külön kell megvenni meg 1-2 apróságot, de ez már 1000-2000ft amit havonta tud áldozni az ember és nem havidíj annyit megér.
Szét van szabdalva a játék, de akkor fordítasz rá pénzt amikor akarsz és annyit amennyit akarsz, amikor van rá pénzed és azt a részét veszed meg amit akarsz ami nem érdekel nem is kell kifizetni, na én ebben látom a jövőt így a játékos is mindig újat kap mer ugye a cégnek érdeke hogy jöjjön a pénz, a pénz meg mindig folyik mert 1-2 ezret senki nem sajnál 50 óra játékért, teljesen legálisan összképet kapsz a játékról grafika játékmenet funkciók minden, egy stratégia esetében a demó játék is 10-20 óra lehet, és a fejlesztők is mindig újabb és újabb pénzt kapnak.
Nem akarom tovább szaporítani a szót, az üzletpolitika nekem sem tetszett elsőre, mondtam is hogy a játék menüje külön 500 ft, az options menü meg 300 stb, hogy még az exit gombért is pénzt kérnek, de utána jobban átnézve átgondolva egy nagyon kényelmes saját magad által megválasztott funkciók szerinti vásárlást tesz lehetővé, ami téged nem érdekel azért nem is fizetsz. -
#37710 Nem lehet, hogy mikor visszacsomagolod, az a csomagolási módszer rossz? -
#37709 Igen vannak azok is, aztan pl PS3nal az elso 15 cim teljesit 2 millio eladas felett, mig regen a 86. cim is 2.5 millio folott teljesitett. Pedig ott nincs is warez. A szamok nem hazudnak.
A DA2 meg sokkal gyengebb mint az elso resz, egyszeru mint a faek es ledegradaltak a jatekot egy szinte agyatlan akcio hentelesse.
Nem hiaba az eladasi adatai is gyengebbek. Mar az elso tiz het eladasa is egyertelmusitti.
Kozel 3 millio vs 1.3 millio. (VGChartz)
Csak azert irtam igy, hogy tisztabb legyen a kep es ne az legyen, hogy persze, mert az elso reszt regebb ota aruljak. -
#37708 Így van, tipikus casual vagyok már, keveset játszom (mondjuk 1-2 hetente), de akkor többnyire 3-4-5 órát is, ennyi elég. Ehhez pedig pl. egy DA2 jobb, mint egy DAO.
-
gosumofo #37707 Nem vagy egyedül, tagja vagy a megcélzott casual játékos rétegnek. -
#37706 Ehhez már csak annyit, hogy MW1->MW2->MW3 (de van még ilyen, mint pl. a Battlefield, Mass Effect, stb.), ill. a DA2 nekem sokkal jobban tetszik, mint a DAO. :)
-
#37705 Túl optimista vagy. -
#37704 Tudom, hogy a remény hal meg utoljára, de... -
#37703 Érkezik az új javítás a Diablo 3 bétához... A készítők szerint rengeteg változtatás, hibajavítás és tartalom lesz benne! Remélem a változtatás alatt azt is értik, hogy a játék motorjából kivették ezt az MD5-ös ellenőrzést! Az maga a megváltás lenne! -
#37702 Egyre kevesbe tudjak eladni a folytatasokban eppen ez az. Egyre kevesbe veszi be a gyomra a vasarloknak ezt a fajta magatartast.
Aprozodnak az eladasok most mar az 1-1.5 millio eladas is jonak szamit.
Sok AAA cim sem eri el a megfelelo eladast amit az elozo reszeik tobbszoroset termeltek.
Jo pelda ra peldaul a Dragon Ages. Elsot sok evig keszitettek minosegi munka jo eladasi mutatokkal.
Gyorsan akarta EA lehuzni a masodik bort minosegtelen konzol atirattal.
Kozelebe se er az eladasa es a minosege se a reginek. Ez pedig nem az egyetlen ilyen jatek csak egy pelda a rengeteg kozul.
Jol megnezhetok a neves jatekok eladasainak a csokkenese is es nem csak PCn, hanem a vedelemmel ellatot konzolokon is.
Nezd meg csak a PS2-n eladott Final Fantasy sorozatot 6 millio eladas megkozelitoleg reszenkent. PS3-ra meg a felet se tutnak eladni.
Csak egy-ket kiemelkedo resz termel profitot, a tobbi a 800k es 1.5 millios atlagot hozza.
Raadasul a csilivili jatekok, jatekideje is hihetetlenul lecsokkent. -
#37701 Mégis el tudják játszani a folytatásokban és (általában) mégis sikereket érnek el vele, tehát van rá igény és működik. Olyan széles már a vevőkör és annyira globális a teríthetőség, hogy meg tudják találni a célközönségüket akkor is, ha a korábbiak egy része elfordul tőlük. Ez most olyan nagy bűn? Szerintem nem. Nyilván nem te vagy (és én sem) a megcélzott kör, de te ezért őket tartod felelősnek, én viszont azt mondom: szabad piac van, nem ragadhatunk le mindig ugyanott, ugyanazoknál a dolgoknál és nem várhatjuk el a sült galambot, vagyis ha valaki nem kínálja fel azt, amire igényünk lenne, nyafogás helyett meg kell keresnünk azt, aki igen. Mert vannak ilyenek. Általában... :)
-
#37700 Nem nem csak a warezelok szerint. Szoval nem igazan van szerintem ebben a onmentegetozesben igazad.
http://www.gamestar.hu/nem-lennek-jatekfejleszto-ha-nem-kalozkodtam-volna.html
A demokat meg nem azert nem adnak ki, mert hibaznak a kiadok, hanem nem akarnak a jatekuk felett ellenorzest, igy csak a csilivili jatekreklamokat latjak a vevok illetve a fals teszteket, amik megteveszthetik oket. Kevesebb lenne az eladas, ha latnak a vevok, hogy az igertekbol sokkal kevesebb valosul meg mint amikor ezek a kiadok ajnarozzak a sajat termekuket.
Ezt hivjak beetetesnek. Az uzletpolitika resze.
-
HJ #37699 A warezelők legjobb érve a warez mellett manapság, hogy ők csak egyfajta demóként próbálják ki a stuffot. Az esetek nagy százalékában (szerintem több mint 90-95%) nem is fogják megvenni eredetiben, főleg ha csak a single módot akarják és nem akarnak multizni. A jellemző indokok: pocsék a játék, pocsék a grafika, pocsék a fizika, bugos, rövid, pocsék a sztori, agyatlan lövölde, meg egyéként is már kijátszottam, stb, stb. Ezeknek a kifogásoknak egy része valóban jogos is, de a többi csak önmentegetőzés! A kiadók azért elég nagyot hibáztak akkor amikor szinte teljesen beszüntették a demo kiadást. Bár ennek meg szintén megintcsak költségcsökkentés oka van ahogy olvastam pár helyen szakmabeliektől. -
#37698 Azt írtam: "fizetett és hivatásos fotel-rinyálók és kritikusok".
A warez meg utolsó pont volt, nem tudom, hogyan sikerült összekötnöd a mondandóm alapján a kettőt. :)
-
#37697 Leteznek kritikusok ? Loturot. Fizetett tesztoldalak vannak.
Ha nem mondanak jot a termekrol a gigakiadok azonnal nem kuldenek nekik bonuszt, tesztkiadast stb. Ezert az osszes tesztoldal benyal csontig a kiadonak es felpontozza a termekuket.
A masik dolod sem igaz. Nem a wareztol lett a kiadasok minosege gyengebb, pont az a szuro, ami valamennyire az igenyes jatekokra vagyokoknak a valos minoseget mutatja be a jatek beszerzese elott, hogy ne vasaroljal olyan termeket, ami meguti a mercet es nem csak a hangzatos szavak vannak a tartalom mogott. -
#37696 A játékpiac az utóbbi 10 rettentően kiszélesedett és globálissá vált, ahol a játékok nem termékek, hanem inkább szolgáltatásokká váltak. Az internetes mém- és hype-hullám legfeljebb 2-3 hétig tart ki, a kiszivárogtatások, netes megmondóemberek, fizetett és hivatásos fotel-rinyálók és kritikusok korában egy kiadó nem számíthat hosszú kifutásra, az első 2-3 hétben kell megkeresnie a fejlesztési költségeket és a nyereséget, utána már ami még jön, már csak hab a tortán (filmes témában: az első két hét adja a bevételek 2/3-át és ennek vissza kell hozni minden költséget, különben bukta a film...). Ebbe beletartozik az is, hogy a megtervezett időpontokban ki kell jönni a játékkal. Van minőségellenőrzés, vannak tesztkörök, több-kevesebb visszajelzéssel, de a pénzügyi tervet vinni kell.
Emellett ma már a játékok és a hardverek(!) olyan bonyolultságot értek el, hogy az abszolút hibamentes kiadás gyakorlatilag lehetetlen. Szerintem a kiadott játékok kb. 95%-a minimális hibaponttal megy át az utolsó teszteken, de képtelenség mindenki hardverére és szoftver-környezetére tökéletesen megírni bármit is. A konzolok, okostelefonok ezért vannak előnyben, a fejlesztést fix környezetre lehet elvégezni.
Végül pedig: a lopás. "Ha valamit úgy is ellopnak, akkor tegyük nehezebbé a dolgot és adjunk ki elrejtett hibákkal teli játékot" - szerintem ez is benne van a pikszisben. A patch-elés során mindig frissítjük a védelmet is, ami további munkát ad a cracker csapatoknak. Vagy lehetetlen helyekre rakunk ellenőrzéseket, ami egy idő után játszhatatlanná teszi a játékot (mint pl. legutóbb a SSam 3-mat, ami még mindig szívatja a warezolókat, pedig nincs különösebben kemény védelme, csak változatos helyekre rak be halhatatlan ellenfeleket...).
Amit az elején mondtam: ma már nem játékot veszel, hanem szolgáltatást. A játék a kulcs hozzád, amivel további termékeket lehet eladni, legyen az patch (amit ingyen kapsz), DLC (néha ingyen, de többnyire nem), folytatás (!), online kiegészítő termékek és extrák, kapcsolódó játékok extrái.
Ha van rá igény - márpedig van -, akkor teljesen érthető, hogy a játékipar erre fog elmozdulni. Ezen nem fog segíteni semmilyen picsogás, meg "régen jobb volt", csak az, ha a pénzünkkel azok termékeit vesszük meg, amelyek a *mi* igényeinket elégítik ki, ezzel is segítve azokat a kiadókat, akik *nekünk*, a 30-as, 40-es korosztálynak is készítenek még játékokat. Ha nincs ilyen - hát istenem, nem mindegy? Megspóroltál magadnak 5-10-15k-t, amikor kijön valami új, monstre cím. :) Én nem fogom magam stresszelni "hát ez megint sz*r lett/lesz" kirohanások miatt. :)
-
HJ #37695 Hogy on-topic téma is legyen: a AAA-s játékoknál "régebben szinte már megszokott" lokalizált kiadások is egyre inkább háttérbe szorulnak a költségcsökkentések miatt. De hogy ebben az eladások csökkenése vagy más szempotok a döntőek - ezt nem tudom.
Érdekes tyúk/tojás téma ez: a kiadók azért adnak ki elkapkodott konzol portolásokat, kevsbé tesztelt játékokat mert a warez miatt csökkennek a PC-s eladások, a vásárlók szerint meg túl drágák, optimalizálatlanok és túlságosan bugosak az új PC-s játékok és nem akarnak bétateszterekké válni úgy hogy még ők kifizetnek 30-60 dollárt.