58389
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
RAMyMamy #37574 valszeg pont akkor küldted, mikor én, ezért kiütöttelek :D
ez engem is érdekelne -
#37573 Valamiért nem ment elé az előző hsz.
Szóval, mi a helyzet a Borderlands magyarításával? -
RAMyMamy #37572 nem nálam van most is 2 elakadásjelző, kedves Béla :) -
#37571 Valamit félreértettél - az általad leírtakkal tisztában vagyok.
Azért kérdeztem, mert a Te hozzászólásaidon kívül nem látok törlésre méltót az elmúlt napról...
-
#37570 (egyébként minek vagy hg, ha nem használod, pont azért vagy hg, hogy levedd a modik válláról részben a helyeden a moderálást...) -
#37569 Mit kellene törölni? Önkényesen nem szívesen törlök... -
#37568 Imike kene egy kis takaritas. -
#37567 te még itt rontod SG-n a levegőt? -
#37566 Szánalmas... -
#37565 Csak ilyen stílusú játékkal nem játszok. És amivel nem játszok, az nem is fordítom. -
HJ #37564 :) -
#37563 Iciri-picirit rendet raktam. -
RAMyMamy #37562 nem te fogod megszabni, hogy ki és mit ír ide, ha nem tetszik, ne reagálj, ezért tök felesleges
lostprophet: ezért raktam be a hozzászólásomba a csodálatos privát üzenetét (hú, hogy én mekkora szar vagyok!), csak ugye ez nem esett le senkinek... -
cserpak #37561 Én Evin, neked fizetnék 10.000,-Ft-ot a Baldurs Gate 1 és kiegje fordításáért. Eddig szinte mindegyik fordításoddal játszottam, eddig csendben, de most megnyilvánultam :) -
#37559 Egyébként most már csak az látja az oldalt és tud belépni, aki VIP tag. Ez a vicc :D :D :D -
ricsa008 #37558 Én is kaptam már hasonló levelet bakkertől... még mivagyunk szánalmasak? komolyan vehetné az utoló szót és leléphetne a p...ba. -
HJ #37557 i2k weblapján ott a számlaszám - akár már ma utalhatsz is neki egy kerekebb összeget, mert biztos játszottál már i2k fordításaival... Jól is jönne neki egy kis támogatás! -
#37556 Szerintem nyugodtan kérjen érte pénzt.Én minden játék magyarításáért fizetnék akár 1000Ft-ot is (nem 400-at mint nála és nem is 1db-ot kapok érte!)
-
RAMyMamy #37555 a "VIP tagság" egy vicc, de alapvetően szerintem semmi baj nem lenne azzal, hogy pénzért árulja, HA teljes mértékben saját munka és minőségi lenne minden fordítása
egyébként kár arra pazarolni az életedből azt az 1-2 percet, amíg megírod a hsz-t, mert úgyis te leszel a szarszemét, hogy nem értesz vele egyet és ellene vagy... csőlátás: on -
NiGhTM4R3 #37554 Feleslegesen magyarázkodsz, bakker. Pénzt kérsz a magyarításért, de ami a bosszantó leginkább, hogy magadnak is megpróbálod bemagyarázni, hogy te milyen jót cselekszel tulajdonképpen.
Ok nélkül nem háborodtál volna fel a 'maszlagomon'. :] -
RAMyMamy #37553 őszintén szólva letojom, hogy nem szép dolog... az SZÉP dolog, hogy így lehordja az embereket a hátuk mögött és kiskirályként viselkedik?! szerintem nem vagyok nála rosszabb ember semmivel sem -
#37552 Engem is az bosszantott fel, hogy kb. 1 hónapos regisztrációm volt, amikor volt valami felhívás, hogy a 3 hónapja inaktívak törölve lesznek a rendszerből. Talán még aznap próbáltam volna belépni, de már törölve voltam... Még szerencse, hogy nem volt VIP tagságom.
RAMY: Mellesleg nem szép dolog a magában írt leveleket nyilvánosan közzétenni. Még akkor sem, ha több dologban is veled értek egyet.
Nem tudom, hogy ti mennyire veszitek komolyan a hozzászólásokat, de én jól szórakozom. ;) Néha ezért is jó ide benézni. -
#37551 A gif , a sorozat .
Szerintem ideje lenne törölni néhány megnyilvánulást, ha nem az egészet.
Egyetlen felvetésem van csak a témával kapcsolatban:
Ha tényleg vannak olyanok, akik fizetnének egy magyarításért, természetesen önös alapon, adományozási szándékkal, akkor ki kellene ötölni egy rendszert. Összeírni, hogy ki mihez szeretne fordítást, mennyit szándékozna adni érte. Talán nem is publikus formában, mert akkor 1 ember felajánl mondjuk 1000Ft-ot, akkor mások nem feltétlenül adakoznának erre. Bár az is igaz; nagyobb pénz, nagyobb esély a fordításra.
Csak még ott a bizalmi kérdés. Mi a garancia arra, hogy aki felajánlott pénzt, az ki is fizeti? Mi a garancia arra, hogy aki elvállalta, le is fordítja? És persze egy bizonyos fordítási minőséget betartva.
Inkább ilyesmiken kellene gondolkozni, ami megbízható közösséget épít. -
Rusy #37549 Nekem nincs semmi bajom Bakerrel, nem olyan játékokat fordít, mint ami az én stílusom így nem nagyon játszok magyarítással, viszont ami nekem elég szembetűnő, hogy lassan másfél év eltelt azóta hogy volt a vita és igazából semmit az ég egy adta világon nem rakott le az asztalra, jelent meg egyáltalán új fordítása ami 100%-ban az ő műve? Még mindig azokból él amit régen többed magával összeraktak még hobbi szinten, szóval nem értem, hogy mire veri annyira a mellét vagy mi az amiben fejlődött azóta, mert nekem is van olyan fordítás amiért szívesen fizetnék 500ft-ot de az nem Baker stílusa.
Ehhez képest még i2k is sokkal több munkát kiadott(nem negatív értelemben), mind amellett, hogy ő is sok kritikát kapott, hogy kevés a mostani fordítása munka, élet mellett, pedig ő mögötte nincs annyi VIP tag :D, de sorolhatnék más neveket is.
-
#37548 Szerintem ezek után csoda ha valaki itt sg-n meg MP-n valaki igazat ad neki -
#37547 Annál az MP-s megnyilvánulásnál én is ott voltam és engem is elküldött az isten hótkóros faszára jogtalanul aztán még jópár illetőt aki megemlítette hogy nem 100%-ban az ő munkája utána meg eltelt 2 hónap és beregeltem az oldalára ki is fizettem az 500Ft-ot leszedtem a COD4 magyaritást aztán rá kb 3 óra és jött a mail hogy inaktivitás miatt törölve. De nem én voltam az egyetlen ilyen -
strebacom #37546 Egyél csak nyugodtan kisgyerek van még kukorica.... -
strebacom #37545 Ja..erre gondoltam.... -
RAMyMamy #37544 ha arra gondolsz, ami itt 1-2 hónapja volt, akkor tévedsz, nem ez az oka. nem tartozik ide, de akkor leírom dióhéjban, hogy pontosan mi is lenne az
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bakert 14-15 évesen ismertem meg anno, valami játékmagyarítás kapcsán, elég jó volt a viszonyunk. később a cod4 magyarításában besegítettem annyit, hogy a multis textúrákon átírtam az angol szöveget magyarra, ami szinte említésre sem méltó, de azért nekem is van egy hangyányi munkám benne. aztán a kapcsolat megszakadt több hónapra, az okára már nem emlékszem, de lényegtelen is. aztán mikor megláttam 1-2 éve MP-n azt a hírt, miszerint pénzért fogja ezentúl árulni (tök mindegy, hogy VIP tagsággal vagy hogy magyarázzuk meg, a lényeg ugyanaz) a magyarításait, amik közül valójában nem is az ő munkája teljes mértékben egyik sem, baromira felháborodtam és ennek hangot is adtam. ezzel vívta ki az utálatomat. plusz azzal is, ahogy az MP-s hírnél a hozzászólókkal bánt és ahogy azóta bánik azokkal az emberekkel, akiknek nem tetszik a stílusa, a gondolkodása. -
strebacom #37542 Jól van akkor nem tagadod...de volt valami magyarítás vita..anno..igaz?? -
RAMyMamy #37541 de mi a francot tagadok, miről beszélsz? úristen -
strebacom #37540 DE MOST NEEM!! -
strebacom #37539 No látod ez sem igaz olvass vissza, ma nem, de holnap megkeresem neked....emlékszem valami magyarítással kapcsolatos dologra..amre berágtál és itt leirtad.....ne tagadd..mert igy volt.....illuminált....ja az MP-n az néha igaz.... :))
-
RAMyMamy #37538 lol, mint tagadok? hol?
tőled akárhányszor olvasok itt vagy MP-n hozzászólást, olyan, mintha illuminált állapotban írtad volna... szerintem nyugodj le és ne szólj be hülyeségeket :) -
strebacom #37537 Nem csak neked mert te is jól tudod, hogy anno volt valami problémátok....emlékszem olvastam róla..no innen a harag és a düh...te tagadd..wazze.... -
RAMyMamy #37536 NEM... ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszél, azaz nem csak nekem szól, hanem mindenkinek, aki "csúnyákat" ír róla :) -
#37535 no igen... -
#37534 Viszont egy privát neked szóló üzenetet elég nagy taplóság kiposztolni nem? Nem őt védem hanem úgy általánosságban! -
RAMyMamy #37533 -
HJ #37532 Kémek a Sasfészekben! Csakhogy hozzuk a II. világháborús feelinget :))))