58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • St3vEn
    Megpróbáltam feltenni a Call of Juarez magyarítását (első rész) de a telepítő elindítása után azonnal leáll OleSystem Error.
    A játék eredeti steames. Erre van valakinek valami megoldása?
  • Baker1
    Úgy értette, mint pl a FIFA, SIMS, BiA: HH. Anyám, nektek még fordítás sem való, mert nem értitek meg a magyar anyanyelvet.
  • NiGhTM4R3
    Egy baker-féle pénzlehúzós majmot ne hasonlítsunk már a hivatalos fordítókhoz. Kevered a szezont a fazonnal.
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2017.08.20. 22:33:06
  • Andriska86
    Igen, és pont ezért van az, hogy ma már egy darab hivatalos magyarítás sem jelenik meg.
  • NiGhTM4R3
    Pár nap aztán majd úgy is terjedni fog a megosztókon, ahogy az eddigiek
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2017.08.20. 22:09:08
  • endorphinz
    a magadfajta hiéna akkor se kapna tiszteletet ha fordítónak tartanám :)
  • Baker1
    Helló, helló kiscsávó! Azért add már meg a fordítóknak járó tiszteletet! Őszintén megvallva, ha ilyen helyesírással kapok megkeresést, nemhogy programot, de még válaszlevelet sem küldtem volna. Először tanulj meg írni, aztán jöhet a többi!
  • blackroy
    Ha te vagy az Alex nevű srác, aki megkeresett a Wolfenstein magyarítással kapcsolatban, akkor pontosan tudod, hogy mit válaszoltam a leveledre. (de nem azt amit ide leírtál).
    Valóban nem volt elég szabadidőm sem és a lendület is elfogyott (értsd: szartam az egészre), de nem hagytam veszni a projektet, hanem átadtam egy olyan csapatnak, akiknek a nevéhez több ilyen típusú játék fordítása is fűződik.
    Szóval lehet szidni a Baker csapatot, de ne feledd el, hogy ők áldozták rá a szabadidejüket az Old Blood magyarítására.

• Aryol
    Ez remek hír!
  • Andriska86
    Örömmel jelentem be, hogy elkészültem a szövegek fordításával :)

Mint írtam, a fordítás következő szakaszában végigjátszom a játékot és javítom a hibákat.
    Ezután még kiadom tesztelésre, de utána már ti is játszhattok vele :)
  • Andriska86
    Csak az a volna ne volna :)
  • endorphinz
    nem találtam programot amivel lefordíthatom, blackroy meg azt mondta inkább rajta ül minthogy segítsen, itt se válaszolt senki. akkor még volt időm és kedvem, hála istennek most már egyik sincs
  • grebber
    Pont most írta le...

"én megcsináltam volna ingyen ha kapok bármiféle segítséget a fordítással kapcsolatban de mindenki szart rám"
  • Andriska86
    Ettől függetlenül te megcsinálhatod ingyen nyugodtan.
  • endorphinz
    szóval blackroy elkezdte a wolfenstein the old blood magyarítását csak egy idő után nagyívben szart rá, én megcsináltam volna ingyen ha kapok bármiféle segítséget a fordítással kapcsolatban de mindenki szart rám, erre most a retek baker kiadja mindezt pénzért :D
  • St3vEn
    Köszi, ki fogom próbálni :)
  • Anonymusxx
    van; http://www.gibberlings3.net/widescreen/

ezekhez jó.
    Planescape:Torment, Baldur's Gate: Tales of the sword Coast, Baldur's Gate II: Shadows of Amn, Baldur's Gate II: Throne of Bhaal, Icewind Dale: Heart of Winter and Icewind Dale II
  • St3vEn
    Esetleg olyan mod van e amivel a felbontás feljebb vehető? Illetve akkor már a Baldurs Gate 1-2 esetében is?
    Nekem tökéletesen megfelelne a klasszikus is, csak lehessen magas felbontásban 16:9-es arányban.
  • takysoft
    Nincs Icewind Dale II EE
    Nem is hiszem, hogy lesz...
  • kasa85
    Köszönjük előre is nagyon várom a Honosítást :)
    Nagyon jó Game félre raktam Szeptemberre akkor
  • Andriska86
    A Hellblade szövegeinek fordítása 86%-on :)

Ha megvan, akkor letöltöm a patchet, és hozzáigazítom annak a szövegeihez. Vasárnapig ez meglesz.
    Aztán átnézem az anyagot, közben végigjátszom és javítgatom. Ez lesz jövő héten.
    Utána kiadom tesztelésre, addig készítek hozzá telepítőt.
    Ha minden jól megy, szeptember 1-én kiadom a fordítást, hogy a hétvégén már játszhassatok vele :)
  • St3vEn
    Esetleg az Icewind Dale 1-2 EE-hez is készül hozzáigazított fordítás?
  • Daermon
    Hajrá! :)
  • takysoft
    Nagyon szépen köszönöm az infót.
  • St3vEn
    Az szép! Kitartást hozzá :)
  • Aryol
    Aki szeretne segíteni az XCOM 2 fordításában, ide írhat: [email protected]
    A fordítás jelenleg 10%-on áll.
  • kisgomb81
    Helló. Készül az EE-hez a magyarítás. Sok új szöveg van benne (Több ezer sor).
  • grebber
    Jaja de csak azért mert egyre elérhetőbb távolságba került a Dragon Age 3
  • Daermon
    Ez igen jó hír :)
  • nulladik
    Tesztfázisba lépett a Divinity Original Sin című játék magyarítása! Ennek örömére kaptunk egy kis ízelítőt.

• experto11
    Ha jól tudom vannak a játékba új küldetések és azok nincsenek lefordítva.
  • St3vEn
    Új szövegek? Mármint a The Black Pits II: Gladiators of Thay-ben van? Vagy hozzányúltak a klasszikushoz is? (Shadow of Amn, Throne of Baal) Amúgy mit javítottak az eredetin, belekerült a nagyobb felbontás és ennyi?
    Sok értelmét nem látom beszerezni, ha valaki a klasszikusra vágyik ilyen dlc szerű kiegészítések miatt.
  • experto11
    https://drive.google.com/file/d/0BwqQh_-5bMZ_WUl0X0FZNDNScVU/view

Nem rég csinálták meg de az új szövegek nincsenek lefordítva.
  • St3vEn
    A Baldurs Gate 2 EE-hez nem lesz hozzáigazítva a fordítás?
  • FartingSquirrel
    Persze, de az alapverzióban csak a menü lesz magyar. A dialógusok fordítása a kiegészítővel érhető el, természetesen nem ingyen, szóval érdemes inkább a Season Passt megvenni, úgy kicsit olcsóbb.
  • experto11
    Szia
    Wolfenstein magyarítás fizetős lesz?
  • chris0000
    hi.
    jól haladsz...várjuk...:)
    üdv.
  • TBTPumpa
    Yep. Ha tudtam volna a klasszikus kiadáshoz felfrissítem a magyarítást, ellenben már ott is kukázta a régi MPQ fájlrendszert a Blizzard és az újnál is. Fórumokat böngésztem, de semmi értelmes megoldást nem találtam. Van mód az új fájlok kibontására is, csak a visszatömörítésre nem találtam semmi használhatót (a kibontás ugyanazon az elven alapul, mint az MPQ fájloknál, csak visszatömörítésnél van eltérés). A klasszikus StarCraft-nál van 3 MPQ fájl (patch, StarCraft, BroodWar), de azokkal nem foglalkozik a játék, ha törlöm őket, akkor is elindul és játszható - a Data mappában vannak az új tömörített és kódolt fájlok, azokkal kellene kezdeni valamit és akkor fordítható lenne. A szinkronos magyarítás pedig MPQ alapú, hiába módosítgatom, nem foglalkozik vele a klasszikus játék. Persze, ha ez sikerülne, akkor azonnal fordíthatóvá válna mindegyik Blizzard játék (StarCraft 1.18, WarCraft III 1.28, StarCraft Remastered, StarCraft 2, Diablo 3, Overwatch, World of WarCraft). A HearthStone pedig amúgy is fordítható - sima TXT-ben vannak a szövegek, karakterlimit és ékezetlimit sincs. Mindent kezel, Unityben írt program, csak sokat kell frissíteni a szövegállományt, mert számos frissítés érkezik a játékhoz.
  • takysoft
    Tudom, hogy long shot... de esetleg a Starcraft-ra ránézett valaki? Nekem fizetésig nem pálya a dolog mondjuk, bár a Blizzard jellemzően nem plain textben szokta tárolni a dolgokat sajnos.
  • St3vEn
    Azért köszi az eddigieket :)