58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • FartingSquirrel
    Ez erdekes. En ugy tudtam, hogy a lay a fekudni es a lie/lying a hazudni. De szotar azt mondja, hogy mind a ketto lehet fekves. (Bar csak a kis "keziszotarat" futottam at, nem gugliztam ra.)

Amugy esetleg meg lehetne az, hogy ott hamukazott a csaj mellett, es kijavitja arra, hogy alukazott. (Igy az eredeti jelentes is megmarad.) Bar lehet, hogy ez egy kicsit gagyi.
  • Sunsetjoy
    Ez nem fektet/fekszik akar lenni?
    Esetleg én megnézném más nyelven is, hogy esetleg ott hogy oldották meg. Nekik is dolgozni kellett vele, hiszen gondolom angol eredeti volt, abból kellett nekik is poént forgatni :)
  • Baker1
    Néztem a fekszik szó szinonimáit, ott ezek szerepelnek: hever, heverészik, elterül, fetreng. Ebből lehetne összehozni valamit. Szóval az 1-es hempereg a csajjal és a kettes jegyzi meg, hogy mondjuk nem hemperegsz, hanem fetrengsz? :P
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2017.08.14. 16:01:54
  • Andriska86
    Tunyál/tanyál, nem tudom, az sem vicces... :)
  • Baker1
    Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Két fricc között van egy kis "szójáték", de magyarba valahogy nincs fantáziám, hogyan lehetne átültetni. Konkrétan erről van szó:

1. fricc:So, I was laying in bed next to this girl and..."
    2. fricc: Lying."
    1. fricc: What?"
    2. fricc: You were lying in bed. Not laying."
    1. fricc: Laying, lying. What's the difference?

Lényegében a 2. fricc a helyes szóhasználatra próbálja tanítani az 1. friccet. Szerintetek hogy lehetne lefordítani?
  • Stopposmadar42
    Többen kérdezték lesz e hozzá igazítva, jelenleg nem tervezem! Jelenleg mást tervezek ha az nem jön össze akkor inkább a D2-nek állnék neki.
    De ha jól emlékszem valaki mintha elkérte volna a fordító tool-t és a szöveg fájlt hogy összemixelje a dolgot.

Üdv
    Stoppos
    Utoljára szerkesztette: Stopposmadar42, 2017.08.14. 05:02:49
  • grebber
    Darksiders Ramasteredhez készült hozzáigazított magyarítás vagy valaki dolgozik rajta?
  • FartingSquirrel
    VA-11 Hall-A

A Far Cry bőven elég lesz egy nagy projektnek. Már hónapok óta folynak az előkészületek... :D
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.08.12. 22:12:44
  • experto11
    Köszönöm szépen a választ.Far Cryhoz hasonló nagy projektre gondoltam.
    Jusplathemus mit fordít?
  • FartingSquirrel
    Már mire gondolsz? A szokásos Telltale-projektekre vagy valami más, nagyobb dologra?
    Andrisnak segítünk majd a Hellblade fordításában, illetve tesztelésében, meg most Jusplathemusnak tesztelünk.
  • experto11
    Gondolkoztok a Far Cry Primal mellet másik projekten?
  • FartingSquirrel
    Egyik sem. :)
    Nem kell miatta annyira izgulni, csak az új weboldalunk lesz, amin már évezredek óta dolgozunk, de sehogy nem akar elkészülni... Majd egyszer, talán. :)
  • experto11
    Szia
    Azt szeretném kérdezni hogy talehunters oldalán írtad hogy a Far Cry Primal mellet lesz egy másik bejelentés is.Másik bejelentés egy játék fordítás lesz vagy egy rendezvény?
  • FartingSquirrel
    Nem láttam, hogy a Ubisoft magyar fordítókat keresett volna, szóval nem hiszem, hogy lesz.

Persze tévedhetek. :D
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.08.12. 17:28:40
  • experto11
    576 azt írják hogy magyar felirattal jelenik meg.Szerintem a megjelenés előtt 1 hónappal fog kiderülni hogy lesz-e vagy nem.
    Utoljára szerkesztette: experto11, 2017.08.12. 17:04:35
  • blackroy
    Elindult az Assassin's Creed: Origins magyar lokalizációhoz egy polgári kezdeményezés.
    Csatlakozz te is a petícióhoz és reménykedjünk, hogy a UbiSoft fontolóra veszi.
    https://www.change.org/p/ubisoft-assassin-s-creed-origins-gets-hungarian-language-subtitle
    Utoljára szerkesztette: blackroy, 2017.08.12. 16:56:20
  • blackroy
    Szerintem semmi rosszat nem mondott, mindössze a megoldást írta le, ami a lokalizációval kapcsolatos kérdéseiteket megválaszolja.
  • experto11
    Neked mi bajod van?Tudjuk hogy neked tökmindegy mert úgy is bundlába veszed van de sokan pl én ha lenne megjelenéskor magyar felirat akkor lehet hogy megvenném.
    :)
    Utoljára szerkesztette: experto11, 2017.08.12. 15:46:22
  • grebber
    Mire én kiadok érte pénzt addigra nélkületek is kiderül
  • nulladik
    rendben megkérdezzük, de neked nem mondjuk el
  • grebber
    Okosak ügyesek szépek vagytok tudtok angolul supportnak egy mail és kiderül....Hajrá
  • MoRT2195
    Én valami olyasmit olvastam kb 1 hónapja, hogy úgy volt, hogy jön magyar felirattal, de a Ubisoft mégis visszakozott és nem lesz benne magyar felirat. Most, hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom.
  • experto11
    Sziasztok
    576 azt írják hogy magyar felirattal fog megjelenni az új Assasin creed.
    Steamen az van hogy nem lesz magyar felirat de az Ac 4 is az van írva ott hogy nincs magyar felirat és az magyarul jelent meg.
    Nagyon őrülnék ha tényleg magyar felirattal jelenne meg.
  • MoRT2195
    Nyugi, tőled nem veszünk már semmit se annak... :D
  • xido
    a Long dark lesz majd bővìtve most,hogy story mód miatt lettek új szövegek?..vajon az átvezető videók is fordíthatók.?
  • Andriska86
    Igen, erre most elég jó esélyt látok, de persze ne vedd készpénznek, amíg nem futott le a telepítő.
  • JonasSandor
    A módosítások patchek stb miatt elég nehéz.
  • nulladik
    akkor ez most talán el is készül? :)
  • FartingSquirrel
    Andriska86: Küldtem egy üzenetet. Ránézel majd? :)
  • St3vEn
    Á sikerült egy félig meddig/módosított másik módszerrel.
    Feltettem, elindítottam angolul, csináltam egy mentést. Az alap exe-t kimentettem. Magyarítás fel, exe vissza.
    Ami igazából mondhatni az a megoldást amit te írtál, de az az exe nem jó, ha azt rakom vissza, kéri a 2-es CD-t hiába "teszem" vissza indítófájlra. (kell az eredeti telepített exe)
    Köszi mindenkinek a segítséget.
    Utoljára szerkesztette: St3vEn, 2017.08.09. 23:31:05
  • FEARka
    "A magyarítás tartalmazza az 1.1-es módosított exe-t, melynek köszönhetően nem kell koptatnod a sok pénzen megvásárolt eredeti Play CD-t! J Szükség esetére elhelyeztem az eredeti indító alkalmazás biztonsági másolatát is a telepítőben, hogy ne kelljen újratelepítened a Játékot, ha valamilyen gond merülne fel a későbbiekben… [Vampire.exe.backup]"

Próbáld meg hátha az eredeti exe-vel már nem kér kódot.
  • St3vEn
    Sajnos nem jó. Magyarítás nélkül nem is kéri, intro átugrása után simán bejön a menü. Magyarítás fel és kéri a kulcsot, de nem fogadja el.
  • Andriska86
    Öt szép szűzlány egy őrült írót nyúz :)
  • grebber
    Gagyi... Ezt árvíztűrőtükörfúrógéppel szokták :)
  • Daermon
    Sok sikert!
  • Andriska86
    Akkor bele is vágnék :)

• Andriska86
    Közben ránéztem a Hellblade-re, sikerült kinyerni a szövegeket.

Elvileg visszaimportálható a dolog, azt még nem próbáltam, de ha menni fog, akkor nekikezdek a fordításnak :)
  • nulladik
    miért lenne baromság?
    egy rakás korai hozzáférésű játékhoz készül/készült magyarítás

csak pár példa: Conan Exiles, The Long Dark, GRAV stb...
  • Andriska86
    A hivatalos fordítások nyilván fejlesztés közben készülnek.
    Ha esetleg kiszivárog a szöveganyag, az is fordítható.
  • JonasSandor
    Ha nincs kész a játék fordítani se lehet, hol hallottad ezt a baromságot hogy fejlesztés alatt álló játékokat fordítani?