11630
  • Z33noo
    Sirok :D :D
  • ntex
  • coolpet
    :D :D :D

Preston: Te egy fasza csávó vagy, lépj be közénk! Köllesz
    Én: ÖÖÖ hmm hát jó, ja persze
    Preston: Király!, Figy ha már ilyen jó csávó vagy legyél a főnök.
    Én: Mé, hát de izé, na jó vállalom.
    Preston: Oké ez megvóna, akkor most főnök úr mennyé, szabadiccsá fel telepeket a zsarnokok uralma alól, oszt ha végeszté jer velem azt foglald vissza az erődöt amit otthagytam. Ne aggóggyá, mi is ottleszünk, s majd háturó fedezünk.

:D
  • PiszkosFred
    Jaja, lasd Preston! Zsenialis!
  • Although
    Valamilyen szinten hatott, hogy sokan FNV színvonalat kértek tőlük. A sztori és a karakterek ezért lett több mint egy alap Beth játékban. Nem fekete és nem fehér jól hozták össze az F3 résszel is. Elfogadható színvonal lett, persze ha te a mai világ felült lovagja vagy a fehér-fekete küzdelemnek. Négy láb jó két láb rossz. Akkor ez zavaró lehet. És persze ha körbenézel a világban rájössz azok akik kurvára fehérnek hirdetik magukat mint Brüsszel. Azok sokkal feketébbek mint akiket be akarnak mártani. De ez messzire vezet. Az Obsidian a mester A Beth meg kísérletet tett ezzel a résszel szerintem nem lett rossz, persze lebutított konzol játék de a történet és a karakterek messze jobbak mint agyonsztárolt Skyrim karakterei és története.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2018.10.18. 20:15:29
  • Kroki105
    Köszi, nem lettek szimpatikusabbak.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy a mutik mindegy hogy sterilek e vagy sem, képtelenség kiirtani őket, a computer visszaspawnolja őket folyton.

• Andule
    koszi a kiegeszitest, itt meg nem jarok, meg csak ugy-ahogy mukodo telepuleseim vannak, a szakmazasba meg nem vagtam bele. Vendor contract-al eddig nincs bajom, SH-ban Carla arul mindig egyet es a drive-in melletti bufeben a venasszony is szokott arulni. inkabb az a gaz h csak lassan frissul az inventory-juk. (hosszabb nappal/ejszakas verzat valasztottam es igy lett lecsokkentve 5 napos frissitesre de szvsz eleg gyer)
  • Kroki105
    Ez is segíthet kicsit:
    Insignificant Object Remover

nekem még ez van:
    PhyOp - Overhauled Optimized Textures

+ vivid all in one, +FAR
    Az én vidkarim se egy sztár , gtx 750ti, de egész jól megy ezekkel. 50 fölött az fps, van néhány szarabb hely, ott kb 35-40
    Tegnap egy kósza gondolat erejéig felröppent hogy kipróbálom a f76 ot, aztán megnéztem mi a minimum gépigény, és akkor biztossá vált, hogy Far Harbor lesz majd felfedezve következőnek.
    Bár azt azért nem teljesen értem, hogy ugyaz a szar kinézetre szinte mint az f4, de a min vidkártya 500 ról 900 ra kell ugrani.
  • SaGa
    A horizon termeléséhez egy kiegészítés. Ha nem az alap resources menüben ülteted a terményeket, hanem a horizon Architect menüjéből a dupla annyit termőket, azoknak ugyan három „mag” az ára, és nem is tudod te leszedni, de ha valamelyik faluban húsznál több egységet termelnek valamelyikből (vagyis legalább hét egyforma palántát ápolnak a faluban), a húszon felüli termés minden nap bekerül a resource „munkapadba”, a vízzel és egyebekkel, pl vendor creditekkel együtt. És a resource munkapadok akkor is kapcsolatban állnak egymással, ha nincs karavánút két falu között.
    A fentiek miatt érdemes egyes falvakban csak egy-egy fajta növényt termeszteni, de abból minél többet.

Az őrtornyok meg akkor fejlődnek igazán, ha a településen legalább négy van belőlük és mindegyikben van hozzárendelt őr. Cserébe két automata fegyver is van mindegyiken, amikor elérik a megfelelő szintet.

Illetve a spécibb cuccok gyártásához nem elég a perkeket felfelé húzni, meg kell találni a megfelelő leírásokat, magazinokat is, illetve fel kell tuningolni a falvak megfelelő képességeit is. Ez utóbbihoz kellenek a spéci munkapadok, melléjük rendelt mérnökkel, műszerésszel, katonával, stb. Nekik feladatokat lehet kiosztani a feladatokat kezelő aszatlnál, amitől okosabbak, erősebbek lesznek, jobban be tudnak segíteni a contracted gyártásokba. Illetve gyártani kell a horizon fő munkapadjánál a settlement upgrade-ket és felhasználni. Az megnyitja a következő upgrade lehetőséget, amihez ha megvan minden anyagod és tudásod, elkészítheted és léphet vele következő szintre a falu.
    Az elején igencsak bosszantó tud lenni, hogy ugyan megvan a fegyverkovács perk szükséges szintje, de ahhoz, hogy legyárts valami egész alap fegyverkiegészítőt, vagy lőszert, kell a ballistic képesség 30-as szintje, amit vagy megtalált füzettől, vagy a faluban dolgozó fegyverkovácstól fogsz elsajátítani. A fegyverkovács egy olyan munkapadnál dolgozik, aminél te nem tudsz, de ő, és vele a falu fegyverkovács képessége fejlődik.
    Vagyis nem elég magadat fejleszteni, a falukat is érdemes és te is fejlődsz velük.

Engem igazán egy dolog idegel néha a horizonnál, a vendor contractok alacsony száma. Az elején a postaládában ugyan van kettő, meg a kereskedők egy részénél is lehet venni, de minden a faluban épített kereskedelmi egységhez vagy gyógyszerárushoz, orvoshoz kell egy-egy. Vagyis folyamatosan kevés van belőle. Nem is emlékszem, hogy bármelyik kereskedőtől tudtam-e másodszor is venni.
  • Kroki105
    Az a baj ezzel, hogy így lvl 70-re én lettem a játékban az isten. (persze csak a PA-ba ) Akár jobbkézzel eltörhetem Maxon gigáját, míg ballal tarkónlövögetem szemből a rámrontó lovagocskákat. Ok, kicsit el van túlozva, de lényegében azt tehetek már amit akarok, mert annyira erős lettem. Egy halálkarommal is bunyóztam. Így meg nevetséges kicsit, hogy csatlakozzak bármelyikhez, hisz úgy tudom(nám) elpusztítani őket, hogy észre se vennék, és olyanra formálhatnék mindent, ami nekem tetszik.
    Persze ha a játéknak ezt a részét figyelmen kívül hagyjuk, igazad van.
  • Tono34
    Köszönöm, kipróbálom.
  • Kroki105
    Ejj hogy nem tudok értelmesen írni...
    "De a lényeg hogy így jó a dolog, nincs fehér és fekete, úgymint sokszor az ezelőtti Falloutoknál". + SE (ez a szó kimaradt)
    Így se lett sokkal értelmesebb, de talán már érthetőbb. Pont hogy ott se volt, és ez a jó.
    sry
  • ntex
    Értem. A HD7770 1GB VRAM-ja eléggé lekorlátozza a lehetőségeket.

Vivid Fallout - All in One - Ezt esetleg megpróbálhatod, letöltések között fentről lefelé haladva (Best Choice - Best Performance - 1K) egyre kisebb textúrák vannak a packban. Próbáld meg az elsőt, ha rosszul fut tőle a játék töröld le és tedd fel a másodikat, ha az sem akkor marad az 1K verzió ami a legkisebb.
  • Tono34
    A játék elmegy rajta, nagyon nem is szaggat, de jó lenne ha "szebb" lenne. :)
  • Andule
    a helyzet az h eleg jol osszefoglaltad a F4 fosztorijat es h miert irto gagyi es antifallout az egesz. (Tegyuk hozza azt is h milyen rohejes az is amikor a 'faszagyerekek' aka BoS, nem tud kiirtani 2-3 lovaggal plusz ventri-vel egy alap muti bazist de ezek akarjak leuralni a Commonwealth-t.)
    Btw elsore en Institute-os befejezest hoztam ossze (nem azt akartam ugyan) es sztem az a legfaszabb mert abba lehet belekepzelned a legtobbet, igy utolag az tetszik a legjobban.

Az vhogy nekem sem stimmel amugy h a f1-2ben mi volt annyira ketpolosuan fekete-feher de folos belemennunk igazabol.

Es egy kis osszefoglalo a Horizon-rol eddig (wall of text, ahoy):
    Alapvetoen otletes cucc ahogy kvazi minden mindennel osszefugg vagy vmire epul. Eleg sokaig tart osszehozni igy egy alapfelszerelest ill elegge fontos szerepet kapnak ezaltal a telepulesek mert egy ido utan fel lehet huzni oket annyira h a kajara, piara tobbet ne legyen gondja az embernek de idovel akar h szinte semmire ne legyen gondja. Itt meg nem tartok ofc de latom a potencialt elottem. Viszont amig idaig eljut az ember addig masszivan kell porszivoznia minden szart amit meglat mert nagyon keves dolog van ami nem kell vhova vagy ne lehetne csinalni belole vmi hasznosat. Az atvarialt sulylimit miatt sztem tobb mindent tudunk magunkkal cipelni ugyan de meg lvl18an ahol most jarok is rendszeres h kifutok vmibol ami pedig erosen kellene. (Keramia, adv circuitry, etc) szoval alapvetoen jo ez a szisztem de talan picit tul van tolva mivel eleg sokaig kell magadnak csinalni repetativan a dolgokat annak ellenere h peonjaid is termel(het)nek neked boszen. (H egy peldat mondjak: a kajahoz viszonylag sok hus kell amit az ember vadaszik kalandozas kozben; ahhoz viszont h ebbol rendes fott cuccot csinaljon kell meg egy rahedli zoldseg is. namost az elejen konnyen lehet paradicsomot szervalni de ami a legtobb dologhoz kell az a repa ill kukorica. Ebbol viszont nem sok van szal erdemes neked elultetni majd idonkent visszanezni es leszuretelned majd ujraultetned h biztosits egy allando alapot a peonok altal. csakhogy mikor magad szureteled akkor kb 20-30%od van h egy zoldseget kapj a tobbire meg rohadt vackot ami egyedul a komposztba jo. (Amibol idovel fertilizer lesz ami meg feltolja az eselyt 40-50%ra) szal jo ez a szisztem de az elejen masszivan kell nekunk is szuretelnunk pluszba amitol ismetlodo lesz ez a resz es hamar unalmas. (Merthogy azert neha nem art kajat is csinalni ezekbol h ne haljunk ehen/szomjan.) A vadaszat soran meg sztem rohejesen keves hus jon egy par szaz kilos radstag vagy mirelurk-bol meg akkor is ha raksz az ezt erosito skillre.
    Ebbol az egeszbol adodik is h onellatonak erdemes menni mert kb minden aranyaron van ha venni akarod. (Mert igazan keves dolog lesz amit valoban el is lehet adni mert nem fogod hasznalni) igy viszont a gazdasagi resz pont ugyanolyan hasztalan lesz mint az alapjateke. (ott soha nem koltottem semmire) es itt bizony jol jonne ha lehetne toltenyt venni de eddig senkinel sem lattam olyat amit en hasznalok. (308/.50/5.56, shoti, plazma) szoval allandoan arra vagyok szorulva h szetszedjem a folos toltenyeket h abbol gyartsak magamnak ami kell. Viszont sosincs annyi h csak ugy durrogtassak a nagyvilagba. Mert pl az automata fegyverek baromi taposak de iszonyat zabaljak a skulot viszont ha az ember varatlan belefut egy mythic deathclaw-ba akkor nem kezd el filozofalgatni h lojjon-e vagy sem hanem csak igyekszik az ellenen tartani a celkeresztet.
    A harc amugy sztem alapvetoen konyebb, legalabbis megbocsajtobb a nagyobb hp pool-nak koszonhetoen ami sztem hiba. Nem surun volt h hirtelen, egy mozdulattal vegzett volna vmi velem es akkor is a kulonbozo negativ effektek es a mar alaposan megapadt eletero kombinacioja volt a dolog mogott. De ha az ember eljutott odaig h kepes rendszeresen kotszert csinalni maganak es meg radaway-t is akkor onnantol mar csak a tobb hp-t erzekeli es h emiatt a harcok kevesbe halalosak. (Inkabb az a ciki amikor mar skulo szinte semmi szal kotelezo eltalalni a telepules elott feltuno es megtamado stingway-eket vagy nagy szarba kerulsz)
    Azt amugy nem tudom h a black boatfly vagy a mirelurk es haszonszoru tarsaik mergezeset visszavette-e a keszito de szinte viccesen semmit nem sebeznek. (Mint ahogy egy tankbot raketai sem voltak instakill mint ahogy szamitottam ra ... igaz mara eleg jo lett a vertem lehet az fogta meg ennyire (mondjuk nem is fullba kaptam hanem csak mellem robbant egy-ket szerelembomba). Meg nem is hasznalom az armorsmith extended igazitott verzioja altal nyujtotta dolgokat es mar van 145/150 ballistic/energy armorom. (Ami sztem sok)

A mod mondjuk ugy be~/visszahozza a hasznalati alapon fejlodo skillrendszert is amikre "erosen" ra lehet segiteni a szintelepeskori perk-ekkel. azert az idezojel mert par skill fejlodik annyira magatol h sztem folosse teszi perk-bol kolteni ra, legjobb peldaja a zarnyitas vagy a felfedezes. (ez ahhoz jarul hozza h nagyobb esellyel talalj ertelmes cuccokat ladakban)
    tobb craftolhato cucc kapott egy elerendo skill minimumot is amitol valoban lehet erezni amikor a karakter vmihez el kezd erteni es vegre le tud gyartani eletmento orvossagokat, jobb felszerelest, stb. megmaradt persze az alap rendszerbol is par dolog, pl a hightech kutyukhoz tobbnyire tovabbra is kell a science perk + vmi masik es egy science skill limit, (peldaul a powerarmor javitas, upgrade-eleshez kell magas skill, min 3as perk es meg az armorsimth-bol is egy 3as perk).
    kezdeskor nem 21 pontbol gazdalkodunk hanem 29bol es szintenkent ugyanugy egy pontot tudunk szetdobni mint alapbol ... lvl5ig legalabbis amikor megnyilik az opcio (egy max 10esre huzhato) perk-hez ami ad 5 pontot azonnal ha rakunk ra. Ezzel akarta kompenzalni a jatekosokat a sokkal lassabb, tobb mint duplajara elnyujtott szintlepeshez a keszito. (cserebe ha nem hasznaljuk ki ezt akkor lassan ugyan de no a sebzesunk ami ha jol remlik vegul sok szint utan +10%on megall) {es mellesleg ezzel magyarazta a nagyobb eletero dolgot is}

mint irtam a telepulesek fontosabba valtak az alapanyagok vegett mint voltak az alapban de hala ha az ember nem akarja akkor nem kell orakat "elbasznia" a kialakitasukkal csak legyen eleg peon akit be lehet fogni dolgozni a frissen ledobott femgyujtobe vagy besorozni az ortoronyhoz (amibol pl tudunk lerakni olyat ami a telepulesfejlesztesekkel egyutt pimpelodik, ezaltal kapva extra lovegtornyokat es nagyobb vedelmi erteket). a mod a teljesitett kuldikert sokszor ad a mail rendszeren keresztul vmi hasznosat, pl azonnal toborozhato embereket vagy pl skillfejleszto magazint.
    maga az epitkezes, craftolas kevesebb xp-t general ami nekem tetszik mert vhol rohejes volt azert szintet lepni 90+on mert kiepitettem egy elhetonek tuno bazist a helyi idiotaknak akik egy pokrocot nem csinalnanak maguktol ... viszont mivel sokkal hangsulyosabb a 'csinald magad mozgalom' (eloalapanyagok, stb) ezert abbol meg igy is jon eleg. (peldan keresztul: a fullosan tiszta vizhez kell pl szurot csinalni, clean bottles-t majd vegul a vizet magat. a legtobb levesnek ez az alapja de kell bele vmi hus is amit sokszor elotte le kell daralni {itt probalja kompenzalni amugy a mod a radstagbol 2 husi esik dolgot azzal h egy adag szarvasbol lesz 4 daralt porcio mig egy csotanybol egy} es csak ezutan keszul el a husleves. minden egyes megallo ugyan csak 1 xp immar de a vegere igy is kijohet az eredeti osszeg)
    Ha ez igy bonyolultnak hangzik akkor meg lehet nyugodni h amig nem latjuk at addig az is lesz, plane mikor az elejen meg semmihez nem ertunk es csak vakarjuk a fejunket azon h survival 60as skill kell h krealjunk vmit ami legalabb egy 100assal lentebb viszi a sugarfertozottsegunket.
    Lettek beepitett kenyelmi funkciok is, pl fast travel telepulesek kozott, gyarthato mentesi opcio (amit direkt nem hasznalok csak h konnybelabadjon a szemem ha 3 oras etap veszik el mikor szo szerint belefutok egy alpha deathclaw es albino dc cicaharcaba), hivhato robot ami elviszi a folos loot-ot,stb de mindegyikhez van vmi minimalis megkotes is (3as vagy nagyobb populacio az utazashoz vagy ritkabb/ertekesebb alkatreszek a tobbihez mint pl stealthboy) ami szvsz jogos.

Osszegezve a benyomasaim alapvetoen tetszetos igy h szepen ujra kellett tanulni a jatekot megha ezaltal nehol monoton is vagy konnyu de hala masban pont h domborit ez az overhaul. (Pl a toltenyhiany miatt sokszor bocsatkozom kozelharcba, fokepp ghoul-ok ellen mert nekik tobbnyire nem kell sok utes; viszont ha elhibazom oket es elernek akkor garantalt a durva rad mergezes is amitol ezek az osszeutkozesek kivaltkepp izgalmasak es veszelyesek is lesznek. A kezdo kuldik is erosen kurvanyad kategoriaba tudnak kerulni villamgyorsan kezdve pl a BoS-szal
    amikor a ghoul-ok minimum 3szor fektettek meg Danse-t es pereputtyat a teren mire elfogyott az utolso is, majd a synth-ek epuletfelfedezskor daraltak le az osszes harc soran a kovetkezoben h utana segiteni kelljen tech-et felkutatni/ghoul tanyat tisztitani a ket szefosnak h megnyiljon az ut ahhoz a questhez mikor fel kell kutatni az utolso elo tagot az elozo expediciobol minek soran vegigmaszkalhatjuk az eszaki szektorokat nagyon nyugatrol nagyon keletig utkozben megkuzdve a fauna kismillio ocsmanysagaval (hello deathclaw cimbik). esku ehhez kepest a Minutemen-es Corvega-takaritas lvl5on lofasz volt.
    )

Tapasztalataim ugy alakultak ki h csak a kutyaval megyek (tok franko taktikakat lehet kialakitani vele anelkul h akar egy masodpercre is tap lenne), nem hasznalom a +5 skillpoint-os perk-et es a vats-ot.
  • ntex
    Hát nem tudom milyen modokat szeretnél felrakni de szvsz ne nagyon erőltesd a nagyobbakat. Én is próbáltam anno a játékot modok nélkül ugyanilyen VGA-val, 4GB RAM-al és egy E6700-as Dual-Core Intel procival, játszhatatlanul belaggolt időnként még very lowon is, volt hogy több másodpercig állóképek voltak. Valószínűleg leginkább a 4GB RAM miatt volt, de a többi komponensem is kevés volt ehhez a játékhoz.

Amiket megpróbálhatsz:

- Boston FPS Fix
    - FAR - Faraway Area Reform
    - Optimized Vanilla Textures vagy Texture Optimization Project (utóbbi a méretéből adódóan talán több textúrát foglal magában)
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.10.18. 14:44:25
  • Tono34
    AMD Phenom X3 720, 8GB RAM, HD7770
  • Sunsetjoy
    Az Institute-ról
    Nem ők gyártják a környék szupermutánsait, csak ők gyártották - nem szó szerint azért, hogy kicsesszenek a Nemzetközösséggel, csak amit próbálkoztak a FEV vírussal, és nem úgy jött össze, azokat kicsapták oda. A kutyákkal is szórakoztak ilyen téren, azokbóllettek a mutant houndok. Mióta Virgil besokallt és szétkurelta az egész kísérletezést vele, azóta nem foglalkoztak a dologgal.

Elméletileg (ha nem vesszük az esetlegesen vándorló szupermutikat), akkor utánpótlás nélkül (sterilek, tehát nem szaporodnak, nincs hozzáférésük a FEV vírushoz, hogy létrehozzanak újakat, stb.) kitakaríthatóak lennének a környékről, mivel nincs már innen utánpótlásuk.

Strong is az ő kreálmányuk, meg még Swann behemótja is, csak még a háború előttről...
  • ntex
    Mit takar az a "régi gépen van"?
  • Tono34
    Kezdenék egy játékot, de elég régi gépen van, milyen modot lenne érdemes felraknom?
  • Irgum76
    én is így vagyok ezzel
    az Institud nekem a legszimpatikusabb
    oké kinyírtak néhány falut régebben meg embereket rabolnak
    de olyan technológiájuk van amivel tényleg újra élhetővé lehetne tenni a világot
    az is faszság szerintem, hogy bármelyik végkifejleted választod nincs befolyással a jövőre
    jön az end game animáció aszt kész menj vissza guberálni...
  • Malachit
    Ha ennyire nem tetszenek a felsorolt frakciók maxold ki a fosztogató raidereket :D
  • laikuss
    Gondolj arra is, akarsz-e olyan helyen élni (ha már választhatsz), ahol a katonák (spárta) vagy egy kirekesztő vén f*sz (gondolj akire akarsz) parancsolgat.
  • Kroki105
    Kötözködjél csak...
    De mivel már nem elmosottak a textúráim, megbocsátok
    Nyilván nem arra gondoltam, mikor az a küldi lényege hogy nyírjál ki valakit. A Tennpenny tower jut eszembe pl, a 3-ból. Ott nem tudtam megoldani a konfliktust baj nélkül. Vagy a ghoulok vesztek, vagy a toronylakók. Ha még jól emlékszem, elég rég volt már.
    Vagy itt pl a Cabot ház, bár ott azért nyilvánvaló lett ki a hunyó.
  • coolpet
    Mindig megszívja valaki :)
  • Kroki105
    Az az egy kimaradt a fallout pályafutásomból. Egyszer talán azzal is játszani kéne.
    De ha most nem csak a fősztorikat nézed, mellékküldikben is előfordul ez a dolog, gondolom ott is.
    A választás, az így is úgy is megszívja valaki, erre is gondolok.
  • coolpet

F3NV-ben mi volt fehér meg fekete?
    4 végkimenetel volt: NCR, Caesar, House, Meg jómagad világ ura. Egyik sem fehér vagy fekete :D
  • Kroki105
    Minél tovább haladok a sztoriban, annál inkább nem tudok dönteni melyik frakció mellé álljak. (Most nincs szerepjáték, a józan paraszti eszemmel gondolkozva.)
    Valamiért mindegyik antipatikus lesz.
    Nézzük sorba, Minuteman: olyan hülyék mint a segg, a szomszéd tanyára is a generálisukat küldik tehenet fejni. Azt hiszem több szót nem érdemelnek.
    BoS: látszólag ők a faszagyerekek, lenyomják a mutikat, vadgoulokat, raidereket, robotokat. Ad victoriam, anyám kínja... Ezért respect, de jön a DE: aki nem ember, azt ki akarják nyírni. Hancock, Daisy, Strong, Curie stb... egész jó arcok, akik hirtelen beugrottak névről. Őket most miért kéne bántani? Emellett persze kutatják a technikát, dokumentumokat kell nekik hordani. Teljesen logikus, pl. megölik a 200 éves ghoult, aki mesélhetne amennyit csak akarnak a régmúltról (esetleg találhatnának egy ragyás atomfizikust is, ha szerencséjük van) és még csak kínozni se kéne, pár kupak és lökné a rizsát. Takarodjanak ezek is...
    Vasút: félkegyelmű banda, robotokat mentegetnek, mert hogy azok szenvednek... Ok, legyen, még talán egyet is értek, annyira élethűek a szintek, és én is félkegyelmű leszek. De megint itt a De: úgy menti meg, hogy új személyazanosságot ad, és kitörli az emlékeit. Ezt most megint logikusan végiggondolva, ha nekem kitörlik az agyam, és más emlékeket kapok, akkor gyakorlatilag megszűnök létezni. Mintha megölnének. Akkor az egésznek mégis mi értelme?
    Az Intézet meg elég érdekes hely. Kívülről ők a rohadékok, nyírják az embereket, belül paradicsom, idill. A vén faszi jól tudja kábítani az embert a dumájával, meg hát mégis csak a kölkünk. Persze még nagyon odabent nem tudom a felállást, még csak épp bejutottam és körbenéztem. Viszon hatalmas kompjútertudásomnak segítségével bejutottam ide oda, megtaláltam Virgil laborját. Most akkor ezek a gyökerek gyártják a mutikat is?
    Vasútéknak dolgoztam eddig, de parázok, hogy ha folytatom a melót nekik, a Intézeték kitagadnak, pedig ott is biztos vannak érdekes dolgok.
    Legszívesebben mindenkit elküldenék a francba, és alapítanék saját frakciót.
    De a lényeg hogy így jó a dolog, nincs fehér és fekete, úgymint sokszor az ezelőtti Falloutoknál.
  • Irgum76
    valakinek van tapasztalata xbox-os modolásban?

építkezős, dekorációs modok érdekelnének
    illetve a Place Everywhere-hez hasonló valami az nagyon kéne
    és valami klafa időjárás mod
  • Irgum76
    Bazz megkaptam 4-et xboxra
    de nincs az az isten, hogy megszokjam a kontrolleres irányítást
    mire megtalálom mit is szeretnék csinálni hatszor fejbe lőnek
    és xboxra rendeltem meg a 76 is...
    ehh
  • Kroki105
    Köszi, de szerintem sokkal egyszerűbb visszább venni egy fokozatot.
    Legendary enemy is jön elég, legutóbb egy mutánstanya kifüstölésénél rögtön kettő is egyszerre. De a többi se mezei muti, ilyen atomparancsnokkiképzőjanicsártábornokizé nevű brutál förmedvények. Olyan visszavonulást még nem látott a világ, mint amit ott levágtam.
    A végén azért beadták a kulcsot, de mikor pörög a gatling többfelől, meg rakéták jönnek, az szép tud lenni egynek. Nagy a sansz, survin meghóttam volna, így se sokon múlt. S így utólag jobb érzés volt épp túlélni, mint épp meghalni lett volna.
    Szerintem ne akard elrontani a legendary gyakoriságát. Ha folyton azok potyognak, elveszik az értékük. (próbáltam olyan modot, nincs értelme )
  • coolpet
    Én nem használtam stimpacket, pedig lvl30 voltam. Radaway és Rad-X sem volt. A Pscyho meg erobuff ilyeneket se szedtem soha, sok a melékhatása.

A lényeg, hogy legyen nálad elég víz, azzal gyorsan visszatölti a HP-dat.
    De igen, sokszor tényleg nyűg az is hogy ha túlterhelem magam eltörik a lábam :)
  • ntex
    Van arra is megoldás :)

Én csak a mentés részt használom belőle, minden mást meghagytam úgy ahogy a survival-ban lenne. Ez a csak ágyban lehet menteni szerintem is baromság, főleg hogy sz@rá modolt játéknál nem garantált a CTD mentesség, volt 1x így is hogy vagy 45 percnyi játékom ment kárba mert elfelejtettem menteni aztán egyszer csak kivágott a játék egy helyen. A quick travel kikapcsolása amúgy sokat dob az élményen, feltéve ha használsz pl. Traveling NPCs modot, amivel ugye szinte bárhol összefuthatsz baráttal vagy ellenséggel és nem csak a kietlen pusztaságban kell kutyagolni tudván hogy úgysem nagyon találkozhatsz senkivel sem. Az evést - ivást néha én is nyűgnek érzem, főleg hogy ugye hogy survivalon ha stimpaket használsz akkor éhes és szomjas is leszel miatta, ugyanúgy radaway, jet, psycho használata után is.

GCM moddal pedig asszem az éhséget és szomjúságot is ki lehet kapcsolni, meg egy csomó mást testre szabni. Ezt én még személy szerint nem próbáltam, de mivel olvastam hogy még a legendary enemyk gyakoriságát is meg lehet növelni vele lehet felrakom kipróbálni :D
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.10.14. 01:51:30
  • Kroki105
    Én sose csíptem ezt a survival hülyeséget. A túlélés módban jól szétnézni sincs idő, vagy inkább kedv, csak fussak az ágyhoz, nehogy megdögöljek, mert - ahogy írtad - akkor oda a 2 óra játék. Természetesen én is kipróbáltam, de azzal képtelenség ezt a játékot játszani. Ezernyi hely van, felfedezni való, de ha survizol x óra csak a caplatással telik el. Elküldenek egy questre, fél óra alatt kipucolok valamit a gyorsutazással (persze előtte már jártam arra, van utazópont a közelben), survis kolléga fél óra alatt még az aktuális helyre sem ér el. Ez oké hogy feeling egyszer, kétszer, (mert jó volt, hazudnék ha nemet írnék) de 100adjára már aki ezt élvezi... Azt nagyon tudom irigyelni
    Ezzel a játékmenettel így jó ha végigviszed a főszálat, és utána büszkén lehet mellett verni, és szétfikázni hogy ez egy nagy szar volt. Pedig a lényeg a részletekben rejlik, a sok-sok apró sztoriban, amiket nem biztos hogy felfedezel, ha azon fosol hogy "húúú, két órája aludtam bazmeg, csak meg ne dögöljek!"
    Pl most a vasúttal haverkodok, küldenek folyton ide-oda, föl-alá, kersztül-kasul a térképen, ha azt mind le kéne gyalogolni... hát anyád
    Na meg a állandó zabálás, ivás is csak nyűg egy idő után.
    Persze ez az én véleményem, aztán mindenkinek megvan a sajátja.
    Azért a very hardot hagyd meg, survi után a normál bohózat lenne. De még mindig úgy gondolom, csak a szintet vedd vissza egyel, aztán majd belenősz a puskázásba. Ha folyton újrakezded, tényleg nem érsz el DC-be soha.

• coolpet
    Még nem tudom, de még sosem jutottam el diamond citybe :)

Egyébként Power Armort tervezek majd. És nem survi lesz hanem normal.
    Survi is jó volt de van amikor hiába kapálózol és kerülsz 2 Km-t hogy ne fingasanak ki, valahol felbukkan egy black bloatfly a semmiből és kivéreztet. Szomorú dolog amikor 2+ óra játékot kezdhetsz előlről az utolsó alvás óta.

Tudom, Cigi meg kazetta mód, de akkor is. Van hogy az ember elfelejti.
  • Alanw
    jogos +1
  • Kroki105
    Mégis újra kezded? Még mindig hülyeségnek tartom, de te tod.

Agi 10, Perc 10, ezzel nagyon jó vagy kezdésnek. Azért figyeld hogy ne engedd közel túlságosan a dögöket. Én Luckot szoktam még maxra egy idő után, crit töltő gyorsan teli lesz, ha még a crit banker perket is felveszed, az már nagyon üt. Ha vats-olsz, a perception 10ese jó még, minden ugyarra nyomott lövés növeli 10-15-el a pontosságot. Ez akár az első perk is lehet, nagyon könnyít a célzáson. A vats csík visszatöltő perk is jól jön.
    Jó, survi más kicsit, ott a hp-ra is figyelni kell, de ha meghal mielőtt észrevenne, nem gáz ha kevés.
    Hátrány hogy kicsit gyenge leszel cucc hordásilag, főleg ha két flintát is viszel. Elején célszerű egyet. Vagy companion, vagy lone wanderer, bár ahhoz nem tom van elég karizma.
    Ha az intet 1en hagyod (később azt is felhúzhatod), az idióta tudós perk se rossz, jó eséllyel többszörörs xp-t ad.
  • coolpet
    Ha sniper karit akarok készíteni, akkor hogy kell elosztanom azt a 21 specialt?
    10 agi, 3 str, 3 luck, 5 endu?

Perceptionra tegyek? Vagy hogy?
  • Kroki105
    A FACTOR-t még nem láttam, én is kipróbálom lehet.
    Frankón fölszereljük egymást...
  • coolpet
    Ez jónak néz ki: FACTOR Modular rifle
    EZ lenne egy közelharci darálós

A távcsöves meg: McMillan CS5

Kispityu meg: Officers rifle

Jó kis kombó lenne :)
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.10.13. 14:55:09