11630
-
Andule #10183 Nekem mintha a Homemaker-bol remlene h azzal lehetett lerakni epitesmenubol tan ketfelet is ill. vadaszgepet. -
Kroki105 #10182 Tud valaki olyan modot, ahol vertibirdet lehet craftolni? De csak dekorációként, mert használhatót azt találtam, de arra semmi szükségem. (ok, mondhatod hogy akkor nem használom, csak csodálgatom messziről, de nem akarok hazardírozni olyasmivel, ami igazából nem kell) Tovább épült a kastélyom, és már a helikopterleszállót csinálom, de sehol se találok hozzá modot. Emlékszek hogy nagyon régen botlottam olyan modba, amivel lehetett, de az istenért se találom. -
Kroki105 #10181 Nekem egy hete van fenn, és nem volt semmi gebasz. Pedig elég rendesen rátapasztalódtam.
Ha normálisan felrakod, nem hiszem hogy baj lesz. Nexus mod manager, aztán loot-al sorbarakatod a modokat, és általában ok. A nexuson a mod utolsó hsz-eit olvasd, aztán ha jajonganak, nem tuti hogy megéri felrakni (úgy általában írom a modokról)
Amúgy meg mielőtt felraksz valamit, a mentésedről csinálj biztonsági mentést, aztán ha nagyon szar a mod (CTD meg akármi), nem kell fogni a fejed, hogy hogy uninstalláld biztonságosan. Lehet kárba veszik pár óra játék, de még mindig jobb mint ha 2-300 menne gallyra. Tapasztalat
-
#10180 Azt a snappyt nem ismerem, én csak a településtámadást kerestem ki a falloutwiki-ről előző témában. -
laikuss #10179 Köszi a kielégítő választ.
Tudnál erről is tapasztalatot írni: Snappy HouseKit, snappy_scrap. #10175-ben is írtam? -
#10178 A szimulált algoritmus szerint akár az Institute szinthhadsereggel erejével felvértezett településnek (aminek nincs értelme se, mert limitálva van a defence érték) is van némi esélye arra, hogy egy támadás ellen ellhuljon. Számít az is, hogy mennyi fel nem használt kaja+víz van (azt veszi alapul a támadás erejének).
Ha túl sok a felesleges rabolni való, és a védelmünk is az elérhető maximum, akkor is van 30% esélye a támadóknak.
A legmegfelelőbb védelmi lehetőség az, ha pontosan annyi food+water termelés van a településen, amennyi telepes van regisztrálva oda, illetve a védelem szintje nagyobb, mint 100-telepesek száma.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!When a settlement attack is triggered (and the quest objective appears) and the player character is away from the targeted settlement, there is a chance it will be able to defend itself without the player character's interference, completing the quest objective.This chance is determined by comparing the defense strength (defense rating + population) + a random number between 1 and 100 and the attack strength ((food + water in the settlement) +/-50%) + a random number between 1 and 100. The defense strength is capped at 100, so it's not useful to have more than (100 - population) defense when not responding to settlement attacks. The amount of food + water and the attack strength are also capped at 100, so the maximum attack strength is 50-100 (100 +/-50% = 50-150, capped at 100). When the random numbers are added to the attack strength and defense strength, the total attack value is capped at 150 but not the defense which can go up to 200. This means that high defense is more likely to win, but even when it's maxed out there is still a fair (30.6%, roughly 1/3) chance to lose to an attack on a "rich" settlement.
Therefore, to maximize a settlement's chances of defensive victory while away (without sacrificing settlement happiness), the settlement's defense rating should be equal to (or greater than) 100 minus the total population of the settlement, and there should only be enough food and water (each equal to the total population) and no more. For example, if a settlement has a population of 13, it should have at least 87 defense, exactly 13 food, and exactly 13 water.
Results of a settlement attack simulation using Bethesda's algorithm (sample of 10M simulated attacks for each case):
Food + Water Defense + Population Attackers win %
0 1 48.5
0 25 27.7
0 50 12.2
0 75 3.0
0 100+ 0
50 1 85.7
50 25 70.4
50 50 49.5
50 75 28.3
50 100+ 12.8
100+ 1 97.7
100+ 25 91.4
100+ 50 78.4
100+ 75 53.7
100+ 100+ 30.6
És jól emlékeztem, a települések 24 órás időzítője attól számítható, hogy először lett aktiválva a workshop/építő mód. Tehát az időzítőkor számol támadási esélyt is. -
Irgum76 #10177 én normálon játszok és Tenpines Bluff-nál mindig megtámad egy robothorda ha elkezdem a robotos küldetést
és folyton szétkenték a számat
amikor már harmadszorra játszottam mondom leszarom dögöljenek meg, nem érdekel
erre még két nap múlva is under attack-ban voltak vittem Adát meg a kedvenc fegyvereimet lezúztam őket
erre kiírja, hogy sikeres volt a mentőakció és a két telepes felkászálódott a földről ahol addig gubbasztottak sebesülten
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.09.12. 18:59:10 -
#10176 A megtámadásról annyit, hogy volt olyan telepem, ahol állíg voltak fegyverezve az emberek és nem 0.38-as csőpisztollyal, volt 4db power armoros defender lézerpuskákkal, meg tele volt szórva MKII-es gépágyúval.
Megtámadták, én nem mentem.
Elesett a település, és pár telepes meghalt.12 ágyúból 1-et kellett javítani.
Szupermutik voltak de sima csöves fegyverekkel.
Szerintem tökmindegy mit építesz ki, van hogy mindenképp bukod. Ja és a gyorsutazás nem visz oda időben mert beleszámolja a program.
-
laikuss #10175 Közben látom ezt a Snappy HouseKit, ez tényleg jól néz ki. Viszont látom ezt a snappy_scrap fájlt, ez tényleg biztonságosan használható, mert eddig a scrap módokról csak rosszat olvastam (belenyúlnak a játékba és összeomlás)?
Snappy HouseKit-hez kell az MCM vagy valami más?
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2018.09.12. 17:49:51 -
laikuss #10174 Szóval akkor nincs olyan, hogy "várjanak míg kiérek" valahonnan ahonnan nem tudok teleportálni. A többit tudom, jól felszerelt és erős védelmet kell csinálni, csak mégis jobb lenne ott lenni, csináltam már olyat is, hogy egy korábbi mentést visszatöltöttem és akkor elötte csak a felszin közelében akcióztam. -
#10173 Az a helyzet, hogy a települések megtámadása 24 órás ciklusokban fordulhat elő azt hiszem, akkor számol különböző településértékekből és véletlenszámból ki egy esélyt a megtámadásra. Valószínűleg minden település külön ciklust kap aszerint, hogy a nap mely részében "aktiválta" az ember elsőre (úgy, hogy telepes került bele, meg rabolnivaló).
Én csak valami általános, a játékmenet MINDEN pontjára érvényes időlassítását látom itt alkalmazhatónak, hogy a játék ideje lassabban teljen, így a felbukkanó (a településed támadás alatt van) üzenet / küldetés hosszabb idő után válik sikertelenné (vagyis hogy nem mentél segíteni), vagy pedig jó védelmű település esetén sikeressé.
Mármint ha a kérdést jól értelmeztem. -
laikuss #10172 Sziasztok!
2 év után ujra elővettem a játékot, mostmár egy két módot bele tettem.
Azt kérdezném, lehetsége-e olyat csinálni, van e olyan mód, amivel késleltetni tudom időben a telepeim megtámadását, amikor egy objektum legeslegalján vagyok? -
Alexzel #10171 Magyarul videóban: A Fallout Menedékek Kegyetlen Történetei
Esetleg még (Spolierek ha nem ismered a Fallout részek történetét): Miről szólnak a Fallout játékok?
Utoljára szerkesztette: Alexzel, 2018.09.11. 18:21:10 -
Kroki105 #10170 Köszi, most már valahogy csak sikerül megoldani.
Tegnap beüvegeztem az ablakokat, 60 darab üvegfalat kellett fölrakni Kíváncsi leszek hogy néz majd ki éjjel, kivilágítva.
-
Zozo0122 #10169 Aki még sosem tette meg, annak érdemes ránéznie ERRE a listára. A Fallout univerzum összes ismert menedéke (vault) és annak rövid története. Talán a legizgalmasabb és legérdekesebb dolog az egész Falloutban ez a projektsorozat :D -
#10168 Van egy olyan mod is, ami növeli a power lines maximális hosszát, talán még választani is lehet, melyik változatot rakod fel, én a 3x hosszabbat használom. -
Irgum76 #10167 Itt van egy rövid de klafa tutorial
annyit még hozzátennék, hogy engem zavarnak a derékmagasságban futó vezetékek úgyhogy én utcalámpákat használok sorba kötve és onnan húzom be a "wifis" sugárzóhoz
illetve egy tipp a place everywhere-t használom ki arra, hogy ne keljen tökörésznem a távolságokkal az erőforrás közelében leteszem valahova amit rá szeretnék kötni
összekötöm egy rövid kábellel és aztán húzom a megfelelő helyre így nem kell félórát azzal tölteni, hogy most elér oda ahova tenném vagy sem
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.09.11. 09:24:57 -
#10166 Adótorony.
A kisebb kicsi rádiusz, a nagyobb nagyobb rádiuszban szórja wifin az áramot.
Ezen kívül vannak ilyen falra szerelhető csövek, és ott van egy lapos korong, amit radiátornak hívnak. Az is erre való.
Üdv, P -
Andule #10165 Ha emlekezetem nem csal a Workshop dlc-vel jott vmi ize ami drot nelkul, kvazi egy adott sugaru gombben biztosit aramot es van is ra mod h a gomb nagyobb legyen. Sajna sosem hasznaltam azt az elemet tan csak itt olvastam h mire valo is lett volna de vki tuti megmondja sztem be vagy keress vmi Ws dlc-s tutorial videot es sztem benne lesz az is. -
Kroki105 #10164 Azt hogyan lehet megoldani, hogy az áram miatt ne kelljen összevissza drótozni a házat? -
Kroki105 #10163 Akkor ez a jobbik verzió hogy nincs hiba se nálad, se nálam. -
#10162 Jaja, Spectacle Island lesz az :) -
#10161 Kroki105: rájöttem a múltkor írt Valentine-os dologra szerintem. A Far Harbor szövegfájljában van valamiért Nick-es szöveg, ami tök ugyanaz, mint ami az alapjátékban van, onnan szívhatta be azokat a sorokat.
Érdekes, néhány Minuteman küldi meg a Nuka World szövegfájlban szerepel, és képes onnan is behúzni ugye a szövegeket, azt már mondjuk elvileg javítottam korábban.
Valószínűleg mert helyszínfüggőként más kontextusba kerül Nick az FH-ban, meg Preston a NW terén.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.09.10. 19:50:56 -
Kroki105 #10160 Köszi, köszi
A Látványsziget nevű helyen, asszem így van magyarra fordítva. Keleten a part mellett van a minutmenkastélytól nem messze. Bazi nagy hely, bazi nagy csíkkal, ha nagy valamit akarsz építeni, itt van hely rendesen.
-
#10159 Tök jó!
Hol húztad fel? -
#10158 Marha jol nez ki, gratula :) -
Kroki105 #10157 Kívülről nagyjából kész lett. Az a tervem, hogy vendortól szerzem be az anyagot, elég gyorsan dugába dőlt. 20k kupakból maradt 6k, az összes fellelhető betont bezsebeltem, de pikpak elfogyott, onnantól konzoloztam. Több mint fele építőcsík még üres maradt, ennek örülök. Már csak be kéne rendezni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Kroki105 #10156 Ahogy néztem még tapétát is pakolhatsz némely falra, külsőleg és belsőleg is. Faszán meg lehet építeni a dolgokat, csak győzzed anyaggal. -
#10155 Restart megoldotta.
Micsoda szuper építmények vannak benne... Ezzel kellett volna kezdenem nem pedig elcsapatni 3000 betont és acélt :)
-
#10154 feltettem az ingame mod menüből a snappy-t, és újratöltötte a gamét, majd nyomtam egy continue-t.
Semmilyen billenytűre nem reagál, nem megy a karakter, nem interakciózik, a pip boyt nem lehet előhívni... -
#10153 Azt a rohadt, én meg szenvedek a vacak gyárival... -
Kroki105 #10152 Azért így végignézve a felhasználók beküldött képeit, egy kis kreativitással eszméletlen dolgokat lehet felépíteni. Hatalmas ötlet volt berakni az építkezést a játékba, enélkül már rég elfelejtettem volna hogy létezett fallout4. Persze a moddereknek is nagy a szerepe ebben. -
Kroki105 #10151 Aha, a játékban levő épületek alkotóelemeit tartalmazza. snappy housekit -
#10150 Ez valami mod hogy ilyen falakat tudsz?
Csak mert az alap között én nem látok ilyent.
Mármint az összes dlc között. -
Irgum76 #10149 én erő 5-el szoktam kezdeni
amikor megvannak az alap perkek med, puska, armorer, esetleg gun nut,
aszt lone wanderer (ezt nemrég tudtam meg itt, hogy Dogmeat-re nem vonatkozik úgyhogy a legtöbb esetben klafa) + 50 teher kapacitás de ehez 3-as karizma kell szóval nálad nem jászik
akkor ráteszek egyet az erőre aszt strong back-et felhúzom kettesre +50 szintén
+ Backpacks of the Commonwealth ahol találni lehet a hátizsákokat, ridikülöket az is +40-50
ez egyáltalán nem táp tök jól kivan egyensúlyozva pl találhatsz +40-es zsákot de strong back nélkül negatív módosítót ad agi-ra de ha strong back 2-es akkor +1 end és upgradelheted, hogy +20 ballisticet is adjon mondjuk elég sok bőrt el kell használni hozzá
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.09.08. 21:37:13 -
Kroki105 #10148 Nekem most a beton a gond, elfogyott az összes. De most kihagyom a konzolcsalást, majd árustól szerzek, legyen mire elverni a sok kupakot. A szigeten készül az új kecó, ledózeroltam már csaknem az összes rajta levő fát, követ, szirszart, úgyhogy lesz elég hely a csíkon építeni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#10147 Van egy mod, amiben anyagtípusra lehet guberáló állomásokat építeni, tehát az ott dolgozó telepesek csak olyan fajta cuccot gyűjtenek. Persze ehhez ugye sok település kell sok guberálóval :) -
#10146 Köszi, meg is építettem.
1-es endu és 1-es cha van, szóval nem sokat bírok, de a lényeg, hogy lesből instakill legyen a dolog.
Olyan problémám van, hogy ha betonházat építek, abban vannak íves falak, letört élű falak, de tetőből csak 2 fajta kocka van.
A másik gáz, hogy tömérdek acél kell kozzá. Nem is lenne gond a beton, de az acél az marha drága.
Meg ugye ha nem shipmentben veszem (ami 0 súlyú), hanem összeguberálom, akkor meg tonnákat kell cipelgetni :( -
Irgum76 #10145 igen így van csak azért jól eldugták a menüben
én is csak nemrég fedeztem fel
illetve nem néztem mit csinál azt hittem ilyen béna dekor valami
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.09.08. 19:16:50 -
#10144 Ha nincs mellette külön ablak, akkor nem kell semmi extra tudás, csak az alapanyagok.
PLÁNE, hogy ez a Wasteland workshop terméke, nem a Vault 88 DLC hozadéka :D