11630
  • Kroki105
    Villámosbigyula... nézd meg a wikin, ez az original neve.

Azt itt most nem teljesen értem hogy mit fizetsz, ha azt ingyen adták elköltésre. De egyetértek a nézeteddel.

A skyrim se-t én is próbáltam. Asszem a mágia tanítókig vergődtem el, de ott feladtam, mert alkalomadtán ctd volt. Ok, van néhány mod (10-15, nem mint itt 120), bár "loot"olva is volt, és nem jelzett hibát, mégis kilépett néha. Leszedegetni se lehet úgy a modokat, mint f4 ben, hogy ellenőrizzem melyik lehet rossz. Mentett játékot se tölti be a hiányzó mod nélkül, mert hibásnak jelzi. Aztán hagytam a francba, nem volt kedvem újrakezdeni nulláról.

• PiszkosFred
    Elvi kerdes. Egyetertek a Creation Club koncepciojaval, sot, tamogatom, mert mukodik a dolog es nem ellenzem, ha kiadok es fejlesztok felkarolnak moddereket, azok otleteit es meg is fizetik oket.

De olyanert nem vagyok hajlando fizetni egy petakot sem, amely addon nem mas, mint egy nyomorult reskin, amelyet en megcsinalok 10 perc alatt a szerkesztovel. Vagy amely a jatekban talalhato elemeket, objektumokat teszi elerhetove, epithetove, hasznalhatova, stb. Ezek tipikusan ingyenes cuccoknak kellene lenniuk tovabbra is.

Survival mode Skyrim SE-hez peldaul az egyetlen olyan termek jelenleg, amelyert hajlando lennek fizetni (ha nem lenne meg ingyen), mert komplex, ujdonsagot tartalmaz a jatekhoz kepest es mert erdekesnek talalom a tartalmat/koncepciojat. Meg akkor is, ha van ingyen alternativaja, a frostfall es tarsai.

Szoval nem koltottem eleddig egy fillert sem az ajandek 100-as tokenbol, vagy mi ennek a megnevezese :) (ellenben mas jatekokban kisebb vagyont havi szinten, foleg az mmo vagy online survival jatekok viszik a penzt - a mocskok, mindig olyan kinalnak, ami kell)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.01. 16:17:56
  • Kroki105
    Látom te még az alap 100 villámosbigyuládat sem költötted el. Én már az elején... Ha picivel értelmesebb lennék, akkor később leárazáskor a gauss-t is behúzhattam volna belőle. De én unlockoltam a pipboyskint (akkor még nem volt más), amit utólag ingyen is kínáltak. Ja és persze azóta találtam az UCO modot is, ahol bármilyen alapcuccot olyanra festhetek ami jól esik. Csak hogy tökéletesre csiszoljam az elkövetett balfaszságot...
  • PiszkosFred
    Megint ingyen van par skin a CC-ben. Semmi extra, nexuson ezer jobb van, de hat ingyen van, hatha kell vkinek.
  • Kroki105
    És tényleg, csak a marha építészek párhuzamosan húzták fel a hidat a folyóval, nem merőlegesen...
  • coolpet
    Nem is értem miért csodálkozol a hídon.

Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.10.31. 19:02:03
  • laikuss
    Igen a vasúti híd árulkodó, azt hiszem nincs is ép vízfeletti máshol.
  • Andule
    az biza konnyu kerdes :P
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Graygarden folott
  • Ellaberin
    1. Az egyes lábosokban lévő ételek majd mindegyike így néz ki. Nem is értem mit vársz egy poszt-apokaliptikus világban? Gundel palacsinta nem kéne? :D

2. Ma is szokás a - általában szárnyas - vadat a wc-ben fellógatni érlelés céljából (valamint a keletkező bűzök egy budiban nem annyira rendszer idegenek :). És amennyiben a csontozás során nem vágod át az inakat bizony a test így marad egyben míg az idő meg nem oldja ezeket a kötéseket :D

3. Vannak bizonyos kivitelező cégek amelyek csak a-tól b-ig dolgoznak és vannak amelyek c-től d-ig. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a két vége a dolgoknak nem ér össze.
    Az hogy a végeredmény ilyen szakadt, repedt meg nem különlegesség; mit vársz 2 milliárd Ft / km-ért, német minőségű utakat? Na persze!
    :D:D:D
  • PiszkosFred
    3. Vagy vasbetonbol keszult es a bomba ledobasa utani tizedik percben jott egy csapat szabolcsi gyorsreagalasu betmen es vittek a betont is az acelhaloval egyutt. :)
  • Darun
    1. Sztem valamilyen leves. A sima kaják között is található, bár a negyedik részre már kajából is rengeteg van. Felteszem ez ilyen Fallout gulás suppe lehet.
    2. Sztem meg egy élő áldozatukat szegelték fel a wc falára, a vérnyomokból itélve nem várták meg, mig lerohad róla a hús, hanem kicsit meggyorsitották a folyamatot.
    3. Ezt viszont kivételesen tudom. Az autópálya azon szakaszát valamikor a múltban a Magyar Aszfalt Zrt közreműködésében kicserélték (függetlenül attól, hogy az az út beton és nem aszfalt) és mint tudjuk, a magyar utakon észlelhető jelenségekből, az út egyszerűen szublimált.

Köszönöm a tapsot, a virágot az öltözőbe kérem, a csokit helyben fogyasztom. Ha még kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzám bizalommal. ;)
  • Sunsetjoy
    És hányan tudják vajon ebből a képből amúgy, hogy hol készült ez a leszakadt autópályás kép?
  • Kroki105
    Végül is...
    Csak azért volt fura, mert az azelőtti szakadásnál a földön volt a leszakadt rész.
  • laikuss
    3. kép - ez attól függ, ha mondjuk telibe találta valami akkor ne keresd, csak kisebb darabokban távol.
  • Kroki105
    Igen, igen, utólag a tanult zöldbőrű figyelmeztetett a társ szó dupla használatára, de sajna épp kicsusszantam 20 perccel a szerkeszthetőség határidejéből.
  • Kroki105
    Jártamban-keltemben fotóztam érdekes képeket.
    Az elsőn, mi lehet az a trutyi, amit előszereretettel zabál egész Commonwealth? Ez egy muti bödönben fő, de láttam már raidereknél fazékban, de saját tűzön is ez szokott főni. Nagyon gusztustalan így kinézetre...

A másodikon egy budi felett csüngő hullát látunk, egy muti tanya egyik mellékhelyiségében. Ezzel a képpel több gond is van. Először is ez egy budi, ahol ugye nem étkezni szoktunk, de ezen már nem is akadok fenn. A hulla gyakorlatilag már csak egy csontváz, de akkor miért nem esik szét? A magyarázat az lenne hogy a szupermutáns kis falatokat vághatott le a csontról, és így fogyasztotta el az áldozatát. Természetesen a wc-n ülve, a nem működik táblával az ajtón, hogy mégis csak nyugodtan tudjon nasizni.

Aztán itt a 3. kép. A kérdés nem az hogy hol van rajta a kutyám, az túl egyszerű lenne, még én is megtaláltam. Az érdekelne, hova lett a leszakadt rész? Egy deka törmelék sincs a földön a dupla autópályából.

A válaszadók között nyereményeket sorsolok ki, az első 3 hely MacCready felajánlásával kerül kiosztásra.
    Fődíj: egy fejlövés 250 méterről
    2. ugyanaz 100 méterről
    3. megint csak egy fejlövés 47 méterről
    A helyezetteknek sem kell szomorkodni, a Super Duper Markt ingyen "Viheted, ha túléled" utalványokat oszt szét közöttük. A boltban természetesen tiltott a fegyverviselés.
    Ezenfelül egy különdíj is kiosztásra kerül. Tanult kompánion társam, Strong, egy egzotikus utazást ajánlott fel, a beleiben.
    Mindenkinek jó tippelgetést kívánok....
  • Although
    Ez valami óriási.
    The Train
  • PiszkosFred
    Egyertelmu volt, minden ertette mi a BOSS, szerintem csak a "poen" kedveert kerdezett ra, en meg magaslabdanak veltem, es a korabbi naci/"ubermensch" parhuzam utan igy probaltam lecsapni. :)
  • SaGa
    Hamár, akkor számomra broderhood of stained steel… Számomra a legellenszenvesebb banda az egész FO univerzumban, rögtön az enklávé után.
    Az elírásért meg bocs, automatikusan rájár a kezem a boss-ra…
  • Sunsetjoy
    Brotherhood of INOX :D

Coolpet: SaGa ötletét továbbgondolva, a fordítótársammal is egyetértésben "automatizált védelem" "automatizált védelmi rendszer" "automatizált rakétavető" "automatizált gépfegyver/nehézgépfegyver" vonalra álltunk rá.
  • coolpet
    :D ez betalált :)
  • PiszkosFred
    Lehet, hogy Brotherhood of Stainless Steel :)
  • coolpet
    Mi az a BOSS?

Brotherhood Of Steel Szégyenbanda?
    Egyébként mi lett a turret szavazás eredménye?
  • Although
    Ez legalább még az aminek indult. A fallout 4-el bezárólag. Egy élő lélegző világ. Emberekkel hús vér nem pedig Marvel hősökkel. Nem herélte ki a Beth mint a TES sztorit, full idiótákkal.
  • Although
    Tökéletes írás :) Igen a világ ilyen érzelmek mentén operál és ezzel jól lehet hatalmat szerezni. A mi világunk tökéletesen mutatja. Ahogy hatalmak jönnek mennek ahogy Fred is írta. Ki a minutmen ki a BOSS ki az Intézet :) SaGa azt gondolom a dolgok ismétlődnek. A II. világháború olyan nyomott hagyott az emberekben, hogy létrejött az Európai álom. Amit mi épp szétverünk. Preston csak pillanat. A hatalom mindig ilyen lesz. Nekem semmi bajom vele. Mint karakterrel. A bolsevik is azt mondta a kisemberekért van. Közben nem. Preston félék végül sose nyernek mert ha felépítenek valamit azt mások a hatalom megszerzésére használják. Az USA tökéletes példa. Már rég nem létezik az amiért anno ősi Prestonok harcba mentek. Sőt az ő kezük sem volt tiszta.

Maxson. Nem képmutató nem hazug hős vagy nem hős, ő az aminek látod hibáival erényeivel. A játék készítői jól rakták össze a végjátékot. Hiszen mindenki a maga igazáért küzd. A Brotherhood synth mentes világért. Miközben övé lesz a világ. Valóban mikor a Brotherhood megtámadja minutmen erődöt. Ott látszik igazán Maxson nem Sarah Lyons. Ő ilyet sose tett volna. De ezek az emberek történetek nem egy rózsaszín tündérmese részei.
  • SaGa
    Valamiért a játékosok többsége lenézi a MM–t. Értem is hogy miért: neked kell minden kis csip-csup üggyel foglalkoznod, nem tudják megvédeni magukat, neked kell odarohanni és legfeljebb ha megköszönik. És igen, a MM erről szól ebben a játékban (és az USA történelmében is). Az egyszerű kisember, a hozzá hasonlókkal összefogva képes legyen megvédeni magát, akár az aktuális hatalommal szemben is.
    Tudom, senki se szereti Prestont, de egyszer érdemes felvenni kísérőnek, elvinni néhány akcióra és odafigyelni arra, amit menet közben csak úgy mondogat magában. Pl: a legnagyobb baj az Commonwealth-ben, hogy az emberek nagyrésze nem látja sőt, nem is próbálja látni a „nagy képet”… (csak a maga kis problémáival törődik, a faluja határáig lát). És te lennél az, akinek fel kell nyitnia a szemüket.
    Egyébként Prestont sokfelé hősként fogadják, ha magaddal viszed, a faluban jobb kedvűek lesznek a helyiek. Vagyis tudják, hogy létezik a MM, azt is, hogy értük harcol, meg azt is, hogy kicsik, de ha ők is beszállnak, még „nagyok” is lehetnek. Nem hatalmat akarnak, hanem nyugalmat és védelmet a „hatalmat akarók” ellen, legyenek azok a synth mumusok, a raiderek, vagy a BOSS. Bár az utóbbiakhoz még nem volt szerencséjük egész eddig, nem tudják, hogy az még a másik két bagázsnál is rosszabb világot hozna rájuk, ha sikerülne véghezvinniük a terveiket. A legjobb világ az, ahol egyik sincs jelen, vagy maximum kordában tartható, elenyésző számú kisebbségként, hogy emlékeztessenek rá, ilyenek is vannak a világban és az ilyenek felelnek a konfrontációk kiélesedéséért, mert hatalmat akarnak, maguknak, bármi áron.
    Igen, ezek jórészt mögémagyarázások, beleérzések, de az RPG attól nem céllövölde, hanem szerepjáték, hogy ilyen mögéképzelésekkel alakítod a saját kis szerepedet, életedet ebben a világban, ezek miatt tűzöl ki magad elé komolyabb célokat annál, mint lelőni többezer lényt, embert. Sajnos a végjátékokban nem hagytak a játék készítők igazi esélyeket, jó lenne, ha ki-ki maga dönthetné el, melyik frakcióval akar olyan szinte összekapni, hogy akár kiirtani is hajlandó őket, maradéktalanul és kiket kímélne meg. Bár, ha a frakciótag megtudja, hogy te nyírtad ki a főnökét, valószínűleg nem lesz hálás érte, hisz ő a halotthoz, az általa képviselt ideológiához hű, nem hozzád, még ha néha meg is mentette az életedet, vagy te az övét. Az ember ilyen.
    Az meg engem vajmi hidegen hagy, hogy Maxsonnak és a Fathernek is igaza van a maga szemszögéből, az én szemszögem nem az övék. Akkor sem, ha Maxson valaha jobb sorsra érdemes kissrác volt. Az elmúlt, ott maradt a nevadai sivatagban. Aki itt van, az egy olyan alak, aki számomra ellenszenves nézetek mentén akar végezni emberekkel is. Father múltja se érdekel. Nem köt hozzá semmi. Nem láttam, ahogy felnőtt és amit képvisel, az nem tetszik. A synthek alapvetően nem érdekelnek, ha békén hagynak én is békén hagyom őket, ha megtámadnak, én viszonzom a tüzet.
  • Although
    Annyiból perfekt, hogy van a minutmen, azok akik idealisták és jó sokan vannak van a játékban egy frakció akiket a nulláról kell felemeljenek. Alapvetően jól felépített, hiszen mikor már elég nagy leszel, a Brotherhoodnak is problémát fog jelenteni a minutmen.
  • Although
    Fallout 4 jól mutatja amiről Fred beszél a világunk mozgató rúgója az érdekek, ahogy az első világháborút a nyersanyagért való hozzáférés, hozzá nem férés robbantotta ki, a második egyenes következménye volt, hogy nem zárták le. A fallout 4 egy olyan világban mozog ahol megtörtént a legnagyobb katasztrófa amitől mi csak tartunk. Más érdekek más szempontok de alapvetően a világ újjáépítésről alkotott eltérő elképzelések konfliktusa amiről szól, szerintem.

Maxsonnak megvan a története, ahogy felnő ahogy a világot érzékeli és az hogy Sarah Lyons fia vezeti a hatalomhoz. A father világtól elzárva ábrándozik egy tökéletes világról ami szerinte ha jól értelmeztem az egészet főleg emberek nélkül képzelhető el. Vagy egy kis számú tudós aki megmarad. Vagyis ők. A minutmen meg, hagyjuk :)
  • Although
    Tények? De hagyjuk mert ez nem az a topic. Ismerned kellene a világot kontektusban nézni. Tudni azt 45 előtt ez a világ nem létezett. tudni róla 1920 a fél világ a bolsevik ellen ment, amerikai angol csapatok is partra szálltak északon. csak vereséget szenvedtek. Nem fogadták el a létezését. Európát 45 előtt az arisztokrácia irányította. És igen abban reménykedtek majd Adolf megoldja ezt a problémát. Csak a 45 utáni világ ezt kitörli, mert nem szívesen emlékszik rá. 1939-ben jöttek rá Adolf nem úgy fog viselkedni teljesen ahogy ők elképzelik. De mondom keres történelem könyveket. Nekem sajnos a bolsik tele nyomták a fejem a nagy októberi forradalommal. De az se jó ha nem emlékszünk rá. Csinálj a fejedben egy idővonalat 1918-tól 1945-ig. rakd össze a történéseket.
  • Dante73
    Na, akkor nagy vonalakban.
    Anglia hagyta felemelkedni hitlert. Miért? Mert 20 évvel sem voltak egy borzalmas világégés után. Ki az az idióta, aki úgy gondolja, hogy van egy olyan őrült, aki egy újabb világégésbe taszítaná a világot, Látták, van egy hülye zsebdiktátor, aki amúgy gatyába rázza az országát, de le se tojták. Egyszerűen nem gondolták, hogy ez háborúhoz fog vezetni. Nem is igazán fegyverkeztek az elején, pont emiatt. Mire észbe kaptak, késő volt.
    Nem védték meg Lengyelországot. Ennek is van néhány millió oka. Többek közt a (Lengyel) szovjet kötődés, a saját katonai gyengeségük, stb.
    Anglia pedig ott hibás... hogy hibás? Ne is haragudj. de ha igazad lenne, hitler miért is nyugat felé kezdte a háborút? (Tisztában vagyok az osztrákokkal, csehekkel, lengyelekkel) Mert ugye az első három dolog, az nagyjából a "saját" területek visszacsatolása volt... Hitler megosztozott a lengyeleken a ruszkikkal, aztán NYUGAT felé indult....
    És nem mellesleg, népirtásba kezdett....

Csak szólok. Igen szóltunk, aztán csatlakoztunk hitlerhez. Most is szólunk, csak most MI képviseljük azokat az "értékeket", ami miatt akkor szóltunk, majd amihez LELKESEN csatlakoztunk. Pedig értelmes ember már akkor látta, hogy ez bizony bukta. (Mint ahogy most is kellene látni, hogy széllel szemben pisálunk, és ráadásul prosztatarákunk van, tehát nagyot szívunk a végén, az tuti, bár most még elönti a kellemes meleg a lábunkat, a hideg szélben.)

Sajnálom, hogy azok közé a fickók közé tartozol, akik csak azokat a tényeket veszik figyelembe, amik őket igazolják. A többi az manipuláció, hazugság, a másik fél rosszindulata. Amit úgy látom, Te sajnos nem értesz, az az, hogy egy háborúban, a terrorizmusban SOSEM egy oldal a kizárólagosan felelős. De mindig van valaki, aki meghúzza a ravaszt. és a végső felelős bizony az, aki támadott. Azt, az első világháború óta egyszerűen nem lehet megvédeni, megmagyarázni. Azóta nagyjából egy kis helyi konfliktus elég lehet hozzá, hogy világégést okozzon, (Remélem, tisztában vagy mit tartanak az első világháború első mozzanatának, kirobbantójának) mi pedig tartunk ott, hogy egy ilyen a fallout világába száműzzön minket. Azt pedig értelmes ember nem akarja.
  • Andule
    Legyszives fejezd be a szemelyeskedo kommenteket es a hoborgest is es terjunk vissza a kulturalt vitatkozas/velemenynyilvanitashoz, koszi.
  • Although
    És kapcsold össze a Arthur Maxsonnal is mert ez róla szól. Sarah Lyons ahogy Fred írta kedvenc. Meghalt most vannak moderek akik újraírják. Nem érdekel. Maxson a gyerek aki a Fallout 3-ban volt most felnőtt. Megy az úton amiben hisz. Az anyja története soha nem lesz feledés hiszen amiatt tart itt nem?
  • Although
    Tényleg érdekel. Mert lehet ezen túl van más is. Amit nem látok írd le!!!! Tényleg!!!
  • Although
    Bazz meg írj már valami érdemlegeset :D Miért leegyszerűsített én hülye ne haljak már meg hülyén *nevetés* Olyan szar lenne.
  • laikuss
    Megmosolyogtató, ez a leegyszerűsített kirakat történelem...
  • Although
    Tök jó csak a PoE-ra koncentrálni. Nem kell levegőbe beszélő emberkékkel foglalkozni aki érdembe egyetlen mondatot sem tudnak leírni. Ahogy eddig neked sem sikerült.
  • Although
    Oké barátom. Legyél már kedves leírni miben sántít. Én tudatatlan is értsem. Jelzem te lennél az első aki válaszol erre. Úgyhogy epedve várom. Vagy mégsem megfogadtam anno a Conan után elfelejtem ezt a szart amit csináltok.
  • laikuss
    A te szavaidat kölcsönvéve az a véleményem - Nem te vagy az első akinek fogalma sincs a valóságról. - Szerintem neked szánalmasan kevés tudásod. A félműveltség rosszabb mintha semmit sem tudnál. Már az I. világháborúnál is sántít... (Egyébként én nem személyeskedtem, a hülyeség nem azt jelentette, hogy valaki hülye csak nem ismeri a tényeket ezért rossz következtetéseket von le.)
  • Although
    Örüljetek neki!! Komolyan mondom nem az ő korukban élünk vagy Maxson korában :) Életünk szerencsés ég alatt folyt le. De már nem tart sokáig ahogy ha igaz a vén német banya mondta, senki ne higgye a következő 50 év is békében telik :) Na ahogy a conanos barátima mondták azt ismételhetem :) Egy percre se gondoljuk így :) Sőt nagyjából mai mai negyvenesek nyugdíjasok lesznek ennyi maradt :) És már ez is rekord idő :)
  • Although
    Nem te vagy az első akinek fogalma sincs a valóságról. Jó ideje nem foglalkozom ezzel mert nincs értelme a Conanban annak idején nálad értelmesebb emberekkel beszéltünk erről. Mit jelentet a Brit birodalom. Mit jelentett az I. világháború miért törtki miért lett az eredmény Adolf. Jó beszélgetések voltak. Jó ideje a játékok érdekelnek miközben akivel a Conanban játszottam jobban leírta ezt. A te szánalmasan kevés tudásod a hozzászólásod alapján? Mi értelme folytatni ha azt se érted amit leírok? Ha nem érted a Brit Birodalom jóváhagyásával emelkedett fel Hitler? Ha ők hagyták cserben Lengyelországot? Abban a reményben majd Adolf elpusztítja a gyűlölt bolsevik rendszert?

Ehhez neked egyszerű agy tudnod kellene mi miért történt de nem tudod? Így mi értelme vitatkozni. Ha azt sem tudod 1920-ban a Brit Birodalom a világ 2/3-át uralta a nyersanyagok döntő többségét? Mondom úgy, hogy nem is érdekel mert fáraszt a veletek való beszélgetés? Érted? Ahogy a Conanos barátom mondta Horthy és Teleki figyelmeztette a német vezetést ahogy most is figyelmeztetjük őket. Rossz úton jártok. Van értelme? Szerintem semmi. Az I. világháború ahogy a francia vagy amerikai nagykövet mondta nem béke, 20 év fegyverszünet. Adolf megjelent. És élt a pillanattal. De te ezt kicsit sem fogod fel soha az életben. Ez a szép benne :)

Maxson küzd valami ellen ami szerinte a világot az újabb szakadék szélére sodorja :) Igaza van vagy sem :) Az más kérdés szerintem van igazsága :) Még akkor is ha a Brotherhood is egy erőszak szervezet. De a világot sosme a minutmen fogja irányítani :)