11630
  • Kroki105
    Igazad volt, ugyanazt csináltam mint ahogy leírtam, aztán fölvettem a földről inventoryba, kidobtam és nagyobb lett. Az építésmenüben is kipróbáltam, először ott se volt semmi, aztán megmozdítottam és megnőtt a szobor.
    thx
    Bár az fura hogy az inventoryba berakott item nem lett másként jelezve. Volt nálam mégegy teszt földgömb, de mikor fölvettem a nagyot is, az volt kiírva (földgömb(2)). Ledobtam mindkettőt, egyik nagyobb volt, szóval inventoryba nincs megkülönböztetve a kettő, csak ezt akartam kinyögni.
  • PiszkosFred
    Pedig kellene mukodnie barmilyen objektumra, npcre, barmire ami egyedi azonositoval rendelkezik es mozdithato. Ha beirtad a parancsot, lepj ki a konzolbol es probald mozgatni, hogy "frissuljon" a pozicio/meret.
  • Kroki105
    Tudja valaki hogyan lehet tárgyak méretét növelni, vagy kicsinyíteni? A setscale az companionra működik (ha rákattolok, és beírom a setscale "x" parancsot), de tárgyra nem. Az egyik modban, ami kinyit néhány bezárt házat, láttam kisebb olajoskannát például. Valahogy akkor csak lehet...
  • coolpet
    Nem tűnik vészesnek, ha csak nem 1-es az endu mint nálam :)
    Pl a radscorpion one-hit-el. Az a szívás amikor mögöttem előugrik a földből, és mire megfordulok hogy honnan, már nincs fejem...
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.09.18. 13:09:27
  • ntex
    max HP-ból levesz 10 egységet.
  • coolpet
    Emlékszem erre én is.
    Nem is tudom, hogy magamat, avgy a pácienst gyógyítottam e meg.
    Mit is okoz a betegség?
  • Sunsetjoy
    Lesz egy településed (ha mindent megnyitsz), ahol csak ghoulok vannak gyárilag is...
    Telepesre még szánt szándékkal nem használtam a disable-t...

Maga az említett betegség nem múlik el soha, csak a vakcina gyógyítja, amit ha átadtál a másik betegnek, akkor nincs többé belőle.
    Konzollal vagy a vakcinát rakod be az inventorydba, vagy a betegséget kapcsolod ki konzolparanccsal.
  • ntex
    egyetlen vakcina volt amiről döntened kellett hogy odaadod másnak vagy beadod magadnak. Ha előbbi mellett döntöttél akkor csak konzol paranccsal tudsz magadnak addolni másikat: player.additem 00055f10
  • horthy
    Hogyan lehet megszabadulni a Ghoul settlers-ektől ? Szeretnék épkézláb embereket a településeimen . Disable console parancs mit csinál ? Csak felülirja és letiltja azt a ID-t ( azonositot ) ? Spawn-ba nem zavar-be ? Másik Vault 81-be csináltam a Hole in the Wall küldetést . Kaptam valami betegséget . Ez a betegség idővel elmulik magátol ? Mindig mutatja a gyogyszer ikont .
  • Irgum76
    én meg ezt értettem félre :(

a kódot megkaptam de majd ha indul a béta akkor küldenek egy értesítő mélt róla és akkor kezdődhet a pogó
  • Kroki105
    Félre lettél értve, de igazad van, majd megcsinálom.
    Ezzel a házépítéssel megléptem a hiányzó 4 szintet, most már van pancsi csajszi (vízi lány alternatíva) skillem, nem kattog a pipboy sem. Elúsztam a térkép aljába, sarkába, de csalódnom kellett, legalább egy szögletzászlót raktak volna, de semmit se találtam. Ettől függetlenül lehet ott bármi, nem spoilereztem, rosszak a látási viszonyok.
  • Irgum76
    Hi,

itt is megkérdezném, hogy most elindult a 76 béta vagy sem?

mert kódot kaptam hozzá viszont nem tudok a Bethesdához belogolni és hírekben sem láttam, hogy startolt volna
  • Irgum76
    nem azokra a lámpákra gondoltam de tény, hogy így még jobb lett
    én a padlószpotokra értettem hogy ne a talpuk legyen a talajon hanem beletolni a tánc pódiumba vagy minek hívják
    már ha meglehet csinálni
  • Kroki105
    Ha így gondoltad, akkor ez egy jó ötlet volt. Mondjuk amúgy is kicsit csálén álltak a lámpák. A diszkógömb nem tetszik, elegánsabb próbál lenni annál, de úgy látom nem jól csinálja.
    Abba a lámpatartóba gyertyákat lehet pakolni, csak sajna olyan fps dropot produkál, hogy a táncoló lány is belelassul. Már így is néha 35-40 közt van errefele, annyimindent összezsúfoltam már. Egy sima villanykörtével kombináltam, az adja a legtöbb fényt.
    A rabló rúd egy fokkal jobb, mint a zászlrúd, bár még így is kicsit vastagabbnak tűnik. Nem lennék a helyébe, mikor lecsúszik azon a rozsdás szaron.

Saga, az az F1, F2 tipp nagyon ott van A tcl-re sokkal ritkábban van szükség. Kár hogy nem olvastam el a modleírást, csak azért használtam, hogy ne legyen piros a lerakandó tárgy.
  • Irgum76
    nagyon klafa
    egy diszkó gömböt még eltudnék képzelni
    és ha betudnád csúsztatni a spotok alját a dobogóba az még dobna rajta
    rúdtáncoshoz én még annyit láttam, hogy raider póznát tesz be valaki úgy hogy a teteje kilóg a tetőn de gondolom ez nálad nem játszik ha a tető is be van építve
    meg amúgy sem biztos, hogy jobb választás
  • Kroki105
    Tudom hogy kicsit sok voltam, de azért ezt még így utoljára. Elkészült nagyjából az uszoda felső szintje is. A táncosnő, meg a biztonsági ember mannequinbábú, a csaj tud táncolni is, a faszi csak áll. A pultosnő az "igazi" settler. Még rakok majd bábukból pár vendéget, hogy ne legyen olyan üres. Ok, csak állnak, vagy ülnek, de a semminél jobb. A settlerek úgy is elcsámborognának a sziget túlvégébe. Bár ha kikapcsolnám az AI-t náluk, lehet maradnának. Kérdés hogy az visszakapcsolódik e ha kilépek.
    A táncoscsajnál lévő rúd viszont röhejes mint zászlótartó, ha van valakinek jobb ötlete rá, az kérem tudassa velem.
  • laikuss
    Nem, de én már anno játszottam még az "alap" játékkal is és sosem volt ezzel gond.
  • ntex
    Valami ilyesmi volt már nekem is, egyik settleremet el akartam küldeni karavánosnak és folyton ledobta az assignmentet és csak téblábolt Sanctuary-ban, majd egyszer csak kipurcant egy raider támadásnál. Azóta egy másik settler gond nélkül ellátja ezt a feladatot. Biztos valami makacs ürge lehetett De azt sem tartom kizártnak hogy a Sim Settlements kavart be valamit, van egy funkciója amivel automatikusan kiosztja a munkákat a falukban, nem tudom azt használod e.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.15. 12:40:39
  • laikuss
    Na, a Better settlers ennyi volt, leszedtem mert az egyik telepest elküldtem, de az csak járkolt ott azon a helyszinen, nem ment el, a statisztika szerint meg már a másik helyen volt, vártam (sokat), de maradt.
    A szerzőnek már panaszkodtak ilyenről, de ő azt írta, hogy nem ő, meg nem nyúlt az ai-hoz, denem zörög a haraszt... (vagy a paraszt...)
  • laikuss
    Jól értem a Better settlers mortal opciónál csak azok halhatnak meg akik toborzás által lettek, az alap telepesek nem? Ja, de a halandók legalább hsználhatnak ételeket, stb?
    Utoljára szerkesztette: laikuss, 2018.09.14. 19:07:41
  • laikuss
    Köszi, de valahogy nem szeretek konzolos parancsokkal operálni.
  • Kroki105
    Vagy van egy másik opció, kicsit pöcsölősebb, de akkor olyan telepeseid lesznek, amilyet megálmodtál, ugyanis arcot, hajat, testet lehet egyedire szabni. Ugye az eredeti settlereket nem igazán lehet így módosítgatni. Nagynéha ugyan beakad az emberke a nagy semmibe révedve (legalábbis nálam volt olyan), de egy alvás után máris mindenki a posztján lesz.
    Spawnable Unique Settlers
  • laikuss
    Köszi, ránézek.
  • Kroki105
    Better settlers modnál van azt hiszem hogy csak nők, vagy csak férfiak jöjjenek. Azt hiszem %osan is van opció. De már rég használtam, nem tuti.
  • Kroki105
    Hehe, nem tudom hogy abban is lesz e modolási lehetőség. Az dobja meg leginkább az épület kinézetét. Gondolom mivel online játék, nem igazán. Azt olvastam valahol, hogy offline része is lesz (lehet hogy képzelem, már nem emlékszem), de azzal ugye ugyanott vagy, ahol a part szakad.
    Mondjuk az a játék nekem annyira nem jön be, skyrimet se szeretem,mert nincs benne VATS. Az agynélküli csihipuhi meg nem vonz skill hiányában.
  • laikuss
    Van olyan jól működő mód, ami a settlersek toborzásánál állítható a nem, faj, stb.?
  • Kroki105
    Ezt nem tudtam, most tanítottál, légy büszke magadra.
    Azért a tcl sem rossz, ha nem az összes egymáshoz igazodást szeretnéd offolni. Pl mikor a tapétát pakoltam egy falra, a falnak muszáj tapadni, míg az előtte levő lépcső amit inkább nem vennék el, mert bazi nehéz volt összepászítani, akadályoz. De kétségtelenül hasznos, jó tipp, köszi szépen, használni is fogom, mert egyszerűbbnek tűnik. Fenn is van a mod, de nem néztem ennyire utána.
  • SaGa
    Az elhelyezéshez tcl helyett, szerintem, jobb a place everywhere mod. F1-gyel kikapcsolod az egymáshoz igazodást, F2-vel a talajhoz igazodást és máris oda és úgy rakod le a tárgyakat ahogy jólesik. Visszakapcsolás ugyanazokkal a billentyűkkel. A tcl-lel az a baj, hogy a collisiont kapcsolja ki, amitől pl egy generátor bekötése érdekes tud lenni, sose kapcsolódik rá kábel a céltárgyra. Pontosabban az, hogy sose, nem egészen igaz, de többször nem, mint igen.
    A place everywhere-nek van egy buta trükkje: ha nem teszel le egy place.ini nevű fájlt az F4SE\plugins könytárba, nem működnek a gyorsbillentyűk. Elég a place_example.ini-t átnevezni, amiben gyakorlatilag a „gyári” beállítások vannak kikommentelve, de ha megtalálja, már működik. Ha nincs ott, akkor nem.
  • PiszkosFred
    Nagyon remelem, hogy belekezdesz a FO76-ba es ott is felepitesz egy ilyet, mert egyszeruen lakokert/latogatokert kialt az egesz :)
  • Kroki105
    Köszi a tippeket, egyelőre a brighter settlements-et raktam föl, tesztelgettem hogy hogy néz ki jól. 4 variációja is van. Vizet sajna nem világít, azt másképp oldottam meg, de pl a háromemeletes hall-ba már egész jó volt. Alap világításhoz képest zseniális.
    A medence úgy ahogy kész lett. Tisztában vagyok vele, hogy a kinti rész az jobb lett, de azért ezt is elfogadnám. Az első kép éjjel van, a másik kettő nappal.

A felsőszinten egy bár lesz kialakítva, ha lesz hozzá kedvem.
    Az árnyékos reflektormod is jónak tűnik, bár kérdés hogy az fps-t azt hogy csökkenti.
    Azt a zebrinás cuccot majd meglesem, mert jó hangzik.

Amúgy építéshez (ha valaki nem ismeri) érdemes használni a tcl parancsot. Ugye repülni lehet vele, meg átmenni a falon, picit megkönnyíti az építést. De ami miatt még inkább megéri, azok az ugráló elemek kiküszöbölése. Mikor rakod le pl a házfalat, és az a lerakandó kurva elem állandóan kapcsolódna az előtte levőhöz, de te már azt merőlegesen szeretnéd, ott is az aljzat, ráilleszkedne, de a másik elemnek "erősebb a kapcsolódási pontja". Tlc-t on-ra állítod, a már lerakott elemet fölszeded, majd visszateszed. Amíg a tlc aktív, addig ez az elem eltűnik fizikailag (csak látod, de a játék szerint nincs ott), így a lerakandó elemet le tudod pakolni ahova akarod.
    Nem tudom hogy érthető volt e, de ha tetszett, nyomj egy lájkot, és ne feledkezz el odalent a feliratkozás gombra kattintani.

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.09.14. 15:54:09
  • ntex
    Plazma fegyverek miért ilyen szarok a játékban? Nem a sebzéssel van a gond, hanem hogy full recoil compensating stockal meg sniper barrellel is PONTATLAN, kb az esetek felében nem a célkereszt közepébe megy a kilőtt plazma hanem random a célkereszt közepe körül, messzebb lévő célpontok fejét egyszerűen képtelenség eltalálni vele...
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.14. 14:41:39
  • Sunsetjoy
    A brighter settlements lights-ot meg egy olyat használok, ami kicsit lágyítja a településeken megtalálható gyertyák, hordók, gépekre szerelt lámpácskák fényét. Plusz még a 3x növelt vezetékhossz.
    Majd ha meglesz több helyen a világítás kiépítve, beállítom, hogy a köztéri világítás csak éjszaka menjen, nappal ne égjenek a lámpák :)

Ez utóbbit a Zebrina workshops mod segítségével lehet megtenni, van egy terminálról bekonfigolható időkapcsolója, ami az áramforrás és a fogyasztók közé kapcsolva rendezi a dolgot. Vannak a modban más érdekességek is, de csak ezt használom.
    Annyi, hogy vigyázni kell vele, hogy csak a világításvezeték elé kösd, mert mondjuk ha rákötöd a spotlight-ra (defence), víztisztítóra, stb. akkor azt is lekapcsolja éjjelre. Aztán ha a település 24 órás időzítője hamarabb nézi meg a telepesek mondjuk vízellátottságát, mint ahogy visszakapcsol a rendszer, akkor úgy érzékeli, hogy nincs víz és a telepesek boldogtalanok lesznek. Ugye a happiness mérő periodikusan változik, periodikusan ellenőrzi az életfeltételeket.
    Ezért így jobb, ha az éjjelkapcsoló tényleg csak a világításhoz kapcsolódik :)
  • Andule
    na ebben lattam anno, 18:30tol van de ez eleg regi szoval fix h van mostanra jobb mod, de kiindulasnak talan nem rossz ez sem.
    Brighter Settlements Lights, Turret SpotLight with shadows, Construction Light Configurator
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.09.14. 00:30:29
  • Andule
    Tuti h van fenyeronovelo mod lampakhoz es reflektorokhoz mert anno mar egy eleg regi modlistaban is lattam es vmi gyengusz verziojat ugy remlik hasznaltam is.
  • Kroki105
    Igen, és azt hiszem hogy igen, még eddig nem volt semmi baj.
  • Kroki105
    Kösz, de hát örökké lövöldözni kicsit unalmas
    Nem tudom mennyi idő volt, azért annyira nem lehetett sok. Ezzel a moddal egyszerűbb építeni, nagyon adja magát hogy mit hova. Sokkal nagyobb fantázia kell ahhoz, hogy az eredeti építőanyagokból építs valami értékelhetőt.
    A pepecselés szerintem inkább a belső rész összerakása, kívül tudom hogy mit hova miért rakok, hogy nézzen ki, látom ahogy növekedik, de belül a székek, asztalok, szőnyegek pakolgatás már nem olyan muris. De apránként az is meg lesz, és utána tök fasza végiggrasszálni az egészen. Az előző kastéllyal ellentétben itt most az egész bejárható, pincétől a helikopterig... Így modokkal már-már Sims szerű építkezést lehet csinálni, a nagy különbség, hogy itt építés után is van mit csinálni, míg ott 3 napig szaratod a karaktered, aztán megunod a francba.
    Most majd a medencével fogok tökölni, a BYOP moddal csinálom. A fénnyel van gebasz, ugye az egész egy nagy hodály, olyan 6x5 négyzet alapú, és két emelet magas, de nem találok olyan lámpát, ami két emelet magasról bevilágítaná a földet. A víz alatt meg a lámpák nem igazán szuperálnak. Majd még lesem a nexust, hátha látok valami fénnyel babráló modot. Ha meglesz a medence majd azt is lefotózom.
  • Andule
    Minden tiszteletem a tied h mennyit el tudsz szoszolni egy haz project-el :)
    Elkepzelni sem tudom mennyi idot vesz el felhuzni egy ilyet mert pl ha ramjott az epitkezesi inger akkor nalam siman belement akat 5 ora is egy vacak par fahazikobol allo telepulesbe de ez nyilvanvaloan sokszorosa annak.
  • laikuss
    Ja és az utobb említett Homemaker kompatibilis ezzel?
  • laikuss
    Köszi a választ. Egyébként én is így szoktam csinálni, de azért bekérdeztem mert a tapasztalatok érdekelnek. A képen lévőt is azzal csináltad?
  • Kroki105
    Nyertél, tényleg abban volt, köszi. Ezért megnézheted hova raktam föl.

A külseje már egész pofás, bent még semmi sincs szinte, és már vagy 85%-nál jár a csík. Ez egy kicsit elszomorít...