11630
  • Kroki105
    Honnan lehet lézernyaláblövő assaultronfejet szerezni? Szinte már az összes robotalkatrész elérhető, de olyat még nem droppolt egy robot sem.
  • Kroki105
    Van új free cucc a cc-ben (akit érdekel). A szivárvány összes színében PA és pipboy.
  • PiszkosFred
    Ha mar epitkezes es 3. resz: van egy mod hozza (RTS - Real Time Settler), amely lehetoseget nyujt, hogy telepulest huzz fel, vedelemmel, funkcioval stb. Na ezt a nagyon nepszeru modot (de ha nem is modot, az alapotletet mindekeppen) a Bethesda ugy lenyulta es belerakta a FO4-be settlement neven, hogy ennyire pofatlanul meg a Blizzard sem nyult a WoW megalkotasanal, pedig abban sem volt egy betu eredetiseg sem :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.14. 17:41:08
  • silverchain
    Ok, köszi, akkor lehet nekiugrok, csak Fallout 1-2-őt nyomtam, 3 kimaradt, ott nem kellett építkezni:)
  • laikuss
    Szó szerint építkezni nem, viszont kellenek majd "kellékek" mint áramfejlesztők meg ilyesmik.
  • PiszkosFred
    Ha survivalban jatszol, hianyozhat egy-ket lerakott hevero es kut :), de siman kihagyhato az egesz es vegigjatszhato ugy, hogy egy deszkat nem sok, annyit sem szerelsz ossze. Bar szerintem a Sanctuaryban azt a par bevezeto kvesztet erdemes megcsinalni az xp miatt, de az is kihagyhato. Bizonyos mellekkuldeteshez es tortenetszalhoz viszont muszaj lesz epitkezned, lasd Preston es bandaja.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.14. 08:15:57
  • silverchain
    Üdv!

Fallout 4 -et végig lehet játszani, ha egyáltalán nem akarok építkezni? Veszítek valamit történet szempontjából?
  • Although
    Nem multi írtam, mmo de tényleg jó volt felkértek egy kalandjáték készítőt talán a legjobbat és csináltak egy egyedi játékot amit solo játékként sokáig vittem. Vagy érted vagy nem. A mostani vegyes felvágottak, egyenlőre távolról sem, se a Divison se Destiny sem az amire azt mondanám megállja a helyét. Antheim? EAbiotól nem várok semmi csodát. Meglepne ha jó lenne. Az, hogy létezik a műfaj nem jelenti létezik olyan amivel a solo és a multi játékos is elégedett lenne. Az SW ilyen volt.
  • PiszkosFred
    SW? :D Hah, oke, ennyike, nincs tobb kerdesem, en kerek elnezest.
  • Although
    Eddig amit jól megvalósítottak az a Funcom Secret Worldje volt mmoként ezen a téren. Nagyon jó fejtörőkkel, jó solo sztorival, jó multi résszel.
    Nem tartok tőle lesz hasonló a közeljövőben ami tényleg jó, sok idő és erőforrás. Már a secret worldot is elcseszték. Igényszint alakítja a piacot. Amiről te beszélsz az vérgagyi solo sztori általában, multi darálással, amiben az EA most nagymester lett. mikrotranzakcióval kiegészítve.
  • PiszkosFred
    Privat szerver nem a sajat a gepedet jelenti, hanem berelt/dedikalt szervereket, ahol hasznalhatsz modokat es ugy allitod be a vilag valtozoid, ahogy akarod. Lasd az osszes survival jatekot, amihez 99%-ban berelsz szervert egy szolgaltatotol, mondjuk a gportal.com-rol.

Ellentetben a tobbivel, mindig online lesz a FO76, nem lesz offline/local jatekmod, csak es kizarolag online lesz jatszhato, szervereken, ezt mar bejelentettek. Hogy a szervered majd milyen beallitasokat, modokat, stb-t hasznal, rajtad all. De majd csak egy ev mulva. Ha addig nem all bele a foldbe a jatek.

Szerintem Conant single playerben jatszani unalmas. Van a jatekban 800 oram, tudom mirol beszelek. Ebbol kb 10 ora volt single, amikor szar volt a netem, kinszenvedes, na annak offline tenyleg semmi ertelme, egyedul egy teljesen ures vilagban. A bossokat megkarcolni sem tudod csalas nelkul. Arrol nem is beszelve, hogy a vilagod azonnal resetelodik, ahogy kilepsz, a szolgak betoresenek idejet meg hagyjuk. Nonszensz. Hiaba van egy-ket mod hozza, meg azokkal sem. Az a jatek csak online elvezheto igazan, de azt is ugy, hogy ha szert teszel egy-ket baratra, aki segit neha.

Nem kell ide 10 ev, rengeteg sikeres solo es multi keverek jatek van, lasd Division, Destiny, stb. Ilyen lesz az Anthem is, ha egyszer megjelenik. A sztori resze pve es solo, a vilag tobbi resze pvp vagy pve/coop.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.12. 23:21:52
  • Although
    A Funcom új conan játéka használja. Játszhatsz solo játékként is vele. Privát szerver a saját gépedet jelenti. Ha akarod létrehozol zárt körű pve szervert úgymond. De soloként egyedül is nyomhatod kérdés a játék tartalmilag megéri e. Van egy folyamat most ami az új conan játékkal kezdődött. Mikor próbálsz megcsinálni egy játékot ami multi és solo is lehet, kb. 10 év mire érdemben megvalósul. Vagy több.
  • gregoryan
    Valahogy én is így érzem és értelmezem sajna ezt a multit.
    A privát szerver csak jövő év vége? Privát szerver mit takar? hogy lehet hostolni, vagy venni kell hozzáférést egy privát szerver session-höz?
    KB avval kellene kezdeni, nem jövőév vége.....
  • Kroki105
    Ok, bocs, én az előző írásod úgy értelmeztem.
    Az azt megelőző hsz-re már nem is emlékeztem, kicsit rövid a memóriám.
    Ó, de ki is vagy te?
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.11.12. 22:44:47
  • Irgum76
    pont, hogy nem a PvP része érdekel
    és ha összejön egy banda lesznek frakciók akik egymást gyakják
    szerintem...

mint korábban írtam ezek a terveim a jövőre nézve:

"elvileg pénteken már meglesz xbox-ra
    mehetek végre nyugodtan paradicsomot kapálni
    elfoglalok egy szeméttelepet aszt nyugiban építkezek
    (meg leteszem a tűzoltó vizsgát) "
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.12. 21:53:20
  • Kroki105
    Ha nálad a pvp a lényeg, biztos hogy a fallout76 a te játékod? Csak mert számos játék van inkább kihegyezve arra, és ezáltal a megvalósításuk is faszább mint itt. (gondolom én)
    Privát szeró modokkal szerintem zseniális lenne, és pont leszarom hogy egyedül. Majd szólok Curie-nak, aztán jön velem. Hatalmas térkép, sok új felfedeznii való, és a modok miatt a saját izlésedre szabva.
    Ez a multi cucc így twich nézésből nem igazán jött át. A faszi bóklászolt itt, a haverjai már amott öldököltek.. De várjatok már meg, itt egy olvasnivaló még...Vagy épp terminálozott, közbe ledarálta egy odaérő muti, míg a többi máshol csatangolt. Várj, most én is elolvasom, addig őrködj te is . Ez így elég gagyinak hat. De csak látásból mondom, én még nem próbáltam.
  • Irgum76
    engem ez a privát szerver nem hoz lázba
    én nem az ismerőseimmel szeretnék PvP-zni mert másra nem sok értelmét látom
  • PiszkosFred
    Csak most nem lesznek modok, de jovo ev vege jonnek majd a privat szerverekkel egyutt azok is.
  • Irgum76
    csak a találtakat lehet módosítani illetve ha raksz fel modot akkor azt aszem letudod gyártani

xbox-ra haver beszélt rá, hogy így biztos elfut a játék full grafikával meg minden és nem kell PC-t tápolni
    modolás úgysem lesz úgyhogy nem gond
    de azt mondják PC-n szebb a játék mint xbox-on...

Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.12. 20:45:24
  • gregoryan
    meg sem merem kérdezni, akkor miért nem PC-re veszed? :)
    Bár a hírek szerint ugye boxra jön a bill+egér kombó valamikor mostantól. mondjuk lehet nem ehez a gamehez elsősorban sajna ....
  • gregoryan
    Illetve annyi, hogy TÖK új fegyvert lehet gyártani? vagy csak a felvettet módositani?
    Eddig nem találtam tervrajzot vagy iylesmit.
  • Irgum76
    "V-építőmóddal" bocs ezt nem igazán értem
    de alapjában véve igen bedobod a work shop-ba és mikor pl.: fegyvert upgradelsz ott mutatja miből mit használ fel
    lesz bőven bázis ne aggódj Preston majd megoldja agyadra is fog menni a sok baromsága

"Xboxra- means hogy crossplatform a game, vagy akkor te csak külön tudsz játszani?"
    hát ha nem is külön de csak xbox-osokkal a pc-sek csak pc-sekkel és így a ps4 is
    igazából nem is baj mert a billentyűzet+egér kombóval sokkal könnyebb irányítani (még ha sokan szarnak tartják a billentyű kiosztást) így előnyben lennének a PC-sek
    FO 4-et játszottam mindkettővel PC-n sokkal jobb és gyorsabban tölti be a helyszíneket!
  • PiszkosFred
    Hat,
    1. Ha talalsz a vilagban egy munkapadot, akkor ott szetbonthatod azokat a cuccokat, amelyeket amugy is meg tudnal munkalni ott. Vagyis armor workbechnel az osszes armort le tudod bontani elemekre, weapon workbenchnel fegyvereket, stb.
    2. Ha berakod a workshop reszbe a lampadat, akkor a jatek automatikusan le fogja neked bontani azonnal, ha szukseged van egy alkotoelemere. Peldaul, gyartani akarsz egy poharat, de nincsen nalad uveg. Viszont a workshopba korabban berakott fenykepezo egyik alapanyaga uveg, igy azt a rendszer lebontja, az uveget igy fel fogod hasznalni, a tobbi, lebontasbol kapott anyag meg megy a kozosbe, a tobbi elem koze.
    3. Ha olyan telepulesen vagy, ahol mar tudsz epitkezni, akkor ledobod a foldre a cuccokat, atvaltasz epito uzemmodban es ledaralod a cuccot ugy, mint ha egy korhadt fa, egy rozsdas autoroncs, stb. lenne.

Es igen, rengeteg telepulest lehet elfoglalni, majd ott epitkezni. Nem kotelezo mindenhol felhuzni es kisebb falut, de van, aki szereti csinalni. Ha osszekotod a telepuleseidet (masik topikban amit irtam, local leader 2-es perk kell hozza es egy szabad settler, aki ingazik a ket telepules kozott karavannal), akkor az osszes, helyben lebontott anyagod bekerul egy nagy kozos kasszaba es onnan tudod hasznalni. Amig viszont nincsenek osszekotve halozatba a bazisaid, addig mindig csak annyi alapnyagod van, amelyet helyben termeltel, vagy helyben bontottal.

Es igen, at lehet vinni egyik helyrol a masikba, a workshopbol ki tudod szedni oket, de iszonyu nehez tud lenni, igy celszerubb inkabb halozatba kotni a varosokat, mint sem csigalassan vanszorogni egyik helyrol a masikra. (nyilvan modok nelkul ertem)

Supply linera egy pelda a netrol: baratunk nem vitte tulzasba, mindent Sanctuaryba kotott be. Van aki korbe koti oket, van aki csillag alakzatban, teljesen mindegy, mind a ketto modszer mukodik. A lenyeg, hogy olyan ez, mint egy villamospalya, vagyis amig el tudsz jutni A varosbol Q varosba, akar tobbszori csatlakozassal, addig a nyersanyag is el fog jutni, vagyis tudod hasznalni az elemeket itt is, ott is.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.12. 20:09:32
  • gregoryan
    Xboxra- means hogy crossplatform a game, vagy akkor te csak külön tudsz játszani?
  • gregoryan
    Had kérdezzem meg még hogy pl lehet V-építőmóddal szétbontani máshol is cuccokat vagy csak a fő bázison? illetve lehetmég bázist máshova is rakni? mert nekem még csak 1 van a sanctuary-ben. vagy inkább csak lootol az ember pár lámpát, ventillátort, és haza kell vinni hogy szét lehessen bontani? vagy lehet szállítani valahogy a darabokat is csak? cloth, steel stb??
  • Irgum76
    elvileg pénteken már meglesz xbox-ra
    mehetek végre nyugodtan paradicsomot kapálni
    elfoglalok egy szeméttelepet aszt nyugiban építkezek
    (meg leteszem a tűzoltó vizsgát)
  • Irgum76
    nem próbáltam de a karakter elvileg bármikor teljesen átszabható
    szóval indulsz egy összecsapott többnyire megfelel külsővel és később módosíthatod
    én valószínűsítem, hogy az ATOM-nál lesznek új karakter módosító lehetőségek pl.: frizura (tényleg kevés van)
    már most is lehetett venni arcfestést, tetoválást kemény 4db-ot :)
  • Kroki105
    Szerintem ez nem lehet szempont, így is kell válaszolgatniuk özön hülyeségre, egyel több-kevesebb már igazán nem számítana.
    Ahogy volt róla szó, a modolók eddig megcsinálták a "szarból" a várat a készítők helyett. Kíváncsi leszek most ez hogy alakul nélkülük.
  • PiszkosFred
    En mindig ugy voltam vele, hogy aki nem mer kerdezni, az nem is akar tanulni :) Szoval nyugodtan johetnek a kerdesek, nagyon sok segitokesz ember van itt a topikban, biztos, hogy megkapod ra a valaszt. Ha nem is azonnal, de zaros hataridon belul.
  • gregoryan
    Ja és bocs ha problémás vagyok, meg noob :) ebben a gameben
  • gregoryan
    Komolyan de jók vagytok srácok!

Ha valamiért megveszem a 76-ot, az az lesz, hogy ilyen jófej segítőkész emberkékkel játszhassak mint ti!

Andule, Irgum, Fred, thx thx a segítség miatt
    Ti mind megvettétek már a 76-ot?
  • Andule
    Valoban nem lenne elvetelt otlet de vhol megertem azt a reszt is h kezdeskor a fene akar azzal barmennyi idot is elcseszni h nagyuzembe valaszolgassa a szefosoknak h "nem tudunk mit kezdeni a modolt karakterhajaddal, arcoddal hisz meg normalis valasztek hajtipusra sem voltunk kepesek"
  • PiszkosFred
    Egyetertek.
  • Kroki105
    Azt azért nem értem, ha a játékosok egyik első kérdése az volt, hogy lehet e karaktert (face skint) átvinni az f4-ből, arra hogy lehet rögtön nemet válaszolni? Főleg ha pénzéhes genyók, mint bizonyították eddig is. "Egy jó ötlet, dolgozunk rajta" szerintem símán vonzott volna még párezer vásárlót (szerintem).
    Nem hiszem hogy olyan marha nehéz dolog lenne rittyenteni egy kis programot, ami f4 ben leszedi a fejet f76ba feltölti, oszt örüljél barom...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Utána meg mindenki fej nélkül játszaná a fallout 4-et
  • Irgum76
    "gondolom nem lehet ismét elosztani a perkeket ha már ki van osztva igaz?"

konzolal át tudod variálni az "ö" betűvel tudod előhozni magyar billentyűzeten
    Így tudod váltogatni Fallout 4 add Perks with console command
  • Andule
    "Én igazából ezt az egész építkezős módot ahogy lehet kihagynám, de amit lootolok, pl egy instance-ban, na AZ hogyan kerül vissza a bázisra? vagy hogyan lehet egy instance-kórház, magánház akármiből kihozni a lootot, hogy az utána felhasználható is legyen?"
    ahogy mar a tobbiek mondtak haza kell cipelni amiben segithetnek a tarsak (van nekik is egy sulylimituk de a Skyrim-es bug itt is mukodik miszerint berakod a cuccot egy ladaba es mondod nekik h szedjenek ki mindent. sajna neha egyessevel mukodik csak) vagy magad oldod meg amiben segithetnek a perkek es a targyaid. vanilla game-nel perkek: a mar emlitett strong back vagy ha maximum a kutyat viszed akkor lone wanderer, solar powered (nappal +2 str/+2end) vagy ispirational amivel kitolhatod a tarsak sulylimitjet. targyaknal az armormodoknal erdemes kirakni a deep pocketed-et mindenhol, darabja +20, minden armordarabnal a +1str +1end-es legendary-ra menni (sulylimit kitolas a str miatt es +hp az endu miatt), kajakbol meg feltankolni mirelurk queen (vagy nukaqueen ) steak-bol (+2str) es az ozikeket is megfozni mert abbol meg fixen +25 jon. a power armoroknal alapbol eleg magas a cipelesi limit (asszem mert felviszik az erot 10esre) amit ki lehet tolni a labreszek modolasaval. PA-ben olyan 1100-1200ra fel lehet vinni de a fentebbi modszerekkel anelkul is ossze lehet hozni akar tobbet is a lone wanderer-rel, LW nelkul meg 1000-1100 korulit.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.11.12. 17:20:01
  • Irgum76
    Gregorian:

6-os erő+ Strong Back perk
    Lone Wanderer vagy követőknek átadod
    + ez a mod Backpacks of the Commonwealth
    vagy vissza bázis power armor felvesz és vissza a loothoz
  • PiszkosFred
    Jaja, ott is van ilyen opcio. En speciel alapbol elerhetove tennem az osszes olyan jatekban,a melyben reszletes karaktergeneralas van, es nem csak 3-4 default skinbol lehet valasztani, de, pechemre a fejlesztok nem igy gondoljak :(
  • Kroki105
    Én az STO-ban emlékszek ilyesmire. A klingonom fejét pakoltam a fedes kapitány arca helyett. Persze ez azért nem ugyanaz, mert ez végülis egy játékon belül volt.
  • PiszkosFred
    Anyagilag biztos, hogy sikeres lesz, mar csak a neve miatt is. Nekem speciel tetszik, de akarhanyszor leirom, szegeny anyam csuklik a vadkeleten, ugy szidjak a duhos energiavampir kritikusok. 2018, toxic gamer tarsadalom, en igy szeretlek. :) De, joguk van ezt tenni, a neten meg tenyleg szolasszabadsag van, el kell fogadnom.

Sorry, azt hittem sima patcht varsz. :) Mert raferne meg 1-2 a jatekra, de sajnos ez mar igy marad, bugos esovel, benan scriptelt AI-vel, navmesh kaosszal, stb.

Sajnos nem hiszem. De mar az is jo lenne, ha csak az egyes csuszkakhoz hozza lenne rendelve valami ertek, valami szam, aztan azt lehetne screenshotolni. Peldaul az ESO-ban igy csinaltam meg az "ikreimet", van 3 karakter, akik ugyanuyg neznek ki, csak hajban es szemszinben valtoznak.

Az a baj Bethesdaval, hogy az elmult 15 evben a kozosseg/modderek megoldottak mindent, amit ok nem, igy nem is eroltetik meg magukat. A koncepcio altalaban jo, a megvalositas meg? "Hat, majd a modderek befejezik". Ok megtehetik, nincs fonokuk, nincs egy EA, TT, MS, stb. aki egy-egy rossz megoldas utan elzavarna a bandat.

Ezert is sajnalom, hogy az Obsidian es az inXile is MS tulajdon lett, mert bar igy lesz egy kis penz, de egy rossz lepes es megint alapithat Fargo vagy Sawyer egy uj studiot.