11630
-
Kroki105 #10547 Kötözködjél na, akkor ezüst tojást tojik(vagy bronzot, bár nem vagyok benne biztos hogy olyan van e) .... De tuti megveszik bazisokan, csak mert fallout.
A CC peccsre gondoltam, ami pár napig keresztbetesz a f4se-s játéknak. Bár az utóbbi időben pikkpakk frissítették, de attól a többi modot nem mindig frissítik olyan gyorsan. Ok, akkor ne hívjuk patch-nek, hívjuk mondjuk új jávakaber-nek ( játékosokkal való kibaszás a bethesda részéről)
A 3. reakciód viszont elszomorító.
De hátha idővel megoldják, bízom benne. -
#10546 > Persze itt a legújabb aranytojást kinyomó tyúkocska, a f76. Szinte ugyanazt kiadták multiban. Elég pofátlan húzásnak tűnik, főleg hogy a visszajelzések eddig hát... khm... elég nagyrészt szarok?
Akkor mitol aranytojast tojo tyuk, ha szar? :)
> Nem értek hozzá, lehet hülyeséget írok, de mintha az f4 nél a hónapban nem is lett volna új pecccs. Legalábbis f4se nem kukorékolt. Lehet minden élőt odazavartak f76ot foltozni.
Evek ota nincs patch a FO4-hez, csak a Creation Club tartalma frissul midnig valami szarral (neha kommentben jelzem is), de erdemleges frissites, hibajavitas, patch mar nincs es nem is lesz. A projekt evekkel ezelott le lett zarva, ez mar igy marad. Hazba beeso esovel egyutt :) (pedig az unreal motor sajatossaga, de a bethesda megirigyelte anno)
> Ami még hiányzik nekem az f76nál, hogy nem lehet kariskint átvinni. Jó, ostobaságnak tűnhet, de szerintem más is van úgy, hogy ugyanazt indítja az új játékban is, mert megkedvelte.
Anno a ME sorozatnal volt ilyen, imadta mindenki, kulon adatbazisok es weboldalak keszultek emiatt. Valahogy azota sem akarja ezt visszahozni senki sem, egyedul a BDO-ban van olyan, hogy le tudod menteni a karaktert es at tudod adni az "arcot" masnak. Szinten fasza adatbazisok vannak emiatt ott is (foleg az oroszok nagyon jok benne, a vk dugig van veluk). FO76-nal elsok kozott kerdeztek/tunk ra twitteren, es sajnos villamgyors nemleges valaszt kaptunk. Sajnos. Mivel savegamet a FO76-ban nem tudsz varialni, igy a faceripper is ki van love, mint megoldas.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.11. 21:41:30 -
Kroki105 #10545 Á, erről a survi dologról már volt szó. Nem vagyok fps játékos, nem szeretem a millimétereken múló játékot. Főleg nem megpakolt hátizsákkal, 2 óra mentetlen játék után. Fel tudom néha idegesíteni magam anélkül is, hogy edzenék rá.
Félreértés ne essék, ez a kedvenc játékom, de az általam említett dolgok akkor is orbitális marhaságok, és ettől még nem fogok tapsikolni nekik, hogy a kedvencem. Mint szerepjáték, kicsit zavaró. Mint a wowba, öljük a piros mobokat. A gagyi párbeszéd az elődökhöz képest meg... abba már belemenni sincs értelme. De ettől még 10/1000 a játék, főleg az építéssel együtt. (vagyis nálam inkább azért.)
Ha rajtam múlt volna, én csak az állatokat, meg a vad ghoulokat tettem volna a látod-lövöd kategóriába. Még a mutikkal is megpróbáltam volna valamit kezdeni (ok, a fellegekben járok, tudom ) Ha ezek a bethes zsenik nem a pénzre hajtanak, produkálhattak volna valami "megismételhetetlent". Az hogy hiányos a dolog, a nexus bizonyítja. Ha az elszállt hülye modokat kiveszed, még így is több száz "kihagyhatatlan" modot számolhatsz. A pénzremenést a CC is bizonyítja, ahol egy rakat ökörséget árulnak pénzért. ÉS AZ NEM IZGATJA ŐKET HOGY BEESIK A HÁZBA A KURVA ESŐ!!! haha (x év után is)
De szerintem ezekről már vitáztunk.
Persze itt a legújabb aranytojást kinyomó tyúkocska, a f76. Szinte ugyanazt kiadták multiban. Elég pofátlan húzásnak tűnik, főleg hogy a visszajelzések eddig hát... khm... elég nagyrészt szarok? Nem értek hozzá, lehet hülyeséget írok, de mintha az f4 nél a hónapban nem is lett volna új pecccs. Legalábbis f4se nem kukorékolt. Lehet minden élőt odazavartak f76ot foltozni.
A fallout76 is ezért nagy kérdés nálam, a twichen nézegettem a videókat, csak egy nagy céllövöldés rohanásnak tűnt eddig. De lehet csak a limitált játékidő miatt siettek.... Remélem azért valami jó fog majd kisülni belőle, idővel beszerezném én is. Egyelőre még nem tart ott nálam.
Milyen szép karakter bámulását? Igenis fasza dolog fotózni Valamelyik nap takarítottam le a nem kellő szutykokat a gépről, aztán megtaláltam a régi steam/userdata könyvtárban a régebben mentett képeket. Karakterek, companionok, építmények... Visszaépíteni már nem tudom, de azért megmaradt a képen. Azt a várat Csillagfény parkolóban rohadtul sajnálom, ugyan maradt róla pár kép, de bejárni azért teljesen más. Vagy épp a pose modokkal bohóckodni egy fotóért, mint az előbbi képen.
Ami még hiányzik nekem az f76nál, hogy nem lehet kariskint átvinni. Jó, ostobaságnak tűnhet, de szerintem más is van úgy, hogy ugyanazt indítja az új játékban is, mert megkedvelte. Mint a filmekben a színészeket, a kedvencedet fogod megnézni. Természetesen nem ez a kizáró ok (nem vagyok (teljesen) bolond), de pl berakhatnák ezt az opciót. Igaz modok nélkül nem hasonlítana, de hátha egyszer még modolni is lehet. Bár online ezt nem tom hogy lehet megoldani.
Amúgy meg lvl 80on survin is atomkiller lennék (ha egyáltalán eljutnék addig a sok dögunalmas caplatás, meg meghalás miatt), főleg a sok képregénnyel, amiket begyűjtöttem. Kicsit azokkal mellényúltak szerintem, hatalmas táp ha majnem mind megvan. Én inkább úgy szeretem a falloutot, hogy a kari legyen az erős (mert úgy alakítom a perkekkel), és ne én az ügyes (mert akkor igazából kantersztrájkolhatnék is). Mint ahogy az 1-2 ben is a kari volt az erős.
-
SaGa #10544 A horizon frissítését (1.6) szerintem most hagyja ki, aki használja a modot. Olyan szinten változtatott rajta a modder, hogy ő maga is új játék kezdését javasolja, de azt is csak egy-két hét múlva, az addigra összeálló verziójavítások és a frissített patchek kijövetele után…
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.11.11. 18:25:18 -
Although #10543 Az is jó ha fejbe vernek és időről időre homályos látásod van. Ilyenkor elbújsz vársz míg kitisztul. Ezt régi rpgékben matek adta a Fallout 4-ben a modok által a képernyőn megjelenik, úgy próbáltam elmenekülni a Vault tec 88 környékéről, miközben a radioaktivitás megette a hpm felét. hogy egy fejlövés levitte a sisakom úgy mond és agyrázkódás? most permanens látászavar van. ami redukálja a vatsot is. Nem tudsz célozni amikor homályos látásod van reménykedsz a társad fedez. Majd próbálsz menekülni miközben fent is várnak közben egy brotherhood helikopter küzd a többiekkel de már ég az egyik rotor, hamarosan lezuhan. És utána már csak te leszel a célpont :)
Edit: És ez nem képzeletbeli sztori a játékban :) Persze vége van mert fent az egyik utolért :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.11. 18:25:13 -
Although #10542 Jó mondjuk én használom az agonyt is. Van pár mod ami light horizont szintet ad. Itt ha eltörik a lábad akkor a stimpak nem hozza helyre el kelj bicegj egy dokihoz vagy alkalmaznod kell a sínt meg a helyrerántást meg a vérömlesztést. És sérülten vánszorogsz. Szóval kicsit felspékelem az alap színvonalat mert az kevés. A horiznot meg időigényes. De az agony és a kezdeti lépések amit teszel a vér mod és a blood mess. Elvezetnek egy nap eltöltesz egy napot a világban feltéve az agonyt és már nem csak sims settlement lesz hanem fallout ahol életben kell maradni és az is nagy szó. -
Although #10541 Nézd Kroki ez nem egy Tyranny. Soha nem lesz az. De az AAA piacon ha leszámítom a CD Projektet mert jelenleg ők az etalon ha kijön a Cyberpunk már senki nem fog áradozni a Red dead 2-ről. De a Beth szépen építi fel az elfogadható játékot még így lebutítva is. Hihetetlen a surival mit kihoz belőle. nem New Vegas hardcore. De szépen teljesít. Ha csak a kirakat meg az enyelgés érdekel akkor maradj meg nélküle.
javaslom felejtsd el a szép karakter bámulását. Kezd el szépen a survivalt. Nem vagyok fanatikus mint aki osztott rendesen mert használtam a cigi mentést. Végletek. De ma délután újra belemerültem. És nagyon más el se tudom mondani hányszor hagytam ott a fogam a mechanics robotjai vagy a raiderek vagy mások ellen. Mindenkinek van epic ütése. A raiderek között páran nagyot ütnek. Taktikázni kell. Most is éppen agyonvert az egyik mert ész nélkül futni kezdtem és pont szembe jött. De ez adja vissza a világot enélkül szart se látsz belőle. Élő lesz a világ enélkül marad a az amiről irkálsz és semmit nem látsz a játékból nem mondom kezd el a horizontot mert nincs értelme. De egy nap ha nem csak a fénykép gyártás lesz kezd bele. Lépésről lépésre. Menni fog nekem már lv30-as a karim és nem szakadok bele. De survival nélkül ezzel már rég nem játszanék kettő percet sem mert csak a képzeletbeli történetek lennének. Mint neked. Így viszont valósak vannak. Lopakodsz, félsz, vajon mi vár rád a következő sarkon. -
Although #10540 Release video hozzá. Egy mod a jófiúknak a Brotherhoodhoz :) Mondom felesleges magyarításra várni mert Tales of commonwealth meg az ilyen seddok nélkül ez a játék nem az igazi :)
: -
Although #10539 David Hunter a brotherhood sztori. Így is meg lehet csinálni valamit. Meg úgy is ahogy Thuggy csinálja mindenki választhat
:
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.11. 08:24:31 -
Although #10538 Nem nagyon vannak olyanok. Van ami nagyon népszerű ez a Thuggy meg aki a fussion cityt csinálta de ha jót akarsz távol tartod a gépedtől a modjaikat.
Van a tales of commonwealth ami nagyon jó 3DNPC falloutos megfelelője. Sok jó karakterrel történettel.
Seddo
Van ez Seddo aki még jó questeket csinál.
Van egy srác aki csinált sztorit az enclavénak. De azt nem ismerem.
És vannak modok amik bővítik a frakciókat vagy a kimeneteli lehetőségeket.
És van a combat zone restored ami combat zone eredeti állapotát állítja vissza a kódokból.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.11.11. 08:05:50 -
Kroki105 #10537 Sikerült, mindkét modot felraktam. Olyan pacákat hagynak, hogy jaj. És ottmarad nagyon sokáig, vagyis inkább úgy mondom, el se tűnik. Gondolom ha elgyorsutaznék, meg vissza, akkor már nem lenne ott. De egy fotó erejéig bőven jó.
Úgy oldottam meg a tócsát, hogy consolon bespawnoltam egy raidert, zölden adta, aztán ugye egyértelmű...
Sajna a kép főszereplőjének nem tudtam véres ruhát adni, úgy lett volna az igazi.
Itt a kép is, most éjjel teszem fel, mert ugye korhatáros.
A történet szerint Boston belvárosában lófráltam, mikor is egy ágyúkkal bevédett táborszerűségbe botlottam. (Huh, lehet spoilerbe kéne írnom. ) Gyorsan a pipboyra pillantottam, az pedig jelezte hogy ezek a bácsiknénik fosztogatók (gonosz, ölendő, alantas patkányok), ugyanis pirossal voltak jelezve. (NEM ÁM RÁKÉRDEZTEM HOGY TI KIK VAGYTOK! Éljen a szerepjáték.. ) Ez pedig egyet jelentett azzal, hogy kénytelen voltam 22 rovátkát biggyeszteni a vadiúj muskétámra. Számszerint ez már a 82. puska volt amit használtam, mert a többin már nem volt hely.
Néhány perc múlva tiszta volt a terep, elkezdtem átfésülni, hátha találok egy mikroszkópot, kéne az a szutykos kristály. Az épület egyik benti ajtaját kilockpikkelve rábukkantam egy lányra. Minden ízében remegett, ártalmatlannak tűnt. Biztos ami biztos, megnéztem a pipboyban, hátha föl kell rajzolnom a 23. rovátkát is. De nem, zöld volt a neve! Juhúú, nem kötelező megölnöm, állati cucc ez a pipboy! Mit volt mit tenni, magammal vittem. A Látványszigeten lévő titkos főhadiszállásomon kapott helyet. Mint később kiderült, nem teljesen százas. A sanyarú fiatalkor betette nála a kaput, és van egy olyan 5 csillagos perkje, hogy szeret raidereket kínozni. Raiderből sosincs hiány, az imént is vagy 8an spawnoltak a szigetre, kiapadhatatlan utánpótlás, elég csak lekapcsolni pár lézerágyút. Ezek a srácok ugyanis kitűnő matekosok, 6 étel + 6 víz az több mint egy ágyú, akkor rohaaaam.....!
A rablók kínzását kihasználva sikeresen tudtam információt kicsikarni elfogott BoS katonákból. A ketrecben lévő fickó is elmondana már mindent, csak álljon le a műsor.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Andule #10536 Well, a kepekre nem emlekeztem bevallom :D mivel a Horizon-os ujrajatszasomhoz szedtem le ahol a bloody mess perk pusztan hangulati elem igy nem tettem arra pontot es alapbol nem ennyire durva azert a szitu de kelloen veresse, ergo elethubbe tudja tenni a vilagot. nem lottem hirig utanrol kepeket de ha nagyon szeretned tudok -
Kroki105 #10535 Van egy mod, ami alternatív kezdést ad a játékhoz. Párbeszédeket is igazították hozzá. Nem kell fagyasztóból kezdeni, lehetsz akár raider is. Bár szerintem ez inkább olyan belemagyarázásnak tűnik mint sztoriátdolgozásnak. De nem küzdöttem végig sosem, csak survivornak használtam, és meghaltam... start me up Perkeket, indulóhelyszínt, levelszintet stb választhatsz.
Meg van egy rakat mod a Quests and Adventures fül alatt a nexuson, ott lehet új dolgokat találni. -
Kroki105 #10534 Ember, ezek a modok....
Nem fordul fel könnyen a gyomrom, de ahogy Deacon vakarja fel az agyvelőt, az azért elég ocsmány....(nem találtam okádós smile-t)
Nem pont ilyenre gondoltam, de talán megteszi, köszi. Egy fotóra kéne csak, ha már felépítettem.
Az elsőre, vagy a másodikra mondtad hogy sokáig megmarad? Max odaspawnolok egy raidert, vagy valami dögöt, aztán ütöm amíg mozog. Ez most így kicsit elmebetegnek tűnhet, de biztosíthatlak ép az elmém.
-
lammaer #10533 Skacok, Fallout 4hez vannak nagy modok, amelyek átdolgozzák a sztorit? New Vegasnál volt ilyen, szinte rá se ismertem a játékre annyira átalakították, kedvem lenne most faloutozni megint, de hát mostmár a a 4el... -
Andule #10532 nem es nem is talaltam nexuson igy gyorsba. En per pill EZT hasznalom amitol joval nagyobbak lesznek a tocsak (es elethubbek) de talaltam egy ilyet is ami tan meg jobb lehet a celra, mar csak le kell csalni egy 'artatlan' aldozati baranyt a pincebe . (viszonylag sokaig megmaradnak a foltok ahogy emlekszem) -
Kroki105 #10531 Olyan dekorációs cuccról tudtok, ami vértócsát ad? Elkészült a pincében a vallatószoba, de vérfoltok nélkül nem hiteles.
Elértem Far Harbor-t. Egyelőre még csak körülnézés megy, még visszamegyek befejezni a dolgokat a szerazföldön, de szerváltam egy rakat töltényt a farharbor puskához. 300asával árulja a faszi. Az odaúton egy potyautas is felszállt, nem tudom hogy került a hajóra. Ott aztán gyorsan szerváltam helybéli gúnyát, hogy ne üssünk el az őslakosoktól.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Kroki105 #10530 Az egyik alapgöncre raktak többfajta texturát. Egy negyedfokkal azért jobb, mint a pipboyskin -
#10529 Megint van egy-ket uj ingyen szerezheto marhasag a CC-ben, egy pipboy recolor meg egy polo/tshirt csomag. Mar akit erdekel (es akinek nem fagy). -
laikuss #10528 Ja, a legszórakoztatóbb az ijedező csaj "Va". -
Kroki105 #10527 Jaja, azokat én is csípem. Volt is hogy megálltam hallgatózni, aztán szidtam őket mert észrevettek, és nem fejezték be a sztorit.
Nem ezzel van a baj, ez tetszik nekem is. A játékossal való interakciót hiányolom, főleg a játék elején, és nem a "búj elő te gyáva féreg" szerűt. A nuka worldbe gondolom már ez is működik valahogy, addig még nem jutottam
A történet nem nagyon haladt előre, még mindig ott tartok, hogy választani kell. De minutemen opció nem igazán van, csak a "segíccsé valamelyik tanyának" hülyeséget tolja Preston. -
#10526 Van folytatása, ők is lehetnek azok, akik ellátják a "mumus" baját, ha úgy kevered a lapokat, illetve ha úgy kevered, akkor még a lovagokat is.
Nekem tetszettek a raiderek szövegei, persze nem azok, amiket feléd ordítoznak, hanem amiket kihallgatsz; a tűzfélő fiú, a motorszájú hibbant, meg hasonlók :) Jobb szövegük van, mint egyes NPC-knek. -
Kroki105 #10525 A minutemen küldetése az folytatódik valamikor? Vagy az csak annyi, hogy a kastély elfoglalása után rohangálás a telepekre?
Nagyon idétlenül összerakott frakció. Gyakorlatilag a felettesének parancsolgat a faszi. A fegyvertáros vén tyúk meg pénzért adja a tábornoknak a felszerelést és a muníciót.
Tegnap beizzítottam az egyik alternatív kezdés modot, kicsit survivalozni. Egy halálig. Nem is kellett sokáig várni rá, eltoltam, és kicsináltak gyorsan. Inkább a másik játékot folytattam.
Amúgy érdekes dolog, sokszor fel volt itt hozva hogy mennyire marhára baromira él a játék. Na most erről annyit, hogy az első raider kérdés nélkül agyonlőtt. Semmi, mi az anyádat keresel itt, vagy ilyesmi. Nem, meglát, lő... Egy példa: Tegyük hozzá mondjuk azt, hogy a karakterünk éppen egy hiperszuperbombázó csaj, aki épp belebotlik a 3-4 heverésző fosztogatóba. A fosztogató meg mit csinál? Lő! Mi az első rakciónk, ha meglátunk egy jó csajt? Há ezt meg kell ölni!
Esetleg mint rablók, még eladhatnák rabszolgának is, biztos jó pénzt érhet. pl. esetleg. ötletnek...
Vagy épp beszédbe elegyedhetnének vele!!! Egy plusz 30-40 párbeszédvariáció már nem osztott szorzott volna, egyedül Sunset lett volna szomorúbb, több lenne a fordítani való.
Nincs kommunikáció, ölés van. És ez minden ellenséges frakcióval is így van. Mind azonnal lő. Mutánsokat még megértem, nekik kb annyi az ember, mint nekem a szarvas, kaja. Én se kérdezem meg a kétfejű dögöt hogy ki fiaborja, mielőtt megeszem...
A vicces hogy ha épp plasztikai sebésznél voltál, az ellenség akkor is tudja ki vagy. Érzik a szagod...
Mert ugye Bethesda logika: A játékos csakis 101-es kék ruciba flangálhat, azt meg könnyű megismerni.
Arról ne is beszéljünk hogy mi is 100 (jó, legyen 101) méterről meg tudjuk állapítani, hogy ki ellenség, és ki barát, úgy hogy egy rohadt szót nem váltottunk vele (piros e a neve, vagy zöld)
Persze ettől még szeretem a játékot, de ez is egy nagy hülyeség -
SaGa #10524 Bocs, valóban, nem a hp-ját, a szintjét mutatja, meg azt, milyen védelmei vannak… -
Kroki105 #10523 Köszi, a settlement verziót majd kipróbálom. CBBE az alap.
Meglett az awareness első szintje, de az nem mutat hp-t, csak hogy milyen defje van a leölendő izének. Vagy másik perkre gondoltál? -
SaGa #10522 A hookersnek három változata van. Ez az a verzió, ami a Fusion City rising mod kiegészítője, metró hálózatot is ad a játékhoz, de van egy settlement és egy lite verziója is, azokhoz nem kell más. Persze a cbbe nem árt. A lite verzióval csak meghatározott helyekre lehet letenni hívó gombot. A másik kettővel bármelyik faluba. -
#10521 Nem foglalkoztak annyira a collosionnal, és magához a felülethez van hozzárendelve.
Pl ha van egy szemétkupac, amit alapból nem tudsz lebontani, csak Scrap everythingel, akkor az lesz a vége, hogy a helyére teszel valamit átesik a földön :) -
Kroki105 #10520 A medencés modot ismerem, én is azzal csináltam a medencém. Tök jól meg van csinálva benne a vizben levetkőzés dolog. Ami zavaró, hogy nincs alja a vízblokknak, ha pl tetőre szeretnéd pakolni, az összes alatta levő emeleten lebegnek az emberek.
A Hookers modot nem ismertem, de ahogy néztem ahhoz kellenek más modok is.
Érdekes hogy az alapjátékban vajon miért van korlátozva az alap settlementekben az egyes épületelemek lebontása? Ugye csak moddal lehet tisztára törölni a telepet. De mi ennek az oka? Vagy értelme... -
SaGa #10519 Bocs, már nem tudok, mert leszedtem azt a modot és visszamentem egy sokkal korábbi mentéshez. A többit meg töröltem.
De nem nagy durranás. Ki kellett takarítani az uszoda medencéjét (kellett hozzá néhány disable parancs is). Az építéshez a Build Your Own Pool mod kell (ez kicsit trükkös, a Vault 111 kinti nyitógombja melletti asztalon van a hozzá való magazin). Van benne pont olyan lekerekített sarkú vízfelszin is, ami abba a medencébe illik és pont kitöltik az építőelemek a medencét. A vízesés is ebből a modból van, feltoltam a kezdőpontját az épület felőli végén az előtetőig, olyan volt, mintha abból jönne a víz, az előtető középső mélyedéseibe meg mennyezeti lámpát süllyesztetem, van egy olyan típus, ami pont beleillik. A medence feltöltéséhez és a vízeséshez sok purified water kell.
A bejárati rész felét befalaztam zuhanyzónak meg mellékhelyiségnek, a másik fele bőven elég ki-be járkálni. A falazáshoz
a Snappy Housekit Decokit Lobby B elemek kellettek.
A „hostesek” meg a Hookers of the Commonwealth modból valók. Nekik kijavítottam a Lexingon apartments-szel szemközti épületet, ott rendeztek be maguknak egy „motelt”…
A medence körül talpra állítottam az ott maradt napernyős asztalokat meg a hozzájuk való székeket, ott ücsörögtek meg tracsoltak velük a settlerek. -
Kroki105 #10518 Az uszodáról nyomjál már egy képet plz, kíváncsi vagyok.
Én legutóbb Oberlandnál építettem, csak megint limitnél vagyok. Van benne repülő, vonat, autó, busz beépítve... -
SaGa #10517 A diavetítésnyire lassulás és a ctd között azért nekem van néhány szint különbség. Ha csak belassulna egy adott mennyiség után, az még rendben lenne, de a random ctd, pláne építő módban, amikor nem az a gond, hogy tömegével nyüzsög az ellen a faluban és ez elviszi az erőforrásokat, elég idegesítő tud lenni. -
#10516 Pont azért van a settlers limit meg az építkezés limit, hogy a gép (program) ne fossa össze magát a településeken :D -
SaGa #10515 Sajnos nem. Ilyenkor visszapakol minden olyan szemetet, ami alapból hozzá van kombinálva valami valami olyan darabhoz, amit nem lehet, vagy nem akarsz lebontani. Vagy megjelennek a láthatatlan falak és hasonló zavarok, ha olyan épületet mókoltál, aminek egy része maradt, mást elbontottál vagy átalakítottál.
Kár, mert megtetszett a Commonwealth GECK mod, ami berak pár új settlementet, pl teljes Concord, Lexington, Natick Bank teljes Quincy és még jónéhány. Viszont a bUseCombinedObjects=0 nélkül szinte semmit nem lehet eltüntetni az útból, csak komplett épületekkel együtt, az meg más problémákat okoz. Pl azt, hogy ha nem pont oda kerül egy fal, ahol korábban az volt, lesznek olyan pontok, ahol mozgás közben eltűnik minden, amit a korábbi fal abból a nézőpontból takart. Persze ha tovább mész, ismét megjelennek a tárgyak de hülyén néz ki, hogy pár lépést csak úgy a semmiben gyalogolsz addig.
Concordot, Lexington, meg a Monsignore Plaza környékét már be is építettem. Mondjuk az utóbbival volt egy kis zavar, mert hiába kötöttem be a karavánhálózatba, csak az ott lévő alapanyagokat tudtam felhasználni, a másik kettővel nem volt ilyen gond.
Közben azért arra is rájöttem, miért a settler limit és az építési limit a játékban. Egy bizonyos pont után, ha már túl sok a férőhely vagy a beépített elem egyes helyeken, elkezdődnek a random ctd-k az adott helyen, építkezés közben. Lehet, hogy a bUseCombinedObjects=1-gyel magasabb ez a limit, de úgy meg nem ér sokat az ilyen területek beépíthetősége, mert a szeméttől nem lehet megszabadulni és bosszant a romhalmazokkal, szemétkupacokkal teli városkép.
A lexingtoni uszodát sajnálom. Kitakarítottam, feltöltöttem vízzel, építettem vízesést, zuhanyozót, telepítettem „hosteseket”, a settlerek fél napokat elbuliztak ott. Meg pofozkodtak egy behemóttal. Nem tudom, melyik mod pakolta le. Fel-alá grasszált a városban, agyonvert minden a közelébe került banditát vagy feralt, velem semleges volt, csak a közelébe nem volt szabad menni, mert úgy sugárzott, hogy négy-öt perc alatt felére felnyomta a sugárterhelést. A settlerek valamiért állandóan kötözködtek vele, de sosem verte agyon teljesen őket, ha sikerült elmenekülniük, hagyta, hadd menjenek.
Szerencse, hogy nem akart bántani, mert valahol 700 körül volt a HP-ja és két távcsöves lövés között simán visszagyógyulta amit sikerült lelőni róla. -
laikuss #10514 Épp a minap néztem körül a módok terén, Player Settlement kategoriában és siralmas. +90%-a bugos és a többségét nem javítják, hálás köszönetem a maradéknak. -
Kroki105 #10513 Awareness-re gondolsz? Még kell hozzá fél szint, majd meglesem.
Úgy nem jó hogy beírod a 0át, lebontod az adott települést, és vissza 1re? -
SaGa #10512 Az egyik perk mutatja az összes statját az ellenfélnek, amikor meglátod. Abból ki tudod számolni, mekkorát lőttél rajta.
Más: Elkezdett ctd-zni a játék Boston üzleti negyedében (Goodneighbor környéke). Sok keresgélés után arra jutottam, hogy a Scrap Everything ini-jében lévő bUsePreCulledObjects=0 és bUseCombinedObjects=0 az okozója. Amiatt kezdtem rá gyanakodni, hogy errefelé elég sűrű volt az a jelenség, hogy mozgás közben megsokszorozódtak az épületek, bizonyos részeik átlátszóvá váltak, stb.
Beállítottam 1-re mindkettőt. Eredmény: megszűnt a ctd, a fura grafikai hibák és az fps a szaggatott dianézésből felugrott folyamatos mozgásra. Hátrányos változás: sok minden nem „bontható”, ami eddig igen. Azt hiszem, megpróbálok együtt élni ezzel, mert a másik változat gyakorlatilag játszhatatlanná tette azon a környéken az egészet. -
Kroki105 #10511 Ismertek olyan modot, ami mutatja a sebzést? Akár felugró számok formájában.
Eljutottam oda, hogy egy headshottal leterítettem egy mirelurkfőribit. Sunyiból volt +3x os sebzés, .50 kaliber, crittel +40% critbonusz, sötétben +5% damage, távcsöves fegyverbónusz, stb...Nincs sebzésmódosító mod, gondolom ezek a perkek, az újságok perkjei, majnem mind megvan, a companion perkek összeadva ad ekkora bónuszt. A vicc hogy még csak nem is gaussal lőttem, arra már 400+ sebzés van írva. (gondolom az már a történelemből is törölte volna a dögöt.) Az én puskám 300at se éri el, érdekelne a kiosztott sebzése. -
#10510 Én annyit tudok a CC-ről, hogy néhány játékosnál CTD-t okoz indításkor :) Sosem léptem be. -
Kroki105 #10509 Volt hogy a gauss leárazva volt egy 100as, szal ha nem költöm el ökörségre (pipboyskinre) azt az alap free 100ast, akkor meg tudtam volna venni. Csak így értettem. Én se fizetek skinért, meg a többi hülyeségért, plusz ott a nexus, ami minőség és mennyiség terén is üti(veri) a CC-t.
Szóval elkölthetted volna "értelmesen", ha mindig figyeled az akciókat. Már ha szükségét érezted volna pl a gaussnak. Nekem csak azért kellett, mert f2 be kedvenc volt, és az pont úgy néz ki. De már a mcmillan a kedvenc, megtarthatják a gausst.
Ugyanazt gondoljuk erről, nincs vita köztünk.
Így ékezet nélkül előszörre igen nagyot néztem, hogy mi a tököm az a villamosbigyula... -
#10508 > Azt itt most nem teljesen értem hogy mit fizetsz, ha azt ingyen adták elköltésre. De egyetértek a nézeteddel.
Hat, a 100 villamosbigyula az kabe egyenlo a semmivel, a legtobb termek ennel tobbe kerul a Creation Clubban, ha belepsz, lathatod. Ahhoz, hogy ezeket megvehesd, venned kell meg tobb szaz/ezer villamosbigyulat, X euro/dollarert. Na en kifizetem szivesen, mert mas jatekban is kifizetem ha ugy latom, hogy megeri. De jelenleg a Creation Club kinalata vagy faek egyszerusegu valami szarsag, vagy egy targy ujratexturazva, ujraszinezve. Ezekert en nem fizetek, eddig sem, ezutan sem :) Nezd meg peldaul al enti kepen, 400 villamosbigyulaba kerul peldaul par atszinezett PipBoy skin... Lehet, hogy valakinek ez fontos es kifizeti, szive joga, de az nem en vagyok. :)
Evek alatt egy termekben lattam fantaziat, a Skyrim Suvival Mode-ban, de azt meg megkapta mindenki ingyen a megjelenest koveto 30 napban, igy azert sem fizettem vegul.
Creation Club egyik nagy elonye egyebkent az, amit irtal a Skyrimmel kapcsolatban, vagyis az itteni modok biztos, hogy mukodnek egymassal ugy, hogy csak aktivalod es toltod, semmi massal nem kell foglalkozni, nem fog akadni egyetlen egy masik CC-s projekttel, vagy Fallout/Skyrim verzioval. Kvazi hivatalos mini dlckent van kezelve es tesztelve mindegyik.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.01. 17:58:45