11630
  • laikuss
    Tudjuk a bomba történetét, remélem te is. Az utolsó elötti mondatod még leegyszerűsítésnek is hülyeség.
  • Although
    Ebben a bejátszásban is elmondja. machine is machine flesh is flesh. Igen lehet így is gondolni. Meg amit én írtam azt is. A tudósok hozták létre a bombát. És ahogy mondja Dansnak "look around Danse" Mi az eredmény. Nyilván ezt akkor értené igazán az ember ha abban a világban élne. Téved vagy nem? Nem tudom de ez nem fajüldözés. Mert mint Dansenak mondja te nem is létezhetnél. És minden egyes ilyen gép fegveré változtatható egy cél nevében. És ne csináljunk úgy mintha az intézet nem is ebbe az irányba menne. Igen a Brit Birodalom felemelkedése és mohósága végül Hitler Németországához vezetett. Ok-okozat az mindig van.
  • laikuss
    Olyan .45-öst ami zöld trutyivá változtatja a lényeket az alapjátékban is van.
    Utoljára szerkesztette: laikuss, 2018.10.26. 16:29:18
  • Kroki105
    Túl erős lett, de gondolom az odavaló dögökhöz van igazítva, nem az alap raiderekhez. Fura hogy így is eshet, hogy ott még nem jártam.
  • Sunsetjoy
    Ez a Far Harborból való fegyver, ez a radium rifle
  • Kroki105
    Tegnap játszottam, és az volt az érzésem, hogy a játék csal. A legszebb hogy nem ellenem, hanem nekem. Ezt a dolgot sikerült droppolnia egy raidernek. Ez nem modos cucc (legalábbis ilyen fegyvert én nem raktam be). Egyszer régen kipróbáltam egy save game-et a nexusról, ami már letolta a főküldiket, meg egy csomó másikat is (csakhogy kipróbáljam milyen a nagykarakter ), annál volt egy ilyen shotgunba. Viszont ez ész nélkül köpi ki a golyót, nagyon pusztít. Egyetlen hátránya, hogy ha közelre lövök vele, az biza fáj nekem is, meg hamar kifogy a tár. (Ez már kettő volt.) Ja, meg már felhúztam maxra is a statjait a fegyverállványnál.

Azután összefutottam egy "új" frakcióval is, eddig csak a hullákat, meg egy két tagot találtam a világban. De ezek agresszívek voltak, és imádják atomot. Véletlenül ezek is elmebajosak.. (De komolyan, mint egy vallásparódia.) A fegyverük a gamma gun, 2 sugarat bekaptam, 15% ra ugrott le a hp-m. Gyorsan átvedlettem a hazmatba, úgy azért már nem volt olyan nagy a szájuk.

Meglett az x sisak is az armoromra. Sehol nem találtam a világban, de észrevettem hogy valamelyik mod miatt tudok gyártani is...
    Maxos a páncélkészítésem, nagyon erős lett. Van benne egy tesla cucc, ami ha megcsapnak közelharcban, aktíválódik, és sebzi a támadót. Ha gyengébb a dög, ki is nyírja.
  • Andule
    Sztem nem veletlen h a Fallout-ok is ugy kezdodnek h "war, war never changes" ;)
  • laikuss
    Úgy, úgy...
    Utoljára szerkesztette: laikuss, 2018.10.26. 14:21:47
  • PiszkosFred
    > Fred valószínű arra célzott mindig lesznek akik hatalomra törnek ilyen olyan indokkal.

Pontosan, ez az emberi civilizacio mozgatorugoja, a ciklus fenntartoja, a korok, eszmek es civilizaciok felemelkedesenek es bukasanak legfobb oka. En legalabbis igy latom.

> Maxson nem náci egyszerűen tart az intézettől.

En csak annyit mondok, ird le egy lapra 10-20 mondatban azt, hogy szerinted Maxson miert utalja a szintetikusokat, miert okolja oket, mit gondol roluk, hogy lep fel ellenuk, stb. Par mondatban jellemezd, a "tomeg" elotti fellepeset, a megjeleneset (eszkozok, jarmuvek, stb.), mindezek osszhatasat. Ha ez megvan, akkor csereld le "Maxson" nevet es a "szintetikus" kifejezest a masodik vilaghaborubol megismert oda illo vezeto nevere es uldozott tarsadalmara (hadd ne irjak neveket, mert a franc se tudja, hogy az sg motorja mit cenzuraz). Megkapod ugyanazt a jatekban, mint amin mar vegigment a vilag. Es pont emiatt en is annak tartom. De, nyilvan ez is csak egy velemeny.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.26. 10:28:44
  • Sunsetjoy
    Nem, nincs összetételezve, külön sorban vannak a különféle turret-fajták, illetve amikor a társaink figyelmeztetnek, hogy "watch out for the turret!"

Machinegun Turret Mk VII
    Laser Turret
    Turret Laser Gun

Arra gondoltam, hogy Automata lézerágyú (Automata lézer), Automata gépfegyver, Automata sörétes, VII-es (osztályú) automata gépfegyver, stb.
    Amikor meg hivatkoznak rá párbeszédben, akkor "automata" vagy "automata védelmi rendszer" lenne.
  • Although
    Nem náci. Saga nézőpontja egy nézőpont. Fred valószínű arra célzott mindig lesznek akik hatalomra törnek ilyen olyan indokkal. Most is vannak. Nem kell ellenség képet kreálni az létezik. És igen ismétlődnek a dolgok. Most ha jól látom Róma bukásának ismétlődése felé tartunk. Akkor volt az egyre kevesebb római volt és egyre több idegen. Egy nap már nem létezett az a világ amit Rómának neveztek. Ez is egy nézőpont. De ez a játék egy másik valóság az atomháború után játszódik. Olyan szereplőkkel amilyenekkel. Maxson nem náci egyszerűen tart az intézettől. Hogy ugyanúgy katasztrófába sodorják a világot mint az atombomba feltalálója. Father meg őket tartja problémának.
  • SaGa
    Ezt nem értem. Angolul az utótag fix, a turret. Magyarul meg az előtag: automata, vagy telepített. Fordításkor nem az eredeti szórendet kell visszaadni, hanem a jelentést. És igen, tudom, hogy a ragozás miatt szívás, de emiatt szép feladat a fordítás. Ha nem lenne az, ráhagyhatnánk a fordítóprogramokra.
  • Andule
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem, nem fert bele abba a vegigjatszasba h megkimeljuk a RR-t vagy a BoS-t mivel ugy gondoltam tovabb h nincs tobb synth gyartas/hasznalat. A RR fele pedig pont a legveszelyesebb fajta sytnh-ekbol all, arcvaltogato beszivargo ugynokbol, nehezfegyveres harcosbol es a kisegito sleppjukbol amiben benne vagy egy orult zseni meg egy josolgato badogdoboz is. Nem valoszinu h leallnanak csak azert mert en azt mondom h nincs tobbe szintetikus akit meg kene menteniuk. A BoS egyszeruen tul radikalisan es tul eroszakosan kepzeli el a jovot, egyszeruen nem fer meg ket dudas egy csardaban, menniuk kellett. Nyilvan nem eleg kiiktatni csak a vezetot mert egy katonai szervezet ritkan valik csak annyitol mukodeskeptelenne.
    Szoval alapvetoen egyetertek azzal h a synth az egy olyan fajta uj fenyegetes amire nem erett meg a Fallout vilaga es irmagjuk se maradjon ... annak ellenere h felfogom es aterzem a dilemmat abban h ha vmi ami egy nyamvadt alkatreszt tekintve mindenben emberkent funkcional akkor azt ugy is kellene kezelni es az uldozesukkel/irtasukkal pont h ok lesznek a humanusabbak az embernel. a helyzet az h sok sci-fi szol errol csak ott ezerszer jobban ki is van domboritva ez a resz es valodi moralis/erzelmi dilemmakat elhet/gondolhat at az ember (igen, szeretem elegge a Szarnyas Fejvadaszt) mig itt sajna az elganyolt dolgoknak koszonhetoen bantoan leegyszerusitve jelenik meg ami elveszi az elet ezeknek. (rossz iroi klisek, az rpg vonal, ld parbeszedrendszer, massziv kiherelese, stb.)

latod ez is mogekepzeleses mar :) masodjara MM-el vittem vegig pont amiatt amit irsz miszerint az alapkoncepcio igenis jo es ezaltal lehetne uj eletet vinni ebbe a regioba de a problema h a program keretei kozott meg kell allj h lerakj 2 agyat a Castle-be mert jott 4 uj arc es csak 2 volt talonba es nyilvan keptelen barki kivenni a "raktarbol" par rongyot, vasat es falecet h osszetakolja ezeket. Es ez az egesz MM szerkezetere igaz pedig hat a Castle visszafoglalasa utan elokerulnek regebbi arcok is akiktol pedig sanszosabban elvarhato lenne h vezessek a szervezetet.
    amugy azon felnyeritettem kinomban mikor az utolso kuldi soran jon velem par arc segiteni es megjelentek azzal a nyomorult lezer musketajukkal meg a gagyi borszerkojukkal (ugorhattam allandoan elejuk ha megjelent egy ellenfel)

• Kroki105
    Ezzel tisztában vagyok, de vezérem hithű katonájaként kötelező...
  • Irgum76
    Danset nem kell megölni
  • Kroki105
    Hát nem nagyon értünk egyet, de ezzel nincs gond
    Ok, tehát akkor egy ostoba vagyok szerinted, mert első végigjátszásomra, első benyomásomra egy tetvedék nácit nem ajnározok. Játszom, döntök a cselekmény sodrásában. Ez a fasztarisznya azt mondja öljem meg a barátom, Danset. Gondolom te elsőre meghallgattad a hősöd szónoklatát, elaléltál, majd kiloccsantottad a barátod agyát. (Danse is egyetértett, mert hát ő is érti. Csak megkért hogy a cipőjére ne fröccsenjen) Mert a jövőképet ő így látja, íly fantasztikusan. Követlek ó bölcs, vezess, akár a halálba is, mert a jövőképeddel egyetértek. Semmi együttérző gondolat, az emberiséget akarjuk megmenteni. A társaink élete nem számít. Kroki ezt nem érti, Krokinak el kell magyarázni, és a szájábarágni, hogy ez a jó, meg azt is, hogy Danse után álljon oda Curie elé is, és lője szét a kibaszott szinth fejét, mert hogy az csak egy gép. Az ne izgassa Krokit hogy ez a "gép" jónéhány alkalommal az életét kockáztatva húzta ki a szarból. Az csak gép, éljen Maxi führer, halál rád kicsi Curie. Igen, és utána "nem nyúlok a hulládhoz", meg "kezet mosok, és elrakom kis zacskókba a bizonyítékot". Esetleg "megpróbálhatnék diplomatikus úton dűlőre jutni veled", de...
    Felejtsd el drága, én hát... követem a vezérem.. jaj, bocs, bölcsem. Ne izgulj, halál vár a többiekre is, Hancockra, Strongra, Nick-re meg ráadásként Mcready-t és Pipert és Prestont is megölöm, mert nekik biztos nem fog tetszeni a cselekedetem. Azt hitték hogy a barátaim, de tévedtek, csak arra kellettek hogy elszedjem a perkjeiket, a faszt se izgatja a történetük, a gyerekük, és hogy jók... Az emberiséget nézem, abban pedig nincs helyük, mert mások, vagy a véleményük más.
    (Elismerem x6os tényleg csak perkre kellett, őt nem csípem. Bár most barátkozok vele, meglátjuk mi lesz, de eddig egy hidegvérű gyilkos, semmi több.)

Talán inkább az emberségre kellene koncentrálni az emberiség helyett...? Aztán a másik jönne magától...

A kulcsmomentumnál pedig azon töprengtem, itt öljem e meg Max-et, vagy a hajóján. Ha moccant volna a gyerek, ott a vége ...

Kit izgat az a világ, amiért a barátaid, "szeretteid" életét kell elvenned?
    Azé remélem nem csak én gondolom így....
    De most halál komoly, az fel sem merült benned a játék során, csak hogy melyik főgenya épp mit akart? Ahogy asszem Andule említette ezt az opciót, legszívesebben a csináljátok magatokat választottam volna, ha van. De persze nincs.
    "Es kezdodik minden majd elolrol, csak mas nevekkel, mas csoportokkal, de ugyanazert a lentebb felsorolt EGY celert..." - idézet Fred-től. Egyetértek.
    Mi értelme az egésznek?
  • Irgum76
    nekem tetszik

SaGa: turret az állandó az előtag a változó így nem lehet ilyeneket kreálni amiket mondtál
  • SaGa
    Én ezeknél elfelejteném, hogy a turret torony jelentését és egyszerűen automata géppuskának, automata lézernek, automata rakétavetőnek hívnám. Az a lényegük, hogy lerakod, működik, nem kell vele foglalkozni, míg valaki szét nem veri. Vagy telepített rakétavető, telepített géppuska, telepített lézer. ondjuk a telepített sörétes puska legalább olyan idiótán hangzik, mint az automata sörétes puska. Esetleg lehet automata/telepített kartácsvető, ha már a játék fejlesztői kitalálták ezt a kategóriát.
  • SaGa
    Természetesen, az ember már csak ilyen. Ahogy látjuk a mai történésekből, a saját kárán sem tanul igazán, hamar elfelejti azt, amit néhány évtizede átélt, ha akad egy jó dumájú valaki, aki vetít neki ellenséget, akit utálhat a saját sikertelenségéért. Sosem magát, mindig másokat okol.
    Szerencsére mindig vannak lelkes önkéntesek (vagy már eléggé elkeseredett alakok), akik egy-egy ilyen mélypont után előbb-utóbb ki tudják rángatni az emberek elég nagy hányadát a tespedésből, hogy álljanak ki magukért. Olyankor jön egy pár könnyebben élhető évtized, fejlődés, majd amikor felnő az a nemzedék, aki már semmit sem élt át a korábbi szar időszakból, akkor kezdődik elölről az egész, szerencsére mindig egy kicsivel magasabb pontról indulva, mint a korábbi szakaszban.
  • Sunsetjoy
    Akkor simán csak lőtorony? (a repülőkre szerelt lövészállások neve hivatalosan, ha jól tudom)
  • coolpet
    Szerintem is jó a lövegtorony.
    De mint löveg a tankelhárító ányúkra is használját.
    Én valahogy a típus után tenném a torny szót, mint pl:

Gépágyú torony
    Rakétavető torony
    Lézerágyú torony
    Sörétes torony

Így leírva elég hülyén hangzik a torony is :D
  • Although
    Ez a video tökéletes sok szempontból mutatja a világunkat. És ez Kroki és a többieken is látszik. Nem értik Maxsont. Nem is érthetik a főszereplő egyszerűen dönt mert nem érti miről beszél Maxson. Igaza van vagy sem? A jövő zenéje. De túlélőként tengődve az atom által sújtott világban teljesen érthető és nagy eséllyel jól látja a jövőt. Danse és Maxson párbeszéde a lelkes amatőr főszereplővel együtt is mutatja számomra miért nem középszerű ez a játék. A kis olasz élete munkáját írta meg. A morrowind után valószínű utoljára. Aminek csak része volt.
  • Although
    Ez egy kulcs momentum.

• Although
    Köszi!
  • PiszkosFred
    Sarah Lyons
    (bocs a korrekcioert, no offense, de mivel egyik kedvenc karakterem es ujabban eleg surun leirod a nevet, akkor gondoltam jelzem, hogy igy pontos)
  • Although
    Tudod örülnék ha legalább ez a szint lenne, a következő fallout. De erre kicsi az esély azt itt írok nem egyedi esetek. Ez a reakció általános és mint korábban írtam igazolja a Beth üzletpolitikáját. Itt csak a Skyrim színvonal az értékelhető. Komolyan. Sarah Lions sztorija tényleg többet érdemelt volna. De ez nem lett rossz. Arthur Maxson. Nagyon élő lett ahogy a többiek is. Lehetne jobb is tényleg van sok minden ami kevés. De őszintén? Ezt éreztem az FNV után is még lehetne több is. Csak az még nem ilyen bugyuta konzol játék volt.
  • Although
    Jó összefoglalás :) De ez még nem az a nap. Arthur Maxson Sarah Lions fia. A múlt hibáit akarja kiküszöbölni, talán sokak által fasisztoid módon. De ő benne él egy atom által sújtott világban miközben Father aki szintén tökéletes karakter egy biztonságos lyukban építit a jövőt a felszínen élőktől elzárva. Ereje és synthek által biztosított tökéletes erő mögül. Ebben a játékban a minutmen egy új kezdet lehetősége még senkik életképtelen csapat miközben a jövőért a Brotherhood és az Intézet harcol. Nekem ez a mese :)
  • Sunsetjoy
    Minden segítő szándékú vélemény jól jöhet. Elég nagy a játék ahhoz, hogy elbújjanak ilyen dolgok.
  • laikuss
    Minden respektem a fordítóknak ezért ne is vegyék kötözködésnek, de a játék közben látni téves fordításokat és eszembe jutott ezért, hogy jó lenne ezeket feljegyeznem. Szivesen vennétek ezt? Szerintem a turet valamiféle tornyot feltételez, és ezeknél talán csak akkor lenne szerencsés, ha ilyesfélén nézne ki.
  • Irgum76
    szerintem inkább a te verziód a "lövegtorony" bár kicsit hosszú de nekem sincs jobb ötletem esetleg "őrszem"
    ha már magyarítás akkor legyen minden fordítva
    de még agyalok rajta hátha valami beugrik
  • Kroki105
    Lövegtorony jónak tűnik.
  • PiszkosFred
    "Majd ha nyugalom lesz és béke, jut mindenkinek elég kaja és víz, lesz idejük az okosabbaknak azon törni a fejüket, mit érdemes a múlt örökségéből megőrizni, tovább vinni és mit kell száműzni az életükből."

Es kezdodik minden majd elolrol, csak mas nevekkel, mas csoportokkal, de ugyanazert a lentebb felsorolt EGY celert...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.25. 18:17:32
  • Sunsetjoy
    A moralizálási kérdésen kívül feltennék egy magyarítással kapcsolatosat, a múltkor is jó meglátások születtek pl. a vizifiú lecserélésére :D
    Vannak ezek a turret cuccosok, ami ugye úton-útfélen előfordul és köpi a skulót, illetve amiket ugye te is tudsz telepíteni rakétás, lézeres meg más verzióban, stb.

Ez a kezdetektől rosszul gépágyúnak volt fordítva, így alakulhattak ki olyan kifejezések, hogy "gépfegyveres gépágyú". Nagyban folyik a szöveglektorálás, korrektúrázás más tapasztalt fordítókkal, de most pl. felvetődött, hogy mi is legyen a "turret" (és a változatainak) a fordítása, hogy ne ez a gépágyú dolog legyen.

Felvetődött rá, hogy maradjon turret, mert annak ismerik úgy az értelmét, mint a skill, vagy a perk és hasonlók. Én ettől kicsit idegenkedek, az én ötletem a lövegtorony lenne (tehát pl. rakétás turret avagy rakétás lövegtorony).

Mivel a magyarítás nem csak a fordítóknak készül, azokat kérdezném meg, akik játszanak is vele: melyik legyen?
    Tudom, hogy van itt olyan, aki magyarítással játssza, illetve van ilyen, aki a szükségtelen fordítások ellen van, így nagyobb spektrumát megtudhatnám a véleményeknek :)
  • SaGa
    És igaza is van. Az Institute pont azt csinálja, ami miatt a háború is kitört. Egyeduralmat akar elérni a technológia által. A BOSS is, csak ők másfajta lózungok mögé rejtik a tényleges célt. Megóvjuk az embereket a kézbentarthatatlan technológiától. De mi azért begyűjtjük és kihasználjuk a technológia nyújtotta előnyöket, mert úgy könnyebb az uralmunk alá hajtani az embereket.
    Tetszik vagy sem, a minutemen az a frakció, amelyik tényleg az emberekért küzd, még úgy is, hogy gyengébbek a többi frakció bármelyikénél, de ha neked sikerül összekovácsolni a „parasztokat”, megmutatod nekik, hogy érdemes magukért harcolni, megvédeni a családjukat, a létszámukkal és kitartásukkal le tudják nyomni a többit, de ha azok (boss renegátok, megszelídült raiderek, kiugrott enklávé tagok) akarnak, csatlakozhatnak is valamelyik faluhoz. Megpróbál számukra (mindenki számára, legyen az ember vagy ghoul, a mesterségesen gyártott lények, mint a szupermutánsok és a sinth, nem férnek bele) egy élhető, biztonságos világot építeni, a különféle túlzások nélkül. Majd ha nyugalom lesz és béke, jut mindenkinek elég kaja és víz, lesz idejük az okosabbaknak azon törni a fejüket, mit érdemes a múlt örökségéből megőrizni, tovább vinni és mit kell száműzni az életükből.
  • Although
    Összességében nekem pont ezért volt elfogadható, mert ha nem is tökéletes vagy nagyon jó, hogy lehetne egy konzolos játék igazán jó? Ami tökéletesen le van már butítva? De ez még megmaradt, ha túlléptél a saját elvárásaidon és elkezded nézni a világot amit megjelenít, akkor egy vállalható cucc lett. És örülök még legalább ez van, a skyrim után ebbe minimális szinten sem reménykedtem. Sokkal rosszabbra számítottam.
  • Although
    Vannak nagyon egyértelmű részek, mikor Maxson elmondja Danse te meg sem születhettél volna, már nem tudom pontosan idézni de leírta nem vele van gondja, hanem a világot akarja visszakapni amilyen az intézet előtt volt. Részletesen beszél róla miért gondolja, hogy súlyosabb következményei lesznek mint az atombombának, érthető lesz a világnézetevilágosan kirajzolódik ő nem fog békésen leállni míg az Intézet létezik.
  • Irgum76
    tök vicces, hogy PC-n felmodolva fele annyi idő alatt betölti mint xboxon...
  • Although
    Azt értem nektek nem tetszik. Nem ez a gond azt kell elfogadni ezek a karakterek ilyenek. Mindegyik valahogy látja a világot. Maxson, Danse, Father, Vasutasok, a minutmenek. Nem a ti ideátoknak akarnak megfelelni mert ez nem egy tündérmese. Lehet mondani, nincs elég jól megírva lehetne jobb is, lehetne több opció is. ettől ezek a karakterek még karakterek, az idealista Danse, az istent játszó intézet miatt, a jövőt sötéten látó Maxson, Father aki megváltónak képzeli magát. Mind olyanok amilyenek egy lehetséges jövőben lehetnének is.
  • laikuss
    Szerintem fejlődni kell, nem pedig "árjákat" nevelni. Az intézet pedig ugyan olyan csak a másik véglet.
  • Kroki105
    Jó, és Hancock, Daisy, Komóték ghouljai pl kinek ártottak? Őket is be akarja darálni, plusz ahogy írtam már, a tudományt kutatják, de bölcs Maxonnak eszébe sem jut rákérdezni a pl 200 éves ghouloknál, hogy láttál e már fűbe nyuszit, csak öli őket, merthogy nem emberek. Köztük is lehetnek okos emberek, tudósok, stb...
    Zseniális a srác, tényleg.
    Vagy pl Virgilt is kinyírná kérdés nélkül, pedig hát a faszi megcsinálta, visszaváltozott. És mivan ha visszaengednénk egy laborba, lehet megoldaná a többi mutáns problémáját is, akár gyilkolás nélkül. (Ok, kicsit túlidealizálom, de Maxi kérdés nélkül végzett volna vele.) Hogy lehet azt megérteni, hogy öljünk le mindenkit a francba, aki nem ember? Már csak karlengetni kéne hozzá, Heil bölcs Maxi!
    Ok, amit az előző hszben leírtam, csak kitaláció, nincs benne az írók által alkotott katyvaszba, de ha leállna a szinth gyártás, Maxon Hancockékat még ugyanúgy meg akarná ölni. Az értelmes ghoulok nem fenyegetik a világot, még csak nem is szaporodnak. Az őrültté válás még lehet probléma, de annyira azért nem gyakori. Asszem Hancock mutatott rá a lényegre, hány ember válik őrültté a világban, és öl indok nélkül (vagy akár indokkal)?

Az angol nyelv dologban igazad van, én még csak a hóvarjúnál tartok, viszont magyarul van az egész, azt meg szerintem értem.