11630
  • Kroki105
    Azt hogyan lehet megoldani, hogy egy ruhadarabot egy gombnyomással fel vagy le vegyek? Az éjjellátó szemüvegre kellene. Felvenni még ok, kap egy számot, de le hogy vehetem inventory turkálás nélkül? Fegyvert ugye válthatsz a számokkal, gondolom szemüveget is, de az én karakterem jól lát, nem kell neki pápaszem.

A képen egy akadálymentesített mutánsbázis bejárata van. Mondjuk még sose láttam tolószékes mutit...

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.10.01. 16:39:58
  • Kroki105
    Ha nincs más, a fegyverszétszedés a földön működik, és biztonságosnak is mondható.
  • Andule
    Volt egy modom ami a telepules epitolimitet novelte meg annyival amennyit kivalasztottal, 8*, 10*, ... 30*. En ugy emlekeztem h ez a Settlements expanded volt de ketsegeim vannak immar plusz az nem mukodik nekem per pill. Van vkinek vmi amit tudna ajanlani? (tegnap kb fel napot toltottem mod olvasgatassal, kepnezegetessel, toltogetessel, ezert vagyok mar lusta mindent keresni :)
  • ntex
    Köszi!

Én is régen játszottam vele, volt nekem is jó sok mod hozzá de már semmire nem emlékszem belőlük.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.29. 22:59:35
  • Alanw
    off https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/82846/
  • SaGa
    Bocs, de nem. Annakidején elég sokat variáltam a Skyrim modjaival, volt egy saját készletem, úgy háromszáz mod, de már nem tudnám megmondani, pontosan miket tettem fel. Van valami kull pack, magyar, időnként hirdeti magát itt is az összeállítója. Mondjuk a vélemények elég vegyesek vele kapcsolatban, az illető stílusa tényleg tud elég bicskanyitogató lenni, de ettől még lehet jó is, egy kísérletet talán megér.
  • ntex
    OFF:

Saga! Te biztos képben vagy Skyrim modokkal kapcsolatban is... :D Van ahhoz is Biraitbec-éhez hasonló modlista? Ha tudsz ilyesmiről szívesen fogadnám :)
  • coolpet
    Nekem csak egy 10mm-es van sebzésre fejlesztve, meg egy vadászkés.

Blitz+ninja megy ilyenek. Általában mindennek elég 1 vágás, de VATS be tud aktiválni vagy 10 szúrásra valót.

Levágom még a power armoros csókát is ha leg akkor is :)

Igaz óvatos vagyok, és ha van rá lehetőség, akkor kap pár molotovt meg gránátot, hogy biztos legyen a dolog, meg ha kell mutálódjon.
  • Kroki105
    "Mondjuk 1 bökés és hal ha sneakból támadom meg" - a halat meg már egyszerű kicsinálni, mert csak vergődik.
    Szerintem nálam az armorsmith extended mod a hibás (hogy túléltem). Na meg a very hard ugye. Elkezdtem már le is szedegetni a szövésizéket a cuccaimról. Az már picit nagyon op hogy két aknán átsétálok. Az a mod nem valami ésszerű.
    Ugyanígy már a p90es-t is eldobtam. Kis szinten még nem tűnt fel hogy egy VATS sorozattal szitává lövök egy raidert, az még normálisnak is mondható. De ez nagy szinten sem sokat változott, igaz 50es tára van, de az pont elég volt egy mirelurk királynőnek. Ok, 50 golyó, de hát attól még nem kéne berogynia. Főleg hogy a hatótávját is egy sniperéhez mérték. Ellenben pl a kÍnai rohampuska látványosan veszít a Vats pontjaiból ha távolodik a célpont. Távolra meg van egy sniper, így váltogatva egész hatékony. Most lett meg a railroados csóka kispisztolya, VATS ba tud vagy 15 lövést, Agim ugye 13, viszont pisztolyra nem raktam pontot, így a sebzése egyelőre vicces. 13 agi már enged 3 sniper lövést, az nagyon tetszik.
  • coolpet
    Megmondom Survin milyen egy legendary szarvas 1-es Endu-val lvl28-on.

1 fejes és fekszel :D

Mondjuk 1 bökés és hal ha sneakból támadom meg, csak az volt a gond, hogy volt mellette másik 2 normál szarvas is, és mellényomtam a VATS-ot, és a normált öltem először, másodjára jött a Legendary, aki első szúrásra mutálódott, második szúrásra nem volt idő, mert mielőtt betaláltam volna lefejelt :D
  • Irgum76
  • Sunsetjoy
    Korábban volt téma: az új magyarításváltozatban a Vizifiúból Sellő lett, a Vízilányból Hableány. A sellőt itt-ott ábrázolják (vagy hiszik magukat annak) férfi alakban is, de a hableány nyilvánvalóvá teszi a sztorit. Még egy két gáz perk-nevet átfordítottam, de ezek már véglegesek elvileg.
  • Kroki105
    Nem tudom volt e már, van egy mod, ami nagyon állat színezést ad a szörnyeknek. Azt írja hogy a fénylő dögök felett jönnek ezek a plutónium verziók. Ami azt illeti bitang erősek, 62őn összefutottam egy ilyen szarvassal, kétszer megcsapott, és majdnem lenullázott. Jó, survin gondolom elég lenne ha rád nézne...
    Plutonium creat.
    Ki van írva hogy milyen dögök, milyen szint elérése után jelenhetnek meg. Csótányhoz már volt szerencsém, meg földikutyához. Szerencsére halálkarom csak 110 után jön, nem tudom azzal mit fogok kezdeni... Persze az még nagyon- nagyon odébb van.

Az egyik molerat trófea, nagyon vad a skin.
  • Kroki105
    Sanctuary, Tenpines, Castle, a sziget, és a mozisparkoló van úgy ahogy megcsinálva. Végülis logikus, ahol nincs semmi, azt minek zargatni.
    Azért volt egy érdekes szitu, asszem northagennél, megtámadták a robotok. Azt mondjuk ne kérdezzük minek nekik a 3 paradicsom, de ok. Lelőttem amit lehetett, de egy piros pont maradt. Fölalá mászkáltam, aztán meglett. A földtextúra alatt pancsizott a kis gané.

A házikóba megszereztem a 3. páncélt. A képen van egy kakukktojás, ami már kikelt, és egy őrszemrobot volt benne. Hogy hogyan ment fel oda, mikor elvileg a bejárati ajtón sem fér be (lépcsőről nem is beszélve), az a nap rejtélye.

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.09.28. 20:05:10
  • Andule
    a boldogsag tudtommal nem szamit h tamadjak-e a telepet vagy sem, de mintha irtad volna korabban h alig van par hely amit kiepitettel ergo en erre tippelnek hisz ha nincs mit ellopni akkor ki tamadna meg a 3 paradicsomos falvad?

koszi szepen :)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.09.28. 19:06:20
  • Kroki105
    Ha 100as a boldogság egy településen, azt jobban támadják? Ahova építettem a nagy házat, valami csoda folytán max lett a boldogság, és már többször értem úgy haza, hogy fosztogatókat lődöz az őrszem robot. A védelmi érték se kicsi.
    Vicces ahogy a szakácsnő védi a birtokot. Alapból nem kapott fegyvert, biztos a munkapadból kukázott valamit.
  • SaGa
    More attackers, get off my buildzone
    Együttműködik a horizonnal is, legalábbis még nem láttam emiatt problémát.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.09.28. 15:14:10
  • Andule
    Probaltam visszakeresni de nem talalom, mi a neve annak a modnak ami nem engedi tobbet a settlementeken belul spawnolni az ellenfeleket? Ill. tudja vki h ez akad-e a Horizon-nal?

(ugy dontottem jon egy 3ik vegigjatszas immar Hori-val szal johetnek mod ajanlasok is :) )

plusz ha vkinek van tapasztalata a Natural and Atmospheric Commonwealth moddal, pl ebben pimpelve, "2k-sitva" vannak-e a fak, utak, hidak vagy kulon kellene felpakolnom ezeket meg az kerem ossza meg tudasat! :)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.09.28. 13:41:49
  • laikuss
    Na, még jó, hogy nem egyszerre kell megcsinálni ezt az 5 DiMA Memory pazzletet, lehet mást is csinálni közben.
  • Kroki105
    Na most jött el a pillanat, hogy engem is zavar... Deaconnal küldi, és a szinth csak lődörög zölden. A legszebb az volt, hogy felszólította magázódva a csótányt, mielőtt megölte.
    Azt hiszem megvan a magyarázat: Mi van ha már én is szinth vagyok??

Néztem neten hogy consollal esetleg be lehet e állítani ellenségesre az institute frakciót. Ilyet találtam:
    player.removefromfaction (institute faction ID)
    setenemy (player faction ID) (institute faction ID) 1
    Lehet ezzel csak jobban elbaszom, mert hülye vagyok hozzá, de ne szeressenek már a bádogdobozok, nem adtam rá okot.
    Mindenesetre mentésem van... Veszteni nem fogok sokat, már így is bugos.
  • Kroki105
    Így képzelem el a szituációt: BoS helikopter, Joe a pilóta, Chris az írnok az anyósülésen, mögöttük ácsorog Frank paladin. Épp abnormális lényeket derítenek fel, egy állítólagos szupermuti tanya felé veszik az irányt. Egy gauss lövés töri be a szélvédőt, Chris fél feje tapétává változik. A magányos vándor, aki mindig is utálta a bádogembert az Ózban, a pilótára célzott, de az eddig elkövetett 1500 gyilkossága még nem tette profi mesterlövésszé.
    - Parancsnok, látom a célpontot, ráfordulok - mondja Joe.
    A parancsnok közelebb hajol az ablakhoz, végigméri a tárazó idegent.
    - Á, hagyd a picsába, nem veszélyes....

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.09.24. 13:27:34
  • laikuss
    Ó, basszus, megláttam ezt a DiMA Memory-t... most szórakoznak velem...?
  • Andule
    Nekem anno a BoS "bugzott" be mivel csesztetsz elmenni a leghajora es igy orok semlegesben ragadtak. Csak akkor valtottak at pirosra ha elkezdtem loni oket. Engem spec zavart bevallom mert igy kacsavadaszat szintre ment le a "helijuk" lelovoldozese. (Nem mintha a sneak-bol gaussal a pilotara leadott lovesbol kellett volna ketto, de volt h sikeresen elhibaztam az elso lovest es akkor olyan benan nezett ki h nem kezdtek el gyanakodni)
  • Kroki105
    Köszi, öltem medvét is, akkor csak szerencsém nem volt..
  • Sunsetjoy
    Viable blood samples can be found on the bodies of certain enemies. They seem to appear on any enemies that could be exposed to radiation, namely:

Feral ghouls
    Mirelurks
    Bloodbugs
    Deathclaws
    Mongrels
    Super mutants
    Yao guai
    Radscorpion

There is, however, no guarantee that a viable blood sample will appear on a corpse, and they do not appear in the game until the related quest is started.
  • Kroki105
    Mégis csak bug lesz ez a sinthes dolog. Történt hogy az Acéltesók megkértek, hogy vigyem el az egyik írnokukat túrázni. A célpont a szatelites hely, ahova az elején Aberathyék zavarnak. Menjünk gyalog, gyorsutazással ennek a küldinek ugye semmi értelme. Bár őszintén, nem értem minek az írnoknak testőr, én lopakodok, csúszok -mászok, az a féleszű meg mintha a Prydwen hídján mászkálna. Belefutottunk félúton két szinthbe is, az írnok azonnal tyútyúzta őket a lézerjével, de nekem zöldek voltak. Még akkor is, mikor a nagy tűzharc közepette odamentem közvetlen a sinth mellé. Tudtam volna lőni, de nem volt piros, ráhagytam az írnokra, ki is nyírta őket.
    Nem tudom mitől lehet, nincs semmilyen frakciómodom... Mindegy, együtt lehet vele élni, mert hogy újat nem kezdek, az tuti

Van egy másik dolog. A BoS hajó hídján van egy doki, aki elküld vérmintákat gyűjteni. Szerintem ez is ilyen véget nem érő küldetéssorozat. Azt mondja hogy átalakította a pipboyunkat hogy tudjunk mintát hozni. (Gondolom telepatikusan, mert én biza nem adtam neki oda.) Ez hogy működik, mert nem sikerült rájönnöm, pedig lőttem kutyát, legyet, szúnyogot...?
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.09.23. 20:40:42
  • ntex
    Na kukáztam a Sim Settlements-et. Nem úsztam meg újrakezdés nélkül sajna, de mindegy mert úgyis ki akartam még pár modot szedni Biraitbec listájából. Megpróbáltam save cleanerrel kipucolni a mentésből a script maradványokat de 1-2 settlementnél hiába scrappeltem le a megmaradt cuccokat ugyanúgy fullnak jelezte az építés limitet jelző csík és nem lehetett semmit építeni.
  • Kroki105
    Remélem nem lesz galiba, és amikor kell, akkor majd agresszulnak.

Épp a ragyogó tengeren kalandozgaték, valami elcseszett erőműben, és akkor szembejő velem A HÁNYINGER.

Nem kell félni már nagyon meghalt, csak lóbálom magam előtt hogy jobban megvizsgáljam.
    Állati jól megcsinálta aki csinálta. A horrorhörgés moddal meg valami beszaratós. Főleg hogy pár barátja társaságában próbált beljebb invitálni.
    Nem lennék most a szkafander belsejében, még jó hogy megépítettem a fürdőszobát.
  • laikuss
    Én nem emlékszem, hogy mikor akadtam össze velük először, de nem voltak barátságosak, csak arra már nem emlékszem, hogy a Vasút elött találkoztam-e velük.
  • Kroki105
    Igen, csak az a bibi, hogy én még nem jutottam be. ezért fura
  • Andule
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha jol emlekszem akkor onnantol h bejutsz az Institute-ba, egesz addig amig ossze nem veszel veluk semlegesek a synth-ek kint a vilagban is. A RR kuldetesek ezaltal kivaltkepp rohejesse tudnak valni.
  • Kroki105
    Az most bug, hogy a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szinthek nem támadnak meg? Még Virgilnél sem jártam, nem hogy összehaverkodtunk volna. Már a második épület volt, ami teli volt velük, de ők csak lófráltak fel alá, tudomást sem véve rólam. Én meg nem vagyok hülye, hogy fölöslegesen beléjük akaszkodjak. Mondjuk logikátlan lenne, ha lőnének rám, elvégre Shaun nem akarja kinyírni anyukát. ArcJet után fura a viselkedésük, bár ott inkább Danse volt aki darálta őket.
  • SaGa
    Egy gombnyomásra építkezést az AmazingFollowerTweaks is tud. Minden alap falura van egy elmentett épületegyüttese, mondjuk némelyik tartalmaz néhány hibát, de te is el tudod menteni a saját verziódat és később előhívni. Párezer kupak az áruk, Sanctuary ingyé van. Lebontja ami nem kell és felhúz egy egész élhető falut helyette. Vannak trükkjei, pl a villanyt mindenhová bevezeti, de egy szál drót nélkül…
  • Irgum76
    a lébecolásra van egy mod ami okosítja a telepeseket, hogy a lépcsőket is tudják használni
    Settler Sandbox Expansion

láttam már olyan modot is videóban ami egy klikkre felhúz pár házat bele ágyakat, vizet, kaját
    olyan helyekre amiket nem akarsz csinosítgatni sem pöcsörészni ezekkel a dolgokkal
    annak nem tudom most így a nevét de majd keresgélek

Kroki105: ez fasza lett
  • Kroki105
    A földszint lassan be van építve. Csináltam pár képet a pose modok segítségével. Több száz beállítás közül lehet választani, némelyik egész jó lett.

Ilyen kivilágítva, ahogy nézem az utcai lámpák nem is működnek, majd lecserélem.

Konyhán Rozi néni a nagy valagával. Épp a vacsorának valót készíti. A northlanddiggers modban van ez a munkaállomás, és a nénike rajta van egész nap, nincs vándormadárkodás. A mellette levő szoba még hibádzik. Rozi néni a férjével együtt él a házban, ő a kajáért felel, míg az egyelőre csak tervbe levő Gazsi bácsi szállítja a halat a pecabotjával a tengerpartról.

Gizike épp evolválódó stádiumban van egy normál és egy világító ghoul között. Egy lezárt pincébe lett rálelve, amit valami gonosz ember körberakott sárga hordókkal, amik vadul kattogtatták a pip-boyt. Majdnem golyót kapott abba a rusnya kis buksijába, de aztán kiderült hogy még értelmes. Örömmel elfogadta a takarítói állást, amíg kitart az értelme, port nem talál senki a házban. Állítása szerint.

Ő Lukrécia, a csapos lány. Épp záráshoz készül, ami nem lesz túl megerőltető, ugyanis vendég még nincs. A sört és a poharat ő rakta a pultra, hogy ne tűnjön teljesen értelmetlennek az ottléte. A kis csalafinta.

És elérkeztünk Nórához, a nehéz sorsú özvegyasszonyhoz, aki az én hibám miatt nem tudta életre kelteni a férjét. Egy nehéz nap után a fürdőben relaxál, és átgondolja az elmúlt nap eseményeit. Úgy véli, ma is sikerült jobbá varázsolnia a világot a cselekedeteivel, ami a következőkben nyilvánult meg: megölt 28 embert, 3 kutyát, 15 mutánst, 6 ghoult, tönkretett 4 robotot, és két nehéz zárat is sikerült feltörnie. Nagyot sóhajtva elnyúlik a vízben, megint egy szutyok átlagos nap.

Most hogy befejezte a fürdőt, követhetjük a padlásra, mivel legnagyobb bánatára a hálószoba még építés alatt. Sajna még csak két teljes páncélt sikerült összeguberálni, még négy hibádzik. Mivel nincs középkori, megteszik a power armorok is.

Láthatjuk ahogyan tisztán és üdén battyog fel a lépcsőn, miközben azon töpreng, hogy mi a bús retkes picsáért nem szereltek ebbe a szaros házba liftet.

Azt hiszem kiszúrt minket... Jobb lesz mára békén hagyni, végül is egy elmebeteg tömeggyilkos, sose tudhatja az ember...

• ntex
    Elhiszem, láttam a képeidet, tényleg durva dolgokat lehet kihozni belőle. A hibák nálam is megvannak, nálam is sokan csak álldogálnak, pedig mindenkinek meglenne a feladata. A legjobban az idegesít hogy Abernathy Farm-nál lenne két őrposzt két házszerű építmény tetején amikre be is osztott a mod két settlert, viszont sosem fent a helyükön állnak hanem bent az építmény alatt a platform lábai között... -.- Próbáltam manuálisan felküldeni őket, meg build módban szó szerint odavezetni őket hogy nyomkodtam nekik a GO gombot, de mikor fel kellett volna menni a lépcsőn mindig elakadtak, visszafordultak, lényeg hogy nem mentek fel. Végül fogtam magam, felmentem az őrposzt helyre azt moveto player konzol paranccsal odateleportáltam az egyiket, utána a másikat a másik helyre és azóta végre ott vannak ahol kell lenniük... Nem találnak fel a lépcsőn, vagy ha kicsit magasabb platformot hoz létre a mod, nem tudnak rá fellépni a settlerek, van hogy látom mikor kínlódik egy settler hogy hogy jusson át egy egy lépcsőn vagy hogy jusson fel valahová, téblábol, megáll gondolkodni, és egyszer csak mikor már úgy dönt hogy "okay, fuck it..." fogja magát és arréb teleportálódik a célirány felé az NPC, majd megy tovább a dolgára.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.20. 21:19:10
  • Kroki105
    Nekem az nem tetszett benne még, hogy az emberek sose a helyükön tették a dolgukat, hanem összevissza kolbászoltak, vagy csak álltak egy helyben. Lehet csak nálam volt beállítási gond, de a sim settlements nélkül mindenki tudja a dolgát.
    Természetesen az idővel, meg a molyolással igazad van, de én pl jobban szeretem azokat a helyeket, amiket én építettem. Nálam 5 település van felépítve, pedig már elég sokat unlockoltam, még karavánt se küldtem oda, ahol nincs építményem. Néha már nyavalyognak is, és menni kell rendet tenni Lassan halad tényleg, de nem rohanok sehova. Már vagy két hete a Látványszigettel szórakozok, de szerintem megérte, mert állati jól néz ki.
  • ntex
    Én csak abból kifolyólag használtam eddig, hogy önálló életet éljenek a falvak, ne nekem kelljen huszon akárhány helyre felhúzni egy falut, meg megépíteni mindent hozzájuk mert az rohadt sok időt elemészt, másrészt nem vagyok az a túl kreatív emberfajta aki szeret ilyesmikkel molyolni.
  • Kroki105
    Azzal már befürödtem máskor, nálam már nincs is fenn. Folyton ctd-zett sanctuaryba gyorsutazáskor, kicsit lehangolt, mert tök jó kis városkát építettem kiegészítve a magam ötleteivel. Leszedni nem tudom le lehet e baj nélkül, én megpróbáltam, nem volt benne köszönet Persze az én voltam. Újat kellett kezdenem.
    Jó ötlet az a mod, de az azért nem teljesen világos, ha valakit érdekel a települése, az megépíti magának. Akit nem, az lepakol 4 ágyat, 2 kukoricát, egy ágyút, aztán csőváz, megy tovább.
  • ntex
    Ezt a Sim Settlements modot lehet le fogom törölni... Elkezdtek szintet lépni a settlementjeim, az amúgy fix 60 fps-t tartó játék settlementek közelében elkezdett 20-30 fps-ekkel futkosni, Sanctuary és Red Rocket környékén olyan dropok vannak hogy inkább hagyjuk. Egyedül az tart vissza hogy újat kellene kezdeni ha el akarnám távolítani, nem dobnám el emiatt a jelenlegi 50. szint körüli karakteremet. Respect build limit mondjuk ki van kapcsolva, ennek bekapcsolásával lehet vajon javítani a helyzeten? Performance beállításokban már túrkáltam, érdemi javulást nem tudtam kicsikarni velük, pedig azért nincs olyan potato gépem.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.20. 12:35:10