Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

más

nem csesztetésből csak érdekelne, hogy valaki adományozott-e már modért innen?
hát most visszanéztem itt írtad
szerintem ha modal éred el zéró befektetéssel vagy konzollal az töknyolc
szerintem van survihöz is konzol mod
de mindegy ismét csak egy ötlet volt
coolpet
Nem akarok moddolni, surviban tolom, nincs konzol sem .)

Egyébként a scrapper majd később jól is jöhet mert több anyagot lehet a szétszedésből kapni.

Battletag: coolpet#2467

Mellesleg nem gondoltam volna, hogy természetesen a rakéta és az atom meg talán egy két nagyon táp mesterlövész puska után a cryo fejes nyíl az egyik legerősebb fegyver... Ha közel vannak egymáshoz az npc k mindenki megtántorodik és abbahagyja a lövést amíg felhúzod.
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 21:50:38
A kettes scrap tényleg gány. Szerintem az a csalás amit másnak a kárára követünk el. A konzolba való beirkálást a saját kárunkra követjük el. 😊 Később úgyis rájön az illető. Mivel elvesz egy fontos dolgot a játékból...
Konzollal közelebb viszed a játékot egy akció ill. fps játékhoz. Emlékszem régen nagyon tudtam örülni egy véletlen raksis vagy fusion cores doboznak
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 21:34:45
EZ jogos. 😊 De az autóknak akkor se kéne robbanniuk.. Hát persze én se azt szeretném, hogy 20 szor kelljen fejbe lőni, hanem csak 3 szor négyszer. az már ugy jó volna de az hogy elnyomok egy jet et 4 es kémián és lemészárolok egy hadsereget szerintem az nem reális. Meg eleve nem is kéne keresni realitást egy olyan játékba ahol egy ember leöl egy egész világot... 😊 Szóval kb a semmit ráncigáljuk ide-oda. Akkor ezek szerint Nekem kell megkeresnem megint. 😊 Ennyi
Mindenkinek a saját szívügye, hogy szeret játszani. De mondom arra mit mondtok, hogy golyóálló bukósisak??? Hiperszuper szivaccsal tompítóval, hogy még a golyó ütését is letompítsa?? Csak, hogy kötekedjek kicsit.. 😊 Vagy, hogy a supermutánsnak akkora agya van mint egy dió és úszkál belül az agyvizébe. <#violent> Vagy arra amit már mondtam, hogy a fallout 76 ba ismét nem lesz headshot.. Még mutatja is

SZóval ezen felesleges energiacséplés vitázni szerintem.
Valamint feltettem már egy szerintem értelmes kérdést. Nem tudjátok véletlen, Mikor van ez a 65k xp-s összomlás? Az-az game over? Vagy csak olyanoknak mondjátok akik headshot pártiak? 😊
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 21:21:25
ja meg most, hogy játszok eszembe jutott, hogy volt itt valaki aki világítós tárgy modot keresett
múltkor feltettem 2-esre a Scrapper-t próbaképpen de engem kifejezetten idegesít, hogy elcseszi a kinézetet
de ha neked ilyen kell akkor nyomd fel konzolból 2-esre és ne használd másra csak, hogy világítson
ugyanezt érnéd el modolásal ez nem hiszem, hogy csalásnak minősülne
"A zombiknál meg mégnagyobb alapnak kéne lenni. Csak a látás elmenése. Igaz mondjuk Walking Dead de az csak egy a sok közül. Az igazi klasszikusokban ugye még a zombi levágott keze is komoly veszélyt jelentett"

ezek nem zombik hanem Ghoulok
a sugárzástól főtt meg az agyuk és az konzerválta őket ezek nem élőhalottak hanem élő emberek maradandó károsodással
Dante73
Rossz hírem van, itt sem az... Én ezt használom, hogy az legyen; Realistic Headshots (Base)-2393-2-0
A mini boss-okkal ez sem tud mit kezdeni, Most szedtem le az egyiket, kellett vagy 30 shoti lövés az arcába, közvetlen közelről...

http://www.freetvmaci.info/

Hát nem tudom, én is inkább az 1-2 golyós headshot halálok híve vagyok. Mint pár hsz-el előbb írtam az nem kihívás hogy 1 teli tár minigun vagy gatling laser vagy 10-15 fejes találat kell az egyik legerősebb sniperből egyetlen egy deathclawba vagy radscorpionba és van hogy 2-3 is jön egyszerre, aztán mikor már a huszadik ilyet kellett megölnöm (volt egy föld alatti hely a modolt fallout 3-ban amiben 20-30 deathclawet kellett megölnöm, csak azok voltak ott) számomra már inkább frusztrációt okozott mint élvezetet, ez így kb el is vette a kedvem a játéktól. Ők sem nagyon tudtak megölni mert power armorban meg 91%-os DR-el alig kaptam sebzést de elég nevetségesen nézett ki hogy abból állt ott a játék hogy odaálltam a deathclawok elé, beletoltam a minigunt az arcába valamelyiknek azt rátenyereltem a gombra. Volt olyan hogy közben lecsaptak a földre, majd másodpercekig feküdt a karakter közben ütöttek a földön is, aztán miután feltápászkodtam belőttem egy stimpaket és folytattam ahol abbahagytam amíg el nem fogytak. Hát szerintem ez minden csak nem élvezetes, és nem kihívás 😄
Látod. Nem vagyunk egyformák. 😊 Szeretem a kihívást. Nem érdekel ha ez a realizmus rovására megy. Amúgy rossz hírem van. A 76 ban nem lessz kill a headshot... Nézd meg nyugodtan ottvan a bemutató videoba, hogy sisak is van a világon. golyóálló sisak is... Mág üveg is ugye. Most akkor a jövőbe miért ne lehetne egy komoly sisak amit szerteszéllyewl lőssz akkor kb olyan mintha elagyaltad volna az illetőt.
Még egy irreális dologra felhívnám a figyelmet. 😊 Szerintem 200 év alatt bármiből kiszárad a benzin. 😊
A zombiknál meg mégnagyobb alapnak kéne lenni. Csak a látás elmenése. Igaz mondjuk Walking Dead de az csak egy a sok közül. Az igazi klasszikusokban ugye még a zombi levágott keze is komoly veszélyt jelentett
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 20:22:54
Dante73
Amikor neked esik 10 sima ghoul, szedd már le őket egy sima pisztollyal, lassítás nélkül... Osztogasd a fejeseket, nyugodtan.
(Szerintem) akit fejbe lősz, az fekszik. Száz esetből max 1-2x nem. Engem pont az ellenkezője tud idegesíteni. Beleengedek 2 tárat a szupermutáns fejébe, az meg csak jön. Olyankor szoktam rákérdezni, hogy a kedves fejlesztők anyukája amúgy hogy érzi magát?

Elnézést nem tud valaki olyan modot ahol a fejlövés nem egyből öl?? Nem érdekel ha nem reális de így szerintem hatalmas az egyensulykülönbség a játékba és egy kis lassítással bármennyi elmbert zombit vagy s mutánst meg lehet ölni ha belegondolunk. Még a multkor találtam valamit és óriási poén volt hogy lelőtt fejjel jött nekem stillel az ürge mint valami rossz horrorba szóval szerintem poén is meg a játék is jobb volna mert így csak összeesnek bármennyire veszem le a dps szorzómat. 😞
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 19:46:15
Elkezdtem leszedni Biraitbec textúra repackját. Csodás hogy újabban 1MB/s-el lehet csak tölteni Nexus-ról, legalábbis a kiírás szerint de még annyival sem szedi, jó ha 600Kb/s-el jön. ~15GB-ot így leszedni... Persze nincs semmiféle mirror link mert miért is lenne.
Nem, ha sok építő mod van fenn, sokféle építhető elemmel, valahányszor aktiválod az építő módot, annyiszor be kell neki tölteni mindet és ilyenkor hosszú másodpercekre „lefagy” minden.

ntex
Hát igen, szokni kell, de ha az ember már belejött, kiderül, hogy rengeteg dolog sokkal egyszerűbbé teszi a települések építését és működtetését még úgy is, hogy először mindent neked kell letenned. Azért az, hogy kb másfél perc alatt kész egy komplett ház, két emelet, nyolc ágy, sokat jelent. Bár én most épp Jamaica plains elhagyott, félig romos házait takarítom ki és rakok beléjük bútort. Fogalmam sincs melyik mod volt, de bejárhatóvá tett négy alapból zárt, nem belakható, de ép tetejű házat, ezeket is lakhatóvá tettem, meg kettőnek kipofoztam a tetejét, így újabb építmény felhúzása nélkül van 23 hely. Épp medencét építek nekik.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.08.04. 19:26:17

Jaja! De talán nem mindegy, hogy egy hirtelen szükséges valamit raksz le vagy nekiállsz építgetni. Nem szoktam építgetni de amit már betöltött egyszer utána talán gördülékenyebb nem?

Ja még gorsan annyi valaki írta az időjárás is odateszi a grafot. Ezért kell az f4 patch után egyből a true stormsot direkt néztem sorrendet.
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.04. 18:27:49
Huh, ez elég összetettnek tűnik... 😄DD Köszi a kimerítő választ <#eljen> Már értem miért szidták a settlement management részét a horizon modnak <#idiota>
Nálam is biraitbec listája az alap, amik ott fenn vannak, a VIS és a hozzátartozó patchek kivételével nálam is mennek mind, plusz még vagy 80 másik mod. A VIS azért kihagyandó, mert a horizonnak saját sortere van.

A sim settlementsnél kétféle használati mód van. Az egyik, hogy kiválaszod, milyen típusú épületet teszel egy adott pontra. Lakás, farm, ipar, kereskedelem, védelem, kikapcsolódás. Lerakod az alapot, aztán vagy kiválasztod, hogy a készletből melyiket is húzza fel ott, vagy ráhagyod a programra. Az meg felhúzza és később fejleszti. A fejlesztéshez az kell, hogy az adott faluban legalább négy védelmi építmény legyen a készletből. Rengeteg épületkészlet mod van hozzá.
A másik módszer, hogy felrakod a Rise of the Commonwealth kiegészítőt is (az újabb verziókban ez bele van építve a fő modba, az industrial revolution kiegészítőjével együtt), megbízod a hozzád csatlakozó companionok valamelyikét (még a kutyát is meg lehet), hogy igazgassa az adott falut. Raksz egy kis pénzt a tervezőasztalnál a falu kincstárába, meg fegyvereket, páncélokat, kaját, majd ott hagyod az egészet. Azt a falut a kinevezett polgi fogja felépíteni, neked csak arra kell figyelni, ne fogyjanak ki a pénzből. A kereskedők pl pénzt hoznak a falunak, de ha elszúrod, vagy a polgi elszúrja a tervezést, akkor neked kell időnként bedobni párszáz kupakot, hogy ne menjenek csődbe.
A horizonnál az építő szintedtől függően (ez részben perk, részben megtalált magazinok, részben a már működő falvaidban lakók száma alapján nő), egyre nagyobb épületeket tudsz felhúzni. Lerakod az adott típusnak (kunyhó, kis ház, nagy ház, városi ház, nagy kereskedelmi egység, stb, van vagy nyolc féle) megfelelő postaládát, kiválasztod melyik épület legyen abból a típusból, és hipp-hopp felépül. A kicsikbe neked kell ágyat építened, a nagyobbakban elég a postaláda menüjében bekapcsolni és lesz négy-hat ágy, plusz mindenféle dekor bútor. Konyha, étkező, stb.
Építhetsz termelő műhelyeket (fűrésztelep. kőfejtő, olajkút, stb, ezek termelnek, fát, követ, olajat, csak hozzájuk kell rendelni egy–egy gyalogot), spéci munkapadokat, amiket te nem tudsz használni, de a mellé kirendelt embert (szerelő, mérnök, katona, író, vadász…) feladatokra tudod küldeni amitől ő is meg te is fejlődtök és így tudsz egyre fejlettebb cuccokat készíteni. A kereskedő pultok mellé kereskedő állásokat tehetsz, de ehhez vendor credit kell, amit vagy veszel a feketepiacon, vagy a szokásos vándorkereskedőktől, vagy pl postán kapod, ha felépítetted a saját postaládádat. Ebbe elvileg huszonnégy óránként jön valami újabb küldemény.
Fel kell húzni a spéci erőforrás kezelő aszatalt is, mert pl a víz és kaja túltermelést te csak ott tudod betakarítani. Ha egy fajta növényből egy faluban több mint huszat termelnek, a húsz fölötti mennyiség bekerül ebbe a raktárba, te meg ki tudod venni. A vizet is, ami többletet termel a falu. De ehhez pl neked időnként maitenance kiteket kell berakni ugyanitt, hogy meglegyen a szükséges karbantartás. És még egy halom dolog, amik egy részét még igazán ki se tapasztaltam.

Vagyis a sim settlement annak való, aki nem nagyon akar vacakolni a falukkal, a horizon építő része meg azoknak, aki igen.
Alaposan el kell olvasni a leírást, rengeteg apróság van benne, amiket ki lehet használni, ha tudsz róla, de nem jönnek szembe csak úgy.

Nálam volt egy ideig mind a kettő párhuzamosan, az egyik faluban az egyikkel, a másikban a másikkal építkeztem, szegődtettem a sim settlements falvakba polgármestert, aki intézte az építkezéseket, megvan annak is a maga varázsa, de a kettő együtt kissé zavaros lett már nekem, így maradt a horizon.

Ezt hogy kell elképzelni? Mármint hogy egyszer egyikkel majd másikkal építkezel? Mindkét modnak saját "készlete" van settlement építéshez vagy valami más?

Néztem Biraitbec modlistáját de ott azért vannak modok amik belenyúlnak a game-be rendesen. Tesztelted már vagy van biztos infód arról hogy simán működik ha rátolom arra a listára?

Szerk.: Közben találtam egy postot a lista készítőjétől amiben ő maga írja hogy nem ajánlott keverni a horizonnal mert ahogy te is írtad csomó kompatibilitási patch kéne hozzá...

Szerintem az lesz hogy kipróbálom ezt a Horizon modot, aztán ha nem válik be letörlöm és csinálok egy saját modlistát... 😄
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.04. 16:43:00
Van több működő modlista is, lejjebb olvashatsz róluk, de olyan, ami a horizonnal együtt lenne, még nincs. A modlistádban nem látok olyat, amit én ne használnék, így esélyes, hogy nem lesz gond. Keress rá a nexuson a horizon szóra, kihozza az összes olyan patchet, amit megírtak hozzá.
A Sim settlements is jó mod, az ötlet kifejezetten jó, de eléggé szembemegy a horizon építési alapelképzelésével. Szóval, szerintem, vagy az egyik vagy a másik. Nálam volt egy ideig mind a kettő párhuzamosan, az egyik faluban az egyikkel, a másikban a másikkal építkeztem, szegődtettem a sim settlements falvakba polgármestert, aki intézte az építkezéseket, megvan annak is a maga varázsa, de a kettő együtt kissé zavaros lett már nekem, így maradt a horizon.

Textúra modokkal kapcsolatban mindenképp érdemes a #9844-es postban belinkelt leírásokat végignézni. Meg modcsomagként is. Az első, Biraibec féle csomaghoz simán hozzá lehet csapni a horizont. A másik kettő egy másik overhaulra támaszkodik, így azokhoz nem igazán.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.08.04. 16:27:14

No. Eljutottam oda hogy ráhagytam a Fallout 3-at teljesen. Az FWE köré épített modokkal amiket felpakoltam annyira unalmas lett a játék, inkább abbahagytam. level 25-ig jutottam, elég sok mindent megcsináltam, de a szintemből adódóan már mindenhol Sentry botok, Deathclaw Matriarch-ok és Albino Radscorpion-ok voltak a Wastelandon amikbe 1 teljes tár gatling laser vagy minigun lőszert bele kellett tolni egyenként hogy megmurdáljanak, a legerősebb gauss puskámból is kb 10-15 fejlövés egyedenként 100-as weapon skillekkel. Ez a minden bullet-sponge lesz magasabb szinten dolog nekem nem adja annyira. Aztán ki akartam próbálni a Tale of Two Wastelands-ot Project Nevada-val de ahhoz meg úgy láttam hamarosan érkezik a 3.0-s update ami elég hatalmas listát tartalmaz javítások / módosítások terén úgyhogy inkább várok vele. Egyébként meg nincs is már kedvem vele szöszölni, így maradt a Fallout 4.

Elkezdtem letöltögetni modokat hozzá, úgy döntöttem hogy a Horizon köré fogok építeni mindent modok terén, így kérdésem lenne hogy van valami értelmes lista valahol hogy mikkel kompatibilis? Vagy van valaki aki már csinált egy ilyen működő mod csomagot magának és megosztotta valahol? Egész nap keresgéltem de nem nagyon találtam ilyet. Tudom hogy nem nagyon szereti a horizon az egyéb modokat, nekem nem is fontos hogy legyen benne 600 féle fegyver / armor stb. de mégis kéne valami lista amiből tudok válogatni és nem kell azon aggódnom hogy menni fog e vele vagy sem. Amiket eddig leszedtem:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igazából azt sem tudom ezekhez kell e még valami patchet leszedni, vagy nem akad össze valamivel ezekből, vagy miket érdemes még leszedni hozzá? Említettétek a Sim Settlements-et, azt még mindenképp hozzácsapom meg 1-2 textúra modot, de a kérdés még áll.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.08.04. 15:51:31
A sokféle építő mod egyetlen problémát okoz, amikor át akarsz menni építő módba, sokat kell várni, olyan, mintha kifagyna a játék. De nem, csak eltart egy darabig, míg mindent építhető ezt-azt betölt.

Köszönöm! Az-az igazság, hogy szerintem megoldottam. Legalábbis van 54 fegyverem az ellenfeleimnek is be tudom lőni a dps szorzókat, hogy izgalmas legyen a játék. Végülis anyi, hogy hozzá se értem olyan dologhot ami a grfikát babrálja az apróbb dolgoktól eltekintve.. Dismemberment. enchanced blood. pony hair. ruhák stb. és most jó. De köszönöm mindenképp tovább finomítom.. De ez már így is nagyon komoly... Ezek a dumák, hogy 4k texture meg ilyen lesz ilyen volt beltéren olyan grafikája van a vanillának leesik az állam. Nem kell ahoz semmi színváltoztatás meg textura b..gatás stb.. Alapból rohadt jó a grafika. Szerintem ez a level scale, nagyon fontos supermutant redux raider redux high spawn rövid respawn Meg persze az építősdiből jöhet minden. Kitolt határok végtelen építkezés több paréj. 😊 ugye better settlers stb... Meg a számtalan butor konyha do ot yourself. Na ezek nem bántják a játékot most kiderítettem. Az ilyenek bántják szerintem mint texura világítás szinekbe belepiszkálás az ilyeneket hagytam kikapcsolva és tökéletes. Valamint a grafika is tökéletes. Pedig nem sok modot hagytam ki mpst 191 és meg se rezzen a játék..
Rengeteg időt megspórolhatsz magadnak az ilyen kísérletezéssel, ha használod a mod organizert. Az nem a játék könyvtárába pakolja a modokat, hanem mindegyiknek saját könyvtárat csinál. Ha kísérletezni akarsz, elég csak kivenni a pipát a felrakott mod mellől és már ki is van kapcsolva. Mivel semmit nem ír felül semmi, nincs kavarodás. A felrakott modokat profilokba szervezheted és egy kattintással válthatsz melyik modkészletet akarod használni. Az első profilod az legyen, amikor csak az alapjáték és a DLC-k vannak fenn, semmi más.
Az f4se csak akkor kell, ha van is olyan mod, ami használja. Ha nincs, feleslegesen fogyasztja az erőforrásokat. Viszont ezt nem a mod organizer kezeli, kézzel kell felrakni, az dönti el, hogy használod-e vagy sem, hogy melyik exe-vel indítod a játékot.

No! Kinyomoztam.. 😊 A modok Szerteszéllyelcseszik a játék futását. most azt fogom kinyomozni melyik. Ugyanis tegnap este bementem jószomszédság faneuil csarnok tömeges fúzió ment... De olyanokat rántott, hogy azt mondtam ilyen nincs ez nem egészséges. 😊.. Úgyhogy leszedtem a játékot, a modoknak és az nmm nek még a nyomárt is. Ma reggel beindítottam. Betöltöttem a teganapi esxitsavet és meg se rezzent. De ez a 120 fps Faneuil csarnoknál is... Tegnap lementettem a másik merevlemezre a modjaimat Szóval most bemásolom a games mappába miután megcsináltam az F4SE-t Nem és érdekel egyenként megyek be a játékba, hogy melyiknél áll neki röcögni... Köszi mindenkinek mindent!! Majd mondom mi az eredmény remélem semmi mert a textura stb modokhoz coniferhez vividhez én nem nyúlok. AZtán lehet a high respawnnál nekiáll rángatózni... Megnézzük. Na meg a fegyvereket is visszateszem..
Sunsetjoy
Strong a Trinity towernél (az az egész város legmagasabb épülete, trinity tower) megnyíló küldetésben van- ha az épület közelében jársz, kapsz egy segélyhívást (a küldetés neve Curtain call), annak a küldetésnek a végén kapod meg a lehetőséget Strong társaságára.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

nexuson ha az adott modhoz meg kell valami azt a reqirements resznel irjak (sorry angol kulso billentyuzetes tablor irok)..amugy igen az idojaras effectek meg hasonlok lassitanak nalm nem volt ilye gond persze en csak foleg karakter meg epuletmodban vagyokerdekelt
Nagyszerű eljutottam addig a chemistry statioba csinálta egy cf ..... kazettát Nos csak pontoc vannak és nem betük ez vajon mi?
Köszönöm szépen. Sajnos nem tudom, hogy tudnám bemásolni mit használok. 194 mod. Viszont teljesen hibamentes. Minden működik egy dolgot kivéve ebbe kérnék is segitséget. Végülis annyi, hogy a nagyvárosi külső területeken ha nagyon sok az ellenfél 45-40 re bedroppol az talán nem olyan veszélyes szóval pld épületen belül rezzenéstelen.

https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/21866 Ezzel nem tudok mit kezdeni pedig iszonyat jó volna.. 😞

De ezenkívül minden ok ez az egy ami problémás... No meg 63 on most mentem be Survivoron nyomom teleport plusz betegség stb minusz. Most benyitottam a jószomszédság mellett van az a nagy épület nem ugrik be a neve. Na benyitok. Kb 3 mp ig élek. Vannak bent 60 an minimum. Minden fegyvert használnak amit letöltöttem. A fagyasztótól kezdve a tank páncéltörőig szóval mondom x-01 be 5-ön unbreakeble legendary 3 mp. 😊 Szóval nem adom fel mert most megyek felülről. Átjeteltem a mutáns épület tetejéről. 😊 Az a baj, hogy drogok nélkül teljesen esélytelen.... Mondjuk fejlesztettem rá... ugyhogy gyorsmentésekkel haladok szépen lefele iszonyat jó és izgalmas a játék. Vannak ezek 100 an is . 😊
Viszont ha valami fps drppot csiál azt jó voolna tudni. Kiszedtem a pipát az ultra hifh texture dlc ből az rengeteget jelentett. esküszöm szebb lett... Azt nem szeretem a drogba, hogy elsötétül a képernyő azt nem lehet valahogy kiiktatni? Már azon gondolkodom hogy jetek helyett inkább bullet timot használok.. ott ugye ki lehet kapcsolni.. az efffektet.. aztán attól még overdráve jet fuel stb mehet. Jó a játék nagyon. Azt tudom, hogy bizonyos xp után kikapcsol a játék. Hála istennek azt is, hogy le lehet állítani az xpt de mégis hány levelig lehet menni? Most 63 vagyok és még szerintem a küldetések negyedét se oldottam meg csak a high spawn miatt meg a more enemy miatzt nagyon jön az xp. Ez az épület amit mondtam szerintem bemegyek 63 on kijövök 67 en ha sikerül... aztán még Valentineal most találkozom.

Szóval ha valaki tud plz help kéne egy jó kísérő mert adát túl erősnek tartom. Strong az melyik küldivel jön? De azért ha lehet személyre szabni az iszonyat jó lehet...

Az időjárás és fény módosító modok helyett érdemes lehet megnézni a https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/7657 modot. Kiváltja a jórészüket, ráadásul menet közben, a pipboyról konfigurálható.
Ezeket lehet vele kiváltani:

○ True Storms: NAC offers new and original Radstorms, new thunder sounds and thunders lightning effects, sounds tweaks, different rain textures and more. USE NAC Hybrid Climate and be sure TrueStorm is loaded after NAC to use both mods.
○ Vivid Weathers: NAC adds more new and uniques weathers included in a fully redone climate system. Because Vivid Weather use a different Cloud meshe file than NAC this mod remains not compatible, even with Hybrid Climate.
○ Moribund World: NAC and its Nuclear season offers the same kind of experience and more. USE NAC Hybrid Climate and be sure Moribund World is loaded after NAC to use both mods.
○ Fr4nsson's light tweaks: NAC weathers use new image spaces for all time of day of all weathers and also changed all the interiors lighting and image spaces. Fr4nsson's light tweaks can only work with vanilla weathers.
○ Interior enhanced: NAC changes all interiors lightning templates and light sources. Not compatible with Natural & atmospheric Interiors.
○ Enhanced Lights & FX: NAC changes all interiors lightning templates and light sources. Not compatible with Natural & atmospheric Interiors.
○ Darker nights & True Nights: NAC offers a wider variety of different night times depending of the moon occlusion, the humidity level and the cloud density. A.I detection has been tweaked according to the changes and more. Darker Nights can only work with vanilla weathers.
○ Remove Interior Fog & dynamic interior fog remover: NAC uses fog for interior lighting in its own way and has its own dynamic fog removal setting available from the holotape when in interior location.
○○ ○ ○ Remove Interior Fog○ Remove Interior Fog Fog Out & any exterior fog mod: NAC changes the fog distance and density depending of each weather. NAC also changes the detection on each weather depending of the fog density. Fog Out only work for vanilla weathers.
○ Fallout 4 enhanced color correction, Neutral luts & every other game luts mods: NAC weathers use new image spaces and disable LUTs to only work with raw color and light. This mods can only work with vanilla weathers.
○ Heavy rain: NAC tweaks the rain and its sounds and adds different textures depending of each rain weather.
○ Climate tweaks: NAC entirely changes the climate system and the Time of Day values.
○ LFX: NAC changes the light sources to get the right temperature and intensity.
○ Nuclear weather: NAC adds its own radstorms.USE NAC Hybrid Climate and be sure Nuclear Weather is loaded after NAC to use both mods.
○ Any other weather mods: USE NAC Hybrid Climate and be sure other weather mod is loaded after NAC to use both mods.
○ Radiant Clouds and Fog: NAC uses its own fog system for no fps loss and its own clouds textures (you can try to use RCF textures tho).
○ Console enabler mods for survival: Console is enabled by default for all difficulties with NAC.
○ Terminal speed mods: NAC multiplies the speed of terminals by default for ease of use of NACFX
○ Timescale mods: NAC has various timescale options from the NAC holotape.

Két napja tettem fel, miután a prohardver fórumán hivatkoztak rá. Eddig tetszik. Van hozzá újabb spéci enb preset is, az Enhancer

Főleg amit küldtél pogramot köszönöm. Bocsánat ha nagy hülyeséget kérdezek, de hogyan tudok modlistet copyzni. 😊 AMúgy ez a loot nevü program, A Rao mf patch et emelte ki, hogy hiányzik a modern firearms.esp. Megmondom őszintén gőzöm sincs mi az a rao de ezekután egyértelmű, hogy a modern firearmsból is hiányzik....
A 3d scopesal vannak komoly gondok.. Úgy látszik ott nem úgy van, hogy a harmadik lépésnél csak úgy bepipálom minhárom packot.😊
Na meg ez hiányzik még. FO4-NukaWorld-FH-Compat.esp. Ezek a hiányzások felülírásból adódnak? Szóval programütközések?
Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.03. 09:02:00
Köszönöm a gyors választ!

High spawns ami gyanus ugye.. Lots of more settlers...😊 Vividek. De nem minden csak szikla, fa meg ugye az alap Landscape a neve ha jól emlékszem Grasslands, Darker nights, True Storms. Megmondom őszintén a true storms az kezd zavarni mert annyiféle időt rak be ami itt a földön 100 év alatt nincs szeriintem. Sárga köd hogy az orromig se látok özönvíz stb. Megmondom őszintén jobban örülnék valami egyszerűbbnek. A Vivid weatherst fel lehet mellé tenni? Ott mintha lenne nyári meg ilyesmi...
Ja meg sok fegyverem van... Azok poénosak szerintem legalábbis most találtam egy ilyet, hogy aknavető és cryo ammoval. 😊 Bár talán kicsit erősek ugyhogy leszedtem a level scalet is és azt állítgatom éppen, hogy volna jó. Amúgy azt állítgatni kell vagy idővel magától is változtat a játékon mert irják, hogy jobb a high level küzdelem. Respawn használok még. Szóval azért használok párat. 😊
https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/23556
igazabol ha jlol valogatod ossze es nincs kozte grafikapimpelos mod akkor nemlesz gondod,nomeg LOOT-ot is erdemes hasznalni https://loot.github.io/ igy latatlanban ennyi lenne a tanacs,ha esetleg copyzol egy modlistet adhatunk tippet hogy mit hagyj ki
Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.08.02. 23:05:19
coolpet
Ha tiltod a modokat, ami új elemeket ad hozzá, akkor valószínű megszűnik az FPS dropod.

Sziasztok! Ami a Fallout 4 et illeti teljesen új vagyok. Elnézést, hogy csak így rátok rontok. 😊
Megengednétek Nekem egy kérdést? Feltűnt, hogy nagyon megy a modolás ebben a játékban és hát ezel kapcsolatban volna eegy olyan kérdésem, hogy azt vettem észre sajnos amikor felraktam a játékot tökéletesen rezzenéstelenül futott. Mint mondjuk egy friss windows. 😊 Aztán ahogy töltöttem lefele az újabbnál újabb modokat sajnos meg megakad az fps se annyi mint amikor friss volt. AZ volna a kérdésem ha leszedem a menegerrel a modokat az összeset vagy legalábbis az összeset ami ehez kapcsolódik visszaáll e a helyzet vagy már csak úgy lesz a játék tökéletes. Ha újrarakom. Köszi!
én meg még mindig a rulletel szopatom magam
azt mondtam nagyképűen: "csak bekonvertálod a játékba aszt kész"
na jah...

ide-oda konvertálok mindent de nif fájnál mindig megborul
részsikereket azért elértem textura nélkül sikerült berakni úgy hogy az egész egyben maradt nem csak bizonyos részek jelentek meg
illetve amit kiloptam a New Vegasból az elvileg jó lenne viszont azt nem teszi be "nif bsversion is too old" hibaüzenettel
ahogy olvasgattam már 2010-ben is gond volt azóta sincs rá megoldás
nem tudom mit próbáljak még ki
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.08.02. 09:20:41
Sunsetjoy
Van mod, amivel meg lehet nézni, hogy konkrétan hol van az ellenfelek spawnpointja, ahol egy-egy települést megtámadnak.
Meg ugye az is, amit írtál.

Coolpet: Az Sanctuary Hills hivatalosan 😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Ha nem izgat a kinézet, a legegyszerűbb ha a bázis közepére felhúzol 3-4 magas betonkocka tornyot, rá a 4 sarkába 1-1 lézerágyút, azok kinyúvasztanak mindenkit. Persze a lézerhez kellően okosnak kell lenned, de működik gépágyúval is kisebb hatékonysággal.
Később persze nem árt bővíteni, magas szinten tudnak goromba dögök is támadni.
Sajna van olyan telep ahol az enemy spawnpont jóval beljebb van a telephatárnál, ott fújhatod a kerítést. Van azért olyan is, ahol jól jön a körbeépítés. Egyébként van mod hogy kívülrakja a támadókat ha ez nagyon zavarna.
Dante73
Én ott nem a workbenchben tartom a cuccot. Ládákban, szekrényekben, páncélszekrényben. Típusonként mindent másutt.

coolpet
Mondjuk ez relatív.
Nekem most van 12 közmunkás Sanctuaryban (menhely 😄 ) akik kaját termelnek meg guberálnak.
Még nem volt támadás a kezdetek óta, pedig lvl23 vagyok ...
Van úgy 5-6 unlockolt telepem, de egyikben sincs lakos a farm kivételével.

A workbenchez viszont soha nem nyulnak a fosztogatók, valamint a fal tényleg nem ad védelmet. Ha későn érsz oda, akkor a telepen belül találod őket.

hát azért támadni támadhatnak

a fal meg én úgy tudom nem ad védelmet mert falon belülre is tudnak "teleportálni" ott spawmolnak
Dante73
Oké, köszönöm szépen! Kicsit megnyugodtam.<#worship>
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.08.01. 19:45:02

coolpet
Bárhol biztonságban vannak.
Ha nem teszel oda telepest, nem termelsz kaját, soha nem lesz megtámadva. A Workbenchből pedig soha (még támadás esetén se) visznek el semmit.

Én is építettem egy hatalmas betonerődöt Red Rocketbe, de a világ végén van, szóval körülményes oda futkározni.

Dante73
Most a red rocket benzinkutat építgettem ki magamnak, ilyen saját személyes "főhadiszállásnak". Kérdem, ha körbe van kerítve, van berakva néhány védelmi fegyver, mennyire vannak ott biztonságban a lepakolt cuccaim?

coolpet
Oh man WTF????

Cambridge, raideres épület. Kinyírtam 2 szupermutáns leget, meg vagy 10 mutit, pár institute robotot.
Aztán 1 leg raidert, meg 5 társát. Megyek be bázisukra, lekéselek még 2-t, jön egy sima raider. odafut hozzám, lereagálni nem volt időm. Megfogja 2 kézzel a fejemet, rárántja a térdére, és dobok egy hanyattfekvést és game over.

WTF WTF???

Full életerő, kimaxolt bőrpáncél, erre egy térdestől behalok.
Biztos látta az utolsó cserkészben, hogy kell az orcsontot feltolni agyba...

Game pihenőpályára téve
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.07.31. 21:50:02

Ok, de a sok mod jelenléte amúgy is restartért kiabálna ha horizonolni akarnék. Ugye oda külön hozzápatchelt modok kellenek ahogy néztem.

Közben építgettem a dc házat, valami rohadt idegesítő hogy nincs összekapcsolva a többi építőállomással. így belegondolva ide nem is nagyon éri meg "hazajönni" (ugye nem survi mód). Lepakolnám a sok szirszart, de máshol meg elérhetetlen. Mindegy, azért felépítem a kecót, ha már beleöltem ennyi időt.
Nem feltétlen kell, de javasolt hozzá a restart, mert pl a begyűjtött fegyvereid meg lőszereid lehet, hogy egycsapásra használhatatlanok lesznek. Ezzel a moddal gyakori a destroyed státuszú zsákmányolt fegyver, ami gyakorlatilag csak szétbontásra jó, lőni nem tudsz vele. És a betárolt cuccaid elég nagy hányada ilyenné válik, ha menet közben aktiválod a modot.

Sunsetjoy
A scrapper nem a pipegunok leszedéséhez kell igazán, hanem az 1-es szinten a megfelelő cuccokban 11 fajta anyagot, a 2-es szinten 9 fajta anyagot ki lehet szedni a cuccokból. Azok nélkül csak a 9 féle gyakori anyagokat.

HA a való életben történő elkészítésükhöz azok az anyagok kellenek. Módosítások esetében pedig soha nem kapjuk vissza a teljes mennyiséget (fegyver vagy páncélmódosítás). Az elkészítéshez szükséges anyagok valódi mennyiségét egy 1-nél kisebb szorzószámmal kell megszorozni, illetve venni a ritkasági módosítóját, úgy jön ki, hogy mennyit tudunk kibányászni a cuccból.

"With Rank 1 of the Scrapper perk, a basic pipe pistol can be scrapped for 4 pieces of steel, while a basic pipe rifle yields 3 pieces of steel. Rank 2 of the perk adds one screw and one piece of copper to the salvage. Rank 3 changes this, sometimes getting gears, springs and even items like nuclear material for guns that have advanced mods like the recon sights. "

5 steel meg egy csavar...
maradok az írógépnél