-
Andule #10373 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a helyzet az h eleg jol osszefoglaltad a F4 fosztorijat es h miert irto gagyi es antifallout az egesz. (Tegyuk hozza azt is h milyen rohejes az is amikor a 'faszagyerekek' aka BoS, nem tud kiirtani 2-3 lovaggal plusz ventri-vel egy alap muti bazist de ezek akarjak leuralni a Commonwealth-t.)
Btw elsore en Institute-os befejezest hoztam ossze (nem azt akartam ugyan) es sztem az a legfaszabb mert abba lehet belekepzelned a legtobbet, igy utolag az tetszik a legjobban.
Az vhogy nekem sem stimmel amugy h a f1-2ben mi volt annyira ketpolosuan fekete-feher de folos belemennunk igazabol.
Es egy kis osszefoglalo a Horizon-rol eddig (wall of text, ahoy):
Alapvetoen otletes cucc ahogy kvazi minden mindennel osszefugg vagy vmire epul. Eleg sokaig tart osszehozni igy egy alapfelszerelest ill elegge fontos szerepet kapnak ezaltal a telepulesek mert egy ido utan fel lehet huzni oket annyira h a kajara, piara tobbet ne legyen gondja az embernek de idovel akar h szinte semmire ne legyen gondja. Itt meg nem tartok ofc de latom a potencialt elottem. Viszont amig idaig eljut az ember addig masszivan kell porszivoznia minden szart amit meglat mert nagyon keves dolog van ami nem kell vhova vagy ne lehetne csinalni belole vmi hasznosat. Az atvarialt sulylimit miatt sztem tobb mindent tudunk magunkkal cipelni ugyan de meg lvl18an ahol most jarok is rendszeres h kifutok vmibol ami pedig erosen kellene. (Keramia, adv circuitry, etc) szoval alapvetoen jo ez a szisztem de talan picit tul van tolva mivel eleg sokaig kell magadnak csinalni repetativan a dolgokat annak ellenere h peonjaid is termel(het)nek neked boszen. (H egy peldat mondjak: a kajahoz viszonylag sok hus kell amit az ember vadaszik kalandozas kozben; ahhoz viszont h ebbol rendes fott cuccot csinaljon kell meg egy rahedli zoldseg is. namost az elejen konnyen lehet paradicsomot szervalni de ami a legtobb dologhoz kell az a repa ill kukorica. Ebbol viszont nem sok van szal erdemes neked elultetni majd idonkent visszanezni es leszuretelned majd ujraultetned h biztosits egy allando alapot a peonok altal. csakhogy mikor magad szureteled akkor kb 20-30%od van h egy zoldseget kapj a tobbire meg rohadt vackot ami egyedul a komposztba jo. (Amibol idovel fertilizer lesz ami meg feltolja az eselyt 40-50%ra) szal jo ez a szisztem de az elejen masszivan kell nekunk is szuretelnunk pluszba amitol ismetlodo lesz ez a resz es hamar unalmas. (Merthogy azert neha nem art kajat is csinalni ezekbol h ne haljunk ehen/szomjan.) A vadaszat soran meg sztem rohejesen keves hus jon egy par szaz kilos radstag vagy mirelurk-bol meg akkor is ha raksz az ezt erosito skillre.
Ebbol az egeszbol adodik is h onellatonak erdemes menni mert kb minden aranyaron van ha venni akarod. (Mert igazan keves dolog lesz amit valoban el is lehet adni mert nem fogod hasznalni) igy viszont a gazdasagi resz pont ugyanolyan hasztalan lesz mint az alapjateke. (ott soha nem koltottem semmire) es itt bizony jol jonne ha lehetne toltenyt venni de eddig senkinel sem lattam olyat amit en hasznalok. (308/.50/5.56, shoti, plazma) szoval allandoan arra vagyok szorulva h szetszedjem a folos toltenyeket h abbol gyartsak magamnak ami kell. Viszont sosincs annyi h csak ugy durrogtassak a nagyvilagba. Mert pl az automata fegyverek baromi taposak de iszonyat zabaljak a skulot viszont ha az ember varatlan belefut egy mythic deathclaw-ba akkor nem kezd el filozofalgatni h lojjon-e vagy sem hanem csak igyekszik az ellenen tartani a celkeresztet.
A harc amugy sztem alapvetoen konyebb, legalabbis megbocsajtobb a nagyobb hp pool-nak koszonhetoen ami sztem hiba. Nem surun volt h hirtelen, egy mozdulattal vegzett volna vmi velem es akkor is a kulonbozo negativ effektek es a mar alaposan megapadt eletero kombinacioja volt a dolog mogott. De ha az ember eljutott odaig h kepes rendszeresen kotszert csinalni maganak es meg radaway-t is akkor onnantol mar csak a tobb hp-t erzekeli es h emiatt a harcok kevesbe halalosak. (Inkabb az a ciki amikor mar skulo szinte semmi szal kotelezo eltalalni a telepules elott feltuno es megtamado stingway-eket vagy nagy szarba kerulsz)
Azt amugy nem tudom h a black boatfly vagy a mirelurk es haszonszoru tarsaik mergezeset visszavette-e a keszito de szinte viccesen semmit nem sebeznek. (Mint ahogy egy tankbot raketai sem voltak instakill mint ahogy szamitottam ra ... igaz mara eleg jo lett a vertem lehet az fogta meg ennyire (mondjuk nem is fullba kaptam hanem csak mellem robbant egy-ket szerelembomba). Meg nem is hasznalom az armorsmith extended igazitott verzioja altal nyujtotta dolgokat es mar van 145/150 ballistic/energy armorom. (Ami sztem sok)
A mod mondjuk ugy be~/visszahozza a hasznalati alapon fejlodo skillrendszert is amikre "erosen" ra lehet segiteni a szintelepeskori perk-ekkel. azert az idezojel mert par skill fejlodik annyira magatol h sztem folosse teszi perk-bol kolteni ra, legjobb peldaja a zarnyitas vagy a felfedezes. (ez ahhoz jarul hozza h nagyobb esellyel talalj ertelmes cuccokat ladakban)
tobb craftolhato cucc kapott egy elerendo skill minimumot is amitol valoban lehet erezni amikor a karakter vmihez el kezd erteni es vegre le tud gyartani eletmento orvossagokat, jobb felszerelest, stb. megmaradt persze az alap rendszerbol is par dolog, pl a hightech kutyukhoz tobbnyire tovabbra is kell a science perk + vmi masik es egy science skill limit, (peldaul a powerarmor javitas, upgrade-eleshez kell magas skill, min 3as perk es meg az armorsimth-bol is egy 3as perk).
kezdeskor nem 21 pontbol gazdalkodunk hanem 29bol es szintenkent ugyanugy egy pontot tudunk szetdobni mint alapbol ... lvl5ig legalabbis amikor megnyilik az opcio (egy max 10esre huzhato) perk-hez ami ad 5 pontot azonnal ha rakunk ra. Ezzel akarta kompenzalni a jatekosokat a sokkal lassabb, tobb mint duplajara elnyujtott szintlepeshez a keszito. (cserebe ha nem hasznaljuk ki ezt akkor lassan ugyan de no a sebzesunk ami ha jol remlik vegul sok szint utan +10%on megall) {es mellesleg ezzel magyarazta a nagyobb eletero dolgot is}
mint irtam a telepulesek fontosabba valtak az alapanyagok vegett mint voltak az alapban de hala ha az ember nem akarja akkor nem kell orakat "elbasznia" a kialakitasukkal csak legyen eleg peon akit be lehet fogni dolgozni a frissen ledobott femgyujtobe vagy besorozni az ortoronyhoz (amibol pl tudunk lerakni olyat ami a telepulesfejlesztesekkel egyutt pimpelodik, ezaltal kapva extra lovegtornyokat es nagyobb vedelmi erteket). a mod a teljesitett kuldikert sokszor ad a mail rendszeren keresztul vmi hasznosat, pl azonnal toborozhato embereket vagy pl skillfejleszto magazint.
maga az epitkezes, craftolas kevesebb xp-t general ami nekem tetszik mert vhol rohejes volt azert szintet lepni 90+on mert kiepitettem egy elhetonek tuno bazist a helyi idiotaknak akik egy pokrocot nem csinalnanak maguktol ... viszont mivel sokkal hangsulyosabb a 'csinald magad mozgalom' (eloalapanyagok, stb) ezert abbol meg igy is jon eleg. (peldan keresztul: a fullosan tiszta vizhez kell pl szurot csinalni, clean bottles-t majd vegul a vizet magat. a legtobb levesnek ez az alapja de kell bele vmi hus is amit sokszor elotte le kell daralni {itt probalja kompenzalni amugy a mod a radstagbol 2 husi esik dolgot azzal h egy adag szarvasbol lesz 4 daralt porcio mig egy csotanybol egy} es csak ezutan keszul el a husleves. minden egyes megallo ugyan csak 1 xp immar de a vegere igy is kijohet az eredeti osszeg)
Ha ez igy bonyolultnak hangzik akkor meg lehet nyugodni h amig nem latjuk at addig az is lesz, plane mikor az elejen meg semmihez nem ertunk es csak vakarjuk a fejunket azon h survival 60as skill kell h krealjunk vmit ami legalabb egy 100assal lentebb viszi a sugarfertozottsegunket.
Lettek beepitett kenyelmi funkciok is, pl fast travel telepulesek kozott, gyarthato mentesi opcio (amit direkt nem hasznalok csak h konnybelabadjon a szemem ha 3 oras etap veszik el mikor szo szerint belefutok egy alpha deathclaw es albino dc cicaharcaba), hivhato robot ami elviszi a folos loot-ot,stb de mindegyikhez van vmi minimalis megkotes is (3as vagy nagyobb populacio az utazashoz vagy ritkabb/ertekesebb alkatreszek a tobbihez mint pl stealthboy) ami szvsz jogos.
Osszegezve a benyomasaim alapvetoen tetszetos igy h szepen ujra kellett tanulni a jatekot megha ezaltal nehol monoton is vagy konnyu de hala masban pont h domborit ez az overhaul. (Pl a toltenyhiany miatt sokszor bocsatkozom kozelharcba, fokepp ghoul-ok ellen mert nekik tobbnyire nem kell sok utes; viszont ha elhibazom oket es elernek akkor garantalt a durva rad mergezes is amitol ezek az osszeutkozesek kivaltkepp izgalmasak es veszelyesek is lesznek. A kezdo kuldik is erosen kurvanyad kategoriaba tudnak kerulni villamgyorsan kezdve pl a BoS-szalSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!)amikor a ghoul-ok minimum 3szor fektettek meg Danse-t es pereputtyat a teren mire elfogyott az utolso is, majd a synth-ek epuletfelfedezskor daraltak le az osszes harc soran a kovetkezoben h utana segiteni kelljen tech-et felkutatni/ghoul tanyat tisztitani a ket szefosnak h megnyiljon az ut ahhoz a questhez mikor fel kell kutatni az utolso elo tagot az elozo expediciobol minek soran vegigmaszkalhatjuk az eszaki szektorokat nagyon nyugatrol nagyon keletig utkozben megkuzdve a fauna kismillio ocsmanysagaval (hello deathclaw cimbik). esku ehhez kepest a Minutemen-es Corvega-takaritas lvl5on lofasz volt.
Tapasztalataim ugy alakultak ki h csak a kutyaval megyek (tok franko taktikakat lehet kialakitani vele anelkul h akar egy masodpercre is tap lenne), nem hasznalom a +5 skillpoint-os perk-et es a vats-ot.