11630
  • Although
    *Lyons
  • Although
    Mondom engem az lepp meg ezt mind a kis olasz hozta össze aki 2011-ben csak egy szánalmas skyrim szerű gagyira futotta.
  • Although
    És Father? :) Ő meg lett aki lehetett egy földalatti biztonságos világból szemlélve a felszínen élő bolondokat.
  • Although
    Nem erőlködők :) , végül is ez egy furcsa helyzet. Father már többet élt mint te ő magyaráz mint a kisfiának aki még mesekönyveken él. Maxson? nem ilyen ő, gyerekként vesztette el nevelőanyját és apját, úgy nőt fel, gyűlöli a világot ami körülötte van. Végül azokat akiket úgy itél meg rosszabbak mint a bomba. Mert mind két lábon járó atombomba és nem a maradhat egy sem. Danse sem. Akit betettem videon? Vagy Danse? Ők örökké azok maradnak aki, idealisták. És ez így szép :) David Hunter számára ő már csak egy robot aki elfelejti, elfelejtette miért küzdött Sarah Lions. De ez a játék ettől lesz jó :) Még akkor is ha már csak egy konzolos gagyi :) Ettől lesz több.
  • Papa01 #10623
    Elég jó árak, szerintem: :)
    Fallout akciók.
  • coolpet
    https://store.steampowered.com/sub/199943/
  • Sunsetjoy
    Ha nem túl jó az angolod, rakd fel a magyarítást :)
  • Kroki105
    Hiába erőlködsz, akkor sem ölöm meg Curie-t!
    Még mindig ott áll a fősztorim a végső döntéseknél, de nincs kedvem a végéhez, egyikhez sem. Az idők végezetéig fogják keresgélni egymást, mert én nem segítek nekik.
    Max egyszer csak mindegyik frakciót leölöm a picsába, hogy legyen kikre lövöldözni a városban bolyongva.
    Durva, ahogy tegnap játszottam egy kicsit, csak mászkáltam föl alá, de még mindig találtam felfedezetlen helyet az alapjáték mapon, pedig már azt hittem minden megvolt. Marha jól meg van csinálva szerintem. Oké, megnézhetném neten, de akkor oda a meglepetés faktor, az meg úgy nem lenne oké.
    Persze a kiegek még hátra vannak, Far harborban még épp hogy szétnéztem, szóval tart ez még egy jó darabig...
  • Kroki105
    Köszi, persze hogy használok. A várat pl már régen építettem egy előző játékba, csak most beraktam ebbe is.
    Gondolkoztam én is hogy felrakom a nexusra, de egy rakás mod kell ahhoz, hogy ugyanígy nézzen ki. Aztán úgy nem tuti hogy kellene a népnek. Alap cuccokból ez nem gáz, ott csak a saját hülyesége miatt ronthatja el. Meg a sok jajgatás a topicban hogy miért nem jó... Ez azért elgondolkoztatja az embert, annyira én se vágom hogy épp mi miért rossz.. Pl a vár fölépítése közben ugrott be egy hiba, a 2479. elem letételekor hogy megállt az építés. Hát mondom kösz, altf4, újra próbáltam, megint beakadt, és ugyanott. A vendoros modnál volt valami, mert az egyik áruspultot nem akarta lerakni. Megint altf4, lestem a neten, mi lehet, hogy lehet, persze semmit se találtam. Na jól van, utolsó próba, persze 2479nél megáll, hibát ír, de semmi tovább. Most nem léptem ki, találomra elgyorsutaztam a vénasszonyhoz meg a drogos kölykéhez a büfébe, ott van egy köpésre. És láss csodát, folytatódott az építés. Szaladtam vissza gyalog a mozihoz, és siker lett. De totál random dolog miatt, nem tudtam hogy ettől megjavul... Aztán persze hibás volt pár építő elem, azokat javítottam, az áramot újra kellett húzni pl., de a vége oké lett.
    A tenpines-i cuccnak is egy rég mentett játékból van a fele. Ezeken kívül még 4 van megépítve, Oberland, Abernathy, a Red Rocket, meg a látványsziget, ja meg persze a minutemen kastély, akkor 5. Majd azokat is körbefotózom .
  • Although
    Az ember végig nézi ezeket a videokat, Danse, Maxson, Father, kicsi minutmen, Brotherhood, Intézet, Robotok, Railroad, stb. El tudok képzelni jobban megírt. Sztorit, karaktereket. Azért nem rossz. Tényleg nem. A kis olaszunk, érti a világot. Jól meg van ez írva. Lehetne jobb is. Tényleg tudom is hol. De amit Kroki és a többiek írnak az csak idealizmus. Nem az amitől jobb lehetne. Attól csak egy nagy giccs lenne. Ez nem az.
  • Although
    Persze spoiler tegnap találtam ezt a videot. Mondom ez tényleg nem Obsidian szint. Azért össze van rakva. Az ide írok mint Kroki híven tükrözik majd talán 10-20 év múlva, mikor megértik egy ilyen világban egyáltalán nem biztos azok az idealisták lennének akik most a túlélés felül ír sok mindent. De ezt sokan nem értik jelen világunkban. Ahogy körülnézek, fogják, majd fogják hamarosan :) Ez egy video nekik. Mikor a kicsi minutmen a hollywood találkozik a valósággal. A filmekben :)
  • Zoolee1976
    Köszi gyerekek a sok hasznos tudnivalót.Az angolom nem túl jó és a memóriám sem,ebből kifolyólag maradnak a gyerekes elnevezéseim.Amúgy elég szöszölős a játék és az utolsó Rpg amit elkezdtem az az DAOrigins volt,ezért kissé kiestem a nem létező "formámból".Addig ment míg a minigunba volt lőszerem,most hogy elfogyott minden aláz az egész rádióaktív közösség!:)
  • coolpet
    Nem nagyon használok VATS-ot.
    Célozni tudni kell :)

A rakéta meg darabja 5KG, éshát survin minden gramm jól jön, főleg ha gyűjtögető is vagy.
  • Andule
    Ha nem hasznalsz vats-ot akkor ezek kozel semmi nem hasznos ;)

A rocket launcher survin is elferhet azert a zsebben mert eleg a nagy monsztakhoz elokapni es a demo expert-el ritkan kell 2 raketanal tobb barmibe is. A celzorendszerrel felpimpelve egyenesen csalas kategoria erzese lesz az embernek :D
  • PiszkosFred
    Gratula, marha jok :) Remelem hasznalsz Transfer Settlements addont, mert az ilyen profi munkakat meg kell(ene) osztani a vilaggal. :)
  • Kroki105
    Sorozatunk második részében, Tenpiness szirtekre kalauzoljuk el a kedves nézőket. Mikor hónapokkal ezelőtt erre jártunk, láthattuk hogy egy szaros fakuckó, és néhány paradicsom volt az itt élők összvagyona. Mióta a minuteman színrelépett, a település is fejlődésnek indult. Először egy börtön épült ide, a gonosz rablók elszállásolására, de mivel a frakció profilt váltott, és helyben agyonlő minden arra érdemest, a település is megváltozott. A mára már népszerű kereskedőállomás a képekből itélve egész kihaltnak tűnhet, ami igaz is, mert AZ IDIÓTA TELEPESEK BEBUGOLTAK, ÉS CSAK ÁLLNAK A FALU SZÉLEN! (némelyek a tetőn, mint azt látni fogjuk).
    A település folyamatosan épül, és szépül, sajna sosem lesz kész, mert mindig találni rajta fejleszteni valót, vagy éppen a játék fog összeomlani.

Itt madártávlatból az egész, nagy katyvasznak tűnik, de minden a helyén van. (és ott állnak a tetőn, hát hol másutt...?)

A fa, ami építés előtt hónapokat gyúrt, hogy képes legyen megtartani egy házat, és két vasúti vagont.

A karaván marha legalább nem a kórházban döglik le. Vágyakozó tekintettel kérleli gazdáját: "Mester, taníts meg triplát dobni!"

Az éber buszőrző kutya éjjel sem alszik.

A falu egyik nevezetessége, a kórház. Azért olyan nevezetes, mert nincs másik a világban. Alul az ágyak, felül a rehab, az elmaradhatatlan medencével. A képen éppen Curie fürdőzik, most szerezte meg a sellő perket, és épp hitetlenkedve veszi tudomásul hogy 5. perce van a víz alatt, és még nincs szüksége levegőre.

És a többi belső térből még pár kép....
  • Kroki105
    Ami még nagyon üt, nálam, az far harborból a Lever-action rifle. Találtam a minap egy critnél fagyasztó perkes példányt, ami igazából nem valami logikus, mert ha valakinek critelem a fejét, az le is esik, nincs ideje fagyogatni. De hátha lesz majd jobb...
  • coolpet
    Mondjuk ha mod nélküli fegyókról beszélgetünk, akkor:
    Reba II .50 kaliberrel,
    Kellog pisztolyát .44-el,
    Pickman's blade,
    Mirelurkhoz Long barrel shotgun,
    És ha nem surviról van szó, akkor elfér egy Rocket launcher (survin a rakéték súlyába beleszakad a gerincem :) )
  • Sunsetjoy
    Pláne, hogy 9-es INT (ha nem úgy indítod a karaktered, sok perkpontot elcseszel rá) kell a Nuclear physicist perkhez, a másik javítása, amivel a radiation fegyvereket erősíti, az meg pláne (nincs olyan sok rad-fegyver a játékban) ergya bónusz.
  • Andule
    azert tegyuk hozza h az a perk a total foloslegesseg netovabbja; mire kirakod annyi fc-d van h nem fogod elhasznalni az eletben sem.
  • coolpet
    A sárkányfélét halálkaromnak (DeathClaw) hívják, é s a játékban az egyik legerősebb ellenfél.
    A robotpáncélt pedig csak a fiam hívja így, erőpáncél vagy (Power Armor) a rendes neve, és nem üzemanyaggal megy, hanem fúziós maggal (fusion core).

Lesz perked, ha magas az INT-ed, hogy 25%-al vagy még többel is csökkentsd a páncél energiafelhasználását. Spórolhatsz az energiával, ha nem futsz benne, mert akkor hatványozottan eszi az áramot.

Fúziós magot találhatsz random, fúziós generátorokból is ki lehet szedni, valamint Sentry Bot-ban is van 2db (ajánlom kerüld el ha csak nem tudod távoltól leszedni...)

Kezdésnek egy fúziós mag van Red Rocket mögötti barlang közepében.
  • PiszkosFred
    Jatek kozben talalhatsz rengeteget egy-egy eromuben, vagy nagyobb teljesitmenyu generatorok kornyeken, illetve mas "robotpancelbol" kiszedve az abban levot.

Erdemes eleinte csak akkor hasznalni a Power Armort, amikor a szukseg ugy hozza, de kesobb lesz annyi uzemanyagod (Fusion Core) hozza, hogy ki se kell szallnod belole, ha nem akarsz.
  • Zoolee1976
    Sziasztok!Most kezdtem a játékot legyőztem valami sárkány félét beszéltem a drogos mammerral és most Gyémántváros felé tartok de kifogyott a nafta a robopáncélomból vagy mi ez.Tudjátok hol talalhatnék "üzemanyagot hozzá?
  • Kroki105
    Itt a templom, bár még ez is üres, nem tudom minek fogom beépíteni. Meg a főépület, a lakrésszel.

Ez pedig a belsőépítészeti műremekem Medence, lift 7 emelet magasan, még így is kevés, meg a háló. Meg még van pár helyiség megépítve,konyha, fürdő, kocsma, bolt, kaszárnya, műhely. Kicsit már a sims világa, de épp ezért azokat már hanyagolom.
  • Kroki105
    Csinátam pár fotót a várról. Tudom hogy már volt, de hát ez most nem izgat, meg hogy a fallouthoz is kevés a köze, de az se izgat. Vissza transfersettlementeztem egy mentést, szerencse hogy nem töröltem le véletlenül, mint azt hittem. 3500 elemből áll, enyhén esett az fps is néhol. Sajna kicsit hibás volt, javítgatni kellett utána, meg újra be kellett vezetni az áramot is, de tök fasza lett. Még nem teljes, van pár szoba, terem ami üres, de lassan meglesz az is. Nem rohanunk, fallout76 mégsem lesz nyerő, úgy látom, úgyhogy szerintem teljes lesz az épület.

Madártávlatból, ködben, Corvega azért bebüntet...

Itt már nincs köd, de az árnyékok nem látszanak távolban sajnos. Ugye nem fotóalbumot szeretnénk nézegetni, hanem játszani.

Van éjjeli világított verzió is. A víz és az ágyúk állandó áramon vannak, a világítást le lehet kapcsolni.

Ez meg a várudvar, meg a kert a tavacskával, amibe egy szivattyút is telepítettem, csak hogy teljesen elrontsa az összhatást.

következőbe hszbe a többi, mert rinyál a fórum a képszámért...
  • Kroki105
    Szerintem ez akkor is kínos a részükről, ha 500 éves lenne akkor is. Gondolom a hivatalos fórumokon is megkapták 1000el ezeket a hibákat, mégis leszarták. Ha valamit csinálsz, akkor törekedni kellene a tökéletességre, főleg ha a figyelmed is felhívják rá. (és főleg ha ezért még pénzt is kértél )
  • Sunsetjoy
    Mos csütörtökön volt 3 éves a játék.
  • Although
    Ez már nem mai játék, szerintem amit lehet javítottak a motor olyan amilyen, vannak hibái. Érdemben erre már nem fognak időt áldozni. Kövesd a Fallout wiki oldalt ott a bugokra írják mire van fan javítás, mire nincs. A Beth elmondható elég sokáig követte a játékot és foltozta. 2 év garancia várható el ez már lassan több mint 3 éves.
  • coolpet
    Azt nem értem miért nem javítják a script bugokat?
    Csak a lóvé a lények, hogy fogyjon? A minőség meg Not Important?
  • Kroki105
    Jaja, most hogy mondod, emlékszek hogy volt olyan épület, talán valami moddal, ami az érkező kereskedőknek adott helyet.
    Megtaláltam a váram transfer settlement mentését (aszittem letöröltem újrainstallnál még régen), fel is építettem vissza az autósmozi helyére, és abba építettem ilyen kereskedő "parkolót". Bár igazából gőzöm sincs hogy működött e, nem figyeltem meg. Majd most figyelni fogom.
  • Kroki105
    Van benne valami. De szerintem az hogy ott van e munkaállomásán vagy sem csak dekoráció. PL mikor a kertbe rendeltem a faszit a kukoricát gondozni, az építő módban fent megjelen a +6 kaja, míg az ember csak állt.
    Azért kétségkívül jobban fest ha az ember csinálja is a dolgát, nem csak a szám van. Bugos fos
  • Andule
    High, en azt hittem a provision-os peonod tehenjerol van szo mert azzal sokat nem tudsz kezdeni, az ilyen. (Miutan a gazdaja es o is szabadon vakargatja maganak a telepen amig utnak nem indul)
    A kereskedok elm kicsit kezelhetobbek mivel van vhol olyan epulet h caravan depot vagy vmi hasonlo, egy ilyen satoros, betonnal korulvett kis tabortuzes ize. Azt lerakva akore csoportosulnak a vandorkereskedok es a brahminjaik is. Elmeletileg :D
  • coolpet
    Jaja csak az embereknek lenne munkájuk, a tehénnek meg nem :)
  • Kroki105
    Ez a háztetős dolog is nagyon ismerős. Építgetem Tenpinest, már szépen kinőtte magát, tök fasza, viszont az emberek nagyrésze a tetőkön ácsorog.... Ez mellett a tehén már csak hab a tortán
    Az emberek még hagyján, idétlen, de nem zavarnak, a tehén viszont elállja az utat!!!
  • coolpet
    Nekem a háztetőn mászkáló tehenek és emberek nem tetszenek.

Pl Sanctuary-ban lebontom a romos házakat, felhúzok az alapra egy faházat, és azt látom, hogy atetején sétálgatnak, de lejönni nem tudnak...

Tehén ugyanúgy a második szinten (Carla-é), de hogy hogyan létrázott fel azt nemtudom.

• Kroki105
    Erre gondoltam. Az ott a kórházféleség a településen, egy kérődző tehénnel az ajtóban. Nem az én karavánomé, a kereskedőé. Biztos azt is lehet álligatni valami moddal, hogy hol pihenjenek le, mert az ott nem tűnik optimálisnak.
    Majd rákeresek ha túlontúl felizgatna, csak gondoltam hátha valaki szórakozott már ilyennel.
  • laikuss
    Nem szalasztod el mert el kell menned ezekre a helyszinekre (elküldenek) és valamelyikben találsz ilyet, hogy megépítsd.
    A tehénről, általában a kereskedő mellett van, nem szoktam figyelni, (láttam már egyedül is iszkolni).
  • Kroki105
    Játék közben jönnek olyan assultronok szembe, amik valami bazi erős piros lézert lőnek ki a fejükből. Ilyet szeretnék pl Adára tenni, de az építőizében inaktív ez az opció. Gondolom mert még nem találtam olyan alkatrészt, hogy ezt a menüt feloldja. Pedig már ledaráltam jópár assát. Az érdekel, hogy ez honnan, vagy miből esik, vagy találom.
    Az is igaz, hogy a robotos kiegben még csak az első helyre mentem el, ahová Ada küldött. Amit írsz, azt nem tudom pontosan melyik, remélem nem szalasztottam el. Már bazi rég csináltam azt a küldit az npc névre nem emlékszek, de majd meglesem.

Van egy másik kérdés: építésnél hogyan lehet a kereskedő marháját kívül tartani a házon? Oda építhettem az egyik házat, ahol a tehén szokot dögleni, most épp az orvosi rendelőben toporog, és csak akkor megy el, ha a vándorkereskedő gazdája is elhúzza a belét.
  • laikuss
    Külön a fejre gondolsz, mert azt azt hiszem a robotos kieg.Jesebeles helyiség után lesz valahol, ha arragondolsz, hogy mondjuk Ada feje tudja, azt építeni kell.
  • SaGa
    Azoknak, akik esetleg hozzám hasonlóan néha megküzdenek az esm/esp fájlok darabszám korlátjával, kijött az xEdit legújabb verziója, és a leírás, amivel már át lehet alakítani az erre alkalmas esp-ket esl-lé, a CK nélkül is.