11630
-
Roodie76 #10707 Lecserélték a Nexus Mod Managert egy Vortex nevű holmira, azért nem tud csatlakozni. Belépsz, fenn letöltöd, elvileg át tudja importálni a NMM-ből a beállításaidat. -
eddie999 #10706 Nagyon köszönöm! Megpróbálom én is így. -
#10705 Én a Nexuson szoktam letölteni modokat a honlapról, utána meg külön betöltöm a mod managerbe.
Az NMM-nél korábban is előfordult ilyesmi, azért hanyagoltam a kezdetektől, nálam egyszerűen nem tudott csatlakozni a letöltési szerverhez (még programfrissítésre se, nemhogy modletöltésre).
A mod manager letöltési funkciója kényelmi, a telepítési funkciók az igazán fontosak.
De persze valaki mástól (aki használja) lehet hogy kapsz konkrétabb információt, megoldást a problémádra. -
eddie999 #10704 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Nexus Mod Manager-el próbálnék letölteni modokat, de a NMM-be nem tudok bejelentkezni. A Nexus-on be vagyok, de hiába szeretnék letölteni nem tudok, mert az NMM bejelentkezési hibát ír. Azt írja a tűzfalam blokkolja vagy a NMM-t vagy a bejelentkezési szervert. Ilyenkor mit tudok tenni? A mod manager-t már beraktam kivételekbe, de hiába. -
undY1ng #10703 Köszi, híd mellett sunnyogott. :) -
SaGa #10702 Ha Sanctuaryba küldted, nézd meg a három kutyaházban is. Egy van a romos ház mögött a nagy fánál. egy a régi házad melletti háznál, egy meg a híd melletti háznál. Lehet, hogy ott horpaszt valamelyikben. -
undY1ng #10701 Nekem is elveszett Dogmeat, pedig a menedékbe küldtem. Elmentem a helyre, ahol először találkoztam vele és ott se volt... -
#10700 Mindenféleképpen! :) -
#10699 Igy, hogy elkezdodott, igy is ments egyet, se hagyd meg backupnak! :) -
#10698 Igen működik, és inkább így csinálom, mert akkor nem ragad be ez a küldi. :) Megjelent a pipa, amiért hallgattam a rádiót, és a következő küldi is elérhetővé vált, miszerint utazzak oda. :)
Köszi mindenkinek a segítséget, érdekes bug... :) -
#10697 Még nem, gyalogosan arra mentem, és "felfedeztem" most a bejáratot keresem. De mindjárt kipróbálom, csak mentek 1-et. -
#10696 A konzol parancsot probaltad, amit ott is javasolnak? -
#10695 Köszi! :) De épp az a gond, hogy a rádióban csend van (oda van hangolva, be van kapcsolva..), a helyszín pedig nem jelenik a map-on... ezt találtam. -
#10694 How to start Nuka World DLC -
#10693 :( igen, elértem, és ötletem sincs nekem sem. Az Automatron-t és a Vault-Tec Workshop-ot már végig csináltam, nagyon tetszettek. :) Most ez lenne a soros... :(
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.12.15. 11:40:50 -
#10692 Nem tudom... a wiki szerint eléred a 30. szintet, megjelenik a küldetés, hallgatnod kell a rádiót egy ideig, utána megjelenik a helyszín a Pip-Boyban. -
#10691 Üdv!
A magyarításban a DLC-k a következőképp indulnak:
- Automatron (nincs fordítva): van egy helyszín (Wattz fogyasztói elektronika, Tucker híd környékén) a térképen, ha arra tévedsz a DLC indulásakor (a 15. szint elérésekor jön egy rádióadás, onnantól számítva) és találkozol harcoló robotokkal.
- Vault 88 DLC (egy bizonyos helyen van, a hozzátartozó rádióadó hallgatása után jelenik meg a helyszín), vagy a 20. szint után jön a rádióadás, vagy arra a kemény helyszínre magadtól utazol el.
- Far Harbor (fordítás alatt): van egy mellékküldetés az egyik szereplő mellékes küldetéseiből indul, ami elküld téged a térkép egyik távoli sarkába (hegyet is mászol, mire odajutsz szinte, szóval el van dugva), addig nem találkozol vele.
- Nuka World (nincs fordítva): El kell menned a térkép nyugati részének közepén egy pontra, ott bemenni valahová, stb. addig nem találkozol vele.
Az alapjáték végigvitele után is lehet a DLC-kkel játszani. Nagyon kevés dolog előfordulhat, ami angolul jelenik meg, mert a DLC lényei, fegyverei, kajái megjelenhetnek az alapjáték területén (és ezek közül nem minden van fordítva).
Nyugodt szívvel ajánlom az alapjáték ilyen mód elkezdését. Ha találkozol angol szöveggel, ami nem fegyverleírás, kaja, vagy ilyesmi (tehát párbeszéd, stb.), akkor 99%, hogy elkalandoztál egy DLC környékére. Az Automatron kivételével ezeket KERESNI kell, hogy elinduljon... -
#10690 Köszi a választ!
Az az érdekes, hogy a helyszín nincs ott a térképen, ha megnyitom a PP-ban. Nálam ott nincs semmi. Miközben, a küldetés kiválasztható (All Aboard).
Erre van esetleg ötleted? :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.12.14. 21:17:05 -
6600GT #10689 Sziasztok! Meg szeretném kérdezni,hogy ugye magyarul akarok vele játszani és még a két nagyobb dlc nincs megcsinálva,na most én az alapot tudom úgy vinni hogy a két dlc nem kapcsolodik közbe be? az alap játék után is lehet velük játszani?
köszönöm szép napot -
#10688 Ott is vagy a helyszínen? A térkép totál nyugati részén (bal oldalán) középtájon található a Nuka World transit center, ahová el kell ugye menni, a rádióadás csak a helyszínt "nyitja meg", attól még nem indul el. -
#10687 Sziasztok!
Annak mi lehet az oka, hogy a Nuka World DLC nem indul el? Az a küldetés van kiválasztva , és a rádió is arra van hangolva.. a karakterem 54-es szintű, Ja, és semmilyen MOD nincs fent.
Köszi a válaszokat! :)
-
Alanw #10686 Egy "kis" érdekesség: https://www.nexusmods.com/fallout4/news/13851 -
SaGa #10685 Ebben kicsit idióta a kiértékelő rutin. Előbb kell lerakni valami generátort, utána építeni bármit ami fogyaszt, majd összekötni őket. Ha előbb építed meg a fogyasztót, sose hagyja abba a pampogást. Szerencsére csak a legelsőnél játsza el, később már nem. -
#10684 Csinalj generatort, rakj le gepet/lampat/barmit ami aramot fogyaszt, majd a kettot KOSD is ossze kabellel (space gomb az eszkozon, majd masik veget vidd a generatorra - vagy forditva). Hasznalhatsz fali csatlakozokat is kabelezesnel. -
undY1ng #10683 Pontosan hogy működik az áramellátás egy adott menedékben? Segítség fülben továbbra is azt írja, hogy rakjak le egy dolog amihez áram kell, miután már le raktam egy párat... -
Andule #10682 Vmiert nekem ugy remlik h a Homemaker-nek is van egy lerakhato epulete amiben be lehet allitani h mutassa a hencsiket mint egy quest-ben. (Es egyessevel ki-bekapcsolhato) -
Alanw #10681 https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15896/ -
SaGa #10680 Kiegészítő infó: egy településen belül az összes munkapad közös raktárat használ, vagyis mindegy melyikbe rakod a szétszedhető hulladékot, mindegyikben elérhetőek. A fegyvereket, ruhákat páncélokat nem bontja le a játék automatikusan, azokat neked kell, vagy a megfelelő munkapadnál, vagy a földredobálós módszerrel.
Ha megvan a megfelelő karizmád és tettél a Local Leader perkre, összekötheted a falvaidat karavánokkal. Onnan kezdve az egyes falvakban lerakott építőanyag (szemét és a már szétbontott alapanyag) közös lesz az összekötött településeken, de a fegyverek, lőszerek, ruhák nem, azok továbbra is csak ott érhetőek el, ahol leraktad. -
Rasim #10679 Köszi este megnézem majd :) -
Irgum76 #10678 ez talán segít -
#10677 Varj 1-2 jatekbeli napot, hatha. Sanctuaryban a kutyahazakban is nezted, a hazak mogott a sovenyek alatt?
Vagy amit erdemes megnezni, hogy elindulsz gyalog onnan, ahol utoljara veled volt es ahol elkuldted, oda, ahova kuldted, hogy nincs e beakadva valahol egy keritesbe, esetleg nem harcolt es maradt alul, stb. De rendszerint 1-2 nap elteltevel megjelenik minden tars ott, ahova kuldted.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.05. 13:13:25 -
Rasim #10676 Red Rocketben és Menedékben is kerestem már, jó régen elment és nem találom.... -
#10675 Sanctuary mellett a Red Rocket benzinkutra szokott visszamenni, ahol eloszor talalkoztal vele. Vagy, ha valamelyik bazisodra kuldted, akkor nezd meg, nincs e valamelyik kutyahazba (pl Sanctuary eseteben hajlamos elbujni a hazak mogott talalhato 1-2 kutyaolba)!
Vissza lehet vonni az elkuldest, csak beszelj vele megint es kerd meg, hogy csatlakozzon.
Azt tudni kell, hogy ha elkuldesz egy tarsat, akkor az elindul haza, es egy, ez idobe telik, mire odaer ahova kuldted, ketto, neha beakad tereptargyba, vagy elkezd harcolni, stb., szoval erdemes varni kicsit, hogy megerkezzen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.05. 13:04:58 -
Rasim #10674 Elküldtem Dogmeat-et, de valamiért nincs ott ahova küldeni akartam, biztos máshová ment. Mondjuk az zavar ha rányomok véletlen az elküldésre akkor már nem lehet törölni a parancsot. Meg lehet valahogy találni a térképen anélkül, hogy végigutazgatnám az összes szóba jöhető helyet? -
undY1ng #10673 Koszi! Korrekt es ertheto, bar a tobbi "survival" jatekbol megtanulva mar a mindent erdemes felvenni elv mukodik. Ugyhogy itt is ha mar teli voltam akkor gyors visszamentem es elraktaroztam a dolgokat. Bar megcsak nagyon-nagyon az eleje es az elso vegigjatszasnal mindent elolvasok es a legtobb mindent szeretnem felfedezni.. long journey awaits.. :) -
Andule #10672 elegge erdemes ha epitkezni akarsz ill fegyvert, armort modolni. amibol ritkan eleg: aluminium, screw, fiber optics illetve az elejen meg jol johet a spring, copper is. (persze olyanom is volt h 200 oranyi jatek utan fogyott el a steel-em es mehettem vissza kukazni, tradelni)
szetszedni nem feltetlen kell a dolgokat, eleg ha csak ugy bevagod egy workshopba ahol dolgozni akarsz ill 6os charismanal felvenni a local leader perk-et amivel osszekothetove valnak a telepeid. (epitomod be, es asszem Q-t kell nyomni vmi dologtalan parasztra es megadni h hova menjen. A-t osszekotod B-vel, B-t C-vel akkor A is ossze lesz C-vel)
Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.12.05. 11:23:51 -
#10671 Vannak nyersanyagok, amelyre mindig szukseg van. Ragaszto, csavar, elektronikahoz szukseges rez es egyeb aprosagok. Idovel latni fogod, hogy mit nem szabad otthagyni a vilagban. Ezeket a ritka nyersanyagokat be tudod jelolni a pipboyban (nagyito jel), hogy mutassa oket azon targyaknal, amelyben megtalalhatoak. Kesobb mar fejbol fogod tudni, hogy mi mit rejt es rakod zsebre automatikusan :)
El/lebontas:
Vagy berakod a munkapadokba es akkor a rendszer majd automatikusan lebontja, ha vmelyik alkotoelemere szukseged van. Vagy te magad szeded szet oket, szinten ott.
A foldre dobast, ranezest es ugy bontas inkabb az epitkezes "capacity" ertekenek (building limit, vagy ilyesmi a neve) csokkentesere hasznaltak anno, mert a jatek ugy mukodott, hogy a workshop X sugaru kornyezeteben (az epitesi teruleten) erzekelte az objektumokat, amelyeket ha elbontottal (lasd ledobalt fegyverek), akkor csokkent a capacity, mert hat csokkent a targyak szama is. Meg akkor is, ha az adott fegyver/targy eredetileg nem tartozott oda, hanem te hurcolasztad magaddal es dobtad le :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.05. 11:23:26 -
undY1ng #10670 Mennyire erdemes felvenni a kacatokat? Tovabba csak szetszedeshez? Es csak ugy lehet szetszedni ha egy menedekben kidobom a foldre es ranezek? -
Rasim #10669 Köszi szépen kipróbálom. -
#10668 Epito modban katt a telepesre, katt a novenyre es kesz is. Minden mas targyhoz (aminek van extra funkcioja) igy tudsz hozzarendelni embert. Akar agyakhoz is.