11630
  • PiszkosFred
    Jo valasztas, iszonyu fun meleekent a jatek, bar annyira easy mode, kb a cheat kategoriat kimeriti, ahogy meglesz a szukseges perk es stat kombinaciod.
  • Although
    Főleg az lesz a poén ha az öngyilkos mutáns is észrevesz. Ott majd okosan, jó legyen a menekülő vonalad kipárnázva úgymond. Ez a típusú játék megtanítja majd neked az alap rpg-t amit nem ismersz mikor előre megtervezed merre menekülsz és ott ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk egy mine lesz az úton persze az is poén amikor nem tudsz elég messzire elfutni és te is repülsz egyet. És barátom ez még mindig nem a horizont.

Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.07. 21:09:45
  • Although
    Ne bízd el magad. Lv10-20 között ez nem rossz majd utána ha megjelennek a durva ellenfelek akiket nem tudsz meglepni és visszaütnek akkor a light cuccok meg a közelharc nem lesz egyszerű. Megtanulsz majd menekülni és visszaütni ésszel játszani. Kíméletlenül, a lehetőségeket kihasználva, ha olyan módod van akkor csapdákat is használva. Nem szuperhős leszel. Csak egy kegyetlen gyilkos aki nem akar meghalni. Mondom majd amikor a szupermutáns csatagépet vagy a mireluk huntert kell agyonütni ne ő végezzen veled hamarabb már nem lesz ennyire szép a mese. Megtanulod értékelni a kegyetlenséget ha nem válogatsz az eszközökben és a módszerekben.
  • Kroki105
    Kicsit félve kezdtem bele a kalapácsos karakterbe, főleg a mesterlövész után, de azt kell mondjam, kellemeset csalódtam. Legalábbis lvl 10 nél járok, és nem volt még megerőltető harc. Survira tettem, így az elején még annyira nem idegesítő a folytonos kaja, pia, főleg hogy a napot is meghosszabbítottam, később megy le, és az ivászat ahogy nézem idomult hozzá. Husi modot azért raktam be, pl egy szarvasból már nem csak 1 hús jön alapból, hanem 2-3. Szerintem így korrektebb. Betettem a zombiewalkerst, már nem küldtetésre hegyezem a játékot, szimplán ami jön, az jön, szurviválolunk meg építünk. Abernati farmot álltam neki fejleszteni, építő mod csak 2-3 van a 40+ helyett, ez érezhető is az építőmódba váltás idején. Marhák, csirkék, lesz itt minden, csak védeni is kell majd rendesen, mert a töménytelen kajapia vonzza majd a csőcseléket, zombikról nem is beszélve.
    Ebben a full agi full str kezdésben a legidegesítőbb hogy hogyan tudnék pl antibiotikumot gyártani, de sajna ugye nem észre van gyúrva a karakter, meg az építőanyaggal is rohangálni kell, mert karaván híján én vagyok a karaván. Az antibiotikum meg nagyon kéne, de persze most sehol semmi, más játékban már a kezdő faluban 2 is volt. (Azt nem tudom hogy az normális, hogy magamtól kigyógyultam egy nyavajából. Kaja, pia, alvás, aztán eltűnt a fertőzés.) A szutykos legyek fertőznek, tartottam tőlük, de kalapáccsal is lerendezhetők egyszerűen. Így visszagondolva, lehet jobban jártam volna, ha nem a narkóárúst csapom széjjel Trudy boltjánál. Fertőznek a zombik is, na ott csítelnem kellett, mert rohadt gyorsan kimúltam volna, nagyon fogyott a hp.
    Az a vicces, hogy sokkal egyszerűbb haladni mint az ugyanekkora szintű lőfegyveres karakterekkel volt. Egy, max két csapás, és eddig bármit lezúzott a karakter, egy zombi volt 4 ütés, de szerintem az a mod miatt. Szintén a mod miatt ugye felkelnek a raiderek hullái, szerencsére a meghosszabbított nappal miatt később. Érdemes lecsapni a holtak fejét, vagy a lábát legalább. Visszamentem Conkordba, és a régi ismerősök mind sétáltak felém hörögve. Jó kis csata volt, akkor karmolt meg az egyik.
    Természetesen autosave van (quicksaveként funkcionálva, szal nem ment magától), a kétórás mentetlen újrajátszások nem hoznak továbbra sem lázba. Egyszer haltam eddig (persze akkor nem jutott eszembe menteni már vagy egy órája...), nagy vagánynak képzeltem magam, és berongyoltam öt zombi közé, ők meg köszönték szépen.
    Van egy screenshot is, hogy teljessé tegyem a fórumozás élményét . Fémpáncélt akarok rá tenni, de még csak egy balkarost sikerült összeguberálni egy rablótanyán.

• Kroki105
    Nyilván... Hogy ez nekem nem jutott az eszembe, meg kell hajoljak bölcsességed előtt!

Olvastam utána, az a megoldás, hogy kapcsoljam ki a wetness opciót. S jó is lett. De hogy mitől van, azt nem tudom még most se.

Bár logikus, ha nincs nedvesség, akkor köd sem lehet...
  • coolpet
    Köd van :)
  • Kroki105
    Találkozott már ilyennel valaki? Mitől lehet?
    Kiléptem, vissza, ugyanolyan...
  • Sunsetjoy
    Nagyon szívesen. Magyar nyelven nem találtam róla infót, csak angolul, lehet azért nem találtál rá.
  • k2029
    Köszönöm működik.
  • Sunsetjoy
    - be kell lépni a konzolparancssorba, amikor nem harcolsz, nem építőmenüben vagy, nem beszélnek a környékeden, semmi ilyesmi.
    - beírni, hogy DumpInputEnableLayers (majd enter)
    ez megjelenít input layerseket felsorolás szerint, beszámozva (layer 0, layer 1, layer 2...)
    - amelyik layer szövegében ott a VATS, azt a layerszámot jegyezd fel
    - írd be, hogy ResetInputEnableLayer # (majd enter) Itt a # karakter azt a számot jelképezi, amit az előbb feljegyeztél, hogy ott szerepel a v.a.t.s
    - zárd be a konzolt
    - ezután már működnie kell

angol nyelvű leírás

Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2019.01.04. 11:44:23
  • Andule
    biztos zsarolovirust kaptal be
  • k2029
    Sziasztok. Az lenne a problémám hogy eddig működött a V.A.T.S ha lenyomtam a Q (Erre van gyárilag állítva) de most nem csinál semmit. Mi lehet a probléma? Az aktiváló gomb ugyan az megnéztem a beállításokban.
  • Kroki105
    Majd megoldom ahogy Deadpool csinálta, vörös ruha, aztán kész.
  • Andule
    Hasznald a Grognak costume-ot :D csak be felejtsd el utana hosszu csimbokosra atallitani a hajat :D
  • Kroki105
    Há összeveszni biztos nem fogunk rajta. A végső szót nálam az mondta ki, hogy annál a fegyvernél már én sem használtam VATS-ot, pedig én a budira is százalékszámítva járatom a karaktert.

Most újra belekezdtem a játékba, bár hogy meddig jut el az nagyon kérdéses. Kalapácsos karaktert még sose csináltam, remélem fog működni. Legyekre azért raktam egy lőfegyvert. Blitz már megvan, 9 str, 8 agi, karizmátlan, és unintelligens szegény, az őrült tudóst azt beraktam már az elején, próbálom luckot emelni. Szerintem VATS harcnál az egyik legjobb skill a luck, pikpak fullon van a crit mérő. Még melee fegyverre nem raktam pontot, azon gondolkozok lehet fegyvertelen harcra kéne egy próba. Nem tudom az mennyivel rosszabb a közelharcifegyveresnél, az animáció a VATS-ban viszont nagyon jól néz ki. Bár az animáció miatt nem tuti hogy megérné bunyóval kínlódni.
    Érdekes volt, nem fotóztam le sajna, egy rablók elleni csata után egyadta vér volt a kalapács. De ami kiderült a karakterről így a történet elején: utál mosni. A ruháján egyetlen folt sem volt, annyira vigyázott.
    Kéne valami ruhavérzős mod, mert ez így vicces lett. Olyanról még nem nagyon hallottam, bőrre ragadó koszról, és vérről viszont már igen. Lehet pucéran kéne harcolni?
  • Andule
    en nem azt mondom h nem hasznalhato hanem h +15 dam vs dupla dam szamomra egyertelmu melyik a jobb valasztas. persze en mindig az explo masteryt raktam ki elsonek igy aktivan robbantgattam amikor lehetett es tomegoszlatasra azt hasznaltam.
  • Kroki105
    Itt azért itten most izé, de nem értek egyet. A robbanó töltényes fegyvernél még csak pontosan célozni sem kell (a földet találod el, úgy is robban), egy horda ghoult letarol gyönyörűen.
    Először a Ragyogó Tenger valamelyik barlangjába, házikójában próbáltam. (Lehet modos helyszín volt, sőt tuti.) Egy fegyvernek a tervrajzát kellett megszerezni, eléggé eldugta a készítő, de nagynehezen ráleltem. Ok, akkor nyomás kifelé, aztán majd hazaugrok, és legyártom... Aha, persze, a kijárathoz odaspawnolt vagy 10 ragyadög, a kedves modkészítő még szopatott egy szépet a végére. Ilyen puffadt, meg zölden izzó is volt közte, há mér is már ne... Felkészültem a halálra, menekülni se lehetett, visszafele zsákutca. Nyomtam egy tabot, nézem gránát, vagy valami, de nincs. De volt egy ilyen robbanó combat shoti, idefele esett egy csillagos valamiből. Próbáljuk ki!
    Alig tudtam utána lootolni, mert cafatokra robbantak széjjel.
    Snipernél jobban hangzik a duplalövés, de sorozatlövőnél szerintem jobb a robbanó golyó.
  • Andule
    en mindig a "two shots"-osokat kerestem mert sztem a dupla sebzest nem ubereli semmi. igaz nem hasznaltam/~ok vats-ot
    ha olyat nem talaltam akkor meg dam/energy resist csokkento volt a nyero legendary
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.01.02. 11:26:43
  • Papa01 #10729
    A személyes kedvencem ez:

Nem sebez hatalmasat (bár nem rossz azért), de VATS-ban egy körben elég sokat lő és pontos is, nagyot sebez. Töltény is sok van hozzá...

Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.01.02. 08:58:17
  • Papa01 #10728
    Nem rossz... :) Én ezeket használom...:

Főleg a "2 lövéses" fegyverek.. az igazán nagy szemétség.. :D

Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.01.02. 08:50:53
  • Kroki105
    Ha szerencséd van, ilyet is találhatsz. Na ez tényleg pusztít. Ha bírod tölténnyel, nincs erősebb szerintem. Csak arra kell figyelni, hogy távolra harcikáljál vele, mert ha túl közeli a célpont, neked is fáj.

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.01.01. 15:43:48
  • Sunsetjoy
    Bocs, kicsit eltévedtem, a legendás fegyverek között van olyan, külön nem lehet őket létrehozni és lecserélni a módosítást, hogy más fegyóra rakd.
    legendás fegyverek

Szóval eredeti kérdésedre válaszolva, alap játékban nincs olyan, amit keresel.
  • coolpet
    Azt mondod tudok gyártani olyan fegyvert ami robbanótöltényt lő ki?
    Én nem láttam a Weapon workbenchben ilyen opciót.
  • Sunsetjoy
    Ott külön DLC is volt a fegyverekhez. Itt magával a fegyvermódosítással "állítasz elő" speciális fegyvert, ami a normál töltényt kilőve speciális hatást ad, tehát pl. sima lőszert lősz ki, de az becsapódáskor felgyújt/robbant/sugárzást ad, stb.

Igazából a gránátokon meg fecskendőlőszereken kívül normál lőszert külön nem lehet gyártani mod nélkül, modokról nem tudok nyilatkozni.
  • coolpet
    FNV-ben voltak különféle ammo-k. Mint pl a Material Rifle-hez volt páncéltörő, és robbanó is. Itt nem lehet ilyent gyátani?
  • Andule
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha kiszabaditod akkor a "faterja" lesz vmennyire halas (igazabol elhanyagolhato mertekben) aki ugye Bunker Hillben a karavanmester csavo, mig ha kinyirod akkor Covenant csatlakozik. az meg alapban egy kicsi, nem tul sok mindent modosithato telepules ahol a fix lakosok szeretik a hasukat suttetni (allandoan elkoborlonak attol amit kijeloltel nekik). ennek ellenere en utobbit szoktam valasztani mart csak a tortenet miatt is. (hozzam az all kozelebb) Wiki Q leirasa. a link alapjan ugy nez ki igy is meg lehet szerezni a settlementet de nekem egyszer sem adta be. (elso wt soran meg volt mentes survin es akkor megneztem mind2 opciot)
  • coolpet
    Ameliát kiszabaditottátok ki, vagy megöltétek? Covenantos küldi.

Milyen előnyök/hátrányok származnak belőle?
  • Andule
    Igen, emiatt gondoltam a kepet spoiler-be. elnezest nem voltam tul ertheto
  • Kroki105
    Nekem is akkor volt ez a hiba, mikor textura modot raktam fel. Mikor levettem, megszűnt.
    A kőfejtős is előfordult, de az amúgy is.
    Mióta mondtad azt az enb-s cuccot, azóta nem találkoztam vele.

• Sunsetjoy
    Az a kőfejtő nálam is bolondozott többször.

A spoiler alatt azt érti, hogy a képet ne kelljen betölteni (helyet foglal) mondjuk mobilon a képernyőn. Ha berakod oda, akkor nem jeleníti meg mindenkinél, csak ha rákattintasz.
  • coolpet
    Egyébként szerintem nem csak a textúra hibázik, mert van hogy átesek rajta.
    Sokszor a kőfejtőnél fordul elő az olivia állomás előtt.
    Volt hogy átestem rajta és lezuhantam a semmibe :)
  • coolpet
    Köszi, de ez miért spoiler? :)
  • Andule
    textura betoltesi hiba. akkor fordult elo velem surun mikor hasznaltam a betonra (konkretan a hidakra) kulon pakkot es neha vicceskedett a jatek. (altalaban egy qsave/qload megoldja)
    ha amint mondod h nincs mod akkor az emlitett modszert ajanlom fixalasra

ui: amugy next nyugodtan mehet spoiler-be az ilyen :)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.12.30. 18:25:31
  • coolpet
    Sziasztok!

Mitől van az hogy sokszor nem látom a betont csak ilyen homályos textúra van helyette?
    Pl:

Csak az unoff patch van fenn.
  • coolpet
    Akkor simán belerohanhatok az ellenfélbe anélkül hogy megjelennének az iránytűn. Na ez egy hasznos mód vagy ini-tweak lenne számomra.
    Van ilyen?
  • Sunsetjoy
    With the removal of skills in Fallout 4, Perception now directly affects accuracy in V.A.T.S., lockpicking, and stealing attempts.

The main difference from Fallout 3 and Fallout New Vegas is that perception no longer affects the distance at which enemies appear on the player character's compass. Enemies do not appear on the compass in Fallout 4 unless they are looking for the player character (Caution in sneak mode) or are fighting the player character (Danger in sneak mode).

Nagyon jól lopakodtál és nem vettek észre.
  • coolpet
    Sziasztok!

8-as perceptionnal Very Hard fogozaton csak akkor jelennek meg a radaron a kis piros támadói négyzetek, ha már rájuk lőttem.

Pedig már vagy 5-8 méterre voltam tőlük, fegyverrel rájuk is céloztam, sőt VATS-al is végigjártam őket.
    Egyedül az Unofficial patch van fenn.

Mi okozhatja? Vagy ez normális, hogy csak akkor mutatja ha keresnek?
  • eddie999
    Köszönöm mindenkinek a segítséget!
  • coolpet
    Nekem frissíteni kellett az NMM-et, utánna tudott csatlakozni.
    De megmondom őszintén, hogy váltottam MOD Organizer 2-re, valahogy mintha jobban kezelné a modokat.

Legalább megmondja az ütközéseket és inkompatibilitásokat.
  • Andule
    vagy elolvasod ezt.