Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ebben a háborúban nincs középút. Nem tudom mennyire értitek az angol nyelvet de szerintem nem elégé.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez is megoldható lett volna, miért ne? BoS-nál csak Maxon-t kéne likvidálni, (vagy akár kicserélni, bár az elég nyilvánvaló lenne ha hirtelen megszelídülne), és máris van hadseregem is. Ők sem őrültek mind, csak követik, mert mégis biztonságos, jobb mint egyedül kolbászolni a szutyokban. Máris béke van, aki nem kattant, vagy ártatlan életben marad, és lehet építeni az új világot. Simán lehetett volna egy opció a végén az X másik mellett. Nincs értelmetlen öldöklés, és azok kedvét sem szegi, akiknek az nem tetszik.
A beleképzeléssel nekem csak egy bajom van, hogy ennyi erővel játszhatnék a micsodámmal is, beleképzelve hogy a kezem most épp Cait. <#banplz>#banplz><#nyes>#nyes> Ha már megcsinálják, ne kelljen már képzelegni ahhoz, hogy jól szórakozzunk.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.10.25. 14:03:01
en mikor elsore toltam detto csatlakoztam mindenkihez es csinaltam kuldiket mindenkinek amig lehetett. Az jott le h a RR egy joszandeku banda maroknyi rendes taggal akik maroknyi izenek segitenek, MM egy onszervezodo milicia a vegnapjain amit neked kell vegigpatyolgatnod a "helyreallitasa" soran es ket fuszalat nem tudnak arrebbrakni maguktol, BoS ... a rendes BoS egy szakadar aga akiknek megis kifogyhatatlan eroforrasa van hala a jatek spawnrendszerenek meg egy kuldetes nelkul sebezhetetlen leghajonak :/ , Inst meg a szuperhightech mumus akik amugy barmire kepesek lehetnenek -nelkuled is- a jatek logikaja szerint.
en a legelejetol fogva ruhelltem a synth szalat es szvsz az az Inst legfobb baja is, nelkuluk a vilaggal baratsagosabb lenne a viszonyuk, nem lennenek elrablasok, lecserelesek kvazi kilephetnenek a "reflektorfenybe" h valodi fejlodest nyujtsanak a regionak (kb egy szegregalo, enyhen fasisztoid rendszerkent tudnam elkepzelni mint anno Vault city volt a 2ben) igy a radiouzenetben en is erosen atfogalmaztam az uzenetet es onnantol azt kepzeltem a sztori MOGE h mint a vezeto azonnal leepitem a synth reszleget es a masik 3 kutatasi agukat tolom eloterbe h valodi alternativat adjunk a muti problemara, a radioaktiv kajara/piara/elovilagra es mindezt vmi ertelmes fegyverrendszerrel. (az alapban rohejesek az institute fegyverei). Es ebbe a celba valoban nem fert bele a RR a synth segitesevel, (a zome a bagazsnak amugy is az) vagy a radikalis BoS az oljunk le mindenkit aki mas es eloskodjunk a tulelokon politikajaval (klasszik raider mentalitas btw), mig a MM-el jo viszonyban maradtam ami a jovo tekinteteben kifejezetten elonyos az arculatvaltozas legkommunikalasa szempontjabol. Szoval en ezt kepzeltem el a jatek folytatasanak, ebbe eltem bele magam es ezert erzem azt h ez egy "jo" vegkifejlet igy. Ehhez kepest a tobbi frakcio celja/jovoje meg fajdalmasabban ketdimenzios. (free the synth, fuckyeah/ kill all except the whit ... khm ... except the people; because we need them to feed us/ a few new useless retards need your help ... on the other side of the map, ofc)
Ez az en velemenyem es jatekfelfogasom ofc.
A 6/10et akkor erzem jogosnak ha a sztorirol beszelunk (a mellekkuldik fel tudjak ennyire huzni sztem is) vagy mint Fallout jatekkent (ekkor meg boven sok is az), ha kepesek vagyunk onalloan nezni es kezelni (ami irto nehez tud lenni alairom) akkor az elvezeti faktora alapjan en mondanek 7/10et, jo modokkal egyutt 7,5/10et 😊
A szervezetek, meg a világnézeteik. Maxon egy háborodott fasz, ölj, ölj, ölj...(és nem csak a szinteket), megadja a kellő komolyságot BoS-nak.
A Faternál mindenkit ki kell nyírni, ez is hihetetlen világnézet. És komolyan is vehető, persze...Az ő technológiájukkal már virágzana az egész szájbarúgott Boston, de ők csak ölnek, más opció nincs.
Még a mutánsok a leghitelesebbek, ők azért ölnek, mert éhesek, na meg agyhalottak.
A tipikus, ötlet fasza, a kivitelezés fos fősztori.
A világban található küldiket, történeteket viszont szeretem, ez menti meg nálam a játékot. (Na meg az építés<#idiota>#idiota>)
De a lényeg hogy komolyabb a skyrimnél, már nem 6 éveseknek van, hanem 8, mindenképpen fejlődés,igazad van. Amúgy ki a picsát érdekel a hülye skyrim? Állandóan ezt hozod példának.<#conf>#conf><#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.10.25. 10:41:30
de ott mindenkit le kell darálni a Railroadot azért mert ősellenség a Brotherhood azért mert túl fejlett a technikájuk (WTF)
na mindegy én lavíroztam a 4 frakció között és ha a Minutemant választod miközben a Railroaddal lezsíroztad, hogy először evakuálod a jófejeket akkor ők boldogok lesznek és nem mennek a Brotherhood ellen és kéz a kézben nézitek ahogy az Institute felrobban
így csak a jövő zálogának lesz gatter...
ja és a poén: Shone, kinyírod a vér szerinti fiad, hogy egy droid pinokkióval helyettesítsd... WTF
a másik meg az, hogy innen hova és minek lébecolsz a világban
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.10.25. 10:24:17
Sajnos így van valahogy.
Ha az Institute oldalt választod a végén, akkor annyi a Railroadnak (illetve félig mentheted őket) meg a Brotherhoodnak.
Ha a Railroadot, akkor az Institute és a Brotherhood megy a levesbe (ők mindenképp).
Ha a Brotherhoodot, akkor az Institute és a Railroad megy a levesbe (ők mindenképp).
Ha a Minutemant, akkor az Institute és elvileg a Brotherhood.
A Minuteman ellen senki se harcol, ők pedig békén hagyják a Railroadot.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Értem én hogy ezek ellenlábas frakciók, de ez mi...? Kezdjük sorba, ameddig elértem a történetben. Maxon főbödöngyökér rájön hogy Danse szinth, és mi a reakció erre? ÖLD MEG!! Danse harcol az oldalán, kivételes katona, sok BoS-os köszönheti az életét neki, de ezt leszarja, ÖLD MEG!! Természetesen nem öltem meg, és BoS itt kiírta magát a történetből nálam. Persze eszem ágában nem volt kinyírni mindet, de a játék kényszerít rá később.
A fúziós küldinél Institute ágat választottam ezért, de ott van még mindig az RR. Aztán valahogy kezdett tetszeni az Intézet, föleg mikor vezetőként elmondtam a rádióbeszédet, pozitívan, segítünk az embereknek, ne parázzatok, stb... Aztán jön a következő, az Atya benyögi hogy ÖLD MEG az egész vasút csürhét, ez parancs!! De baszd meg fiam, az előbb rádióztam világgá, hogy jó arcok leszünk, ez valahogy nem egyeztethető össze, az első cselekedetemmel megszegném a szavam. Büdös kölke!
Ott álltam Desdemona előtt, féleszű vagy kislányom, de ezért nem érdemelsz halált. Ha nem így döntök, Deacon barátomat is mészárolhattam volna le. Mert ám az emberek a barátaikat leöldösik, ez a normális errefelé. Melléjük álltam, pont betört a BoS, daráltam őket lefelé, Brandissal az élen, akivel hát magas karizmámnak köszönhetően annyira összehaverkodtam anno, hogy nekem adta a kedvenc puskáját. De ÖLD MEG, mert ez a Fallout 4 végjáték, nincs választásod...
Vasutasok kitalálták hogy akkor most vagy soha, robbantsuk szét a léghajót. Persze hogy ki kell nyírni mindenkit, először a rendőrörsön. Jött szembe az a pöcs, akinek rossz volt a modora, miközben küldözgetett az ismétlő küldikre. Kinyírtam. Az épületben Haylen felcserirnoknő ront rám a puskájával (jó pár katonával együtt), kénytelen voltam arcon lőni hogy éljek. Érted, két küldivel előbb remegve könyörgött, hogy ne nyírjam ki Danse-t , csak ha tényleg muszáj,(és hálálkodott mikor biztosítottam erről) most meg KÖTELEZŐ megölnöm. Danse is mesélte hogy nagyszerű ember, szóval eszem ágában sincs bántani. Semmi olyan, hogy esetleg szólok neki, hogy tűnjön el, vagy akármi, bármit kitalálhattak volna. pl. Páncélban bemegyek (nem ismernek fel), és azt hazudom neki, hogy Danse kint várja egy sikátorban, máris megmenthettem volna. Nem vagyok egy író, de nem lenne ez olyan nehéz... Csak ÖLJ, csak ÖLJ.... faszkalapok... nagyon felkúrt a dolog, a mentést, amit még Andule tanácsa után csináltam, ahol még nem kezdődött az összevisszaság visszatöltöttem, és elmentem felfedezni tovább...
Ja és persze az Institute-ot is fel kéne robbantani később (gondolom), teli egy rakás kölyökkel. De ha a humánus részét kihagyjuk a dolognak, akkor sem logikus döntés, épeszű inkább elfoglalná, tele van tudással. De gondolom ott is csak ÖLNI lehet majd.
Szabad döntés a játékban... szabadon dönthetsz hogy kicsi tömeggyilkos leszel, nagy tömeggyilkos leszel, esetleg kurvanagy tömeggyilkos leszel. Hát nem nagyszerű? <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.10.25. 01:39:23
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.10.23. 19:47:39
Mindenestre megfogadom a tanácsot, elteszem a mentést. Csak fordítva, majd egyszer lejátszom az intézettel is.
Az az Intézet egyik ismétlődő küldije, hogy elfogott szintheket kell kiszabadítanunk.Ez a kedvesarcú mikrobi egy drogoslepratelep második emeletén volt fogva tartva raiderek által. Vajon mi célból térdepeltették le a rablók, és kötözték meg a kezeit? Váltságdíj az Intézettől? Az se tudják hogy hol van. Vagy hogy fogták el? Add meg magad te piszok szinth, vagy átküldelek a másvilágra? Jaj ne bánts, te galád rabló, mindenem neked adom, csak hagyd meg nyomorult életem. Robotokat kötözgetnek a drogos állatok, akik magukról se nagyon tudnak, jó ég..<#nevetes1>#nevetes1>
Az volt a tervem, hogy az x6-os companiont is maxra húzom a trait miatt, de rá kellett jönnöm hogy elmehet az anyjába. Csak az intézeti questek növelik a lojalitását, de annyit a franc se fog megcsinálni. Meg a páncél kibeszállásnak is örül a marhája. A nagyobb marha persze én voltam, mert elkezdtem páncélkbeszállogatni 2 óra alvással kombinálva. 41ig felment, aztán már nem nagyon, és kaptam egy CTD-t is.<#idiota>#idiota>
A magyarázat, hogy kellett volna a traitje (aztán megnéztem mi az, inkább hagyom), de az Institute nagyon nem szimpatikus, és ugye nem úgy játszom hogy eleve oldalválasztva.
A másik ismétlődő küldinél egy családapát kell meglátogatni egy telepen, hogy ültessen el valami gazt. Szint volt, az igazit elrabolták, megkínozták, kiszedtek belőle mindent, és kicserélték. Volt ott egy kis bonyodalom, az egyik telepes ráfogta a stukkert, hogy a pacák nem ember. Ki kellett nyírni, hogy megvédjem a szinthet, mert a rábeszélés nem működött. Ez nagyon nem jön be, hagyni fogom az intézetet a francba. (Persze a halottról is kiderült egy levélből, hogy egy szarzsák, némileg megnyugtatva a lelkiismeretem.)
Egy harmadiknál a köcsög DC polgármester jelentseit kell az intézetbe hordani. Ugye spoiler a spoilerban, az is egy szinth. A Komót ghouljairól volt szó, de most akkor azokat ledózerolják majd, vagy mi? De nem mondhattam nemet, velem volt az x6-os is, az álca még mindig megvan, vasúték számítanak rám. Gyors építettem a ghouloknak még pár lézerágyút, hátha segít. <#idiota>#idiota>
De ahogy arról már volt szó, itt se fehér és fekete a sztori. Az intézetbe kolbászolva néha pofáznak az npc-k egymással. Pl hogy túlórázik a pacák, nem vigyázna e a másik a kölykére, mire a másik azzal jön, hogy de szívesen, úgyis jó barátok az ő kölykeivel. Tehát normál arcok, melóznak, zabálnak, dugnak, és a kedves pszichopata kisfiam miatt ezeket is ki kell nyírnom majd? Meg arról diskuráltak, hogy ezek szinthek lehet álmodnak, lehet "lelkük" is van. Egyre érdekesebb.
Az jutott az eszembe, hogy ha már engem tesz meg vezetővé (odáig jutottam eddig), akkor nem változtathatnám e meg az egész hely célját? Van egy brutál atombombabiztos powerarmorom, akinek nem tetszik ott a pofám, azt kinyírom, és úgymond jóirányba lehetne folytatni a dolgokat. Jó, drasztikus lépés, de 1. ez a Fallout, mindenki öl mindenkit, 2. mégse kellene az összes embert kinyírni. Ráadásul ahogy eddig megy a dolog, még szimpatizánsaim is lennének odabent.
Jó ez a játék, és nem csak a legózás miatt. <#taps>#taps>
Most ismerkedek a játékkal, de olyan problémába ütköztem amivel egyelőre nem tudok mit kezdeni. Olyan érzésem van, mint ha a játék fel lenne gyorsítva, mint ha egy régi burleszk filmet néznék, ahol a karakterek felgyorsítva lépkednek. A beszéd animáció is gyorsabb mint maga a szöveg, amit a játék próbálja lekövetni és ilyenkor a karakterek szinte egyszerre beszélnek.
Találkozott más is hasonló problémával, és ha igen van rá megoldás?
Az, hogy oda dob, ahol nincs fedezék? Belefér, próbálok elbújni, ahogy a valóságban is tenném. És ha nem sikerül, így jártam…
A felvazolt problemadra meg sztem megoldas ha leraksz vmi tuti helyre minden telepen quick travel "kuszobot", sztem halalnal is oda dob.
meghajlok pallerozott zsenid elott 😄
1. Keresel egy kétórával azelőtti mentést, és betöltöd...<#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.10.20. 19:18:09
Csakhogy én nem akarnám ezt egyik oldalról se, institutetal még küldiznék, BoSnál meg ott van Danse küldije, amit jó volna megcsinálni. Nem akarnám megölni.
Mindeközben volt a Li doktor átcsábítása a BoS-hoz küldetés, ami sikerült is, utána Maxon jól letol, hogy nem velük építettem meg a teleportálót és a tervrajzával Ingramhez küld. De itt a bibi, azt nem lehet odaadni, mert az elején felvázolt küldi már aktív, és nem jön be "odaadó" opció. Így meg a Bos lánc megakad , és kénytelen lennék kinyírni Danset....<#fejvakaras>#fejvakaras>
Néztem a neten a dolgokat ezzel kapcsolatban, de nagyon úgy fest hogy szükségem lenne egy nálam okosabb segítségére. <#szomoru1>#szomoru1>
Battletag: coolpet#2467
Steam: [HUN]Feriggno
Izlesek es pofonok 😉 szamomra meg a felpucer mangacsajok a vegzetesek 😄
Ha még egy településed sincs, a Bosoton Airportra esz át, ahol a ghoulok ki is csinálnak gyorsan és végleg...
Há gondolkozzá má! <#idiota>#idiota>
<#nevetes1>#nevetes1>
Fred:
Vagy Danse-re gondolsz? Őt egy géniusz már lelőtte itt olyan egy éve spoiler nélkül. <#gonosz3>#gonosz3> Örök hála neki...
Én itt olvasgatom a lore-t nem a játékban 😄
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.10.19. 20:23:00
Van egy npc a jatekban, aki a kanon szerves es fontos resze, akit gyerekkent is ismertunk ugyahogy es akit fel tudnek hozni peldanak, de spoiler miatt - nem tudom merre es meddig jatszottal -, egyelore nem merem 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.19. 16:33:03
DC ben is vannak tudósok, van doki, van plasztikai sebész!, és képtelenek megkülönböztetni őket? Ez mese habbal.
Covenantban is kitalálóst játszottak a vizsgálat helyett. <#idiota>#idiota>
Még csak nem is öregszenek (legalábbis nekem eddig így jött le), hogy lehetnének egy az egyben ugyanolyanok a szöveteik?
Ok, így találták ki az írók, de ez marhaság. Nem vagyok, biológus, fizikus, kémikus, matekból is csak 3as voltam, de ez büdös nekem.<#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.10.19. 08:37:52
És akkor mindig olyan csücsörítve látszik a szája, hogy borzadály, már szinte Mass Effect Andromeda-szintű ott az animáció😊
De csak ott 😊
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Preston: Te egy fasza csávó vagy, lépj be közénk! Köllesz
Én: ÖÖÖ hmm hát jó, ja persze
Preston: Király!, Figy ha már ilyen jó csávó vagy legyél a főnök.
Én: Mé, hát de izé, na jó vállalom.
Preston: Oké ez megvóna, akkor most főnök úr mennyé, szabadiccsá fel telepeket a zsarnokok uralma alól, oszt ha végeszté jer velem azt foglald vissza az erődöt amit otthagytam. Ne aggóggyá, mi is ottleszünk, s majd háturó fedezünk.
😄
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.10.18. 20:15:29
Insignificant Object Remover
nekem még ez van:
PhyOp - Overhauled Optimized Textures
+ vivid all in one, +FAR
Az én vidkarim se egy sztár , gtx 750ti, de egész jól megy ezekkel. 50 fölött az fps, van néhány szarabb hely, ott kb 35-40
Tegnap egy kósza gondolat erejéig felröppent hogy kipróbálom a f76 ot, aztán megnéztem mi a minimum gépigény, és akkor biztossá vált, hogy Far Harbor lesz majd felfedezve következőnek. <#nevetes1>#nevetes1>
Bár azt azért nem teljesen értem, hogy ugyaz a szar kinézetre szinte mint az f4, de a min vidkártya 500 ról 900 ra kell ugrani.
A fentiek miatt érdemes egyes falvakban csak egy-egy fajta növényt termeszteni, de abból minél többet.
Az őrtornyok meg akkor fejlődnek igazán, ha a településen legalább négy van belőlük és mindegyikben van hozzárendelt őr. Cserébe két automata fegyver is van mindegyiken, amikor elérik a megfelelő szintet.
Illetve a spécibb cuccok gyártásához nem elég a perkeket felfelé húzni, meg kell találni a megfelelő leírásokat, magazinokat is, illetve fel kell tuningolni a falvak megfelelő képességeit is. Ez utóbbihoz kellenek a spéci munkapadok, melléjük rendelt mérnökkel, műszerésszel, katonával, stb. Nekik feladatokat lehet kiosztani a feladatokat kezelő aszatlnál, amitől okosabbak, erősebbek lesznek, jobban be tudnak segíteni a contracted gyártásokba. Illetve gyártani kell a horizon fő munkapadjánál a settlement upgrade-ket és felhasználni. Az megnyitja a következő upgrade lehetőséget, amihez ha megvan minden anyagod és tudásod, elkészítheted és léphet vele következő szintre a falu.
Az elején igencsak bosszantó tud lenni, hogy ugyan megvan a fegyverkovács perk szükséges szintje, de ahhoz, hogy legyárts valami egész alap fegyverkiegészítőt, vagy lőszert, kell a ballistic képesség 30-as szintje, amit vagy megtalált füzettől, vagy a faluban dolgozó fegyverkovácstól fogsz elsajátítani. A fegyverkovács egy olyan munkapadnál dolgozik, aminél te nem tudsz, de ő, és vele a falu fegyverkovács képessége fejlődik.
Vagyis nem elég magadat fejleszteni, a falukat is érdemes és te is fejlődsz velük.
Engem igazán egy dolog idegel néha a horizonnál, a vendor contractok alacsony száma. Az elején a postaládában ugyan van kettő, meg a kereskedők egy részénél is lehet venni, de minden a faluban épített kereskedelmi egységhez vagy gyógyszerárushoz, orvoshoz kell egy-egy. Vagyis folyamatosan kevés van belőle. Nem is emlékszem, hogy bármelyik kereskedőtől tudtam-e másodszor is venni.
Persze ha a játéknak ezt a részét figyelmen kívül hagyjuk, igazad van.