11630
  • Rasim
    Sziasztok!

Most ismerkedem a játékkal, és annyi oldal van, hogy rengeteg idő lenne visszaolvasni. Valaki lenne olyan kedves és megírná, hogy a településen ha piros színű az élelem, és van elég telepes is, hogy a fenébe tudom az embert hozzárendelni a kajatermeléshez? Mert raktam le mindenféle kajákat, de még mindig piros, és ott mászkálnak az emberek össze vissza munka nélkül.
    Köszi előre is.
  • Andule
    ha nem csap be az emlekezetem akkor vhogy ugy probaltam h elso vegigjatszas - vivid weathers, masodik - true storm es a Horizonhoz a NAC. bevallom eme utobbit tudnam altalanossagban ajanlani en is mert vhol otvozve lett benne minden.
  • Irgum76
    én amit még nagyon ajánlanék:

Better Item Names sokkal átláthatóbb az inventory
    Pl.:nincs az, hogy véletlenül nyersen eszed meg a kaját mert kiírja, hogy mi nyers mi főzött

ha építkezni akarsz akkor a Scrap Everything, Place Everywhere alap
    ha sanctuary-t akarod szépíteni akkor van fal festő, tető javító, utca egyengető, híd patchelő illetve Rebuild - Modular Sanctuary Pre-War and Post-War Build Set

dekornak a CREAtive Clutter, ocd decor és do it your shelf

időjárásnak én a vivid weatherst használom szerintem szép és én a viharokat úgyis mindig átalszom mert ha alszol nem talál meg a zatom sugár :)
  • Sunsetjoy
    Az a nyomi dialógusrendszer tényleg gáz, talán még a készítők is elismerték.
    A fordításban is piszok idegesítő volt, mert ha nem figyeltél, akkor lehetett keverni, hogy az a párbeszédopció melyik párbeszédet is aktiválja...

Modok: korábban a truestorms volt használatban, de a NAC pöpecebb, olyan fényeket lehet varázsolni benne (aki bírja az ilyet), hogy olyat csak Poe meg Lovecraft rémtörténeteiben képzelhetsz el:)
  • Metontour
    Nagyon köszönöm a tanácsokat! Ma igyekszem kipróbálni!
  • Andule
    hadd adjak par mod tippet megis ha kicsit kenyelmesebb legozasra ill beleelesre vagysz:
    homemaker - kiboviti a lerakhato epulettipusokat olyanokkkal amik fellelhetoek amugy is a vilagban
    lowered weapons - h lass is ki a fegyvered mogul
    concealed armors - beallithatod h latszodjanak/ne latszodjanak egyes panceldarabok ... ha jol remlik akkor kell hozza az
    armorsmith extended - tan az egyeduli ami nem lore-friendly de csak akkor nem ha elkezded hasznalni az alaoltozet pancelositasat mert azt maxra huzva OP lesz az armor rating. ha kibirod h azt a reszt nem aktivalod akkor semmi gebasz nincs vele. ha jol remlik akkor kell a
    better settlers - modhoz is ami a csatlakozo telepeseket teszi valtozatosabba felszerelesben es kinezetben egyarant
    quiter settlements - ahogy a neve mondja, halkabb generatorok, ilyenek
    brighter settlements lights - detto beszedes modnev
    longer powerlines, en a 3* valtozatot hasznalom
    more attackers - get off my buildzone - tobb ellenfel max (szvsz folosleges) opcio, a lenyeg h a telepulesen belul nem fognak spawnolni tamadaskor ellenfelek minek koszonhetoen lesz egy olyan illuzioja az embernek h van ertelme keritest, vedelmet meg ugy altalaban vmi koncepcio szerint epitkezni
    ponytails hairstyles by Azar - kell a better settlershez meg tobb hajstilus, mert alapbol nem sok van
    pip-boy flashlight - ha zavar h a pipboy-od egy 500 ft-os biciklilampanal is szarabb fenyerovel bir es raadasul gombben vilagit (egyeduli problema h nem lett valtoztatva a sneak penalty felkapcsolt lampanal. F76ban kivetelesen jo iranyba valtoztattak a buntit szvsz)
    full dialog interface - mert egy rpg-ben sztem nem art tudni h milyen opciokat valaszolhatsz (istenesen tokonrugnam azt aki az eredeti verziot kitalalta)
    achievements - mert sztem csak amiatt h modokat hasznal az ember ne legyen mar "buntetve"

esetleg vmi idojaras mod, pl true storms vagy NAC - Natural and Atmospheric Commonwealth avgy csak szimplan egy Darker Nights. Ezekhez nagyon nem art viszont a zseblampa mod.

lehet kimaradt vmi ami pedig alapfeltetele a felsoroltaknak de az a modleirasban ugyis benne lesz.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.12.04. 01:31:10
  • Kroki105
    Akkor tetszeni fog, van pár mod, amit nem árt feltenni építéshez, hogy nagyon pöpec dolgokat is kihozzál. Persze akkor azért már eléggé elkanyarodunk a játékbeli hitelességtől, de én pl már nem erőltettem túl a hitelességet, kastélyokat is építettem.

Arra jó az építés, ha már kicsit elunod a lődözést (mert nagyjából ki fogod irtani a térkép 95%-át és nem is nagyon tehetsz mást), van a játéknak egy másik opciója, amivel el tudod ütni az időt.
    Már raktam föl ide képeket is, némelyik építmény egész jó lett.
  • undY1ng #10660
    Igen, pontosan a legózás miatt, gyermekkor legjobbja.. Úgyhogy azt majd a pihisebb órákra. :)
  • Kroki105
    Kihagyható az építés egy az egyben, max lepakolsz pár lőtornyot egy magasabb toronyszerűségre, nem hívsz sok lakost a telepre, minimál víz meg kaja, aztán csókolom, elvannak.
    Ha szeretsz legózni, szép dolgokat lehet összehozni, de semmi fontos szerepe nincs a játékban igazán...Csak a jólkinézet.
  • undY1ng #10658
    Köszi a részletes leírást mindenkitől! Akkor marad a full alap goty, módok nélkül.. még a normal és hard között vaciálok, mert azért anno emlékszem, hogy akkor mindenfelé elkolbászoltam ahol még nagyobb szintű dolgok voltak... :) Bár az építés része az fontos a játéknak? Ott is csak az épület formával cseszelődtem órákat, nem is azzal, hogy mik legyenek.. :D
  • Kroki105
    Azért ez már kinéz valahogy:
  • SaGa
    Ha csak a mentést szeretnéd, akkor a Smokeable cigars. Azzal egy cigit elszíva mentesz. Cserébe rá lehet szokni, ami okoz némi nehezítést.
  • Kroki105
    Ezzel más survival opciókat is ki és be tudsz kapcsolni. Ahogy a mentést is, bár már rég használtam, de gondolom még működik.
    survimod
  • Metontour
    Sziasztok! A Survivalhoz melyik mentést engdélyező modot ajánlanátok? Tudom anélkül az izgalom csak nincs sok időm tolni. Köszönöm a válaszokat!:)
    Utoljára szerkesztette: Metontour, 2018.12.03. 12:53:18
  • Kroki105
    Ha vágod az angolt, akkor mehet az unofpatch, ha magyarításozol akkor egyelőre anélkül, mert sok helyen felülírja a magyar szöveget. Legalábbis pár hónapja még az volt a helyzet.
    Szerintem elsőre csapjál bele a lecsóba, aztán közben majd úgyis lesed a nexust, van rajta többezer mod, akkor már tudod mit lenne jobb változtatni, tetszik e pl az építés, érdekel e a karakterkinézet, kellene e más fegyver stb...
    A kezdésnek felrakott dzsungelmodok szerintem totál szétcseszik a fallout lepusztult hangulátát. Többedszeri újrajátszásra természetes hogy mindent ki akarunk próbálni, de előszörre érdemes talán falloutozni.
    A nehézségről, ha a normál is bajos volt ahogy írod, akkor érdemes azzal kezdeni, nem a nehézen. A csillagos tárgyak nem érik meg a hajtépést, úgy is esni fog előbb utóbb, sőt már hajigálni is fogod őket elfele egy idő után... Mikor már pengébb vagy, mehet följebb a szint. Xp-t nem kapsz többet, csak pumpálhatod a golyót a dögökbe, és cserébe ők hamarabb megesznek. Ahogy Fred is írja, survin már nagyon csalnak a dögök javára, plusz a nehézség, hogy nem menthetsz csak alváskor (mert hát ez az igazi nehezítés, nem maga a játék ) De ott már nem a Fallout a lényeg, hanem a túlélő fps, hogy két órája nem mentettem, jaj meg ne haljak, mert kilútoltam tolnátbaranyát, teli a tatyóm, és amúgy is most vettem új monitort, nem kéne összetörni... (Persze csak a 6. elbaszott két óra után.)
    Persze van aki erre esküszik, ez saját vélemény. Én very hardon is nagyszerűen szórakoztam, mondhatni jobban mint survin.
  • undY1ng #10652
    ++ Full modok nelkul eloszor vagy 1-2 mint az unof. Patch?
  • PiszkosFred
    A nehezseg ugy alakul, hogy a normal az "alap", vagyis 100% sebzes altalad es ellened

Ami konnyitett fokozat (very easy es easy), ott no a sebzesed (200% es 150%) es csokken az ellenfel sebzese (25% es 50%).

Ami pedig nehezebb fokozat (hard es very hard), ott csokken a sebzesed (75% es 50%) es no a sebzodes amit neked okoznak (150% es 200%).

A survival meg ezen is tul megy, bar ott 75%-os sebzesed van, viszont az ellenfelek 300%-kal sebezned teged. Azon tul figyelni kell a kajara, alvasra, betegsegekre, nincs quick save, stb.

Illetve, minel nagyobb nehezsegi szinten jatszol, annal nagyobb a legendary ellenfelek megjelenesi eselye. Very Easyn is jonnek, de ritkan, survival modban pedig a legnagyobb esellyel.

Survivalbol vissza lehet valtani barmelyik erossegre, de menet kozben survivalra nem lehet visszarakni/valtani.

Mondanam, hogy csak survivalon van izgalom a jatekban, de elso jateknak az frusztralo is lehet, igy azt hagyd meg masodik nekifutasra, elobb inkabb kezdj normalon/hardon/vhardon! :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.03. 10:22:30
  • undY1ng #10650
    Pont akartam kerdezni a normal es hard kozotti nehezseget egy legelso vegigjatszashoz (de tapasztatalt fallout jatekoskent), mert most igen jol lr volt arazva a goty. Mennyire ajanlanatok elso vegigtolaskent? Anno mindig abbamaradt a jatek, pedig tetszos volt es ugy emlekszem azert normalon is voltak nehezsegek..
  • laikuss
    Csak csekkoltam, hogy ott minden csoportban vannak legendaryk, meg öreg tapasztaltak.
  • Sunsetjoy
    Ha egyszer úgy nevezték el a készítők, hogy normal felett kettővel a very hard van :)
  • laikuss
    very hard, azaz.
  • Andule
    ez vmi modtol van?
  • Sunsetjoy
    Múlt hétvégén elkezdtem megnézni egy magyar végigjátszást a tavasszal esedékes magyarítással játssza (jó valamilyen szinten hibakeresésre is). Ő very hard fokozaton kezdte el a játékot (úgy, hogy még az FO3,NV is kimaradt neki, csak az 1-2), és kb. minden harmadik helyszínen (ahol mondjuk 3-4 ellenfél megjelenik csoportban) találkozik legendary ellenféllel, akik ugye dobják bőven a legendary fegyvereket.
    "They will almost always have a legendary piece of equipment in their inventory. Sometimes the legendary enemy (or ally) is not labeled as "Legendary", but can be identified by the healing waves during and after a fight (if still alive).
    The Legendary chance in an encounter below level 5 is zero. >L5 10%, >L20 12%, >L30 15%, >L40 18%, >L50 20% "
  • Alanw
    arra is van mode hogy ujra aktivak legyenek az achik https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15639
    Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.11.27. 00:24:29
  • coolpet
    Na elindítottam a karit.

Visszajöttem Sanctuaryba Prestonékkal.
    Elkezdtem a questjeiket csinálgatni.
    1 baki volt eddig, hogy átugrottam egy roncs autót, beleakadt a tetejébea lábam, és orra estem halva.
    Legközelebb egy fűszálba fogok megbotlani egy halálkarommal történt véres csata után, és akkor hagyom ott a fogam.

Egyébként mekkora hülyeség már hogy 1 mód aktív, az Unofficial patch, és így nem jönnek ar archivementek.

A SaveGame path módosítás működik.
  • Kroki105
    Elvileg a legendás cuccok dropjánál is van különbség a szintek közt, de az xp valóban idiótán lett megoldva. Amikor még foglakoztatott ez az xp hülyeség, még modot is raktam fel, ahol arányosan növelve van a szintenként kapható mennyiség. De igazából semmi értelme, jön az xp csőstül anélkül is.
    Az idóta tudós perkkel 1es inttel is lehet xp-zni, ugye minél kisebb az inted, annál nagyobb az esélye hogy aktíválódjon. A legszebb mikor egy quest leadásakor aktíválódik, és akkor kapsz ötszörös xp-t.
  • coolpet
    Közben több kérdésre is választ kaptam:
    Fallout 4-ben Difficulty nem számít XP ügyben, kivétel Survival enemy kill (dupla XP)
    Az intelligence +3% XP-t ad szintenként

Scrapnél és lootnál nem számít a difficulty. Tehát mindegy milyen szinten megyek.

A profilváltásra láttam egy egyszerű megoldást: A fallout4.ini [General] alatt létre kell hozni egy SLocalSavePath=Saves/ attributumot ha még nincs ott, majd ezt kell módosítani. pl SLocalSavePath=Saves/Builder/

Kirpóbálom :)
  • Kroki105
    Jó, természetes hogy úgy csinálod, ahogy akarod, csak az én véleményem volt.
    A kereskedés nem ér annyit, hogy pontokat adj a karizma 10 re így az elején, max akkor 8ig, mert ugye ha a companionra mész rá, ott lehet erősítő perket rakni. Kupakod annyi lesz, mint szaron a légy ha fortune finderezel. Esetleg rakhatsz már a luck 2re is, a tölténytaláló perkre, aztán azt is kezelheted "kupakként", főleg .38asból lesz özön. De ha a célod a felhalmozott kupakoknak raktárházakat építeni, rakhatsz a sellbuyra is, de tapasztalat, hogy nincs is mire költeni nagyon egy idő után. Jó, mondjuk építési anyagokat lehet vásárolgatni, ez igaz.
    A kompanion mint fő harcieszköz, hát az is elég merésznek tűnik, én nem bíznám az életem azokra a szerencsétlenekre. De kíváncsivá tettél, várom a teszteredményeket.
    Én 6osra raktam a timescalet, azzal elég hosszú lettt a nap. Talán Saga írta nem tuti, hogy az alatt bugolhat.
    Amúgy tök vicces így utólag, hogy "fú ahhoz a perkhez rakok még special bookkal +1et", az én karim már 10es minden statban, nem szaroztam, onnantól már mindent megtanulhatott Még arra is figyeltem, ha találtam pl egy bólogató figurát, ami +főstatot adott, azt csak akkor vettem fel, mikor már elértem a 10et amúgy is. Kivéve a perceptiont ugye, az a legelején volt a múzeumban.
  • coolpet
    Haj és még valami:

Okoz valami gondot, hogyha a timescale-t leveszem 1-re, hogy valós időben teljen az idő? Nem feltétlenül akarok éjjel barangolni.

Más: Nincs lehetőség arra, hogy profilt készítsek a különböző new game-khez?
    Ha akarom ezt töltöm be ha akarom másikat. De hogy a mentések között kotorásszak, és azt sem tudom hogy melyik mi...
  • coolpet
    Naszóval :)

Módok nélkül képzelem el a dolgot :)
    Megnézzük mit lehet kihozni az alapjátékból.

Nem akarok VATS-ozni, meg szembeszállni ellenfelekkel. Az a companion dolga lesz, lvl15 után ADA :) Én majd riflemant játszok messziről, közelről meg .44-es magnum.

Az agility az maradék pont volt a 28-hoz, azért kapott 3-at.
    Mondjuk most nézem P4 kell a Locksmith-hez, ami meg kell.
    Akkor P4, A2 a SPECIAL Book-al.

A C10 kell a boltokhoz, a C6 meg a supply line-hoz.
    C10-el jobb a sell/buy is.

Nem Survi lenne, de az jó kérdés, hogy Very Hard vagy Normal. Van különbség az XP és a loot mennyiségénél a difficulty levelnek?
  • Kroki105
    1-2 nap alatt aztán izmos karit lehet összehozni. Fura, de igazán erős nem a szintek növekedésével leszel, hanem a begyűjtött képregények, unlockolt társak perkjeivel. (Így összesen) Legalábbis én úgy vettem észre.
    A kettes perception szerintem elég hülyeség ha lődözni akarsz, azzal még egy halálkarmot se lehet eltalálni. Persze vatssal.
    Agility az jó ha magas a settenkedéshez.
    Ha csak építkezni akarsz, elég a 6os karizma (asszem annál van a bolt lerakás), a többit pakolhatod pl a perceptionra.
    Survin az egyes endu elég macerának tűnik, bár próbálkozni lehet.
    Cucchordáshoz ezt a modot ajánlom: hátizsákmod Szétszórva vannak táskák a világban, de eshetnek leölt emberekről is. Na jó, nem esik le róluk, te fogod lecibálni. Némelyiken van -agi módosító, de ha ügyes páncélkovács vagy, ezeket akár pluszra is kihozhatod, meg növelheted a kapacitásod is.
    A settler csalogató tornyokat is ki lehet kerülni ezzel: settlercsalógatótoronykikerülése mod Ezzel oda teszel embert, ahova akarsz, és saját ízlésre is szabhatod őket.
    A scavanger állomást én sose használtam, a gyűjtögetéssel és rombolással volt elég cucc egy településre, ha meg "komolyabb" falut tervezel, úgyse lenne elég 50 ilyen állomás sem.
    Ha meg totálisan leszarod a játék történetét, ezt a modot használhatnád: történetleszaró mod Ezzel más emberként indulhatsz (mint Nate vagy Nora), más helyről, más cuccokkal, más kezzdőperkel. Szerintem ez neked jól is jönne, nem folyton santuaryban kellene kezdeni. Meg láthatnál más területeket is a pályából.
    3 mod még nem a világ, szerintem érdemes kipróbálni. (meg ha estleg vannak követelményeik, bár nem hiszem, meg kell nézni.)
  • coolpet
    Valahogy mindig oda jutok a játékkal, hogy elunom 1-2 nap alatt.
    És mindig van kedvem újra kezdeni. Tök előlről.

Esetleg bepróbálnék egy olyan karaktert, hogy építkezésből fejleszteném fel a szintemet, és egy follower gyilkolászna helyettem.
    Lenne egy falu ahol a junk-okat gyűjtenék az emberek, oda tennék pár ágyút, de nem lenne kajatermelés, szóval nem támadnák meg.
    Lenne egy kajatermelés pl Abernaty farm, ahol lenne védelem, és elosztó lenne.

És kiválasztanék egy helyet, ahol szépen felhúznák egy szép világot.

1. kérdés: A scavenger állomások csak egy bizonyos szintig termelnek, utánna nem jöm új anyag. Viszont ha be van kötve suppléy chainbe a település, akkor nem számít a többi Workbench tartalma bele? Tehát akkor is csak azt számolja ami a saját településen van? Mert akkor azt időnként elhordanám.

2. kérdés: Ha építek egy settler csalogató tornyot, és a jövő settlereket átküldöm másik településekre, akkor ahol a torony van folyamatosan érkeznek amig meg nem telik a falulimit vs Karizma?

3. Kérdés: Milyen statok kellenek egy ilyenfajta karakterhez?
    Strength (6) Strong Back
    Perception (2) Rifleman
    Endurance (1) Toughness
    Charisma (10) Cap Collector + Local Leader + Boltok
    Intelligence (5) Scrapper
    Agility (3) Sneak
    Luck (1) Fortune Finder

Mit gondoltok róla?
    Működhet?

Armorerhez STR 3 kell ott tudok zsebeket pakolni bőrpáncélra a cipekedéshez.

• coolpet
    Én is találtam egyet: TCAI - Toggle Combat AI.

Szóval nem fognak verekedni de attól még tesznek vesznek :)
    Majd kipróbálom.

Thx
  • Kroki105
    killall – Kills all NPCs and creatures in the area except for companions and "essential" NPCs that are too important to die. They will instead slump down until healed with a stimpak, or until enough time passes.
    kah – Kills all hostiles in the area. Non hostiles are unaffected.

Ezeket szerintem nem az egész pályára érti.
    Vedd körbe fallal sanctuaryt, aztán kész a biztonságos zóna.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.11.25. 18:48:27
  • Kroki105

targetID.tai – Toggles the AI on an NPC. This basically freezes them until toggled again.
    tai – With no selected target it will toggle the AI globally.

a tai kikapcsol mindenkit, de ha megadod a robot id-t és utána azt is tai, akkor azt visszakapcsolja. Ha minden igaz.
  • Irgum76
    ki tudod kapcsolni az összes AI-t
    így csak állnak egy helyben aszt néznek
    aszem ez az: "tdetect"
  • coolpet
    Sziasztok!

Van valami konzol parancs, hogy az ellenségeket megöljem az egész mapon?

Fiam szeret robotozni, de nem akarom hogy harcoljon 5 évesen :)
  • Andule
  • Although
    Nem értem az embereket anno a lovas páncél főleg nem a kastély miatt nem rinyáltam milyen drága. A vault 88 nekem, most tesztelem, meglepően nagy és mindegy hihetetlen a Fallout 4 mondom sajnálom a CD Projekttel kell versenyezzenek akik nem ebben a jóllakott nyugati világban születtek. Ez kompletten megérte a pénzt amit fizettem érte. Pedig manapság a Tyrannyre és az obsidian játékokra meg pár szintén underground csapatra mondtam. Ez jó lett.
  • PiszkosFred
    Koszonom!