-
SaGa #10515 Sajnos nem. Ilyenkor visszapakol minden olyan szemetet, ami alapból hozzá van kombinálva valami valami olyan darabhoz, amit nem lehet, vagy nem akarsz lebontani. Vagy megjelennek a láthatatlan falak és hasonló zavarok, ha olyan épületet mókoltál, aminek egy része maradt, mást elbontottál vagy átalakítottál.
Kár, mert megtetszett a Commonwealth GECK mod, ami berak pár új settlementet, pl teljes Concord, Lexington, Natick Bank teljes Quincy és még jónéhány. Viszont a bUseCombinedObjects=0 nélkül szinte semmit nem lehet eltüntetni az útból, csak komplett épületekkel együtt, az meg más problémákat okoz. Pl azt, hogy ha nem pont oda kerül egy fal, ahol korábban az volt, lesznek olyan pontok, ahol mozgás közben eltűnik minden, amit a korábbi fal abból a nézőpontból takart. Persze ha tovább mész, ismét megjelennek a tárgyak de hülyén néz ki, hogy pár lépést csak úgy a semmiben gyalogolsz addig.
Concordot, Lexington, meg a Monsignore Plaza környékét már be is építettem. Mondjuk az utóbbival volt egy kis zavar, mert hiába kötöttem be a karavánhálózatba, csak az ott lévő alapanyagokat tudtam felhasználni, a másik kettővel nem volt ilyen gond.
Közben azért arra is rájöttem, miért a settler limit és az építési limit a játékban. Egy bizonyos pont után, ha már túl sok a férőhely vagy a beépített elem egyes helyeken, elkezdődnek a random ctd-k az adott helyen, építkezés közben. Lehet, hogy a bUseCombinedObjects=1-gyel magasabb ez a limit, de úgy meg nem ér sokat az ilyen területek beépíthetősége, mert a szeméttől nem lehet megszabadulni és bosszant a romhalmazokkal, szemétkupacokkal teli városkép.
A lexingtoni uszodát sajnálom. Kitakarítottam, feltöltöttem vízzel, építettem vízesést, zuhanyozót, telepítettem „hosteseket”, a settlerek fél napokat elbuliztak ott. Meg pofozkodtak egy behemóttal. Nem tudom, melyik mod pakolta le. Fel-alá grasszált a városban, agyonvert minden a közelébe került banditát vagy feralt, velem semleges volt, csak a közelébe nem volt szabad menni, mert úgy sugárzott, hogy négy-öt perc alatt felére felnyomta a sugárterhelést. A settlerek valamiért állandóan kötözködtek vele, de sosem verte agyon teljesen őket, ha sikerült elmenekülniük, hagyta, hadd menjenek.
Szerencse, hogy nem akart bántani, mert valahol 700 körül volt a HP-ja és két távcsöves lövés között simán visszagyógyulta amit sikerült lelőni róla.