11630
  • morcosqtya
    Az elsőre azt hiszem van megoldás. Ha felveszed a sneak perket (talán a 3. csillagjánál) már a csapdákat nem aktiválod a földön és akkor a kutya se fogja.
    Legalábbis nálam már nem csinálja. Szépen átgázol a huzalokon minden szaron de nem robban.
    Betanulja tőled a lopakodást. :-)
  • PTW
    Ezzel nem ertek egyet...nagyon.
    Mar miert volna a feladata egybrpg nek hogy hasonlitson a valo vilagra, ez honnan jott? :)
    Ez egy jatek, nem eletszimulator.

• kiserik
    Ezek hasznos dolgok lennének, de ha belegondolunk egy rpg feladata az lenne, hogy kicsit hasonlítson a való világra. Na mármost a szomszéd Gipsz Jakab feje felé sincs írva, hogy elbírok még 20 kg-ot, illetve én még nem láttam olyan térképet, amelyiken mozgó jelek mutatják, hogy hol vannak épp a barátaim. A társak meg mind mind saját személyiség. Jó hogy nem fog egy kerítésléccel előrerohanni, csak mert Te úgy gondolod jó ötlet. Örülj, hogy elkísér és segít, azt had döntse már el Ő, hogy mivel és hogyan. (ez csak egy felfogása volt a dolgoknak, nem kell mindig azt nézni, hogy mi rossz :D )

Malachit: most egy féleszű, félvad, félsugárzott kutyától mit vársz? :)
    Utoljára szerkesztette: kiserik, 2015.11.30. 15:11:39
  • Malachit
    Igen, nagyon sok mindent csinál magától a kompanion. Eddig csak a kutyával mentem és nagyon előszeretettel csinálja, hogy kinyírat :D Alap példák:
    - odamegyek egy aknához amit észrevettem, beaktiválódik, de persze így is felszedhető, erre odarohan a kutya és rááll, persze miatta az aknát már nem tudom deaktiválni és bumm belehalok a kedvességébe.
    - Megtámad 3 ghoul és széjjeltépnek, a kutya meg 3 méterre tőlem vigyorogva végignézi. (előtte nem mondtam neki, hogy nézzen csak, simán követett.
    - Megyek előre bárhol, rám lőnek, rám támadnak, de a hülye dög miatt nem tudok fedezékbe bújni, mert ő még mindíg előre akar minden áron rajtam keresztül.
    - Pakolnék bele a kutyába, mert már csak málhás szamárnak használható, erre felé fordulok és elszalad instant vagy 30 méterre. Persze utol érni lehetetlen túlterhelve, így marad a szép parancs kosztogatás, hogy gyere ide, állj meg, utána pakolhatok ki- be nálla. 100+ alkalom után azért már elég idegesítő tud lenni ez is.
    - mászkálok valami zegzugos épületben, vagy az autópályán. Gondolok egyet, pakolni kéne a kutyába, mert már megint határon leszek lassan, erre 1 vinnyogás, kutya leesett valami lukon keresztül a pincébe/földszintre. Ezt követően hiába rohangálok, a program képtelen visszarakni mellém, mindig csak berakja a levegőbe és leesik. Eredmény -> vissza kell mennem egy csomóta földszintre, majd ott rohangálnom, míg méltóztatik mellém keveredni hirtelen.
    - Lopakodok és a kedves útkereső motorja úgy gondolja, hoyg most neki nem az én útvonalam a megfelelő, elküldi a hf-ra és közben persze behúz mindent / lelövik. A harc végéig semmi haszna nincs a továbbiakban...
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2015.11.30. 15:03:26
  • BEAST #4091
    Curie-nek pedig nagyon jól áll a lab coat + polymer combat armor combo. :D
  • morcosqtya
    Hóesésben jó az.
  • JethroHUN
    Letöröltem a mod managert, beraktam manuálisan. Így már működik. Annyira csúnya volt a fehér polymert combat armor...
  • JethroHUN
    Igen, amiatt lép ki azonnal a játék... Ki kellett törölnöm a változtatásokat, hogy elinduljon.
  • Although
    Igen más kicsit be vannak építve olyan dolgok nem áll mint a fakabát elfoglalja magát, ha kell felszed a földről dolgokat. Automatikusan érzékeli lopakodó vagy nem lopakodó mód. Az látszik mindegyik társ másban jó. Kicsit automatizált ez. Kicsit jobban élnek a távolaság tartás talán hiány de nem érzékeltem mert a társ nagyjából mindig azt csinálta amit vártam, támadó utasítást továbbra is tudok adni ha ráviszem a célpontra a keresztet. Lehet ezt bővíteni akinek micromanagment kell az modba biztos megkapja. De olyan nincs amit Jetrohun írt. Igen alapból használ valamit ami nála van. De ez felülbírálható. Jó lenne ha nem végtelen tölténye lenne meg pár apróság de alapból nagyon sok mindent tud és csinál magától.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.30. 14:37:18
  • PTW
    Beallitotad az iniben a szukseg dolgokat?
  • PTW
    Lo***z sincs :)
  • JethroHUN
    Nekem baromira nem működik a a Nexus Mod Manager... a comabat armorhoz akarok egy textúrát berakni. Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva. De a játék azonnal kilép...
  • morcosqtya
    De F4-ben nincs??
    Én kutyával megyek szóval pont leszarom.
    Ő vagy lábat rág vagy fekszik rögtön... :)
  • PTW
    NV, perszehogyvolt... Teljesen alap dolgok ezek ha mar companionok vannak...
    Utoljára szerkesztette: PTW, 2015.11.30. 14:27:52
  • morcosqtya
    Fallout NV-ban vagy FO3-ban már nem emlékszem, volt olyan beállítás, hogy távolságtartás a karaktertől, harci magatartás ilyesmi..
  • PTW
    Gondolok olyan alapveto beallitasokra, infokra mint pl:

-companion inventory weight
    Miert nem irja, miert kell talalgatni mennyit bir?)
    -companion behavior
    Miert nem managelhetem EN hogyan viselkedjen: malee, ranged, aggressziv, passziv
    - miert nem irja ki a kurva terkep az adott telepulesre mutatva hogy epp melyik companion tartozkodik ott
    Remek talalgatni amikor tucat kovetod van, 30 tlepulesed tele telepesekkel. Emlekezzel ra hogy gipsz jakabot 40 oraja melyik telepulesre kuldted.

Igy nagy hirtelen nekem ezek a legnagyobb hianyissagok
  • Although
    Úgy működik a dolog, van egy gomb alul lehet nem feltűnő de mindent meg tudsz határozni mit használjon mit vegyen fel. közvetlenül az inventoryból. Mi kell még. Annyi, hogy a patch után mindenféle utasítgatás nélkül sem támad a társ stealth modban,ami a patch előtt még hiba volt. Mi az ami még nem annyira feltűnő, hogy kiszúrja az ember szemét? Most nem jut eszembe más.
    Kifejezetten élmény most a harc intelligensnek tűnik a társ ai.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.30. 14:10:31
  • PTW
    Najah, borzalmasan hianyzik egy tisztesseges companion management rendszer...

Szinten akkora egbekialto hianyossaga a jateknak ami mar faj.

Sose vartam meg bethesda jateknal ennyire, hogy vegre nekiessenek a modderek.

• BEAST #4077
    Ezért adtam neki modolt minigunt, azzal jól érzi magát. D:
  • JethroHUN
    Megtaláltam Strongot. Elhívtam magammal, gondoltam majd előre megy ütni az ellenfeleket SuperSledg-el (amit adtam neki) DE NEM. Helyette inkább felvesz mindenféle pipe vacak fegyókat és azzal pufogtat, a hátam mögül... El fogy az a 20-30 ammo amit még felszedett, erre mit csinál? SuperSlege? Nem, hunting rifle, amit szintén egy lelőtt raidernél talált... Érdekes Piper meg ment előre ész nélkül 10 mm-es kis pisztollyal.
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.11.30. 13:48:51
  • SaGa Jr
    Myselor:
    Nem survival mode-ban nyomtam az első játékomat, így szerintem a "nehézség" az nem abból adódott, egyszerűen azok az új típusú támadások kimondottan nehézre vannak megkreálva. A sima támadások amik ezt megelőzően a játékban voltak, ezekhez képest gyermeteg próbálkozások.
    Amikről lentebb írtam a spoiler-ben, amik csak egy bizonyos esetben kerülnek elő, azok sokkal keményebbek a megszokott bénázásnál amit a program támadásként felvonultat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Minutemen vonalon a fort védelme után (synth támadás, normál nehézségen 20+ támadóval, köztük 8 courser-rel akiket a tornyok nem is tudtak támadni és a minutemen+settler különítményem sem tudott mit kezdeni az álcázott köcsögökkel, így nekem kellett egyesével kinyírni őket) a támadások már nem a szokásos apró, 10 fős vagy kisebb létszámú próbálkozások lesznek (ez volt a csúcs amit tapasztaltam, raider részről, a fele létszám power armor-ban, szuper mutánsok ennél kevesebben voltak mindig ahogy a ghoul támadók is), hanem masszív, nem ritkán 15-20+ fős kisebbfajta ostromok (van egy olyan érzésem, hogy a settler létszám befolyással bír a támadók létszámára, de ez csak egy tipp, 5 lejátszott nehezített támadásból ami nagyjából azonos létszámú település ellen ment, nehéz ezt megmondani), szerintem szinthez igazított fegyverzetű ellenfelekkel (mással nem tudom magyarázni a számtalan rakétavetőt, gatling laser-t, tuningolt minigun-t, gauss rifle-t, fat mant-t, spéci gránátokat olyan számban ahogy az felvonultatásra került a nem synth támadóknál). Ha pechje van az embernek és mindez a BoS járőrvonalai környékén történik, akkor még ők is beszállhatnak a vertibird csapataikkal és ledobott embereikkel.
    Főleg ha olyanok támadnak akiket ők sem kedvelnek. Ilyenkor lehet reménykedni, hogy nem találják el véletlenül valamelyik settler-t mert akkor az visszalő rájuk és onnantól már a settler-ek is ellenség. Az meg nem móka, mikor a falaktól nem zavartatva, a levegőből jön az áldás, leszáll akár épületre a repcsi és kipakol egy halom BoS power armor-os csókát. Mindezt normál nehézségen, nem survival mode-ban. Kíváncsi vagyok ott majd mi vár, de legfeljebb a létszám fog változni, más már nem tud.

morcosqtya:
    Ez a szép a dologban, hogy van még 3 másik szál, amin be lehet fejezni a játékot, nem kell a Minutemen vonalon végigmenni (ami a 4 lehetőség közül csak az egyik). Ez csak az egyik a 4 befejezési lehetőségből, talán a legkevésbé gyilkos a teljes frakció hálózat viszonyára nézvést, én ezért próbáltam ki ezt (meg mert 30 fölötti számú feladatot teljesítettem nekik, míg a többieknél 12-16 alatt maradt az elvégzett melók száma, így adta magát, hogy ha már ennyi melót beléjük öltem akkor megnézem már mi vár rám a még hátralévő játékidőben).
    Itt más ellenfelekkel kell majd viaskodni, mint a másik 3 frakció esetében. Az ellenfelek, a támadók, nem fix helyen várják, hogy a játékos lecsapjon rájuk, hanem ők választják meg a helyszín, időpontot, a legyőzésük során meg segítség is lesz a settler és minutemen segítők által. Ráadásul az eddigi játékban volt lehetőség felkészülni a helyzetre a települések kiépítésével, felszerelésével, azt lehet majd mindezt tesztelni élesben.

A másik 3 vonalon más jellegű összecsapásokban teljesedhet ki a játékos, más oldalát tapasztalhatja meg a játéknak, más sztorival és kimenetellel.

Azért emeltem ki a támadásos dolgot, mert pont az volt a bajom a játékkal ami sokaknak, hogy a támadásoknak nincs súlya, nincs következménye. Erre szerencsére rácáfolt a játék, bár nem alap állapotában, hanem csak egy bizonyos úton haladva lehet ezt megtapasztalni.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.30. 12:41:54
  • Myselor
    csak surivivalon lehet ennyire nehéz.normalban is vannak támadások de semmiség:)
  • morcosqtya
    Pfffff....
    kiszállok a minutemanból.. túl stresszes lesz ez nekem.
  • RatBaG #4072
    http://www.dorkly.com/post/76653/fallout-4-faces-4ever
  • SaGa Jr
    Although:
    Igazság szerint még mindig a karakter szintjéhez vannak kötve az ellenfelek, csak a level cap intervallumon változtattak és van szintlimit náluk amibe igen hamar belefutnak és onnantól csak a kiemelt ellenfelek lesznek magasabb szintűek.
    Van már erre nem egy külön mod, ami kitolja ezt a limitet vagy emeli a karakterhez viszonyított szintjét az ellenfeleknek, mert elég alacsonyan van a legtöbb ellenfélnél mind a szintjük, mind a maximális szint limitjük. Ugyanez vonatkozik az ellenfelek felszerelésére is, az is a karakter szintjéhez kötött, pár nevesített ellenféltől és a legendásoktól eltekintve. Mindössze nem olyan látványos a fejlődés, mint az Oblivion/Skyrim esetében volt, ahol hamar már a legdrágább cuccokban szaladgált az utolsó bandita is.

SötétBarom:
    Nem biztos hogy rosszul csinálsz valamit, lehet csak elkerülte a figyelmed a dolog. Érdemes sűrűn lesni a workshop listát a quest részlegben. Ahol kis háromszög van, ott valami gebasz van (kivéve ha a morálnál és felfelé nyíl van), így érdemes lehet odamenni és kicsit érdeklődni.

A támadásokhoz elég sok feltételnek teljesülnie kell, egyesekre van ráhatásod, másokra nincs. Legyen jelentősen több a víz és kajatermelése az adott telepnek mint amennyi ember ott van (a legjobb ha többszöröse annak mint amennyi ember ott egyáltalán lehetne maximum), a védelem nem haladhatja meg a telepesek számának 3-4-szeresét, de legjobb ha max a duplája vagy az alatt marad. Ja és további támadási lehetőség növelő tényező ha van kereskedelmi pult a településen. Minél több, annál jobb.

A falak megléte a támadási esély szempontjából egy korlátozó/gátló tényező tud lenni, ellenben ha más módon és nem fal/kerítés által zárod el a települést akkor az nem zavar be a támadások valószínűségébe, ellenben ugyanúgy elzárja az utat. Én erre a beton alapot meg a cölöp hidat használom. Előbbin sem átmenni sem átlőni nem lehet, ellenben rá építkezni igen és mivel a talajba belesüllyeszthető, így talaj egyenetlenség eltüntetésre is alkalmas, utóbbi, kellő magasságra állítva megakadályozza az áthaladást, bár lövöldözni rajta keresztül lehet simán.

Ha van védelem és arra az ellenfél rálát, akkor elsődlegesen azt támadja míg el nem pusztul. Addig nem igazán foglalkozik a védőkkel/lakosokkal. A legjobb védelem tapasztalataim szerint a sima meg a nehéz géppuska, az a két védelmi fegyver amihez nem kell energia. A lézerek sebzése kicsi, ellenben energia védelme még a leggagyibb bőrpáncélnak is jobb mint a kinetikus védelme. A rakéta meg ugyan direkt találat esetén egész jól sebez, de szétdobálja a cuccokat és területre ható sebzése már karcsú. Ja és kevesebb találat kell a kiiktatásához mint az alap géppuskánál.

Védelmet legjobb valami magaslati pontra tenni, hogy az öngyilkos merénylő jellegű nuke-os barmok, meg a közelharci darabolók ne érjék el azt. Pár kihelyezett emelt beton alap, rájuk 1-2 védelmi géppuska egymást átfedő tűzívvel és máris lesz egy jól használható védelmi rendszer ami sokáig leköti az ellenfeleket.

Mindezek mellett ha ott vagy egy támadásnál, akkor a lehetséges veszteségek és rongálások valamiért nagyobbak szoktak lenni, mint ha magukban rendeznék ezt le a védők. Szóval ha csak nem véletlenül szaladsz bele egy támadásba vagy nem a sztori része az adott támadás, akkor jobb nem foglalkozni vele a játék nagyobbik részében, akkor jobb eredménnyel fog zárulni.
    Főleg ha kaptak rendes stukkereket és páncélzatot a lakók. Ezt volt már párszor szerencsém letesztelni és hiába voltam jelen, daráltam le gyorsan az ellenfeleket, mindig volt valami sérült dolog amit cserélnem kellett utána még úgy is, hogy az adott irányból nem jött támadás, nem érhette találat a megsérült generátort/turret-et vagy villanypóznát. Míg ha nem mentem az adott helyre azonnal segíteni, csak esetleg odaértem a végére, akkor ezek a hibák elő sem kerültek, a lakosok sérülések nélkül megúszták a bunyót és ugyanúgy köszönetet mondtak meg elismerést kaptam tőlük mint ha eleve ott lettem volna védelmet erősíteni. Azon helyeken ahol semmi tuning nincs, nem kaptak plusz cuccokat a védők és telepített védelem sincs, ott persze veszteség is előfordulhat, de a játék nagyobbik részében ennek semmi hatása nincs. Majd jönnek új telepesek (ha van rádió a helyen) és a gond letudva.

Az igazán ütős támadások meg majd a sztoriban érhetőek el. A többit spoiler-ben, bár konkrétumok nincsenek benne ,hátha valakinél már ennyi is túl sok infó lenne.
    Már persze ha az ember a Minutemen frakció mellett marad és melléjük áll (ez valahol érthető is, elvégre ez a szál foglalkozik igazán a település fejlesztéssel és gondozással, így ha valaki ebbe ölte energiáit, hát megtapasztalhatja a játék védekezős részét is).
    Az esemény sorozatot egy ostrom fogja indítani a sztori ezen szálán és onnantól elszabadul a támadási kedv. :)
    Beindul a daráló és nagy létszámú, jól felszerelt támadó csapatok (egyszerre akár több is) fogják támadni a településeket, ellenőrző pontokat, ráadásul ezeknek a támadásoknak már lesznek következményei is (hátráltatni tudják majd a sztoriban való előrelépést ha túl nagy veszteségeket szenvednek a megtámadottak).

Kis extra, hogy ezen támadások már nem törődnek azzal, mekkora a védelem, milyen a termelés, van kereskedő vagy sem a településen. Jönnek és kész.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.30. 10:20:49
  • PiszkosFred
    Bonts le nemi vedelmet!. Vagy ne bonts, csak noveld meg a viz kitermelesedet vagy a termesztett kaja mennyiseget, es mindjart raidre alkalmasnak talalja valamilyen horda :) Valahol irta vki, hogy ha a vedelem erteke nagyobb, mint a kaja+viz osszege, akkor ritkan jonnek - nem tudom, hogy igaz e vagy sem, de az teny, hogy amelyik bazison tultermeles van, ott jonnek a tamadasok, nalam legalabbis mukodik az elv.
  • SötétBarom
    Nálam a 60 óra alatt egyetlen egyszer támadták meg az egyik falumat ghoulok. Mit csinálok rosszul ?? :D
  • PiszkosFred
    Koszi a tippet, kiprobalom. Marhara tudnek orulni neki, ha tenyleg igy lenne :) (es remelhetoleg nem bug, amit javitanak majd, mert akkor hiaba)
  • oneal1
    meglett már köszi! :)
  • morcosqtya
    Nekem ehhez képest egy kalyiba meg 2 acélsátor. :)
    Múltkor betámadtak a szupermutánsok, mondom jól van gyertek csaaaak, 10 üteg néz a bejárat felé...
    Hát a megátalkodottak nem a veteményes felől jöttek? :)
  • lipovics
    Jól néz ki :)
  • morcosqtya
    Jó nekik.
  • SaGa
    Elvben a settlereknek ha legalább egy tárnyi lőszert adsz a fegyver mellé, többet nem kell, mert végtelen lesz. Legalábbis a wikia szerint.
  • Zozo0122 #4062
    Na, lassan de biztosan haladok az autósmozi főbázissá alakításával :) A végére nagyon komoly dolgokat tervezek, de mire lesz elég nyersanyagom...na mind1, egyelőre ilyen.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.30. 04:20:31
  • JethroHUN
    http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/2707/?
  • Myselor
    elvileg a legjobb aha :D hát meg máshogy néz ki na :) ezt mindenki maga dönti el melyik jön be neki jobban ^^
  • kill3r21
    találtam egy X01 es armort azt jó? :D
  • oneal1
    köszi!! :)
  • Myselor
    hát jó kérdés hogy csinálják.én normalon játszom persze annyi,de csak crit-el gondolom survivalon is csak úgy :) egyébként az durva,én nekem si volt hasonló még az elején,nem volt könnyű túl élni :D azóta alig van kisebb támadás
  • Bandicoot
    Survival... A nevesített settlerek... A sima settlerek egytől egyig megdöglöttek...A 20-30 quickload és gyorsutazás nekem is úgy nézett ki legtöbbször hogy megérkeztem és 5mp-en belül darabokra hullottam...
    Egyébként nemigazán értem hogy lopakodáson kívül hogy csinálják egyesek hogy survivalon 1-2 lövés egy nagy ellen... Maxra fejlesztett rifle perkkel és egyéb okosságokkal, egy tuningos legendary .308-as modern rifle is egy ilyen szupermutánst állig páncélban vagy 10-20 találattal fektet....