• SaGa Jr
    Although:
    Igazság szerint még mindig a karakter szintjéhez vannak kötve az ellenfelek, csak a level cap intervallumon változtattak és van szintlimit náluk amibe igen hamar belefutnak és onnantól csak a kiemelt ellenfelek lesznek magasabb szintűek.
    Van már erre nem egy külön mod, ami kitolja ezt a limitet vagy emeli a karakterhez viszonyított szintjét az ellenfeleknek, mert elég alacsonyan van a legtöbb ellenfélnél mind a szintjük, mind a maximális szint limitjük. Ugyanez vonatkozik az ellenfelek felszerelésére is, az is a karakter szintjéhez kötött, pár nevesített ellenféltől és a legendásoktól eltekintve. Mindössze nem olyan látványos a fejlődés, mint az Oblivion/Skyrim esetében volt, ahol hamar már a legdrágább cuccokban szaladgált az utolsó bandita is.

SötétBarom:
    Nem biztos hogy rosszul csinálsz valamit, lehet csak elkerülte a figyelmed a dolog. Érdemes sűrűn lesni a workshop listát a quest részlegben. Ahol kis háromszög van, ott valami gebasz van (kivéve ha a morálnál és felfelé nyíl van), így érdemes lehet odamenni és kicsit érdeklődni.

A támadásokhoz elég sok feltételnek teljesülnie kell, egyesekre van ráhatásod, másokra nincs. Legyen jelentősen több a víz és kajatermelése az adott telepnek mint amennyi ember ott van (a legjobb ha többszöröse annak mint amennyi ember ott egyáltalán lehetne maximum), a védelem nem haladhatja meg a telepesek számának 3-4-szeresét, de legjobb ha max a duplája vagy az alatt marad. Ja és további támadási lehetőség növelő tényező ha van kereskedelmi pult a településen. Minél több, annál jobb.

A falak megléte a támadási esély szempontjából egy korlátozó/gátló tényező tud lenni, ellenben ha más módon és nem fal/kerítés által zárod el a települést akkor az nem zavar be a támadások valószínűségébe, ellenben ugyanúgy elzárja az utat. Én erre a beton alapot meg a cölöp hidat használom. Előbbin sem átmenni sem átlőni nem lehet, ellenben rá építkezni igen és mivel a talajba belesüllyeszthető, így talaj egyenetlenség eltüntetésre is alkalmas, utóbbi, kellő magasságra állítva megakadályozza az áthaladást, bár lövöldözni rajta keresztül lehet simán.

Ha van védelem és arra az ellenfél rálát, akkor elsődlegesen azt támadja míg el nem pusztul. Addig nem igazán foglalkozik a védőkkel/lakosokkal. A legjobb védelem tapasztalataim szerint a sima meg a nehéz géppuska, az a két védelmi fegyver amihez nem kell energia. A lézerek sebzése kicsi, ellenben energia védelme még a leggagyibb bőrpáncélnak is jobb mint a kinetikus védelme. A rakéta meg ugyan direkt találat esetén egész jól sebez, de szétdobálja a cuccokat és területre ható sebzése már karcsú. Ja és kevesebb találat kell a kiiktatásához mint az alap géppuskánál.

Védelmet legjobb valami magaslati pontra tenni, hogy az öngyilkos merénylő jellegű nuke-os barmok, meg a közelharci darabolók ne érjék el azt. Pár kihelyezett emelt beton alap, rájuk 1-2 védelmi géppuska egymást átfedő tűzívvel és máris lesz egy jól használható védelmi rendszer ami sokáig leköti az ellenfeleket.

Mindezek mellett ha ott vagy egy támadásnál, akkor a lehetséges veszteségek és rongálások valamiért nagyobbak szoktak lenni, mint ha magukban rendeznék ezt le a védők. Szóval ha csak nem véletlenül szaladsz bele egy támadásba vagy nem a sztori része az adott támadás, akkor jobb nem foglalkozni vele a játék nagyobbik részében, akkor jobb eredménnyel fog zárulni.
    Főleg ha kaptak rendes stukkereket és páncélzatot a lakók. Ezt volt már párszor szerencsém letesztelni és hiába voltam jelen, daráltam le gyorsan az ellenfeleket, mindig volt valami sérült dolog amit cserélnem kellett utána még úgy is, hogy az adott irányból nem jött támadás, nem érhette találat a megsérült generátort/turret-et vagy villanypóznát. Míg ha nem mentem az adott helyre azonnal segíteni, csak esetleg odaértem a végére, akkor ezek a hibák elő sem kerültek, a lakosok sérülések nélkül megúszták a bunyót és ugyanúgy köszönetet mondtak meg elismerést kaptam tőlük mint ha eleve ott lettem volna védelmet erősíteni. Azon helyeken ahol semmi tuning nincs, nem kaptak plusz cuccokat a védők és telepített védelem sincs, ott persze veszteség is előfordulhat, de a játék nagyobbik részében ennek semmi hatása nincs. Majd jönnek új telepesek (ha van rádió a helyen) és a gond letudva.

Az igazán ütős támadások meg majd a sztoriban érhetőek el. A többit spoiler-ben, bár konkrétumok nincsenek benne ,hátha valakinél már ennyi is túl sok infó lenne.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már persze ha az ember a Minutemen frakció mellett marad és melléjük áll (ez valahol érthető is, elvégre ez a szál foglalkozik igazán a település fejlesztéssel és gondozással, így ha valaki ebbe ölte energiáit, hát megtapasztalhatja a játék védekezős részét is).
    Az esemény sorozatot egy ostrom fogja indítani a sztori ezen szálán és onnantól elszabadul a támadási kedv. :)
    Beindul a daráló és nagy létszámú, jól felszerelt támadó csapatok (egyszerre akár több is) fogják támadni a településeket, ellenőrző pontokat, ráadásul ezeknek a támadásoknak már lesznek következményei is (hátráltatni tudják majd a sztoriban való előrelépést ha túl nagy veszteségeket szenvednek a megtámadottak).

Kis extra, hogy ezen támadások már nem törődnek azzal, mekkora a védelem, milyen a termelés, van kereskedő vagy sem a településen. Jönnek és kész.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.30. 10:20:49